Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Sziasztok!
Nem rég boldog tulajdonosa lette egy ThinkPad T400-as gépnek, nagyon elégedett vagyok vele, de van egy dolog, aminek örülnék, ha sikerülne megoldani. Ez történetesen az Fn-Ctrl felcserélése. Valamennyire már sikerült hozzászoknom, de informatikusként minden nap különböző gépekkel dolgozom és mindenhol a bal alsó a Ctrl, csak a sajátomon nem... és ez zavaró.
Találtam cikkeket arról korábbról, hogy pont a T400-as korszaktól építettk be a BIOS-ba, hogy fel lehessen cserélni az Fn és Ctrl funkciókat (Config/Keyboard/Fn and Ctrl Key Swap), de nekem nem sikerül összehoznom. Épp az előbb frissítettem a BIOS-t az elérhető legfrissebb változatra.
Azt láttam Youtube-on, hogy T410 esetén látható ez a funkció.Why is the FN key on the outside left instead of CTRL?
Lenovo to enable Fn key switching in BIOS, new models onlyKeresgéltem a neten, de csak olyat találtam, hogy hackelt BIOS-okat lehet leszedni hozzá, de azokból is csak 1000éveset találtam. Felerőszakoltam a 64bites Win7-re a Keyboard Customizer-t is, de már látom, hogy az nem erre való.
Szóval a kérdésem az, hogy akkor ez megoldható-e egyáltalán valahogy vagy fogadjam el végleg, hogy a remek T400-asnak is van javíthatatlan hibája?
Üdv: Sopi
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Ilyet nem tapasztaltam (Xp Sp3), de nekem is lenne egy kerdesem X41-el kapcsolatban, megerkezett az uj X41-em, gyönyörü allapotban van, mintha most jött volna ki a gyarbol , viszont lenne egy problemam, nem hajlando felismerni sem az SSD-m, sem a masik x41-em vinyojat, gondolom valami biztonsagi vedelem miatt, elötelepitett Xp van rajta, feldobtam a legfrisebb BIOS-t de nem segitett, valami ötlet?
Amugy 2526-E2G ez mar lenovo feliratos, a regi gepem 2526-CTO, ha szamit valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Nálam ilyen nem fordult elő soha.
Viszont baromi pipa vagyok, feltettem az egyik X40-re (amiben a régi, de aránylag jó állapotú 8 cellás akksi van), plusz a T43-ra a legújabb 1.88-as Power Managert. Na azóta "Battery not instelled" fogad. Köszi Lenovo, csak azért sem tőled fogok új akksit venni...
-
brd
nagyúr
Sosem értettem, hogy ez a kéztámasz-keménység miért fontos annyira egyeseknek. Alatta úgyis kemény fém van, tehát nem a kéztámasztól lesz terminátor a laptop, sőt ha picit puhább a kéztámasz, az kényelmesebb is gépelésnél, nem?
#12351: ? Most nem azért, de kérdezte itt valaki, hogy mikor fog látszódni a 4 GB RAM? Olyan, mintha megakadt volna a lemez nálad. Nekem jó okom van, hogy miért használok (legalábbis többnyire) 32 bites OS-t (de ha nem muszáj, nem fejteném ki, mert nem akarok hosszan offolni), nyilván másnak is.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Tim82
félisten
Lehet, hogy a 14" méretű T42 palmrestje enged egy kicsit az erős nyomásnak, de a 15"-é nem, kipróbáltam most...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bwoay
nagyúr
nem ugrál ezen senki, brd már az elején megírta a választ, te kezdted el megmagyarázni, hogy az mégsem úgy van, aztán kiderült, hogy a kérdést sem értetted
senki nem problémázott azon, hogy miért nem kezel a 32 bites oprendszer 4 GB RAM-ot, ugyanakkor jogos a kérdés, hogy azonos chipset és oprendszer mellett miért nem ugyanannyit lát a két gép a 4 GB-ból.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Magnat
veterán
Ez tuti? Pont a W7 topikban is feldobtam ezt a kérdést, mert sajnos akkor gyöttem rá, h csak 3 gigát kezel a T60-am, amikor már felragasztottam a 64 bites matricát rá, és kipróbáltam egy virtuális gépen, h engedi feltenni a másik, 32 bites kulccsal is a 64 bitest (ráadásul nem is azonos nyelv), de nem tudtam, h OEM-ek között is legális-e a csere.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
brd
nagyúr
Tévedés, itt a topicban is írták már, hogy ugyanaz a chipset pl. Dell-ben több memóriát láttat, mint Lenovo-ban, tehát a BIOS-on kívül más nem nagyon lehet a különbség oka. Egyébként pl. az asztali gépem 3,5 GB-ot lát a 4-ből (32 bit-es OS használatával), pedig 1 GB-os VGA-m van, tehát még a VGA-ra sem lehet fogni. A Vista óta az asztali OS-ek is kiírják a fizikai memóriamennyiséget, de a 32 bit-es ugyanúgy nem tudja a teljes méretet kihasználni. Trükközés tényleg nincs, pontosan utána lehet nézni, hogy egy adott gép miért annyit láttat a memóriából.
-
adorjant
őstag
-
Magnat
veterán
Mit nem lehet azon érteni, h vannak akik nemcsak asztalnál ülve használnak egy notebookot hanem ágyban fekve v fotelban ülve, ahol elkerülhetetlen, h mozgasd a géped legalább annyira, h ide-oda tedd v az öledbe vedd? Asztalra ott az asztali gép, benne van a nevében is 1ébként főként akkor számít sokat a súly, ha 1 kézzel fogod (alányúlva is, ahogy nem tilos)
Szóval ahova leggyakrabban ülök/fexem, oda odaér a kanóc, ha meg vinni kell a gépet, akkor felteszem az akksit, ugyi ez t60-nál az 1 rögzítőfül miatt 2mp kb ... de utóbbi a ritkább, illetve ahova mégis szoktam vinni, ott is legtöbb helyen van aljzat a közelben, szal nálam 95%-ban nincs szükség az akksira ... akkor minek tegyem rá?
-
bwoay
nagyúr
tehát az új gépekben kicserélték az eddigi diszkrét VGA-t egy másik fajtára? muhhahahah, hát ilyen fasz dolgot álmomban sem gondoltam volna.
rankesz: há' nemtom, Android alól netezni nekem nem volt akkora élmény, hogy emiatt lecseréljem a notebookom Az én gépeim is sokszor porosodnak, de ha kell valamelyik, akkor ott van, nálam erről szól a notebook, nem arról, hogy nap mint nap használom. Bár lapa szép lassan megfertőz mindenkit, a végén veszek valami dokkolót, és belepattintom valamelyik TP-t. Az asztali gépemnél mindkettő erősebb, csak mondjuk még kevesebbet is fogyasztanak.
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
-
Gondwana
addikt
Én '98-ban még -1.75-tel költöztem Budapestre, intenzív DTPzobiskodás 2002-ig, addigra elértem a -3.25-öt. Az óta nem romlik tovább, amióta melóhoz egy másik szemüveget hordok, ami csak -2.75.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
adorjant
őstag
X41 óriási gép a szememben,használható teljesítmény elképesztő pici és kecses méretben
X-turbósításhoz csak annyit,hogy azt azért senki sem várhatja el,hogy I7-es cpu Quadroval halk,pici és hűvös legyen
A wide-tendencia sok embernek nem tetszik,nekem személy szerint nincs különösebb problémám vele,pedig az asztali gépemhez 24" monitor van,a notik meg még mindig nem szélesvásznúak
A Thinkpad széria pedig egy fricska az újdonságoknak,mintha direkt kihagynának mindig ezt-azt,már csak azért is,hogy ezzel lehessen "eladni" a termékeiket... De az azért tény,hogy kicsit kezdenek kanászosodni a srácok. -
lapa
veterán
ja, ez valahol várható volt. épp egy potenciális balesetveszélyt fotóztam direkt pukkasztásból annak örömére, hogy mostmár műx a tangoGPS és offline térképet is sikerült letölteni hozzá.
mosmá visszacsatlakozott.
-
Ringman
nagyúr
Optimális változat valóságtartalmát én is 0%-ak veszem
Végül is filmet 21:9ben lehet jól nézni + alul-felül 3 cm-es csík
Ez a cél, főleg, hogy így kisebb a legyártandó lcd-panel felülete.
A mostani 14-eseknél van még 1600x900-as felbontás is egyébként.
Apple-nél meg feláras a matt kijelző, és 13-as macbookpro-nál nem is opció azt hiszem.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Integra
titán
őszintén szólva én is félek.
hogy budget cut van és a jó gépek silányulnak.
lehet, hogy most kéne még vennem egy jobb t4xx-es gépet amíg még van, hiába nagyobb méretben, mint az x..
ugyanakkor meg titokban remélem valahol, hogy az x201 utód rendelhető lenne amd apu-val is.. ez van, diablo3-at mindenképpen akarok a lapotomon is játszani..
a többi játékot leszarom, azokra jó az asztali, de d3-nak laptopon is mennie kell.
a mostani x-szel meg az a bajom, hogy nincsen se displayport, se hdmi rajta.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
lapa
veterán
olyan is lett a ventid höhö a sok 720p-től. meg az különbenis a 2 ghz (nemtom pontosan milyen a tiéd) 30-40%-a ha jól értem, én meg a 800 mhz pár százalékáról beszélek. minden bizonnyal van némi különbség hangerőben, melegedésben. nyomtam egy ideig vdpau nélkül és nekem nem volt az igazi, de én csendbuzi vagyok. maradjunk annyiban, hogy mindenki maga dönt, én biztos kiverem az inteles cuccból is a gyorsítást amint van valami számomra használható verzió belőle.
-
lapa
veterán
az elboldogul vele zúgva-búgva-melegedve az nemugyanaz, mint a hardveres gyorsítás. a t is lejátszotta a hd-t, de nem volt rendesen élvezhető mert fújt a venti mint állat. vdpau-val meg gyakolatilag semmi többlet hőtermelés nem volt, 3-5% cpu mellett. mondjuk a "többlet" olyan szempontból nem igaz, hogy a gpu teljes sebességre váltott mindenképp, szóval pár wattal azért jobban fűtött. akksival meg még többet számít időben is, kényelemben is (melegedés). mondjuk 1080p-t nemigen nézek, nincs is hozzá megjelenítőm, meg elég nagyok.
-
lapa
veterán
szerintem w510-ről volt szó.
az x61s még mindig nem tud hd lejátszást gyorsítani. najó kiderült, linux alatt még ez sem. de majd eljő. egyébként ahogy nézem nem kevesebb az x61s se. Gondwana postolt viszont múltkor szépet az x32-ről. az annyit eszik, mint az adsl modemem hálózatról.
más: tán bwoay említette, hogy jobban kíméli az akksit a lassú töltés (90w helyett 65w táppal töltés). most úgy döntöttem megkapja a 9 cellás az első feltöltését, utána lemerítem 40%-ra és hűtő.
namost néztem közben, hogy 32-34w-tal tölti az akksit a 90w dc adapter. megpróbáltam leterhelni mindkét cpu-t, de semmi sem változott. hogy van ez akkor? a 65w-os tápot érzékeli valahogy? gondolom idlében az a 10w nem oszt, nem szoroz a tápnak. vagy az más gépre vonatkozott?
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
ennek végülis inkább technikai oka van. a két gép eléggé különbözik ahhoz, hogy ne tudjam pár klikkeléssel vagy konfig fájl cserével kicserélni az x szervert a t-re, míg távol vagyok. pedig jobb lenne azzal villantani.
az eredeti terv az volt, hogy ha elmegyek több napra, akkor kicserélem a vinyókat, és a t marad otthon szerverkedni. de ez a graf driver meg phc beállítások meg szinkrózás meg miegyéb kicsit nehézzé teszik a dolgot. azért nyaralni csak a kicsit vinnénk, valahogy tuti megvarázsolom.
-
lapa
veterán
beraktam a gyerekülés alá, hogy kicsiny lapa kilásson a kocsiból. mindketten nagyon meg vagyunk vele elégedve. a rollcage kitűnő stabilitást ad a gyerekülésnek még kanyarban vagy durva terepen is, alig van flex.
"a t61 nem halott, csak pihen."
az lett a hurcibálós gép (igen, ez hülyén hangzik), csak most sehova se kell hurcibálni.
-
atus72
őstag
na de elvileg a 35W tdp az azért van mert integrált grafikus mag is van benne, de mivel a gépben van nem integrált is, ergo gondolom az intergrált le van tiltva... !?? (hogy lehet erről meggyőződni?)
De szerintem ez nem a proci problémája mert nincs is terhelve, hanem design kérdése, valahol azt olvastam hogy teljesen áttervezték a hűtést és jóval kisebb lett mint T400-nál.
Újra megnéztem a 60-61 fokot is úgy éri el hogy fan1-n megy, ha megnézitek a lenti táblát akkor azt hiszem nemcsak bennem merül fel a kérdés hogy mi a túróért nem lehet fokozatmentesen állítani a venti rpm-t, nem értem a 0 után 2000 jön majd a következő fokozat 3500!fan0: 0rpm
fan1: 1984rpm (ezt gyakorlatilag nem hallan)
fan2: 3500rpm (ezt rendesen lehet hallani)
fan3: 3670rpm
fan4: 3650rpm
fan5: 37821rpm
fan6: 3831rpm
fan7: 4527rpm
Ja mellékesem jegyzem meg hogy elvileg az én hallásom már nem az igazi és így is zavar...
Szarjon sünt az T410 tervező gárdája...[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
-
lapa
veterán
hát ja, jó lenne valami rendesen megtervezett és összerakott cucc, de csak ilyet lehet kapni. ez a véleményem, szmájli nélkül. kicsit olyan, mintha lenne valami "legalább egy böszme hibának minden dobozunkban lennie kell" szabály. de majd leblogolom az egészet külön, mert itt megdobálnak gumipöckökkel mindjárt.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
AZ tuti hogy lapa kezébe nem thinkpad kellene...
Élmény látni, amikor ennyire tiszteletben tartod mások preferenciáit. Mondom ezt úgy, hogy én is trackpoint-b*zi vagyok...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
mcroberto
tag
Hosszabb távon [sok kattintást kívánó dolognál] jobb a gomb, de ha csak épp kattintani kell félóránként 1et, és a kezed a billen pihen akkor gyorsabb ez a pöcök "koppintás"
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szóval akkor nem fog szaporodni elvileg.
Egyszer régen már volt lehetőségem használni valamelyik, szerintem T szériás hasonló korú Thinkpadet, már akkor nagyon tetszett a dolog, a pöcökegér vitte a prímet, véleményem szerint minden laptopban ott lenne a helye valami ilyen kontrollernek.
Amúgy majd ha meglesz esetleg, akkor xp + linux dual boot lesz, xp csak megszokásból, linux meg mert egy nagyságrenddel könnyebb a programozás linux alatt, és egész megszerettem.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
TOZ
addikt
A regebbi, viharvertebb (gyk. ceges gepkent hasznalt) TP eseteben leginkabb a "felhosodes" szokott elofordulni, esetleg egy-ket fekete pixelhiba itt-ott.
Az X40-em is kapott eleget (latszik rajta, hogy hasznalva volt) es van is ket apro feher foltja.
Ezek nem igazan zavaro dolgok munka kozben.
-
brd
nagyúr
9 cellás, természetesen. Nyugiban 11-12 W, a WiFi-t használgatva-böngészgetve 13-15 W körül van a fogyi, persze visszavett VGA órajelekkel, ill. CPU-val, és 3/7-es fényerőn. Az akksiban mondjuk 21 ciklus van csak, de nagyot csalódnék, ha 5x ciklussal ne tudna még 5 óra körül.
-
Ringman
nagyúr
tpfancontrollal feltolhatnám ~3800rpm-re a venti fordulatszámát, de már bios-beállítással is hangosabb, mint az asztali(!) gépem, úgy hogy azon nincs rajta az oldallap.
Nem fasza, ha nincs visszavéve a teljesítmény, lazán 70-80 fok körüli a proci, pedig csak cad-del dolgozom, 2d-ben. Az előző ventivel, ami csapágyas lett, (ezért volt a csere) még szar állapotban sem ment 80 fok fölé a hőmérséklet többóra FEM-számítás után sem.
Lehet holnap már tényleg újrapasztázom a gépet, hátha csak azt cseszték el a szervizesek, vagy valami gagyi pasztát tettek rá, amikor lcd-panelt cseréltek.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
audi100td
nagyúr
Gondolom a véleményed azóta nem változott, vagy?
-
Tim82
félisten
Jelzem, ha sikerül bebizonyítanod Lapának, hogy az X41 számottevően kevesebbet fogyaszt az X200s-nél, szerintem simán rá tudod dumálni a cserére.
-
atus72
őstag
Ezt írod:
"Javaslom tölts le egy erintetlen msdn-es win7 isot amivel az osszes verziot rakni. Ezzel a progival mentsd le az aktivaciot. Aztan reinstall utan rakd vissza vele, igy lesz egy teljesen clean installos Win7ed. "
Ez mennyire jogtiszta? Úgyértem licenszelés szempontból?Arra gondolok hogy vennék egy t410-t de nekem nem kell a gyári win7 amit feltelepít
mert tele van elég sok kacattal, az uninstall meg nem megoldás.
Egy original WIN7 OEM lemezről installálnám újra a cuccot, a kérdés az hogy erre jogosít-e az eredetileg a laptoppal megvásárolt WIN7?Másképpen is megkérdezem, hogy lehet egy laptopon tiszta de LEGÁLIS WIN7-es oprendszer anélkül hogy újra megkellene venne egy OEM WIN7-t?
Köszi,
Üdv,
A -
TayRol
nagyúr
meghajtani nem volt idom, annyit sikerult most a melohelyen elintezni, hogy update mindenre, nagyjabol beallitgattam, es par dolgot leszedtem, ami felesleges. hogy gyarilag mennyi szemetet tesz fel, ehh.
amugy osszeszerelesi minoseg tetszik, bar a sheratan altal majusban irt jobb oldalon par mm-es mozgas nekem is megvan a kijelzonel, de ha nem irta volna, nem veszem eszre. kijelzo elmegy, bar a 2707-es dellemhez kepest mas.
az pozitiv meglepetes, hogy lekapcsolja az optikai meghajtot, ha nem hasznalom.
mihelyt lesz tapasztalat, irok.
-
dbius
veterán
Attól akár még meg lehet keresni priviben a topic gazdáját, hátha tud valamit ajánlani
#10724: a proci sebességének korlátozásában akár az is szerepet játszhat, ezért említettem meg.
mazsonpopo: Én akkor már a gyári adaptert adnám el, ha csak egy kellene, mert a gyári csak 65W-os, míg az autós töltő - ha olyan, mint amilyet én kaptam Gabesz01-től - pedig 90W-os.
A dokkolóban van dvd-író?
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Nekem 1 éve cseréltek a T61-ben hűtést azóta elég jól bírja még. Most megint szervízben van mert lötyögött a kijelző és bevittem mielőtt lejár a garancia.
Egy másik érdekesség, hogy pontosan 2 hete vittem be akkor mondtak rá 4-5 munkanapot. Múlthét csütörtökön rákérdeztem, hogy áll a gép és azt mondták hogy a külföldi kolléga visszaigazolására várnak, hogy javítható-e garanciában.(Már lejárt a hivatalos garancia áprilisban, viszont a garanciapapíron meg ott van hogy októberben vettem a gépet.) Tanulság ha garanciapapíros ügyintézés van az jóval hosszabb idő.
-
Magnat
veterán
Jah értem, azt hittem nem garis ... 1ébként a szervízben nem műxik az (főleg, ha többedszerre gond ez), h szólsz előtte mailban v telefonon, h ezt a gépet ami már előtte is javítottak vinnéd megint cooler cserére és legyen szívesek rendelni előre? Tudom, h a megoldás nem ez lenne, de legalább gyorsítaná a rendezést.
-
Magnat
veterán
Pont a zsírzást akartam én is javallani, ha még nem tetted meg ... T60-tól legalább már szét lehet szedni, a T4x szériákon elég dühítő, h roncsolás nélkül nem lehet és így venni is csak a réz izével 1ütt lehet ... 1ébként 20usd körül ebayen már van új, bár gondolom nézted: [link]
[ Szerkesztve ]
-
S.Y.S.
aktív tag
Hmm, úgy látszik a kenős dolog sem tökéletes orvosság, többször én se szeretném szétkapni.
Azt még elfelejtettem, hogy újrapasztáztam és terheléstől függően 5-10fokkal lettek jobbak a hőfokok. Az a gyári trutymó is nevettséges, szerintem direkt rakják bele, mert a gondos tulaj úgyis rohan majd a szervízbe.Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
S.Y.S.
aktív tag
A hétvégén végeztem egy kis felújítást az R61i cooler-én, mert már nem bírtam idegekkel úgy zörgött. 16k-t és 2hetet mondtak az új ventire, 8k-t a kenésre. Mivel a Dell, Lenovo support igen jó, szépen letöltöttem a szükséges doksit és szétkaptam a gépet, tisztítottam és megzsíroztam a venti tengelyét(ami ügye csontszáraz volt). Összeraktam és azóta csöndben teszi a dolgát. Véleményt csak a 2 csöndben eltöltött nap után tudok mondani: megérte!
Megfelelő eszközökkel(pár csavarhúzó) és kis kézügyességel meg tudod csinálni home-made.Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
Ringman
nagyúr
hűtéseket egyben itt lehet kapni, de a 15+-os ár nem valami baráti:
[link]Nekem is el kellene újra mennem, mert nem hűt rendesen a _kicserélt_ hűtő, viszont nem is hangos
Valaki használ T61-ben SSD-t?
Most találtam ezt [link] - ami szerint a sata csak 1,5Gb/s sebességet tudEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Gondwana
addikt
Tegyél bele vízhűtést - akkor meg a csobogás kiváltotta gyakori vizelési inger fog zavarni.
Ha azért zúg, mert nem a tengely vonalába esik a lapát súlypontja, én kiszedném és egy kicsit durvább mosószeres-súrolós kezelést adnék neki (csak a lapátnak). Ha egy picit lötyög is a tengelyen, akkor grafitos-, egyébként meg grafitmentes zsírral kenném össze.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tim82
félisten
Naiv feltételezés. Nézz körül a használtpiacon, 80k alatt nem nagyon fogsz jelenleg X60-at sem találni, nem hogy X60s-et. Egy X40-et meg már 40k-ért hozzád vágnak, ebbe kb. 20-25k-ért tudsz Kingspec SSD-t venni eBay-ről...
-
brd
nagyúr
Nem. Miért baj, hogy a lehető legtöbbet szeretnék tudni valamiről, mielőtt beszerzem? Nem a tapasztalatok megosztására van ez a fórum? Egyébként sem kértem, hogy bárki kutatást végezzem a kedvemért, csak azt, hogy írja le, ha van válasza a kérdéseimre.
Tudom, köszi, meg is néztem, amit tudtam, de az itteni fórumozók válaszai is érdekelnének.
Nem feltétlen, mert ha a chipset olyan, akkor a 4 GB alatti területre helyezi el az eszközök számára elkülönített területet, annak ellenére, hogy több memóriát támogat, mint 4 GB. Ugyan nem sűrű az ilyen, de láttam már.
Köszi'.
Sajnos rosszul tudod, pl. az én asztali C2D-m esetén sem működik a feszültségállítás, pont ezért kérdezem.
A winyóhoz semmi köze ennek a tesztnek, mert nem olvas/ír ilyenkor semmit. (Nem, mintha a WinRAR-os tömörítés sebességéhez úgy egyébként sok köze lenne a HDD sebességének, lévén a mai csúcs x86/x64 alapú CPU-k kb. max. 6 MB/s-es sebességgel tudnak a WinRAR megoldásával tömöríteni, ennyit szinte bármelyik HDD képes magából kipréselni, még nem szekvenciális olvasás esetén is.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elektromos cigaretta 🔞
- CPU léghűtés kibeszélő
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11-2 in 1-Ultrabook/Tablet-legolcsóbban-garival.
- Microsoft Surface Laptop 2 13" i5-8350U/8GB/256GB NVME SSD/webcam/2256x1504 Garanciás laptop eladó
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad T14s INTEL i5-10210u/16GB/256GB SSD/14"FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8265u/8GB RAM/128GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest