Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz Runner_fxr #192139 üzenetére

Minden szóval egyetértek. :K

Én is sok mindent megtanultam, akár youtibe-fól, akár innét a topikból, de amit vettem trekkinget, azt inkább bejelentettem szervizre. 3 hétre előre kaptam időpontot, szóval akad azért melójuk. 2-3 évet álló bringán azért akadnak dolgok, amiknek nem állnék neki, mert ha el is szopnék vele egy-két napot, nem lenne olyan, amilyenre ők rutinból megcsinálják.

380 eur volt a bringa, teleszkóp kicsit furán működik, hátsó tárcsafék szorul, illetve gyenge, ezek eleve olyan dolgok, amihez még csak nem is szagolok, és azért az átlagos kerékpártulajdonosnál (nem a topikátlagnál!) jobban ki vagyok kupálva. Egy 1x11 váltót igazán jól beállítani megint vagy nagy mák lenne, vagy eljátszanék vele egy napot, vagy a kettő együtt. Szóval bejelentettem, leadtam ezt a hibalistát, azt mondta a tulaj, hogy ez egy ‘kisszerviz’. Meglátjuk, hol áll meg összegben, én így előre 100-120 eur-t tippelek, ha semmit nem kell cserélni (fékbetétek gyanúsak).

És ez egy relatíve jó állapotban lévő bicikli, csak nem használták. Ja, szerintem kenve sem volt, legalábbis a sor tiszta, a lánc meg csontszáraz, nyomot sem hagyott a kezemen... Németek nagy részének amúgy annyi a biciklikarbantartás, hogy évente egyszer (jó esetben kétszer) betolja egy szervizbe, ahol átnézik, megpucolják, olajozzák, ami recseg, csörög, zörög, azon állítanak. Van persze egy hobbista réteg, aki magának szerel, de kb annyira ritka, mint otthon. A nagy többség meg megveszi, és teljesen elhanyagolja, addig hajtja, amíg megy - pont, mint Magyarországon.

Szomszéd tolta haza a minap az ócska biciklijét a gyerekülésben a gyerekkel, hogy ledobta a láncot. Ha már visszaraktam, utána megpucoltam, kb 4-5 évnyi olajsarat szedtem le róla, elment rá vagy fél órám, meg 4-5 rongyom (10 kilós csomagban vettem), meg vagy egy negyed flakon zsíroldó spray (wd40 bike reiniger), és ez már sosem lesz igazán tiszta, vagy jó, de most legalább működik a váltó, és nem recseg-ropog az egész minden tekerésnél. Mindenesetre mondtam neki, hogy kinéz egy új bicikli, ez egyrészt vagy 25 éves, másrészt az elmúlt 15-ben kb ez volt az összes törődés, amit kapott.

INTELligent: Ja, hogy ez az a szürke cube, azt egy mtb-sebb trekkingnek néztem, azt hittem, most beújítottál mellé egy országútit is. Na, ennyire volt jó a kép straván. Tessék kicsit kipofozni, és egy rendes felbontású képet bedobni ide!

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés