Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz Kezdő vagyok #87085 üzenetére
Két ilyen 160,2 kg, maradhat?
-
nagyúr
Sziasztok!
Keskeny elöltöltős mosógépet tudnátok ajánlani? Az 5,5 éves Electroluxom kezd csapágyas hangot adni centrizés közben. Szerintem sajnos egybe öntött üstje van, így a csapágy nem cserélhető külön. Az üst + dob pedig kb. 80ezer. Annyiért már egy fél mosógépet kapok minimum...
Max. 200k-t szánnék rá. Nem kell tudnia semmi extrát, csak mosson szépen, csendben (inverteres motor).Köszönöm a segítséget.
"Vegyél használt Miele-t, mert mimden más sz@r" vonalat engedjük most el.
-
tag
Sziasztok!
A tapasztalatotokra lennék kíváncsi: használ-e valaki szárítógépben szárítólabdát/szárítógolyót? Van több féle színű/mintázatú/anyagú és igazából nem igazán vagyok róla meggyőződve, hogy valóban használ is valamit.
Van értelme szerintetek?[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
BBéci
legenda
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Az 1 éves Samsung mikrohullámú sütőnk oldala használat közben brutálisan rezonál, zörög! Ha kézzel lefogom, akkor elhallgat! Csavart próbáltam meghúzni, de nem segít.
Garanciáztatni nem szívesen szeretném, mert kis gyerekkel hetekig mikró nélkül nem vicces.
Bármi ötlet?(^)(>.<)(^)
-
Lavar
aktív tag
Köszi a válaszokat srácok, kipróbálom őket.
-
Teaway
veterán
1. lépés: meghatározni a rendelkezésre álló helyet, szélesség, magasság, mélység
Nincs itthon csokid??
-
BBéci
legenda
A saját tömege legyen 160 kg? Vagy telepakolva?
A hűtők és fagyasztók belső térfogatát szokták megadni literben.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen fagyasztószekrényt érdemes venni,ami 160 kg-os?
Egy ismerősöm szeretne venni,és nem tud miből kiindulni.
Milyet ajánlotok?
A válaszaitokat előre is köszönöm szépen! -
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok,
most először lett mosogatógépünk, és abból is csak ez a mini fajta, mert semmi hely a konyhában sajnos.Tudnátok ajánlani jó ár/érték arányú mosogatógélt vagy kapszulát, amit lehet ebben a piciben is használni?
Lehetőleg olyat, ami Lidl/Aldi/Spar-ban kapható, mert ezek vannak közelben.
Illetve nincs külön sótartó benne, én úgy tudtam az is kell ezekbe a gépekbe, csak úgy be lehet szórni a tabletta tartóba vagy valahova?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz nVIPER #87077 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ, és a segítséget. Így már tényleg kicsit más. Valóban figyelmetlen voltam a hozzászólások terén, most kicsit jobban beleástam magam, és letettem erről a SelfCleaningről.
Nagy valószínűséggel marad a Samsung, mivel a mosógép is az, és Smarthingsben fogom tudni kezelni a TV és a Soundbar mellett.
Számomra azért fontos a Wifi, mivel januárban költöztünk így kb. a nulláról kezdve minden háztartási gépet meg kellett vásárolni, és akkor már úgy voltunk vele, hogy elkezdünk egy kisebb okosotthont kialakítani magunknak (automata öntözőrendszer, riasztó, elektromos redőny, klíma, robotporszívó, TV, Soundbar, mosógép, mosogatógép, sütő, stb.) és ezért ha már veszek, akkor szárítógépből is wifiset szeretnék venni. -
hcol7
senior tag
válasz BB9000 #87073 üzenetére
itsec szakmabelikent ruhellem az osszes IOT cuccot, amik feleslegesen masznak ki a netre tovabbi problemakat generalva, de boomerkent ugymond beleoregedve a flowba mostanra kifejezetten elvezem a szaritogep smartthings integraciojat, hogy pl tavolrol eltudom inditani a szaritast megfelelo programon, ha egeszveletlen anyosom van ott, es pakolja be a ruhakat, mert az a korosztaly meg techanalfabeta. az is fasza, ha epp nem vagyok a kozelben, es szol az app, hogy vege a szaritasnak, mert a standard 2+oras periodus akar a felere is lemehet, ha olyan a toltet. es akkor nem marad benne gyurodni. stb, stb.
: )[ Szerkesztve ]
-
hcol7
senior tag
válasz dorika87 #87072 üzenetére
ontosztitosra(selfcleaning) az osszes altalam felhivott szerelo razta a fejet, hogy nemfasza, mert nemfersz hozza a hocserelohoz.
eloszor enis azokat a boschokat neztem, de aztan letettem errol a "funkciorol".
fentebb nehannyal jobbam kifejtettem.sok szerencset a donteshez ; )
-
BB9000
senior tag
-
dorika87
őstag
A Samsung DV90T6240LH/S6 mellett felfigyeltem a SelfCleaninges Home Connectes Bosch WQH245B4BY / Bosch WQH245B6BY szárítógépekre is.
A mostani 10%-os pénzvisszafizetési akcióban is benne van, tehát összességében 270ezerre jönne ki.
Van ennél olcsóbb wifis SelfCelaninges Bosch szárítógép? Én nem találtam, de simán lehet, hogy elkerülte a figyelmemet. -
BB9000
senior tag
válasz Bélabácsi #87068 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom szerint nagyon túl van ez gondolva! Nekem konkrétan hat éves a Bosch szárítógépem. A ruháknál dupla szöszgyűjtő van, a gép aljában pedig egy szivacsszűrő is van. Nagyon hasonló ahhoz, ami ezen a videón van bemutatva. Közvetlenül a szivacs mögé be kell tenni egy vékony szűrőpapírt, ami az apró port felfogja, ami egyébként a szivacson még átmegy. A szivacsot havonta ki kell mosni, a papírt pedig ugyanekkor fizikailag portalanítani kell. Félévente elég cserélni.
6 év átlagos használat után is makulátlanul tiszta az összes lamella! Olyan, mint az új!
Láttam én is videókat olyan gépekről, aminek a hőcserélőjében rengeteg szösz felgyűlt és emiatt használhatatlanul elkoszosodott. Undorító, az igaz. De aki vigyáz a gépére, rendszeresen tisztítja, nem működteti szűrők nélkül, annak 20 év alatt se lesz olyan koszos, hogy az már gondot okozzon. A gép meg sajnos amúgyis sokkal hamarabb elromlik. . . 20 évet már nem fog hibamentesen működni.
Én már ennek a hatnak is örülök. -
dorika87
őstag
-
tag
Köszi, ez valóban szép tiszta(ának tűnik kívülről) Lehet csak én gondolom túl ezt az egészet, de ha rákeresel, tele van a probléma leírásával az Internet és itt a Fórumban is írták páran a lehetséges megoldást. Egy háztartási nagygépekkel foglalkozó szerelőtől kérdeztem pár hete, mi a véleménye, egy jó 3-4 órás móka kint az udvaron, 50 ezer forintért szokták vállalni az ilyen jellegű tisztítást (mivel atomjaira kell szedni a gépet, így sok időbe kerül...) A kondenzációs gépeknél nincs ilyen probléma, mert ott egy mozdulattal kihúzható a kondenzátor és egyszerűen elmossák a tus alatt. Vagy van a Bosch-nál egy olyan modell is, amely gyárilag "letusolja" a gép kondenzvízzel a lamellákat. Ennek hatékonysága persze megint egy másik kérdés...
Így azon gondolkodtam, ha tehetek valamit, hogy ezt a macerát ne kelljen pár év múlva eljátszani, lehet érdemes lenne megtenni[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
Biztos ér vmit az extra/plusz szűrő. Hiába porszívózod le amihez hozzáférsz az kis része, a por végig megtapad és lerakódik rajta.
A szerelők udvaron kint fújják ki általában, ha meg nagyon koszos akkor a fél gépet szét kell bontani h át lehessen mosni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
tag
válasz Gömbike #87062 üzenetére
Köszi hogy megosztottad a tapasztalatod, nekem még nagyon új a téma, még sosem volt szárítógépem
Az elmúlt pár nap alatt itt a Fórumban összegyűjtött tapasztalatok alapján a lamellák porszívózása azt kell mondanom, sajnos nem sokat ér A kondenzátor lamellái a gép egész mélységéig húzódnak, vagyis maga a kondenzátor közel olyan hosszú, mint amilyen mély a gép. A porszívózással csak azt a 5-8 centiméternyi részét tudod takarítani, sajnos a gép belsejében elképesztő mennyiségű dzsuva tud felhalmozódni. Ennek a belső elkoszolódásnak a lelassítása céljából teszik a lamellák elé kívülről ezt az extra szűrőt.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Bélabácsi #87059 üzenetére
Nos, nekem már 8 éves elmúlt az Elux [link] szárítógépem.
Nincs előtte szivacs, vagy + szűrő, ahogy a gyárból kijött, úgy dolgozik.
Persze, szoktam porszívózni a hőcserélőt, évente 1-2 alkalommal. Köszöni szépen, jól van.
Számomra ez a dupla szűrő, vagy + szivacs egy kicsit túlgondoltnak tűnik.
Biztos jó, hogy ha tesznek elé az userek/mérnökök ilyen + dolgokat, mert ha szétszedetném a gépet, belülről biztos nagyon kulás lenne.
De ezek nélkül is elmennek éveket.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
kepe1977
csendes tag
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget, végül is a család többi tagjával egyeztetve vettem 1 új kombi gáztűzhelyet. Electrolux LKK560205W típust.
Nagyon sok jó véleményt olvastam róla a neten.
Az asszony szeretne sütni elektromosan, csinált is egy piskótát. Elmondása szerint jobb lett, illetve könnyebb mert nehezebben ég oda mint a gázos sütő.
Remélem ez is fogja bírni 25 évig -
tag
válasz Gömbike #87058 üzenetére
Igen, ez igaz.
Csak azért merült fel bennem ez a kérdés, mert gyárilag nincs is előttük egy(vagy több) rétegben ez a port megfogó szűrőréteg. Több hozzászólásban is olvasható, hogy ilyen szűrőket tesznek a hőszipkás gépek kondenzátorainak lamellái elé, hogy ne kapjanak port. Pl. ebben a videóban is látható a modding. Ezek a szűrők egyenként 2 cm vastagok és ha ezek a lamellák elé kerülnek, közel sem képes álltában annyira szellőzni, mint nélküle.[ Szerkesztve ]
-
-
tag
válasz Nagya21 #86955 üzenetére
Sziasztok!
A hőszipkás szárítógépeknél a kondenzátor lamellái előtt használható G4 porszűrővel kapcsolatban lenne még egy olyan kérdésem, hogy mivel a szárítás után a lamellák nedvesek, a porszűrő miatt nem lesz azzal gond, hogy nem szárad ki rendesen? Mert ha pár hét múlva penész jelenik meg rajtuk, az rosszabb mint a porcicák... Mi a véleményetek?Üdvözlettel: Bélabácsi
-
WaterWawe
őstag
Üdv, szárítógépet keresek. Lenne egy olyan szokatlan elvárás, hogy wifis legyen és küldjön notit ha végzett, viszont eddig keresgélve ilyet csak 320-350k-ért találtam. Van esetleg ilyen mondjuk 250k alatt is?
-
hcol7
senior tag
válasz bandus #87050 üzenetére
MM eladoktol van az info + korbe is telefonaltam random forgalmazokhoz, es volt ahol tudtak.
amit linkeltel, majdnem 100% ra megegyezik az altalam linkelttel, szerintem egy szeria, csodalkoznek, ha kevesebb szenzor lenne benne. de azert jarj utana.
samsung.com on is elegjo a tech sheet, de arra konkretan nem emlekszem, hogy a szenzort irta-e.
ja, a masik szuper funkcio a dryclean, ami rohadt jo szerintem. ha joltudom hygienie programnak is nevezik, goztisztitasnak. az enyem tudja.
(herotom van az allando felesleges mososzeres-oblitos mosastol, tonkreteszi a ruhakat.) -
hcol7
senior tag
válasz bandus #87050 üzenetére
nekem nincs keret, azzal a kepben nemtudom pontosan mi a szitu, de a meretek szabvanyosak, igy a korabbi miele helyere ugyanugy felfert az LG mosogep tetejere a szarito.
annyi h a vizszintezo talpacskak a mosogep tetejenek a szelein levo "padkakra" esetlegesen felulhetnek. de ezek 6-8szog alakuak, megfelelo forditgatassal sztem ottis beul a "gallerok" koze. -
st6969
őstag
Nekünk egy Siemens van, 5 vagy 6 éves, ebben már öntisztító kondenzátor van. Eddig remekül működik, azt viszont nem tudom, hogy ennyi idő alatt mennyivel nőtt a szárítási idő (elhiszem, hogy nőtt valamivel), meg hogy mennyire szöszös már (biztos rendesen, de nem lehet belátni, ki kellene vágni a burkolatot). Kíváncsi lennék, hogy jelenleg hol állunk ezen a tengelyen, mikor kell a szerelő: "egy ido utan ugyis szoszos marad->csokkeno teljesitmeny->hosszabbodo szaritasi ido->legvegul szerelo."
"a mostani szaritogepeknek csomo ruhatipusra kulon (jolmukodo) programja van, legyen az torolkozo, outdoor, ing, pamut, etc. ezeket amugyis erdemes hasznalni, nem bullshitek."
Én ebben nem nagyon hiszek. Vannak benne szenzorok, amik mérik a nedvességtartalmat. Ha eléri az adott szintet, kikapcsol, tök mindegy, mennyi időt jelez még hátra. Szerintem ez ennyi, legalábbis a mi gépünkön. Egyszer próbáltam egy "mix cotton+synthetic" programot. Aránylag hamar végzett, vizes is maradt minden
Nekem az a véleményem, hogy azért van rajta sok program, mert a versenytárs gépen is sok van. 1 programmal meg nem lehet eladni, holott a valóságban mindig azt az egyet fogod használni. Szerintem a szárítógépek többségénél a szenzor alapján azt vizsgálja a gép, hogy a kívánt szárazsági szintet elérte a töltet? igen/nem
Persze lehet, hogy az új gépek ennél sokkal intelligensebben... -
bandus
veterán
köszi, és az összefoglalót is az előző hsz-ben. azt jól gondolom, hogy az összeépítés nagyjából márkafüggetlenül is kompatibilis? tehát egy kerettel tehetek akár samsung, vagy bosch szárítógépet is az aeg mosógépre?
szerk: ezt a szenzorszámot hol tudom ellenőrizni? a mediamarkt leírásban nem látok erre utalást. [link]
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
hcol7
senior tag
válasz tboy93 #87029 üzenetére
9kg felett caak ipari szaritogepek vannak tudtommal.
amugy igyis ugyis kikerul a mosas utan par darab, amit ezert vagy azert nem ajanlott szaritogepbe rakni + a mostani szaritogepeknek csomo ruhatipusra kulon (jolmukodo) programja van, legyen az torolkozo, outdoor, ing, pamut, etc. ezeket amugyis erdemes hasznalni, nem bullshitek. es a 2+oras szaritasi ido akar a toredekere is lemegy, meg akkoris, ha "vegyes" a toltetprogram.
ez utobbihoz nem art minimum 3 nedvessegszenzor a szaritoba, samsungnak ez megvan, boschnak egyenesen 4 van, de ok meg eroltetik az "auto" hocserelo szortisztitast, ami jolhangzik, cserebe hozza sem fersz, es egy ido utan ugyis szoszos marad->csokkeno teljesitmeny->hosszabbodo szaritasi ido->legvegul szerelo.
mi most vettunk egy samsung DV90T6240LH/S6 ot, csak jot tudnek rola mondani, nagyon kiraly.
pedig elotte miele volt, igaz 20 eves, csak sajnos az nem hoszivattyus volt, es messze nem ennyire okos.
ez jo draga volt(260ezer+20ezer a plusz 2 ev gari az alap 3 evre), de nem bantam meg.
270ft nyi aramot evett meg 2.5 het alatt. (smartthings appban lehet nezegetni a fogyasztast).
csak ajanlani tudom. -
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Konyhába keresnék beépíthető 60 cm széles főzőlapot. Electrolux a preferált márka de amúgy nyitott vagyok ezen a téren. Érdemes indukciósat venni gondolom... A mostani egy régi elektromos cucc ami kriminálisan sz@r.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
st6969
őstag
válasz joci86 #87026 üzenetére
Szia,
tudom, nagyon alap dolog, de biztos, hogy a felnyíló ajtó útjában nincs semmi? Nekünk akkor szokott ilyet csinálni, ha sikerül egy két edényt úgy bepakolni (vagy időközben úgy mozdul), hogy a tabletta tartó ajtó kinyílását akadályozza. Amit ugye nem látsz, mert közben megy a gép...viszont ahogy végez, és kinyitod az ajtót, csattan egyet (ilyenkor nyílik ki teljesen a tabletta tartó ajtaja). Nálunk még így 14 év gép használat után is havonta 1x előjön ez a probléma, amikor mégis odakerül valami, ahova nem kéne (a konstruktőrhöz is lenne pár kérdésem egyébként).
Minden ilyen esetben erre volt visszavezethető a hiba oka, ugyanis ha éri a víz rendesen, annak fel kell oldódnia. -
bandus
veterán
válasz nVIPER #87031 üzenetére
köszi ezt az összefoglalót, én is szárítógép keresésben vagyok. de ebben a pillanatban realizáltam, hogy ezt ugye csak a mosógép tetejére tudnánk rakni és úgy baromi kényelmetlen lehet kezelni a szárítógépet, magasan vannak a gombok, kijelzők. ez a gyakorlatban kit mennyire zavar?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
nVIPER
senior tag
válasz dorika87 #87028 üzenetére
Mi is pont így használjuk, 9KG-os mosógéphez 8KG-os szárítógép. Teljesen jó, semmi hátránya nem lesz, egyébként sem kell a mosógépet agyonpakolni és a szárítónak is jóval nagyobb a dobja, mint a mósógépé. Ha a szárító nagyon agyon van pakolva, akkor tud gyűrődni jobban a ruha is. Mindegyik tartályba gyűjti a vizet, -így akár egy nagyobb mélységű gardróbszekrénybe is tehető a szárító- de opcionálisan be lehet kötni szennyvízre is. A jobb gépeken már van olyan kímélő fokozat, amivel tudsz melltartót és kényesebb dolgokat is szárítani. Mi pl. mindent is szárítunk benne és semmi baja a ruháknak. A szárítógép kondenzvize tartalmazhat mosó és öblítőszer maradványokat, illatanyagot stb, elvileg nem ajánlott beletölteni vasalóba, gőztisztítóba stb, de van aki csinálja. Nyílván saját felelősségre!
Szárítógépből érdemes olyat nézni, amiben a kondenzátor előtt van egy lábazatszűrő és ki tudod venni, kimosni/kitisztítani. Sajnos ma már a legtöbb gép mind automata kondenzátortisztítós. Ezeknél a gépeknél egy idő után eltömődik a hőcserélő lamellás része és csak a teljes szétszerelés és átmosás segít rajta, ami jár egy komolyabb szervizköltséggel. A Bosch-nak (serie 6 egyes modelljei és serie 4 modellek), Miele-nek van ilyen gépe:
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Kb. minden mehet bele ha mar hoszivattyus de ma mar biztos (kiveve a kenyes gumirozott dolgok, en a furdoruhakat es a rugalmas melltartokat nem teszem csak bele), a kg altalaban marketingtermek, en a 8 kg-os mosogep toltetet amugy is felezem, szumma idore jobban jon ki (de ugy hogy konnyu - keves vizet megtarto - es gyurodeserzekenyebbek elore, a nehezebbek utana). Az passz hogy nevesitetten hany kilos a szaritogep.
A deszt.viz az nem az, mert benne lesz az oblito, illata is, de ha sokaig hagyod es a viz nagy resze elparolog, akkor nyulosabb allagu folyadek lesz belole, vasaloba tuti nem jo, gondolom robotporszivoba se.
Tartaly es opcionalis kivezetes, max. azt nezd hogy lent vagy fent van a gyujtes (kenyelmesebb fentrol uriteni - oda szivattyuval kerul, nyilvan a viz alapvetoen lecsorog).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha szárazon 9kg-ot tud fogadni a mosógép, akkor ahhoz nem lesz jó a 9kg-os szárítógép, mert abba vizes ruhát teszel aminek így nagyobb súlya lesz. Ezért van az, hogy az egybe mosó-szárítógépeknél fenn áll a probléma, hogy hiába 7kg-os, ha teletöltöd a gépet, akkor mosás után nem tudja kiszárítani rendesen.
Tehát kérdésedre a válasz, nem lesz jó, nagyobb kapacitású szárítógép kell mint mosógép. Vagy félig teli géppel mosol
Legtöbb szárítógép tudja tartályba is gyűjteni a vizet, meg ki is lehet vezetni. (Nem is tudom, hogy van-e olyan egyáltalán aminek nincs tartálya)
Igen, desztilált víz kerül bele, ami jó vasalóba, robotporsziba is.
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Szárítógép vásárlásán gondolkodom.
Még nem volt szárítógépünk, ezért abszolút zöldfülűként kérdezem, hogy ha 9kg-os a mosógépünk akkor érdemes 9kg-os szárítógépet venni? Tudom nem lehet minden ruhadarabot szárítógépbe rakni, tehát ez esetben megfelelő lehet 8kg-os is? Már csak azért is kérdem, mert úgy láttam, hogy árban is olcsóbbak.
Továbbá még egy "buta" kérdés: Minden szárítógép tartályba gyűjti a vizet? Mert csakis az jöhet szóba.
Illetve jól tudom, hogy desztillált víz kerül ilyenkor a tartályába? Ez alkalmas lehet robotporszívóba is? (Jelenleg vásároljuk bele a desztillált vizet, de nem lenne rossz ha ezek után már nem kellene).
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket. -
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Max kb 150 ezer Ft-ig keresek olyan álló porszívót, ami alkalmas állatszőr felszívására, könnyen tisztítható. Az mégjobb lenne, ha vizet is lehetne vele felszívni, de ha ez a többi rovására menne, akkor nem feltétel! Előre is köszönöm!
-
joci86
senior tag
Sziasztok!
Van egy kb. 4 éves Bosch mosogatógépünk, ami mostanában nem mindig oldja fel a mosogatótablettákat. Találtam egy 2021-as hozzászólást ide illő képpel:
[link]
Használtunk DM saját márkás tablettát (vízben oldódó csomagolás nélküli), és az általában vásárolt Somat All In One Extrát is. Utóbbinál egy nem túl gusztusos sötétkék trutyi marad a linkelt részben, a DM-es tabletta esetén nemes egyszerűséggel csak ott marad a tabletta valamekkora része.Programtól nem igazán függ, az Eco 40-60, az 1 órás és 70°C-os esetén is előfordult.
A használati utasítás szerint nézzük meg a permetezőkarokat... Megtörtént, nincs eltömődve.
Van valakinek egyéb ötlete?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Vismajor01 #87022 üzenetére
Bármelyik komolyabb dekoros lefóliáz mindent az igényed és a pénztárcád kívánsága szerint.
Pl. az autóm fényszóróit fóliáztattam le öngyógyító fóliával. Nem mattul, cserében egy kavics sem veri be, ha karcolódna, a fólia visszaáll eredeti állapotba.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
pjen
félisten
válasz Vismajor01 #87022 üzenetére
Elviheted egy szinterező céghez, a porfestés biztos bírja a gőzt.
-
garga01
őstag
Nem tudom a side-by-side-ok hol adják le a hőt, de sok új hűtő már az oldalán és nem hátul (tavaly vett Gorenje is ilyen nálam). Ahhoz meg hogy hatékony legyen, biztos nem segít egy fólia rajta (főleg h ezek vmilyen műanyagból vannak, annak meg rossz a hővezetése...). Persze elműködik így is, de biztos h előbb megadja magát, meg nem lesz hatékony sem.
@BBéci: Szép nagy a vízipálma[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pjen
félisten
válasz Vismajor01 #87020 üzenetére
Ha, nekem annyira lényeges lenne a szín, biztos lefóliáznám.
-
Vismajor01
addikt
Az üzletekben meg egyik eladó se érti miért szín szerint választok. Ja mert egy 180 magas és 80 centi széles cucc nem feltünő a konyhában, ugye? Szagelszívót nem is kaptam feketét -.-' Hűtőből se volt nagy a választék
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
BBéci
legenda
Ahogy írtam: ízlések és pofonok. Önmagában tekintve valóban jól néz ki, azért vettük meg. De csak a Gaggia Classic kávégéphez passzolt és picit a sütőhöz. Nagyon ipari konyha hangulatot teremtett. A bézs szín viszont passzol a padlólaphoz, csempéhez, bútorhoz, falakhoz. Valamint barátságosabb az inoxnál.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz erdey_a #87014 üzenetére
Az első két Sharpom, amiket a kompresszoruk elviselhetetlen hangja miatt visszaküldtem, inox volt, nagyon nem passzolt a bútorhoz, padlólaphoz, lelkünkhöz.
Ez már igen:
Ízlések és pofonok...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
st6969
őstag
válasz Vismajor01 #87005 üzenetére
Pont ugyanez volt nálam is. Ikeás lett minden a leginkább a gari miatt (és mert egy akkori promóció miatt egy 2m széles komplett Pax szekrényt kaptam ingyen az egyidőben vásárolt gépek száma miatt...ezért került a kosárba 2db 10eFt-os páraelszívó is, ami nem kellett és bontatlanul ment is vissza, miután vége lett a promóciónak ). Állítólag Electrolux és Whirpool gépeik vannak (vagyis 14 éve azok voltak), amit akkor nem tudtam, így nem is zavart, hogy vannak Whirpool gépeim is. Hozzáteszem, azóta is minden megy gond nélkül (vagyis majdnem gond nélkül: a sütő hátsó spirál fűtőszála és/vagy vezérlése megadta magát, de azt úgyse használtuk sose, a mosogatógép kilincse, ami egyben egy leállító kapcsolót is tartalmaz, eltört, ducktape-pel upgradelve (nem látszó helyen van), a kosár tüskék csúcsai rozsdásodnak, kosár görgőket már cseréltem pár éve Aliexpress-esre, üveg főzőlap sarkára rádőlt egy üveg olívaolaj, megrepedt ~5cm-en, de még nem vált le az üveg sarka, így marad, de szerintem a 24. órában van.
A legmeglepőbb egyébként a mosogatógép. Mindenre 5 év gari volt, kivéve erre. Itt csak 2-t adtak, mert ez a legalsó polc alatt volt eggyel (Lagan márkanévre hallgat), de mégis bírja, és a belseje sem műanyag, hanem inox -
-
nagyúr
válasz Vismajor01 #87005 üzenetére
IKEA-ban így hirtelen nem látok félig beépíthető gépet, csak olyat aminek az egész előlapját fedi a bútorlap.
-
Vismajor01
addikt
válasz st6969 #87002 üzenetére
Ugyanerre jutottam én is, amikor az új házba kerestem mindent. Hónapok keresésének végeredménye az volt, hogy mosógép, mosogatógép, szárítógép, mikró, sütő és főzőlap: Egyik sem kiemelkedő, ami igen az vastag árral, az egyértelmű "képességek"en kívül a legfontosabb, hogy mennyi garanciát adnak rá. IKEA-ban adtak a legtöbb garit mindenre, szóval végül is onnan lett minden.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
st6969
őstag
válasz tboy93 #86999 üzenetére
Szia,
attól, hogy valami 24 évvel ezelőtt jó minőségben lett gyártva, még nem jelenti azt, hogy 2024-ben is ugyanaz a minőség lesz, amikor az "eldobható" háztartási gépek korszakát éljük. Másként a gyártók kinek gyártanának gépeket, hiszen te sem vettél újat az elmúlt 24 évben...Ettől még a Bosch biztos, hogy a jobbak közé tartozik. Minél magasabb szériásat nézz, ami a keretedbe belefér.
2 féle beépítésű szokott lenni: teljesen beépíthető (ilyenkor nem látszik a front oldalon semmi, teljesen fedi a bútorlap, csak a felső élén vannak vezérlő gombok, a másik pedig úgy van kialakítva, hogy a frontoldal felső valahány (~15cm) a vezérlő rész, alá tehető síkba a bútorlap csavarokkal a belső rész felől. A tiéd ez utóbbi? Azt hiszem, félig beépíthetőként szoktak rá hivatkozni.
Kérdés, hogy 24 éve is ugyanezekkel a szabványméretekkel dolgoztak-e, ami a bútorlap méretét illeti. Szerintem keress ilyen gépet, és nézd meg a beépítési útmutatót, abban benne vannak a szükséges bútorlap méretek, az alapján el tudod dönteni, hogy a lap mérete jó lesz-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hardcore café
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- További aktív témák...
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest