- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 1 / 2
- Path of Exile (ARPG)
- World of Tanks - MMO
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Automobilista 2
- Ingyenes az Epic Store-ban a Dragon Age: Inquisition – Game of the Year Edition
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Diablo IV
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nutra
tag
Toobee, gratula.
Még most aludd ki magad, aztán egy darabig nem csak te döntesz erről biszont nem fogod bánni
(itt két lány és egy lassan 3 hónapos fiúunoka) -
qvik27
tag
válasz hyperspace #108817 üzenetére
+bencefica13: köszönet!
Toobee: gratula! Legyen sok örömötök együtt!
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Toobee
veterán
The Physics of Filter Coffee by Jonathan Gagné
Rendelhető. Ki csapott le rá?https://barbieripnk.hu/
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Toobee #108862 üzenetére
Elég szép postaköltség, főleg hogy nem is osztódik rendesen (budapestieknek mondjuk így is megérheti összeállni, de ha már foxpostolni kell, akkor egyszerűbb helybe rendelni).
Bár írják, hogy van "bulk" rendelés is, de nem hiszem annyian összejönnénk rá.
[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
válasz Parci #108835 üzenetére
Szerencsére a fiam és a menyem is úgy áll hozzánk, hogy már 3 hónapos korában itt merték hagyni nálunk a kicsit több napra. Most 2,5 éves imádjuk és ő is szeret minket.Mindig várja mikor jöhet újra hozzánk.Sokan nem is értik miért ilyen jó a kapcsolatunk a gyerekekkel. Mikor neveltük a két fiamat bíztunk bennük.Mindenben támogattuk.Még ha nem is tetszett nekünk,mert mi másképp csináltuk volna.De az időben úgy alakult,hogy őket igazolta.Jó volt az is amit ki találtak. Most ők bíznak bennünk. A kicsi meg imád jönni a "Hercsi mami és papi"-hoz.Elég sokszor 2.-3.-4. néha 5. nap amíg nálunk van.
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
Mano66
senior tag
válasz Mano66 #108866 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy értsétek a fiaimmal a kapcsolatunkat.Amikor született az unokám.A fiam bent volt a szülőszobában és onnan hívott ,hogy meg van a fia. Úgy kezdte,hogy "Most már tudja,hogy milyen jó érzés volt nekem amikor én őt tarthattam a karomban először.Most azt érzi ő is."
[ Szerkesztve ]
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
Flashback
addikt
válasz JózsefK #108861 üzenetére
Parci: A weblapon sincs már "fcnk":
ALWAYS DOUBLE
Every coffee you drink at the Double Shot is double. Not because we want to shake you up better, not because it allows us to be more expensive and not because double is more than simple.It’s because every story which ends with quality coffee starts with a double. We can show our coffee science only with a double. We’re confident that we can build things properly only on a double.
[ Szerkesztve ]
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
NagyGL
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis szakértésre lenne szükségem. Most már többször előfordult velem, hogy 10 percen belül húztam le két presszót, és míg az első a várt idő alatt jött le, a második már érezhetően gyorsabban...A daráló NZ, adagonként őrlök, így a különböző finomság nem játszik. A többi paraméter, előkészítés (szerintem) ugyanolyan (azaz biztosan nem tökéletesen konzisztens , de azért azt nem hiszem, hogy mindig a másodikat rontom el jobban). A gép full-tuning GC, VST kosárral. Általában 5-10 percet várok a két húzás között, az első után le is engedem a nyomást a dimmerrel, hogy jobban hasonlítson a kiinduláshoz.
Tapasztalt más is ilyet? Van valami ötlet, mit próbáljak ki? (Általában nem gond, mert a feleségemmel ketten némi időeltéréssel kávézunk, nem is mindig ugyanazt, de ha vendég van, már zavaróbb, hogy nem egyforma a kettő...)
-
SoundON
tag
válasz SoundON #108875 üzenetére
Pedig imádtam régen a Pozsonyin, meg a Veres Pálnén is a DoubleShotokat...
Na ez a hely volt a bástyája a klasszik angol, se nem sötét, se nem világos, túltöltöttkosaras, csöpögős, EK,1:1,5 presszóknak amik miatt rákattantam erre az egészre.Szerintem már "csak" a London Coffee Society-ben lehet Budapesten inni ilyen stílusú presszókat. A Dohány utcában vannak és szintén angol ( [link] Craft House )pörkölőtől szerzik a babokat.
-
HÁZIGAZDA
apropó, perkelők: lett némi öregecskedő, nem túl extra, de azért normális zöldem. szeretnék belőle valami csokisabbat pörkölni a szokásosnál, viszont a keserű ízeket mindenképp elkerülném.
hogy kell az ilyet csinálni?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
Valaki tudja hol vehetnék Budapesten The Barn instant kávét?
-
netlepi3
csendes tag
Valaki tud valamit a Blue Bird kávézóról, mert rendeltem tőlük kávét, de semmi válasz.
Itt az a probléma, hogy ki is van fizetve! Elvileg a GLS -sel szállítattnak, de semmi fejlemény. -
HÁZIGAZDA
válasz Karthmann #108887 üzenetére
gondolom ilyen fél, egy percekről van szó (gene mértékkel nézve), igazából arra gondoltam csak, hogy min változtassak a tipikus "világos" rutinhoz képest. picit nyújtok rajta úgy, ahogy több lépcsőben érje el a beállított hőt, amit picit lejjebb veszek, meg a recsegést nem nyomatom majd úgy.
ez egyébként gondom is világos pörinél: szívesen visszavenném picit az első reccs előtt közvetlenül, viszont az egész recsegés nálam 1,0-1,3 perc jellemzően, míg ha visszaveszek a hőből ilyenkor, kb. ennyi ideig nem is recseg normálisan (ergo hiába mutat a pid 230 fokot, ha éppen nem fűt, fülre azonnal leáll).
egész jó ez a gene, tényleg, de a vezérlésére szánhattak volna picit több időt. már az is sokat segítene, ha nem 5 fokos hőlengéssel dolgozna a pid.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz Parci #108890 üzenetére
Aillio Bullet R1 V2 - ha nyernél a kaparóson.
https://barbieripnk.hu/
-
Krajcsi
csendes tag
Rutinos filterezők:
Tudtok abban segíteni, hogy filter pöri esetében, egy adott zacsi kávénál mi a minimum pihentetési idő? Illetve mi az ajánlott maximum nyitási idő, aminél még nincs minőségromlás.
Köszönöm a válaszokat előre is
-
kozsy18
tag
válasz Krajcsi #108895 üzenetére
Az eddigi tapasztalat, hogy hozzam 2-4 naposan erkeznek, ezt kovetoen 2 iranyt vehet a dolog:
A. Dupla zacsiban, nyitas nelkul fagyo
B. Ha nincs a fagyoban csore toltve valami, akkor nyitom es indul az uvegezes, de kb 6 naposan mar raprobalok az elsore.Fagyoban a bebugyolalt bontatlan zacsi es az mezesek is eleg sokat birtak eddig, nem kellett meg kionteni.
(amikor a SJ-t par eve eladtam, kb masfel eves kavem volt uvegben Colonnatol, azzal porgettunk egy probat. Annak se volt baja, sot… ittam volna ha epp van gepem.)
Szerk:
Nemreg volt, hogy rakenyszerultem utazas soran a fagyaszto mellozesere, akkor kb 1-1,5 het bontast kovetoen, amig nem volt eszrevehetoen flat az ital.[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Krajcsi #108895 üzenetére
Különböző okok miatt felgyűlt nálam a kávé, jelenleg épp április közepi - május elejei roastopusok mennek. Semmi ízromlást nem érzek.
Nálam megvétel után rögtön mennek zárható zacsiba úgy ahogy vannak, majd be spájzba (~15 fok télen ~20-25 fok nyáron). Fagyasztani csak akkor fagyasztok ha nagyon felgyűlnek a dolgok (most ezért van is bent 2 zacskó ). Fagyasztóba is bontatlanul + zárható zacsiban mennek. Ami egyszer bekerült oda az már nem kerül ki, szóval (ha jól rémlik) Toobee-féle módszerrel zacsi kinyit, csomagolás kinyit, kivesz ami kell, csomagolás visszazár, zacsi visszazár, fagyasztó becsuk. Ha fagyasztottam, majd elővettem és hagytam kiolvadni, akkor első 2-3 napban teljesen jó volt, utána viszont hirtelen leromlott.Amúgy nyitás után nálam 1-1,5 hét után elfogy. Eddigi tapasztalatom az, hogy ha csak saját zacskójában van, akkor az hiába visszazárható, 3-4 nap után érzek némi ízromlást (utána is ok, de kevesebb valahogy, mint volt). Ha marad egy külön zárható zacsiban is, akkor nem tapasztalok ilyet a 1,5 hét alatt (hosszabban csak véletlenül vett túl sötét / nem túl jó minőségű szokott maradni, azoknál nehéz megmondani a változást).
Én próbálom legalább 1 hétig pihentetni őket, de ittam már pár napos pörkölést is. Kicsit könnyebb túlkivonatolni, de más bajom nem volt vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Bazsee71
őstag
Még nem jutottam el a Mini Gaggia-ért, de kezdem sejteni, miért szeretik a tulajok. A Domobaron pár napja egy olyan profilt használok, ami a csapolás felénél elkezdi szépen visszavenni a nyomást. Az első és szembetűnő, hogy édességben erősebbek az italok, valamint az ízjegyek is határozottabbak.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bazsee71 #108899 üzenetére
Almádi Beaverben most kaptam one eleven etióp presszót. Múltkor vonogattam a vállam a filterre (aminek amúgy otthon is ugyanolyan jellege volt, tehát nem volt igazam a bolt aljazásban), de ez a presszó első osztályú. Jó kis bár
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 30 TB-ot meghaladó HDD-ket demonstrál a Toshiba
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Aliexpress tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hordozható monitor azoknak, akik igénylik a megnövelt méretű munkaterületet
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest