Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces1
aktív tag
válasz capafog23 #132691 üzenetére
Még nálam se volt, de helyi bringás havertól jót hallottam róla.
Itt biztosan többen kóstoltak már.Meg kell próbálni ami nálad ízjegyre, profilra bejön. omnira pörkölik a so-kat, kérdés mindig az kinél mennyire világos a világos, közepes, classic stb.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
őstag
Ma ismét előkerült a Signature. K6 kézit is előkaptam, és két olyan jó kávét húztam P&Y Grandi Arabica-ból, csak nézett a Dedica hogy ő ilyet nem tud Gyönyörű lefolyás, jó ízek.
Élem ezt a manual világot is nagyon -
hoffman_
nagyúr
válasz sz.zs. #132694 üzenetére
köszi a választ. nem próbáltam össze őket, egyszer kíváncsi lennék ugyanazzal a kávéval és rutinnal egymás mellett.
#132695, brumi1024
nem néztem, hogy van-e EU raktár, akkor lehet, hogy megáll 200 alatt, úgy egyértelműen versenyképes lehet.ui.: én pont azon agyalok, hogy kiutálnak a konyhából, az összes kávés vackom átraknám egy zsúrkocsira akár, de alig találok masszívabb fa megoldást, amin nem félnék elhelyezni egy Mazzert és egy gépet a felső polcon. itt előny lehet egy kompakt daráló, bár előbb vadásznék masszív polcot.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
senior tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz TheProb #132673 üzenetére
Az a Jolly valami elképesztően ocsmány. Aki képes lefújni matt feketére az egészet, az egyébre is képes. A major is elég gyanús az "olasz kések" c. leírással, illetve ez a mod felépítés mintha nem lett volna olyan jó mégse. Helyedben sz.zs.-t keresném major ügyben, tőle nem kapsz kamut.
És persze, a major nagy ipari dög. Az állítótárcsája is kényelmetlen, igen. Szerintem gyönyörű, de ez ízlés dolga. Új DF83 az nem ebben az árkategóriában van és mellesleg nem bizonyított már pár évtizedet.
A Jolly előnye a jóval gazdaságosabb késcsere lehetőség puccos ssp-re és az ára."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
goom
senior tag
Az Impresso véleményeket, értékeléseket kér, március 10-ig. Cserébe 15% kedvezményt ad (ld. a Facebook oldalukat).
-
phain
tag
Sziasztok !
Én még új vagyok a témában és régóta szemezek egy Flair 58-as géppel. Egy Eureka Specialita - t gondoltam elsőre, mert 1. ahogy olvastam halk 2. még be is jön. Aztán megláttam, hogy "olcsóbban" van DF64 v2 (ha jól láttam v2) viszont abban még nincs tapasztalatom és nem vagyok a témában annyira rég, hogy mennyit számit a 64mm kés az 55mm hez képest ?
Gondolom itt a válasz egyértelműen a DF64 v2 lesz ugye ? Mennyivel hangosabb amúgy az általam említett másik gépnél ? Van valakinek esetleg tapasztalata ? -
hoffman_
nagyúr
válasz kmarci25 #132685 üzenetére
akkor elbeszélek melletted? nem erről van szó? ha nem, akkor bocsi.
ui.: ha ez volt 200dolo, akkor emelem kalapom az időzítésre[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
Wardanal ezen a hétvégén ingyenes a csomagküldés értékhatár nélkül.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
kmarci25
veterán
Én a Timemore Sculptorral, a kisebbel teljesen meg vagyok elégedve, szépen elfér és szerintem jól is mutat. Persze nem tudom most mennyiért adják vagy egyáltalán beszerezhető-e, de örülök, hogy e mellett döntöttem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
hoffman_
nagyúr
válasz iatti #132679 üzenetére
én elégedett vagyok a SuperJolly@F64kés kombóval. fehérben, fa berakással, tölcsérrel még kifejezetten szép is. nem nagyságrendi különbség az alapterület a DF64-hez képest, most direkt megnéztem.
az viszont sokszor felmerült bennem, hogy mit nyer az, aki Mini helyett SJ-t vagy SJ helyett Majort választ? releváns a különbség Mini-SJ esetén az 58-64mm között vagy csak a kések elérhetősége miatt lényeges ez? illetve ennyit számítana a motor bennük?
van más különbség is van, ami nekem nem egyértelmű?
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz JackFeryll #132677 üzenetére
Na, látom nincs konszenzus...
Azzal én is egyetértek, hogy képek alapján tényleg baromi böszme, ormótlan, ipari vasak. A kis konyhámba nem biztos, hogy illene egy ilyen. DF83 jól látom, hogy nem kapható itthon? Bár gondolom amőgy sem a DF64 150e-e árkategóriája... Ez az összes is már erősen foghúzós jelenleg nekem.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
JackFeryll
őstag
válasz bbuffy #132675 üzenetére
Az ára jó, de már vannak alternatívák.
Én már inkább DF64/83 v2-őt (a 64V formára méretre szuper, de a plazma generátor jó dolog) vennék ha most kéne valamit. (olcsón) A Major rengeteg helyet foglalt és az állítógyűrűje meg minden volt csak nem kényelmes.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz TheProb #132674 üzenetére
Régen mennyire odavoltam ezekért a Majorokért, viszont mostani szemmel de rondák nekem. Funkcionális vasak. Persze szuper daráló, de nagyon ipari. A kerekített tesók már barátságosabbak.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
TheProb
veterán
válasz TheProb #132673 üzenetére
Esetleg a kolléga major-ja: Eladó Mazzer Major Kávéőrlő Új késekkel! Single Dose-ra alakítva! - HardverApró (hardverapro.hu)
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz RetepNyaraB #132672 üzenetére
Ez jó lehet? (Jolly-t is ajánlott a napokban egyik kolléga) Vagy ezeket ne marketplace-en keressem? (ha ne, akkor hol? )
Írtam, hogy AVX-en nincsenek méretek, kb csak 1nél asszem. Marad akkor ali.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz TheProb #132669 üzenetére
Most a df64 V2 fut már, az elsőben mintha lettek volna gyerekbetegségek. Nézd meg, mit sóznak rád használtan. 150-ért pedig szvsz előbb vennék C késes felújított Majort.
Az illy gondolom valami robusztás rettenet (nem nézek utána) és azoknak jóval durvábbra állítás kell, valóban.
Blind shakernél nincs ott a méret? Sztem igen...
Ha nincs, akkor aliexpress a barátod.Amúgy ehhez a témához: A robottal nem tudom egyelőre mit mondjak. A BS azért a kosárban némi igazgatásra szorulna, mert nem feltétlenül áll középre a púp. Ha igazgatom kézzel, rögösödhet újra. Ha nekimegyek wdt-vel, akkor minek a shaker; és adtam a szarnak is egy pofont. Ha nem igazgatom, akkor ott fog lefolyni, ahol kevesebb az anyag -> csatorna, nem jó.
Jelenleg hajlok arra, hogy motoros gépeken, ahol megkapja a 9Bart, az úgyis megtolja helyére a dolgokat (robottal is hasonlóképp, ha belefekszem). De egy lájtos 6 - pláne 4Baros húzás nem jól működik, csak hosszú előáztatással, de ott is fennáll a veszély, hogy másképp folyik, mint az előző shot.
Szóval sötétben sem minden tehén fekete, csak ha ott van a kutya is elásva."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
TheProb
veterán
Na megjött a Bambino Plus és a Dose Control Pro. Háát utóbbi tényleg nem egy nagy találmány... 2g simán benne marad a gépben. Gyorsan nyomtattam hozzá egy single doser adaptert, így ahogy nézem már tudja az 1:1 arányt őrölni (+/- 0,1g diffivel kb). Nem tudom, hogy megtartsam-e vagy adjam el a Catler-el együtt és vegyek valami normálisabbat. Netet nézve, az jött le, hogy a legjobb ár/értékű (újonnan 150. Vagy használtan van most 100-ért) gép talán egy DF64 lenne. Vélemény?
Más: Az mitől függ végső soron, hogy egy adott kv milyen finomságon tud értelmes sebességben lefőni? Bontottam most egy alap Illy Intenso-t, de barom durvára kell őrölni az eddigi kávéimhoz képest, hogy ~30sec alatt lejöjjön. Eddig átlag 5-7 között őröltem, ennek 12-13-as beállítás kell kb.
+2: Lance Hedrik videót nézve látom, hogy a Weber Blind Shaker nagyon hasít, gyakorlatilag jobbnak hozza ki, mint a WDT-zést. Tudtok ennek emberibb áron és 54mm-es rendszerhez passzoló alternatívát? AVX-en látok párat, de nem derül ki, hogy milyen mérethez jó.
[ Szerkesztve ]
-
gonnok
csendes tag
Kicsit off, de mivel amikor kerestem, sehol sem talaltam teljesen 100%-os infót: a Felicita befér a Flair 58 alá!
Külön köszönet @icm-nek, illetve bocs' a borzalmas szetting miatt, izgalmamban csak ledobtam a gépet a legközelebbi alakalmas helyre - nagyobb mint ahogy elképzeltem. -
RetepNyaraB
veterán
Akkor nem te vagy, aki a lányoddal kipirulva együtt énekli, hogy Let it goo, letit gooooo!
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
icm
tag
Van mérés és eredmény ami hittől független. Amivel TÉNYLEG reprodukálni tudsz dolgokat vagy össze tudod hasonlítani.
Mostanság nem hallom énekelni - ez azért jelentősen sokat segít a videó megtekinthetőségén - nem ellene szól de világ életemben utáltam amikor beszélek valakivel és elkezd énekelni mert épp eszébejut valami..."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
ktg3
őstag
válasz RetepNyaraB #132663 üzenetére
Egyet értek.
Egy elég nehezen elviselhető karakter, de ....
Amióta szolgáltat olyan mérési eredményeket (amiket eddig yt-on más nem), amikkel objektíven is alá tudja támasztani azokat a dolgokat amikről beszél, azóta igen érdekes számomra az általa gyártott tartalom. -
gboszi
senior tag
Srácok ha valakinek van ilyen tűs bizbasza vasárnap kiállításon átveszem főleg a szűkített tölcséres egy adagoshoz kellene, köszi
"If you're good at something, never do it for free!"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Toobee #132660 üzenetére
Egyszerűen sokat kepeszt. Belehúzott durván a tartalomgyártásba (mocskosul rühellem ezt a szót, de nem jutott jobb eszembe). Utóbbi hónapban megmért statisztikailag dolgokat, amelyek eddig hit és egyéni tapasztalat útján terjedtek. Ettől nyilván felmegy a zaj körülötte. Amúgy meg túltolja a kokót, mindig is ilyen volt. Végigpörgetve és a hasznos részekre koncentrálva meg lehet úszni.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Toobee #132660 üzenetére
Én azt látom, hogy sokan nem igazán követik a dolgokat, csak pár nagyobb influenszert. És/vagy nem hisznek el random fórum / discord / reddit / whatever kommentnek semmit (és ki se próbálják), de ha nagy név mondja, akkor biztos úgy van.
Szerintem ez nem Lance specifikus, inkább arról van szó, hogy szinte az összes nagy kávés tartalomgyártó eltűnt rajta kívül. Szóval ha valami bekerül a "köztudatba", az leginkább rajta keresztül. Hoffmann tolja még, de ő átállt inkább a "szórakoztatásra" (amiben nagyon jó is, félreértés ne essék). Kyle Rowsell volt szépen felfutóban, de ugye ő meg abbahagyta amikor megcsinálták a pörkölőt (ami ahogy látom visszajelzések alapján be is jött neki). Talán van egy-két feltörekvő, de nekem nem nagyon ragadt meg utóbbi 1-2 évből új név, aki többet tudna mutatni egy átlag termékbemutatónál.Nekem (most már) sok éves tapasztalatom hogy senkinek se szabad elhinni semmit De tipikusan érdemes kipróbálni mindent (értelmes kereteken belül), ha más nem, tanul belőle valamit az ember
-
stereofan
tag
válasz tyuli76 #132652 üzenetére
létezik ilyen hézagoló papír amit a kartömítés alá szoktak tenni. tömítésből több méretet is létezik, 8mm ill. 8,5mm. de általánosan a 8,5mm jó szokott lenni. ez a sárga pl. nálam vst kosárral kicsit feszül, ims-el pedig könnyebben felmegy.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Cathfaern
nagyúr
válasz brumi1024 #132655 üzenetére
Egyáltalán nem újdonság ez, Zerno előtt is már létezett ilyen őrlő (Bunn G széria, Mahlkönig -nek is van ilyen megoldása). De minden hasonló mechanizmusú örlővel az a probléma, hogy egyetlen tengely hajtja magát az őrlőt és az adagolót. Így ahogy Lance is mondja, hiába van valamennyire megfogva a beérkező babok sebessége, az nem lesz elég lassú, mert összefüggésben van magának az őrlőnek a sebességével.
Szóval egy olyan megoldás kéne ahol a kettő független egymástól, ilyen pedig jelenleg nem létezik. Volt aki már próbálkozott vele: [link], de eddig inkább kevesebb sikerrel
Toobee
Nem feltétlen akarom Lance-t védeni, de azzal kezdi a videó elején, hogy ez már évek óta téma, meg ő is említette már félmondatban, csak sose csinált még róla külön videót.[ Szerkesztve ]
-
-
brumi1024
veterán
Nem lennék meglepve, ha kijönnének olyan eszközök amivel kényelmesen, netán automatizáltan lehetne különböző sebességgel adagolni a kávébabokat az őrlőbe.
Az egesz gondolatkiserlet onnan indult, emlekeim szerint a Zerno kezdte ezt par eve. Szoval nem ujdonsag ez, csak most csinalt rola video LH (de emlegeti mar egy ideje, a P100 tesztjeben is mondta, hogy o lassan szereti adagolni). -
tyuli76
tag
Sziasztok!
Tegnap levetem a gaggia gumi kartömitést és ilyen vékony papír volt alatta ami darabokban volt. Kell az oda?
Azért szedtem le a gumit mert nagyon nehéz volt ráhuznin a kart és megnéztem, h nem e fordítva van benne a a gumi, most meg folyik mellette a víz.Rendeltem az avx új gumit, meg kávét is, ha nem jön eznse össze, akkor kénytelen leszek eladni a gépet. -
ktg3
őstag
Ezt láttátok (YT link)? <-- Hogyan függ a kávé az őrlőbe adagolás sebességétől.
Azt hiszem ez is fog változtatni a főzési rutinokon.
Illetve részben megmagyarázza, hogy miért lehet ilyen szórás a főzési időkben ugyanolyan recepttel a jól megtanult rutinokkal, módszerekkel.Most kipróbáltam egy gyors és egy lassú adagolást. 26s vs. 13s. miközben minden más szinte ugyanaz volt.
Hogy elérjem ugyanazt a főzési időt nagyon le kell venni a szemcseméretet a lassú adagoláshoz.
Nem lennék meglepve, ha kijönnének olyan eszközök amivel kényelmesen, netán automatizáltan lehetne különböző sebességgel adagolni a kávébabokat az őrlőbe. -
RetepNyaraB
veterán
válasz Speti69 #132648 üzenetére
Meg lennék lepve, ha vámolnák. Amúgy automata, csak be kell fizetned.
De itthon rengeteg helyen lehet kapni. Persze dupla áron, cserébe nem vársz rá, bemész a kínaihoz és átveszed tőle."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Speti69
lelkes újonc
Wdthez rendelnék akkupunktúrás tűt. Van jollyjoker hely, hogy honnan milyet érdemes?
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, szekrény ürítés volt és van egy két felesleges cuccom. Hátha pont. TimeMore C2 ami komolyabb viszont jelképes összeget kértem, nézzetek rá.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
Süvi
őstag
válasz Fross #132628 üzenetére
Én rendeltem majdnem mindegyikből, egy próbát mindenképpen megért, az etiópból valószínű fogok még rendelni.
Amire az van írva, hogy savasabb, az tényleg az.
Aki a világosabb pörkölést szereti, azoknak a világos is túl sötét lesz.
Az ár szerintem nagyon jó, ha ahhoz hasonlítjuk, hogy a bolti szemes arabica kávé sem sokkal olcsóbb, akkor pedig pláne.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz OPiiPO #132638 üzenetére
bocsi, nem jó linket hagytam bent, most vettem észre. ez a Frei blend 7k árhoz.
a Frei SO 9k, ami bent maradt, még azt is megeszi azonos áron egy Impresso Brazil, hát még egy paljoc féle SO kávé picit többért.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz RetepNyaraB #132634 üzenetére
Ez egy nagyon jó írás Scott Rao-tól:
Score inflation, and my failed quest to find 88s -
Cathfaern
nagyúr
Figyelembe véve hogy más pörkölők egy kiló zöld kávéért fizetnek annyit, mint amennyiért itt fél kiló pörkölt kávét kapsz, erős kétségeim vannak...
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #132634 üzenetére
Igen, a jo porkolok arrol hiresek, hogy olcson kiszorjak a 90 pontos kaveikat…
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Fross #132628 üzenetére
Nagyon olcsó, ugyanakkor van 89-es pontszámú babjuk, ami meg nem kispálya. Giesennel pörkölnek, ami szintén nem egy házi serpenyő. Nem értem az árképzést. Ki kell próbálni, ennyiért vagy gagyi, vagy nagyon best buy.
-
iatti
aktív tag
válasz zolnagy #132631 üzenetére
igen, te is írtad már. igazából engem nem érdekel ez a számítógépes buli. itt rajt vagyok egy két topikon, megnézek pár jutub videót és ennyi. azt már nem is mondom,van egy egyszerű nyomógombos telcsim, meg kp a zsebemben. de én már így halok meg. persze próbálkoztam már párszor linkelni,de feladtam.
[ Szerkesztve ]
-
Fross
csendes tag
Sziasztok.
Valaki rendelt már innen kávét? https://twowheelscoffeeroastery.com
Mik a tapasztalatok?
-
törölt tag
válasz TheProb #132622 üzenetére
Volt ilyen Catlerem, utána volt ilyen szettem. Az őrlő gyerekjáték hatású. A nagyobbik kijelzős őrlő már egy fokkal kellemesebb, de végül egybeépítve vettem Barista Pro-t, mert lehet rajta hőfokot állítani, hasonló az őrlő, és ugyanaz a thermojet van benne mint a Bambinoban, egy fokkal jobb kar, masszívabb a mérete miatt. Ja de amúgy kevesebb helyet foglal mint a Bambino szett.
A gyári tampert felejtsd el, akkor is ha jól fel lehet rakni, inkább vegyél egy precíziós 53.4-es tampert ha ezekből választasz gépet. Meg betöltőgyűrűt, bajonettest. Alig kell takarítani a felsőszűrőt, mivel a kosár oldalán így nincs feltapadt őrlemény. Az IMS felsőszűrő engem nem hatott meg, papírozz ha nagyon egyenletes zuhanyt szeretnél. Naked karral se szívattam magam, bent hagytam a műanyag kifolyó betétet, így nem esik 8-10 fokot a kávé mikor a fémhez ér, azt hiszem mérte is valaki hogy kb. ugyanaz ha benne van mint ha naked kar lenne, a tiszta fém karral főzés csak akkor jó ha át van melegítve egy főzéssel, nyomásfokozós kosárral lassítva a lefolyást, üresen.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz OPiiPO #132625 üzenetére
Frei blend (nem szeretjük) - 7 000Ft/kg
Impresso Brazil (szeretjük) - 9 100Ft/kgekkora különbséget bármikor megér.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz TheProb #132622 üzenetére
ezek belépő darálók, ha elmélyülnél, akkor a kettő árából már találsz Mazzer SuperJolly-t, talán Major-t is felújítva. mindkettő kúpos kés, ami nem feltétlen baj, de nem tudom, hogy ezekkel a konkrét típusokkal itt van-e komoly tapasztalat. a Catler egy az egyben Graef-nek tűnik, a püfölés is ugyanez. én talán a Sage-t használnám, de az őrlési tartományokat azért össze kéne hasonlítani.
általánosságban elmondható, hogy érdemes cserélni a gyári szűrőt az ilyen kategóriájú gépeknél. IMS minimum, de akár mehetsz feljebb is, VST, Reneka, Normcore, érdemes a topicban kerensi. a felsőszűrő más tészta, ott nem mindig jobb egy 3rd party, fórumok keresőket (itt is, AVX, home-barista) áttúrnám a Bambino kapcsán, hátha találsz valamit.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy 1+ év Dedica-zás után upgrade-elni szeretnék. Egy használt Bambino Plus-ra esett a választás, amit együtt adnak egy Sage Dose Control Pro-val. Jelenleg egy Catler CG 8011-et használok. A kettő örlő közül melyik a jobb, melyiket érdemesebb megtartani? Catler-t azért püfölni kell, hogy minden örlemény kijöjjön belőle, igazából ennyi concern-em volt csak vele.
Bambino-hoz kérdezném, hogy a gyári - nem nyomásfokzós - szűrő mennyire jó? IMS-re azért javallott áttérni? Shower screen téren szintén érdemes lehet egy IMS? Bármi egyéb javaslat/upgrade a géppel kapcs? Bottomless kart akarok mindenképp.
[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
válasz tyuli76 #132620 üzenetére
Jók ezek, látom van csupasz kar is. Az van, hogy ezekkel a kosarakkal nem fogsz tudni normális lefolyást csinálni bolti kávéból csak frissből. Ha továbbra is szeretnél a bolti/ frei vonalon maradni, akkor ahoz kelleni fog egy nyomásfokozós kosár meg a kis fekete kupak. Azzal a döglöttből is tudsz ál cremát. Crema perfetta néven fut gaggiánál, de jobban járnál, ha beszereznél inkább frisset.
-
-
gubabela
senior tag
válasz tyuli76 #132612 üzenetére
Az pont azért van hozzá, hogy a döglöttből is lehessen "habosat" csinálni, de az élvezeti faktor messze nem az, mintha frissből készülne. Ha már beruháztál egy használható szettre, akkor jobban jársz, ha friss kv-val eteted, mert amúgy meg nem sok értelmét látom. És nem kerül többe sokkal a friss mint a frei pl.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz tyuli76 #132604 üzenetére
Abból soha nem fogsz jót készíteni. Jó eséllyel döglött volt már akkor is, amikor csomagolták.
Friss kávéból hamar lesz sikerélmény.
Vegyél inkább olcsóbb, friss kávét, nem kell egyből prémiummal kezdeni. Kalmár, avx, impresso... kínálatában találsz olcsóbb remek kávékat.
Én szinte csak 10k alatti kávékat iszok.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
őstag
válasz tyuli76 #132604 üzenetére
Abból jó eséllyel soha nem fogsz jót főzni. Hidd el, pont azzal próbálkoztam én is évekkel ezelőtt (ajándék volt valamihez talán egy 250g-os), kihívásnak vettem - esélytelen volt.
Belépő / olcsóbb de használható bolti kávé ajánlásokért inkább gyere át ide: kezdő kávés topik, itt már hardcoreabb a téma[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
tyuli76
tag
Sziasztok!
Vettem egy Graef 800 darálót és GC 2014 gépet.
Sehogy nem jön össze egy jó habos kávé.Ha nagyon finomra darálom,akkor nem nyomja át a vizet,durván meg átlátszó a kávé.
Van valaki Fejér megyében,vagy Veszprém környékén aki megtudja nézni,h esetleg nem e rossz,vagy én vagyok a béna? -
ZeCse
csendes tag
válasz Bazsee71 #132600 üzenetére
Valóban, a desztillált víz is csekély mértékben vezeti az áramot, na de a "Nagyon tiszta víz" már szinte szigetelő: "A nagy tisztaságú víz vezetőképessége elérheti a 0,055 µS/cm vagy 18 MΩ értéket"
"A víz vezetőképessége
Nagyon tiszta víz - 0,055 μS/cm
Desztillált víz - 0,5 μS/cm
RO deionizált víz - 0,1-10 μS/cm
Sótlanított víz - 1-80 μS/cm
Hegyi forrásvíz - 1,0-10 μS/cm
Háztartási víz - 500-1000 μS/cm KCl (0,01mol/l) - 1,4 mS/cm Tengervíz 52 mS/cm"Régen minden jobb volt, pl. nem volt facebook sem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Google Pixel topik
- Bambanő háza tája
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bitcoin topic
- Házimozi belépő szinten
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.