Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
divad81
újonc
válasz tibbike01 #88932 üzenetére
Köszi, (a többi válaszolónak is köszönöm: Silent77; Napfénysüti; Gabesz87). Én is kipróbáltam ezt a gyufás dolgot, egyből pirosra váltott, pár percig maxon pörgött, aztán visszaállt alacsony fordulatra. A főzésnél is felpörög valóban, de ott is a gőz lehet az, amire reagál. Valahol azt írják, hogy egy drága füstérzékelő, igazából lehet benne valami , egyedül Silent77-nél volt, hogy a porra is ugrott a gép. A porra nekem továbbra se csinál semmit, de ahogy jobban beleástam magam a véleményekbe, ez a típus másnál se nagyon. Azért remélem szívja és gyűjti, majd pár nap múlva megnézem a szűrőt mit szedett össze. Ha auto módban nem reagál rá, akkor kézzel kapcsolgatom. Sajnos ebben az árban nem nagyon van más, ezt a Philipset néztem, de ebben meg alapból hiányzik a levegőminőség ellenőrzés. A visszaküldésnél a szűrő árát levonják, a postaköltséggel együtt már nem éri meg vacakolni vele, úgyhogy inkább marad.
-
BBéci
legenda
válasz tibbike01 #88906 üzenetére
Alaposan csak a.sajátomat ismerem Bosch Serie 8, az nem kapcsolgat ki-be. Lehet, hogy én nem vettem észre másfél év alatt, pedig sokszor direkt azt figyeltem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
pjen
félisten
válasz tibbike01 #88547 üzenetére
Szerintem nem tesz mindenki más, hiszen nem ismersz mindenkit. Viszont ha átgondolod a mosogató gép működését láthatod, hogy gépészetileg nincs szükség sóra. A só a mosás hatékonyságának javításához kell, hiszen minden mosó és mosogató szer vízlágyító. Én is elengedtem.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz tibbike01 #88067 üzenetére
Köszönöm az infókat, és igen, képben vagyok az indukcióssal, az elmúlt években le is cseréltük az összes edényt, már indukciósra alkalmas mindegyik.
Érdekes felvetés egyébként, mert többségében én is kör jelöléssel látok indukciósokat, ez a Bosch is kilóg kicsit a sorból a keresztjével. Csak azon a kiterjesztett zónán rágódok, nem kényelmetlen-e, hogy a negyediket ott fent így betolták középre.
-
F-ECT$
titán
válasz tibbike01 #87841 üzenetére
Így van, a gázt sokkal könnyebb tisztán is tartani
Mi most gondolkozunk építkezésben, és lazán lesz benn gáz is. Hogy a fűtéshez is vagy csak a főzéshez, az még kiderül.
A gáz lap szabályozása meg érzésre megy pár nap után. Így ha több levest teszel fel, akkor is szinte egyből eltalálod, hogy hova kell állítani. De nem akarok meggyőzni senkit, azt kell használni, ami neked kényelmesebb.
Dive ever, work never.
-
pjen
félisten
-
beni18
tag
válasz tibbike01 #79068 üzenetére
Köszi, remélem is Miele az megint egy másik kategória, ott egy főzőlap ilyen 4-500k, annyit tényleg nem ér. Most úgy vagyunk vele, hogy egyszer veszünk egy nagyon jót minőséget és reméljük, míg ott lakunk nem kell ezekkel foglalkozni. Most is 10+ éves gépek vannak és egyikkel se volt még soha semmi, pedig aktívan használjuk
-
BB9000
senior tag
válasz tibbike01 #76537 üzenetére
Leifheit Pegasus 200 a jó!
-
farkas-j
őstag
válasz tibbike01 #76215 üzenetére
A páromnak 2015-ben egy Russell Hobbs 20630-56 Power Steam Ultra vasalót vettem 2 év garanciával. Nagyon elégedett vele. Igaz a teljesítménye is nagy (3,1kW), így nincs gond a "brutál" gőzzel. Tudja folyamatosan nyomni. Jó a talp kialakítása, hosszú (3m-es) kábele van és relatíve nagy a víztartálya (3,5dl). Eddig semmi gond nem volt vele, megbízhatóan üzemel. Az igaz, hogy csak desztillált víz kerül bele! A tudásához képest még most is egészen jó ára van.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Csabroncka
Topikgazda
-
BBéci
legenda
válasz tibbike01 #76217 üzenetére
Kerámiával csak rossz tapasztalatokat szereztem, 4 éve nemesacél talpú Bosch-t használunk, kiváló. Eggyel a csúcsmodell alatti, de csak dizájnban különböznek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcsin
senior tag
válasz tibbike01 #76217 üzenetére
Kerámia. Volt olcsó Saturn 5évig, most egy jobb Philipset nyúzok. Havi 1x + alkalomszerüen használom. A philipset Bb topikból kb 3000 ért szerváltam. Féltem hogy nagy és nehéz lesz, de jól siklik, nem zavaró. Szabályozással nem volt gondom. Philipset mondanám ha van rá keret, de egy olcsobb kerámiával is el lehet boldogulni.
-
Gravity1234
tag
válasz tibbike01 #68802 üzenetére
Szia!
Koszi neked is.
Irtam a kommentemben amit tudok:
Lecserelendo az ezereves, Zanussi ZOB 141 Markaboltos 2012-es oldalrol az adatok:
Meretei:
szélesség, magasság, mélység 594mm × 584mm × 546mm
[link]Ha nezed a media oldalan amit linkeltem az Eletrolux eseteben ezt irja:
Beepitesi meretek:
600x560x550 (mag, szel, mely)Ikeas konyhabutor meg a lakasvasarlaskor a lakas tartozeka volt, fogalmam sincs milyen butor ez, mar mi is 6 eve lakunk itt.
[link]Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
ribarszki
őstag
válasz tibbike01 #68496 üzenetére
Nagyon köszi!
Ennek, nincs szegélye.. csak le van csapva az üveg.Nagyon jó amit írsz! Nekem olyan kellene ami nem ki-be kapcsolgat, hanem fokozatmentesen tudja a teljesítményt! Anyósomnál van régi kerámia főzőlap ami ki-be kapcsolgat. Hát attól a falra mászok. Utálok bármit főzni rajta. Ennek hol lehetne utánanézni? Vagy melyik az amelyik biztosan nem ki-be kapcsolgatós?
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz tibbike01 #66426 üzenetére
Nekünk két éve van, annyira megtetszett, hogy rögtön vettünk egy másodikat is. Sokkal halkabb és még jobban el is fér, mint a legelőször vett Philips, ami a vendégházba került. Persze kinézetre kicsit más, mint a mostaniak. Fogalmam sincs, miért kell állandóan új dizájnosat árulniuk. Biztos van valami oka.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
OPiiPO
veterán
Nyugodtan ugorj nekik, 3 év gar, hosszú ideig visszaviheted ha mégsem jönne be - itt tudnak róluk többet.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
tomy86
addikt
Inkább az Air Fryer topikban kérdezz rá, nemrég volt szó ezekről is!
-
Steady74
addikt
válasz tibbike01 #65854 üzenetére
Robotproszívó hepa szűrőjét a kertben szoktam a kuka felett kirázni, majd sűrített levegővel átfújni.
Köszi moklys1 a beszámolót, valami állóporszívót keresek én is, egyelőre ez az árkategória durván magas nekem. Tegnap az MM-ban egy Philips 8000 szériát próbálgattam, arra felmosó (felület nedvesítő, tudom) modult is lehet tenni, ami hasznos lehet nekünk, mert mikor a kutyát beengedjük (golden) délutánonként, akkor utána nem csak szőr, hanem folt is marad a kövön. A szívóereje tetszett, mondjuk elég hangos volt. Xiaomi Viomi-t ajánlott egy fórumtárs innen, azt is megnézném valahol, a gyors összeporszívózásra gresslapon lehet az is megfelelne.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz tibbike01 #65858 üzenetére
Van maszk is és kültéri kompresszor is uh az nem gond. Annyira sok por nem hinném hogy van a lakásban. Ketten vagyunk, se kutya se macska illetve van egy legtisztito is. De ahogy irtam van egy rendes porzsakos porszívó is.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
-
z123456z
őstag
válasz tibbike01 #65849 üzenetére
Fél év után mi történik velük, hogy rohamosan romlik a teljesítmény?
Elhiszem, hogy dyson a király, de mi indokolja a 4-5x árat? Ki ad egy sz@ros porszívóért 200k+ forintot? Mennyivel szív fel több port kenénypadlóról, mint egy 25-50 ezres gép? Ha valóban kell az a plusz, az ember előveszi a hagyományos porszívót, ott szerintem nem lehet panasz szívóerőre a legalsó kategóriákban sem.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz tibbike01 #65708 üzenetére
Van annak az elszívónak kivezetése a szabadba? Ha van, akkor nem kell, ha nincs, akkor bármilyen szénszűrőt teszel bele, annyit ér, mint halottnak a csók.
-
makoss
veterán
válasz tibbike01 #65228 üzenetére
Köszi!
Amúgy mindig azt használomAzt lehet tudni, hogy ez a gőztisztító hova teszi az összegyűlt piszkot? Vileda F1812V Steam
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
PrometheusX
aktív tag
válasz tibbike01 #63796 üzenetére
Nekünk is ilyen hasonló, keretes Bosch indukciós főzőlapunk volt három és fél évig. Az oldalsó keret össze van karcolódva, míg a kerámialapon alig látszódik a használat nyoma.
Édesanyámnak egy évvel ezelőtt szintén Boscht vettünk, viszont keret nélkül - nekem is jobban tetszik, egy év használat után se látszik nagyon sok minden rajta. Én már csak emiatt keret nélkül venném a főzőlapot. -
Nagya21
addikt
válasz tibbike01 #61097 üzenetére
Hali!
Thaliám 1.5dci volt-van (mostmár a lyány hajtja), Renault konszern, a Dacia is az, ismerem őket, bírják a gyűrődést, egyszerű technika (bár ez már nemannyira, de a többi új között ez még egyszerű). , meghát addig nyújtózunk, ameddig a takarónk ér.......
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Laca1212
őstag
válasz tibbike01 #61074 üzenetére
"A Beko Suzuki a Miele Mercedes."
Kicsit sántít ez...addig oké, hogy komfortban, prémiumságban, árban a Merci=Miele. DE megbízhatóságban már nem gondolom, hogy egy Merci jobb mint egy Suzuki.
Inkább: Miele = Lexus, ami prémium is, drága is,megbízható is. 😊
A Suzuki meg igenis megbízható, de valóban nem prémium.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz tibbike01 #61074 üzenetére
Haverom 18 évvel ezelőtt az új háza teljes gépparkját Mielékből állította össze, kivéve a kávéfőzőt, ami Jura abszolút csúcsmodell. Ezt és a mikrót kivéve a többit nem láttam működés közben, csak annyit tudtam róluk, hogy gyönyörűek és drágák.
Egy évvel később épült az én házam, körülnéztem a Mielék között, aztán az áruk miatt szomorúan lemondtam róluk és mást választottam. Akkor elhatároztam, hogy amikor majd valami elromlik, cserélni kell és lesz rá pénzem, csakis Mielét veszek. Sajnos 5 éve, porszívó vásárláskor elcsábultam a jelentős árengedményt látva. Jó az Electrolux, de nem annyira, mint egy Miele.
Hűtőgép vásárlás előtt három Media Markt szinte teljes választékát megvizsgáltuk, mindig visszatértünk a Sharpokhoz. Hitachi és Liebherr nem jöhetett szóba, főleg az utóbbi a maga millión felüli árával és nem is volt olyan a MM-okban.#61074tibbike01
Súlyosan megsértetted a Suzukit és a suzukisokat azzal, hogy a gyártmányaikat a Bekókhoz hasonlítottad.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tibbike01 #60970 üzenetére
Nem mindenki akar 8-10 évnél hosszabb időre háztartási gépet venni, mert 10 év még a mosógépek terén is az az időtartam, amennyi idő alatt egy gép elavul. Ennyi idő alatt a műszaki innováció mind az energiatakarékosság, mind a szolgáltatások, mind a kezelhetőség terén nagy előrelépéseket hoz
Nekem van egy 20 éves mosó-szárító gépem, annak idején csúcstechnika volt, kifogástalanul működik a mai napig is.
De az, hogy egy gép működik ennyi idő után is, az nem jelenti azt, hogy optimális is, ez pl. se nem takarékos, se nem ergonómikus, se nem könnyen kezelhető. Lehet, hogy ha 10 éve kidobom és veszek helyette egy víz és áramtakarékosabb gépet, akkor mára már megtérült volna az új gép ára.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
farkas-j
őstag
válasz tibbike01 #60356 üzenetére
Azért, mert a mosogatógép egy rövid előmosással kezd. Ekkor távolítaná el a nagyobb és a zsíros szennyeződések kevésbé kötött részét. Mivel a zsír hideg vízben nem oldódik, így vagy nem oldódik le megfelelően a nagyja zsír, vagy lerakódik a mosogatógép különböző pontjain, így a következő főmosásnál ott fog keringeni a mosóvízben. Előmosásnál egy kevés gyorsan oldódó mosogatópor ezt a zsírt és koszt megköti és a vízzel együtt ki is ürül amikor az előmosó víz kiszivattyúzásra kerül. (Ezért készíti a legtöbb gyártó úgy a mosószer adagolót, hogy van benne egy kicsi előmosáshoz való adagoló rekesz is.) Ez után jön a meleg vizes mosogatás amihez már kevesebb mosószer is elegendő.
Valaki korábban azt hiszem ebben a fórumban linkelt itt egy jó kis amerikai Youtube videót ebben a témában. Ajánlott megnéznivaló! Angol feliratos amit a Youtube le tud fordítani magyarra.
Egyébként ahogy írtam, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, csak az általam (is) preferált megoldás gazdaságosabb és jobb hatásfokú.[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz tibbike01 #60321 üzenetére
Szerintem a mosogatópor van ugyanilyen jó! Ezenkívül van még 3 előnye a tablettával szemben:
1. A szennyezettségnek megfelelően adagolható.
2. Az előmosó adagolóba is tehető tetszőleges mennyiségben, így jobb a mosogatás hatásfoka.
3. Sokkal olcsóbb.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Gravity1234
tag
válasz tibbike01 #60301 üzenetére
3, Regeneráló só + tabletta + öblítő folyadék.
Mivel sosem hasznaltunk meg, tehat a 3 in 1 tabletta melle is kellenek ezek?
Gondolom ezek ugyanott vannak ahol a tablettak. Van valami ajanlott ezekbol?1. Vízkeménység beállítása? Illetve: látsz-e különbséget, ha közvetlenül a program lefutása után nyitod ki az ajtót, vagy csak órákkal később?
Hogyan?
Nem figyeltem meg erre, mert altalaban este inditjuk el vacsora, furdetes utan es megy 3 orat, szoval ejjel kapcsol le, nme nyitjuk mar akkor ki. ritkan hasznaljauk napkozben.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Matada2.3
veterán
válasz tibbike01 #60166 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor ilyen akkus kézi megoldást semmi esetben nem ajánlanál.
Esetleg még az 50 ezres kategóriában kérném ki a véleményed, hasonló paraméterekkel.
+ kérdés, hogy egy porzsákot milyen időközönként kell cserélni, heti rendszerességű takarítások során?
Finn the human
-
Nagya21
addikt
válasz tibbike01 #60182 üzenetére
Tévedésbe vagy, már miért kéne hepa szürőt cserélni a tartály ürítésekor a porzsáknélkülibe????
Mosható szürö van a tartálynál, amit havonta mosunk,.Ennyi.
Hepát meg veszünk kinábol , oszt kicserélkük ha szürkül.
Üdv Nagya
UI: jahogyte a tartályban levő szürösről beszélsz......na olyat meg nem veszünk.[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
salapp
addikt
válasz tibbike01 #60182 üzenetére
Hát minden, csak nem egyszerűbb egy küblis gép, ha rendesen takarítja az ember. Amúgy nem tudom, a Miele-zsákok már mind újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokból készülnek, netán mehetnek használat után a komposztra? Akkor, ahogy Ford Fairlane mondaná (Feró hülye hangján): - Óóóuu!
-
salapp
addikt
válasz tibbike01 #60166 üzenetére
Két éve van meg a Philips PowerPro Compact porzsák nélküli, alzáról vétel után nem sokkal féláron vettem pár szűrő szettet hozzá. Minden porszívózás után kiürítés, két belső szűrő elmosogatás.
A leírásából: Magas teljesítmény 3AAA energiabesorolással
Kialakítása révén tökéletes teljesítményt nyújt A osztályú energiahatékonyság, A osztályú keménypadló-tisztítás és A osztályú levegőbe visszajutó por mellett.
Volt Lux 1-esünk és több Mielénk is. Én annyit már nem adnék porzsákosért... És a Miele sem ugyanaz már.[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz tibbike01 #59951 üzenetére
Mi kell a mosogatógépbe?
Só és Finish Quantum max tabletta. Az Aldis, Lidlis, olcsó nekem egyáltalán nem vált be. Nálam mindkettő kimattítja az üvegpoharakat és minden más üvegedényt is. Nem azonnal, egy mosogatás után, hanem 10-20-50 után. A Quantum max és a Jar Platinum jó. Jó még a Finish PowerGel is. Egyik se mattítja ki az üveget, ráadásul a gél jól is adagolható. Ha normál szennyezettségűek a bepakolt dolgok, akkor csak az alsó csíkig öntöd az adagolót, ha szennyezettebbek, akkor kicsit többet öntesz.
Öblítőszert egyáltalán nem használok. Szerintem nem kell. Nekem nem hasznos, ha a tányérokra, poharakra plusz vegyszerréteg kerül a mosogatás után. Ezt én nem igényelem. Akinek ez jó, az nyugodtan tegyen öblítőt is.Szerk: Most tovább olvastam a topikot és látom a vitát is. Mindenki azt tesz a gépebe amit jónak lát. A só szerintem kell bele, én teszek. Akcióban 33 és 35 ft/db áron veszem a Quantum maxot. Edigi 50%-os akció van minden Black Friday-kor, Glamour és Joy napokon is. A PowerGel-t is nagyon szeretem. korábban többféle port is használtam, de a gél mindegyiknél jobban bejön nekem.
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
-
edeleny
őstag
Ez a három kell bele!
Nézz teszteket.
Vagy akcióban Finis, Somat tabletta, de csakis a középső ( 11 Action-os azt hiszem) vagy a fullos. 30-35/db már jó ár!
Az Lidl W5, vagy 5W saját márkát tartják még jónak. És tényleg olyan jó, azt szoktam venni!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
chester91
senior tag
Szia!
Ezen kívül más nem, néha vízkőtelenítés és a szűrő tisztítása, de nem egy igényes jószág.
Őszinte leszek, én mindig akcióban kifogok emagról Finish tablettát és öblítőt, szinte pont ugyanannyira jön ki a közép és felső kategória akcióban, mint a legtöbb olcsó. Eddig bevált, szépen száradnak a cuccok tőle.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
haten
tag
válasz tibbike01 #59786 üzenetére
Igen a régi lapok ilyen kattogósak. De azt hittem mára már kikoptak ezek a típusok. Engem is borzasztóan idegesített régen, és ez volt a legfontosabb kikötésem az új lap vásárlásakor, hogy ne kapcsolgasson, kattogjon folyamatosan. Ezért inkább rászántam még 20-30-40 ezret pluszban, és egy komolyabb készüléket rendeltem (Teka-Bosch-Neff). Jövő héten jön.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz tibbike01 #59745 üzenetére
Szerintem a hogyan válasszunk porszívót kapcsolódó anyag tökéletesen elegendő! Az más kérdés, hogy nagyon sokan észre sem veszik a jobb oldali menüsort, így sok okos dologból kimaradnak
"in medias res"
-
pjen
félisten
válasz tibbike01 #59745 üzenetére
Ez azért nincsen teljesen így, hiszen a hepa előtt általában még két szűrő van,ami tisztítható.De megint csak példa az akus porszívó.Például Dyson V8 animal.Nyista porzsák, a kuka felett kinyitod a portartályt és űríted.A por száll amerre akar.A két mosható szűrőt ha mosod ott a mocsok és 24 órát kell szárítani.Mindez 140K.
Más: Tud valaki olyan lehetőséget, hogy az emlitett Dysonon ne kelljen folyamatosan húzni a bekapcsoló gombot.Hooveren, Philipsen lehet rögzíteni a bekapcsolást.Egy napos, de asszony ujja egészen kiakadt.
-
HollywoodBoy
tag
válasz tibbike01 #58220 üzenetére
Köszi szépen!
Asztalos csinálja a konyhánkat, így nincs ilyen megkötés. A sütő, a főzőlap és a mikró Gorenje lesz - azt már kinéztük. De a mosogatógépben nem tudom, hogy be merjem-e vállalni a Gorenje-t, mert nagyon sokat lesz használva nálunk és kicsit félek tőle, hogy Kínai...
Ezt néztem ki, de nem láttam erről tapasztalatot itt a fórumon. Ahogy látom, ez a legdrágább mosogatógépe a Gorenjének.
A Bosch-ról meg IKEA-sokról láttam jó tapasztalatokat ha nem tévedek. A Bosch-nál a Német minőségben reménykednék.
Van esetleg tapasztalatotok Gorenje mosogatógéppel? Funkciókban mennyire marad el szerintetek egy 200K körüli Bosch-tól a linkelt Gorenje? -
Emu
őstag
válasz tibbike01 #58167 üzenetére
Mi is szerettük, mert jó szívóteljesítménye volt, és mindezt (az elején) halkan adta elő.
Röviden: minden.
Hosszabban: Először a szívófej adta meg magát, majd a szívócső repedt el hosszában. Ezt még lenyeltem, mert tényleg sokat használjuk (na de egy év alatt???) és szereztem csere darabokat. Majd elkezdett fokozatosan hangosodni (pedig cseréltünk benne szűrőt is többször) még egyszer csak leállt. Utána rendszertelen időszakonként gondolta úgy, hogy neki elég volt és kapcsolt ki. Sikerült előkeríteni a garancia papírját, és ment szervizbe, majd megköszöntük apósomnak, és mondtam, hogy a javítás után nem kérjük vissza
@Morris , @koxx: olyat olvastam, hogy az indukciós sokkal nehezebben szabályozható. Pl. palacsintát sütni rajta (nálunk általában majdnem minden hétvégén van) szinte lehetetlen. Ebben mi az igazság?
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz tibbike01 #57959 üzenetére
"Van olyan amibe kapszula és pörkölt kávé is mehet? "
Igen, a Hauser CE-934 ilyen berendezés.
Nespresso, Lavazza, Dolce Gusto kapszulákat, E.S.E. POD csomagot, és őrölt kávét is tudsz vele főzni.
Megoszlanak a vélemények róla. Egyik haverom a kollégáival vásárolt, és használ közösen egy ilyet. Nekik éppen ilyen "mindenes" gépre volt szükségük. Megfelelőnek találják.
Az ára, az "öszvér" jellege miatt, én inkább első sorban ilyen felhasználásra ajánlom. Esetleg nyaralóba, ahol szintén fontos a sokoldalúság, és a kis helyigény, olcsón.
- Otthonra inkább egy "Nespresso Mini" kapszulás gépet javaslok.
Az egyetlen értékelhető kávékapszula a piacon. A Media Markt "Cremesso" gépei felejtősek, az ALDI saját márkás masinája közepes, "vállalható" minőség. A "Dolce Gusto" pedig amolyan "lónyál" jellegű, gyárilag tejporozott, instant kávé.
- Még a Tchibo saját gépe és kapszulái egészen korrektek. Annak hátránya a kis kapszula választék. (Igaz, több féle tea kapszulájuk is van.)
Előnye a viszonylag alacsony kapszula ár, és a nagyon olcsó alapgép. (Most ~8 ezer forintért megvásárolhatod a legkisebbet.)
A Nespresso gépekhez rengetegen gyártanak kapszulát, sőt lehet vásárolni, őrölt kávéval, otthon megtölthető kapszulát is. Ezeknek a zöme szóra sem érdemes. Vagy a kávé rossz, vagy a kapszula kialakítása (nem az eredeti formát mintázza, ezért nem jól főzi át a gép), vagy mindkettő.
Az utántölthető kis kapszula pedig gondos odafigyelést igényel. Én pl. vettem egy szettet, de csak "vésztartaléknak", hogy amikor elfogy a kapszula, és főznék vele (mivel őrölt kávé mindig van itthon), akkor azzal is mehet. Amúgy nem tudod úgy megtömöríteni. Színre, ízre lágyabb, koffeintartalomra erősebb kávét főzöl vele a Nespresso gépen.
A Nespresso eredeti kapszulái nagyon drágák (110-190 Ft/db), de jó minőségű kávét adnak.
- Ha pedig szeretnél túllépni a "kotyogós" kávén, és a kapszulás gép mellé (vagy helyett) keresel egy olcsó, kis helyigényű megoldást, akkor egy ilyen jellegű géppel érdemes kezdeni:
Heinner HEM-200 Charm KávéfőzőA teljesség igénye nélkül... ~10.000-30.000 forint között több ilyen masinát találsz. Van közöttük sok vacak is, ezért érdemes olyat venni, amelyről sok jó véleményt olvashatsz.
Amúgy a LIDL-nek is van, és az ALDI-nak is (kb. negyed-fél évente feltűnik a kínálatukban) saját márkás kivitelben.
Az ilyen gép semmi "extrát" nem tud. Jó minőségű, friss őrölt kávéból, jó vízzel egy egészen korrekt, élvezhető, krémes espresso kávét főzhetsz vele. Ja, és tejhabot is tudsz vele készíteni.
Kiválóan alkalmas arra, hogy megtanuld a főzést alapjait, hogyan használd a tampert, mennyire tömd meg, és milyen erősséggel tömörítsd a portafilterben a kávét, stb.
És amennyiben éppen ennyit szeretnél, akkor egy ilyen gépnél nyugodtan meg is állhatsz.
Ha pedig továbblépnél, akkor jöhetnek a komolyabb presszó gépek, ahhoz illő, kellően jó minőségű darálóval kiegészítve, no és persze a lényeg: minőségi babkávé.
Viszont itt már nagyobb elhivatottság, és vastagabb pénztárca is szükségeltetik, mert gyártótól, kiépítéstől függően egy jobb gép + daráló szett úgy ~100.000 forinttól indul, a határ pedig a "csillagos ég".
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
flegga92
senior tag
válasz tibbike01 #57970 üzenetére
Ha rendes kávét szeretsz inni akkor Nespresso.
Ha inkább gyengébb kávét szeretsz, latte, cappuccino, gyereknek Nesquick akkor inkább Dolce Gusto.
Rengeteg utángyártott kapszula van változó árban és minőségben mind a két készülékhez, legtöbb boltban van bőven választék.
Van olyan ami 4 fajta kapszulával is elboldogul, véleményt nem tudok róla mondani. [link] -
-
Met
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik