Hirdetés
-
GAMEPOD
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SztiviVander #6951 üzenetére
Óbakker, én nem voltam körültekintő.
2.4GHz-n csak N a max. Na most kijavítottam, betoltam Virtual wireless-ben is wl1.1-t ugyan arra a névre és így van 5GHz. Köszönöm!
-
Srácok, igazából csak most vetődött fel bennem. AC68U-nk van de FreshTomato-n a WiFi mode csak N-es(WiFi4) a max. Másnál is? Gondolom igen. 2024.2 FW van rajta.
-
tjsz
senior tag
-
kisbalazs83
aktív tag
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.386_51733
Verzió 3.0.0.4.386_51733
99.42 MB
2025/03/10
SHA-256 :2201BFE795740F2F4C5AC155A49E2051A317A81EEE9D2D55EED0B3545C4FA33D
1. Fixed the UI issue in Chrome.
2. Fixed client binding issues in Mesh scenarios.
3. Enhanced input parameter handling techniques to improve data processing stability and system security.
4. Enhance system access control mechanisms. -
Mostly Harmless
tag
Sziasztok.
Lassan elköszönök a topiktól, nyugdíjaztam az AC68-U-t.
az utód egy BE58-U, sajna egyelőre se FreshTomato, se Merlin nincs rá.
és ahogy elnézem, saját topikja sincs.
mindenesetre a torrent gyári firmware-rel is megy rajta (úgy-ahogy), és az SMB-s másolás sebessége duplája lett az előzőnek. -
HPAA
őstag
wifi6 váltás miatt kénytelem voltam lecserélni végül a héten
köszönök minden itteni segítséget -
zsolt501
Topikgazda
válasz
kisbalazs83 #6944 üzenetére
Nem semmi, pedig már úgy volt nem jön ki hozzá új szoftver.
-
kisbalazs83
aktív tag
ASUS RT-AC68U Firmware version 3.0.0.4.386_51729
Verzió 3.0.0.4.386_51729
99.44 MB
2025/02/141.Fixed the UI issue in Chrome.
2.Fixed client binding issues in Mesh scenarios. -
tjsz
senior tag
válasz
changer1979 #6942 üzenetére
frame burst = enable
transmit power = 40 mW -
changer1979
csendes tag
Sziasztok! Úgy néz ki meglett, hogy mi a baj. Tudom, hogy már rég kiment a divatból, de eddig én WEP-et használtam(a szomszéd öregasszonyok biztos nem állnak neki feltörni). Átállítottam WPA2-re és kapcsolódik minden kamera. Viszont... a mellékelt képen, az advanced beállításoknál, mit hova állítsak, hogy jó legyen minden? Az 5ghz ki van kapcsolva, nem használja itt semmi.
-
tjsz
senior tag
válasz
changer1979 #6939 üzenetére
Wifi filtering nincs véletlenül bekapcsolva? Ha igen, akkor lehet, hogy a kamera MAC címe változott (firmware frissítés után lehet ilyen). De ahogy zsolt501 is írta, kellene pár screenshot a wifi beállításokról.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz
changer1979 #6939 üzenetére
Szia!
Ha tennél be egy képernyő mentést a WiFi beállításaidról akkor kicsit könnyebb lenne tanácsot adni.
A kitakarandó a hálózat neve és a jelszó, a többi kell. -
tjsz
senior tag
válasz
changer1979 #6935 üzenetére
Teljes NVRAM törlés + utána config elöről ?
-
Simi121
aktív tag
válasz
changer1979 #6935 üzenetére
A 2.4 és az 5ghz külnönböző ssid-re van állítva?
-
changer1979
csendes tag
válasz
Simi121 #6934 üzenetére
A kamera, amíg nem csatlakoztatom a wifire hotspot módban van. Amikor belépek, látja is a ssid-et, de connection failed üzenetet kapok amikor próbálok kapcsolódni. A gyári szoftverre ugyanilyen módon simán tudok csatlakozni. Valami csak a fresh tomato-val nem stimmel. A router hardver verzióját valamilyen módon nem lehet lekérdezni? Ssh-val be tudok lépni a routerbe, de onnantól megáll a tudásom. Jelenleg a gyári szoft van fent. A laptopok, telefonok simán mennek mindkét szoftverrel.
-
Simi121
aktív tag
válasz
changer1979 #6933 üzenetére
A kamera 2.4-en tud csak csatlakozni, tuti engedélyezve van? Kamerába lan kábel segítségével be tudsz lépni és megnézni mit lát wifi-n. Fresh tomato nem lehet probléma.
-
changer1979
csendes tag
Sziasztok! Régóta van egy AC68U routerem. Az egyik ismerősöm elvitte, aztán most került vissza kb. 2 év után. 99%-ban biztos vagyok benne, hogy "advanced tomato"-val adtam oda, viszont gyári szoftverrel kaptam vissza. A router tuti nem lett kicserélve, mert volt rajta egy kicsi sérülés, amiről megismerem. Az istenért nem tudom visszapakolni az advanced tomato-t, folyamatos bootloop az eredmény. A fresh tomato felmegy rá, de valamilyen oknál fogva az IP kamerák nem hajlandóak csatlakozni a routerre, minden más (telefon, laptop) megy rendesen. A matrica a hátulján: H/W ver: A. A fresh tomato c1-et ír. Ha fel tudnám csatlakoztatni az ip kamerákat, nekem jó lenne a fresh tomato is, de nem hajlandó egyik sem kapcsolódni hozzá. A gyári szoftverrel a kapcsolódás probléma mentes. Merre keressem a megoldást?
-
Victorio
aktív tag
Ki is jött a gyorsjavítás az utolsó Fresh Tomatohoz: v24.5
Javítja az SMB csatlakozási problémát ami miatt nem működött Windows alól az autentikáció. -
egerj
tag
Újra próbáltam, és telepítette, és működik.
-
egerj
tag
Frissítettem a legújabb Merlin verzióra.
Sajnos változatlan üzenet, nem települ a Download master
Help please!
-
egerj
tag
Sziasztok!
Asuswrt-Merlin 384.14 fut rajta
Nekem is ment évek óta gond nélkül, de az elmúlt hetekben több gond is volt, nem volt internet, sem vezetéken, sem wifin. Kikapcsoltam, és a Voda routert használtam.
Most újraindítottam, minden ment korrekten, de a download master elég furcsán működött. Azt mutatta, hogy szüneteltet egy csomó seedet, amiket ki akartam törölni, de egy nem törlődtek, és még meg is többszörözte őket (visszaraktam az eredeti hdd-t).
Erre uninstall a download master, hogy majd újra installálom.
Erre a válasz intall közben: Távoli szerver nem reagál.Mit csináljak?
Jenő
-
SztiviVander
addikt
válasz
YAS-dude #6925 üzenetére
2024.12 -> EOL. Mar majusban bejelentettek, de kitoltak ev vegeig. Merlin mar nem lesz ra tobb, pedro is csak max az alkalmazasokat (openvpn, wireguard, dnsmasq,stb) fogja tudni frissiteni. Igy is sokszorosan tovabb volt tamogatva mint kb barmi mas, tplinkek 2-3 ev, huawei max 1.
-
YAS-dude
őstag
Szintén, 2018 óta megy egy ac68u. Idén tettem elé egy ax58u-t és aimesh-ben vannak szétrakva a házban, egymással vezetékkel összekötve (ethernet backhaul). Hibátlan. És hogy még mindig tolja rá az asus a frissítéseket ez külön dícséretes, engem meggyőztek, nem véletlenül asus az új router is.
-
Victorio
aktív tag
válasz
zsolt501 #6920 üzenetére
Szinte napra pontosan 9 éve vettem egy Black Friday akcióban, azóta megy 0-24. Egy legendás Linksys WRT54GL-t váltott le - az is elpusztíthatalan volt, csak már szűk lett a sávszél.
Az AC68U-n nemrég osztottam ki a 40. IP címet. Kettőnk asztali PC-je, munkahelyi laptopja, tabletje, telója, könyvolvasó, NAS, TV, 5.1 erősítő, egy webkamera, meg egy rakás okos háztartási eszköz szokott rajta lógni. Külső házban állandóra rádugva egy HDD, mindenes tárnak. Fut rajta SMB, FTP, TFTP, DLNA, VPN szerver, natívan kezeli a FreeDNS DDNS szolgáltatását.
Probléma nincs, nincs leszakadozás, lefagyás, nincsenek WiFi vakfoltok a lakásban (58 m² betonpanel).
Egyedül az SMB szerver része volt ami párszor magától leállt (még a gyári FW-vel), de ez se sűrűn jött elő.
Pár éve volt egyetlen lefagyása, akkor elindulni se volt hajlandó, azt hittem megpusztult. Akkor flasheltem rá a FreshTomato-t, az új életet vitt bele, azóta ismét problémamentes, az SMB is stabil lett.
Így, hogy a FreshTomato kapott Wireguardot is, nincs olyan feature ami hiányozna.Amire lecserélném az egy olyan router ami WiFi7 képes és 2.5G-s az összes rezes portja. Nézegettem az Asus RT-BE86U-t, de ennyi pénzt még nem adnék érte, annyira még nem problémás ezzel se a sávszél - inkább csak az tech-bogár dolgozik bennem.
Szóval egy darabig még marad a vén csataló. -
Victorio
aktív tag
Alapból tiltva van az SMB v1 támogatás a Win11-ben.
Itt tudod bekapcsolni: Vezérlőpult > Programok > Windows szolgáltatások ki- és bekapcsolása > SMB v1 támogatás -
HPAA
őstag
válasz
ArthurShelby #6916 üzenetére
ott már megtörtént korábban/eredmény nélkül
gondoltam egy próbát megér itt is
-
HPAA
őstag
üdv
laptop és ezzel együtt win váltás után /11/ a laptop nem látja az eddigi samba megosztásomat az eddig tökéletesen működő usb re tolt ssd-ről, igaz eddig win 10 volt a régi laptopn
smb2 re váltottam beállításoknál , win alatt a wifit magánhálózatra , de semmi
egyéb 5let ?
köszönöm -
Victorio
aktív tag
válasz
smallmer #6912 üzenetére
Érdemes egy próbát tenni a Firmware Restoration toollal.
Csak a PC-vel legyen összekötve a router az egyik LAN porton, és legyen kikapcsolva.
Elindítod a Firmware Restoration toolt.
Kapcsold be a routert úgy, hogy közben nyomva tartod a reset gombját.
Amikor a power LED villan egyet engedd el a resetet, és nyomj rá a toolban az upload-ra.
Töltsd fel a firmware-t. Kell neki pár perc.
Ha működött és be tudsz lépni a firmware-be akkor csinálj egy resetet úgy, hogy a Erase NVRAM be van pipálva.Amúgy pont pont pár napja jött ki az új FreshTomato. Lehet érdemes azzal kipróbálni.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus AC68U routerem. A múlt héten megadta magát, ami abban merül ki, hogy ha bekapcsolom, akkor a egy pár másodpercig világít az usb 2.0 led és utána nagyon halványan világít a power led. Semmire nem reagál.
Amit próbáltam:
- Factory reset úgy hogy a WPS gombot nyomva tartom bekapcsoláskor
- 30-30-30-as módszer
- reset gombot nyomtam és bedugtam a tápot, majd vártam 10 másodpercet
Van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám életre lehelni?
-
egerj
tag
válasz
Mostly Harmless #6908 üzenetére
Köszönöm, de nem kakarok firmware-t frissíteni, de
kínomban végignéztem az összes beállítást, és ott ki volt kapcsolva a Cloud disk és a Smart acces.Ezeket bekapcsolva, és újra indítva, most már érzékeli, hogy van meghajtó, ki is írja a nevét helyesen, mind a két porton, de a meghajtó állapota ...
Már éppen meg akartam nézni a pontos állpot kiíréásr, amikor láss csodát, működik...
Vagyis: valamikor ez a beállítás - magától ??? - kikapcsolt..
-
egerj
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem.
Évek óta gond nélkül használom:
- torrent letöltés
- 2 Tb külső meghajtó megosztása
- WAN-DDNS elérés
Az elmult hetekben kezdtek gondok lenni:
- először nem tudtam távolról elérni, de ezzel nem foglalkoztam, mert mostanában nem használtam
- az elmult napokban nem tudtam belépni downloadmaster felületére, ez egy újraindítás után működött
- és ma nem kezdte el a letöltésMegnéztem a hálózati térképen, ott volt a meghajtó, de inaktív.
Ez után bármit is csináltam, nem lett aktív.
Ellenőriztem, a meghajtó jó.
Próbáltam másik meghajtóvan, és egy pendrival is, de most már nem is érzékeli a meghajtókat, pedig a meghajtón a világítás - gondolom a táp - világít.Mit lehet csinálni ?
-
válasz
Vikitorony #6903 üzenetére
Nálunk új építésű, 140 nm-es, egyszintes családi házban egy AC68u van használva AP-ként, szépen lefedi az egész házat, teraszt, a kocsibeállón még az autók is simán tudnak wifin szoftvert frissíteni. Kb. a ház közepén van elhelyezve, közel a plafonhoz - mondhatni közel ideális pozícióban.
A régi bérház falai lehet vastagabbak, nedvesebbek, de talán jobbak, mint egy vasbeton panel. Nálunk viszonylag vastagok a falak és közfalak is, de téglaház, tehát kevésbé árnyékolja a rádióhullámokat. -
YAS-dude
őstag
válasz
Vikitorony #6903 üzenetére
Nekem hasonló problémát megoldott két asus router aimesh-be kötve (kábellel.) Egy ssid van és mindenki boldog, minden eszköz arra az ap-ra csatlakozik amelyiken jobb a jelerősség.
Nem ismerem a mikrotik cuccokat, de kizártnak tartom, hogy nem tudnak ilyet.
-
Vikitorony
tag
Sziasztok!
Egy RT-AC68U router beszerzésén gondolkozom, mert a Mikrotik hAP ac2 (AP1) beépített wifi-jét nem mondanám túl jónak. A Digi-s modem AP1 mellett található, leginkább ezért van ott az AP1, ahol.
Tesztek alapján pedig úgy olvastam, hogy az AC68U 2,4 GHz-es WiFi-jének elég jó a hatótávja.
Régi bérház, ~80 nm, ebből 2 szobában jó a jelerősség.Ez a két szoba a képen #1 és #2 jelölésű, #3 ott még egész jó.
#4 erkély felőli végén már alig van, #6 so-so, #7 egyes pontjain még működik, de inkább nem.
#8 teljesen esélytelen, ezért oda bekerült egy Mikrotik hAP lite (AP2), ami másik SSID-vel fut, lefedi a #4-es erkély felöli végét, a #7-es és #8-as helyiségeket. AP2 közvetlenül csatlakozik AP1-re kábellel.Jelen pillanatban az lenne a cél, hogy lehetőleg egy AP-val vagy egy SSID-vel le legyenek fedve az #1 - #7 helyiségek, stabil legyen a kapcsolat és a sebesség használható legyen pl. Youtube-hoz és streaming szolgáltatásokhoz. #8 elhanyagolható, nem baj, ha ott nincs WiFi.
Mikrotik-ekkel még nem próbáltam a CAPsMAN-t, illetve azt se tudom, hogy a jelenlegi setup hogyan működne, ha az AP2 is ugyanazt az SSID-t és jelszót használná, mint az AP1.
1. Tapasztalatotok szerint a jelenlegi helyről ki tudná szolgálni a kívánt célt egy AC68U?
2. asuswrt-merlin-nel kinek milyen tapasztalata van?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- iKing.Hu - Garmin - Fenix 8 Amoled Sapphire 51mm - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest