Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
divot
veterán
Valami okos segítsen:
Ha devizában veszem föl a hitelt, akkor arra ugye rárakódik az átváltási zűrzavar költsége pluszban. Na most megtehetem, hogy devizaszámláról törlesztek? És ha igen, akkor mi ennek a módja? És egyáltalán megéri ezen gondolkodni? -
divot
veterán
Az adóból visszaigénylehető összeg max 100e Ft. lehet. Ha jól emlékszem akkor az éves törlesztés 20%-a egyébként.
Van hitelbírálati díj, meg mindenféle egyéb eljárási díj, és a közjegyzőt is ki kell fizetni. Mi 3,5 milliót vettünk föl, és az összes költség közelítette a 100ezer forintot. -
divot
veterán
Ha valakinek esetleg jó napja volt, akkor ajánlom figyelmébe az alábbi kis részletet Bolgár ''reptében a legyet'' György mai Népszavában megjelent publicisztikájából:
''Miért is kellene megfosztani az embereket az otthonteremtés (brrr!) lehetőségétől, ha egyszer a jövő évi költségvetés maximum tízmilliárd forintot spórolna meg a mostani kamattámogatás csökkentésével? (Mellesleg meg lehetett volna kérdezni Orbántól, hogyha egyszer csak ennyit takarítanak meg, akkor ez nem azt jelenti-e, hogy csupán ennyit ''vesznek el'' az emberektől, márpedig ez nyilvánvalóan nem lehet akadálya annak, hogy otthonhoz jusson a magyar.)''
Előre elénézést kérek minden gyöngébb lelkülető fórumtárstól, pláne a moderátoroktól, de ez egy IDIÓTA! -
divot
veterán
Az én értelmezésemben kamatperiodusfüggő a dolog. Tehá aki öt éves kamatperiodussal kötött szerződést, és még van hátra pl. négy éve, akkor arra a négy évre vállalja át az állam a különbözetet. De aki egy éves periodussal írt alá, annak jövőre emelkedik a kamata, ha a bankja emel.
-
divot
veterán
3.510.000 20 évecskére, havi 26210 ft.
De mivel ez kevés volt (ám a jövedelemigazolások miatt nem kaphattunk többet), tettünk hozzá egy kis fincsi személyi hitelt, 560.000 forintot 30 százalékos kamattal, öt éves futamidővel - ennek a törlesztőrészlete 17.100 ft.
Mindösszesen tehát 43.310 forintot törlesztek havonta még három évig, aztán csak a lakáshitel marad. -
-
divot
veterán
Azt írtad, hogy 4 százaléknál kevesebbet fizettél volna vissza, mint a hitel összege a tavaly érvényes szabályok szerint. Én meg erre írtam, hogy az állam 5 százalékig adott támogatást, tehát az ennél alacsonyabb kamat, már a bank alegységproblémája.
És most egy kicsit demagóg leszek: Amikor néhány éve Hollandiában jártam, megismerkedtem egy fiatal párral, akik akkor költöztek első önálló otthonukba, egy csónakkikötővel, grillezővel, hatalmas kerttel rendelkező, csatorna parti gyönyörű házba. Azt mondták, hogy mivel nagyon tetszik nekik a környék, úgysem akarnak továbbálni, ezért huszonöt évre vették föl a hitelt, négy százalékos államilag támogatott kamattal. (Tehát a rendszer nem magyar találmány.)
Na most erre lehet mondani, hogy hja kérem, könnyű a hollandoknak az ő gazdaságukkal. Én meg azt válaszolom, hogy hja kérem, de kinek köszönhetjük, hogy ennyire lemaradtunk a hollandoktól? És akkor most a demagógia: szóval egy Medgyessy Péter nehogy már másodszorra is elcsessze az életemet! -
-
divot
veterán
Lamperth Mónika most dadog az ATV-n. Asszondja:
Az, hogy a kormány ötmillióig támogatja a használt lakások hitelét, a kormány szociális érzékenységét bizonyítja, mert a kispénzüek csak ötmillióig vesznek föl hitelt.
Szóval mindenki, aki itt ugat a kormányra, az piszkos újgazdag kapitalista! Ehhez tartsátok magatokat! Éberség! -
divot
veterán
Biztos sokan azért vették föl, mert a kamattámogatással tulajdonképpen extraprofitot realizáltak (hogy emlékszem a politikai gazdaságtanra ).
De a többség tényleg így jutott új, vagy nagyobb lakáshoz. Ha ez nem lett volna, mi a mai napig ott ücsörögnénk a 26 négyzetméteres albérletben havi 35K-ért. -
divot
veterán
Jó hírem van!
Most mondta az ATV-n a GKI elnöke, hogy ezek az intézkedése a társadalmi igazságosságot erősítik, mert eddig a jobb módúak vették föl a hitelt. -
divot
veterán
Szurkolok nektek.
Na, megnéztem a híradó elejét. Túl sok mindent nem tudtak tv2-ők csinálni a helyzettel, így állandóan az MNB-t emlegették, hogy milyen drasztikusan felemelte Járai az alapkamatot (mintha nem ők akarták volna), aztán meg Járait is mutatták, hogy tudja a nép, kire kell haragudni. Grat. -
divot
veterán
Valaki nézze meg az RTL Klub híradóját. Én megnézem a TV2-t. Lássuk, ebből hogy mosdatják ki kedvenc kormányukat!
-
divot
veterán
NA EZT MAGYARÁZZA MEG VALAKI!!!
Medgyessy Péter 2003. február 14.
''Medgyessy Péter elmondja, hogy 2000-ben az Orbán-kormány mekkorát hibázott azzal, hogy olyan növekedési politikát határozott meg a világgazdaság dekonjunktúrája közepén, ami teljesen tarthatatlan volt. Az erős pénz mítoszának politikájával felülértékelte a forintot, ezzel tönkretette az exportőröket, magyar vállalatokat éppen úgy, mint a nemzetközieket.''
Medgyessy Péter 2003. december 10.
''Pénzünk romlását nem engedhetem meg - húzta alá a miniszterelnök.''
Hát mi a szart beszél ez a szerencsétlen? És akkor csodálkoznak, hogy bizalmatlanok a befektetők?
Úramatyám! Országot váltok! -
divot
veterán
Ez hogy tetszik Petitől?
''Kötelességem volt ezeket az intézkedéseket meghozni, bár tudom, sokaknak fájdalmas. A jövőt és a nemzeti érdekeket előbbre sorolom a pillanatnyi népszerűségi adatoknál'' -
divot
veterán
Közgazdaságilag nagyon sok tétel megdőlt az elmúlt tizenkét évben. Arra a szituációra ugyanis, hogy egy gazdaság egyik napról a másikra áttér a tervgazdálkodásból a piacgazdaságra, még sehol nem volt példa, így törvényszerűségek sem léteztek.
Például Magyarországon előfordult, hogy miközben nőtt a gazdaság teljesítménye, csökkent az infláció és a munkanélküliség is. Pedig ez így együtt a piacgazdaság törvényei szerint nem lehetséges. -
divot
veterán
A helyzet a következő.
A Fidesz kitalálta, hogy az lesz a helyes, ha a belső fogyasztás bővülése húzza maga után a gazdaságot. Az MSZP azt mondta, hogy ez így nem jó, mert az exportnak kell húznia a gazdaságot, és leállították az összes Fidesz által indított, a belföldi fogyasztást növelő programot.
Ezzel eddig semmi gond nincs, csupán két gazdasági nézetről van szó.
Csakhogy a balfasz szocik a leállított programok helyett semmit nem csináltak. -
divot
veterán
Most olvastam egy nagyon ''jót'':
A jóléti fordulatért áldozatot kell hozni. -
divot
veterán
Sajnos, amig az Szdsz kitart a koalíció mellett, addig nem fog változni semmi sem...
-
divot
veterán
Nem baj srácok! A lényeg, hogy a fél ország nyugodtan alszik éjjelente, mert Medgyessy nem arrogáns...
-
divot
veterán
Nekem az tetszett a legjobban, hogy az ÁFA visszaigénylésnek is van ÁFA-ja, szerintem ilyen kizárólag Magyarországon létezik.
FHB: Valóban nem lehet előtörleszteni. A bank állítása szerint azért, mert az FHB hosszúlejáratú állampapírokban tartja a pénzét, tehát nem érdeke megbolygatni a befektetéseit. Szal amit ott húsz év, az tényleg húsz év.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest