Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Reynaldo #84291 üzenetére
Ha már kifizetem a plusz garanciát (5 év biztosítva) ,melyik gépre lenne még érdemes rápróbálnom?
Ez a Samsung eléggé szimpatikus de nincs rajta 30 fok (csak 20 majd utána 40-től) avagy nincs rajta 1000/1200-as fordulat (800 után rögtön 1400-ra kapcsolható).
6-os szériás Whirlpool ok is szimpik de szívesen kiprobálnék egy LG gépezetet is.Szerk.
Mostani Electrolux gépeket élőben megtapogattam de nagyon silány minőségűek lettek sajnos.Fontos még ,hogy melyiknek a "legbiztonságosabb" a dobja ,ami még véletlen sem sérti meg a ruhákat.
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz phoenix1989 #84297 üzenetére
Szia!
Mi ilyet vettünk 2,5 éve. Nincs vele gond, szépen mos, száritás is rendben volt.
De mivel közben lett macskánk, így venni kellett egy szárítógépet külön, mert ez nem szösztelenít.
Szárításnál is vizet fogyaszt így azt mindenképp figyelembe kell venni.
Amit linkeltem már kifutott, de a Tesla oldalán most van 2 típus.
Az egyikre van is ár. Tesla WW86491M -
OPiiPO
veterán
válasz phoenix1989 #84297 üzenetére
Bocs, hiányosan fogalmaztam: én nem fogok ajánlani olyan gépet, amelyik szerintem nem fog legalább alapvető szinten az elvártak szerint működni. Sajnos a kombi szárító+mosó az egy ilyen műfaj, ahol kifejezetten drága a minimálisan is jól működő konstrukció.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
OPiiPO
veterán
válasz phoenix1989 #84295 üzenetére
Akkor emelni kell a kereten, 300eFt fölött van ami ajánlható kombigép (szerintem).
-
OPiiPO
veterán
válasz phoenix1989 #84288 üzenetére
Akkor passz, nem tudok segíteni.
Helyhiány: kerettel egymásra pakolva sem? Akkor két középkategóriás mosó+szárítóval egész elfogadható kombót lehetne kialakítani.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz phoenix1989 #84286 üzenetére
Mind a négy kimondottan gagyi. Sajnos 150000 forintért egy mosógép is kompromisszumos, pláne a szárítóval kombináltak. Zanussi Turbodry van itthon, eleinte párszor szárítottunk vele, aztán leszoktunk róla.
Amelyik kombigép elfogadható, az közel 300000 Ft, de magamnak nem venném meg. Már a dob mérete miatt sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Reynaldo
junior tag
válasz TechN7ne #84274 üzenetére
Nem egészen úgy van. A kategória jelölés inkább csak az áramfogyasztásra vonatkozik, pl. a tiéd az A kategóriás, Súlyozott energiafogyasztás 100 ciklusonként:
46kWh, míg egy C-s kb. 65kWh-t fogyaszt.
Talán ő a felelős:
Active Water Plus
A rendkívül hatékony vízgazdálkodási technológiának köszönhetően automatikusan megméri a töltetet, majd beállítja a vízfogyasztást.
De nem biztos, és ha lehet extra víz hozzádást beállítani rajta, hátha jobb lenne. Vagy még az is lehet, hogy bejáratós, és néhány mosás után jobban teljesít, bár lehet, hogy most hülyeséget beszélek.
A 47 literes átlagos víz használattal illene, hogy szépen mosson. Láttam egyik 9kg-os LG-re például csak 36 litert írnak,(lehet elírás?) de ilyesmi panaszt nem olvastam azokról.
Bár egy másiknál meg 48 litert írnak, egy 8kg-os LG-re, na, ez inkább hihető.[ Szerkesztve ]
STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
OPiiPO
veterán
válasz phoenix1989 #84286 üzenetére
Csak mosásra az AEG megfelel. Külön szárítógép nem is fér be a keretbe, vagy helyhiány az oka?
-
OPiiPO
veterán
válasz phoenix1989 #84284 üzenetére
Illetve könnyebben kapnál tanácsokat, ha belinkelted volna a gépeket és nem nekünk kellene kimásolni és betolni a keresőbe. Én pl. egyikre sem fogok rákeresni
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
Üdv! Mosó szárító szeretnenek a szülők . 150k kerettel van valami ajánlható?
Heinner HWDM-H9614A pl kicsit több mint a keret de tetszetős. Mit lehet tudni róla? Valakinek tapasztalat?
Amit ők néztek eddig.
candy-rpw4856bwmr-1-s
hoover-hdp-696ambc1-s
whirlpool ffwdb-864369-sv-ee -
HdRew
őstag
válasz ribarszki #84276 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az ajánlást, 300-ért megfontolandó, de nem probléma, hogy nem hivatalos Dyson partnertől veszem? (Eredetileg az Euronics-tól vásároltam volna 270-ért a V15-öt.)
Ez az egy van sajnos. Úgyhogy mellé előkerül a seprű meg miegymás, elég macerás. Ha esetleg nem lennénk megelégedve, akkor lehet lesz mellé egy vezetékes készülékünk is, de most egyelőre a Dysonnal tervezünk, jó lenne, ha beválna.
Köszi szépen a tanácsot, rá fogok nézni a Miele gépekre is, ha esetleg a Dyson nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket maradéktalanul.
-
F-ECT$
titán
Ahogy BB9000 is írta: a vezetéknélküli kevés az alapos takarításhoz, főleg ha kutya is van. Nekünk 8000-es sorozatú Philips vezetéknélküli van, anyukámnak Dyson V12, egyik sem tudja 100%-ban azt, amit egy vezetékes. (Szerintem ha nem írják, akkor nincs tartalék akku a Dyson mellé sem.)
Ha már 300k körül szeretnél költeni, akkor vegyél egy Miele C2/C3-at 100k körül, és 200k körül egy Dyson V10-et.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
BB9000
senior tag
Nekünk is van Philips PowerPro Aqua készülékünk. Ha csak az az egy porszívónk lenne, akkor szinte biztos, hogy mi sem lennénk vele megelégedve. Kiegészítő készüléknek, alkalmi használatra jó, de önállóan nem teljes értékű. Nekünk van mellette egy Karcher K 55 Pet Plus, egy robotporszi (iLife) és két vezetékes porszívó is, amelyből az egyik egy Miele C3.
A kinézett Dyson mindenképpen jobb készülék, mint a mostani Powerpro Aqua, de szerintem amellé is kell egy veztékes.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Szia! Ne a V15-öt nézd, hanem az utódját a Gen5-öt. (Valójában hajszálnyi a különbség) Viszont a Gen5 absolute géphez minden jár ami régen a V15 absolute géphez. Benne van a mini motoros fej is. Pl [itt . De nézz utána, nem akarok hülyeséget írni.
Extra akkumulátor soha nem járt hozzá. Régen volt egy spéci csomag, ahol kaptál 2db akkuit a géphez, de totál felesleges. A mini motoros matrac fej annál fontosabb.
Fontos, egy ne max módban járasd a gépet, hanem auto módban. Úgy simán elég lesz a 80nm-es lakásra. -
HdRew
őstag
Porszívó hsz
Sziasztok!
Jelenleg van egy Philips PowerPro Aqua a lakásunkhoz, 3-an vagyunk, a feleségem, én, és a mopsz kutyánk. Finoman szólva sem vagyok/vagyunk megelégedve a mostani porszívóval, így az utóbbi időben nézelődtem a piacon. Illetve mopszunk az év 365 napjában vedlik, most különösen, szóval mikor alkalomadtán a kocsiban visszük a kutyát, akkor hagy bent némi szőrt, így a kocsit is szívesen porszívóznám az új kiszemelt termékkel. A lakásunk 80 nm. Jelenleg nincs szőnyegünk, sokat nem is tervezünk a lakásba.
Láttam korábbi hsz-ekben, hogy a Dyson csendben kivette az absolute termékéből a tartozékokat és cserébe lett egy absolute gold és egy total clean variáns is mellé. Azért remélem az absolute-ban még van pótakkumulátor, vagy már azt is kivették? A többiben nem ír róla, hogy lenne. Az absolute-ban a hair screw motorizált tisztítófej már nincs benne, csak a totálban, érdemes lenne akkor azt beszereznem egy mopszhoz, vagy elég kicsi a szőre ahhoz, hogy ne legyen rá pluszban szükségem?
Mindenesetre 99%-ban a Dyson V15 detect absolute lenne a választásom, kérlek erősítsetek meg benne.
Köszi szépen a segítségeteket!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #84273 üzenetére
Am mekkora félrevezetés ez a A kategória...
Mondván kevesebb fogyasztás ,kevesebb villany számla de sokkal erősebb /jobb mosószert igényel a tisztább mosáshoz ami valljuk be kicsit sem olcsó..
Így összeségében az A kategóriával nem ,hogy sporol az ember ,hanem többet költ rá.Kellett nekem is az asszonyra és az anyósra hallgatni.
Ezért is van az ,hogy a régebbi kevésbé energiatakarékos készülékek tisztábban mosnak. -
TechN7ne
nagyúr
válasz BB9000 #84271 üzenetére
Hoppá….
Az A kategória tehet róla ,ezzel meg is lett magyarázva!Köszönom a hasznos infót!
Csabroncka
Nem nagyon pakolom meg ,max. felig szoktam kb.
De rengeteg féltve őrzött kedvenc drágább ruháimat meg egyenként szoktam kifordítva alacsony fordulaton 30fok.[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #84159 üzenetére
Tegnap már megkaptuk a WAN28270BY típusú mosógépet.
Konkrétan az a bajom vele ,hogy nem most tisztán (ez az első Bosch mosógép nálunk).
Ariel Color mosószer + Coccolino Sensitive kombó ,ruhák nem maradnak teljesen tiszták és illatuk sincs.
60 fok /1200 fordulat sem képes a csillogásra.
7 éves Electrolux vagy a 10+ éves Indesit / Whirlpool gépezetek is sokkal tisztábban mostak.
Két kupakkal is rakok öblítőt sem érezni ,más gépben elég volt max. egy kupak is.
1000 fordulat és a felett nagyon gyűröttek maradnak a ruhák.
Így összeségében nem vagyok elégedett ezzel a géppel.Minden másban jól teljesít ,max. fordulaton sem hangos és nem rázkódik ,de így kb. ennyi a pozitívuma.
Vloszinűleg elállok a vásárlástól.Kérdésem a következő:
Van olyan mosógép ami tisztán is képes mosni max. 230/240k körül?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ismét a segítségetek kérném.
Törölközőszárító radiátort néznék.
Árban a nagy a szórás, ami feltűnt a súly a különbség egy olcsó, és drágább között.
Amiket nézegetünk Betatherm radiátorotok, picit soknak találom az árát. pl: [link] 135k+ posta fekete színben. 500*1625mm.
Érdemes ebből is a drágábbat megvásárolni? Agyalok még, hogy lemondok a fekete színről, de az illene a majdani fürdőbe.ui: kondenzációs kazán is listán van, abból a szerelő a Bosch-t ajánlotta. jelenleg kéményes Saunier Duval van.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Mosogatógép vásárlás előtt állunk (a mostani beépített Beko marad a helyén), viszont azóta eltelt jópár év, így nemtudom mi most az ajánlott/kerülendő márka/típus?!
Igazából azon kívül, hogy beépíthetőt keresek nincs más szempont.
(Gondolom mindegyik halk, van eco program, min 8 teríték, stb)
Javaslatokért köszi!Do you see the white shadow?
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Érdeklődni, hogy a kinézett Gorenje tűzhelyt merre érdemes megvenni? Illetve valahová nem-e tudtok kupont, hogy lentebb vigyem az árát?! 5év garancia jó lenne.
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Most futó Lidl Philips porszívó mennyire használható?
-
csabi324
tag
válasz E.Kaufmann #84237 üzenetére
A Candy-ről én sem hallottam sok jót.
Parasztvakítás igen mert lehet a motor ami utoljára meghibásodik.
Csak működik a marketing mert az embernek ad egyféle megnyugvást. -
pjen
félisten
válasz Sinkapeter #84255 üzenetére
Lányomék átálltak gáz főző lapról indukciósra, azt mondja árban kb ugyanaz. Sütőben nincs indukciós, tehát az lényegesen drágább lesz.
-
Sinkapeter
tag
Sziasztok!
Most fogunk átállni a teljesen gázos tűzhelyről indukciós főzőlapra és elektromos sütőre ,köszönet az eluxos kuponok említéséért. Ha meglesz minden (egyelőre még az EON ül a hálózatfejlesztési kérelmen), akkor mindenképpen meg szeretném emeltetni a havi általányt villanyból, hogy ne elszámoláskor érjen majd meglepetés. Amit a nyári gázszámla alapján tudok, az az, hogy havi 10-12 köbméter gáz fogyott el főzésre és sütésre. Mennyi lehet az ennek megfelelő mennyiségű áram? Valahol láttam egy számítást, hogy 1 m³ kb. 10 kWh-nak felel meg, de ebbe azt hiszem, hogy nincs beleszámolva a gáz- és elektromos tűzhely közti hatásfok-különbség. -
MODERÁTOR
Persze ez a marketing bullshit, 0 embert ismerek akinek van ilyen. Dehogynem vehetsz, manapsag mar nem igy mukodik. 1-2 exkluziv modell van aminek szigorubbak a feltetelei.
Tudatos vasarlok teszt hat azt hagyjuk[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Reynaldo
junior tag
Lehet azért, mert ügynökök értékesítik, vagy nem tudom. Dupla Hepa, dupla kefés motoros kefe..., azért vannak érdekes dolgok, legalábbis jól hangzik, hogy értelme van-e, azt nem tudom.
STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
Reynaldo
junior tag
válasz Sinesol #84248 üzenetére
Én még egyet se. Milyen gépből, hány éve? Mostani gépekre úgy látom itt, hogy ez már nem jellemző, csak te emlegeted megint. Ha meg ilyen gondod van, használhatnál mondjuk egy mosózsákot. Pár száz Ft, talán, és a probléma megoldva.
-
Sinesol
veterán
válasz Reynaldo #84221 üzenetére
Dehogynem tekeredik, 2-3 alkalommal szedtem mar ki zoknit tisztitonyilason keresztül, mastol id hallottam mar, hogy aprobb ruhadarabok nagy ritkan lecsusznak valahogy a dob szelenel.
Nem volt nagy gond, hallottam a szivattyun, hogy valami nem oke, psr perc alatt ingyen megoldottam a dolgot, mert ugye van tisztitonyilas. Még a legolcsobb kinai gepeken is…
De ez nem egyedi eset, nemreg tapogattam meg egy uj AEG szaritot, az ajto belső fele a leggagyibb, vékony műanyagbol van, miközben mindenkinel üveg, vagy valami erős vastag müanyag.[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz csabi324 #84236 üzenetére
A Gorenje már nem a régi jó minőség, sajnos. Ha a negatív élmény miatt az kilőve, MM-ból 129k és 143k egy 8 vagy 9kg-os LG mosógép, és úgy látom, hogy gőzös mindkettő, és ezek nem is a spórolós keskeny verziók. De sajnos csak 2 év a gari, ezért a + 3 év még külön költség, na meg a szállítás, ha úgy lesz.
Inverter garancia, valamelyik Whirlpool-ra 20 évet adnak, az meg mi?STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
Reynaldo
junior tag
válasz j.bravo #84244 üzenetére
Vezeték nélküli Speedylux, ez olyan mint egy Dyson, gondolom az ára is.
-
j.bravo
addikt
válasz E.Kaufmann #84235 üzenetére
Ez az a Lux, ami az Electrolux szuperprémium márkája, a turbinarendszer elvileg Saab tervezés, és a porszívó az ezredfordulón került több mint 200k-ba, és áruházban nem votl kapható, csak ügynökök értékesítették, helyszíni demóval? (mondjuk mélyporszívó/atka kárpitpüfölős meg több más fejjel, miegymással)
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
arcsin
senior tag
válasz atomanti19 #84240 üzenetére
Ha visszakeresve a miele a befutó a topic szerint amblokk, szerintem spec neked címzett válaszban sem fognak mást írni.
-
MODERÁTOR
válasz atomanti19 #84240 üzenetére
C2 vagy C3
Főleg tartozékokban lehet difi. Egy fullos C3-mal hosszú időre letudod a porszívó kérdést. 1-1,5 évente 6-7k egy hepa filter bele, a porzsák kb 4500/4db, de nagyon sokáig elég.
C2 is bőven elég amúgy és akkor nem kell annyit költened, a porszívófejet kell jól megnézni mi van mellé. Ha nagyon spéci fej kell akkor egy ilyen turbókefével megtuningolhatod [link][ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Szibilla
aktív tag
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
SOS kellene vennem egy porszívót mert a mostani kimúlt. Van egy aksis elso generacios xiaomi rúdporszivónk a gyors takarításhoz , egy hagyomámyos vezetékest szeretnék vagy egy olyan rúdporszívót ami kivált egy ilyet. 60m2 a lakás, tehát nem nagy. Két kisgyerek, 2 szőnyeg semmi más extra. Lehessen állítani a fejet, hogy prketta, szőnyeg vagy járólap. Jobb lenne porzsákos, de a nélkülivel sincs gond ha profi a cucc. A mostanival pl. az volt a gondom, hogy szerintem valahol eresztett mert por szállt a levegőben takarításkor. A levegő tisztitó mindig piros értékre ugrott, a rúdporszívó is tök jól takarít és ott soha nem történt ilyen. Ne legyen mocskosdrága a porzsák és a szűrők sem.
Sokan mondanak jót a dyson termékekről is, a Miele C3-ról is jókat olvastam most itt visszakeresve. 100-200k közt kellene találjak valamit, kb ma
Ui.:Teljesen vakon vagyok a témában. Köszi a helpet!Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
pjen
félisten
válasz E.Kaufmann #84235 üzenetére
Nekünk van egy Lux gőzállomasunk, 20+ éves és hibátlan. Viszont 200K volt akkor. A Lux porszívó is hasonló árkategória volt. Szomszéd vett, még most is hibátlan.
Viszont pár éve vettünk egy Elux super silencer porszívot az is nagyon halk. Nem egy lux, de csak 60K volt.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Nekem 2 Beko-m van, egyik 10 éves (most már rangidős élettartamú életem összes mosógépe közül), a másik 6. Az első a 4. évében kisgyerekes extra terhelést kapott, azóta bérlők használják, a másik újkorától kapja a kisgyerekes ívet. Rozsdát nem tapasztalok (előltöltősek) De tuti lesz akinél meg pont ez a márka szrt be hamar.
A mosógép pont olyan dolog (víz+ áram+ súly), h itt nem tudsz biztosra menni, azt kell venni a kereteden belül amire a legtöbb gari van, előbb-utóbb úgyis beszrik.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
E.Kaufmann
veterán
Mi is így jártunk, de Indesittel (mármint, hogy elszállt az ár).
Lett belőle plusz kp-val Gorenje+új bizti. (csöbörből vödörbe)
10 év motorbizti úgy néz ki, hogy egy nagy parasztvakítás sok gyártótól. Persze volt itt olyan, akinél az ment tönkre de én a legtöbb mosógépet mindenféle más nyavajában láttam megpusztúlni. A szíj meg az automatika úgy is megvédi a motort, esetleg direkt hajtásnál számíthat.
Rozsda: Direkt raktam fel most az új mosógép érkezése előtt páraérzékelős szellőztetőt, hátha kicsit lassít a folyamatokonJa és Candy-t NE. (arra még az MM munkatárs is ezt mondta )
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
csabi324
tag
Sziasztok.
Mosógép vásárlás előtt állunk.
Az előző gép egy Gorenje előltöltős mosógép volt.
4 évet bírt.
Plusz garanciát vásároltunk rá szerencsére mert alapból 3 év járt volna.
A biztosító gazdaságtalan javítás címszóval adott nekünk egy levásárolható kupont a Media Markt-ba(onnan vettük).
Nos sajnos az a helyzet hogy 4 év alatt a duplájára emelkedtek a mosógép árak.
80 ezer Ft értékű a kupon.
Nézegettem a gépeket és hát 130 ezer alatt nem nagyon kapni normálisat.
A keret max 150 ezer Ft lenne.
Azt láttam hogy a BEKO 10 év garanciát ad a motorra ha regisztrálod a terméket.
BEKO márkájú mosógépet érdemes venni?
Vagy esetleg van olyan típus amit kerülni kell?
Szoktak e ezek a gépek rozsdálni?
Átlagban hány évet bírnak?
Nem szeretnék 4 év múlva megint mosógépet venni. -
E.Kaufmann
veterán
Nekünk sosem volt pénzünk drága porszívóra (igen, ismerem a mondást, mi drága). Meglepetésként ért, mikor pár éve meghallottam egy Lux-ot. Pontosabban normál hangerőn meg tudtam kérdezni a használót, hogy ez most rendben működik? Azt mondta igen, ez a normális hangja és még szív is.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
pjen
félisten
válasz E.Kaufmann #84231 üzenetére
Ez meg a másik! még használni is lehetett.
-
veterán
-
arcitec
addikt
válasz Silent77 #84225 üzenetére
Hát ez az, ebben tévedsz. Jót akarok neked. A Y62IS443 CSAK senseboil mint, ahogy írtam is. Nézzed meg a linken semmit nem ír arról, hogy Bridge, amúgy meg a képen is látszik, hogy nem érnek össze a fehér vonalak. Nézz csak jól körül, szerintem ha mindkét funkciót akarod, akkor azt a drágább modellekben találsz... De TE tudod ...
U.I : Igazad van az a fránya google ... hogy minek hoz ki hasonló találatokat amikor konkrétum van megadva[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
veterán
válasz arcsin #84189 üzenetére
Visszaküldöm az EIV644-et, és Y62IS443 vásárolom helyette.
Nagyon benéztem, Googlén néztem utána, nem azt a típust dobta ki, hanem a EIS62443 számút. Amiben tényleg nincs bridge funkció. Az elején lévő karaktereket nem figyeltem.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Reynaldo
junior tag
válasz Sinesol #84216 üzenetére
Nem tekeredik ott semmi, nem kígyó az. Engem nem győztél meg a feltételezésekkel, konkrétumokat meg nem látok. De mint már mondtam, van 5 év gyári garancia,, ha gond lenne, azért vannak, hogy megoldják. De nem valószínű, hogy az miatt lesz. Nem egy sufni cég, talán. Meg aztán mindenki tud választani, ha mások az igényei, ráadásul alig drágább a közép kategóriás, ami prémium tisztítónyílást ad, ha neked az fontos, vedd a kicsivel drágábbat, semmi gond.
-
tag
Sziasztok!
Fagyasztószekrény vásárlásában kérnék tanácsot, hátha valaki tud ajánlani tapasztalatok alapján.
- 70-90L körüli nettó űrtartalom
- Mosókonyhában/garázsban lesz elhelyezve
- Keret legyen mondjuk 100.000 FTElső keresgélés után nála kötöttem ki, de megvárom hátha kapok valami jó ajánlást:
Heinner HFF-91HBKF+ Fagyasztó, 84 l, F energiaosztály, 4 fiók, Mechanikus vezérlés
-
válasz Reynaldo #84215 üzenetére
2 embernek lenne panelban.
Azért mosnak sokat, nem tudom mennyit szánnak rá, de 150k biztos ok, a 200k+ már sok szerintem.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Sinesol
veterán
válasz Reynaldo #84212 üzenetére
Vegytiszta marketingrizsa sz a szöveg, nesze semmi jelleggel. A hangzatos "dupla ajakos csapda", az a "hótsztenderd" megoldás vagy 30 éve, semmi extra nincs benne, kb minden gépben ilyen kettős ajtótömités van, pénzérme, kulcs, stb odakerül forgás közben. A leváló szöszök, egyebek, azok a keverőtárcsásban is képesek voltak kifolyni a lefolyón, akkor az is "öntisztitós" volt. A tisztitónyilás arra való, ha valami ártcsúszik, rátekeredik a szivattyúra, lerakódik a kosz, akkor ott ki tudod szedni, na ez esetben szerelő bonthatja le a gépet, mert az Elux spórolt 5 centet.
Szvsz én már lassan Whirlpool mellé teszem, pár éven belül tuti oda süllyed, a mosogatógépeik pl. már most is gyengébb anyagminőségűek, asztalos azt mondta, hogy teljesen szemét kategóriába ment át, senkinek nem ajánlja, a lemez szinte alufólia vastagságú.
[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz MaxxDamage #84214 üzenetére
Mennyi az a közép ár nálad?
Van pár darab, például egy 6-os(középső kat.) szériás Bosch WGG14204BY, 2 év gyári garival, + a szállítás 7990Ft.
Ezt kiegészítve 5 évre(+3év biztosítós gari) +21 990 Ft, így ~210k lenne.Van az Electroluxnak a közép(6-os széria) kategóriában hasonló, PerfectCare 600-as Elöltöltős mosógép ÖKOInverter motorral az EW6F429B ~142000 Ft-ért 5 év gyári gari és ingyen szállítás. Itt van a szükséges kuponozás hozzá.
Vagy még egy(asszem) szintén közép kat. LG F4WT209S6A Elöltöltős mosógép, ~152k, de ez csak 2 év garanciás, talán olyan +30-40-ért lenne biztosítós gari hozzá.
-
válasz Csabroncka #84213 üzenetére
Nincs ajánlott darab ilyen "közép" áron / kategóriában?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz MaxxDamage #84211 üzenetére
Amire a legtöbb gyári garit kapod és árban megfelel!
"in medias res"
-
Reynaldo
junior tag
válasz Sinesol #84208 üzenetére
Tisztítónyílás? Már egyszer kikerestem erre a megoldást: [link]: 14.7 Ajtótömítés dupla ajakos
csapdával
A készüléket öntisztító leeresztő
rendszerrel tervezték, mely lehetővé
teszi a ruhákról leváló könnyű szöszök
vízzel történő leeresztését.
Rendszeresen vizsgálja meg a tömítést.
Az érmék, gombok és egyéb kisméretű
tárgyak a ciklus végén viszanyerhetők.
Belépő szériában van ilyen, és ha mégis probléma lépne fel, 5 év garancia alatt oldja meg a márkaszerviz. Hát, nem?
Ha meg ez valakinek nem jó, választható kicsivel drágább, magasabb szériás gép, amiben ott van a prémium tisztítónyílás. Vagy felültöltős esetén Whirlpool és hasonló konstrukciók tucatja, akár 2 év alatt erősen rozdásodó(ami nem garanciás tétel) tetővel. Tisztelet a kivételnek.STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
Sziasztok,
5 éve vásárolt Gorenje mosógép E05 hibát írt ki.
Ha nem lenne javítható, milyet lenne ajánlott venni?
Árat nem tudok írni. Mi ajánlott?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Sinesol
veterán
válasz Nagya21 #84207 üzenetére
Drága, viszont indokolt, magasan a többiek felett van.
Az új Triflex-el még nem találkoztam, nem tudom mennyit javult akksiidőben, talán az veheti fel vele a versenyt.Csabroncka: Sajnos felültöltősben nincs sok opció, ha kicsit jobbat akar az ember, akkor csak az AEG/Elux van, kár, hogy már nagyon spórolnak mindenen. Nemrég volt itt emlitve, alig hittem el, de pl. tisztítónyilás sincs egyes gépeiken, hivjal szerelőt, ha egy zokni bejut a szivattyuhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
Hali!
Na sokan drágáljátok a dysont.....
Ez egy dyson V11 porszívó fej, korisme: nem forog a kefe.
Szétszedtem, a madzagolás O.K., valőszínüleg a bldc motor elektronyika adta meg magát.......
Mindenhol csapágy van, szétszedhető, összerakható, sehol nem tört el szétszedésnél.
Eme hiba miatt valószinüleg gatdasági totalkár a fej.
(Kurvasok üzemóra van benne, heti 3 takarítás, 96nm, keménylap, 3.5 év)
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz soldi3r #84205 üzenetére
Lehet, de a szerelő óra/kiszállási díja ennél is több, otthon meg nem áll rendelkezésére mindenkinek két perc alatt eszköz hozzá!
Sinesol: Igen, árukeresőn 3 év után panaszkodtak rá. A garanciát felejtsd el, gyári kell rá az meg 1+3 év volt akcióban az meg nincs mindig, de röhej már ez az olcsójánoskodás, meg + pénzes garancia kiterjesztés."in medias res"
-
soldi3r
veterán
válasz Csabroncka #84203 üzenetére
Ez a csapagykiszedo szerintem kisse tul van arazva Epp csak egy helyiertekkel.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Sinesol
veterán
válasz Csabroncka #84203 üzenetére
Nem túl bizalomgerjesztő, hogy a csúcs felültöltős 5 év után csapágyas, sokat volt használva, vagy ez ilyen, ennyit bir? Amugy gariban az még benne is lehet akár, de 1-2 év extra gari se drága, olcsóbban kijön, mint 40-50k plusz a szenvedés vele.
Na és ez ugy birt 5 évet, hogy még rendszeresen tisztitgatod is a kritikus részeket? Ha ez elmarad, lehet csak 2-3 év?[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Zanussi/AEG/Elektrolux felültöltős mosógép csapágyazás:
Amire figyelni kell:
-modellszámnak megfelelő jobb és baloldali csapágy (kompletten szerelt)
-csapágykiszedő, lehet otthoni, de a csavarhúzós ütögetős módszert felejtsétek el.A rohadékok valamelyiket enyhén beragasztják, az két emberes (egy ember a kiszedőtárcsát rányomja a csapágyházra), de egy 40-50cm-es csőkulcs elég az oldáshoz.
A legfontosabb, hogy a V gyűrű háza telik fel retekkel (én rendszeresen tisztítom a gépet, de mégis), ezt nagyon alaposan ki kell tisztítani műanyag eszközökkel (fogkefe), ronggyal, egy kis fürdőszobai tisztító és zsíroldó kell még a maradékok. Csavarhúzóval ne, és a tengelyt se csiszold fel, onnantól nem fog tömíteni.
Takarítás után mehet a zsír (lehetőleg a gyári, mert az bírja a magasabb hőfokot is), a tengelyre, V gyűrűre, elé-mögé én alaposan raktam.
Meglátjuk mennyire lesz tartós (5 évet bírt a gyári, akkori elux felültöltős csúcsgép )
Videó, több van, de ez a legjobb prezentáció a hogyanra.
Árban (2024)
-gyári komplett csapágy ~10.000-15.000 Huf/db
-Kiszedő tárcsa ~20.000 Huf
-Időben kb 1 órás művelet
Lehet számolni, de én inkább nem hívtam szerelőt[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz soldi3r #84192 üzenetére
Nem a csapágy meghibásodása a probléma elsődleges oka, ma szereltem mindjárt írom! A szimering és a szivárgás gyilkolja ki a csapágyat elég hamar. Ami biztos, hogy a dzsuva sajnos kirakódik a csapágyház körül, ez pedig modelltől függően máshogyan hat a szimeringre.
"in medias res"
-
Beni2360
félisten
Első nekifutás a sütő géppel.
Nem olyan barna mint a tűzhelyben de jó lesz.
Nem nagyon vágyok bolti kenyérre.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik