Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mv
aktív tag
SU-ról tölthető az 1.25-ös BIOS X61T-hez.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
mv
aktív tag
válasz metal01 #17126 üzenetére
Hello,
1. Ugyanúgy tudod partícionálni, OS-t telepíteni rá, mint egy hagyományos vinyóra.
2. A T400-ban már SATA 2 van, így nem korlátoz. Egyébként is a kis fájlok gyors kezelése és az extra alacsony késleltetés számít. A géped bármit ki tud használni, csak tudd megfizetni.
3. Flash SSD topik
4. Mindenképp érdemes. Fél éve használok egy Samsung SLC SSD-t X61 tabletben nagy megelégedettséggel. A gép hangtalan, nőtt az akksiidő, a lemezműveletek pedig összehasonlíthatatlanul gyorsabbak. Szupergyorsan bootol, a progik azonnal megnyílnak. Csak pozitívumokat tudok mondani.Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
mv
aktív tag
válasz HartgeH3-2.8 #16786 üzenetére
Portalanításhoz távolítsd el a billentyűzetet ( Hardware Maintenance Manual 80. oldal), így hozzáférsz a procihűtőhöz. Ujjadat tartsd a procihűtő-ventin amíg adsz neki a sürített levegővel. Kb 20 perces műtét és viszlát a porcicáknak.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
mv
aktív tag
válasz HartgeH3-2.8 #16784 üzenetére
Nincs nagy gond ezekkel az értékekkel. Esetleg egy portalanítást érdemes lehet megejteni. Egyébként használd egészséggel a notit!
-
mv
aktív tag
válasz utolsolevel #16393 üzenetére
Szerintem a notidban Sata II vezérlő van.
Egyébként Sata I-re is érdemes gyors SSD-t kötni. Az SSD előnye a kis fájlok gyors kezelése és az alacsony elérési idő, ezekben érezhetően nem korlátozna a Sata I.
-
mv
aktív tag
válasz mazsonpopo #15711 üzenetére
Szia!
Tökéletesen fog működni.
-
mv
aktív tag
X61 tableten hogyan lehet hozzáférni a Mini PCIe portokhoz? Jól gondolom, hogy le kell szedni a csuklótámaszt?
Köszi!
-
mv
aktív tag
válasz ro_bert17 #13778 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam. (W7,32bit; Media Player Classic, KMPlayer; X61t) Ha aktív a média lejátszó ablaka, akkor a hangerőszabályzó gombok a lejátszó hangerejét állítják. Megoldható annyival a dolog, hogy az asztalra, tálcára kattintasz, esetleg minimalizálod a lejátszó ablakát, amíg a lejátszó ablaka nem aktív, addig a szokásos módon működnek a gombok.
-
mv
aktív tag
válasz feelgood #13393 üzenetére
Ez a hirdetésből nem derül ki. 1400x1050-es panelt építettek a 14-es és 15-ös gépekbe is. Asztalra sztem mindkettő jó választás lehet, cipelni egyértelműen kényelmesebb a 14"-os méret.
Egy újabb szempont amit érdemes figyelembe venni. Csak, hogy könnyebb legyen választani.
-
mv
aktív tag
válasz tchriss #13389 üzenetére
Filmezésre és YT-ra gyakorlatilag egy netbook is elég lehet . Milyen CAD szoftvert használsz és mennyire összetettek a modellek, amikkel dolgozól? Lehet, hogy fölösleges a Quadro, így jobban járnál az első konfiggal.
-
mv
aktív tag
válasz tchriss #13161 üzenetére
Itt azt kéne eldöntened, hogy mekkora gépre van szükséged 14,1 vs 15,6. Ha cipelnéd a gépet, akkor pl nem mindegy.
Ha a nagyobb mellett döntesz, kell-e erős vga. Ha nem játszól, jobban jársz az integrált Intel-lel. Kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik.
-
mv
aktív tag
válasz Napfénysüti #13072 üzenetére
Nálam valamiért szóba sem jöhetett a postázás, csak a személyes átvétel. Ezt leszámítva tényleg maximálisan korrektek voltak.
-
mv
aktív tag
válasz radamsky #13069 üzenetére
Írj egy mailt a szervíznek a info@delta.hu címre. Ha még él a gari, akkor megrendelik neked a helyreállító lemezeket, kb két héttel később átveheted személyesen.
Így vissza tudod állítani a gyári állapotot.
-
mv
aktív tag
válasz ^Clown #12997 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy ez DIN szabvány szerinti jelölés és a csavarmenetre vonatkozik. Barkácsboltban biztosan tudnak majd segíteni, ha tutira akarsz menni, akkor viszel vagy kérsz egy ilyen csavart és kipróbálod vele a csavarhúzót.
-
mv
aktív tag
válasz atus72 #12828 üzenetére
Én is azt a boot cd-t használtam. Ha jól emlékszem, akkor az USB supportnál az első opció után lehetett kiválasztani, hogy töltse be az USB 2.0 drivert. Ezután működött a ghostolás külső vinyóról.
-
mv
aktív tag
válasz atus72 #12823 üzenetére
Szia,
Ebbe én is belefutottam, amikor az x61t -t először ghostolni akartam. Ghostnál van olyan opció, hogy töltse be az USB drivereket is. Ezután látszanak az USB-s meghajtók.
Más ötlet: cseppet sem elegáns megoldás, de ha máshogy nem megy: notiból ssd ki, PC-be be, helyi lemezre lement. ssd notiba vissza.
-
mv
aktív tag
válasz mcroberto #12340 üzenetére
Szia!
1. Meg lehetne még próbálni az eszközkezelőben egy letilt-engedélyez kört. Talán ...
2. "Ha nincs gondom akkor felesleges feltenni?" Szerintem felesleges azt javítani, ami már úgy is működik.
-
mv
aktív tag
válasz SzalaiG #12209 üzenetére
X széria: "Ultraportable", 12 colos méret, alacsony fogyasztású proci, integrált Intel graf, hosszú akksiidő.
T széria: "Thin and light", 14-15 col, széles prociválaszték, a hordozhatóság mellett szempont a teljesítmény is, integrált grafika mellett komolyabb diszkrét megoldás is előfordul.
Ami közös: megbízható, tartós gépek.
-
mv
aktív tag
válasz Integra #11995 üzenetére
Ha ragaszkodsz a T42 méretéhez (14 col, 4:3), akkor T60, T61 lehet érdekes. Ha a kicsit szélesebb, wide paneles gépek is szóba jöhetnek, akkor T400, T410. Esetleg még szubnotik 12 colos kijelzővel. X60, X61, vagy sokunk álma egy X200s.
-
mv
aktív tag
válasz Integra #11951 üzenetére
"mivel tud többet ennél?"
T63 nincsen. A T61 frissebb platform (Santa Rosa), minimális teljesítménynövekedés, minimálisan alacsonyabb fogyasztás, X3100-as IGP stb.
"mennyit ér?"
Állapottól függően 80-90ezret simán el lehet kérni érte. A jó állapotú akksi erős pozitívum.
-
mv
aktív tag
válasz atus72 #11681 üzenetére
Szia!
Az X61 tabletem kijelzőjén is volt két beragadt pixel amikor elhoztam (fekete alapon kék pixelek). Kipróbáltam egy érdekes ötletet, ami működött.
Le lehet tölteni olyan videofájlt, ami baromi gyorsan változtatja a megjelenítendő színt a kijelzőn. Ezt futtattam végtelenítve kb egy órán keresztül és bevált. Hülyeségnek gondoltam és mosolyogtam rajta, de a hibák eltűntek. Hogy ez segített, vagy normál használat mellett is rendbe jött volna, már sosem derül ki.
Egy próbát nálad is megérhet.
-
mv
aktív tag
válasz adnoctum18 #10369 üzenetére
Egy napos reg, 2 hozzászólással ...
-
mv
aktív tag
Bővült a géppark egy X61 Tablettel.
-
mv
aktív tag
válasz Vhunter #7836 üzenetére
A T61 fejlettebb platformra épül (Santa Rosa). Nagyobb teljesítmény, hosszabb akksiidő. Ha jól tudom T61et már csak wide screen-nel árultak.
--
Tim82: nagyon elszálltak az árak. Tavaly augusztusban 1500Ft-ért vettem 1GB DDR2-es modult a T43-asomba.[ Szerkesztve ]
-
mv
aktív tag
-
mv
aktív tag
Üdv!
Nekem az a véleményem, hogy az akksinak a notiban a helye és nincsen szükség semmilyen bűvészkedésre vagy egyéb beállításra. Az akksi elektronikájának a dolga, hogy az akksit "optimális" állapotban tartsa. Az IBM/Lenovo mérnökeinél jobb megoldást egyikünk sem tudna találni.
Találkoztam több olyan T4x akksival, amik céges gépekben voltak évekig, lemerítve, használva nem voltak, mégis 80-90%-os állapotban vannak.
Ez persze az én véleményem, senkit sem akarok meggyőzni, nem kötelező egyetérteni velem.
-
mv
aktív tag
válasz buherka #6781 üzenetére
A lényeget Shadowfax már leírta. A hűtés szabályozására érdemes lesz majd a tpfancontrolt beizzítani. Zavaró lehet még a kevés USB (2db).
A battery informationnál ellenőrizheted az akksi állapotát, érdemes ellenőrizni.
Képek alapján elfogadható állapotban van a gép. A Trackpoint kupakja feltűnően tiszta a tulaj valószínűleg nem használta, a táccspad viszont ki van fényesedve, az alatta lévő gombokat ellenőrizd majd. Csekkold le a gép alján a csavarokat, különösen a 3-as jelzésűeket (ezek rögzítik a billentyűzetet, ha el vannak nyíródva, akkor többször szétszedték már).
A fedlap karcaira hivatkozva én alkudnék az árból.
A teljesítménnyel nem lesz gond, ez a kiépítés a T4x csúcsa (2GHz+ X300).
Más egyelőre nem jut eszembe.
-
mv
aktív tag
Kapott a T43-asom egy Samu HM160HC vinyót. A gép hangtalan lett, nőtt az akksiidő. Az új vinyó kb háromszor gyorsabb, mint az előző 7200RPM-es Hitachi.
A 2010-es hiba előjött, ahogyan vártam. Az Active Protection Systemet le kellett lőni, nem tolerálta az új vinyót. Nem számít, nem nagy veszteség.
Szereztem egy egész jó állapotú akksit is. 52Wh-ból ~45Wh-t tud, újra 3 óra felett van az akksiidő.
Öröm, bódottá.
--
evone: a találkozó jó ötlet.Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
mv
aktív tag
Tudom miről beszélsz. Múlt héten vettem az egyik ismerősömnek egy R52-t, ami a T43-asom testvére, a beltartalom szinte megegyezik. Méretben viszont durva különbség van. Az R kijelzőkerete kb kétszer (!) vastagabb, mint az enyémen.
Az említett gép egyébként csúnyán kitolt velem, de ez már egy másik poszt témája.
-
mv
aktív tag
válasz Napfénysüti #6590 üzenetére
"Jó mennyi német gép van itt." Az enyém asszem olasz vagy svéd.
-
mv
aktív tag
-
mv
aktív tag
Szia!
Gratulálok a gépedhez.
Nem akarom elvenni a kedvedet, de ugye tudod, hogy vinyócsere után jelentkezni fog a 2010-es hibakód.
-
mv
aktív tag
válasz HarryPotter #5150 üzenetére
Üdv!
Mint már többen ajánlották, szerintem is cseréld a hdd-t ssd-re. A Kingspec gyárt olyan ssd-t, ami passzol az X40-be, az ára kb 100 euro.
Üzemidőt nem nagyon fogsz vele nyerni, mert az 1,8"-os hdd-k is elég keveset fogyasztanak. Teljesítményben viszont ég és föld.
A Jútúb tele van összehasonlító videókkal, érdemes nézegetni. Pl.: [link], [link].
-
mv
aktív tag
Szia!
Itt van egy jó vétel a Laptopinfo-ból. Én ezt s T400ast ajánlanám, de majd a tulajok elmondják a véleményüket. Méretre kb akkora, mint a T41p-d. A teljesítménye bőven elég lesz az általad említett dolgokra. A minősége is rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
mv
aktív tag
X40/X41-be építhető Kingspec SSD (64GB) ~200 Dollár körüli áron kapható. 128GB-os CF-re nem találtam árat, de a hasonló termékek ára alapján szerintem ~500 Dollár felett lehet az ára.
Abban igazad lehet, hogy a CF-ek ára hamarabb csökken, viszont az élettartamuk is rövidebb szerintem.
Ezek alapján továbbra is az SSD-ket preferálom.
-
mv
aktív tag
válasz adorjant #4830 üzenetére
Nálam is volt régebben ilyen probléma, de az pont fordítva működött. A processzort terhelve jelentkezett a ciripelő hang. A tápáramkör valamelyik tekercse vagy kondenzátora volt a ludas. Inkább csak zavaró volt, komolyabb gondot nem okozott.
--
kopygege: megoldható a dolog. Léteznek USB-s vagy PCMCIA-s WIFI adapterek. Pár ezer forintos tétel.[ Szerkesztve ]
-
mv
aktív tag
Mennyit fizetsz ha megszabadítalak tőle?
--
Tin: főiskolás koromban megtettem párszor a Kecskemét --> Nagykanizsa útvonalat, ami vonattal több mint 6 óra. Örültem volna akkor egy 6 órás üzemidejű gépnek.Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
-
mv
aktív tag
válasz adorjant #4422 üzenetére
Jó helyen dolgozól.
--
Tim82: pedig simán megírhatták volna, de nyilván nem állt "érdekükben". Ha a San Andreas ment GMA900-on, akkor az Aero sem lett volna gond neki.[ Szerkesztve ]
-
mv
aktív tag
válasz adorjant #4415 üzenetére
Sajnos csak a T43p-ben lévő Ati FireGL az Aero képes. A T43-ban lévő sztenderd Intel GMA900 nem az. Képességeit tekintve az lenne, de megfelelő driver hiányában nem megy az Aero.
--
Prom: nagy munka volt a procicsere? A hűtő hogyan boldogul a magasabb órajelű példánnyal?Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
mv
aktív tag
Cserélt már valaki processzort T43-ban? Komolyan gondolkodom rajta, hogy az 1866MHz-es Dothant érdemes lenne nagyobbra cserélni.
-
mv
aktív tag
válasz yodamastah #4387 üzenetére
Nagyon szép eredmény, egész használható lett a kicsike. Igazi netbook-verő.
Volt szerencsém pár hétig használni egy x40-est az eredeti lemezzel, katasztrofálisan lassú volt.
-
mv
aktív tag
Ezek a lemezek jól bírják az állandó pörgést, ez a dolguk, semmi bajuk nem lesz.
Ha mindenképp zavar a dolog, akkor használd a készenléti üzemmódot, a programjaid és a nem mentett adataid is megmaradnak.
-
-
mv
aktív tag
Mi lenne, ha vennél egy 30GB körüli SSD-t a rendszernek és a mostani vinyódat betennéd egy ilyen UB fiókba?
----
Balázs1621: a minőségéről nem tudok nyilatkozni, de a teljesítménye alapján (Pentium M 1,4-1,7 GHz; 1GB Rammal) netezni, filmezni, alap dolgokra bőven elég lehet. Azt is vedd számításba, hogy ezek a gépek már legalább 3-4 évesek, hiába az IBM minőség, tönkremehetnek. Az aksija is valószínűleg leharcolt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest