Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpaceJam
aktív tag
válasz flash- #208200 üzenetére
Ha a birtokodban van a kérdéses bringa, akkor nézd meg, hogy a mostani gumi körül mennyi hely van még a villáig! Abból elég jól meg lehet ítélni, hogy mekkora méret fér el. Vagy készíts egy-két fényképet közelről és megmondjuk!
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Van valami buci téli kesztyűm, ami azért kerékpáros, de nem nagyon lehet benne fogni.
Melyik lehet az, amivel kibírható a -5, de fogni is lehet vele? Mivel a Triban 500 az első kesztyűm, ami kényelmes, így érdekel 900-as, viszont az nem kapható (rámegyek jövőre).
Érdekelne valami nem Decás megoldás is, amit még esetleg idén be tudnék szerezni. Természetesen gumi membrán nélkül; belerohadni hidegben sem szeretnék.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz andrisbandi #207959 üzenetére
Maradnék a 9,5 kilós gravelnél.
Mezga Aladár: Persze, mindenből meg lehet találni az erős cuccokat, de ha könnyűek is, az az igazi kihívás és a zsebbenyúlós. Nem véletlen van 170 ezres DT kerékszettem (megkaptam jóval kevesebbért, nagykeráron) stb. A nyeregcsövet is cserélni fogom rugósra, az is újabb 70 ezer. Ez van sajna. Telóból se mennék már 34 mm alá becsúszószárilag. De az meg a jövő év zenéje.
Végigmentem már a szamárlétrán, hogy tudjam, kb. mi az, ami meg is marad alattam. A régi montim is 1 millióban állt meg anno, amire kifejlődött. Most ez a Canyon-om is annak a környékén fog megállni – míg meg nem veszek hozzá egy Leaf csillapítást előre, mert akkor majdnem ráduplázok...
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz parandroid #207949 üzenetére
Igen (203 cm / ~ 115 kg). Született alkatrész stresszteszter, csak senki sem alkalmaz.
2022-ben össze akarok rakni egy montit, amin végre nem kell visszafognom magam. Hunort, vagy kit említettek, aki acélvázakat épít, azzal fogom kezdeni. Ha tudtok kontaktot, akkor az már most jöhet.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #207946 üzenetére
Én eddig mindent eltörtem szerintem, amit lehet.
• kormány 3x
• kormányszár 0,5x
• váz 2x
• felni 2x
• küllők 1000x
• pedál 1x
• teljes bringa 1x (ami épen maradt, az a váltók meg a nyereg)
• teleszkóp 1x (ezt betonlépcsőn a leszedés után, annyira szerettem az RST-t)
• nyeregcső 5x (a meghajlottakat is ide számítom)
• nyeregpálcák 10x (az összes eddigi meghajlott, ami volt, a titán is)
• mindenféle csapágyak stb.[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz rétisün #207939 üzenetére
Azt hittem, a fékkábelnek is volt olyan védő fityisze, mint a váltónak. Oké, hogy nem legélesebb az a fém karima, de furcsállom, hogy minden csuszkorálást a fém vesz le.
jjeahh: próbáltam kijjebb húzni, de nem nagyon jött. Ez volt a másik furaság, hogy eléggé feszülősnek tűnt így a kábel, mintha nem lenne olyan hosszú, mint kellene (nyilván az XXL méretű váz is beleszólt a dologba).
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz rétisün #207937 üzenetére
Nem tudom, sosem volt ilyen belső kábelezésű vázam, csak azt látom, hogy nincs a fékkábelnek védelme (és mintha lett volna, illetve ezt tartom logikusnak, hogy kellene lennie). A tieden ez hogy néz ki?
És mi a jó francot csináljak?..
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #207915 üzenetére
Ja igen, SHIMANO 105 SL RS700. Jó durván kattan, egész más kategória, mint a 2010 környéki klasszikus Sain-em volt. Viszont lefele is tud duplán váltani mindkét oldal (az első is a trim miatt 4 fokozatú, nem csak simán 2).
Ja, srácok... van egy kis bibi a vázon: a hátsó fék kábelének a tartókája beesett és így a váz nyírja. Ezt hogy lehet vajon rendbehozni? (Már több apróságban csalódtam a Canyon-t illetően, ez +1).
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #207915 üzenetére
Én egy Thomson kormányszárat már elrepesztettem. :D :D Mondjuk rendszeresen szállítottam kormányon embereket (FOX telóval alatta, szivaccsal fölötte).
Megpróbálom videóra venni a mozgását a 6 ezer forintos csodakormánynak..
A kiegészítők felfüggesztésétmegint újra kell terveznem. :) De most már tudok venni olyan karocskát, amit a kormány 31,8-as részére húzok és benyúlik előre, ott még jobb lesz a Bryton.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
[ Canyon Roadlite 7 ] Most, hogy lecseréltem a kormányszárral integrált kormányt jöttem rá, hogy alján van 2 mount luk, aminek a segítségével a minden kiegészítőt elegánsan felfogathattam volna... Atya ég.
Sebaj, az atommerev (és gondolom a kis méretekhez ugyanúgy mellékelt) cockpit helyett vettem egy Merida Team kormányszárat (+5 fok, 110 mm) és valami könnyű alu kormányt, így magasabb és szélesebb a fogás. Csak ilyen pszichedelikus ejszakai konyhaképeim vannak róla egyelőre:
Sokkal kényelmesebb, és végre mint egy ember, úgy ülök a bringán, nem pedig a tenyerem nyújtogatom, hogy minél jobban eltartsam magam attól az alacsony szarságtól, ami gyárilag rajta volt.
Viszont: Kissé ijesztően billeg a kormány. Szinte 2-2 ujjal meg tudom mozgani 1-1 centit a végeit a vízszinthez / vázhoz képest, mint egy gumit. Oké, hogy kabon villanyakon ül, és rohadt vékony a fala ennek a Merida Team-nek (nyilván kurva erősek az ujjaim is), de ez kicsit túlzásnak tűnik nekem az előző után. Sokkal rugalmasabb az egész, és azt hittem, hogy gáz lesz irányítani, de igazából kényelmes (ez is volt a beruházásom célja). Inkább a tartósság és a saját biztonságom aggaszt. Érdemes lenne valami masszívabbra cserélnem a kormányszárat, vagy bízzak a kis gumialkatrészekben?
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Ringman #207792 üzenetére
Vékonyabb a lánc (tehát gyengébb is), így bizonytalanabb lesz a váltás. Nem tudja időben megpaskolni a váltófül. Fordított esetben meg (10-es lánc 11-es rendszeren) meg tud szorulni.
Miért, nem kapsz 10-es láncot, vagy mi? Én se értem.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz MPowerPH #207793 üzenetére
Én pl. biztos, hogy nem fogom újravenni az amúgy Ultegra rendszeremre a hangos KMC láncot, csak azért, mert gyárilag az volt rajta. Nehezen tudom elképzelni, hogy az Ultegrához kevésbé illeszkedjen az Ultegra, mint a szentséges gyári "ajánlás" KMC.
De a 10/11 sebességet illetően igazad van. Márkából meg ugyanazt venném, ami maga a rendszer is.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #207697 üzenetére
Nálam a +20 mm lesz a nyerő, akkor 170. Köszi!
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #207694 üzenetére
Kétféleképpen is mértem az ülőcsontjaim, mindkettő alapján 15 cm a távolság... ez alapján nekem 175-180-as szélesség lenne az ideális nyereg. Akkor nem csodálkozom, hogy az összes 150-160 mm szélességű nyereg kényelmetlen volt eddig. Már csak valami normális, flat, szigetes nyereg kellene, ami nem 50 ezer forint. És nem úgy néz ki a Roadlite-on, mint egy kurva nagyinyereg (és amire az XXL-es méret ellenére felbiggyesztettek egy 145-öset...).
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz vallas #207691 üzenetére
Nahát, most, hogy teljesen random kattintgattam, találtam olyat, aminél lehet szélességet állítani, így találtam 168 mm-es szélességű nyerget: Specialized Power Expert Saddle
De forma alapján így annyira nem tudom, hogy jó lenne-e... Valószínűleg jobb, mint a mostani, csak 50 ezrekért kicsit húzós a tesztelés.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #207320 üzenetére
Hátsó Olight lámpa update: lehet, hogy én voltam figyelmetlen múltkor és a lámpa nem volt rendesen feltöltve. Ugyanis ha többször csatlakoztatom, lehúzom, arrébbpakolgatom, akkor meghülyül és sokkal előbb zöldet jelez. Várni kell pár másodpercet, ha épp egy USB-vel arrébb pakolom a töltőkábelt, és akkor nem zavarodik össze.
Azóta használtam 0 fokban, és most teljesen jól működött. Szóval félig saját hiba, félig a lámpa hülyesége, de talán mégsem olyan szörnyű az akksija. Ezzel így nem viszem vissza.
És ismét átkerülhet az ajánlott kategóriába.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
-
SpaceJam
aktív tag
válasz flash- #207610 üzenetére
Hangosabb, értelmetlen, hiszen kis lamellákkal akarsz akkora légszállítást előállítani, mint a rendes, erre való lapátokkal. Egyetlen előnye a kvázi helytakarékossága. Ugyanaz, mint a videokártyáknál a normál venti vs blower fan. Utóbbi sosem lesz olyan hatékony vagy halk.
Nem, mintha normál padlóventiből nekem sikerülne jót vadászni, egyik teljesítménye sem visszavehető annyira, hogy ne adjon ki hangot és csak kellemes szellőt keltsen. Azt sem tudom, merre induljak, vagy milyen márkát keressek.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
-
SpaceJam
aktív tag
válasz ZolkoW #207520 üzenetére
Jó, hogy írtad, most megtaláltam a menüben a törlést, el is dolgozott rajta egy percig. Bár most megnyomtam még egyszer, és ugyanúgy 1 percig elszórakozott... Meh. Teljesen értelmetlen, hogy ennyi ideig tart neki a semmi. Vagy mindig ugyanazt a formázást nyomja.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #207516 üzenetére
Még mindig nem olvastam el a manual-t, lehet, ideje lenne. De te nem szoktad telóval néha pároztatni? Elvileg amit áttölt, azt törli is a memóriából. Legalábbis ezt szokták művelni.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Mezga Aladár #207414 üzenetére
Nem jó a második link.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Alf65 #207327 üzenetére
Nyilván megmondanám, hogy teszteljék odakint, a fagyasztójukban, vagy ahol akarják, ez nem nagyon érint meg, viszont nem tudom, ez mennyire jellemző probléma, és hogy mit akart jelenteni az utolsó mondatod.
Hasaggymeg: Az lesz akkor. És továbbra is hátsó világítást keresek (nyeregpálcás rögzítési lehetőséggel).
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz modflow #207319 üzenetére
Mire? Hol? Mennyi időt kell bírnia?
Sima közlekedésre Olight RN 400 vagy Olight RN 800. Utóbbinak a legnagyobb fokozata már túl erős sima utakra, de erdőkben jól jöhet és nem drága. Kuponkód (-10%): LMLMPKPN
---
A hátsókat is ajánlottam eddig, de csak eddig. Tegnap kiderült, hogy nulla fokban működésképtelenek szó szerint. Ezért vittem vissza az RN 180 TL-t, erre az RN 100 TL is ezt csinálja (most használtam először hidegben). Ez mi a fasz? Most vigyem vissza ezt is?
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Nutra #207266 üzenetére
Basszus, erre elírtam. Ha valami jó, akkor meg nyugodtan reklámozható. Mi vajon mit csinálunk itt egész nap a cuccok linkelgetésével? Örüljenek a gyártók, ez nem egy hátrányos dolog, ha megjelenést kapnak.
Ennek az a csúcsa, amikor az ncore-on (érted, illegal torrentek mindenfele) beszól valaki, hogy de hát ez vagy az nem reklám? - ÉÉÉÉÉS akkor mi van? Ezt most nem rád értem, csak a jelenség furcsa, hogy egyesek ettől szoronganak, mint valami komcsi átoktól, hogy nem lehet bizonyos dolgokat kimondani, vagy nem értem.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Nutra #207264 üzenetére
* Revolute – Csak azért, mert hirtelen nem tudtam, mire gondolsz, de így már ismerős. Nem rossz ötlet amúgy.
Hasaggymeg: Jah, csak ebben az a kellemetlen, hogy nem a rendelés pillanatában íródik jóvá a dolog, hanem 2-3 napon belül, ami alatt simán mehet följebb az euró. Én így szoptam be pár tízezer forintot pl. a bringavásárláskor.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz parandroid #207246 üzenetére
Értettem, az attól függetlenül kell, hogy SPD-re is szükségem van, szóval jól jön minden. Én egy ilyen Decathlon-ost használok, ez már a második az utóbbi években. Legalább ezt az egyet találtam a méretemben, mint kényelmes cipő.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz parandroid #207244 üzenetére
Igen, újra SPD-znék. De ettől függetlenül jól jön a sima is, így már mindenre van tanácsom.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz jjeahh #207241 üzenetére
Még ezzel szemeztem: SIDI 15 MTB
Kösz, akkor van elég nézelődni - már csak azon bukik a dolog, hogy látatlanul para rendelni és valahol fel kéne próbálni őket.
ZolkoW: Szerintem nem csak a postázás maga, hanem a vám. Az teljesen értelmetlenné tesz bármilyen UK rendelést.
Amúgy szerintem a Lauf a legjobb teleszkóp helyett, mi adható.Főleg gravel meg fat bringákba, ahol egyébként másképpen nem is lenne a rugóútnak hely. Meg hát 0 a karbantartás-igénye.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz jjeahh #207238 üzenetére
Mármint most hova visszaváltani fölösleges? Sok-sok év után a Dominator-om tépőzára meg 1-2 része kezdte megadni magát, és az tényleg használhatatlan ha bárhova megyek, kizárólag bringán működik. Ezért jó ideje már platformot használok. Szóval most lesz az megint, hogy szerzek SPD cipőt, de most olyat, amiben járni is lehet.
parandroid: Mi a
f...kígyó az a boa?Megnézem a típust, köszi!
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Friczy #207234 üzenetére
Beszállok én is: Sidi Dominator 5
Bár én még emlékszem, hogy 24 ezerért vettem, járni meg nem lehet benne. Cserébe merev, bringán nagyon jó. És legalább nem úgy néz ki, mint a Specialized klumpád.
Viszont nekem is váltani kéne, mert visszaszoktam inkább a platformpedálra a járási képességek megtartása végett. De mi a francból van 48-as méret?
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
-
SpaceJam
aktív tag
válasz szimpláncsak #207174 üzenetére
Elég szarul néz ki. A szakszerű karbantartás hiányára mindenesetre utal szerintem.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz kobayashy #207151 üzenetére
* Különbség
Akkor most először tapasztalod meg akkor, hogy mi is az a teleszkóp. Mindig mondom, hogy a Recon már jó élményt képes az emberben hagyni és nem csak egy gagyi orrsúly. Valóban ez a belépőszint, de a jó értelemben: erre már érdemes lépni. Alatta nem is nagyon van értelme telóra költeni, akkor már jobb egy merevvilla.
Én anno a széteső RST telóm helyett egyből egy Reba-ra váltottam, gondolhatod... Vajpuhaság, visszaútcsillapítás... Aki ezt még nem érezte, az nem ült normális montin.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Real_Necro #207051 üzenetére
Ez két külön rendszer. Mondjuk megértem az aggodalmat, hiszen 9-es cuccokat már kevésbé lehet kapni, és egyszerre kell mindent 10-esre váltani, ha már hozzányúlsz.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Real_Necro #207042 üzenetére
Az a váltó, a váltókarok és a kazetta is 9 sebességes. A kavar máshol van.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Real_Necro #207032 üzenetére
Ez már mindjárt jobb. Az előző, amit linkeltél nevetségesen túl volt árazva, legalább 2-3x-osan.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz padzso #206972 üzenetére
Teljesen jól látod, hogy segít az új, de a görgőknél virtuálisan semmit se nyersz a komolyabb kivitelekkel. A 300 forintos Shimano is pont ugyanazt tudja (igaz, jópár évig nem vettem, azóta lehet az is drágább).
Nagyjából le is lehet tojni, nyilván a sarat érdemes kivakarni körüle, és néha az sem baj, ha kap 2 cseppet az olajból (erre a hígabb fújkálós a legjobb), amikor a lánccal amúgy is foglalkozol.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #206893 üzenetére
Áh, jó géppel, meg főleg teleszkóppal hatalmasat ugrik a biztonságérzet és a használhatósága a bringáknak, menne az neked is. Nem olyan vészes.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz bardi #206875 üzenetére
Nekem ugyanezek az élmények voltak... De ez gumifüggő. Ha belefér a 35-ös a vázba, akkor már egészen más a helyzet. Nálam ez volt a megoldás (igaz, új gépen, ami hibrid, nem teljesen outi). A karbon villa meg kötelező. Én aluról váltottam... az az ördög villája.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz modflow #206788 üzenetére
A bringa márkájának semmi köze az egészhez – max az árkategóriának.
Attól, hogy letörölsz egy becsúszót száraz ronggyal (máshogy nem szabad), ugyanolyan csúszósnak kell maradnia a felületnek, illetve megkeni saját magát az első benyomáskor. Ha full száraz az egész, pláne ha érződik, hogy nehezebben indul meg, akkor vagy az a baj, hogy vegyszerezted, vagy egyszerűen visszatérünk oda, hogy fos a teleszkóp. Abban az esetben meg vagy szimmeringet érdemes cseréltetni + olajcserélni, vagy pedig kézzel kenni, amíg működik, aztán jól kihajítani. Ezért mondom, hogy ha már muszáj kenni, az nem jelent túl jót.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz modflow #206782 üzenetére
Klasszik WD40-et a bringán semmire sem szabad fújni.
A fos teleszkópok becsúszószárait két slukk szilikonspray-vel lehet kezelni néha, hogy könnyebben meginduljanak. Amelyik mozgása ettől függ, annak mondjuk már úgyis mindegy, rányomhatsz 2 csepp hígabb láncolajat is (a műszerolaj szintén felejtős).
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #206753 üzenetére
A jófogáson nincs, a bringa piacot nem ismertem.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
Nem bírom eladni a 0 km-es gyári kerékszettet a Canyon Roadlite 7-ből. Fent van Facebook-on mindenféle csoportokban, a testbike-on és a bikemag-on. Pajtásom azt mondja, hogy angliában tökre mennek ezek... Ilyenkor mi a megoldás, eBay? Tesztelgetem a hirdetés feladást, de csak jojózik a szemem. Azt sem tudom, hogy merre hogyan és mennyiért érdemes feladni a csomagot, ha esetleg valaki rácsapna – márpedig ezeket előre paraméterezni kell. A sales tax-ről sincs fogalmam, meg eleve fura, hogy ott csak USA államokat tudok kiválasztani... nyeh. Mit tanácsoltok?
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz SpaceJam #206571 üzenetére
Mondjuk hiába van méretezős táblázat, ezeket sose tudtam értelmezni. Azt tudom, hogy az ideális nadrághossz 36-os számomra, 34-es szélességgel (igen ritka jószág). De itt cm-ben, se inch-ben nem látok még hasonló számokat sem.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Ringman #206569 üzenetére
Nálam az a helyzet, hogy muszáj a legnagyobb dolgokat használni, ha jó, ha nem jó. Nincs alternatíva. Megrendelek egy ilyen 4XL-t, hátha. Aztán max otthoni gatyónak használom (nem ilyen elmebeteg 20+ fokokban ülök amúgy sem, hanem inkább 15-16 környékén).
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz szimpláncsak #206567 üzenetére
4XL o_O Jah, a kici kínaiaknál minden eggyel nagyobbnak számít. De itt legalább van size infó. Másfél nap és pont van valami sale az Ali-n az addig kosárba cuccokra.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz szimpláncsak #206562 üzenetére
Van 1 db 3XL-es! Rá is megyek.
Jól gondolom, hogy nagyon más opció nincs szivacs nélkül?
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Csokicsibesz #206519 üzenetére
135-re tippelek, hiszen már ez is fogad 40 mm-es gumikat.
De ez a mechanikus tárcsafék 2021-ben nagyon merész... Ti nem használtatok még soha mech. tárcsaféket, hogy ilyet meg mertek venni? :s
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz J.C.G. #206378 üzenetére
Attól tartok, nem elég a bioaktív gél, ha nem organikus és vegán a termék a megfelelő rezonanciával.
De igen, gyanús, hogy tényleg a testhelyzet, de erre meg ortopédus tudna okosabbat mondani. Illetve látni kéne oldalról, hogy ténylegesen hogy ülsz.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz J.C.G. #206369 üzenetére
A nyereg dőlésszögét nem szokták sokan állítgatni. Ha lejjebb fogtad a kormányt, akkor valószínűleg egy picit előre kellett volna dönteni a nyerget. De ha ennyire nyomja ott a csontod, az elég fura. Vagy eleve a kicsit hajlítottabb testhelyzet miatt fáj?
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz parkr #206311 üzenetére
Az nem a reszponzivitás mint -- stilisztikai guideline -- hibája, hogy általában nem értenek a felületkészítéshez az emberek. Az, hogy sok ilyen szart látsz, az egyedül azt jelenti, hogy túl sok majom próbál UI-t készíteni. Az meg, hogy egy programozó ráadásul kofinomult érzékkel és stîlussal rendelkezzen, pedig az egyik legritkább eset.
A reszponzivitásnak pont az a lényege, hogy minden méreten teljesértékű élményt adjon (mellesleg átmenet nélküli váltással a méretek közt). Az egy kifejezett művészet az átméreteződéssel és az on the fly átrendeződéssel játszani. Egy átlag weboldaltól ilyet ne várj!
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Tyler Durden #206205 üzenetére
Az egész lovassport dolog egy elmebeteg, elcseszett dolog, ahol szénné használnak állatokat az emberek kénye kedvére. Az egész sport a múltba való.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz hardcore334 #206146 üzenetére
A MÉH nem ad többet érte? Honnan ez a sok szar?
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz hardcore334 #206136 üzenetére
Mit akarsz az egészből megmenteni?
Lehet, jobban jársz egy flexszel és egy olvasztótégellyel közvetlenül.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz zsocy #206041 üzenetére
Azt ajánlottam, ami jobb. Meg a nagyinyerget... A gumin és azon kívül más nincs.
Gaborkik: Azt kell megnézni, van-e hely még a villákban, és felpakolni a legnagyobb (slick) gumit, ami még belefér.
bszg@: Jó, de itt pont az a probléma, hogy nincs hatása az állításnak, ami nem csoda.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Fkris #206014 üzenetére
Inkább rakjál hozzá még 50-et és akkor tudsz venni egy épkézláb biciklit használtan.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz ivana #205991 üzenetére
Ezért volt jó a Kona K2 (lehet, hogy P2-nek hívták). Nagyon is erős, kifejezetten tárcsás villa. Nem sok alternatívája volt, egész jó beépítési magassággal, de nem a legkisebb súllyal. Néha használtam, amikor teleszkópra vártak a masinák. Egy belépő teleszkópnál sokkal többre tartottam. A képen egy 29er verzió látható. Ezzel rendszeresen az első tengelyen forogattam a bicaj hátulját, kinyírhatatlan.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz ZolkoW #205989 üzenetére
Jó volt teljesen. Úgy megharapta az akkoriban barátnőmnek összerakott bicajt (asszem Magellan Pyxis alapon, SD7 fékkarokkal Deore szettel), hogy csak na. Nagyon jól kontrollálható, azonnal reagáló kis gép lett a tökéletes Revelation-nel. Az elmaradhatatlan Hurricane-nel.
Egy ideig létezett Kona K2 villával is. Úgy állt meg az úton, mint a gyalogkakukk.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz bardi #205977 üzenetére
Egyáltalán nem azt mondtam, hogy hülyeség lenne, csupán annyit, hogy villához kell mérni. nem hibbantam meg. Úgy nézek ki, mint aki meghibbant?
Nekem is az a célom, hogy minimum egy 180-ast felpakoljak, csak az nem ezen a gépen fog történni. És lehet, hogy meg sem állok a 180-nál... Ez totálisan két különböző dolog, és nem is értem, hogy lehetett a lefirkált dolgaim így értelmezni.
ZolkoW: Ezt nem tudom most eldönteni, hogy vicc, vagy tényleg utalsz valamire – fáradt vagyok –, de ilyet se mondhattam soha, mióta ismerem a hidraulikusakat. Csak a kezdeti, belépő Hayes-nél volt jobb a BB7, de annál még a cipőfék is.
Utána nekem rögtön Juicy 7-esem lett, mert akkor már sejtettem, hogy mire lesz szükégem. és javarészt mindig elég jól döntöttem alkatrészek terén. Kivéve, amikor alulterveztem valamit, de ez egyre ritkább.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz bardi #205961 üzenetére
Ez nem igaz. Igenis széttekerheti a villát a nagyobb tárcsa főleg, ha nagyobb sebességből állsz meg hamarabb, mint kisebb tárcsával. Semmi orrabukás nem kell ahhoz, hogy aszfalton, belehajolva iszonyat nagy erőt belerakj hátsó kerék elemelkedése nélkül. Nyilván nem a high end vagy a kifejezetten ilyen célra tervezett villáknál gond ez.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz MPowerPH #205938 üzenetére
Semmi szükség rá, így is sokkal jobb, mint a V-fékem volt. Különben se lehet mindenre csak úgy atomfékeket dobálni, azt a villáknak is bírnia kell. Ráadásul pont a nagyobb súly miatt nem tehetem meg, hogy brutál fékerővel csavarom szét a vázat. Ez nem monti, ez az országúti bicajom utódja. 22-ben tervezek összerakni egy komolyabb montit, arra majd rákerül minden ilyesmi.
Addig is kikerülöm az ilyen lejtőket, és azért nem sok ilyen van Budapesten, ahol tényleg félteni kéne a tárcsát. Pl. Dobogókőről is le tudok jönni javarészt fék nélkül, ott legalább ki tudod ereszteni a 60 km/h-t. Ez a Tordai út is csak azért szopás, mert nincs semmi kifutása, és az alján muszáj nullára lassítani.
f4lcon: Igen, én is ezt akartam írni. Ahol már felüt és változik így a nyeregmagasság, ott pont, hogy a nagyobb kényelmetlenséget váltja ki – hisz pont ez a célja –, semmint hogy a magasság-változás zavarjon meg.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz rétisün #205923 üzenetére
Nálam lesz most csillapított nyeregcső, aztán a következő lépés egy kormányszár és egy karbon kormány beszerzése. Egy picit feljebb akarom helyezni a fogáspontokat ezáltal, illetve azokat is rugalmassá tenném. Ez az integrált kormányszár bigyó iszonyat merev, ami inkább hátrány. Illetve egyenes alu kormányt már 3-at törtem, és nem szeretnék egy 4.-et. Oké, hogy ezt nem tépem, meg nem ugrálok vele, de már utálom az érzést is, hogy vigyázni kell rá.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
SpaceJam
aktív tag
válasz Hasaggymeg #205880 üzenetére
Nálam csak a zsír hiányzott, de a gyorszár csere ötletet köszi.
A Canyon adott nyomatékkulcsot a bringához, azzal mosok fogat is azóta.[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon