-
GAMEPOD.hu
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltan6
őstag
válasz nagyfejü #47251 üzenetére
Én is azt vettem észre,hogy egy 5-6 évvel ezelőtt még szépen betudtam frissíteni a filmjeim,sorozataim adatbázisát.1-2 kivételtől eltekintve szépen minden filmemet,sorozatomat felismert a Nas-ról. Szerintem valami a filminformációs addonokkal változott. Alig akarja felismerni,vagy teljesen hülyeségeket hoz be. Pedig úgy csináltam ahogy az összefoglalóba van. Sorozatcím/s01/epizódrészek. Family guy-t pld csak a 8.évadig olvassa be.
-
brazos
senior tag
válasz nagyfejü #47249 üzenetére
Mondjuk, mert pl. az IMDB-n van. És a filmet ez az azonosító alapján ismeri ott fel.
-tt8041270-
A gond az, hogy hiába teszed be a letöltött, és fura nevű filmnevet, ha magát az imdb azonisítót nem teszed be a film esetén .nfo, movie.nfo-ba, sorozatok esetén a tvshow.nfo-ba.
A fentebb említett Start Trek imdb azonosítója meg ez: Star Trek II: Khan haragja
-title/tt0084726-
Éas ugye jól látható, mindkét adatbázisban magyar nyelvű a film címe. És ott van alatta az original filmnév is.(Original title: Jurassic World Dominion)
Az .nfo-ba is így írd be:
Title:Jurassic World Világuralom
Original title: Jurassic World Dominion[ Szerkesztve ]
-
urgoz
aktív tag
válasz nagyfejü #47247 üzenetére
Neked is azt tudom javasolni, hogy amelyik fájnévből nem derül ki egyértelműen, hogy melyik filmről/sorozatról van szó, akkor rakj mellé egy .nfo fájt, amelyben a tmdb-s link szerepel.
Sorozatok esetében a fájl neve: tvshow.nfo
Filmek esetében: fájl_neve.nfo
pl: Star Trek: The Wrath of Khan
fájl neve: sttwok.bdrip.x264-arpi170.mkv
sajnos ezzel nem húzza be az infót.
Megoldás: kell csinálni egy sttwok.bdrip.x264-arpi170.nfo fájlt, amelybe ennyi kerül, és semmi több:
https://www.themoviedb.org/movie/154-star-trek-ii-the-wrath-of-khan
Ezután a sorozatok vagy filmek menü oldalmenüjéből (balra gomb) klikk a médiatár frissítésére.Részletes infó a kodi wiki-n
-
consono
nagyúr
válasz nagyfejü #38105 üzenetére
Szerintem kellene egy Defiance mappa és abba kellene beletenni Season 1, Season 2, Season 3 néven a mostani három mappa tartalmát.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
pixta78
senior tag
válasz nagyfejü #34515 üzenetére
"Hiába nézem a cimek vagy műfajok nál , ott nem látszik. Ez mitől van?" Újra kell szkenneltetni a "Média átvizsgálása" menüvel, amit a Yatse/Kore appal el tudsz végeztetni, vagy keymap editorral felprogramozol a távra.
"Bizonyos filmek nem látszanak csak ha a fájlok menüben." -ebben a részben kell a Filmen megnyomni azt a bizonyos gombot, majd a legördülő menüből a leg alsót választva átírod a hosszú címet egyszerűbbre és végig nyomkodod a varázslót.Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
Mike88
senior tag
válasz nagyfejü #33651 üzenetére
Nincs mit, egy kis segítség a beállításához:
Beállítások - Egyéni modulok - Egyéni modulok - itt tudsz hozzáadni modulokat. Elérési út szerkesztésénél tudod megadni adott addon-t. Be is tudsz lépni az adott addonba, amit szeretnél a képernyőn látni, ott választod a 'use as widget'-et.
Ugyanitt a Home and hubs-nál a Főképernyőhöz tartozó beállítási lehetőségek alatt a modulkonfiguráció szerkesztésénél tudod a főképernyőn megjelenő elemeket megváltoztatni, hozzáadni, megjelenési sorrendet megváltoztatni stb. így akár a film/sorozat csomópontokat is kiteheted a főképernyőre, ha szeretnéd, sok értelme nincs, mert ott filminformációt nem tudsz megjeleníteni, csak borítóképet.
Menükonfiguráció szerkesztésénél a legfelső menüsort tudod változtatni, akár ide is kitehetsz addonokra mutató "parancsikont".
A Film, a Sorozat és a Zene beállítási lehetőségeinél tudod testreszabni ezen csomópontokat. Ugyanúgy a modulkonfigurációnál, hogy milyen szempontok szerint tegye sorrendbe az elemeket, ezen szempontok szerinti sorbarendezések hogy kövessék egymást stb. stb.
Logikus egyébként ha majd látod is miről van szó. -
Mike88
senior tag
válasz nagyfejü #33649 üzenetére
Embuary-val beépülő modulokkal tudod teledobálni a főképernyőt. Szerintem az egyik legjobb skin jelenleg Kodihoz. Addon-okat is kitehetsz, nem csak ahhoz tartozó "parancsikont", hanem addon-ok "tartalmát" is. Egyébként ha egyszer letöltötted az adatbázisodhoz tartozó információs tartalmat, akkor szerintem az összes skinben megjelenik automatikusan a filmek és a sorozatok menüpont, az a helyes útvonal, nem az, amit Te használsz.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
blakey
titán
válasz nagyfejü #33644 üzenetére
Mint írtam, nem úgy használod a Kodit ahogy kéne. Miért a Videó résznél keresgélsz? Használj olyan felszínt ahol több kategóriát is felvehetsz. Mappákat nem is kéne látnod csak a gyűjtemények esetében de ott meg lesz infó.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz nagyfejü #33642 üzenetére
Nem értem, hogy milyen mappánál. Szerintem te nem úgy használod a Kodit ahogy szokás.
Egy képet esetleg be tudsz tenni? A Kodi készít egy adatbázist és kész.BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz nagyfejü #33640 üzenetére
Milyen mappáknál nincs infó? Miért kéne lennie egy mappánál infónak? Adtál neki valamilyen nfo-t?
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
spiky03
veterán
-
blakey
titán
-
KTU
addikt
válasz nagyfejü #31469 üzenetére
Ma "telepítettem" újra egy S905 boxot,
CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.4.2-Generic
Volt több kérdés, hogy szükséges Widevine-t letölteni.
Chrome OS helyreállítási képfájlt töltötte le.
Telepítette, működik.
Ezután egy másik S905 boxon is elindítottam az M3 online-t, amin pár napja frissült a CoreELEC,
ezen is ugyanúgy végigment a letöltés, telepítés. Ezen is működik.
Lehet nem volt elég hely nálad, a majd 1GB-os képfájl letöltésére."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Gaben92
őstag
válasz nagyfejü #31372 üzenetére
Lépj már be a Videó Kiegészítők (vagy mi a neve magyarul) közé rendesen, hogy listában lásd ahogy CoF képén is van.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
vargalex
Topikgazda
válasz nagyfejü #31366 üzenetére
Nem lehet, hogy túl sok kiegészítőd van már? Ilyenkor, ha az alap skinnél a bal oldalon csak rámész a Kiegészítők menüpontra, akkor jobb oldalra átnavigálva csak az utoljára használt 15 kiegészítőt mutatja. Viszont a Kiegészítők menüpontra OK-ot (entert nyomva, azaz belépve) látszik az összes telepített kiegészítő.
Alex
-
őstag
-
Gaben92
őstag
válasz nagyfejü #31357 üzenetére
Azt a sorrendet kövesd ami ebben van. Először Dutch IPTV repót telepítsd, utána a HGO-t.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
vargalex
Topikgazda
válasz nagyfejü #31357 üzenetére
Nem, hiszen a kiegészítőnek van függősége, ami a linkelt repository-ban található meg. Ezért kell a repository-t is felvenni, hogy automatikusan telepíteni tudja. Persze azt is megteheted, hogy a repot nem veszed fel, hanem a függőséget is letöltöd és először azt telepíted.
Alex
-
consono
nagyúr
válasz nagyfejü #30625 üzenetére
Nincs most a közelemben boksz, de szerintem a beállításokban a System info-n belül mutatja a diszkeket is. Az USB-t sosem próbáltam, de szerintem az is ott lesz.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
KTU
addikt
válasz nagyfejü #30582 üzenetére
CE (official) 9.2.2
S905, S912 box
?
Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren topik
Ez nem valami forgalmas topik, de itt meglehetne beszélni ezt a témát.Vagy S905, S912 topik
Ez így off topik szerintem.
Tudom téma volt itt pár napja."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
xtend
senior tag
válasz nagyfejü #30580 üzenetére
Akkor másik lépés:
Step 1: Goto "SYSTEM", then select "Settings".1
Step2: Select "Appearance".2
Step3: Go to "International", then click on "Language". The default setting is "English".3
Step4: Select your language. Example "Chinese (Simple)". ...
Step5: Immediately Kodi interface changed to Chinese language.Milyen platform? Android vagy vagy core-libre-stb elec? 18.6 stabil a legfrissebb most. Ha ennél kussebb verziód van és android box akkor telepíteni kell újabbat. Ha Coreelec cagy Libreelec vagy Alexelec akkor az egész rendszert frissül (ha van frissebb).
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz nagyfejü #28136 üzenetére
Eddig lejátszott minden zenét, most nem. Kiszedtem az ekezeteket, akkor jó. Szerintem frissitettek rajt valamit. Más magyarázat nem jut eszembe. Vagy az ufók, fel is teszem az alufólia sisakom
Használjuk a Kodit pár napja, nem tudom. Egy fél rész lemenne amíg mindenhol keresgelem. SD tartalmak, és még azok is szaggatnak. Tudom, állítsam le, hadd töltsön. A beállításokon lehetne még finomítani esetleg. Sokat tölt, sokat bakizik. Tudom, nem optikai kábel jön be, de nehogy már 150 vagy 500 mb-os net kelljen neki. Egészségesebb lesz letölteni, fullhd-ban, aztán amit nem találok, azt valahogy leszenvedem vele. YouTube első osztályú pl.
SzerintemSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
-
cof
veterán
válasz nagyfejü #27465 üzenetére
Beállítások-Lejátszó-Nyelv > itt van betűméret, szín, karakterkészlet
Beállítások-Rendszer-Képernyő kalibrálása > itt lehet a felirat pozíciót is állítani, a képernyővel együtt.
Kodi alapok leírás, vagy egy kis felfedezési vágy kell csak hozzá, hogy megtaláld.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
zako
tag
válasz nagyfejü #27437 üzenetére
Szívesen!
Közben találtam egy áthidaló megoldást az általam korábban felvetett problémára is (Android alatt az ékezetes betűvel kezdődő címeket a lista végére pakolta a Kodi). Ha a médiatárban a rövid címet átírom ékezet nélkülire (Á -> A, É -> E, stb.), akkor jó lesz a sorrend. -
zako
tag
válasz nagyfejü #27423 üzenetére
Az általam linkelt fórumban van a letöltés linkje: https://github.com/Rufoo/skin.lyrebird
Ott a zöld "clone or download" gomb, majd "download ZIP". Érdemes egy olyan mappába menteni, amit lát a Kodit futtató eszköz (pl. NAS-on megosztott mappa). Ezután belépés a Kodiba, Beállítások-Kiegészítők-Telepítés zip fájlból, a kérdésre, hogy meg akarja-e tartani a változtatásokat, igennel válaszolni és kész. Ezt követően bekerül a skinek közé és lehet váltogatni köztük, ha esetleg nem tetszene. -
mikrofon
veterán
válasz nagyfejü #27107 üzenetére
Ajánlott ez mindenkinek semmi extra nincs a beállításában, csak van költsége...
1. Seren: A kodi adon. Ezt használod valójában:
2. Real-debrid: ez maga a letöltő és stream-elő, adattár szolgáltató. több féle dolgot is kezel. Ez fizetős. De szerintem elfogadható az ára.
3. Orion: maga egy link gyűjtemény, milyen tartalom mikor és hol, milyen minőségben érhető el. Ennek is van díja de ez igazán semmiség, egy évre 6USD. Egyébként ez nem kötelező, inkább csak növeli a real-debrid hatékonyságát. Ez alapján felrakod. Nem kell az egész Gaia addon, csak az orion. Ez külön addon, megtalálod majd a telepítettek között és külön ezt állítod be. A leírás végen, leírja, hogy kell más addon-ba mint a Gaia integrálni. A listába benne van a Seren is. (igazából kipróbáltam a gaia addon-t is de nem jött be, túl bonyolult, túl nehézkes és túl lassú volt, szerintem jobb a seren)
+1: Realizer. Ez csak egy bónusz, mert a Real-Debrid-re külön is tölthetsz, saját linkek alapján médiatartalmat anélkül hogy letöltenéd az adattárolódra. Ezzel pedig egyszerűbben férsz hozzá, sőt nem kell megnyitnod a Real-Debrid honlapját, hanem ebből az addon-ból tudod kezelni.Jah és kell még hozzá a feliratok addon ha szeretnél feliratot.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz nagyfejü #26826 üzenetére
Emby vagy Embycon kiegészítővel éred el az Emby szervert. Innen letöltőd a repot és abból telepíted.
-
-
blakey
titán
válasz nagyfejü #26360 üzenetére
Azért nem ír senki, mert ez az info kb. semmit nem mond, egyébként simán mennek az iso-k, mint mindennek itt is feltétel a megfelelő "csomagolás". Gondolom az adott iso-kkal valami nem 100%-os. Több info kell ahhoz, hogy egyáltalán látni lehessen az esetleges hibát.
[ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
válasz nagyfejü #26360 üzenetére
Nekem van sok régi iso fájlom (DVD image), mindet lejátssza a kodi.
Az iso-ba bármit be lehet tenni, az csak egy képfájl.
Nem kizárt, hogy amit beletettek azzal van gond.
Látnia kell mindet, a szokásos elnevezés miatt nem szokott látni dolgokat. Gondolom fájl nézetben ott van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest