-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
-
Andreaspasco
junior tag
válasz fragola.6035 #117706 üzenetére
Kitekerem, de úgy is 10 bár fölé megy.
A belső rugó nincs eltörve sem.
Nem értem.[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
Az utolsó két alkalommal az a helyzet, hogy feltapad a pogácsa a felsőszűrőre, mi lehet a gond?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
hyperspace
őstag
válasz rastacsz #117708 üzenetére
Azt látom, hogy a dugattyúból úgy húzod ki a nyomásmérőt, vagy azt, ami a helyén van, hogy a dugattyú is megy vele egy darabon. És mivel vákuum van benne, szívja a pogácsát.
Vagy nincs teletöltve dugattyúig vízzel, ezért levegőt is préselsz, és az szívja ki, mikor elengeded a kart.[ Szerkesztve ]
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
rastacsz
tag
válasz hyperspace #117709 üzenetére
Pontosan, fentebb húztam a dugattyút, hogy ne csöpögjön (az a pár csepp, ami a 44-45g kávé után bent maradt)
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
qvik27
tag
válasz Krajcsi #117691 üzenetére
Konkrét késes kérdés: ez az a kés, ami annyira jó, akármi is a művészneve?
ávéiksz-ssp-ez?
Előre is10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz qvik27 #117711 üzenetére
Nem. Amit te linkeltél az a módosított unimodal, a v2, ami presszó képesebb. Korábbi linkemen a különbség.
Amiről én beszélek Szegeden tavaly ősz óta nincs belőle, állítólag ez tűnt el szállítás közben. SSP Mazzer Brewing néven futott, már amikor volt.https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/44-1-Kavegepek-Eszkozok/289-3-Elektromos-kaveorlok/5/3923-SSP-64mm-Mazzer-Brewing-orlo-kespar
-
Toobee
veterán
-
WarLock07222
tag
válasz Toobee #117716 üzenetére
Bár nekem Multipurpose nincs, de abszolút is telitalálat a Brew. Szerintem sokat elmond az, hogy a 98HU mellett is maradt és aktívan használódik. Abszolút van helye és célja itthon.
@Krajcsi: Ha jól értem eddig 1 fajta kávét próbáltál még csak, nem? Nálam amíg terítéken volt a Brew kés espresso vonalon, addig nagyon szituációs játék volt, hogy mivel tudott működni (persze akkor tényleg iszonyat jól működött), úgyhogy szerintem még esélyes, hogy jön olyan kávé a polcodra, amit szerintem a Flair-rel se fogsz tudni barátkoztatni. Többnyire az anaerob vonal az teljesen felejtős volt espressora, úgyhogy a mostani kínálatból a Fata X HT-val tudod stressztesztelni
-
zolnagy
őstag
Hát nem tudom, srácok. Olvasom itt a brew késeket eszpresszóra. Nálam nemrég volt egy 64mm SSP Brew kés (nem tudom milyen, de ez már 3-4 éves). Úgy kaptam kölcsön próbára. Be volt járatva pár kg kávéval, de az ismerősőm nem használta már egy ideje.
Naszóval éppen nem ért össze a kés, de kb fél ricnin múlt a mazzer minimen és a lefolyás így is túl gyors volt. Ez még nem lett volna baj, mert néha nem árt eltérni a sztenderdtől, lehet akkor lesz jó. De ezzel egyik kávé sem ízlett, sőt. Jellegtelen és kellemetlen ízek jöttek.
Szóval visszatettem a 33T kést és helyreállt a világ rendje.
Íme a kés:
-
Krajcsi
csendes tag
válasz WarLock07222 #117722 üzenetére
Kettőt, de gyanítom, hogy azért is adja, mert csak filter pöriket iszom.
[ Szerkesztve ]
-
Krajcsi
csendes tag
válasz WarLock07222 #117722 üzenetére
Remélem sok CM filter kávéval fogja adni a kés, elvileg ez a profilja. Mondjuk már akkor is megérte, ha az összes többi kávé nem fogja adni, mert az élményt már megkaptam
-
hyperspace
őstag
Kapuczíner szelepes zacskója légmentesen zár? Belül viaszos tapintású, de bontottam 03.08-as pörkölésűt, és ugyanolyan szemcsemérettel, mint a CM Fata x HT, 2 baron átfutott rajta a víz. És mikor bontottam, szinte zéró illata volt.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
nate82
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri-e a plusz pénzt a Profitec pro700 Profitec pro 300-hoz képest otthoni baristaskodashoz, fontos lenne a gyors üzemképesség.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
rastacsz
tag
válasz hyperspace #117737 üzenetére
Le tudod tesztelni, hogy a nálad lévő csomagban a szelep egyirányú-e. "pancserteszt"=a zárt csomagon kívülről megfújod a szelepet, ha dagad a csomag, akkor az nem megfelelően működik.
De az is lehet, hogy az arabica változat és a pörkölési szint miatt viselkedik teljesen másként.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz hyperspace #117737 üzenetére
Sztem nem rosszabb, mint a többi zacsi. Viszont ugye ő elég sötétre pörköl, eleve máshogy fog viselkedni mint a cm. A kv-d is megöregedhetett peches esetben. Így kevés az infó.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
beleriand72
tag
sziasztok. Mazzer omegát rendelnék magánszemélyként. Kéri a vat numbert, anélkül nem enged. Ez pontosan micsoda? Magyar adóazonosító? megadhatom?
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
roBEEsz
csendes tag
Kofi tippek?
Jelenleg Bagira egy brazil tétele pörög (sajnos egyébként őket nem sikerült még elérnem), ami nagyon tetszik! Utána jön egy kávékalmár 4-es fogat.. aztán pedig meglátjuk..
Az elképzelésem inkább édesebb, csokis, nugátos ízvilág, mérsékelt savakkal.
-
qvik27
tag
válasz beleriand72 #117741 üzenetére
Nem én vagyok ennek a szakértője, de sztem az adószámot jelenti, nem a magánszemélyek adóazonosító jelét.
Akinél rendelsz, annak van kiskereskedelmi értékesítése?10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
válasz roBEEsz #117742 üzenetére
Akkor sztem. ne a Bagirát hajtsd! (Szerintem egyébként el is gyengült a minősége kb. 2-3 éve. Tavaly egyszer még rápróbáltam, de nem hozta a régebbi szintet.)
Kalmár Guatemala nekem eléggé tetszik, illetve a Pacificaffe monsooned malabarja -a kilós!- hozott nekem párszor olyan tejcsoki-nugát ízbombát, hogy az Asszony szólt énrám, hogy "ne szürcsüjj" :-)
Meg nézz körül a Casmo-nál meg a Roastopus-nál: elég jól hozhatók házilag is a feltüntetett ízjegyeik - ahogy tapasztaltam.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
-
Krajcsi
csendes tag
válasz zolnagy #117723 üzenetére
Nekem az a gyakorlati tapasztalatom az elmúlt 9 hónapból, amióta közepes és filter pöriket iszom, hogy közeprs pöri esetében a kávék túlnyomó részében 6 max 7 barra szabad felmenni, afelett jönnek a kellemetlen, durva ízjegyek. Alatta kellemes, lágy, seymes a kávé.
Filter pörinél ugyanez 4-6 bar, kávé függő nagyon. De van amikor 4 baron jönnek a kirobbanó ízek. -
icm
tag
Ha már itt nagyon a nyomáson megy a téma, kérdeznék is gyorsan. Mivel nem sokszor rakom be a 7bar-os opv rugóm, így nem sok rutinom van. Örlésen ilyenkor állítotok valamit? Vagy marad az örlő ugyanazon az álláson amit a 9bar-hoz használtok?
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Cathfaern #117418 üzenetére
Újabb víz teszt:
Laica Biflux Tea & Coffee szűrő vs. "SCA" pancsolt víz (0.337 g szódabikarbóna, 0.84 g keserűsó)Szűrő 2 hete volt használatban, szóval elvileg élettartama kb. felén.
Teszt szokásos módon zajlott, 3-féle kávéval (2 The Barn, 1 Rogue-wave, mindegyik filter pörkölés), cuppingolva, vakon (egyedüli befolyásoló tényező, hogy a két víz egymás után lett felforralva). Értékelésnél a 6 kávé sorba állítása a cél.Eredmény részben meglepő, bár a 2 hétnyi szűrő használat után számítottam azért rá:
kifejezetten jól szerepelt a Laica víz. Nagyon sokat gondolkoztam a sorrend felállítása közben, nem volt egyértelműen rossz és jellegzetes mellékíz, ami korábbi kancsós szűrőknél elárulta, hogy melyik víz melyik. Mindegyik kávé finom volt, csak másmilyen volt.Végeredményben nálam egy kávéval volt jobb a Laica-s víz, mint a kevert, feleségemnél 2-nél is jobban szerepelt.
Alapvetően azt mondanám, hogy ellentétben a Brita és BWT szűrőkkel a Laica-val szűrt víz nem rosszabb, mint a kevert, csak más. Semmilyen zavaró mellékíz nem maradt a kávékban azokkal ellentétben. Savasságban egyértelműen gyengébb, inkább az édes - fűszeres ízek domináltak a kávékban a Laica szűrővel, de azt gondolom ez inkább preferencia kérdése, mint hogy jobb vagy rosszabb. És azért így is bőven maradtak savak.
Ami tény, hogy a tipikusan filtertől elvárt (erősen világos, savas, gyümölcsös, "gyümölcsteás") ízvilágot a pancsolt víz sokkal jobban hozza, tehát ilyen szempontból nem versenytársa a Laica. De egy ligában játszanak, ami a többi eddig általam tesztelt kancsós megoldásról nem mondható el.Szóval eddig az általam próbáltak közül (BRITA MAXTRA+ Pure Performance*, BWT Longlife Mg+, Laica Biflux Tea & Coffee) egyértelműen és jelentősen a Laica versenyzője a győztes. Utána BWT, és attól kicsit lemaradva a Brita.
Azért még egy 4 hetes Laica vs. friss BWT teszt hátra van*Teljesség kedvéért össze kéne hasonlítani BRITA MAXTRA+ Hard Water Expert-el is, de már eléggé unom a tesztelgetést, szóval az valaki másra vár
Azzal kapcsolatban továbbra sincs tapasztalatom, hogy kávéfőző tartályban hogy viselkedik a víz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vicces képek
- Crypto Trade
- Az Apple megszerezné a klubvilágbajnokság közvetítési jogait
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile (ARPG)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest