Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
Aki pl. konyhapult alá szeretne LED szalagot tenni, azt lebeszélném a sima LED szalagokról. Amelyik szalagnak jó fénye van, az gyakorlatilag a hűtés hiánya miatt nem bírja sokáig. Amelyik nem melegszik, annak meg gyenge a fénye. Én mindenképpen olyat javaslok ami alu sinre van felragasztva. Lehet szólóban ház nélkül is venni, de van alu profilba "búrával" szerelhető változat is. Nálam évek óta ezek megbízhatóan működnek a konyhában és fürdőben. A sima LED szalagok sorban tönkrementek. Ja, és nekem a 4000°K körüli semleges fehér színhőmérséklet jött be.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Myers
senior tag
ALDI-ban, LIDL-ben általában 3 év garit adnak ezekre.
Máshol mennyi szokott lenni?
És pont ez lett volna a következő kérdésem. Mennyi ezeknek a gyakorlati élettartama?
Olvasok mindenfélét 12000-30000 óráig. Elég hihetetlenül hangzik, hogy még 10 év múlva is ugyanaz a fényforrás van a lámpában.
Ugye pont az lenne a lényeg, hogy a körtéhez képest megveszem jóval magasabb áron, de cserében hosszabb az élettartama, és keveset fogyaszt. Na most ha hamar kipurcan, akkor ott vagyok a kezdetben kiadott magasabb költséggel, az előnyből meg semmit sem látok.(#14391) pjen: úgy néz ki, hogy a foglalatok kb 10-12 centire vannak egymástól. Mondjuk a fényforrások már széttartanak egymástól, nem párhuzamosak. Ezeket melegítette fel a 100-as körte 41-44 fokra.
http://www.muszaj.hu/
-
farkas-j
őstag
Nálunk az egész család felszerelkezett V-TAC LED-es izzókkal. Az egyik márkakereskedője a MIXVILL Kereskedőház. Több városban van boltkuk. Ha valamelyi közel esik hozzád, próbáld meg számlával ott érvényesíteni a garanciát. A másik megoldás, hogy veszel náluk egy ugyan olyat és kicsit később azzal a számlával visszaviszed a hibásat.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
mzso
veterán
80 a tipikus, szerintem nem is kell több, csak ha színekkel dolgozol
Tapasztalataim alapján, ha tudod mindenképp olyan helyen vedd ahová vissza tudod vinni amikor tönkremegy egy. Hullanak mint a legyek. Eddig mindegyik márkából halálozott amit vettem.
"A másik ötletem az volt, hogy egy 2-3 foglalatos csillárba rakok egy halogént is, hogy "normál" minőségű fény is kijöjjön a lámpából. Viszont eszembe jutott, hogy nem fogja a halogén kinyírni az általa termelt hővel a led-est? A foglalatok kb 15 centire vannak egymástól."
Nem hinném, hogy kinyirná. Én nem foglalkoznék halogénnel. De vehetsz csak 1-2 LED-est próbaképp máshová ahol amúgy sem érdekes hogy el tudd dönteni.
-
Monti94
csendes tag
Sziasztok, eléggé benne vagyok a LED világítás világában, most találtam rá a topicra, nálunk már minden LED, nagyon jó fényerővel.
Ha valakinek kétsége(i) van(nak), szívesen eloszlatom (no EGO... )Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg.
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Lassan bedobom magam a ledes fényforrások világába.
Nézegettem pár boltban a kínálatot. Szerintem elsőre csak 1-2 darabot fogok venni. Bár most az Aldiban lesz 4 darabos 9/60 wattos készlet Osramból 3500-ért. Érdemes azt megvenni? De a CRI értéke csak 80+-os.
Múltkor volt 95-ös, kár hogy akkor nem vettem, bár az valami "Lightway" márka volt. És úgy láttam, hogy a Philips fényforrásai is csak 80-as CRI-vel rendelkeznek.
A másik ötletem az volt, hogy egy 2-3 foglalatos csillárba rakok egy halogént is, hogy "normál" minőségű fény is kijöjjön a lámpából. Viszont eszembe jutott, hogy nem fogja a halogén kinyírni az általa termelt hővel a led-est? A foglalatok kb 15 centire vannak egymástól.
http://www.muszaj.hu/
-
st6969
őstag
válasz Gabonetta #14380 üzenetére
Hm... ezzel ötletet adtál: van 4db egyes dugaljam (sorolva, szépen vízszintesen) a konyhapult alatt, abból 1-et használok, 3 szabad. Na most az egyikbe mehetne a táp (a dugvillája valami szép laposra kicserélve), a mellette lévőt pedig kicserélem egy 2 pólusú kapcsolóra, ami azt a dugaljat fogja kapcsolni, amibe a táp van dugva. Azt hiszem problem solved...
-
DoItYourself
addikt
válasz DoItYourself #14252 üzenetére
Továbbra sincs egy bátor ember, aki rendelni mert egy színváltós, hangszórós "okoslámpát" Kínából?
36W / 24W verzió, youtube videó. Itt meg egy Xiaomi Yeelight 28W, ami egy fokkal komolyabbnak néz ki, de se diszkófény, se BT hangszóró.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
st6969
őstag
válasz Flowtation #14368 üzenetére
Ugyanez a terv: ledszalag a pult alá. De én úgy szeretném megoldani, hogy a 220-as ágat kapcsoljam (biztonságosabbnak érzem).
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne ezt esztétikusan megoldani? Valami kis méretű, 220-as kapcsoló kellene, amit a pult alá tudok rögzíteni -
mzso
veterán
Végül ezt írták:
Az akkor hatályos ASZF-ünk szerint sem küldtünk autót, kizárólag hibás teljesítés estén, illetve egyedi elbírálás alapján. A különbség, hogy akkor még nem volt értékhatár, így akár nagyobb értékű garanciális csere esetén is az ügyfélnek kellett visszaküldeni a terméket. Mindenkori ÁSZF-ünk szerint a meghibásodott termékeket az ügyfélnek kell visszaküldeni részünkre saját költségén. A csereterméket mi küldjük, a mi költségünkön.Magyarul senki ne vásároljon a vtac.hu-ról (vagy kb sehonnan ahová nem tudja vissza vinni), csak ha szopni akar.
Voltam a postán azt mondták vagy 1200Ft-ért lehet küldeni mert nem szabvány levél méret újonnan meg vagy 900Ft-ba kerül...
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Nekem volt szűk 2 éve egy kb 30 k Ft értékű rendelésem tőlük, akkor fél évre rá 2 ledet is cseréltek szó és költség nélkül.
Most megint cserés egy. Rászánom magam, kiveszem a foglalatból és írok nekik...Ha nem cserélik ugyanolyan kondíciókkal, mint kb 1,5 éve, akkor verem az asztalt.
Ja igen, 10.000 Ft-ot elérő egységárú termékre kötelező csak garanciát vállalni.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Gabonetta
aktív tag
válasz Flowtation #14368 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod! Ez lett volna a másik kérdés, a megtáplálás, a nagyobb teljesítményűeket látom, hogy mindkét végéről kell(ene). Megnézem a linkeket.
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Akkor nincs már itt senki aki a vtac.hu-ról rendelt?
Korábban azt irták az emberek, hogy külték a futárt a cseretermékkel aki el is vitte a hibásat.
Most meg ezt írta valami fogyatékos ügyfélszolgálatos "Minden 10.000 Ft értékű garanciális igény esetén az alábbi címre várjuk a meghibásodott termékeket:" Aminek ugye meg semmi értelme mert pont 10 ezerbe nem kerül semmi.
De rohadjanak is meg, hogy amíg korábban másnak kellett csere addig elintézték ők a szállítást, amikor már nekem kéne akkor küldözgessem saját költségen...
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Két dolog miatt írok / érdeklődöm.
Egyrészt van nekem 2x5 m 5050-es RGB ledsorom vezérlővel, mindennel. Elég szűken mérték nekem a lakberendezési kreativitást mikor születtem, ezért tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek milyen helyeken lehet ezeket legjobban felhasználni? (Persze részletes alaprajzzal meg satöbbivel most nem terhelnélek, ennek megfelelően én sem részletekbe menő szerelési tervet kérek, csak gondolatébresztő ötleteket )
Másrészt YouTube-on láttam állati jó TV ambient világítást LED-sorokkal. Ennek a vezérlése (mármint, hogy a TV képével szinkronban legyen) némi hozzáértést és alsó hangon egy Raspberry-t igényel. VAGY vehet az ember hülyebiztos kész rendszereket 200-280 dollárért a netről. Közületek használ valaki ilyet? Ha igen, akkor saját maga rakta össze, vagy netről vásárolt kész cuccot? Mik a tapasztalatok?
Köszi a válaszokat!
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Flowtation
őstag
válasz Gabonetta #14367 üzenetére
Szia!
Én ezt vettem konyhapult alá. Kicsit tartottam tőle, hogy kevés lesz, de maximálisan elég. Továbbá táp, vezérlő, csatlakozó.
Ez utóbbi végül is nem kellett, mert ha 5 m szalagot veszel, ráteszik, illetve alapból rajta van. A vezérlőből tekerőset szerettem volna, de nem volt épp, ezért a gombos. profilt nem vettem, mert elég húzós az ára, viszont ennél a típusú szalagnál a hőelvezetés szempontjából nem annyira fontos. Nálam van, hogy egész nap megy, mégse meleg. Viszont sin nélkül tettem fel, úgy elég nehéz, olyan is lett mint az ökörhugyozás. Ha tudsz szerezni olcsón profilt, vagy hasonlót, akkor a szép kivitelezés miatt ajánlott arra rakni.szerk: nekem egy oldalról van megtáplálva, kb valamivel több mint 3 m szalag.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
mzso
veterán
válasz Gabonetta #14365 üzenetére
Fehérre... Annak vannak bizony variációi. Lásd összefoglaló.
E27-es fényforrást meg leginkább az anrodiszlec.hu-n és a lumenet.hu-n tudsz gyűrögetni. (Aztán vehetsz máshol a ha jobban tetszik.)
A lényeg, hogy a lumen legyen megfelelően nagy, erre van egy izzóhoz hasonlító táblázat az összefoglalóban. -
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Konyhapult megvilágítására szeretnék LED szalagot a konyhaszekrény alá, 140 cm-es hosszúságban. Minél több fény kellene, így két sorra gondoltam. Milyen terméket ajánlanátok (sín, takaró, LED szalag, tápegység). A betáplálást kb. két méter vezetéken keresztül szeretném megoldani, mert a tápegységet a szekrény tetejére tenném (így annak IP védettsége nem szükséges). Színben én természetes fehérre gondoltam, de nem tudom, mi a jobb, ezzel kapcsolatban is szívesen veszek tanácsokat, tapasztalatokat.
Emellett keresek UFO lámpába megfelelő (nagy) fényáramú égőt.
Köszönettel:
Gábor
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Papíron a Life tudja a ledet (remélem azért írták le hogy tudja mert teljesen le is kapcsolja) - de villamos boltban erre is rákérdek tesztelhető-e.
Nagyobb probléma volt hogy dimmelhető 4000K ledizzót találjak - és tegnap egy márkát végre találtam!Ez a jr bír, a rossz, hogy az Osramhoz képest (kb 3900K) hidegebb (kb 4200-4200K) és előbbi a 4 ledszálas változatban legalábbis picit jobban szórja a fényt (izzószerűbben körbe). Egyébként 1200 Ft a praktikerben, gondoltam egyet veszek próbára hogy milyen. Annyira nem bejövős
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
mzso
veterán
A vtac.hu-n van valamiféle információ garanciális ügyintézésről? Ne adj isten valami igénylő form?
Vagy e-mail-ben, telefonon kell szerencsétlenkedni?
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, egy kis iránymutatést kérnék, elakadtam.
Szeretem a természetes fehér Osram E27-es ledizzóimat, és most költözéskor 3 foglalatos csillár mellett igen fontossá vált hogy dimmelhető is legyen egy-egy izzó.
Az alábbi szempontok vannak:
Természetes fehér színhőmérséklet(4000K környéke) és dimmelhetőésg (folyamatos, 2 lépcsős/3 lépcsős, stb, bármi jó).Nem szeretnék rgb-t, nagyon nem szeretném mobilról állítani (a színt mindegy, de a fényt csak kapcsolóról szeretném), ha megolható sima fali szerelvényről müködtetném. Legközelebbi megoldásként a TRÅDFRI-t találtam, de nem annyira vonz elsőre 25K a 3 izzóért és az elemes vezérlőért.
Ill itthon nem találok, de Megaman A55 7W E27 4000K DIMM még papíron azt tudja amit szeretnék; eben az esetben még érdekes hogy milyen vezérlőt vegyek (pl Valena Life).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
mzso
veterán
A vtac.hu-nál manapság hogy megy a garanciális ügyintézés? Úgy tűnik kihunyt a 17W/1800lm-es fényforrás...
Egy évet sem élt.Ha nekem kell küldözgetnem akkor alig ha nem többe kerül a fuvarozás mint a fényforrás.
Úgy látom cserére is csak ugyanilyen termékkódú van ilyen teljesítmény szinten, úgyhogy ha sikerül is cserplni jó eséllyel ugyanígy járok 1 év múlva....
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz Willie #14353 üzenetére
Debrecenben Kujbusnál (Vágóhíd utca) kapsz G9 LED-et 5W-osba, 500 lumenes fényerővel. Nagyjából azt tudja, mint a 33-40W-os G9 halogének. Annyi szépséghibája van, hogy darabja olyan 800-1000,-Ft körül van.
Egyéb LED üzletekben kapni 6W-os 600 lumen körülieket, de horror áron adják őket, 1700,-Ft körül.
Ebay-en láttam 10W-os és afeletti G9 LED-eket is,papíron 1000 lument is tudnak, de nem mertem rájuk próbálni. Ha valakinek esetleg van tapasztalata, ne tartsa magába.
[ Szerkesztve ]
-
szakalistvan
senior tag
válasz Willie #14353 üzenetére
Pont most cseréltem ősöknél ledre a 40W-os G9 izzókat,legalábbis kettőt(16 db van összesen).Ebay 5w G9 párszáz forint,úton van még pár fajta,majd beszámolok róluk.De egyelőre ugyanannyi vagy kevesebb a fény és a sugárzási szög sem az igazi.
Ettől várom a legtöbbet,még nem érkezett meg: [link] -
Willie
őstag
Sziasztok!
Tudnátok G9-es LED izzót javasolni? Melegfehér fényben kellene, minél nagyobb teljesítményű, a mostani 40 wattos nagyon gyér fényt ad. Sajnos ahogy nézem az általam preferált CANYON márkában nem elérhető.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
rossitibi
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Bevásároltam 12v, 5W 6W és 9W-os MR11 (GU4) led izzókból,a legtöbb az 5 W-os.Eredetileg is 12V sima izzók voltak,így gondoltam kicserélem őket és kész,mivel amúgy is vannak 12V-os trafók a lámpákban.Persze mikor beraktam a ledeket,alig világítottak,vagy egyáltalán nem.Gondolom másik adapter kell hozzá,de a bolt-tól nem tudok tanácsot kérni mert kínai.Szóval segítsetek légyszi! Milyen adapter kell nekem,milyen paramétereket kell figyelnem,és 1 adapterre hány ledizzót rakhatok?Van egy 5 izzós csillárom,vannak 2 izzós és 1 izzós lámpáim.Nem vagyok szaki ezt kérlek vegyétek figyelembe Előre is köszi! Üdv!
-
Attix70
aktív tag
-
L4ck091
csendes tag
válasz macilaci78 #14336 üzenetére
Uhh annyira első olvasásra nem is hangzik egyszerűnek, mint gondoltam
Köszönöm a választ, remélem a villanyász érteni fogja, amit írtál
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Ebből az 5m 5050 led szalagot rendeltem.
Kérdésem ,hogy kell-e hűtés neki? Mert akkor veszek hozzá 10X10 L al. profilt. -
athomi
veterán
Philips E27 13W-ról tapasztalat? Mennyire haláloznak?
-
athomi
veterán
Ezek a V-TAC E27 12W-os led körték sorba halnak lefele. Még szerencse, hogy szó nélkül, azonnal cserélik őket. A 15W-osakkal nincs gondom, csak ez meg A65-ös és nem mindenhova tudom betenni.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Aldiban, Ligtway (Megos) Ledeket lehet kapni, létezik olyan is, amelyik fényerőszabályozós egy sima villanykapcsolóval és CRI értékük 95 %.
Ajánlott ez a típus? -
macilaci78
nagyúr
válasz L4ck091 #14334 üzenetére
Több ponton tápláld a szalagot, kb 2-2,5 méter/betáplálási pont.
Vegyél egy akármilyen vezérlőt, van wifi-s, BT-os is, RGB. A kimeneti teljesítményt hagyd figyelmen kívül, a 25 méter leded 360 W (12V-on 30A), fogyasztást tud, ilyen vezérlőre inged-gatyád rámegy.
A vezérlő és a ledszalag közé tegyél jelerősítőket és egy 400 W-os tápot, vagy több kisebb tápot használj. A jelerősítőket és a vezérlőt is 12V-ról tápláld be.
Tápból tán 200-240 W-nál megállnak a passzívak, attól nagyobbakban már venti van, ami egyrészt hibaforrás, másrészt biztosan zajt ad.Egy sematikus ábra. Így egyetlen vezérlőd lesz, ami az összes szalagot egyszerre kezeli.
Van olyan vezérlő, ami több csatornás (2, 4, stb), ezzel meg tudod azt tenni, hogy például a külső sávot és a belső sávot külön-külön kapcsolod, eltérő programokkal, stb. Ezeket annyira nem ismerem, így nem tudom, mennyire lehet azt megtenni, hogy a több csatornán lévő szalagok azonos programot kapjanak, ha ezt szeretnéd.
A vezetékekre figyelj, nagy távolságokra vastag vezeték kell, hogy kicsi maradjon az ellenállás.[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz sharp4 #14322 üzenetére
Ilyet rendeltem 3 hete, 40-et. 30 elfogyott az elhullottak pótlása miatt. Az elhullottak Liteon márkájúak voltak, van még kb 170 db belőlük.
2 év gari, kb 26 hónappal ezelőtti vétel. Nagy cég, nem jártuk ki a garis cserét. A Philips-ről jókat olvastam én is, de a bolt 3 saroknyira van, én meg nem vagyok rest akár hetente menni a garis csere végett. Ezt a mennyiséget amúgy ingyen kihozták.
Szép, egyenletes fény, nem vibrál.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
L4ck091
csendes tag
Sziasztok!
Lakas felújításban vagyok, az egyik szobában a mennyezet gipszkartonnal lesz megoldva, ahol a külső sávban 15 m, a belső téglalapban pedig 10m RGB-s LED szalagos világítást szeretnék használni.
Egy távirányítóval gondoltam szabályozni, valamint örülnék, ha telefonról is tudnám állítgatni (ha nem drágább ez a megoldás, mint maga az egész rendszer).
Kinéztem 5 tekercs szalagot ,amihez ilyen trafót tervezett az oldal.
Kérdésem lenne, hogy milyen szabályzót vennétek hozzá, kell-e még ezen kívül valami?
Villanyszerelő segít a bekötésben, csak nekem kell a bevásárlást megoldani.Köszi a segítséget előre is!
-
sharp4
őstag
válasz gyenesmartin #14331 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek. Tehát ezek az olcsóbb fajták nem lesznek megfelelőek.
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
gyenesmartin
őstag
válasz sharp4 #14322 üzenetére
Szia!
A lényeg, hogy márkás legyen mindenképpen. Valamint étkezőbe én minimum 90-es CRI értékű ledeket tennék (azért, hogy több színt lehessen látni).
Pl ilyen. Színhőmérsékletből nekem 4000-5000K jön be, nem tudom neked melyik.
3db ilyennel kb 1100 Lumen lenne.[ Szerkesztve ]
-
sharp4
őstag
Ezért kértem segítséget... Tehát újból ugyanott tartok, amikor a legelső hozzászólást megírtam. Szerencsésen szeleteltük a fingot több hozzászólásoon keresztül! Ezt akartam elkerülni. Márkákat én is ismerek...
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
GU10-es min 500 lumenes led izzót keresek. Mixvill-en néztem, de annyi fajta van, hogy nem nagyon igazodik ki. Van, akinek 1-1 típus bevált? Étkezőbe kellene, a lámpába 3 db izzó megy.
-
Kernel
nagyúr
A helyzet még ennél is érdekesebb. 230 V-ra kötök egy kondenzátort, legyen elméleti ideális kondi, ohmos komponens nélkül. Nem melegszik, tisztán kapacitív terhelés, amit a lakossági fogyasztásmérő nem mér.
Utána a kondenzátorral sorba kötök egy ohmos ellenállást, de ez lehet akár LED (egyenirányítóval stb.). Az áram csökken ugyan, de az ohmos összetevőn hatásos teljesítmény keletkezik, hő, fény (vagy akár motor esetében mechanikai teljesítmény).
Tehát esetünkben csak ezt a hatásos teljesítményt méri a villanyóra, ami hő és fény formájában elszáll. Előtte a cosφ lényegtelen ilyen szempontból, legfeljebb a szolgáltatónak okoz problémát, ha a hálózaton az induktív és kapacitív meddő nem kompenzálja egymást, miután manapság sok a kapacitív jellegű fogyasztó.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, mire gondolsz, de a power factor (a hazai szakmai nyelvben teljesítménytényező vagy cosφ) "kicsit" más, nem a hatásfok jelzőszáma. Magához a LED-hez köze sincs, csak a bemeneti áramkörhöz.
Eleve a LED egyenárammal működik, a fázisszög viszont egy váltakozóáramú fogalom.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
Brandynew
őstag
válasz Dluinet #14302 üzenetére
Nem irreális érték, szerintem kicsit lemaradtál a technológiai fejlődésről, mert 10 éve még valóban csak kétszeres felvett teljesítménnyel tudták a LED lámpák azt a lument elérni, mint manapság.
Nekem ilyen lámpáim vannak mindenhol és nagyon jó a fényerejük, simán hozzák a 100 Wh-ás izzólámpák fényerejét: https://ipon.hu/webshop/product/philips_11w_e27_1521lm_4000k_consumer_929001802831/1615345
A 11W nem elírás az iPon adatlapján, a dobozon is az szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
Sub-S
senior tag
Erre gondolt szerintem:
Classic filament LED 11W 1521 lumen[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ginola #14309 üzenetére
-hagyományos izzó, kompakt fénycső, halogén izzó, fülhallgató, fejhallgató, diktafon, walkman még az mp3 CD-s rádió-val is, stb
-kínai cuccok többet érnekbocs, de ha ők csinálják a legjobbat, már akkor sem érdekel ennek a cégnek, semmilyen terméke
de ez nem tartozik a topik témájához
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz ginola #14307 üzenetére
Osram 4-ből 3 elhullott (mol pontgyüjtős akció)
Philips amikor néztem akkor 8-12000Ft volt, de 2012-en megfogadtam, hogy többet semmiből nem veszek Philipset, mert minden cuccukkal megszívtam, így nincs tapasztalatom
V-tac 10W fillérekből megvan, a WC-től a spájzig szinte minden helységen az van, hiba nélkül
Ebédlőben és nappaliban Tungsram 16W van, kettesével, pont egymással szembe (ebédlő) vagy háttal (nappali) fordítva
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
totalZ
csendes tag
Nekem ilyen LED-em volt elég jó fényerővel, hozta is azt nagyjából, mint a mostani Osram 14W, 220°-os LED, a bibi annyi vele, hogy 2 is tönkrement végül, és már nem is tartott a bolt inkább ebből a típusból, mert elég nagy volt a hibaszázalék.
Úgyhogy akad már 110+-os lumen/W mutatójó izzó, de nem túl megbízhatóak, inkább 80-90 az ideális.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Brandynew #14301 üzenetére
szubjektíven is nagy az eltérés, nem egy-két lumen
visszatérve a philipsre, irreálisan magas érték a 118lumen/watt
erről beszélne mindenki, és ezt ajánlaná mindenki megvételrerákerestem:
philips Master LED 11W 1055 lumen 96lumen/W"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest