Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
-
Toobee
veterán
válasz Ringman #206197 üzenetére
Igen, ez már az. Béna voltam, céges gép - telefon - otthoni gép szentháromságon válogattam össze a kosarat, néztem mindkét méretet és valahogy a 44-es kormányt sikerült megrendelni, pedig 42-t akartam. Na mind1, majd legközelebb. Jó vállszélesítő gyakorlatot tud valaki? 2 centinek hogy örülnék...meg lehetnék kicsit szélesebb is.
#206196zsocy:
mindig fekete bringáim voltak, jó, hogy végre lehet játszani a színekkel. Mivel az ízlésem finoman szólva sem túl szofisztikált, könnyen beleszaladok efféle csúfságokba. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #206194 üzenetére
Vajon az a Vlad red mire utal, Vlad Tepes-re, ismertebb nevén Drakulára?
Szerk. az mit jelent, már beletöltik a taknyot is? 😲#206195 Toobee...valami megroppanhatott benned a Comencal óta. ...vagy csak apuka lettél? Lányodnak biztos tetszik.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #206195 üzenetére
ez már a vibrocore kormány? (sajnos már 42 cm-es nincs a wiggle-ön, csak 44-es)
---
a gyíkbőrmintás nyerget nem tudom értelmezni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Toobee
veterán
Elhoztam a bringát. Végül tudtam venni még 1 ilyen felnit, kifutó, az utolsót hoztam el. Majd alkalom adtán átfűzetem a hátsót is. A matricát le kell dobni róla, meg lehet csináltatok ilyen bronz fóliából valami dekort rá. A striciboltban nézelődtem, pont volt egy ilyen nyeregcső ott, úgyhogy elhoztam Volt kérdés, hogy mennyi a cső+nyereg. Cannondale Save2 csővel 293 gramm, FRM csővel 260 gramm. Narancs dugó sem tetszik, abból is kap egy feketét.
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #206192 üzenetére
Igen, pirosban. Ki van fizetve, most varok, remelem idoben ideer.
Supportjuk nagyon jo, mindenre valaszolnak. Meg az is kiderult, hogy a kerekek mar tubeless -re vannak gyarilag szerelve, nem kell bajlodnom az atalakitasukkal.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tuvix
tag
Akkor így marad, másiknál majd ügyesebb leszek. Szelepnél mindkét irányban negyed-negyed kört túlfut.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #206182 üzenetére
Csak azért kérdem, mert mikor felteszed/leveszed nincs 1-1 szisszenés? Vagy az kevesebb 1-1 századnál, amikről itt írsz? Onnan én még nem vásároltam...de látod mások már igen.
#206186Tuvix...enyém is ilyen lett és fogta a levegőt rendesen...én sem mertem jobban feszíteni, nehogy elszakadjon, nem tűnt valami nyúlósnak az a Schwalbe szalag.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
-
ZolkoW
őstag
válasz Tuvix #206186 üzenetére
annyi, hogy talán lehetne feszesebb, valószínűleg azért tud behullámosodni a lyukaknál, mert nem feszítetted annyira rá, hogy a középső vájatban is feküdjön. Az illesztést meg értelemszerűen a szelepen túlfutva legyen, tehát ha csak 1 rétegben teszel szalagot (van, aki helyből két kört csinál, én csináltam így is, úgy is), akkor a szelep mindkét oldalán mondjuk 10-10 cm plusz, és a szelep két réteg szalagon megy át.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Toobee
veterán
Nekem ezzel az a bajom, hogy nem lehet cserélni sehol a fém betétet vagy a benne lévő gumit. Nálam már játszani kell vele, hogy mérni tudjak. De ha ragaszkodtok mindenképp ehhez, akkor inkább Beto néven vegyétek meg ugyanazt, sokkal olcsóbban. Helyi boltban láttam ilyen SKS mérőt 7e Ft-ért, inkább ezt venném. Hátránya, hogy sokkal hosszabb.
-
Tuvix
tag
Ma már nem fogok bele, de szerintem le kell bontanom az egészet. Minden küllőnél [ilyen] a szalag. Ez ilyen kell legyen? GMBN videón láttam hogy szigszalagot tesz először a felnire, azzal jobb lesz?
-
RexpecT
addikt
Én már háromszor rendeltem onnan.
Minden rendben ment, viszont volt hogy egy-egy termék esetén úgy jelez stock állapotot, hogy még fizikálisan nincs a raktárban az adott termék, jó esetben 1-2 munkanapon belül beérkezik hozzájuk. De egy függő rendelésből akármikor ki lehet dobni/cserélni a terméket, a különbözetet visszatérítik/rá kell fizetni.[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
Bár nem engem kérdeztél, én 2 hete rendeltem pont bikeinn-ről, a pénteki rendelés köv hét csütörtökön jött meg. Sima bankkártyával fizettem, minden rendben volt vele. Végig lehetett trackelni a csomagot is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206175 üzenetére
Ezzel.
Ha már pötyögök, egy kérdés: te ugy-e rendeltél bikeinn-ről? Minden rendben ment?Más: nézegetem a hátsó lámpákat bike24-en és kvára kezdett már felbosszantani, hogy a legtöbbnél nem írja a lument . Van amelyiknél leírják, hogy 300 méterig látható, de milyen körülmének között? Éjszaka? Ködben? Nappal? Verőfényes napsütésben? Nekem nappalra kéne, kimondottan sűrű ködbe, ezért gondolom jó lenne valami ami legalább 70-100 lumen, de mivel nem írják oda ezt a marhára alap információt, a legtöbb lámpa kiesik, nem merem megvenni . Tudom, rétegigény, hogy ködben látható legyek, de felénk gyakran hetekig nem látjuk a napot a sűrű köd miatt és néha olyankor is szeretnék tekerni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #206180 üzenetére
YT -t rendeltem elo. Ezt a Canyon -t csak azert linkeltem, hogy kimaradt anno a listambol, pedig egy eleg jo geprol van szo.
Don't Tread On Me
-
-
ivana
Ármester
válasz hardcore334 #206178 üzenetére
Mi az, hogy más típus? Úgy alapvetően nem és nem is nagyon kéne. Ugyan olyat sem egyszerű szétszedni.
-
MPowerPH
félisten
válasz sebgutkopf #206169 üzenetére
En mar eldontottem ezt, nem lepek vissza, foleg mert mint irtam is, a megjelenes sem utolso, es a piros/fekete kombo nalam az etalon, ha szint kell valasztani. Na meg vegre lenne lehetosegem kiprobalni/hasznalni Sram hajtast, egybol elektromost, es meg igy is joval olcsobban jonne ki a bringa. Canyon azert jo, mert ebben a felallasban egy tokeletes setup. Karbon felniszett adja, es mondom, az a inttegralt karbon kormany-stucni kombo az nagyon jol nez ki. Ha lehetne, akkor kulon siman megvennem.
Ezek jelentik a sulyban is a minuszt.Egyebkent addig orlodtem a fekeken is, amig hold -ra tettem a Magura -t, es lehet bevallalok egy Code RSC -t. Tenyleg sok olyan komment jon az Mt7 -rol, hogy lehetetlen drag free -re beallitani. Szoval hiaba a legerosebb, mellette a legkonnyebb, tenyleg sokan szivnak vele.
Es a Canyon -al sem lennek kisegitve, mert pont az M -es meret szallitasara nincs datum. Telet irnak, ami eleg tag intervallum.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ivana
Ármester
válasz f4lcon #206172 üzenetére
Tapasztalat, hogy ez nem mindig segít. Annyira puha az anyag, hogy nem lehet normálisan megütni, mert beleáll a hidegvágó, de nem mozog a cucc. Nyilván így szét lehetne verni, csak sokáig tart, szétfúrni egyszerűbb.
A csak akkor működik erős túlzás, akkor jobban működik. Pl. autónál simán szokás melegíteni futómű csavarokat ha össze van rohadva és segít. Pedig az acél-acél szintént.
-
jjeahh
nagyúr
Hm, vasárnap leengedtem a gumit 1.56 bar-ra. Kedden csekkolom, 1.55 bar, nem kellett pumpálni bele. Ma csekkolom, 1.57 bar, gyakorlatilag amit változott, azt a hőmérséklet ingadozás miatt szerintem. Maxxis, én így szeretlek . Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ehhez kellett pár hónap, hogy összeálljon a tyúkbél, de frissen összerakva sem rossz.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
válasz hardcore334 #206146 üzenetére
az ékes oldalon a csavart kell leflexelni, és akkor hidegvágóval meg kalapáccsal ki tudod ütni visszafelé az éket
nem árt, ha szerzel valami megfelelően vékony, jól penetráló spray-t (rozsda oldók) ami megkönnyíti a kiütést.
a melegítés csak akkor működik, ha az egymástól elválasztandó két anyagnak jelentősen eltér a hőtágulása (alu-acél) de az ékes hajtókar és a tengely esetén ez nem biztos, hogy fennáll“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
RexpecT
addikt
Így télre a monti után beujítottam egy RC500-as országuti/gravel mix cangát.
Vajon ez kompatibilis az Elite Zumo-val? A Zumo-val kompatibilis kerékagyak: QR 130-135x5mm és Thru Axle 142x12mm 148x12mmmm.
Viszont a bicikli leírásába nem szerepel a QR hossza. Mik az elterjedt QR méretek? -
sebgutkopf
őstag
válasz MPowerPH #206150 üzenetére
A 29"-es Spectral nagyon jó gép lett (160/150 mozgás nagyon sokra elég), bár most a nagy hírverés közepette nem árt megjegyezni, hogy valójában csak a 27,5 verzió lett megújítva és a mullet verzió jött ki újonnan, a 29-es mint új tagja a spectral kínálatnak ezzel a geóval még 2020 év végén mutatták be és 2021-es modellévtől létezik. Ez persze semmit se von le az értékéből, elég látványosan bejött az új updatelt geó és azzal, hogy erre a geóra frissítették a kisebb kerekes kivitelt azt jelenti, hogy a canyon nem engedi el a 27,5 kereket ebben a kategóriában sem.
Egyébként a Spectral és a Jeffsy pont vetélytársak. Hogy melyik a jobb? Nem tudom.
A váz most épp a spectral esetében a frissebb, ami talán a laposabb fejcsőből látszik a legjobban. Ettől még nem lesz rosszabb gép a jeffsy sem, de tény lassan ott is időszerű lesz egy update. Ettől függetlenül nyilván egyik bringa se a mászás világbajnoka már ezek is a lejtő szeretetéről szólnak, 3 éve engem pont egy spectral szippantott be, és azon kaptam magam, hogy parkozom a spectrallal, ezért váltottam Capra-ra.
Illetve a canyon mint gyártó jóval nagyobb, tapasztalatom alapján (mindkettőjüktől vettem már bringát), aktívabb a kommunikáció a rendelés során és után a canyon-nál. Náluk valahogy jobban mehet az alkatrész ellátás és összeszerelés, mert rövidebb határidővel érhetők el a gépeik. A YT meg talán a kapacitás miatt is kicsit ritkább madár, a türelmesek, vagy épp szerencsések elviszik gyorsan a készleteket a többieknek meg lehet nézni a sold out feliratokat.Jó mazsolázást!
-
MPowerPH
félisten
-
ivana
Ármester
válasz hardcore334 #206157 üzenetére
A tengely az cromo acél, azt nem fogod tudni normálisan megfúrni. Az ék az ilyen biliacél, azt kell fúrni, nagyon puha. Elég vékony fúróval és megroppantod.
-
venember83
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206164 üzenetére
Igen. Nem meglepő, tudom.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz venember83 #206162 üzenetére
Röviden: hosszabb és laposabb.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz venember83 #206162 üzenetére
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tuvix #206158 üzenetére
Pedig az jó szalag, ragad mint az állat. 🤔... elég széles? Told bele rendesen az árok mélyére és úgy is ki kell érjen a felni pereméig (ahol 90°ban feltűrődik) mind2 oldalon. Én nem szedném vissza, csak ragasztanék egy új csíkot a kérdéses szakaszra, jól túllogatva mind2 irányba.
-
Tuvix
tag
Ma megpróbáltam a Tubeless átalákítást, de nem sikerült sajnos. [Alexrims MD25] felnire [Schwalbe] 27 mm-es szalagot raktam, de valami félrement. Felnit féktisztítóval megpucoltam, megtörölgettem, majd a szalagot felragasztottam. Szelep helyén, felraktam a gumit. Felpumpáltam még szárazon, fel is pattant a helyére szépen a CrossKing, de a szeleppel szemben eresztett. Bele akartam rakni a tejet, de akkor látom, hogy ahol eresztett ott a szalag becsúszott a felni közepére az egyik oldalon.
Szóval hogy kell rendesen felrakni a szalagot? Le kell nyomni a felni közepére, hogy a küllők közötti részen is megtapadjon? Nem jó a szalag mérete? A gumit nem jól raktam fel? Vagy van valami trükk amiről nem tudok? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #206150 üzenetére
Ez tényleg tip-top, a színe meg nem rossz, meg lehet szokni...sőt. Kérdés az XTR mennyire strapabíró, bírja-e az ütést-vágást, vagy inkább amolyan agyonkönnyített úri huncutság ami letörik, majd fizethetsz egy valag pénzt egy újért...de ennek is utánaolvashatsz. Nekem tetszik...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
parkr
őstag
Pont mostanában néztem hogyan lehetne szíjasra átalakítani normál vázat (vágás nélkül)
Ezt találtam csak de nem egy olcsó dolog, pedig jó lenne tényleg városban -
Runner_fxr
Ármester
válasz Pepszi #206135 üzenetére
Nekem amúgy tetszik a szíjas hajtás, városban simán el tudnám képzelni magamnak, az agyváltó is teljesen hibátlan erre a felhasználásra. Van ismerősöm aki szintén régóta használ városban szíjas gépet és neki is csak jó tapasztalatai vannak. Terepen lehetnek ezzel a rendszerrel gondok, oda már nem való. Nem hinném, hogy gondod lesz vele ha 5 hónapja üzemel, lehet pár ezer km-el hamarabb fárad el, de így is nagyon hosszú lehet az élettartamod. Mivel nem túlzottan elterjedt idehaza a szíjhajtás, így a szervizek is ritkán találkoznak vele, nem mindenki vállalja a szerelését.
-
MPowerPH
félisten
Nezegettem a Canyon bringakat is, mert review -ek alapjan az uj Spectral 29 CFR -t agyondicserik. Geoja allitolag a mezonyben az egyik legjobb, alacsonyabb a tomege, mint a vetelytarsake atlagosan 0.8kg -val, es ennyi penzert abszolut top-top konfiguracioban jon, full XTR, karbon hajtokar, es DT Swiss XMC1200 -as karbon felnikkel, es piszkosul mutatos karbon stem&handlebar integrslt mualkotassal.
Ez nem nagyon volt emlitve, pedig ez igy erosen ar/ertek bajnok.Szine ennek sem tetszik, mert a feher, fekete, szurke nalam snassz, de maga a bringa atom jol nez ki.
hardcore334:
En is ezzel gyujtom be a grillt/fustolot, nem kell neki sok a kemenyben, hogy felizzon. Hasznos, ha van otthon egy ilyen.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Akkor vegyel forrasztolampat.
Ez kell neked, ha sporolni akarsz. Hofok tan eleg, es ehhez kapsz eleg gazpatront is. Ha komolyabb kell, magasabb homerseklettel, akkor az egy kicsit zsebbenyulosabb, vagy veszel ilyen noname -et.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
SpaceJam
aktív tag
A MÉH nem ad többet érte? Honnan ez a sok szar?
neszetools.hu ● pc360.hu
-
rétisün
veterán
-
ivana
Ármester
válasz hardcore334 #206136 üzenetére
Nem lángszóró, hanem gázlámpa ennek a neve. Nem érdemes ilyet venni, a legjobb a szúrós palack, mert az a legolcsóbb. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy le tudod vele szedbi az éket vagy a pedált. Az éket viszonylag könnyű lefúrni, egy rendes éles fúróval. A pedál nehezebb ügy. Lehet érdemesebb szerezni egy négyszöges egysebi hajtást.
-
MPowerPH
félisten
válasz hardcore334 #206138 üzenetére
Menj be egy viz-futes szerelveny boltba, ott tudsz venni langszorot es hozza palackot. Az biztosan jo lesz erre a celra.
Don't Tread On Me
-
zsocy
őstag
válasz hardcore334 #206138 üzenetére
Sajnos itt nem tudja senki, esetleg keress egy lángszórós topikot.
Ha tutira akarsz menni akkor valami ilyet keress, ez lehozza a hajtókart (is)[ Szerkesztve ]
-
SpaceJam
aktív tag
válasz hardcore334 #206136 üzenetére
Mit akarsz az egészből megmenteni?
Lehet, jobban jársz egy flexszel és egy olvasztótégellyel közvetlenül.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
Pepszi
tag
válasz Runner_fxr #206121 üzenetére
Nekem városi használatban van kb 5 éves tapasztalatom szíjas/agyváltós bicajjal. Nagyon jó, ameddig nem kell cserélni a szíjat. Nekem a régebbi CDC rendszerem van amin még nincsen középen vájat és szíjat már nagyon nehézkes beszerezni. Az újabb CDX-hez cserélni kellene a teljes hajtást de ahhoz sincsenek készleten cuccok, nem is találtam szervízt, amikor hirtelen cserélni kellett volna. Végül próbaképpen berendeltem az új szíjat, ami elvileg nem kompatibilis, mert egy mm-rel szélesebb. A fogszám stimmelt és fel is raktam, 5 hónapja működik hibátlanul, de nem tudom hosszabb távon nem okoz-e valami gondot majd.
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #206128 üzenetére
Esetleg filléres Osprey másolat alternatíva
-
-=RelakS=-
veterán
heh, nem győz csipogni a Strava, hirtelen annyian megtalálták
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #206125 üzenetére
Több ilyen táska van, pl. deuter race air, vaude tremalzo stb. Nekem az osprey syncro-hoz nem adtak víztasakot, ami fura, mert egy tized ennyibe kerülő decathlonoshoz adnak . Amúgy az oldalzsebeket simán el lehet érni anélkül, hogy levennéd a hátizsákot, viszont mobilt oda nem merek rakni, mert kiesik. +1 negatív tapasztalat: egy idő után a fém váz iszonyatosan nyikorog ahol hozzáér a szövet részekhez, de ha vékonyan átkenegeted vagy befújod valamilyen kenőanyaggal, elhallgat. Ezt leszámítva én imádom.
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz Rotyi #206127 üzenetére
A 20-as tuti nagy, még a Syncro 12-es is valszeg egy kicsit overkill nekem, mert most egy dekás 6+2literesem van, és ebbe csak a kabát nem fér bele, amúgy teljesen jó a mérete.
Köszi, ez a deuter se rossz, bár nekem külsőleg nem jön be annyira, illetve a mágneses csutora rögzítést is praktikusnak találom ezen pedig az nincs. -
-
Toobee
veterán
Most kerül majd fel egy tök új láncra, de idáig a városi csatalovamon jónak tűnik. Remélem, le tudom váltani a Squirt-öt. Ezt jóval könnyebb beszerezni. Soudal Dry Wax.
-
RexpecT
addikt
Nagyon tetszik ez az az Osprey Syncro táskának a hátszellőzése, de sajna nincs hozzá víztasak(legalábbis nekem nem egyértelmű, a hivatalos oldalon csak azt írják hogy kompatibilis vele, az egyik teszben pedig azt hogy van hozzá egy 2,5 literes), és se a derék se a vállpántján nincs zseb egy energiazselének, vagy a kedvenc biciklis kombatilibis Haribo kiszerelésemnek.
A Raptor hátszellőzését kellene a Syncro hátszellőzésével keresztezni. -
Ringman
nagyúr
válasz Runner_fxr #206121 üzenetére
köszi a részletes kifejtést!
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206119 üzenetére
Amikor nem akarok venni semmit, általában jó véleményeket olvasok, aztán amikor vásárlásra adom a fejemet, mindíg előkerülnek a negatív tapasztalatok és elbátortalanodok . Szerintem az lesz, hogy bemegyek a helyi Sportissimoba, mert ismerősök szerint ott is rengeteg az olcsó sajátmárkás cucc, náluk legalább fel is tudom próbálni a ruhákat. Csak kapjam meg a második szurit pénteken, mert oltási igazolás nélkül nem engednek be az áruházakba.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Ringman #205917 üzenetére
A modern MTB geometriák sokat hozzá tudtak tenni ahhoz, hogy ma már egy mtb kezesebb a durvább, meredekebb terepeken mint akár 6-7 éve vagy pláne régebben. Gyakorlatilag a Spanyol Mondraker robbantott lassan 10 éve, mert elkezdte megnövelni a mtb vázak első háromszögét és, hogy a kormány ne legyen túl messze, jóval rövidebb vagy akár 0-ás stucnit alkalmaztak. Ezáltal a bringa stabilabb lett, mert jelentősen nőtt a tengelytáv, laposodott a fejcsőszög is, de megmaradt a kezelhetősége is, mert a láncvilla rövid maradt és a rövid stucnival a kormány is még optimális távolságban van. Viszont akadnak gyártók akik a modern geometriát is eltúlozták és extra hosszú vázakat gyártanak, nem elég hogy baromi hosszú az első háromszög, de a láncvilla sem rövid, esetleg extra lapos a fejcsőszög. A Nicolai ékes példája a túlzásoknak, nehezen megindokolható, hogy miért lett ilyen, valami extrát akartak, de ez inkább egy egyedi bringa, mint jól használható.
Az agyváltóval a fő probléma a súlya, azért egy Rohloff közel 2kg. Baromi sok az egy terepen pattogó hátsó kerékbe. Épp ezért nem lettek hosszútávon sikeresek az agymotoros eMTB bringák. Nem lehetett normálisan irányítani a bringát, mert kiszámíthatatlan viselkedésük volt. Ezért jöttek a középmotorok. A Pinion és társai egy tök jó elgondolás és ez már tényleg használható megoldásnak tűnik terepen is, mert itt is középen van a plusz súly. Ami problémát én ebben látok, hogy egy igen drága megoldás, speciális vázat igényel. A javítása is speciális, nem oldják meg a sarki bringa szervizben és mindenképpen nehezebb is lesz tőle a bringa mint a láncváltós. Tömegtermék ebből nem lesz. A szíj meg terepen azért szerintem le tud esni, beszorulhat alá törmelék, kosz, bármi.
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #206119 üzenetére
Véleményeket nem tudod, hogy milyen divatbiciklisek, önjelölt versenyzők, stb... írják. Ezek számomra semmitmondóak. Már a technikai leírás is kiborító a dekátlon oldalán, téli gatyára azt írja hogy +10 és -3 fok között ideális. Hol tél ez a hőmérséklet tartomány?
Pedig egy téli gatyát vennem kell, az a baj hogy ebből egy jó NW 55-60ezer forint -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #206114 üzenetére
Azért nem minden, vannak jó cuccok is... pl. ami nekem/zasszonynak van, vagy volt és jó: sátorzoknikkesztyűksálsisakláncbontófutónadrágaláöltözőfecskealsótélikabátokkazettaleszedőkulacsnyárimezbelsőgumikfoltokvázvédőmatrica. Persze közben futottam bele gagyi sz@rokba is, enyém, vagy máséba mint nadrágmultiszerszámláncnyúlásmérőbelsőgumizoknistoplámpa stb. Olvasni kell a magyar és nemzetközi véleményeket, talán úgy könnyebb eligazodni.
Because... heJes.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz Hasaggymeg #206095 üzenetére
ja igen lemondtam végül a Giant rendelést, annyira, de annyira alap a felszerelés, hogy lényegében a vázért nem fizetek ennyit
-
Because
őstag
ebike.hu-ról valaki rendelt ma?
Zöld hétfő lenne, tehát Foxpostra ingyen szállítás 4000Ft felett, de nálam felszámol díjat...
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #206112 üzenetére
nagyon sok típus van, a menetvágás vsz. gazdasági totálkár, ha nem valami ritka bringáról van szó.
+ Bottom Brackets Demystified
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz draco31 #206106 üzenetére
Nehezeket kérdezel, talán ivana tudna válaszolni neked... vagy valaki aki rászán félórát és utána néz a neten. Annak a menetnek az újravágása meg szerintem nem muglinak való vidék.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz draco31 #206106 üzenetére
Tele a net olyan cikkekkel hogy hogyan azonosítsd milyen középcsapágy vagy mono kell neked, egy google keresés kidobja, ezt helyetted nem fogjuk beírni és megmérni sem amit meg kell hozzá. Bottom bracket identification a keresőszó.
A mérés a lényeg, pár mm különbség már másik szabvány, annak pontosnak kell lennie.
Amit linkeltél mono az jó lesz minőségben, ha az a megfelelő méret a "fater noname bringájához", és igen, kell hozzá egy meghúzó fej, vagy szerszám is.A menetjavító pedig nagyon speciális cucc, ezért nem is lesz olcsó ha találsz, szintén a google segítségével. Lehet jobb az ilyet egy szervízre bízni, nekik van szerszámuk is. Viszont ha már menetet kell javítani a vázon, és amúgy is noname valami, lehet jobban jársz ha veszel egy olcsó használt bringát amiben jók a menetek, faterét meg eltolod a vasba. Nem mindig gazdaságos ezeket javítani ilyen mélységben.
-
nagyúr
válasz Zoliwrc #206079 üzenetére
18ért vettem holo saját márkás rövid kantáros nadrág+ mez szettet a nyáron, pont azt néztem, hogy dekában a saját termékükből ami vállalhatónak tűnik, abból csak a nadrág is ennek a háromnegyede.
viszont a dekás háromrészes téli dzseki eddig beválik, pedig az meg pláne nem az olcsó kategória.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
PELLE
tag
Leteszteltük a Budapest–Balaton kerékpárút Velencéig tartó részét: hosszú, izzasztó és hiányos(frissítve)
[link][ Szerkesztve ]
-
nemeth989
senior tag
válasz Toobee #206077 üzenetére
Én végigmentem a teljes kínálaton. RCRen kívűl mindegyiknek ugyanolyan a betétje. Rcr betétje volt a legjobb, minőségre meg a light verzió, az összes többit varrattam. Nem is nagyon használom már őket, rcr-t veszem elő néha, de mindig rájövök béna fazonja van. Igazság szerint dekából van a legjobb gatyám és a legjobb ár értékű is, 10-15k rel olcsóbb a legtöbb helynél Santini vb-s gatyák, nagyon jó minőségűek baromi jó betéttel. Amíg volt készleten bezsákoltam 2db-t is.
RideMyStyle "LoveMyWilier"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok