-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hogyaza
csendes tag
-
rastacsz
tag
válasz PpenoO #117203 üzenetére
Alapjaiban nem szokott ezekben sem sok minden elromlani, nem az otthoni felhasználóknak szánták, azaz rendes, ipari minőség. Plusz, ebben még nincs kényelmi elektronika, ami megadná magát.
Késeket lehet hozzá venni a gyártótól.
Amivel számolni kell, az a magasabb pangó mennyiség, nagy méret, de láttad, hogy mekkora.
Tavaly év közepén volt egy Guatemala/Kenia jófogyáson, 80 körül pár hétig hirdetve. Szóval alkudni érdemes.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
qvik27
tag
válasz rastacsz #117204 üzenetére
Ebbe csak belekukkantottam (merthogy vmennyire vonz a málkőni).
Két dolog a videóban, ami megfontolásra érdemes:
1. Not really for espresso;
2. ...it has really low tork at the beginning.
2-es nem akkora gond, ha adagonként őröl valaki, bár ilyen árkategóriában azért meglepő.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz PpenoO #117203 üzenetére
Biztos járt már nálam vagy 6-7 darab MK Guatemala. Nem igazán jó semmire, kávézók sem igazán szeretik, csak kényszerből használják az olcsó használt ára miatt.
Nagyon drága a gyári kés bele.
Presszózni nem alkalmas, nem őröl elég finomra.
Filterre épp használható.
A régiek mind pontatlanok.
Nagy, 2400/p fordulatszámú motor.
K30 késre átalakítva sem finom vele a kávé, valószínűleg a magas fordulatszám miatt.
Műanyag burkolat rideg, sérülékeny.Szóval én nem adnék érte max 20-25 ezret, de otthoni használatban nem igazán való semmire.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
PpenoO
őstag
válasz fragola.6035 #117208 üzenetére
Köszi az infót, kotyogósba jót darált, kár érte, ..szott jól néz ki.
-
Laby
senior tag
Valaki akár itt, akár privátban eltudná magyarázni, hogy mit jelent az hogy a Szarvasi konstrukciójából adódóan hátránnyal indul?
Többször olvastam már ezt keresési találatoknál, de a csekély kávéfőző tudásommal nem jöttem rá hogy miért.
Szóval a rendes presszó gépbe előállított nyomás, és a Szarvasi között konyhanyelven mi a különbség?
-
icm
tag
Off: van valakinek otthon kis méretű (250-300-350mm csúcstávú) esztergája? Sajnos forgácsolós topikot nem találtam, vagy bénán kerestem… privátban kérdeznék párat
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
hoffman_
nagyúr
nincs valakinek egyszerű, letisztult kör alapú design fájlja esetleg Gaggia portafitlerhez, egycsavaros fali verzió? 3D nyomtatáshoz. azt hittem, hogy hegyekben áll a neten, de tévedtem.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
ribarszki
őstag
válasz MPowerPH #117218 üzenetére
Tudom, hogy azt szeretnéd bekenni, de nem muszáj kiszedni. Egy lapos műszerész csavarhúzóval simán tudsz zsírt kenni a kalapács éleire. (Egész pontosan a felső lapjára. Szóval érted Ami a nyitó-záró pöcköket benyomja.) El is tudod fordítani a kalapácsot, hogy minden részéhez hozzáférj. Előfordul, hogy kijön a helyéről, akkor egy kicsit bűvészkedni kell.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Koszi mindkettotoknek. Igen, kibeleltem a fogot, es ugy estem neki. Nem volt izombol rahuzva, nem nagyon kellett erot kifejteni.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Szuperul sikerult, olyan, mint a vaj. Es megmentettetek attol, hogy a kalapacsot kihuzzam. Szepen hozzafertem kicsi laposfeju csavarhuzoval.
Koszi!
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Foodgrade szilikon zsirt. Anno az automata kavegepeket is azzal kellett lubrikalni, az infuser reszet, ami a kaveval erintkezett, es a mechanikajat is. Azt raktam ra. Meg kint vettem coffee service shopban egy nagy tubussal.
Ugyan az, mint amit linkeltel, csak made in GB.Ezt milyen gyakorisaggal kell megcsinalni? Legkozelebb nem varom meg, hogy igy surlodjon. De pucolni sem fogom olyan gyakran.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
qvik27
tag
Őrlő kérdés:
F64 EVO "sima" belőle a red speed között mi a lényegi különbség?
Csak a tartósság?10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
ribarszki
őstag
válasz MPowerPH #117224 üzenetére
Ha nem használsz AP papírt, akkor legközelebb vegyszeres fejöblítés után. Én 2-3 havonta szoktam azért vegyszeres fejöblítést csinálni, s utána zsírozom.
Nap végén csinálj vakszűrős fejöblítést, akkor sokáig rendben leszel vegyszerezés nélkül is.
(Az AP papír nem enged vissza kávéolajat a rendszerbe, s nagyon gyorsan elfogy a zsír. Akár 2 hét alatt képes újra akadni. Pláne ha gyengébb minőségű a szilikonzsír. Ezért szoktam le az AP papírról.)[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
válasz rastacsz #117204 üzenetére
Hopp, több dologban is tévedtem:
Kevertem a Tanzaniaval, pedig nem is hasonlít. (jófogyáson Tanzania volt hirdetve)
Espressohoz nem tudom, mennyire alkalmas, durvább őrleményhez megvan a rajongótábora, főleg a németeknél. (de ők néha furcsa dolgokra gerjednek )There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
sesshou
senior tag
Sziasztok,
Gaggia classic hoz keresek mostanában örlőt használtan. 60 max 70 környékén, Eddig amiket neztem az az eureka mignon manuale és a rancilio rocky.
Lapos késéset szeretnék kompakt meretben mert panel konyhába kerül. Ezért a mazer méretű gépek eleve kiestek.Jelenleg nincs a piacon használt manuale de kb mennyit kérhetnek érte reálisan?rocky bol 1-2 van de az inkább 80+ környéke használtan. Megéri a felár jobb annyival a rocky?
Hallotam a mignon rol hogy hangos de az annyira nem zavar.
Esetleg más tipp?
-
rastacsz
tag
válasz sesshou #117229 üzenetére
Ha már úgyis van egy jx-prod, akkor inkább egy csavarozót néznék pluszban, nem annál olcsóbban egy espresso képesebb őrlőt keresnék, ami nem nagyon van (újban tutira nincs, használtan sem biztos)
Mazzer Mini is túl nagy?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
sesshou
senior tag
-
tag
válasz hoffman_ #117215 üzenetére
En ezt hasznaltam, igaz ez harom csavaros, de egy csavarral szerintem elforogna. Ha megis ragaszkodnal hozza, osszecsaptam egy kozepen rogzitoset. PETG-bol keszult az enyem, sima PLA-bol is jo lehet ha nem forron teszed bele a portafiltert.
Nyomtatas elott nez(es)d at, nincs meg az eredeti forrasa, szoval konvertaltam az STL fajlt, letakartam az eredeti "furatokat" es tettem a kozepebe egy ujat...[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Van 36 db 60 ml-es mézesüvegem, amit ingyen odaadok annak, aki eljön érte. Helyileg Győrben találhatóak. Ilyen: [kép]
[ Szerkesztve ]
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, hogy milyen kotyogós kávéfőzőt ajánlotok?
Ezt néztem ki, de azt hallottam hogy a brikka elég szervíz igényes, nem tudom ennek mennyi a valóság alapja.
Illetve ha tudtok ajánlani más jó minőséget szívesen meghallgatom.
Köszönöm előre is. -
stereofan
tag
válasz tomszli11 #117241 üzenetére
szia,
jó a brikka, ha találsz még, akkor a régebbi súlyszelepes modellt keresd. hány fő részére szeretnél készíteni? a kettes méret kicsit"szűkös" két főnek. a kisebb hagyományos mokkák is jók. kérdéses még a tűzhelyed: gáz és elektromos jó a sima kivitelekhez.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
#64905664
törölt tag
válasz tomszli11 #117243 üzenetére
Szia.
Kérdésedre ebben a topikban választ kaphatsz, az utolsó oldalak erről szólnak.
Nem tudom a legegyszerűbb kávéfőzőre hogyan értik, hogy szervízre szorúl? Egyesek azért szidják vásárlás után mert itt-ott sorjás az anyag na ők lecsiszolják és 100 évig nem romolhat el. Az enyémen-bialetti moka- semmi hiba nem volt. Van aki azt írja, hogy az első főzésnél orrán száján jött a víz és vissza vitte, nálam betartva mindent egyetlen egy csöppnyi víz nem jött/jön a tömítésnél és sehol sem. Bizonyára mint minden terméknél itt is akad balszerencse, hogy valaki selejtest fog ki de nem ez a jellemző mert ezeket a panaszokat rengeteg hsz-ből páran írják. Többen leírják vásárlás után, hogy a 4 személyes brikka stb nem 4, hanem 3 személyes és így tovább tehát ha gondolod egyből 3 személyest vegyél de ha nálad gyűszűnyi egy adag bizonyára jó a 2 személyes is ha viszont mondjuk 25-35-40 ml helyett te is 80 ml-t iszol (pl én mindíg duplát) inkább a 3 személyest vedd. A többit olvashatod a másik topikban - ha akarod. -
Cathfaern
nagyúr
válasz tomszli11 #117241 üzenetére
Szervíz igényes az azért erős túlzás, semmi extrát nem kell vele csinálni amit más kotyogóssal nem kéne. De van benne nem sztenderd kopó alkatrész (a szelep ami a plusz nyomást előállítja), ha abban elérik a ,űanyag, akkor csak Bialettitől tudsz beszerezni cserét, aki meg vagy tart még alkatrészt vagy nem
Szóval ha az a lényeg, hogy minél egyszerűbb legyen, akkor inkább Moka Express-t vegyél. Ha szeretnél felkészülni ahhoz, hogy ahova mész csak indukciós tűzhely van, akkor vagy kell hozzá kiegészítő platni, vagy alapból olyan verziót vegyél ami jó indukcióshoz is, pl.: [link]És ahogy a többiek is írták a "csésze" félrevezető lehet, Bialettinél egy "csésze" az hivatalosan 60ml, gyakorlatban tapasztalatom szerint inkább 35-40 ml. Brikka-nál meg inkább 30 ml ha az előírás szerinti mennyiséget használod).
-
Waterman
aktív tag
-
Melorin
addikt
Milyen eszközt tudnátok ajánlani 58-as szűrőhöz amibe először bele lehet őrölni a kávét és annak a segítségével áttölteni a kávét a szűrőbe?
Nem biztos, hogy jól le tudtam írni mi kell nekem, de talán Ti fél szavakból kitaláljátok az ilyet
Jelenleg a fél konyhaasztal kávés lesz mire eljut a kávé a szűrőig[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Érkezik Magyarországa az LG szuper dizájnos hordozható projektora
- World of Tanks - MMO
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ukrajnai háború
- Stellar Blade
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így építsd a billentyűzeted!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest