Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz balojazz #88407 üzenetére
Nekem a kosaras sokkal jobban tetszik. Egy kosárrekeszbe egyféle evőeszközt rakunk, az egész kosár kivehető az evőeszközös fiók fölé a pultra és evőeszköztípusonként 1 mozdulattal elrakhatóak. (tálcásból nem lehet egyszerre kimarkolni minden ugyanolyant, és típusonként külön kell elvinni az evőeszközös fiókba, akkor is ha az csak 2 lépés.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Bazsee71 #88351 üzenetére
A valóság ezzel szemben az, hogy az általam vásárolt páraelszívók mindhárom lakásunkban kiválóan működnek. Ebből kettő kihúzhatós egy 30 és egy 45m2-es lakásban.
Ahol pedig most lakunk, ott a konyhával egybe van nyitva összesen 68m2 (2,9m belmag). A 608m3-es kürtős elszívónk ekkora helyen is olyan erőt tud, hogy leggyengébb fokozatban is ha az összenyitott terület túloldalán elfordítom az ablakkilincset, akkor az ablakszárny magától kinyílik, legerősebb fokozaton pedig konkrétan alig lehet kinyitni a más helyiségbe kifelé nyíló ajtót[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Bazsee71 #88348 üzenetére
Nem is kell különösebben átlátni, nincs ebben annyi. Egy nagy légköbméteres elszívó biztos nem szív gyengén, tegye ezt elviselhető zajszinttel, nézzen ki normálisan 'oszt jónapot.
Mindhárom lakásunkba én választottam elszívót, és mindegyik tökéletesen megfelel a célnak.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz gyenesmartin #87982 üzenetére
Asszem 14-ért vettem Ph Sonicare-t, tökéletesen megfelelő. Sosem adnék 50-et ilyesmiért.
-
Dorian
félisten
Tényleg, a fagyasztóban meddig állnak el a húsok?
Most néztem van nálunk egy csomó ami 3 évesKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz balojazz #87680 üzenetére
A 10 m2-es konyhánkban én 12 általános dugaljat csináltattam (+ a beépített konyhai berendezések betápjai), hogy ne lássak többé egyetlen elosztót sem. Ebből kettőt nem szoktunk használni, és van hely a telefontöltésre is (egyikben pedig fixen az egyik router)
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Azt vágod, h a barkácsolásnak nem csak a kanapénfekvés az alternatívája?
Én pl. utálok, gyűlölök barkácsolni, és felbaszom magam rajta. De el tudom ezer engem sokkal jobban érdeklő dologgal tölteni a drága szabadidőm, és vagy megcsináltatom pénzért, vagy veszek egy másik akármit.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Én lehet, hogy a következő alkalommal ventillátoros szárítású mosogatógépet vennék, bár nem tudom, hogy az megoldaná-e azt a problémát - mert más amúgy nincs vele - hogy
a beletett elmosogatott poharak, bögrék közül azoknál amelyek alja nem sík, hanem a peremen belüli részen mélyedés van, esetenként megmarad benne a víz. Így kipakolásnál persze kifolyik, és sokszor a száraz edényekre is ráfolyikKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Dorian
félisten
válasz arcitec #86854 üzenetére
Bzg, most írom le nyolcadszor, hogy a kórokozók nem a vízhőmérséklettől pusztulnak el, hanem a mosószertől...
Ami esetleg minimális vírus megmarad, az a mosás után gazdatest nélkül max a száradás alatt biztos elpusztul. Ezt baktériumok esetleg túlélhetik, de erre való az ember immunrendszere. A világban baktériumokkal vagyunk körülvéve, a testünkben is él kb. 3-4 kiló(!), együtt élünk velük. A szervezet pedig szépen szabályozza, hogy ne jussanak be, vagy ami bejutott az ne szaporodjon el túlságosan
Nyugodtan gondoljunk bele, h hányszor kaptunk már el bakteriális fertőzést bőrön át. 10ezer emberből 9999 esetben sehányszor.
Ez a túlparázás nevetséges, full hipochondriaKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
A szappan, mosószer oldja a mikrobák sejtfalát, így megöli őket. Nyilvan nem műtéti fertőtlenítés szinten, de arra a hétköznapokban semmi szükség, eleg ha csak a számukat lecsökkenti.
Mindannyian folyamatosan mikrobák közt élünk, nem steril környezetben, az immunrendszerünk erre van kitalálva.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Így elromlanának a hűtők?
Családban nem ezt tapasztalom, 35 eve nem romlott el egy sem.
Anyámék 89-es Gorenje fagyasztóját csak azért dobtuk ki tavaly, mert sokat fogyasztott a mai viszonyokhoz. Az ugyanakkori sima hűtő mai napig működik, van mellette egy 8-9 éves az is.
Nekem is van egyik lakasunkban egy 20 éves hűtőnk, működik, a másikban egy kb ugyanannyi idős, az is, a hazban meg egy 12 éves az is.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz queens #86440 üzenetére
Olyan nagy csoda nem törtent ezen a területen. Vagyis kb semmi. Ha találsz halkabbat az nem azert lesz mert eltelt 15 év.
Cata-t vennék ilyenből ha mindenkeppen cserelni akarod, de abból is van csomó verzió. Megnézed a meglévő és a kivalasztott adatlapjat abban lesz dB szint.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Winnie The P #86340 üzenetére
így van, erős a sznobizmus ebben a témában.
a samsung klímám 16 éve működik, 2 db teknopoint sajátmárkás 6 éve, 2 db skyworth 5 éve, mideat tavaly szereltettemKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Én olcsót vettem, a célnak tökéletesen megfelel. De az igaz, hogy a másik lakásomban vagy anyáméknál a Blanco azért szebb, jobban kő hatású a felület is és több benne a csillám.
Mondjuk azért a 200 helyett (dupla medencés) ha jól rémlik 37ezerért vettem, úgyh ezt azért el tudom viselni[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Sztem az annyira alap technológia, amiben nagy csoda nincs. Elmeletileg jobb az öntöttvas rácsos meg a sargaréz égőfejes, de szvsz gyakorlati jelentőssége nincs. Én azert vettem olyant, mert a sargaréz égőfejek atom jól néznek ki a fekete üveglap felületen egy dizájnos ráccsal.
-
-
Dorian
félisten
Amúgy is ma mar a legtöbb tabletta 3:1
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Azt értem alatta, hogy pl. lehet, h én is széles hűtőt veszek majd ha a mostani beszrik, mert tetszik és elfér, de nem azért, mert a hétköznapokban szükség lenne rá. Akkor lenne rá szükség, ha 2 havonta eljön anyám, hoz egy csomó cuccot és nekiáll mindenfélét főzőcskézni. Ilyen igénybevételre viszont nem éri meg semmit méretezni és az akciós csülök akcióssága sem fogja soha azt kitermelni, hülyeség ilyesmivel magyarázni. Azért veszek majd ilyent, mert tetszik és megtehetem, pont.
-
Dorian
félisten
válasz freelanced #84899 üzenetére
Dehogy nincs értelme. Ami most van az tudhat hivatalosan 250m3/h-t, amitba hosszú cső csökkent, egy 650m3/órásét meg sokkal kevésbé csökkenti.
-
Dorian
félisten
válasz freelanced #84873 üzenetére
Kb tök mindegy, az elszívó egy kő egyszerű technológia, nincsenek csodák. Legyen nagy a légszállítása, mondjuk 600m3-es, azon belül pedig válogathatsz zajszint, energiafogyasztás szerint igénytől függően. Ha túl vékony és hosszú a kivezető cső, akkor a légszállítás csökken, a zajszint nő.
Ja, és nem árt rendszeresen tisztítani a zsírtól, hogy tudjon is levegőt szívniKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz E.Kaufmann #84717 üzenetére
A hallás sem lineáris, de nem is dB skala szerinti:
10 dB szintnövekedést hallunk dupla hangerőnek.
Tehát a 36 helyett 42dB-t bő 1,5X-es hangerőként halljuk, ami neméppen "alig nagyobb"Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Nem hangosabb, mint az előző, nekem megfelel.
A 3 fokozat is pont eleg nekem, tavasszal, ősszel a középső 3,5 centist, nyáron nagy melegben a legmagasabb 5,5 centist használom. A legkisebb felesleges is. Az előző tudott vagy 5-6 fokozatot de azon is csak kettőt használtam.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz csabi324 #84236 üzenetére
Nekem 2 Beko-m van, egyik 10 éves (most már rangidős élettartamú életem összes mosógépe közül), a másik 6. Az első a 4. évében kisgyerekes extra terhelést kapott, azóta bérlők használják, a másik újkorától kapja a kisgyerekes ívet. Rozsdát nem tapasztalok (előltöltősek) De tuti lesz akinél meg pont ez a márka szrt be hamar.
A mosógép pont olyan dolog (víz+ áram+ súly), h itt nem tudsz biztosra menni, azt kell venni a kereteden belül amire a legtöbb gari van, előbb-utóbb úgyis beszrik.[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz BB9000 #83951 üzenetére
Elég szomorú, ha manapság ezek ilyenek. Csak olcsókategóriás hűtőim vannak, egyik 20 éves, a másik 10, meg egy 5 éves fagyasztószekrény. Szerencsére egyikkel sincs ilyen gond, a 20 évesben cseréltem 12 éves korában a belső műanyag izéket.
-
-
Dorian
félisten
válasz Dorian #83915 üzenetére
Ja, még annyi, hogy korábbi konyhabútor esetében volt fiók a pult alatt, tehát annyival (15cm?) alacsonyabbról tudott kijönni a meleg, és volt a pultban a radiátor felett szellőzőrács. Ehhez képest a mostani megoldással sokkal(!) jobban érvényesül a radiátor hője, és végre megszabadultam a vízszintes szélőzőrácsoktól, ahová folyton behullott a morzsa, miegymás.
-
Dorian
félisten
válasz Digitalpimp #83876 üzenetére
Nemtom hogy jön ide a családom, de csak a te kifogásod cáfoltam.
A személyeskedés pedig csupán az ész(érvek) hiányát jelzi.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Digitalpimp #83871 üzenetére
Ha büdös van, mi ki szoktuk nyitni az ablakot, bekapcsolni az elszívót és ez megoldja. Javaslom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik