Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz IMIIKE1998 #71585 üzenetére

    Miért akarsz lépcsőzni 20-30 métert? Eleve mire akarod használni pontosan a bringát?
    MTB kategóriák, nagyjából (egyáltalán nem részletes, nem belekötni):
    - hobby: újonnan 200e Ft alatti kerékpár, ami túrázni tökéletes, de keményebb igénybevételnél már előjönnek a hátrányai. Értelem szerűen minél drágább, valószínűleg annál jobb a váz anyaga és a felszereltsége
    - XC hardtail: versenygeometriás váz, fekvősebb rajta ülni, viszont kimondottan mászásra van tervezve, de lehet vele lejtőzni is bátran, bírja a 0,5-1 m-es letöréseket is. Inkább már 250-300e Ft felett kezdődik, felszereltségtől függően. Használtan 120-150 e Ft-tól.
    - AM/enduro/trail: "túrázós fully", ezt szeretnél, csak nem lesz abban az árkategóriában, amit akarsz. Vagy nagyon nagy szerencse kell hozzá, vagy nagyon nagyot fogsz szívni az utólagos szervizeléssel.
    - DH: arra nincs pénze senkinek, hagyjuk.... :D (Túrázni nem is jó, mert senki sem cipeli fel a hegyre.)

    Nézz XC versenyekről képeket, videókat, esetleg menj ki a közelben egyet személyesen megnézni. Bőven elég lesz neked szerintem egy olyan bringa is, bírja a gyűrődést. Lépcsőzésnél pl a kerékszett is kap bőven, abból sem mindegy, milyen van rajta.

    Utolsó: a hirdetés Mo.-on csak a kezdet. Elmész és a kerékpárok fele olyan állapotban lesz, hogy nem veszed meg, vagy nem annyiért, amiért hirdetik. Ha valami tetszik, menj el, nézd meg, esetleg vidd el szervizbe, ahol átnézik, és kifizeted az átnézés költségét. De legalább nem buksz rajta 10-20e-ket, hogy használható állapotba hozd.

    Mikulásbá: első körben szedd szét, tisztítsd, zsírozd, rakd össze. Ez nem sok pénz, ha így sem jó, akkor kell cserélni. Mi az, hogy ferde a fék? A pofa vagy a test?

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák