Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #14875 üzenetére
Akkor most lehet hülyét kérdezek: ez ugyanaz, mint a GoP szám, nem? Mert az biza nem ennyi, én állítom be a hackelt firmware-nél, persze nem lehet akármilyen érték, nem is emlékszem, itt micsoda, de messze nem "1".
Szerk: itt lehet olvasni bővebben a firmware hackről, ha érdekel valakit
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
No, jól kielemeztétek a hackelt gépem videóképességét
A ref frames: 1 miért baj? Vagyis másképp fogalmazok: egyáltalán mi az/mire jó?
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #14854 üzenetére
-
madgie
titán
válasz
stevve #14842 üzenetére
Erre azt szokták mondani, hogy szépen dolgozik, de én még nem próbáltam, mivel nem nagyon csípem a Total MediaTheater-t.
Spiritex: nekem Sigma Designs chipsetes lejátszóm van (Popcorn Hour A-210, sőt, előtte a WD TV Live is az volt), nem látok én ebben semmi csodát, az SD anyag nekem nem tűnt sokkal szebb minőségűnek a tévén, mint például a Brazos alapú HTPC-n.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #14816 üzenetére
Mondom, furi, a GI Joe videón ment, a killa sample-n nem. Majd megnézem még más anyagon is, de már kikapcsoltam a PC-t
A 75 Mbps-hez még nem tudtam elég részletgazdag témába botlani, általában 20-25 Mbps felé nem nagyon megy a masina (VBR). Egyébként van hozzá 100 Mbps patch is, de az már tényleg csak Class 10-es SDHC kártyákkal működne jól, nekem meg van több Class 6 is. Egyébként ez egy hackelt firmware-ű Panasonic GH1 fénykepező, ami eredetileg 60i-be tárolt 24p videót tudott 17 Mbps-sel, elég magas GoP számokkal. Hálisten' a hack kihozza belőle az állatot, így akár Bluray minőségben is mehet a muri, csak még értelmes koncepció nincs, amivel kihasználnám (családi videóra felesleges, annyiból jó, hogy 720p/13Mbps-re leméretezve is bitang képe van most).
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #14814 üzenetére
Várjá', mit vettél ki rosszul? Ez is Sandy Bridge IGP, csak ez még gyengébb, mint a HD 3000 (sima i7-2600-om van).
Egyébként azért van 50Hz-en, mert a saját videózgatásomat 1920*1080/25p-ben (75 Mbps peak bitrate-tel
) csinálom, ahhoz meg ez a tuti. Filmezni meg a plazmán filmezek, de sajnos az is kicsit judderel 24p-n
(pedig papíron normális pulldown-t tud)
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #14806 üzenetére
-
madgie
titán
válasz
huskydog17 #14721 üzenetére
Hö? Milyen videó nem megy HD2000-en? Nekem az van, 75 Mbps-es Pana GH1-es AVCHD videót is viszi.
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #14165 üzenetére
Tényleg ,azt nem is néztem, lehet át sem kell nevezni
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #14163 üzenetére
XBMC-vel sem muszáj, megkeresheted a fájlt és elindítja, de az XBMC lényege pont az, hogy szépen kategorizál, filminfókat szed
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #14160 üzenetére
Két BD25 filmmel a minap kipróbáltam, hogy a vinyón átneveztem a 0000.m2ts-t, filmneve.mpg-re. XBMC látja, infókat szed hozzá és persze akadás nélkül játssza (Brazos kisgépen és a Phenom II-n is kipróbáltam)
Szerk: Cobrusz gondján persze ez nem segít, csak gondoltam beírom
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11927 üzenetére
Egyetértünk, én még állóképnél is mellélőttem
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11917 üzenetére
Jake Sully-nál a második az eredeti? A kiálló hajszálak mintha kevésbé lennének azon cikkcakkosak/élesítettek. Aztán persze meglehet, hogy csak beképzelem, vagy pont fordítva van
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11699 üzenetére
Sejtettem anno a vétel előtt, hogy csak marketingduma, egy 120 ezres 50" plazmától nem is vártam többet.
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11697 üzenetére
Akkor is az. Mondom WDTV Live-ról is olyan a 24p, pedig az aztán tuti nem mókol semmivel, nincs drivernyűg, vagy ilyesmi. Mondjuk kevésbé zavaró, mint az MPC-HC-s vacakolás nálam
Szerintem sem tud "igazi" 24Hz-t, kiírja ugyan, de tuti 3:2-t csinál.
szerk: persze ettől egy normálisabb (értsd: 250k körüli) tévé tudhat jó pulldown-t, az enyém egy teszkógazdaságosab fajta (50PQ2000)
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11695 üzenetére
Nem tudok semmit állítani külön, ha 24Hz-t állítok a PC-n, akkor azt írja a tévé, hogy 1080/24p. WDTV Live-nál automata frekiváltásnál dettó. Próbáltam már külön film módra állítani (ami elég fakó), de érzésem szerint semmivel sincs kadenciahelyes 24p-m (látni a "szokásos" szaggatást, főleg a lassú svenkeléseknél). Amúgy a tesztekből is az tükröződik, hogy az olcsóbb kategóriában tényleg csak reklám a Real Cinema, vagy akármilyen 24p-s beállítás.
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11693 üzenetére
Csak félve említem meg, hogy az én LG tévém is tudja papíron az 5:5 pulldownt (24p Real Cinema izé), de akárhová állítom, szemre megmondom, hogy 60Hz-cel mókol.
-
madgie
titán
válasz
Speeedfire #11598 üzenetére
KMPlayer egy ideje gyárilag DXVA-s, csak onnan tudom, mert én is átszokom rá szép lassan az MPC-HC-s szaggatás-mizéria miatt.
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11575 üzenetére
Hehe, én is Calibri fontot szeretem
-
madgie
titán
válasz
PongiBandi #11538 üzenetére
Már kíváncsi voltam, megnéztem ezt a Motion² cuccot. Tényleg szappanopera-szerű lesz tőle a mozgás, de olyan képhibákat csinál néha, hogy behányok (mondjuk lassan mozgó emberke esetén pár pixelnyit előre megy a mozgásánál az emberből származó pár pixel, persze eléggé zavaró módon).
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11536 üzenetére
Sajnos nem. Valahogy a GTX460 a gyanús nekem, lehet végigzongorázok pár drivert.
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11529 üzenetére
Ja, hamar megnyugodtam, hogy jó. Beszédnél továbbra is sz*r, úgyhogy az jött be ,amit jósoltál: nem az oprendszerrel volt a gond, valamelyik hardverelem a ludas. Mindegy, egy értelme volt újrarakni a Win7-et, most végre látja hálózaton megosztott filmjeimet a WDTV, így egyszerűen azon játszom le őket, oszt minden jó
Érlelődne, hogy külső rack-be rakom az egyik vinyót, így a WDTV-vel tölthenék/filmezhetnék, de az újabb firmware-ekben rtorrentre cserélték a deluge-t, ez meg magas az én Linux-lúzer fejemnek.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11489 üzenetére
Jaja, gúgli jóbarát
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11486 üzenetére
Ott se. Furmányos egy masinám van, mi?
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11483 üzenetére
Úgy érted, itt kéne olyat is látnom?
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11459 üzenetére
Jut eszembe, megnézném magamnak ezt a Powerstrip-et, de miért szürke nekem az Advanced Timing Options? Nem tudok ráklikkelni
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11459 üzenetére
Nálam is random tíz másodperces fagyás van néha, de csak egy-egy progi. Az okát még nem tudom
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11457 üzenetére
Megvolt a letiltás, az sem segít. Hagyd, jövő héten újrahúzom az oprendszert, úgyis ráférne. Hátha segít.
-
madgie
titán
válasz
madgie #11454 üzenetére
Leért a béta, azzal is vacakol, de észrevettem valamit: ha hang van, akkor hülyül meg. Tehát ha csendéletként mutatnak valamit és csak mondjuk valami halvány zenei aláfestés megy, akkor majdnem egyenes. Amint megszólal valaki, vagy valami nagyobb dinamikájú hang lesz, jönnek a tüskehegyek. Érdekes, mert analóg kimenettel is csinálja (fülhallgató) és optikaival is (erősítő).
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11453 üzenetére
Simán driverből adtam neki a 24Hz-t, nem használok semmilyen külön progit. A legutolsó nem beta MPC-HC van a gépemen, most szedem a bétát, de valami 5k-val csorog, vagy negyedóra, míg leér.
Van egy olyan gyanúm, hogy az Ati-nV VGA csere nem tetszik a Win7-nek. Bevallom azelőtt nem néztem, mert sokáig az intergált VGA ment csak a gépben, az meg nem tud DVI-n és HDMI-n egyszerre jelet kiküldeni (így a filmeket WDTV-n néztem). Újra fogom húzni az oprendszert, csak most pont ez a gép volt a backup, mert az asszony notija bedöglött, és a héten azzal foglalkoztam, hogy az új cucca legyen rendben, hadd írhassa a szakdogát.
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11447 üzenetére
Soha nem egyenes, mindig mozgásban van. Plazmán, 24Hz-t is megnéztem, ott is ilyen. Semmi terhelés nincs, most kapcsoltam be a PC-t pár perce.
stevve: nVidia GTX 460 és tuti nem a monitor a ludas, a tévén is ugyanezt csinálja. ForceWare 260.99 a driver, az előzővel is ilyen volt.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11431 üzenetére
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #11429 üzenetére
Én is vakarózok egy ideje az MPC-HC-vel, de rendszerint kifog rajtam. Egyrészt nálam is meg-megakadnak időnként a filmek, másrészt azt se tudom, hogy Ctrl+J-nél a Refresh Rate-re miért 0.000-at ír nekem (az SL-nél a zárójelben persze ott a 48 illetve 60 Hz). Az oprendstert persze nem ártana újrahúzni, Ati-nV váltás volt nemrég.
Mindegy, végül elővettem a fiókból a méltatlanul elhanyagolt WD TV Live-ot. Igaz, nincs sharpen complex, nincs állítható transparency a feliratoknál, de legalább f*szán lejátssza a 24p-t
-
-
madgie
titán
Kevésbé jó megoldás, de ha XBMC, akkor ott be tudod lőni a Rendszer/Videó/Lejátszás útvonalon azt, hogy elvileg a képfrissítésfrekit igazítsa a film képkockasebességéhez. Sajnos most javítják a HDMI out-os VGA-mat, így nem tudom megnézni, működik-e ez, de az csak jelent valamit, hogy ha ezt bepipálom és elindítom a 24 Hz-es filmet, akkor az egyszerű monitoron (ami nem képes 24 Hz-re) fekete lesz minden, Esc megnyomására visszajön a kép (akkor visszaáll 60 Hz-re). Azt persze nem tudom, szaggat-e vagy ilyesmi, de egy próbát megér...
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #10906 üzenetére
Egy ideje én a Boxee-t meg a VLC-t is szifonról irányítom (de nem sokáig, mert ma jött meg a távirányító a PC-hez)
Szerk: mindkettő villámgyors, a VLC-n értelemszerűen több minden lehet állítani külön gombbal, a Boxee-nál van négy navigomb, egy enter meg egy vissza és azzal kell boldogulni (mondjuk pont elég ez is, csak a feliratváltás tart kicsit tovább)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Futás, futópályák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - kijelzős távirányítóval
- Új Lenovo IdeaPad 5 x360 Érintős Laptop Tablet 16" -30% Intel Core 7 150U 10Mag 16/512 2K OLED+ Toll
- HP OMEN Gaming 16-wd0000nq - ÚJ 16" GAMER notebook - i5-13420H, 16GB, 512SSD, RTX 4050 (6GB)
- HP PROBOOK 460 G11 (9Y7S7ET) - ÚJ - 16" üzleti notebook - U5 125U, 16GB, W11pro
- Cisco ISR 4331/K9