Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
MasterMark #71994 üzenetére
mert az a dac, ami az ezeken a kártyákon lévő dac-oknál jobb hangú, sokkal drágább..
de lehet, h nem pontos az elgondolásom.
nekem ettől függetlenül inkább ez a megoldás a szimpatikus, egy jó kártya legyen a gépben normálisabb dac-kal, és onnan jöhet ki analógban egy valóban jó kábellel a jel az erősítőbe. nekem ez elég lesz -
Dorian
félisten
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
rendszerem htpc-forrásomba keresek végre egy jó hangkártyát. nem sokcsatorna kell, hanem normális, minél jobb minőségű kétcsatornás hang.
két jelöltem van, de meghallgatás nélkül baromi nehéz a döntés:
egyik az asus Essence STX II, másik a Juli@ XTE – ESI lenne.
mindegyik pci-e, van rajta minden kimenet és úgy, ahogy nekem kell, de fogalma sincs, melyiknek a hangja illene jobban bele a rendszerembe.
mögöttük egy primare i21 erősítő ill. b&w hangfalak lennének.ha valakinek van tapasztalata, gondolata, szívesen várom.
köszi! -
Polllen
nagyúr
válasz
Dorian #71989 üzenetére
Abszolút együtt tudok élni ezzel a hangerő szabályozással, csak oda kell figyelni. A rákötött heco argon 50 meg a fejhallgatóm is könnyen hajtható darab. Ha cserélem őket és zavaróbb lesz, majd megkérem némi módosításra, most nem látom értelmét.
Nálad mennyit változott a hangja az elején a használattól? Az enyém nem sokat ment, mire idekerült, uh Zoltán mondta, még javul a hangja.
-
Dorian
félisten
válasz
Polllen #71988 üzenetére
Nekem a "régi" Amp4you van, hasonló specifikációkkal (mérete kb. 20x20x6cm):
Kimeneti teljesítmény szinuszos 2x45W/8Ohm 0,01% összes nemlineáris (THD, IMD,DFD) torzítással 20Hz-20kHz között
Kimeneti teljesítmény szinuszos 2x70W/4Ohm
Soft clipping áramkörrel max kimeneti teljesítmény 60W/8Ohm, 100W/4Ohm
Frekvenciaátvitel 8Hz-30kHz +0, -2dB
Csillapítási tényező (damping factor)>1000
Bemeneti impedancia 10kOhm
Max kimeneti teljesítményhez tartozó bemeneti szint minden bemeneten 550mV
Jel/zaj viszony>88dB (linear) >110dB ("A" súlyozással)
Bemenetek száma 3, relés bemenetválasztás
Hőmegfutás és pillanatnyi rövidzár elleni védelemHangerő szabályozás módosítását Zolitól kértem, úgy, hogy kisebb teljesítményen finomabban lehessen szabályozni, ezt sztem könnyen meg tudja oldani.
Én már párszor írtam itt, h milyen elégedett vagyok vele, nem ragoznám, de nagyon simán (röhögve) versenyképes a használt-piaci gépekkel.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy szerdától egy boldog tulajdonosa vagyok Szabó Zoltán új erősítőjének. Ezt is amp4me-nek hívják, de már nem Hivox név alatt fut és a régebbi amp4me (15W?) és az amp4you között van teljesítményben. Azt hiszem 45W, de nem igazán jegyeztem meg.
Méretben ugyanakkora lehet, mint a régi amp4me, feketére festett plexi a teteje és kapott extra hűtőbordát is.
Egy régi NAD 3020-t váltott és igazából mindenben jobb nála, valahol klasszisokkal. Nagyon tisztán, természetesen és dinamikusan szól. 70k, kaptam mellé egy diy tápkábelt is. Azt, hogy ebben az ársávban a használt piaccal mennyire bír el, azt nem tudom.
Helyben kaptam néhány jó tanácsot a szobaakusztikához is, ami jól jött, szóval a kapcsolt szolgáltatások nagyon jók.Ami negatívum a cuccban, hogy a hangerő szabályozás nagyon érzékeny (vagy a cuccaim azok), illetve a fejhallgató kimeneten az ATH-AD1000-nél hallható alapzaj van üresjáratban. De ezt leszámítva ez a kimenet jobb, mint ami a NAD-ban van és szerintem a denon DA 300-nál is.
Aki ebben az ársávban gondolkodik és nem kell neki távirányító, vegye fel a listájára. (2 bemenete van, 1 hangfalpár köthető rá.)
-
Mikisys
őstag
válasz
liszi70 #71977 üzenetére
Igen, gyárilag ilyen és ez a jó.
Minden egyéb libatömési próbálkozás ront a hangján.
A sima szivacs kerülendő, csak spéci akusztikai szivacs használható csillapításra, ez viszont már drága.
A hangváltóban kell kicserélni az ELKO-kat, ezzel lehet javítani a legtöbbet, MKT, MKP, MKS, FKP, vagy hasonló, bármilyen gyártmányú fóliakondenzátorokra, az nagyban javít a hangváltó stabilitásán és a közép és magas-hangszóró élettartamára is jó hatással van.Üdv!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #71980 üzenetére
.... és ezt a belsejébe rakott szivacskockák vonatkozásában kérdeztem, mint azt korábban írtad....
(szóval ha esetleg valaki "beleül" a dobozba, sem lesz baja ....
)
-
válasz
blattida #71981 üzenetére
Szerintem így teletömni szivaccsal elbaszott ötlet. Célzottan és mértékkel tenni bele némi elnyelő anyagot, az rendben van, de azért kell némi levegőjárat is abba a dobozba.
Arról nem is beszélve, hogy a mélynyomó kosara elég nagy lukakkal rendelkezik, azon simán be tud nyomulni a szivacskocka, az meg biztosan nem tesz jót a hangnak.
-
blattida
nagyúr
válasz
johnywalker #71974 üzenetére
Milyen hőleadást?
A hangszóró lengőcsévéje vagy a keresztváltó tekercse nem azért fog túlhevülni vagy leégni adott esetben, mert túl sok szivacs van benne.
Azoknak az orion dobozoknak kifejezetten jót tesz, ha feltöltik a belsejüket valamilyen hangelnyelő anyaggal, bár, az igaz, hogy nem a szivacs a legjobb megoldás, viszont, az is igaz, hogy az eredei állapotnál az is jobb. -
johnywalker
őstag
válasz
Nemir Ombe #71979 üzenetére
"Milyen mechanikai sérülés érhet egy "hangfalat" normál használat közben"...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #71978 üzenetére
És ez a belsejébe rakott szivacskockákkal valósítható meg ....érdekes gondolat....
-
johnywalker
őstag
válasz
Nemir Ombe #71975 üzenetére
Leesés, ütés, ráülés, esetleges bulihatások akár...
-
Sziasztok!
Van itt valaki aki foglalkozik CD lejátszó javításával?
Egy ismerősöm numark cdx készülékének CD részét kellene megnézni.
Köszönöm -
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #71974 üzenetére
Milyen "mechanikai sérülés" érhet egy "hangfalat" normál használat közben.....!!??
-
Cyni90
újonc
válasz
Nemir Ombe #71968 üzenetére
Ez régi hifi, ezen még ilyen funkció nincs, számítógépen meg nem szeretem bekapcsolni, mert igaz, hogy a gyengébb minőségű zenékre jó, mert felerősíti, de a magasabb minőségűeket viszont lecsökkenti, gondolom azért, hogy a hangrendszert ne károsítsa, ha oda van tekerve. És túlnyomó részt magas minőségű zenéket hallgatok és nem éri meg azért a néhány halkabb számért használni.
-
dudi6
senior tag
Hs 282-nek így kell kinéznie belül? Ez így jó?hs-282
-
Cyni90
újonc
válasz
Nemir Ombe #71966 üzenetére
Na utána néztem és arra jutottam, hogy párhuzamosra nem kötöm, mivel 6-16 Ohm/csatornás a hifi és a hangfalak egyenként 6 Ohm-osak, így ha feleződik akkor 3 lesz és azt inkább nem kísérletezem, mert egy nagyobb hangerejű zenénél elszállhat a cucc. Bekötöttem sorosra, így 12 Ohm lett csatornánként. Tény, hogy nincs olyan hangos így, mint párhuzamosan, de ez nem is probléma, mivel az volt az elsődleges cél, hogy erőteljes mélyet kapjak, ami így meg is valósult. Mivel nem egy nagy erősítővel rendelkezik a hifi, így bátran tudom tekerni addig, amíg még nem torzít, mert így nehezebben lehet kilőni a nagyobb impedencia miatt. Végeredményben kicsivel lett csak nagyobb a hangerő, mint 2 hangfallal, viszont a basszus majdnem a duplája lett, amit le tud adni és a magas is elég jól hallható, nem nyomja el a mély nagyon.
Ez csak egy ideiglenes megoldás, amíg nem lesz pengő egy 4 csatornás hifire.
A lényeg az, hogy amit vártam, azt megkaptam.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Cyni90 #71965 üzenetére
Szerintem nézz utána a "soros" és "párhuzamos" kapcsolásnak/kötésnek.....
(mellesleg: 4 doboznál párhuzamosan feleződik az impedancia, nagyobb lesz/lehet a hangerő, de nagy valószínüséggel leégeted az erősítőt [jobb esetben csak lekapcsolgat ha van benne védelem], sorosnál "duplázódik" az impedancia, így csökken a teljesítmény .... ergo; tök felesleges 4 dobozt kötni oda, ahová 2-t találtak ki gyárilag....
)
-
Cyni90
újonc
válasz
krichd1 #71924 üzenetére
Szia! Köszi a választ!
Igazából nem vagyok egy nagy guru hifi témában, tehát inkább megkérdezek mindent, nehogy bajt csináljak.
Vegyük most csak az egyik csatornát. Adott a két hangfal, akkor, ha jól értem, úgy ne próbáljam, hogy csak simán mindkettőt bedugni az aljzatba, mert az kárt tehet benne. A hangfalak belülről úgy vannak megoldva, hogy a kábel megy a mélyközépbe és a magas abból jön tovább, de valami ellenállás is van rajta, ez gondolom az impedencia kiegyenlítésre szolgál. Tehát akkor úgy csináljam, hogy a második hangfalat az első hangfal mélyközép hangszórójára kössem rá simán?
Amúgy csak azért szeretném 4 hangfallal használni, mert így nagyobbat szól.
Láttam már gyárilag 4 hangfalas hifiket és elég komoly hangja van, kettővel viszont azoknak is kisebb hangjuk van. És igen, úgy szeretném, hogy egymáson legyen a 2-2 hangfal.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
krichd1 #71963 üzenetére
A Cyrus olyan csúnya szegény, hogy csak az veszi meg, aki ismeri a hangját.
Az Audiolab a legjobb ezek közül szerintem is, de gondolom drága lenne, ha PMA720 lenne a cél, használtan. Arcam végfokot én is láttam, csak nem akartam azt linkelni, mert mégiscsak "macerásabb" az élet vele. Nem tudom, mennyire esik össze a dinamika Jriver alatt alacsony kimeneti szinten. -
krichd1
addikt
válasz
dgyuri0123 #71962 üzenetére
Az Alpha tényleg drága.
Mellesleg pár perces kereséssel én is találtam néhány meghallgatni való darabot, Mission Cyrus One 55eFt, Audiolab 8000se 65eFt ez nem is olyan régi és mégis csak az SE verzió, Arcamból például van Alpha 9P végfok 48eFt-ért, bár ehhez jó volna egy előerősítő, de a DA-300USB-vel használva, a Jriver program 64bites hangerő szabályzójával ki lehetne próbálni, hogy milyen hangot produkálnak.
-
krichd1
addikt
válasz
mi4kka #71934 üzenetére
Szia. Az Arena elég gyengén sikerült széria, úgyhogy a kettő közül inkább az SX60. Persze érdemes még szétnézni, hallgatózni a kínálatban.
(#71950) pityaa23: Ez olcsóbb, jobb is, mint az 501.2.
-
pityaa23
senior tag
válasz
dgyuri0123 #71959 üzenetére
És kaphatok valami tippeket, nem nagyon vagyok otthon a témában..
Illetve használtan vettem volna azt is, a bolti árát most nem tudom erősítőre költeni.
-
pityaa23
senior tag
válasz
dgyuri0123 #71957 üzenetére
épp ezt a denon pma 720-ae-t nézegetem, ezt már érdemes megvenni?
-
Gabor970
addikt
....jóvan, le lehet kattanni a bakelit lemezekről!
Nemrég utánam dobálták, a kutyának sem kellett, most meg megérek kardozni a bolhapiacon árulókkal, hogy odaadják 300Ft körüli darabáron -
pityaa23
senior tag
A többi elem, egy Denon DA-300 -ban valósul meg, kibontatlanul pihen a szekrényben. Többnyire számítógépről hallgatnám majd a zenét, így kellene egy erősítő, de elgondolkodtam akár egy mikro hifin is, mint a Denon D-M40. Kérdés, hogy akkor kell-e az usb DAC külön? Vagy érdemesebb csak egy erősítőt vadásznom? Lehet később vennék még bakelit lejátszót is.
-
pityaa23
senior tag
Akkor egy Wharfedale Diamond 220 megfelelne nekem? Ez kb árban az amit szívesen kiadnék érte.
-
-igu-
addikt
válasz
pityaa23 #71950 üzenetére
Igazából olyan polc- vagy állványos hangszóró lehet jó ebben az esetben, ami vagy zárt, vagy front oldali reflexnyílása van. Így nem csak a falra szerelhető dobozok vannak képben - egy-egy kis polcot ugyanúgy fel lehet fúrni a falra, mint a dobozok gyári tartóját. Persze legyen masszív az a polc.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
pityaa23
senior tag
Hát azt tudom, hogy mondjuk 150-re csökkentem a komódot és középre rakom, így marad mindkét oldalt kb 50-55 cm. Az állványok milyen magasak? Ott jobbra a pult az 115 magas, kb a komód is akkora lesz. Gondolom az fölé kellene helyezni a hangfalakat, hogy ne egy kis "lyukban" legyenek. Egyébként egy társasházról van szó, a méllyel óvatosan kell bánni, szóval annyira lehet nem rezegne az a komód sem.
-
s4tch
veterán
válasz
pityaa23 #71945 üzenetére
Nekem szekrényen voltak/vannak a polcsugárzók: hely híján nem nagyon fér be állvány. Nem jó ez a megoldás, lévén a szekrény is rezeg a hangfalakkal együtt, akkor is, ha tüskéket, márványlapot, akármit pakolok alá. Biztos vannak hangfalak, amik erre kevésbé érzékenyebbek, mindenesetre ami nekem volt itthon (KEF IQ30, Monitor Audio BX2, valami Technics mikro-hifi sugárzói), azok sokkal jobban teljesítettek állványon.
Ha esetleg valahogy meg tudod oldani a szeparálást, szólj.
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok! Lenne egy amatőr kérdésem. Létezik olyan hangszóró, amit feltehetek egy komódra és nem igényel állványt? Gondolom nem viccből vannak állványon. A képen látható helyre akarok asztalossal csináltatni komódot. Vagy egyéb ötlet? Kisebb komód és mellette állványon hangfalak? Bár kellene a hely tárolni dolgokat, szóval jobb lenne ha fel tudnám tenni rá.
-
Maxtreme
addikt
válasz
fehér_ember #71937 üzenetére
Bár ez szubjektív nyilván, de más a zene, más a távolság, más a mikrofon.
Itt én csak a mélyekre mentem, mert a kérés ez volt -
Maxtreme
addikt
válasz
Gabor970 #71942 üzenetére
értem
Komolyan 1-2 ember úgy le van döbbenve ezektől a videoktól, mintha a YT nem lenne tele ilyenekkel...
Sőőt 1-2 komolyabbnak mondható elemzésnél is általában megmutatják a hangját az adott szettnek, igen tény hogy nem telefon mikrofonjával veszik fel.Ha valakinek meg nem tetszik, nem kell rákattintani ennyi.
Azt hiszem elég részletesen kifejtettem (nem is tudom miért) hogy mihez készült a video, illetve hogy én sem látom sok értelmét. -
Maxtreme
addikt
válasz
Nemir Ombe #71939 üzenetére
Tisztában vagyok vele, írtam is. De hát ezt (és így) kérte, megkapta.
1.5 perc videó miatt, valahogy nem volt kedvem 100e ft-okért mikrofont venni.. -
kriszti@n
tag
Az erősítő kérdés megoldódni látszik, DAC-ban melyikre érdemes pénzt áldozni?
Szintén újban gondolkodnék,ha lehet. A wireless megoldások között van elfogadható minőségű ?
tv-hez,ps-hez, mac-hez szeretném használni. 100 körül limitálva az árat. -
Maxtreme
addikt
válasz
fehér_ember #71937 üzenetére
Nyilván, de akinek én készítettem az valami elég brutál mély ládás rendszerrel rendelkezik. Amit ő akar azt ki fogja hallani.
Nyilván 2500 forintos tescos hangszórókkal felesleges az ilyeneket nézegetni, de 1 normálisabb hangrendszerrel (kinek mi az) esetleg fejessel hallani lehet a dinamikát pl simán. Ha mást nem is..(aztán azt sem érdekel ha nem, én eleget tettem a kérésének
)
Mert másra tényleg nem jók ezek a videok.Ezért nem is tettem közzé, pár nap után törlöm is a fenébe, mert én sem látom sok értelmét a dolognak.
-
Maxtreme
addikt
válasz
Psychopeti #71928 üzenetére
Megkívántam tőled a videozgatást.
Na jó nem, egy tőlem messze élő ismerősömnek megígértem hogy csinálok egy videt arról ha összeáll a mikro cucc, hogy lássa/hallja hogy mit tud dinamikára. Aztán most juttattad eszembe.
Ő ugyanis azt vallja hogy ilyen kis sugárzók nem adhatnak dinamikus mélyeket..
Ha valakit érdekelMielőtt valaki beszólna hogy sok a basszus, direkt úgy készült.
(mondjuk annyira nincs ráadva, a végfokon 2-esen van a 8ból, illetve a hangkártyán az EQ szerinti 62hz van egy leheletnyit megemelve.
Mondjuk nyilván élőben sokkal részletgazdagabban szól, nem audiofil hájtek' mikrofonnal készült a felvétel. (telefon) Nem is az a cél, inkább amolyan "poén" hogy ilyen kis ládákba is mi tud szorulni (persze ezt tapasztalt szakik jól tudják)
-
mi4kka
újonc
Sziasztok!
Belépő szintű állványos dobozokat keresek 50-60k -ig, két doboz között választanék: JBL Arena130
és Cambridge Audio XS60. A külföldi teszteket és fórumokat olvasva, valamint a saját beidegződéseim alapján is a az SX60 tűnik a jobb választásnak, de ha van tapasztalatotok valamelyikkel akkor érdekelne a véleményetek.
Előre is THX! -
Maxtreme
addikt
válasz
Psychopeti #71931 üzenetére
"Nekem nagyon tetszik"
Ez a lényeg..
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Videoton saphir 1 jobb vagy gyengébb mint egy Orion hs 282 vagy Sanyo sx340?
Érdemes ilyet venni, vagy hagyjam inkább? -
válasz
Psychopeti #71928 üzenetére
Szentem jó lett, pláne, ha neked is tetszik. Mit meg nem adtam volna fiatal koromban egy 3010-esért...
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, gondoltam megosztom a tapasztalataimat a digitális formátumok hallgatásával kapcsolatban. Múlt héten végre sikerült beüzemelnem a Primare I32 + MM30 erősítőt az Elac FS 247.2 hangfalakkal. A zene egy Synology NAS-ról jön, többnyire FLAC formátumban. Mivel a NAS az eszközt szabványos DLNA eszközként ismeri fel, ha be van kapcsolva a transzkóder, akkor automatikusan átalakítja a jelet, ami nem lenne gond, de az átalakítás után el lehet felejteni a gapless lejátszást. Ez engem baromira zavart, mert rengeteg olyan zeném van, ahol egyben van az egész album. Először a Plex szervert tettem fel, és azzal is jó volt, de aztán kiszedtem a Syno médiaszerver beállításánál a transzkóder melletti pipát, és minden szuper lett. Persze ehhez kell, hogy a médialejátszó a natív jelet is tudja kezelni.
Szóval ha valakinek hasonló gondja van, akkor csak ezeket kell beállítani a gondtalan zenehallgatás érdekébenMaga a rendszer csodálatos, elképesztő hangja van, nagyon nyitott, tiszta, ha engedném a falakat is lebontaná úgy, hogy a tiszta, részletes hangzás megmaradna.
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok!
Csináltam egy videót az új szerzeményemmel.
Katt ideNekem tetszik. Mit szóltok hozzá?
-
krichd1
addikt
Most nézem hírlevélben, az Emotiva kiárusítást tart, nevetségesen alacsony árakkal.[link]
-
krichd1
addikt
válasz
Cyni90 #71922 üzenetére
Szia. Soros kapcsolással elvileg rákötheted a négyet, tehát kettőt egy oldalra. Párhuzamos kapcsolást kerüld, mert akkor feleződik az impedancia. A két hangdobozt egymás tetejére rakd, a felsőt fordítva, hogy a magas hangszórók minél közelebb kerüljenek egymáshoz, így csökkentve a fázishiba lehetőségét, mértékét.
Amúgy sok értelmét én sem látom, de ha kísérletezni szeretnél, akkor egy próbát megér, legalább tanulsz belőle. -
Cyni90
újonc
Sziasztok! Elnézést kérek, ha van már ilyen, de nem találtam semmit erről a témáról.
Van 2db teljesen ugyanaz a Hi-Fi és mindkettőnek teljesen ugyanaz a hangfalpárja. Az egyik Hi-Fi már elég beteges, mivel nem egy mai darabról van szó (SONY LBT-A290). Egy ideig jack elosztóval használtam számítógépre kötve őket, de így nem kaptam az elvárt teljesítményt, mivel feleződik. A hibásat eltenném alkatrésznek és csak a jót szeretném használni, de úgy, hogy egyszerre rákötni a 2 pár hangfalt, így nem feleződne a teljesítmény. A Hi-Fi-n csak sztereo L-R aljzat van, nem 4 csatornás.
A kérdésem pedig a következő: Hogyan kivitelezhetem az összekötést, hogy ne legyen baja se a hangfalaknak, se a Hi-Fi-nek? 6-16 Ohm-ig kezeli a hangfalakat, a 2 pár pedig 6 Ohm 60W és teljesen egyformák.
Kérésre képet is csatolok, ha valaki látni szeretné, mi a tervem.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
krichd1
addikt
válasz
Maxtreme #71916 üzenetére
Ezt a hozzáállást sosem értettem, nekem ami megfelel sztereó rendszer zenére, azt megfelelőnek tartom minden másfajta hangkeltésre is. A 2.1 felállást amúgy sem tartom szerencsésnek, akkor már inkább 2.2 csatornaközösítés nélkül, de ennek is csak például jobb képességű panelsugárzónál látom értelmét.
(#71918) Maxtreme: Erre mondják azt, hogy az újszülöttnek minden (vicc) új.
-
Maxtreme
addikt
Ha már kábel.. találtam ma valamit amitől dobtam egy hátast...
Értem én hogy fontos a jóminőségű kűbel de ehhez lakást is adnak? -
krichd1
addikt
Annyit tehetsz a jövőre gondolva, hogy most veszel egy három eres kábelt, szimmetrikus kábelezéshez való vezetéket, például VDC 268-006-000, Sommer Albedo, Belden 8402, 8412, abból csinálsz most aszimmetrikus TS->RCA kábelt, később aztán már csak a csatlakozót kell cserélned, ha át akarsz állni szimmetrikusra.
-
válasz
krichd1 #71914 üzenetére
Köszi! A kimenet szimmetrikus a keverőn, de a szóban forgó távoli erősítőn csak RCA bemenetek vannak. Akkor a jelenlegi helyzetet és a nem túl nagy elvárásokat alapul véve egy megfelelő hosszúságú TS-RCA kábel lesz a megoldás, aztán meglátjuk, elfogadható-e, mennyi zajt szed össze, stb.
-
krichd1
addikt
válasz
akos86 #71911 üzenetére
Szia. Ennyi információból ajánlani sem nagyon lehet konkrétabb típust, maximum általánosságban.
(#71912) Jorus. Nem, ez így nem lesz szimmetrikus. Ahhoz a "forrásnak" is valódi szimmetrikus kimenettel kell rendelkeznie és az erősítőnek is valódi szimmetrikus bemenettel, így van értelme. Ezzel a megoldással ugyanúgy aszimmetrikus lesz a végeredmény az analóg jel szempontjából.
(#71913) Maxtreme: Nem, a mostaniak helyett egy pár 6,5-8", tehát lényegében teljes újratervezés. Aktívhoz nyilván nem kell a Denon erősítő.
-
válasz
krichd1 #71910 üzenetére
Köszi a választ! A forrásról RCA-n kívül balanced mono megoldással két TRS-sel tudok kijönni, majd a jelnek meg kellene érkeznie egy csak RCA bemenetekkel rendelkező erősítőre.
Tehát, ha készítek két kábelt, amiknek az egyik végén TRS-XLR átalakító van, a másikon pedig XLR-RCA monok, akkor az úgy működhet, jól gondolom?TRS-XLR átalakítás
Majd XLR-RCA
-
akos86
aktív tag
Üdv Urak!
Jelenleg egy Onkyo HT 390R és 5.1 Jamo E350 hangfalrendszerem van, szeretnék váltani 5.1-ről a sztereo felé. PC-ről hallgatom legtöbbször a zenét egy Asus xonar DS hangkártyáról (módosított műveleti erősítővel). A Jelenlegi rendszerrel nem vagyok megelégedve szeretnék minőségibb hangzást elérni. Tudnátok ajánlani használt sztereó erősítőt 60-70 ezer fti-g bezárólag? Tudom ehhez hangdobozok is kellenek majd. Hosszú távra szeretnék tervezni. Lövésem sincs honnan induljak a dolognak annyi féle a választék.
-
krichd1
addikt
válasz
Maxtreme #71903 üzenetére
A multimédiás topikban most megnéztem milyen az elhelyezés nálad.[link]
Így nem tartom jónak a koncepciót. Ez tipikusan az a használati mód, amelyhez érdemes választani egy közeltéri monitort, lehet aktív, passzív is, 6,5-8" mélyközép hangszórós méretben. Felesleges belépő szintű szubládával kínlódnod, az olcsóbb 8" reflexesek amúgy is inkább csak búgóládák, nem tisztességes szubok.(#71905) Jorus: Ilyen hosszra szimmetrikus kábelezést használj, hagyd az aszimmetrikusat.
-
Maxtreme
addikt
válasz
Mikisys #71907 üzenetére
Még meglássuk' melyik lesz, de jelenleg erősen a Focal felé hajlok.
Egyébként. ezek hogy működnek? Ahogy érzékel valami jelet bekapcsol, és ugyanígy ki a jel megszűnése esetén, vagy mindig nekem kell hátul ki-be kapcsolgatnom? (vagy vegyek hozzá egy ilyet.. )
-
djlolo
tag
Tud valaki velemenyt mondani a Taga Harmony TCL 216W hangfal kabelrol? Vagy van jobb ennel hasonlo arban?
-
Ha 15 méteres RCA-RCA IC kábelre lenne szükségem, mire kell figyelni a nagyobb hossz miatt? Nincs semmi extra elvárás minőségben, a többi RCA kábelem Roland RCC-5-2R2R, annál sokkal rosszabbat, vagy jobbat (drágábbat), nem szeretnék. Ha van esetleg konkrét javaslat, azt is szívesen veszem, és jöhet külön kábel + dugó javaslat is, mivel kábelcsatornába kell majd bevezetni, így mindenképp szét kell majd szednem a kész kábelt is.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Maxtreme
addikt
válasz
krichd1 #71902 üzenetére
Igen tudom hogy teljesen szabadon kéne hagyni, de jelenleg sajna nincs más lehetőségem az elrendezésből adódóan.
Viszont a jövőben nagyon úgy néz ki hogy másik lakásba/házba költözünk, ott már el tudom majd rendesen pakolni. (de nagyobbat egyébként oda sem akarok mert fölös nekem/nekünk)
Most egy kb 34x34cm (a mélységét nem tudom, de az kb 2x-ese lehet) fa "építményben" lenne bent.Jah. nem túl ideális, tény.
-
Maxtreme
addikt
válasz
Nemir Ombe #71900 üzenetére
No ez tényleg nem tűnik rossz ajánlatnak.
Egyébként van valakinek ilyen cuccosa, megéri megvenni?Abszolút semmilyen termékét nem hallottam még a cégnek.
szerk: Ok max ha nem válik be, jó lesz füstgépnek
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Megkímélt HP 15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,8-32GB RAM,256GB-512GB SSD
- Szép Acer 15.6" ,6.gen.core i3(4X2,0Ghz)8GB RAM,SSD,jó akku
- Lenovo Thinkpad L15 Gen 2. Újszerű i5-1135, 24 Gb RAM, 1TB SSD
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT940M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- Xbox Ultimate előfizetések
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest