Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Pár napja felvetődött bennem, hogy kb. 2-3 hónap múlva (amikor valószínűleg egy külön melóért kapok egy kis pénzmagot) a T41p-t lecserélem egy újabb Thinkpad-re. (Nem mintha gondom lenne, csak én is azt az ürügyet találom, hogy "pár évvel tovább lesz jó, ha kétmagos a notim". )
Két jelöltem van:
- az egyik 14.1" T60: SXGA+, Core Duo T2500, ATI X1400, 1 GB RAM, 100 GB HDD, DVD-író, wlan, bluetooth stb.
- a másik egy 14" wide T61: WXGA+, Core 2 Duo T7100, Intel GMA X3100, 1 GB RAM, 80 GB HDD, DVD-ROM, wlan, bluetooth stb.Ami mindenképpen meglenne fejlesztés: RAM, HDD. T61 fölött nem nézelődök, egyrészt kívül van a leendő kereten, másrészt szeretném, ha az új TP kompatibilis volna az Ultrabay Slim vinyóadapterekkel, amik vannak/lesznek nekem (SATA van, PATA hamarosan lesz).
T60 pro:
- nagyon-nagyon szeretem a 4:3 képarányt, és főleg az SXGA+ felbontás 14" méreten számomra ideálisnak bizonyult.
- dedikált VGA: ritkán játszom notebook-on, de azért jó, ha van. -15 percet az akkuidőből simán beáldozok ezért.T60 kontra:
- nem tudom, van-e még rá garancia.
- Core Duo - 32 bites proci, bár ez csak elméletileg hátrány, nincs igazából szükségem 64 bitre, ha mégis, rászánok később egy kis pénzt mondjuk egy T7500 processzorra (tudtommal ez a maximum, amelyik T60-ba belemegy).
- jó állapotú, de akkor is csak 6 cellás akku - állítólag 3 óra körüli üzemidővel.T61 pro:
- Lenovo garancia 2010 októberéig.
- 9 cellás akku.
- Core 2 Duo (64 bites proci, bár ez nálam kevéssé fontos, ld. T60 kontra)T61 kontra:
- widescreen.
- DVD-ROM. Bármennyire is ritkán használom már a notebook DVD-íróját, szeretek minden eshetőségre felkészült lenni, így kell belső író.
- integrált VGA. Lásd fentebb (T60 pro).Nem tudom, mennyire meglepő, de a T60 húszezer pénzzel drágább. Viszont ha veszek egy DVD-írót a T61-be, költségileg nagyjából ugyanott vagyok. A widescreen nekem elég nagy hátrány - ami a 24" P-MVA Acer monitoromon jól mutat, az máshogy fest 14"-en. Meglepő módon arra jutottam, hogy a T60 jobban megfelel az én igényeimnek ("egy notebook legyen kicsit mindentudó, de nem kell, hogy mindent nagyon tudjon" ), de meghallgatnám, hogy mások véleménye mi volna erről.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dare2Live
félisten
USAban megvett Lenovo T400-T500ak világgaranciája MOon érvényes?
~2éve még tuti érvényes volt, változott vmi?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Integra
titán
végre sikerült...
és nem a win7 vagy a tp volt a hibás, hanem a routerem...
resetelni kellett és mindent kikapcsolni meg vissza, aztán máris kapott netet, már jön is le winupdatről minden
asszem a routert is ideje lecserélni...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
semmi, idióta vagyok.. vagyis fáradt
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
-
Dottore
addikt
Support & downloads.
Beírod a számot az Enter a product number mezőbe, vagy az alatta látható Select your product listából kiválasztod. Itt kell a típus szám, tehát pl. T43. Aztán a négy jegyű azonosítószám (megtalálod a gép alján), és végül a három jegyű model szám.Ha Vin7 driver kell és nincs, akkor Vista kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
SG3rg0
őstag
válasz KilgoreTrout #692 üzenetére
Nekem ment!
-
Integra
titán
na, újra él a lenovo support oldala
most kéne egy kis help.
mi alapján tudom pontosan belőni, hogy az én gépemnek mely driverek kellenek?
hova tudom beírni a serial számát? ez alapján kidobná?
na nincsen win7 kiírva a driver mellé, akkor a vistát kéne lekapni hozzá, gondolom, ugye?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
hm
nem töltődik az akksim.
érzékeli ha tápra dugom, csipog is, sárga led világít, de egyszerűen nem tölti, csak egyre csökken a töltöttség %....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Dottore
addikt
Az enyém egy T43, CPU: 1.8GHz, HDD: 80GB, RAM:512 (de volt itthon tarcsiba 2GB), VGA: Mobility Radeon X300, 14' 1400x1050 SXGA+.
Nagyon jó állapotban van. Egy kis esztétikai hiba, hogy a svéd gazdája valami matricát ragasztott a fedelére és kicsit meglátszott látszott a helye. Aztán ezt eltakartam egy matricával.
Nem vagyok egy összeragasztgatós műszaki termékeket csávó, de ez ezt leszámítva annyira pipec állapotban van hogy nem tudtam elviselni.Az akksi nálam sem bír sokat, Gondoltam ha meg leszek elégedve a gépel akkor megérdemel egy újat és hát meg is vagyok. Itt találtam akkumulátort hozzá.
-
Shadowfax
addikt
válasz Dr. Akula #685 üzenetére
A szöveg nem arra vonatkozik, hogy eredeti IBM DVD íród van-e, hanem arra, hogy hol van, milyen módon van "összekötve" a géppel. Azt írja, hogy külső USB-s, PCMCIA-s, dokkolós megoldás nem támogatott, csak a gépbe behelyezett Ultrabay-es optikai meghajtó játszik. Ami nagyon vicces kitétel X6x és X200(s) esetén...
Szerintem próba cseresznye. Bootolni biztos tud róla. -
mv
aktív tag
Én is vettem egy T43-ast a sráctól. Ez a második IBM notim.
1.86GHz, 1x1GB RAM, Intel integrált vga, 60GB (7200-as) vinyó, olasz bill.
A gép úgy néz ki, mintha szalonból hoztam volna ki.
Teljesen elégedett vagyok, bár az akksi lehetne jobb, kb 50%-os, kicsit kevesebb mint 2 órát bír.
A tiéd milyen?
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Shadowfax #678 üzenetére
Note:
The Hard Drive Firmware Update Utility bootable CD does not support USB Optical Disc Drives, PCMCIA/CardBUS Optical Disc Drives, Optical Disc Drives in a Docking Station bay, or any other drives other than the Optical Disc Drive in the ThinkPad UltraBay. Other drives will not be updated correctly by this firmware update utility.Magyarul: ha nem eredeti IBM dvd íróm van (X200s esetében nyilván csak dokkolóban lehet), akkor baszhatom az updatet is, vagy ez csak kamu?
-
Shadowfax
addikt
válasz Dr. Akula #680 üzenetére
4-es 6-os villamossal a Petőfi híd budai hídfőjénél kell leszállni, aztán egy 5 perces séta át az Infóparkon. (Elvileg megy a hídtól egy IBM busz is, de elég ritkásan.)
Szerintem nem gond, hogy X200s nincs megemlítve.
Ha nem gyári vinyó, akkor lehet, hogy az Aqua-ban kellene orvosolni a problémát, bár szerintem a firmware update segíteni fog.
A vinyó firmware-jének frissítése nem hinném, hogy bármiben érintené BIOS-t. -
Dr. Akula
félisten
válasz Shadowfax #679 üzenetére
htx!
Még 1 kérdés: BKV-val hogy lehet eljutni oda? (A motoromat ellopták, így azzal nem tudok.)
---
A #678-asban levő linken található .iso leírása szerint X200-ra jó a cucc, de X200s-t nem említ, ez nem gáz? X60/61-nél külön említik az "s" verziót. Nameg ez nem a gyári vinyó, külön vettem az Aquaban, erre is jó? Lehet hogy túlságosan aggódok, de a BIOS még jó, nem szeretném azt is elkúrni.
[ Szerkesztve ]
-
Shadowfax
addikt
válasz Dr. Akula #675 üzenetére
Az IBM szervízben hogy megy a gariztatás? Azt tudom hogy serial alapján, de felvesznek vmi papírt hogy én adtam be, vagy mi alapján értesítenek ha kész? Számla ugye nincs, használtan vettem.
Bemész, elmondod mi a probléma, srác ellenőrzi a gép aljáról a serial alapján a garit. Ezután kitölt egy szervizlapot, neveddel, címeddel, telószámmal, ennek másolatát megkapod. Ha kész a noti, akkor értesítenek. -
Dr. Akula
félisten
"ERROR
2100: HDD0 (Hard disk drive) initialization error (1)Press <ESC> to continue"
Ennyit tud boot helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Defasza, beszart a notim. Aszongya HDD fail, nem azt írja ki hogy nincs, hanem hogy fail. BIOS-ban vinyótesztre meg azt hogy nincs benne vinyó. Ugyanakkor kiszedem a vinyót, rákötöm az asztali gépre és teljesen jól felismeri, működik, látja mind a 3 partíciót (2 service + 1 rendes). Bootolni nem hajlandó róla, a ThinkVantage gombra feljön a mentőöves képernyő, aztán ott meg is áll, semmi recovery lehetőséget nem ajánl fel. Ilyenkor mi lehet? Alaplapi vezérlő szart be?
Az IBM szervízben hogy megy a gariztatás? Azt tudom hogy serial alapján, de felvesznek vmi papírt hogy én adtam be, vagy mi alapján értesítenek ha kész? Számla ugye nincs, használtan vettem.
És "természetesen" recovery lemezem sincs, basztam kiírni.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz Napfénysüti #673 üzenetére
örömébódottá
-
Integra
titán
feltoltam a 7-et a t42-re, meglepően szépen fut!
csak most kereshetem a drivereket, mert azok a 32 bitesben nincsenek benne és pendrive-on keresztül kell áthúznom őket.
kell egy chipset drivert találnom, hogy utána már legyen wifi meg lan és akkor mehet a win update isazt viszont nem értem, hogy hova lettek a driver update oldalak a lenovo oldalán...
[link]
heeeelp[ Szerkesztve ]
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Eladova valt a laptopom, es szeretnem legyalulni a merevlemezt. Viszont az IBM honlapjan a driver aloldal nem mukodik, ezert az XP-t fenthagynam, viszont az osszes adatomat meg letorolnem. Van erre valami mod? Vagy total commanderben egyenkent menjek vegig minden adaton?:]
Szereted az állatokat?
-
Sziszifeca
őstag
Ha nem lehet ide beszúrni akkor elnézést előre is!
Hátha érdekel valakit: [6 cellás akksi, ócsón]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
őstag
Ti a kijelzőt mivel szoktátok tisztítani? Az ujjlenyomatokat leszedi a szemüvegtisztító kendő, de a tüsszentés jelegű retkeket már nem.
"Less but better" - Dieter Rams
-
N.GÁBOR
aktív tag
Tudom, hogy nagyon jó vétel volt, ezért is néztem ki magamnak.
De aztán úgy döntöttem, hogy mivel egy laptop nálam hosszú távú befektetés, így ha egyszer már vásárlásra szánom magam, akkor a többmagos procik korában inkább a T60 fele veszem az irányt. Pedig azért a szép külső meg a döbbenetes kijelző jó lett volna, de ez van. A lényeg, hogy jó kezekbe kerültÜdv
May the force be with you!
-
Dottore
addikt
Igen azt vettem meg. Miért mondtál le róla? Kimondottan jó vétel volt. Ha vki csak netezik meg cipelgeti ide oda, néha valami doksi szerkesztés meg mittom én, arra bőven több mint jó. Meg hát mégiscsak egy régi TP.
Egyre ritkább lesz a jó állapotban lévő T4X sorozat.[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Hát én régebben kipróbáltam ezt egy HBH-DS220 stereo headsettel és működött de valami hihetetlen tortúra volt az egész.
Már a megfelelő BT driver levadászásával is meg kellett küzdenem. Úgy emlékszem valami olyan volt, hogy ha használni szerettem volna akkor át kellett kapcsolnom az adott eszközön (pl. Foobar2000) az alapértelmezett hangvezérlőt. Persze előtte a BT progi elindít, csatlakoztat, headszetként használ, stb. Aztán ha nem kellett a füles akkor visszacsinál az egész. Hamar meguntam. -
Integra
titán
köszi!
gondolkodom, hogy egy plantronics bt headsetet beszerzek hozzá.
csak jó lenne némi tapasztalat előtte, mert elég vaskos áruk van és nem szívesen fürdenék be vele, hogy kiderül, mégsem működik vele...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Tim82
félisten
Tudtommal Bluetooth 2.0-t és A2DP-t mindenképpen. A T42-dben egyébként ez van.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
N.GÁBOR
aktív tag
Egyetértek veled, tényleg nagyon korrekt eladó. Gondolom az sxga-s T43-mat vetted meg. Amiatt gondolom, mert én kimondottan azt néztem ki magamnak, és Dávid említette, hogy volt rajt egy matrica. Bár lehet, hogy a többin is volt, fene tudja.
Üdv
May the force be with you!
-
_ak_
addikt
Más. Elsősorban T500/T400 tulajoknak intel vga-val 3gb rammal, ha az újabb vga driverekkel dxva támogatott film közbe vagy w7 alatt bárhol szétesik a kép, 2 "trükkel" orvosolható a hiba. Egyrészt az alap első vga driverrel (7.15.10.1502) nálam nem jelentkezik semmi probléma sem vista sem w7 alatt (32bit) vagy mint dragon-fly írja, 2 egyforma méretű memóriával érdemes próbálkozni.
[link]Ha netán valakinél van elfekvőbe egy 2gbos ddr3as 1066os modul, arra vevő lennék. Bár az eddigi tapasztalatok alapján nem válogatós az alaplap, lehet meglepem magam vmikor egy kingstone modullal.
Let's begin, de gozaimasu!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptopok alkatrésznek
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD/AkkuX)
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, 27% áfás
- HP LAPTOP, I3-1125G4 , 8GB ram , 240GB M.2 ssd , Windows 11 pro
- Asus TUF Gaming F17 eladó vagy csere videókártyára
- ASUS ROG STRIX G18, 240HZ, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 407-es videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest