Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz sLINKy #110863 üzenetére
Olaszországban 20 eurócent az ára, ami 70 Ft. Nagykerben, nagy tételben nem lehet több 15 centnél, ehhez képest durva a 270 Ft. Akkor inkább maradok a Laica Coffe & Tea betéttel szűrt víznél. Hogyaza kollégának adnék érte akár 200 forintot, szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz sLINKy #110846 üzenetére
Te vettél tőlük? Kissé drágállom, legutóbb 180-ért sikerült beszerezni, de ha nincs olcsóbb...
Talán Hogyaza topiktárs tud hozni egy szállítmányt![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
soldier2
őstag
válasz sLINKy #110691 üzenetére
Azzal azért remélem tisztában vagy, hogy ez baromság. A gyártott mennyiség a kereslettől függ, tehát ha kevesebbet vesznek, kevesebbet gyártanak. Van persze egy késés a rendszerben de ha te sem és a többi ember sem veszi meg akkor szép lassan csökken a gyártás is. Az érvelésed hamis és önámító, már megbocsáss.....
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
p.lac
tag
-
looser
addikt
válasz sLINKy #110691 üzenetére
Egyszerűen csak azt gondolom, ha az ember eleve (nyilván nem egy emberről van szó, csak tömegeknek van hatása) nem vásárol palackozott vizet, akkor rákényszeríthető a gyártó is akár a palackozással kapcsolatban, de tágabban egyéb gyártástechnológiai változtatásokra. Ha nincs törvényi szabályozás, ott a civil kontroll: nem veszem meg a terméket, amíg így működik a cég.
Gyerekmunkások által előállított ruhát forgalmaz (C&A), ahogy bánik a dolgozóival (túlmunka, kevés szabadidő, kényszerítő eszközök (Foxconn), környezetkárosító anyagot használ a gyártás folyamán (bányászati cégek cianidos aranylúgozása; itt csak az első ilyen élményem jut eszembe, egy film, amit a romániai Rosa Montana kapcsán készítettek (és pár napja, talán a Telexen egy cikk a perui aranybányászatról), de ott sokkal több paraméter volt (falvakat vásároltak ki, kényszerítések voltak a cég részéről))...ezer oka lehet és működik.
De nem csak cégekkel, hanem a hatalmi rendszerrel szemben is (MO: négyigenes népszavazástól a nolimpiáig). Ez utóbbit az akkor még civil Momentum csinálta és mindössze negyedmillió aláírás elég volt a kétharmados rendszernek, hogy visszavonja a jelentkezést, szóval igen erős kényszerítő ereje lehet akár ekkora tömegnek is :-)
A példák azok, amelyek elsőre beugrottak, ennél jóval több cég van, amelyik a fenti problémákban érintett és még ennél is több probléma van, csak kiragadott példák, de ez a topic nem erre van, csak az érveléshez kellett, hogy az alulról jövő nyomás nem lebecsülendő és ráadásul erőszakmentesen kivitelezhető.
Inkább vitának veszem (ez az érveléses beszélgetés) és nem vitatkozásnak[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz sLINKy #110669 üzenetére
Igazából SCAA ajánlás 150 mg/L TDS és 68 mg/L keménység. Ehhez a 971 közelebb áll, mint a Norda (felteszem a 971-et az ajánlás alapján rakták össze). Ez persze nem jelenti azt, hogy a 971 jó vagy a Norda nem jó, csak mint információ
-
looser
addikt
válasz sLINKy #110683 üzenetére
"Az a termék le van gyártva az a műanyag meg lesz vásárolva. Ha nem általad akkor valaki más által. Az a termék már le lett palackozva."
Az a termék már valóban le lett palackozva, de ettől nem áll le a folyamat. Pont ettől leszel része az újragyártásnak. Annál kevesebb kerül gyártásra, minél kisebb a kereslet.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Gery0505
aktív tag
válasz sLINKy #110662 üzenetére
Nem muszáj, hogy olasz legyen, a Magyarországi vizek is első osztályúak. Nekem van egy olyan ötletem is, hogy a Clearwater - ha jól tudom, utólag "ízesíti be" a vizet, vagyis szűri, és utólag állítja be az ásványi anyag tartalmát. Nem lehetne akár velük megbeszélni, hogy legyen alacsony ásványi anyag tartalmú vizük? És akkor lehetne folyamatosan beszerezni tőlük a vizet, nem lenne több probléma ezzel.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
maresz2
újonc
válasz sLINKy #110607 üzenetére
Pár hónapja a Raikertől (http://www.raiker.hu/#/contact) vásároltunk Nordát. Most nem láttam az árlistában, de szerintem egy telefont megér, hogy van-e éppen náluk. A pontos árra nem emlékszem, csak arra hogy a közeli CBA-ban ha volt, akkor horror ára volt a Raikereshez képest (CBA 1,5 literes drágább volt, mint a Raikernél a 2 literes).
-
hogyaza
tag
válasz sLINKy #110607 üzenetére
Csak vigyázz a rendelésnél,mert Nordából is 2 féle van forgalomban.Az általunk is használt 62mg/L ásv.anyag tartalmú,és egy kb 160mg/L-es.Utóbbiról lövök majd egy képet,de teljesen ugyanúgy néz ki mindkettő.Azért szólok csak,mert ciki lenne ha belemennek a rendelésbe,behozzák és nem jó.
Mondanám hogy felhívom Őket,de 79. kis senki vagyok a számukra,aki néha beszállít a raktárukba.
Ezekből már gondolom kiderült számodra és BBéci számára is,hogy valójában én lennék akit kerestek,mert teherautó van a seggem alatt,és havonta többször megyek Olaszba. DE!
Gegyóságnak tűnhet részemről hogy ha már magamnak veszek,akkor miért ne hozhatnék már nektek is.Jogos.Egy bevásárlókocsiba kb 12 fér,min 1 órát vesz igénybe egy kör.Ha 3-4szer kell fordulni,esetenként 2-3 száz métert is kell toszigálnom a bev.kocsit oda,és vissza is,mert nem ott állok meg ahol akarok mint személyautóval.
Megkérdezhetem persze az ügyfélszolgálaton,hogy ha veszek egy teljes raklappal,ami kb 60 zsugor,a teherbejáraton felrakják-e most?Lehet igen,de lehet várni kell 1-2 órát.
A munkamenet sokszor olyan feszített tempóban van,hogy a kávét is menet közben főzöm,vagy még egy rántottára sincs idő,és csak odadobok egy szendvót,amit menet közben tolok be.
Ha fel is veszek egy raklappal,mert minden faszán ment,teperek hazafelé,neked ott kell várnod valamelyik autópálya kijáratánál hogy átvegyed,mert kerülni,városba bemenni nincs lehetőség.És ez akkor is így,ha mondjuk éjjel 2-kor vagyok ott.Vagy este 11-kor.Vagy hajnal 5-kor. Vagy 1óra 17 perckor.Vagy 14 óra 32-kor.
A mennyi az annyihoz csak azt fűzném,hogy el sem fogadnék egy huncutot sem,mivel ez csakis segítség formájában működhetne részemről. -
MODERÁTOR
válasz sLINKy #110596 üzenetére
Csapolás közben minimális, inkább az a baj, hogy adott kapcsoló állásban 0-1-2 nagyon szórnak az értékek. Szóval egyszer 95 fokig megy fel, máskor meg a 92-t is alig éri el, nem tudom mitől függ. Fejhőmérő alapján mérve. Az első bekapcsolás szokott pontosan beállni, utána már kevésbé. Ez amúgy milyen cucc ami a videón van? elég patent cuccnak tűnik. Btw a de1 mellé minek van marád ha ennyire high end gép?
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz sLINKy #110592 üzenetére
10-15 perc utan a marax nalam kb 70 fokos, reggeli bekapcsolaskor kell a 20-22, masodik felfutesnel eleg lehet a 15. De amugy nekem teljesen mindegy mennyi a felfutesi ido, foleg amiota vannak okos konnektorok. A hoingadozasa sokkal zavarobb, ezert is kene egy fasza DB gep.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest