Hirdetés
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Kissé csalódottan, de az utolsó adagot a gyári szűrőn fogom átpréselni. Ha jó lesz, akkor most először maradt alul a Reneka.
Más: Kalitánál meg marad a kis Skerton a Graef helyett. Fantasztikusan jók az italok, egyszerűen nincs benne az az íz, amitől fanyalogtam korábban, illetve amiért hidegen már meg sem tudtam inni. Most már csak az piszkálja a fantáziám, hogy vajon espressonál mit mutatna egy kézi őrlő...
(#40398) tariattila: párom orvos, szegény már falnak szalad, mikor valaki elkezdi neki promotálni a lúgos vizet. Kollégái szintén, ez már csak jelent valamit.
-
soldier2
őstag
válasz levytee #40395 üzenetére
Lúgot rájuk
Egyébként Tartianttinak igaza van, az emlős szervezetek egyik legstabilabb értéke a pH. Születestől késő öregkorig, éjjel, nappal nagyon szűk sávban mozog. Csak ennek a terjesztésével nem lehet hígított víz eladásából mesélni.
Nem mellesleg az enyhe savasodást sokkal jobban tűri, mint a lúgosodást. Szerencsére az utóbbi elég ritka[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kaligula
tag
válasz adriankoooo #40389 üzenetére
Külföldi munka miatt - pénz kell a saját kávézóra - sajnos sok dolog háttérbe szorult. De látom, zajlik itt az élet, ahogyan mindig.
rovidkv.reblog.hu
-
waxos
csendes tag
válasz Deadzone41 #40343 üzenetére
De mi a baj a Nestle Vera-val?
-
HÁZIGAZDA
válasz pacuha69 #40381 üzenetére
ennyi. nyilván vannak jobb és rosszabb konstrukciók akár gépből, akár szűrőből, de a dolog sokkal inkább úgy jelentkezik, hogy egy-egy kávé más. mindenki eldöntheti, hogy gépeket cserél százezrekért vagy keres egy másik kávét, amivel az ő konfigja a jó. joker megoldás úgy sincs.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Toobee
veterán
válasz vTamas35 #40384 üzenetére
Ahány gép, annyiféle érték. Nagyon, de nagyon felesleges ezt kitaglalni. Egyedüli dolog ami érdekes lehet, az az, hogy a hőigényes-e, vagy sem. Ezt az információt átülteted a te géped koordináta-rendszerébe, ennek megfelelően kezdesz beállni az új kávéhoz. Talán spórolsz vele 50-100 grammot, ha nem a nulláról akarsz beállni rá.
-
Paqito
senior tag
válasz Wolfy999 #40382 üzenetére
Ok, de másold ide kérlek a megelőző 3 sort is kérlek.
Nem tartozik szorosan ide: Páromnak van egy számomra értelmezhetetlen szokása. gyakran hidegen issza a kávét. Én kb 2-3 havonta tisztítottam a kávéfőzőt. A tisztítás előtt nem sokkal a hideg kávé tetején - hívjuk a crema maradékának mert jobb jelzőt nem tudok- egy hártyás-darabos-zavaros-"bőrös leheletvékony réteg volt. Tisztítás után a jelenség hetekig nem jelentkezett. Az egyenletben más nem változott. Én másra nem tudok gondolni, mint a vízre...Azt továbbra is tartom, hogy a lefőzött kávénál én nem éreztem különbséget a tekintetbe, hogy milyen vízzel készült. Ha rossz volt az alapanyag azért, ha nem stimmelt a lefolyás azért etc. Azonban pusztán azért, mert a szűrt vízről áttértem az ioncseréltre én visszaesést, élvezeti értékben végbement negatív változást nem tapasztaltam. Remélem most érthetőbben fogalmaztam
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
vTamas35
csendes tag
Sziasztok! Hőmérséklet témára kanyarodnék vissza. PY kávéknál érdekelne E61 fejhőmérővel. Előre is köszi!
O1G
-
pacuha69
csendes tag
válasz jveres #40367 üzenetére
Ez így van, sőt tovább megyek, mivel még mindig nyúzom a Combatot így megerősödött bennem az, hogy bizonyos kávé a 83-as kúpos késsel jobb, némelyik pedig a 83-as síkkal. Így a szűrőknél sem nyert egyik sem (Deadzone41). Mivel nálam csináltuk a tesztet, így röviden az eredményét leírom. A teszt kávé a Paljoc féle guatemala-i volt. Alap ízei a csoki és meggy. A VST-vel egy kicsit tisztább elkülönültebb ízekkel és friss meggyre emlékeztető ízzel találkoztunk. Ehhez képest az IMS-el inkább egy érettebb meggy kompót volt csokival keverve. Jól állt neki mind a kettő ízvilág, csak innentől szubjektív, hogy kinek melyik ízlik jobban. Ez a része inkább Zolnagy-nak szólt, csak bele merültem az írásba...
-
Paqito
senior tag
válasz fragola.6035 #40379 üzenetére
Tisztelettel, de ezt én nem írtam sehol....
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
jveres
csendes tag
válasz Deadzone41 #40369 üzenetére
Nem lehet egyértelmű győztest hirdetni. Csak gyümölcsös kávékkal próbálva
-a VST szélesebb ízspektrumot ad, ízek a friss gyümölcsre emlékeztetnek
-az IMS szűkebb ízspektrumot ad, inkább a befőttre hajazó ízzel
Kinek melyik jön be -
Paqito
senior tag
Nekem Iberital Challenge van meg vagy 20 éves Gaggia Coffee, szóval nálam sem tört ki az ipari forradalom... és dupla kifolyóval dolgozom minden reggel, 2db jóképű Lucaffe csészébe. A csészék belsejében 30 ml-nél van egy perem. Gyakorlatilag egyszerre ér el az anyag a peremig szinte minden esetben. Naked kar nálam nem játszik, gondolom a WDT haszna kiütközne
Szerk:
Deadzone41 Tudom, hogy nem csak eszpresso létezik, de a mérsékelten értékes #40366-os hozzászólásban írtam, hogy nálam zömében a presso a nyerő. Munkahelyen a hosszú kv, mert nagyon sz@r, és legalább tovább tart. Igaz sosem kávénak iszom, hanem barnavíznek hívom csak...
[ Szerkesztve ]
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
Deadzone41
őstag
válasz Paqito #40372 üzenetére
Vegyük figyelembe, hogy nem csak eszpresszó létezik, a filter kávék világába még jobban számíthat a víz minősége, egyszerűen azért, mert hígabbak.
Ha rendes összehasonlítást akarsz, inkább csinálj cuppingot különböző vizekkel, és ha úgy sem érzel különbséget, akkor ezen nem kell tovább paráznod és kész.
-
soldier2
őstag
válasz Paqito #40372 üzenetére
Espressónál a Norda és a csapvíz közötti különbséget csak akkor érzem, ha egymás után kóstolom. De pl a tea Nordából ihatatlan lett.
Wdt- otthoni körülmények közt ha nincs különbség akkor valami nagy gáz van. Főleg világosabb pörkölésű kávéknál.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz Paqito #40372 üzenetére
a vízhez nem értek. de a WDT sokat számít. Erről korábban fórumos vidik is voltak naked karral. Amióta én is wdt-zek sokkal jobb és egyenletesebb a lefolyás, elötte 10ből 7-szer a bal oldali kifolyón több jött ki. Mostanában ez ritkán fordul elő, persze belépő cm702-esem van
[ Szerkesztve ]
-
Paqito
senior tag
válasz Deadzone41 #40369 üzenetére
Sorry, akkor ez a része tiszta
Akkor már jöhet is a szőrszálhasogatás Ha az egyszeri ember csapvízzel használt átlagos kávéfőzőjén - most szerencsére gép/kazán típus és méret teljesen mellékes - a felső-szűrőt eltávolítva, vízterítőt kiglancolva, minden szirszart kisuvickolva leenged a kávéfőzőn akár hidegen akár melegen egy csészényi vizet, az szívesen megissza-e magában??? Legyünk nagyvonalúak és úriemberek: akár vízkőtelenítés után 1 héttel teszi meg ezt a user, szerintem maga is elcsodálkozik, hogy miért issza meg azt a löttyöt. Értem és elfogadom (hiszen tapasztalom), hogy ebben a sokváltozós egyenletben bármelyik kicsiny részt módosítják, az a végeredmény szempontjából sokszor döntő jelentőséggel bír.
Ha már itt tartunk, nálam 2 dolog van, ami felett nem jutok dűlőre. Az egyik az imént citált dolog, hogy ioncserélt - herélt - vízből herélt kávé lesz, a másik a WDT-zés.
Én a fent vázolt 2 esetet csináltam így is, úgy is a végeredményben semmilyen változást éreztem. Ittam szűrt vizzel, BRITA-s vízzel, szűrt és BRITA-s vízzel, meg ion cserélttel. Egy dolog számított: a tiszta kávéfőző. Ha már vízköves volt megette a fene. WDT: nyomkodtam én a rögöket - már amennyi volt - olyan szép homogén őrleményem volt, még könnycsepp is gyűlt a szemembe. Az elkészült kávé - szerintem - ugyanolyan volt, mintha nem csináltam volna semmit. (Kocogtatni és elegyengetni a tamper állványon minden esetben szoktam!)
Természetesen fenntartom, hogy a hiba az én számban van és emiatt nem érzem a különbséget. Emellett mi sem áll távolabb tőlem, minthogy bárkit is meggyőzzek! A lényeg, hogy: ...Az ég kék, a víz nedves a nők titkolóznak. Kit érdekel?
Szerk:
adp: mert akkor az már kb desztillált víz.[ Szerkesztve ]
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
adp
őstag
ha már így a vizeknél vagyunk. miért jobb ha előre felforraljuk a csapvizet?
Paqito desztillált víz lényegébe lepárlással történik nem mint a pálesz? a gépbe is felforr főleg ha nem pides
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz Deadzone41 #40347 üzenetére
"14-15ezerből mi jön ki?"
8 literes vízlágyító, melyért ez úton is elnézést kérek. De ha a kérdés a pontos típusmegjelölést firtatta, akkor azt majd pótlom, mert a Danetti nagyszerű honlapján hiába kerestem most. Viszont ha megtalálom, belinkelem.
http://palscoffeetech.com/
-
Deadzone41
őstag
válasz Paqito #40366 üzenetére
Valamit félreérthettél, szerintem senki nem ágált az ioncserélt víz ellen az élettani hatásai miatt. A kiherélt vízzel csupán az a baj, hogy nem megfelelően oldja ki a kávéból a kioldani valót. Legalábbis a kávés tudomány arra felé tart, hogy egyáltalán nem mindegy a víz szárazanyag összetétele az íz szempontjából. És itt nem csak a víz ízéről van szó, hanem másképpen oldanak a különböző ásványi anyag összetételű vizek.
jveres És melyik szűrő bizonyult jobbnak?
[ Szerkesztve ]
-
Paqito
senior tag
Azt hiszem megyek ezzel a dumával a kaptárba, de vállalom...
Ha valakinek a kávéfőző kímélése (vízkőmentességének megőrzése) miatt fontos a szűrt/tisztított/lágyított etc víz, akkor miért is annyira ördögtől való az ioncserélt víz? (Hangsúlyozom, nem desztillált - bár az is lehetne !)
A bíróság megadja a szót a védelemnek...
Azt hiszem sok fórumlakóval együtt zömében presszókávét iszom/iszunk. Ennek a mennyiségét gondolom itt nem kell ecsetelni, hogy milliliterben kifejezni mennyit is jelent... Az összesített napi folyadékbevitelhez képest ez a mennyiség egy felnőtt esetében pedig elenyésző. Rosszmagam az érdemi folyadékbevitelemet az ásványvíz, tea (szűrt csapvízből, fröccs triumvirátus jóvoltából fedezem. Csapvizet szigorúan csak fogmosáshoz, de azt meg kiköpöm ugye...Röviden összefoglalva: természetesen tisztában vagyok az ioncserélt víz nagy mennyiségben történő fogyasztásának az állítólagos (!) veszélyeivel. Azonban az ioncserélt víz önmagában értsd kávézási mennyiségben történő mérsékelt fogyasztása semmilyen negatív hatással nincs a szervezetre.
Kitekintés: Ezt a krédót mindenhonnan hallom visszhangozni: Az ioncserélt víz kiherélt víz, és ugyan tiszta, azonban ásványi anyagoktól is megszabadított, így szegény emberi szervezet nem kapja meg a betevőt bla-bla-bla. Szerintem ez legfeljebb kicsit igaz, egészében meg inkább az ásványvízipari bullshit.
A vízben lévő ásványi anyagok szervetlenek, ezért a testünk nem, vagy elképesztő kis mértékben tudja hasznosítani azokat. A szervezet az elfogyasztott ételekből folyamatosan beépíti a szükséges ásványi anyagokat. (pl. kalcium, vas, magnézium). Csontritkulásra, vagy vashiányra azt hiszem nem a több csapvizet vagy ásványvizet írják fel TB-re...
"Az ásványvizekkel bevitt szervetlen ásványi anyagok nagy részét a szervezetünk nem tudja feldolgozni, így azok felesleges terhelést jelentenek, a testen belül lerakódva többek között epekövet, vesekövet, fogkövet, érelmeszesedést és izületi rugalmatlanságot okoznak. És ez a helyzet az életkor előrehaladtával, a kiválasztás lassulásával csak egyre romlik" - ezt a hosszú mondatot loptam, az illendőség kedvéért a forrást is megjelölöm, amúgy még 2008-ból meg '11-ből. Remélem a tudomány nem lépett át rajta... Kicsit hosszú a szöveg, de szerintem megéri végiolvasni.
Az utolsó szó jogán - by Rejtő Jenő
Nyilván mindenki azt dönt magába és a konyhai eszközeibe amit akar. Nálam kávéfőzésre az ioncserélt víz a nyerő, amúgy a kiegyensúlyozottnak vélt táplálkozás. A bátyámat - aki kémikus, tehát nem normális!!! - kérdeztem, mi lesz ha csak ioncserélt. Mire Ő: Hát, hát semmi...
Tisztelt bíróság! Vállalom a tarkólövést!!!!
[ Szerkesztve ]
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
adp
őstag
válasz jveres #40360 üzenetére
Felesleges ezen vitázni. Én nekem kis GC-m van. Ez a fejhő nekem akkor se mérvadó. amiket én fogyasztok mindegyik 87-89 közt van a honlapon ami átlagosan 88. A fórumon beírt értékek pedig nem ezt az 1 fok eltérés mutatják. Én ízlelőbimbóim pedig nem gondolnám, hogy észrevennék azt az 1 fokot, amit a kis kazán hőstabilitása nagyban befolyásol még ha réz csövezve is lesz eshet 1-2őt.
De igazad van. Pont azért gyűjtöm az infókat, hogy egyiket a másikhoz képest hogy lőjem be. -
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #40351 üzenetére
ja, hát ha összetételezni akarsz, akkor RO vagy eleve olyan palackos víz, ami összetételes
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
zolnagy
őstag
válasz Bazsee71 #40350 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy nem minden kávénál működik a reneka. Van, aminêl nálam se lehetett finom kávét készíteni vele, míg a gyári vagy vst szűrővel jó volt. Az tény, hogy a tigriscsíkok karakteresebbek vele, szebb a kávé kinézetre, de ízre kotánt sem így van. Viszont volt olyan kávé, amiből ezzel sikerült több ízt kihozni. Ha jól emlékszem, ezek világosabb, nem klasszik kávék voltak.
-
jveres
csendes tag
válasz Deadzone41 #40351 üzenetére
+1
A lágyítás csak egy lépés a víz optimálissá tételéhez. -
gubabela
senior tag
-
Bazsee71
őstag
Én jegyzeteltem anno a La Piazza-t, és a Pin Up-ot, de nem mérvadó, nem sikerült jót húznom. PY-t meg korábban gyári szűrővel csináltam, ott sikerült megtalálni szerintem egy elfogadható szintet, viszont most a Renekával egy zacskó Spicyt elfogyasztva sem sikerült jót húznom. Mit hogy jót, nagyon rosszul sikerültek, és egyelőre nem is tudom mi lehet a gond. Anno 92 °C-on jó volt, ott most nagyon savanyú. 97 °C-ig is felmentem, ott már keserű, de még mindig éreztem benne savanyú ízjegyeket is. Közte sem volt az igazi, per pillanat teljesen tanácstalan vagyok. Szándékosan nem raktam vissza a gyári szűrőt, gondoltam csak lehet jót húzni a Renekával is, eddig a kialakítása nagyon jó hatással volt az eredményre. Most még az őrlemény mennyiségét fogom variálni, más nem maradt.
Egyébként Kalitához nem a Graef-et állítgatom, hanem befogtam egy Hario Skertont, és sokkal jobban tetszik az eredmény. Eltűnt az a pici zavaró kesernyés íz is az italokból. Ha ennyit számít a kézi őrlő, és az alacsony fordulat, akkor még jobban piszkálja a fantáziám a Pharos.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #40347 üzenetére
8e ft-ból veszel egy szűrőházat a vitalneten, amibe 1000-1500 ft egy szűrő, ami meg 3-6 hónapig elég (inkább 3, ha használod is). aktív szén + mechanikus szűrő, de végülis van vízlágyítós is. hajrá!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adp
őstag
Van valakinek PID fok feljegyzései dokumentálva? Akár papíron akár begépelve. Pall Yotz és pacifices kávé hőfokok érdekelnének leginkább Örömmel fogadnám kávéfőző gép névvel együtt
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz Keresztapper #40346 üzenetére
Kiskazános gépekkel nem fogy annyi víz. 14-15ezerből mi jön ki? Ok hogy lelágyítod a vizet teljesen, és nem lesz vízkő, de a full kiherélt víz nem biztos, hogy optimális íz szempontjából. Aztán ottvan a klór és az egyéb ízeket befolyásoló anyagok, amiket nem köt meg a gyanta.
A RO víz jó lehet visszasózva, de az nem 15ezer pénz és azt is karban kell tartani. -
adp
őstag
válasz Deadzone41 #40343 üzenetére
Hosszutavon nem eri meg jobban egy vizlagyito berendezes mint a vera, norda, kavedozo viz stb. viz. Mert azert nem olcsok ezek a vizek.
Mondjuk en a helyi artezi kut vizet hasznalom. Fogalmam nincs milyen az osszetetele, szuleim szerint lagyabb mint a csap. Ezt szoktam forralni[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz excalibur36 #40340 üzenetére
Ne vegyél olyan vizet, aminek nem ismered a pontos ásványi anyag tartalmát szvsz.
Az SCAA 75-250mg/l TDS-t ad meg optimálisnak, ehhez minél közelebbit találsz, annál jobb. A norda eléggé alulról súrolja csak a határt 62mg/l-el. A Nestlé Vera pont optimális lenne, csak az meg lúgos, szóval azért bukik. Nehéz ügy itthon. -
soldier2
őstag
válasz excalibur36 #40340 üzenetére
Norda olcsóbb, és azzal sincs vízkő sok. Lassan egy éve figyelem a Cremina belsejét, még mindig nincs vízkő benne annyi, hogy savazni kelljen.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Toobee
veterán
válasz excalibur36 #40340 üzenetére
Clearwater-re arat ugyan nem tudok, de hozzank ok hozzak a vizet. Ha vallalsz havi 2 ballon fogyasztast (2×19l), adnak egy kezi pumpat melle. Ceges gepbe azt a vizet rakom:
Kalcium: 32,0 mg/l
Magnézium: 8,0 mg/l
Kálium: 9,5 mg/l[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Ez a víz [link] tényleg jó a karos gépekhez?
Van vele kapcsolatban bármiféle tapasztalat? Tényleg igaz az, hogyha ezt a vizet használjuk a gépben, akkor nem is kell vízkőteleníteni, mert olyan nem alakul ki és még a kávé íze is jobb tőle?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
ronin s8
senior tag
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
soldier2
őstag
válasz somogyib #40325 üzenetére
Ha van ellenséged, vegyél neki egyet ajandékba, és a gatyáját is arra fogja költeni, hogy szar kávét igyon drágán.
Lap tetején az osszefoglalót, az ott található linkeken lévő oldalakat olvasd el. Legtöbb kérdésedre választ találsz valamelyiken.A Poemia habosságát nem tudod változtatni, de nem is kell. Nem a habtól lesz jó a kávé. Ha veszel hozzá jó darálót, kiszereled a nyomásfokozót, veszel hozzá rendes szűrőt, tampert, akkor talán egy kicsit jobb lesz a végeredmény, egy jó kávéval, de csodát ne várj.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Keresztapper
senior tag
válasz fragola.6035 #40333 üzenetére
Azt hiszem, én sem vagyok egy nagy fogyasztó sajnos, de ezért is kávézom. Így pótlom a kimaradó luxust.
http://palscoffeetech.com/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Keresztapper #40330 üzenetére
Pont tegnap vettem egy darab érlelt argentin hátszínt. Sajnos ritkán engedhetjük meg magunknak.
https://caffe35.webnode.hu/
-
-
Keresztapper
senior tag
válasz somogyib #40325 üzenetére
ronin s8 ugratott szerintem.
Ezen a fórumon rendszerint friss pörkölésű és jó minőségű, ízesítő anyagoktól mentes kávékat fogyasztók vannak.
A Nespresso meg vállaltan bizonyos kémiai eljárások útján hozza a konstans, de a kávé hobbisták által nem igazán nagyra tartott minőséget.
Ha elfogadsz egy tanácsot, nem vásárolsz többet Frei kávét, mert abban az árban egészen kiváló minőségű és mindenféle mesterséges ízesítőktől mentes babokat tudsz venni.
Ettől függetlenül elhiszem neked, hogy ízlik a vaníliás kávé, de egyrészt az vaniliát még soha sem látott (nem mint ha kellett volna neki), másrészt pedig ez az aroma is csak azért van benne, hogy a gyatra pörkölést elfedje. Mondjuk olyan a különbség mint egy jo angus steak, meg egy mekis sajtburger között, bár a példa sántít, mert az utóbbit a másnapos gyomrom kifejezetten kedveli.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #40326 üzenetére
ezek csak 41/58 mm-esek továbbra is, ugye?
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz somogyib #40323 üzenetére
a "bar" a pumpa maximális nyomása, semmi köze a jó kávéhoz. a legszarabb pumpa is tudja a 9 bart, ami az eszpresszóhoz kell, a komoly, nagy gépekben (azaz a topiklakók gépeinek zöme) meg egy 15-20 bar maximális nyomású pumpa van 9-10 barra korlátozva. direkt.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
somogyib
őstag
válasz tcarina #40318 üzenetére
Nálunk a cégnél van Jura, elég sok gond volt vele, többször kellett szervizbe vinni. Mondjuk ott ki van téve használatnak, otthon gondolom egy év alatt főz annyi kávét az ember, mint a cégnél egy hónapban.
Én tavaly vettem egy Saeco-t. A hozzáértőbb ismerőseim azt mondták, hogy olyat kell venni ami minimum a 15 bar-t tudja.
A kotyogós nekem is forróbbat főz mint ez.
Kávéban nálam a Frei vaníliás nagyon bejött (erre viszont az ismerőseim azt mondták, hogy a Frei kávé az nem márka )
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
G.A.T - Amore 4 csésze
G.A.T - Opera 4 csészeEzek javasolt kotyogós kávéfőzők? Valaki használ ilyet?
-
noss
tag
válasz fragola.6035 #40317 üzenetére
a reggeli kávéknál be kell állni a sor végére, hadd igyanak a kollegák először.
az előző hsz-odból úgy tűnt, mintha előre őrölt kávéval működne..
30g úgy, hogy kb 7-10g egy adag... ijjjnoss
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok.
Újonc vagyok a presszó kávézásban .Idáig csak kotyogó kávét főztem .Most "örököltem"" egy Jura subitó gépet ,jó régi darab.Kipróbáltam nem ereszt sehol ,citrom savas vízkőoldóval átmostam.Olvasgattam vissza a fórumban,hogy mennyi kávéból kell főzni,én 14gr-ot használok ,magam őrlöm a kávét ,és kb 20-25mp alatt lejön a kávé aminek a hőfoka 79-80 C fok.(Spáros omnia estate brazil kávét használok próbára ,nagyon kellemes ízűnek érzem.) Ez nem tudom ,hogy elég meleg-e.A kotyogós melegebbnek tünt.
Ha esetleg volt valakinek ilyen gépe, szívesen fogadok minden tanácsot.
Elöre is köszi. -
zolko74
tag
válasz fragola.6035 #40315 üzenetére
Igen, ez egy Saeco Vienna Gaggia ruhában. Most pont egy ilyet használok, és darálja a kávét.
-
Bazsee71
őstag
válasz lorcsi #40313 üzenetére
Nem akarok erősködni, de szerintem fussatok egy kört a főnökségnél, mert ennek így nem lesz jó vége. Ha kötik az ebet a karóhoz, akkor inkább a Kávékorzó vonatkozó fórumában érdemes informálódni.
-
lorcsi
veterán
válasz lorcsi #40310 üzenetére
van itt egy egegész pofás gaggia is
vajh' mennyire szerviz igényes ?
ill. érzékeny ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
Bazsee71
őstag
válasz lorcsi #40310 üzenetére
Számla a használtra is van. Meg kell kérdezni tőlük, hogy miért jó, ha 3x annyit fizetnek egy gyengébb gépért, illetve tudják-e majd hetekre nélkülözni a garanciális javítások idejére.
Ha nálunk hivatalban átment egy ilyen gép beszerzése, akkor egy vállalkozásnál már csak-csak.
-
lorcsi
veterán
-
lorcsi
veterán
válasz fragola.6035 #40305 üzenetére
Ok, nyitott vagyok minden megoldásra
De ahogy nézem a honlapokat..bazi nagy a választék..kínai nekem ez a kismillió paraméter.Ha tudsz valami konkrét johet pm- ben is 😊
MOD:
Kimaradt , hogy tejjel is banjon ,el
Plusz szemessel es daralttal iseladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
Sziasztok!
Kellene egy kis help kávéfőző ugyben..
Szeretnénk az irodába automata kávéfőzőt...(Szegeden)
Kb. 30 fő részére
A keszuleket megvasarolva, de állandó szervizt biztosítva
Elo otletre a közösségnek a delonghi esam 3000 tetszik
Ha jobbat tudtok..varomTudtok e megbízható, ajánlott ceget aki ilyennel foglalkozik ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Keresztapper #40299 üzenetére
mindennek a fehér szín áll a legjobban (autónak, pláne, ha szép, nagy és formás, dettó)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest