Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz Hasaggymeg #193895 üzenetére
Én most szenvedek egy felni átfűzéssel, mert nem úgy megy ahogy szeretném.
Tudsz leírást mire érdemes figyelni, hogy mire a centrirozásra kerül a sor ne legyen benne nagy eltérés?"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
jjeahh
nagyúr
INTELigent, jobbulást! Vigyázzatok magatokra, valami van a levegőben, mostanában el vagyunk átkozva. A topikban rajtam kívül ez a második esés az utóbbi 1-2 hétben (?), én is elestem és azóta sem tökéletes a bordám, nagyrészt 3 haverrel szoktam tekerni, közüllük is ketten jó nagyot estek nemrég. Instán is mind ilyenek jönnek szembe: Kati, Pauline .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
parandroid
félisten
válasz Somatom #193881 üzenetére
Forma 1-ben sem emelik meg az ülést, csak mert nehéz beszállni, és fáj a sofőr háta. Egészséges gerinccel, és megfelelő izomzattal nincs ezzel semmi probléma. Ha neked előrehajolni kényelmetlen, valamelyik hiányzik.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
laskr99
addikt
Tárcsa ha megbarnult a kopó felület közepén mennyire bajos?
Pedig szakaszosan+első dobfékkel lassítgatva volt, de így is
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz enisz #193894 üzenetére
Saját bőrömön tanultam, visszakaptam a "centrírozott" kereket aztán csak csodálkoztam, hogy valahányszor kivettem a kereket, visszatevésnél folyton igazgatni kellett a tengelyt a papucsokban ahhoz, hogy középen fusson...aztán mikor rájöttem, hogy el van húzva féloldalra megpróbáltam visszahúzni, ami sikerült is, de mivel nem voltam elég körültekintő közben egy helyen túlhúztam és megszakítottam a felnit.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
enisz
csendes tag
válasz Hasaggymeg #193893 üzenetére
Én biztosan nem fogok neki esni, mert egyáltalán nem értek hozzá és biztos vagyok benne, hogy csak rosszabb lenne.
Viszont megnyugodtam, hogy akkor a váznak nagy valószínűséggel nincsen baja.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz enisz #193892 üzenetére
Nem, ez helyrehúzható az agy egyik oldalán beakasztott küllők lazításával és a másik oldalán beakasztottak húzásával. Kis hozzáértéssel és egy jó küllőkulccsal bárki megcsinálhatja, ugyanakkor nem ajánlom próbálkozz, vidd vissza és mondd húzzák középre.
Meg lehet fordítani, a villák (lánc és támvilla) közötti hely szimmetrikus, ugyanakkora hely van így is, úgy is.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
enisz
csendes tag
velizare, Hasaggymeg, köszönöm a gyors választ!
Gyorsan leszaladtam megnézni, hogy tényleg csak annyi-e a baja, hogy nincs rendesen a helyén a kerék. Feje tetejére állítottam a biciklit, kilazítottam a gyorszárat és megrángattam kicsit a kereket, hátha nem esett be teljesen a helyére. A kerék nem mozdult, szóval úgy fest eddig is rendesen a helyén volt, a kerék viszont ugyanúgy áll.
Ha jól értem akkor most egy olyan problémával állok szemben, hogy rosszul lett megválasztva a kerék "közepe"? szóval az egyik oldalon kijjebb kéne húzni az agyat? Ilyenkor a már betett küllőket ki kell cserélni? (a küllők hossza miatt gondolom ezt)
[szerk] most olvastam a válaszod végét, hogy fordítva is próbáljam meg berakni a kereket, ezt viszont a fogaskoszorú miatt szerintem nem tudom megcsinálni (ha jól értem amit mondasz).
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz zsocy #193889 üzenetére
Köszönöm szépen, ezen a listán nincs rajta.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz enisz #193883 üzenetére
Nagy valószínűséggel elkúrták...nem kicsit, nagyon. Egy fűzött kerék 2 síkban kell központosnak lennie, egyrészt felni alkotta körnek a mértani közepén kell lennie az agynak (ezt azért a pontos küllőhossz miatt elég nehéz elrontani), másrészt a felni síkja pontosan a tengely közepét kell metszenie, ami a több sebességes (nem agyváltós) kerékpároknál nem az agy közepe...nálad szerintem a második feltétel nem teljesül, a kereket félre húzták a fűzésnél így a vázpapucsokba helyezve nem a villák között fut középen. Ezt úgy csekkolhatod, hogy beteszed fordítva a kereket és ha igazam van, akkor a másik oldali villákhoz lesz közelebb mint előtte, vagyis amerre elhúzták.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz enisz #193883 üzenetére
a villapapucs hátul
hátsó tengelynem átmenőfuratos, hanem sarus-beakasztós, el tud mozdulni, ha nincs rendesen meghúzva. ha ki tudod venni, te is ellenőrízheted egy póttengellyel, és egy kicsi vízmértékkel (ha van).
de vidd nyugodtan vissza, hogy elmozdult a hátsó kerék, és beleér a vázba.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
enisz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget vagy ötletet kérni. Nemrég fűzettem új kerekeket a biciklimre. Agyak, felnik, küllők, anyák. Teljes két új kereket. Ma elmentem tekerni a biciklivel és azt vettem észre, hogy a hátsó kerekem nincs teljesen középen, sőt, a hajtókar melletti résznél szerintem hozzá is ér a vázhoz forgás közben. Balra meg van dőlve a kerék. Csináltam pár képet ma, remélem a lényeg látszik rajta.
Holnap délelőtt szeretném vissza vinni a biciklit mert ez így szerintem nem teljesen kerek. A bicikli egyébként egy 2013-as cube analog 29er.
Elképzelhető, hogy a váz csavarodott meg? Bár alu vázas, úgy tudom az nem deformálódik hanem törik. Viszont mielőtt hülyeséget mondanék holnap, vagy nekem mondanának olyasmit ami nem biztos, hogy fedi a valóságot, szeretnék pár véleményt vagy ötletet is tőletek.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Somatom
veterán
válasz xy.zsolt #193872 üzenetére
Mi a baj a toldással? Miért kell hasalni egy bringán, negatív stucnival? Mi abban a jó, ha nem kényelmes? Azért bringázunk, mert azt szeretjük, jó nekünk. Nemtom te hogy vagy vele, de én nehezen tudnék szeretni egy olyan eszközt, amin zsibbad a kezem, letörik a derekam.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Géjza
őstag
Sziasztok,
8 éves lánykának keresnék új bringát városi, néha földutas tekerésekhez. Mtb-t gondoltunk ki. Ő 143cm magas jelenleg, 65 centis belső lábhosszal. 24es és 26os kerékpárok között vacilálunk. 26osból alacsony vázast vennénk (15"). 12.5"-os 24est próbált már, egyáltalán nem tűnt nagynak, sőt... Jelenleg egy 20"-ost hajt.
Méretben melyiket javasolnátok a kettő közül?
Valamint Neuzer Mistral 30asból lenne alacsonyvázas 26os, de nem sok jót olvastam itt róla. Ennyire rossz lenne? Még gyereknek altalános használatra is? Milyen más alacsonyvázas alternatívát tudnátok javasolni, ami 100k alatt lenne?
Köszi.
-
parandroid
félisten
válasz INTELligent #193867 üzenetére
Mielőbbi jobbulást! Új bringa meg várhat, legfeljebb tényleg új bringa lesz belőle a felépülést megünneplendő.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Tudtok kerékpárra riasztót ajánlani ami vinnyog ha megmozdítják?
-
veterán
Sziasztok!
Olcsó, de megbízható kilométer órát keresek. Túl nagy elvárásom nincs hozzá...
Amiket kinéztem:
- Sigma BC 7.16 ATS 8200 FT
- One PILOT 16.0 6e Ft
- SIGMA PURE 1 11e FtKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
xy.zsolt
őstag
válasz INTELligent #193865 üzenetére
Fiatal vagy ezért hamarabb összeforr .....szóval mielőbbi gyógyulást!
Én már egy húzódással is 2hét reco-n leszek[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
itouchfan
senior tag
válasz INTELligent #193867 üzenetére
Jobbulást.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
balintbaba
tag
válasz ivana #193870 üzenetére
Én voltam a rosszabbik végén is a dolognak. Kb. 10 éve kaptam az első országútimat, 58-as Whirlwind 1.0, teljesen levágott villanyakkal 120-as negatív stucnival mindezt a 181 centimhez. Az érzés a nyakamban, mikor 50 km után leszállok róla leírhatatlan. Nem is tettem bele túl sok kilométert. Szerintem itt is szépen lassan kell lemenni a stucnival, addig nagy baj nem lehet. Ja igen egy dolog, amiét nem értek veled egyet, léteznek ember hosszú lábakkal és rövid torzóval. Itt ha azt feltételezzük, hogy nem olyan magas az illető (a fejcső viszonylag rövid), milyen nagy drop lenne a nyereg és a kormány között?
+1 tanács azoknak a , akik úgy használják a biciklijüket, mint a fent említett kollega: nézzétek meg, hogy milyen dió/zárókupak/compression plug van a villában. Ilyen esetben elkél egy hosszabb, mert különben nincs is értelme a dolognak.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz balintbaba #193869 üzenetére
én már ledobtam az ékszíjat a "toldás" szónál ....ezért nem is válaszoltam neki.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Srácok, lopott bringákra hol lehet rákeresni? Egy srác árul valamit, szerintem jóval az ár alatt.
Érdekelne, de nyilván lopottan nem.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
ivana
Ármester
válasz balintbaba #193869 üzenetére
Ne már, a stucni negatívba, hézagoló nélkül az igazi. És nem versenyzek, meg azért vannak itt akik keményebben nyomják nálam jóval Nekem max. az a bajom, hogy fáj a derekam, mert szétgyilkolja a combom amikor hajtom a gépet.
-
balintbaba
tag
válasz Somatom #193821 üzenetére
Hát azért nem ilyen egyszerű, ha egyszer a villanyak le van vágva, az le van vágva. Persze lehet trükközni speciális stucnikkal vagy stem extenderrel, de az már sosem lesz ugyanaz. Amúgy az összes biciklit úgy tervezik, hogy hézagolók nélkül használja az ember, de a hobbi biciklistáknak ritkán adódik meg az ehhez szükséges hajlékonyság, testfelépítés.
-
6030D
őstag
-
INTELligent
senior tag
válasz parandroid #193866 üzenetére
Le. Jöttek szembe, enyhe kanyarban, híd alól (bringaút visz át a híd alatt, de nem olyan széles). Úgy ítéltem meg, hogy ki kell húzódnom a szélére, különben nem férünk el. Az út szélén lévő fadarabkák/mittudomén megdobták a bringát, én meg repültem.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
parandroid
félisten
válasz INTELligent #193865 üzenetére
Ledobott a ló?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
INTELligent
senior tag
Köszi mindenkinek a bringás válaszokat! Egyelőre asszem nem lesz belőle semmi, mert a bal kulcscsontom ma úgy döntött, hogy aszfalt jelenlétében osztódik. A helyzethez képest jól vagyok.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
ZolkoW
őstag
Címszavakban:
150km aszfalt oda.. még jó,hogy ezt autóval tettem meg :D
2 fórumtárssal tali, bizniszelés, tekerés. Rövidgatya - rövid mez. Eleinte okés talaj, de hamar elfáradás, nem kellően felkészülés. (itt arra gondolok, hogy nem dolgoztam le 15 kilót a súlyomból, azonos izomtömeg mellett)
Megázás, nem vészes. Gurulgatás, NEM taknyolás, 6030D-től elköszönés, továbbmenés. Igazi ragadós sár kerékre gyűjtés, szopóág felismerés, visszafordulás. Valamikor ekkortájt csúszós lefelén taknyolás. De voltak frankó egynyomos útvonalak, olyan hullámvasutas részletekkel, amiken asszem, egyedül nem mertem volna lemenni, csak mivel Kishercegtől (a másik, read only fórumtárs) láttam, hogy lehet, így betámadtam őket.. eddigre már annyira sárosak voltunk, hogy a hátizsákom belsejébe is került, és azon gondolkodtam, hogy még mindig elég amatőr vagyok, hiszen nem raktam be a kocsiba egy óriási szemeteszsákot a piszkos ruháknak..
A parkolóba visszaérve kis tanakodás, irány a pénzbedobós autómósó, ezúttal ügyes voltam, még ma is forog minden csapágy :) előbb levettem a láncot rendesebben megpucolni, meg pedált visszacserélni, és levágtam a műanyaglapból hajtogatós első sárvédőt, ugyanis mindig felgyűlt alatta a sár, és rájöttem,hogy abban a lelkiállapotban, amikor nem forog el a kerék, úgysem érdekel a becsúszó.. a 2.8-as Rocket Ronokkal nagyon elégedett vagyok, csak komolyabban kellett volna vennem a sár tényét, amivel pedig a két srác már jó előre riogatott... na majd legközelebb száraz időben próbálok menni.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Scale
őstag
válasz zsocy #193807 üzenetére
Na nekem is végül így lett. Nem mutatja alapból csak ha elkezdem fújni, az egyik kereknél egyből mutatta a rendes nyomást, a másiknál meg így ugrált fel hirtelen 0.5-1-1.5-3 bár, és a végén beállt. Csak reménykedni tudok hogy ez a tényleges és pontos nyomás amit mutat.
Köszi a segítséget srácok -
Tyson5
tag
válasz Hasaggymeg #193857 üzenetére
Bikázásnak nem mondanám, viszont a villa lötyögött, látszik is a stucni felett lévő sapkán, hogy a pereméhez a villa nyaka felfeküdt, amit nem lenne szabad, mivel nem tudja összehúzni rendesen
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jackbacsi87 #193838 üzenetére
Ha 26“ akkor nem érdemes.
petipetya... lehet úgy tűnik, de 100 alatt nincs új kerékpár, csak ipari hulladék... ne dőlj be!
Tyson5... azt a csillaganyát ne bikázd, az csak addig kell hézagolást állítson míg meghúzod a kormányszár csavarjait a villanyakon,tulajdonképp alig kell meghúzni vagy 3 Nm-el.
xyzsolt... régi Cube-omon sem volt csak a láncvilla végén, ott folyt ki.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
ivana és peterkeT köszi
"nincs rá lezsóidő"
-
Tyson5
tag
Szét fogom szedni és meg fogom nézni. Most megint húztam rajta egy kicsit, szóval csak kilazult valamiért.
Hallottam hogy létezik 3 bekezdésű csavar, remélem ez nem olyanVan távtartó gyűrű a stucni alatt, azt ki lehet venni alóla? Le kell vágni a villából, vagy valahonnan, vagy csak simán belecsúsztatható?
-
petipetya
nagyúr
Magasság: 175 cm
belső lábméret: 80 cm
ajánlott vázméret: 18"(45 cm, M)
lehetséges vázméretek: 17.5", 18", 18.5", M(44 cm, 45 cm, 46 cm)
ajánlott hajtókar méret:175 mmA szép kártya miatt a kerekparcity-t néztem, de nem igazodom el a vázméreten. Vagy nagy, vagy kicsi. Melyik lehet megfelelő?
vázméret 22
vázméret 21
vázméret 20
vázméret 17/19
vázméret 17
Józan paraszti ésszel mint a ruhánál: az eggyel nagyobb méret jobb, mint az eggyel kisebb méret, tehát a 19-es?[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Tyson5
tag
válasz Tyson5 #192512 üzenetére
[#192512]Probléma volt fékezéskor az első villa remegése. Húztam a dión?? talán így hívják Nem mondom, hogy megszűnt a probléma, de alig észrevehetővé vált. Szép lassan újra előjött a villa remegése, kb. 20km megtétele után.
Miért nem tudja feszesen tartani a csavar a villát? Elképzelhető lenne, hogy a hézagoló kevés? Én még nem piszkáltam, de hamarosan szét kell szedjem
-
Ringman
nagyúr
válasz Redneck #193841 üzenetére
azt pont láttam, nagyon szerencsétlenül fejére esett, a villa konkrétan kettétört. o.O
ha mákja van, akkor egy agyrázkódással megússza, de sokkal durvább is lehet, szerencsére pár éve mindenhol komolyabban veszik a fejsérüléseket egy csomó sportban.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Redneck
nagyúr
Ebben a jó időben, nézi valaki a Girot? Mekkorát perecelt az előbb a gyerek, te jó ég! Kitört az első villa a faszba'.
Szerk:
Matej Mohoric volt az. Szegényt hordágyon vitték el, nyakmerevítővel.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszi srácok! FB Marketplace azt cső
Valamennyire értek hozzá, de hát na. Ki tudja
A szerviz jó ötlet.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Hínár929
tag
válasz Rigormortiis #193837 üzenetére
Bicajosból is nagyobb kell, de a méretezések nagyon eltérőek, talpbetét hossz alapján érdemes választani.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Trek 6300-as bringám van gyári felszereltséggel, XC-re. Teleszkóp cserén gondolkodom,
RockShox Recon Silver telót megéri leváltani egy Rock Shox Reba RL-re? -
Melorin
addikt
Tervezem, hogy tárcsaféket teszek a biciklimre, egyelőre csak az első kerékre. Viszont sajnos az agy nem tárcsafékes verzió. Jól gondolom, hogy ez azt jelenti, hogy egy új agyat kell vennem és újra kell fűznöm a jelenlegi felnit?
A jelenlegi felnimről nincs valami jó vélemény a neten található infók alapján. Könnyen nyolcas megy bele és nehéz is. Ezért lehet, hogy felesleges idő és energia befektetés erre a felnire építkezni.
Szerintetek lehet venni értelmes felnit durván 10-15k körül? Vagy nézelődjek inkább használt komplett kerekeket? Sajnos nem nagy a kínálat a használtpiacon. -
RexpecT
addikt
válasz Hasaggymeg #193830 üzenetére
Terepen. Szerencsére nem lett horzsoláson kívül nagyobb bajom.
A váltót kell majd megnéznem, mert a racsni közepén eléggé darál, és skippel egy pár fogkiosztást... -
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz pvt.peter #193808 üzenetére
Képzeld el mi lenne ha egy eső, vagy mosás után a nyeregcsővázba befolyt víz nem tudna a csapágyház alján, vagy valamelyik láncvilla végén lévő lyukon távozni hanem felgyűlne, milyen kis akvárium fejlődne a vázban.
RespecT... aazfalton, vagy terepen estél?
Rigormortiis... nekem ilyen van [link] és bár a talpán ennek is megeszi ez [kép] , elég jó cipő,ajánlom.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz Rigormortiis #193809 üzenetére
2 éve ilyen cipőm van crankbrothers stamp 2 pedállal. Jól belekapszkodik a szegecsekbe és kényelmes.
-
lsebestyen
addikt
válasz HartgeH3-2.8 #193823 üzenetére
A kinézett bringát el kell vinni a legközelebbi bringaszervizbe, ahol átnézik pár ezresét, de még az is lehet, hogy ingyen.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zoona #193802 üzenetére
Nekem a Merida geo/méretezés jobban passzolt. Azt leszámítva, hogy az átütős kerék kivétele után általában nem kell féket állítani, én sok hátrányt nem tapasztaltam a gyorszáras speeder esetében. Kellően merev, nem ciceregnek a tárcsák kanyarokban vagy kiállva tekerésnél se. Mentem olyan átütős outival, fitness-el ahol simán beletekertem a tárcsát a betétbe. Nem feltétlenül merevebb, váz és villa merevség a lényeg. Az tény, hogy a cube felszereltsége jobb, de nekem a speeder jobban tetszik. Bár a cube-on a tektro fék azért hagy némi kívánnivalót, a meridán shimano van, ami mindenképpen megbízhatóbb, jobb fék. Persze egy rendes integrált hajtás azért nem árt.
-
Hínár929
tag
Ha értesz hozzá akkor bárhol, ha nem, akkor lutri. Szerintem tulajtól érdemes, de a jó vételhez türelem és szerencse kell, főleg mostanában. A használt bicajokra szakosodott kereskedőknél én ritkán látok jó vételt.
-
zsocy
őstag
Facebook tematikus csoportok, vagy ami az összefoglalóban vannak oldalak, onnan. Decathlon Recathlon is érdekes lehet, volt most onnan is pár darab olcsón.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
Használt bringát hol vennétek nyugodt szívvel?
Nem merek ismerősnek teljes magabiztossággal mondani egy helyet sem.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
RexpecT
addikt
Tegnap sikerült menni 47 km -t 1150m szinttel Lillafüreden.
Viszont lefelelé az egyik kanyarban kicsúszott alólam a bicikli, illetve a túra végén egy -13%-os lejtőn is sikerüt nyomatni egy perecet. Technikán még muszáj lesz csiszolni, dropperem sincs, illetve talán ez a köves, saras terep se kedvezett az XC guminak, nem túl bütykös.. -
Friczy
senior tag
válasz Scale #193788 üzenetére
Presta szelepnél ha valami nem nyomja be a szeleptűt, akkor az lezár, így nem látszik a kerékben lévő nyomás sem. Ha a nyomást mérő eszköz be tudja nyomni a szelepet, akkor lehet nyomást mérni, ennek hiányában ha rápumpálsz, és a nyomás benyomja a szelepet, akkor már látszik a belső nyomás.
-
Ringman
nagyúr
válasz xy.zsolt #193816 üzenetére
érdekes amúgy, hogy a gyártói képeken nincs hézagoló a bicikliken, valójában meg van
ezzel még nem kísérleteztem, de a nuroadnál a stucni alatt van talán 2 db 1 cm-es (vagy 2×5 mm+ 1 cm), felette meg egy 5 mm-es. így is kb 6-7 cm-rel feljebb van a kormánynál az ülés.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #193813 üzenetére
így van, de ha levágja a pluszt akkor nehezebb lesz eladni utána....ha ez szempont. Ugyanakkor én hagyok a stucni alatt egy minimális (2-3mm-es) hézagolót. Tavaly a hézagolók mind felül voltak (mint a képen) és párszor beremegett a bringa (előtte soha).....szóval babonából
[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
válasz pvt.peter #193808 üzenetére
nem tudom milyen váz, de feltételezem ez is csövekből van heggesztve, az meg kivágás nélkül nehezebb lett volna. +szokott lenni egy kis lyuk az alján ahol ki tud folyni a víz.
alkohollal töröld ki, és ragaszd le ragasztószalagal ha nagyon zavar.van shimano zsír (zöldes sárgás színű) szerintem az a legjobb, de itthon nehéz beszerezni. valami hasonlót keress, de szinte mindegy milyen amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
-
andrisbandi
őstag
válasz Rigormortiis #193809 üzenetére
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Rigormortiis
veterán
Lábbeliket nézek taposó pedálhoz. Erről: [link] mi a véleményetek? Ezeket a bringás márkákat nem ismerem. Vagy ismertek esetleg hasonlót, ami jó lehet (patentos cipőt/pedlt nem akarok)?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
pvt.peter
őstag
válasz mobal #191967 üzenetére
No, visszatértem, szerszám megjött
Csapágy kiszedve, bicaj szétszerelve, letisztítvaKorábbi hozzászólás alapján, akkor mehet a Shimano Deore XT (BB-MT800)?
Milyen zsírral érdemes bekenni a csapágyat, amit beletekerek a bicikli váz aljába?És egy furcsa kérdés: a képen látható piros nyíllal jelölt lyukaknak mi értelme van?
Csak a dzsuva jön át rajta a csapágyhoz.
Köszi a választ
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Zoliwrc
aktív tag
A héten lecseréltem a montin az első gumimat, 2 évet futott (10e+km) Fast Trak Sworks 2.1 méretben, sose volt vele defektem, könnyen gördül, jól tapad havon és jégen is.
Most ugyanezt kapta csak 2.3 méretben, olcsóbb egy budapesti boltban (Speed Way) mint külföldről rendelni. Még ebben a méretben is 600gramm alatt van 5grammal.
Elég jól áll a 25mm belső szélességű felnin.
Kézzel, szerszám nélkül könnyedén felraktam a felnire, felfújáshoz még a szelepmagot sem vettem ki, nem egyből, de 3-4.-ik próbálkozásra felnyomtam műhelypumpávalLevett gumiba mindösszesen 6db tüskét találtam.
Levett gumit kifordítottam, kiraktam 2-3 napig hagy süsse a nap, rászárad a lötyi és egy kefével lesikálom pikk-pakk a szmötyit. Elrakom még tartalékba.
Kipróbálni nem tudtam, elindultam ma NHH-ra kora délután,de elkezdett erősen szemeregni az eső és vissza is fordultam 3km után.[ Szerkesztve ]
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Körvonalazódott a dolog és 2 kerékpárra szűkítettem le a választást. Melyik lehet a "jobb"? Lehet az fogja eldönteni, amelyiket kapni DE - jobb-e az egyik a másiknál hogy arra dőljön a mérleg? Személyszerint a CUBE tetszik.
[Cube SL Road]
[Merida Speeder 100]A fentieken kívül még gondolkodom ugyanezen típusok magasabb szintjében:
[CUBE SL Road Pro]
[Merida Speeder 200]Ezek vannak annyival jobbak, hogy megérjék a felárat? A legkézenfekvőbb a sima SL Road lenne. Az a jobb vagy a Speeder 100?
Köszi előre is.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest