Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
válasz Kezdő vagyok #84596 üzenetére
Sokat segítene a válaszadásban, ha leírnád az igényeid.
pl.
1./ csak melegítés, esetleg sütés-főzés
2./ mekkora létszámot kell kiszolgálnia.
3./ oldalra nyíló, vagy lefelé nyíló nyitás. / nálam pl. csak lefelé nyíló lehet a konyhába a praktikum miatt./
4./ inverteresre gondolsz, vagy nem
5./ egyéb szempontok, mint pl. a szín, a kezelő felület, stb.
6./ a leglényegesebb: a rászánt keret.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
PuffyDog
tag
Rózsaszín.
Nagyon szépen köszönöm a leírást, ez alapján menni fog.
Csak valaki okoskodott, hogy 11-15e egy patron és megéri e 180 Ft/l áron minimum ez az egész. De lehet ezt tölteni is, az meg jóval olcsóbb.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Reynaldo
junior tag
válasz fap333 #84590 üzenetére
Az előttem nemrég linkelt Bosch szárító, az ott opciós 5 év garival és kiszállítással kb 300k lenne, de attól jobb árban is található ugyanez vagy másik 6-os szériás Bosch gép. Az extra opciók(+gari és fuvardíj) persze eltérhetnek.
Viszont az Ellux online választékból ez 163k-ért rendelhető, 8kg-ot tud szárítani, és tartalmazza a fenti opciókat is. Ha pedig inkább egy 9 kg-os kellene,(bár sztem elvileg ugyanakkora dobmérete lehet, és akkor nincs jelentősége)), akkor ott az EW8H359S, ami 196k-ra jön ki. Itt még a gépeket egyenként bemutató videók is vannak ezekről.STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen mikrohullámú sütőt érdemes venni?
Eddig ez volt,de most nagyon zajos hangokat ad ki,ahogy forog a forgótányér.
[link]Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Met
nagyúr
válasz PuffyDog #84594 üzenetére
Milyen patronos a géped?
Ha kék, akkor nincs átalakítós lehetőséged (azt hiszem).
Ha rózsaszín patronos akkor ilyen átalakítóval tudod használni a kék patron-t.
Kék patron csere a legolcsóbb az Aldi-s, ha "hivatalos kell" én rendeltem egy patront a SodaShark-tól.
Már van nála mindkét fajta patron.
Hogy meddig elég nem tudom, de lemértem a gyári majdnem üres patront, 7xx gramm.
Lemértem a gyárit tele patront 1xxx gramm és lemértem a SodaShark töltött patronját és az is 1xxx gramm volt (valamennyivel több mint a gyári patron súlya)."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
PuffyDog
tag
Sziasztok!
SodaStream géphez milyen tippek, praktikák vannak?
Hol érdemes patront venni bele, hol érdemes leadni a gyárit, ha kifogy? Olvastam, hogy lehet venni valami átalakítót és működik Aldis patronnal is. Ezekről bővebben tudna valaki írni, mert fogalmam nincs, hogy milyen átalakító kell pl.
Köszönöm=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
balojazz
aktív tag
válasz AeSDé Team #84592 üzenetére
Szerintem jó lehet. Gyors megnéztem a spanyol, olasz, francia véleményeket. Amikor negatívum van, az mindig szállítási sérülés. Többen kiemelik, hogy csendes. Még 5-10 perc keresést megér, hátha van valami rejtett gebasz, de nem hinném, hogy találsz.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Hűtő vásárlás előtt állunk, 186 cm magasságú férne el kényelmesen. Ezt a modellt néztük ki energiahatékonyság, méret, szín, és a két zöldséges/húsos rekesz megléte miatt. 200 ezerért jó választás lehet?
https://www.arukereso.hu/hutoszekreny-fagyaszto-c3168/lg/gbv3100cpy-p982532472/
Sokat olvasgattam mostanság, látom hogy a Liebherr és Bosch márkák a legkedveltebbek, de az LG is a megbízhatóbbak között van.
-
nVIPER
senior tag
válasz fap333 #84590 üzenetére
Egy Bosch Serie 6-al nem jársz rosszul, ennek a lábazatszűrőjét te magad tudod takarítani, nem zárt, mint a legújabb modelleken (ami idővel sajnos annyira eltömődik, hogy teljes szétszereléssel lehet csak takarítani, autoclean és társai). Ez elég korrekt modell, sajnos kifutó széria. A Miele is takarítható lábazatszűrővel rendelkezik, de az 2x enyibe kerül.
[link] -
fap333
aktív tag
Szervusztok!
A szárítógépem az örök vadászmezőkre távozott, és elkezdtem új után nézelődni, de elvesztem a millió lehetőség között. Kérlek segítsetek!
Igényem extra funkcióra, különleges programra nincs, viszont az átlagnál talán nagyobb igénybevételre lenne (akár heti 5-7 szárítás).
Elég lehet nekem egy "olcsóbb" kategóriás gép, vagy a sűrű használat miatt "drágább" gép et kellene választanom? Az tovább bírná?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Reynaldo
junior tag
válasz Geresics #84588 üzenetére
6000-es vagy inkább 7000-es? Nekem gőzöm sincs. Az egyedi tulajdonságok alapján válaszd ki esetleg itt: AEG Aztán, ha sikerült, akkor elvileg az Electrolux oldalán is megtalálható a 600-700-as szériából, ami ugyanazt tudja más néven, és az ismert kuponokkal 30%-al olcsóbban rendelhető. Mindkettő 5 év garanciával adja, és díjmentes szállítással, stb. Csomagajánlat nem mindig előnyös! Ez például önmagában van jobb árban, 171k. Csomagban drágább. Egy Bosch 4-essel itt nemrég probléma volt, nemtom megoldódott-e már, de 6-os szériást találtam helyette jó áron, Bosch WGG14204BY ami 5 évre kitolt garival, szállítással kb.195k.
[ Szerkesztve ]
STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
Geresics
addikt
Nem tudja véletlenül, hogy a Bosch Serie 6-nak mi az AEG megfelelője?
A Bosch-ba elég jól beleástam magam már, és ott az igényeim közelebb vannak a Serie 4-hez, de sokszor annyira kicsi az árkülönbség, hogy ha ennél a gyártónál maradok, akkor 6-lesz belőle...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Gömbike
senior tag
válasz Geresics #84585 üzenetére
A gyakorlat szerint a piac/ kereslet önmagában beárazza a terméket.
Sajnos előre senki nem lát semmi biztosat, de a személyes megélt és átélt tapasztalatom szerint az AEG- Elux gépek tizenéve hibátlanul kiszolgálnak a saját háztartásomban.
Bosch vonalon nincs tapasztalatom, elfogadom mások pozitív véleményét.
Viszont mikróban eddig a több mint 31 éves házasságom alatt elhasznált mikró tapasztalataim alapján a WH a nyerő, de csak és kizárólag abban.
A ferdeszemű gyártóktól csak gépkocsit vásárolok, azok minőségben es tartósságában nagyon ott vannak.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
balojazz
aktív tag
válasz Geresics #84585 üzenetére
Ennyire nem kell ráfeszüln szerintem, ezek csak gépek. Ismerős hónapokat rugózott a legjobb használtautó vételén: tesztek, próbavezetések, levelezések, szakik, végül megvette, de 2 év után motorhiba, gtk. Kocsit és lakást is első megnézésre vettük. Nincs olyan, hogy legjobb vétel. Ha mégis, akkor a leggyorsabb a legjobb, azzal nincs sok macera. Csak az igényeidnek kell világosnak lennie.
-
Geresics
addikt
válasz Geresics #84540 üzenetére
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt, vagy válaszolni fog!
Jelenleg picit elúsztam a dolgaimmal, így alaposabban majd csak a jövő hét során fogom megnézni, és válaszolni, de tényleg nagyon köszönöm a különböző nézőpontokat azoknak, akik már reagáltak!
Idő közben egy kör-e-maillel megbombáztam 10+ kereskedőt, és szinte biztosan közülük fogok választani, de jelenleg még mindenki ajánlatát sem sikerült megnéznem, pláne nem feldolgoznom. Az már biztos, hogy egy bitang-nagy Excel táblát kell készítenem árakkal, tudással, és képekkel, hogy alaposan túlgondolt döntést hozhassak!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
rcow
újonc
hello, tudtok valakit, aki foglalkozik régebbi háztartási gépek javításával is?
hónap dolgozója a MÁVAG-ban
-
tobias88888
őstag
Adott egy AEG BP 9314001m, viszonylag régebbi. A sütő alsó felső része gagyi műanyag, vékony is, persze el is törött. Rendeltem cserealkatrészt az electrolux.hu-ról, mellesleg nevetségesen drágán szerintem, egy sima műanyag darabról beszélünk aminek persze bírnia kell a hőt.
Nah, ez utóbbi nem sikerült. Körülbelül 150 fokon elolvadt első használatkor.
A sütő bír 300 fokot is, nem tudom hogy ott mi lett volna vele. Ügyfélszolgálat lerendezett annyival hogy írjak emailt, majd valamikor válaszolnak. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Mosogatógép vásárlás előtt állok.
Elvárás: 60 cm széles, különálló legyen lehetőleg.
Összefoglaló elolvasása után minél hosszabb idejű garanciával szeretném.
Márkafüggőség nem igen van. Egy valami: Samsungot nem veszek.Ha valaki látott mostanában valami jó ajánlatot, lenne kedves, és megosztaná velem?
Illetve bármilyen más tippet elfogadok.Köszönöm előre is.
-
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok,
kezd szarakodni a mosógép, egyelőre még működik, de gondoltam ránézek miket lehet kapni. Sajnos a kicsi fürdőszoba miatt, max. 40 centi mély jöhet szóba, árukeresőn ezeket találtam:
Samsung
Midea
Tesla 1
Tesla 2Nekem ez a Tesla elég noname-nek tűnik, a Midea meg nem tudom milyen mosógépekben, így jól gondolom, hogy megérné a plusz pénzt a Samsung?
Most egy 5+ éve 50k-ért vett Beko EV 5800+Y van, nem volt vele semmi probléma, de most már szinte minden mosás után folyton pause-ra teszi magát, (többször is) és újra startolni kell, különben úgy marad. Nem találtam a kézikönyvében, hogy mi lehet ez. (Régen akkor csinált ilyet mikor sok volt a mosószer a ruhához és felhabosodott, de most nem ez a gond.)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz laci06 #84574 üzenetére
A mechanikus jégkockakészítő ilyen: Kép
Van a fagyasztótérben egy kialakított helye. Oda becsúszik az egész komplexum. Nincs vízbevezetés a hűtőbe, ezért a jégkocka tálcák kihúzhatók. A csap alá tartva kell feltölteni és visszatenni a helyükre. Amikor megfagyott a víz, a két csavaró erőteljes elfordítása megfeszíti a tartót és ennek hatására kipottyannak a kész kockák az alul lévő tartályba. Ez is el tud romlani! Főként a törés okozhatja a meghibásodásokat. Egyes gyártók rideg anyagból csinálják, hogy jó hamar eltörjön. Nekem volt szerencsém egy Whirlpool hűtőben használni egy ilyet, kb 10 évig. Sose volt vele gond, mert az még jó anyagból készült. Sajnos másik hűtőbe átszerelése nem volt lehetséges, pedig szerettem használni.
Itt egy másik kép, ezen talán jobban látszik. Ebben a hűtőben egyből kettő van![ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz laci06 #84570 üzenetére
Én amit hidegen innék, azt beteszem a hűtőbe. Ettől persze még lehet jégkockakészítős hűtőt is venni (koktélokhoz, jeges kávéhoz, stb), de ha ezeket nem túl gyakran iszod, akkor szerintem bőven elég a mélyhűtőbe tehető műanyag jégkockakészítő is, az biztos nem romlik el soha
Dive ever, work never.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Még mindig a hűtőn vacilálok. A jégkockakészítőknek van értelme? Nyár előtt egy elég szimpatikus feature-nek tűnik.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Mosó és számítógép választás előtt állok. 250-300k/készülék körüli áron vennék gépeket.Jelenleg az alábbi kombinációk között vacillálok:
AEG
Mosógép: LFR83966OE
Szárítógép: TR839P4CESamsung:
Mosógép: WW90T954ASH
Szárítógép: DV90T7240BHSzerintetek melyik a jobb vétel?
Köszönöm!
-
Drótszamár
őstag
válasz F-ECT$ #84564 üzenetére
[link] 16. oldal
Mérési ciklus leírás. Mikor mennyi és hány fokos vizet folyatsz ki belőle.
Az L profilban több vizet pacsálnak ki.Mivel a 100-as és 120-as bojlert különböző profillal mérték, így a két mérés nem összehasonlítható. így ebben a formában félrevezető szerintem az energiacímke.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
MODERÁTOR
Sziasztok! Ha nem jó helyen járok, irányítsatok el!
Áramfejlesztőt keresek max 3000W-ig. Sok az áramkimaradás a szar hálózat miatt, plusz az autók is döntögetik derekasan az oszlopokat. Egy hete is például. Nyáron a viharok miatt is jól jön. Ahogy használnám: Garázsban (szellőztetve van) elindul. Hosszabító a lakásba, hűtő (lényeg) ráköt. Egy két ledes lámpa, töltők. Egy TV a gyerekeknek. Tv egy nagyon max két óra. TV nem élet halál, hála istennek elvannak sokáig nélküle. Tavaly a biztosító fizetett egy három napos kimaradás miatt (Cegléden még ekkor vihar nem volt), élelmiszer romlás volt, de ezzel nem nyűglődnék megint. Később szeretnék fix bekötést, de ez még terv csak. Árban 150e lenne a lélektan.
Két géppel szemezek: (egyik inverteres)
[link] [link]Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
F-ECT$
titán
-
Drótszamár
őstag
válasz Drótszamár #84541 üzenetére
Rájöttem.
A "csapolási profil" különbözik a 100 és 120 literes között. E miatt szalad meg az energiaszükséglet a címkén.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
OPiiPO
veterán
válasz PuffyDog #84557 üzenetére
Robotporszívókkal kapcsolatban itt érdeklődj szerintem
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
PuffyDog
tag
Sziasztok!
Robotporszívót és felmosórobotot tudtok ajánlani?
A kettőre maximum 150e Ft lenne a keret.
Van kutya, van macska és hosszú hajú lányos lakás.
Az S5 Max meghalt, az volt használva pár évig.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Sinesol
veterán
válasz erhas01 #84554 üzenetére
Tessék, amerikai stilusu, félprofi felültöltős 15kg-os Whirlpool, van szaritoja is nagy meretben, de az legkivezeteses, kell neki egy lyuk a falra, akarcsak a paraelszivoknak.
Ha elöltöltős kell, akkor van felprofi 11kg-s Whirlpool, ennek is van hozzá illő szaritoja, az normal hőszivattyus.
Vagy van professzionalis gép, ami 23kg-s, az kb örök élet +1 nap haztartasi hasznalat mellett. Igaz elég draga.
Körbe is jartuk ezzel a nagy kapacitas temakörét, mar csak valasztani kell.[ Szerkesztve ]
-
erhas01
tag
Generics tippeket kért. Felhasznaloi szemmel irtam.
a -2 eliras az
kotojelketto. +2
Az ajtoba pakolas =>> Inkabb a nagyobb belso polc.#84549
A mikrot en ugy ertettem a leirasbol csak melegitesre venne, oda jo az olcso is.
popkorn ... csak egyszer nincs rajt a tanyerfedo ...A 9kg os mosogepben a vastag pled kimoshato, a gyapju dupla takaro nehezen. probaltam.
A kombi - 3-4 polcos - beepitheto, fix helyre kerulo hutobe - 5 emberes csalad - havi bevasarlasa,napi fozessel,mindenkinek mas kaja .
pl: edenyekben leves, rizs, salata, hus, krumpli, martas, sutemeny, zoldseg, fagyi, nasi, botott tej, befott lekvar, uborka, mustar,majonez, felvagott reggeli szendvics, egyeb elokeszites ....
- talan egy hutove atallithato plusz fagyasztoladaval esetleg. -Edenyem van ketto teljesen egyforma méret márka rozsdamentes azonos sulyu az egyik mukodik indukciossal a masik nem. a egyikben nincs vasmag.
az indukcios tuzhely hasznalatakor derult ki.
-
raziel01
veterán
Sharp YC-PS204AE-S mikrót vettem a Samsung helyett. [link]
28 ezer Ft volt de itt is vannak bőven hülyeségek.
Ha beraksz valamit és 1 percig nem nyomsz semmit akkor automatikusan kikapcsolhatatlanul bekapcsol a biztonsági zár. Nem reagál semmilyen gombra, ki kell nyitni az ajtót, hogy feloldódjon. Ezt írja is a kézikönyv.
Ha el van indítva akkor már nem lehet időt állítani a tekerővel még úgy se ha megállítod a mikrot. Csak és kizárólag akkor lehet a tekerővel időt állítani ha meg van állítva és nullázva van az idő. Gratulálok annak aki ezt így kitalálta.
A gombok megoldása ultra gagyi. Mivel nem emelkedik ki a gépből hanem vele egy síkban van kb nem is érzi az ember pontosan, hogy hol kell megnyomni és milyen erővel, hogy érzékeljen.
Egyelőre meglátjuk, hogy marad vagy 14 napos elállás lesz. -
balojazz
aktív tag
A Szarvasinak van. Dizájnra olyan, mint egy kisebb öltözőszekrény (fémlemez doboz). Qrva ronda, imádom. Piros lámpás billenőkapcsoló van rajta, amit szerintem 60-80 éve már gyártanak. Fehér, mert az volt a leggázabb (halványkék vagy zöld metálban nincs). Szarvasi SZV-618 espresso max. Utálom a fancy, űrhajónak kinéző, hangos és ultradrága szarokat. Az adagok száma alapján kerestem rá, azonnal feldobta, szerelem első látásra.
-
Reynaldo
junior tag
válasz erhas01 #84546 üzenetére
Nem áruházi cuccokat akar venni. Aldis mikrónak nincs jó híre, nem venném, amúgy is korlátozott választék van, Lidl szintén. Vagy csak 17 vagy 20 literes, 25-ös ritkán, és nem tudni miféle szerzetek. Helyette a régóta itt ajánlott Whirlpool. A régiek nagyon jók, tartósak voltak, maiakat nem ismerem. Sharp, LG, szerintem jók, vagy Panasonic is, ezekből van inverteres is.
17kg-os mosógépet? Azok már mosodába való, ipari gépek, 8-9kg-os álalánosnak mondható egy háztartásba, és biztos elég is, persze lehet nagyobb, de akkor sem 17.
Bortartó nem marketing, hanem nagyon hasznos dolog, vele mintha még egy polcod lenne, nemcsak ital, üvegek, hanem flakonok részére is, vagy bármi másnak.
Nofrost kombi teljesen jó megoldás, dehát ott adott a hely neki. 2 db hűtő el sem férne. Amelyik az oldalán adja le a hőt, annak tényleg kell a nagyobb hely két oldalt. Amelyik a hátulján, ott már nem kell annyi, bár azt se lehet úgy beszorítani, mint a képen.Hűtő ajtót érdekes lenne üresen hagyni, amikor a mostaniak nagyrészt levegő befúvással működnek, még külön az ajtót is hűtik, +Door Cooling is van némelyiknél, akinek ez gond.
Mágnest vinni a boltba? Talán ráírják, amelyik indukciós tűzhelyhez is jó, tán csak nem titkos adat az.
STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
BBéci
legenda
válasz erhas01 #84546 üzenetére
Nem véletlenül vannak tárolórekeszek a hűtőszekrények ajtajaiban, botorság nem használni azokat.
A zöldségeket -2 fokon tárolni hatalmas butaság, megfagynak.
Sok egyébbel sem értek egyet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
erhas01
tag
1
mosogep:
tisztitas: ecet vagy citromsav.
Akarsz takarot mosni? 9kg tol 17-ig valassz.
7 kg mosogeppel heti atlagban tobbet mostam, mint a 9 kg.
Tobb lett az uzemeltetesei koltseg.
2
Indukcios tuzhely es rozsdamentes edenyek tisztitas:
szodabikarbona.
22-24 cm es labos. alacsony es szelesebb edenyeket valassz. uveg teto gozkiengedo lyukkal.
Az edeny:
-vasmagot tartalmazzon, magnest vigyel magaddal.
- pereme legyen cseppenes mentes.
kifele - olyan, mint a rez futescsonel a peremezes -
3-4mm iven hajlitott, az oldalfalhoz kepest 90 fokban het millimeteres peremmel. lidl, a spar is ok.
- a talpa vastagabb.
megfogod az oldalat az edenynek es megprobalod osszenyomni ovalisra, ami nehezen megy az elvileg szendvicsszerkezetu, vastagabb falu, jobban vezeti a talpatol felfele a hot.
Az edeny:
- ful hegesztese ponthegesztes, belul nezd meg mennyire eldolgozott, ha van belul szegecs azt nehezen takaritod.
- belseje alul legyen ives , nem megtort vagy kilencven fokos ezt is konnyebb takaritani.
amugy a zomancos labasok is mukodnek indukcioson.
3
mikro: lidl-aldi 3 ev. - nem beepitheto -
leveses tanyer beleferjen, 24cm belso kell e, vagy az olcsobb. egykutya 70- 100 tol kategoria ugras.
4
huto es fagyaszto szekreny:
fogyasztas, zaj, c kategoria, nagy fiokok a fagyasztoban is - ha kiveszed a fagyasztot egy nagy magas legteru legyen
- beleferjel te is -, fiokelvalaszto ne legyen benne,
uvegpolc a hutoreszbe.
nem kell jegkocka, bortarto. marketing
nofrost, bakteriummentes- ezustel kevert festett - felulet. belso meretet nezd meg belefer e ketto 3,5l es 8l es labos egy polcra. gyorfagyaszto.
ajtoba nem pakolni, az a hutto legmelegebb resze - csak a zsanert terheled.
zoldsegrekeszes fiok a hutobe. -2 fok, jo dologfagyasztolada, ha kell kiegeszitonek: a legolcsobb 65 e
5
szaritogepet a mosogepre teszed, vagy melle?
munkalap.
6
botmixer, habvero,zoldsegaprito - szinten rozsdamentes - ?kiegeszites:
az aruhazi termekeket - is -
a wdr youtube oldalon a laborokban, szakacsokkal, utca emberevel, szerelokkel tesztelik a nemetek. ami jo, az jo ami nem, azt is leirjak.
gyenge vezetekek, felfuggesztes alultervezve, beazo szimering, de 10 ev motorgarancia.
a mosogep mososzer adagolo nem kiveheto nem tisztithato.
Az LG, Bosch peldaul jo, igen.
Indukcios tuzhely hokameraval megnezve nem egyenletes a hoeloszlasa.
Mosogep aquastop viz csatlakozos, beepitett, vagy veszel helyette olyat, vagy digitalis vizoraba szerelt csotoreselzarod van.abbol az iranybol kell megkozeliteni a konyhat:
uveg, rozsda mentes edeny, porcelan
es a tobbi bevonatos teflon, zomancos, muanyag kopo edenyek
- feluleti seruleskor megeszed azt is - amibe tarolod, amibe fozod, olyan ize lesz az etelnek.
barmely edeny - markatol fuggetlenul es szerian belul is -lehet homoru talpu. Egy ilyen edeny 20-30-40 fokkal is nagyobb hofokbeallitassal mukodik egy jobban sikerult darabhoz kepest.
milyen eteleket esztek? :
- mit lehet massal helyettesiteni -
leves, fozelek - labos, fazek,
palacsinta, rantotta, csirkemell - serpenyo
sutemeny, sultek - tepsi7
a huto, tuzhely, indukcios fozolap, munkafelulet masfel meteren belul van... ki futkos ennyit?
a mosogatogep hol lesz... a mosogato es a huto kozott?
a mosogatogep, a huto kozepen es a tuzhely: a hutonek 10cm korbe hely, levego es a sugarzo ho egymas mellett
- napelemmester ur -
plusz 10-30 % fogyasztas es zaj.udv: erhas01
-
balojazz
aktív tag
2 éve ugyanebben a cipőben jártam. A hűtőnél (LG) meg a mosogatógépnél (Bosch) fontos volt nekem a C osztály, meg hogy minél halkabb legyen. A mosogatógépnél még az, hogy ne kosaras, hanem tálcás (evőeszköz): egyszerűbb és gyorsabb be- és kipakolni, sokkal több befér, és minimum 14 teríték. A mosógépnél, szárítónál az LG jött be. Elszívónál legalább 600 m3/h-s gép kell, ehhez 150 mm-es cső, 3-4 fokozat, itt Whirlpool lett, ahogy az alap beépített mikrónál is (nincs grill), a főzőlap és a sütő Bosch lett. Mivel meggyőződésem, hogy nagyjából mindegy a márka, elég randomra sikerült, egy csomó kinézett gép nem volt raktáron, így mást rendeltem, illetve egy helyről akartam a logisztika miatt, így ott is módosult a lista. Max egy óra alatt megvolt a nézés és rendelés, ezzel nem szaroztam, nem nézegettem offline, a képek és a leírások elegendők, másnap átvettem őket személyesen. Hogy nagy hibába ne fussak, lecsekkoltam a véleményeket küldöldről is. Egyiket se bántam meg. A hűtő meg a mosógép megvolt már, de kész lettem volna cserélni, ha kell, de nem kellett, és ma is ilyeneket vennék. A mosogatótálca Blanco gránit lett, mert előzőleg is bevált. A wifi sehol nem kell, de úgyis belerakják. A márkákról még annyit, hogy egyesek túl szarul néznek ki és olcsók, mások indokolatlanul drágák, ez alapján a csúcsról és alulról is kiesett egy csomó, így maradt ez a 3. Mindegyik gép kiváló, nem romlottak el, mindenre 2 év gari volt, de van köztük 2 db 7 éves, a többi 2. A kávéfőző egy elnyűhetetlen Szarvasi 10 személyes elektromos lett. Minden jó takarékos lett, mert mi is 5-en nyomjuk, nem akartam kissé nagyobb fogyasztást olcsóbban, mert együtt a sok gépnél már sok lenne, szóval A+++ alias C lett minden. Kb ennyi.
-
MODERÁTOR
Indukcios lap: Bosch, Neff, Miele, Elux, Aeg ami fontos, hogy minel tobb fokozatban lehessen allitani a teljesitmenyt
Mosogatogep kb ugyanez.
Huto, valami 300k koruli Liebherr vagy LG, Bosch
Suto itt mar az extrakert eleg komoly felarat lehet fizetni, Teka, Aeg, Bosch, Elux es a szemelyes kedvencem a Neff slide&hide
Mikro passz, beepitheto draga is tud lenni, nem hiszem, hogy oriasi difik vannak
Mosogepbol Mielet vennek, szaritogepbol szinten. Ha nincs ra ekkora keret akkor LG, Aeg, Samsung kb mindegy.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Drótszamár
őstag
Döglődő bojler helyett néznék újat, és valamit nem értek.
Adatlap: Hajdu z xxx erp c [link]
Hogyan lehet hogy a 100 literesnek 1389 kwh az éves fogyasztása, a 120 literesnek meg 2720 kwh. Van valami trükk itt a mérési "ciklusokkal"? 2x annyi vízvételt számolnak a 120-as változatnál?
Vagy egyforma méretű a 100-as és a 120-as, és a 120-as negyed akkora szigetelést kapott?A készenléti energia nagyjából arányos:
Készenléti energiafelhasználás 65 ºC-on [kWh/24h]
1,19 vs 1,35( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Geresics
addikt
Sziasztok!
Komplett felújításban vagyunk, és 2-3 hét múlva jön a konyhabútor, amibe szükségem lesz gépekre, de a többi háztartási gépet is egyszerre szeretném megvenni (némi kedvezmény reményében). A baj az, hogy haszontalan férfiállatként teljesen vakon vagyok, így inkább kérdezek, mielőtt bármerre elindulnék, de a napokban tervezek pár nagyobb elektronikai szakboltba is ellátogatni, megnézni, hogy ott az eladók mivel akarnak majd kábítani!
A konyha látványterve támpontként:
Amit kell vennem:
1.) Elektromos főzőlap - a házban nincs gáz, így kizárólag elektromos jöhet szóba. A felette lévő kihúzható szagelszívó 90cm széles, így 70-80cm széles volna számomra az ideális. Ezzel viszont ki is fújt a tudásom. Sosem volt indukciós lapunk, így (amennyiben szükséges) ehhez való edénykészletről sem tudok. Ha olyanunk van, nem tudok róla! Azt sem tudom, hogy 4 vagy 5 főzőhely legyen rajta.
2.) Elektromos sütő - a házban nincs gáz, így kizárólag elektromos jöhet szóba. A beépített sütő klassikus méretű.
3.) Mosogató gép - klasszikus, 60cm széles. Ötletem sincs, milyen paraméterek léteznek ezen felül.
4.) Beépíthető mikró - mikrózzon. Grill funkció nem kell, de gondolom ma már úgysincs nélküle mikró. Az elmúlt 20 évben minden hagyományos mikrónkban volt, de sosem használtuk.
5.) Hűtő - nem beépíthető, 60cm széles, max. 204cm magas, felül hűtő, alul fagyasztó, nofrost (már ha létezik még ilyen kifejezés).Fürdőszobába szánt gépek:
6.) Mosógép - normál méretű, elöltöltős. Mit lehet még erről írni, mire kell figyelni? Wifi és egyéb okos funkciók nem tudom mennyire lesznek fontosak...
7.) Szárítógép - mint a mosógép, csak szárítógép. Mit lehet erről még írni, mire kell figyelni?
A családunk 5 fős, és a gyerekek még csak 4-7-10 évesek, így a nehez még hátravan! Most kezdenek el majd csak rendesen zabálni, minden ruhájukat összecseszni, éjszaka nassolni, popcornt mikrózni, stb-stb - amit a normál tinédzserek szoktak csinálni.A keret minden gépre a szükséges minimum, ami kell a "nem gagyi" kategóriához. Értem ez alatt azt, hogy legyen világmárka (LG, Samsung, Whirpool, AEG, Bosch, stb.), ne pedig egy nagyáruház saját márkája (Aldi, Lidl, IKEA, Tesco, stb. saját márkája).
Magánszemélyként vásárlom, így áfás számlás trükközések köszönöm, de nem is érdekelnek, de a garancia legyen legalább 3 év, ha már a világ minden pénzét erre költöm el!u.i.: a házban vízlágyító is van, erre lesz kötve a mosógép és a mosogatógép is - ha ez számít bármit is!
Kérlek Titeket, hogy ha a 7 gépből akár csak egyre tudtok jó tippet, ötletet, ihletet adni, vagy csak tanácsot, hogy mire figyeljek, akkor azt is írjátok meg!
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #84538 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, mások az igényeink. Nálam van pázsit és sport fű, nem egyforma magasságot követelnek. Valamint azt is figyelembe veszem, hogy csak a szálak egyharmadát szabad levágni, ezt nem tudnám megoldani 3 fokozattal, de a mostani néggyel sem.
Az öreg ALKO 88 decibeles, a Makita 94, óriási különbség, ezt neked nem kell magyaráznom.
A Makita fogantyúja sem tetszik, azt a vékony "drótot" nem kellemes markolászni. Nézd meg a Boschét!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Nem hangosabb, mint az előző, nekem megfelel.
A 3 fokozat is pont eleg nekem, tavasszal, ősszel a középső 3,5 centist, nyáron nagy melegben a legmagasabb 5,5 centist használom. A legkisebb felesleges is. Az előző tudott vagy 5-6 fokozatot de azon is csak kettőt használtam.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
arcitec
addikt
válasz Aaron14 #84533 üzenetére
Néztem Bosch 38eft a kése vékony mint a lemez. Gardena-t néznék 1100/32 46eft-ért már beszerezhető, ha még mint a régebbinek vastag erős edzett kése van. Ha a most kapható is ilyen, akkor megvehető. Persze kérdés mekkora területre kell, mert a 100eft-os Bosch talán egy nagyobb területre érdemes. Amúgy a véleményem, hogy az sem jobb a többinél, max az extrákat kell megfizetni... U.I: Halk fűnyíró nincs nem létezik, max némileg halkabb...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #84535 üzenetére
Szomszédomnak olyanja van, éppen fél órával ezelőtt nyesegette vele a füvét, baromi hangos, be kellett csukni az aóblakokat, mert bent a lakásban nem értettük egymás szavát.
Valamint idióta megoldás, hogy csak 3 fokozatban lehet magasságot állítani. Zoli szomszéd átalakította a kar kulisszáját, vágott bele egy negyediket, de nekem az is kevés lenne, a mostani is csak annyit tud.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Aaron14 #84533 üzenetére
Két éve tervezgetem a 2006-óta szolgálatban lévő Alko lecserélését, nézegetem a kínálatot.
Szempontjaim: alacsony zaj, legalább 6 fokozatú központi magasságállítás, szarv markolat, kétoldali fűbevezető.
Ezeknek a feltételeknek eddig a Bosch Advanced Rotak felelt meg, sajnos 100000 Ft körül árulják. [link]
Ha szintén 18 évig ki fog szolgálni, akkor ennyit megér. De erre nincs semmiféle biztosítésk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
50-60.000 Ft magasságában tudtok elektromos, vezetékes fűnyírót ajánlani?
Olyan nagy a szórás, hogy én már nem tudok dönteni leírás és vélemények alapján. Vagy ebben az árkategóriában minden ennyire silány?Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
erdey_a
addikt
válasz F-ECT$ #84525 üzenetére
ha valaki ajánlást kér, akkor a legjobban akkor jár, ha valami bejáratott terméket ajánlanak neki
ezzel nem is vitatkozom. viszont az itt gyakran ajánlott csilliárdokba kerülő márkás termékek nem feltétlen jelentik a bejáratott termékeket. A hivatalos (muhaha) netto átlagkereset még mindig 400ezer, így valószínűleg több samsung/LG/whirlpool/ mosógépről van valós tapasztalat, mint mieleéről. És lehet hogy meglepődnénk, de talán lehel hűtő is több működik még az országban mint Liebherr. Mégse ajánlja senki
Vérboci
-
-
tomy86
addikt
válasz konci79 #84502 üzenetére
Megerősíthetem, hogy a Liebherr alsó kategóriában nem éppen prémium. Én az elsőt 1 hét után cseréltettem, mert hangos volt. A cseredarab egy év után szintén hangos lett. Sajnos közben más cég lett a márkaszerviz. Az ő szerelőjük inkább abba fektetett energiát, hogy megdumálja ez miért van így rendben és fogadjam el, hogy az itt árult olcsób (2019-ben vettem 150 ezerért) Liebherr nem a minőség csúcsa.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz arcitec #84524 üzenetére
Ha elolvasod, amit én írtam, akkor az csak annyiról szólt, hogy szerintem a "jó" az nem csak annyit jelent, hogy nem romlik el, hanem egy csomó minden mást is (még akár egy hűtő esetén is, nemhogy bonyolultabb gépeknél). Valaki behozta a kocsis vonalat, és ez teljesen jó analógia. Lehet, hogy egy Suzuki sokkal kevesebbszer romlik el, mint mondjuk egy Mercedes, de ha az utazási kényelmet és egyéb tényezőket is figyelembe veszed, akkor lehet, hogy mégis az utóbbit választanád egy adott útra. (Vagy nem, mindenki eldönti, hogy neki mi a fontosabb.)
@erdey_a: lehet ezen a márka sovinizmuson vicceskedni, de azért egy márka attól márka, hogy hosszú éveken át bizonyítja, hogy valamit jól tud. (Kérdés persze, hogy ez még mindig annyira igaz-e, mint mondjuk 30 éve.) Ez persze nem jelenti azt, hogy az adott termékkategóriában egy másik gyártó nem tud jót gyártani, csak azt, hogy az adott márkának van egy olyan "tőkéje" amire a versenytársai csak áhítóznak. Szóval ha valaki ajánlást kér, akkor a legjobban akkor jár, ha valami bejáratott terméket ajánlanak neki. De ettől még választhat mást is, csak az nagyobb eséllyel nem lesz jó neki. (De itt azért elég kis esélyekről beszélünk.)
Az egyedi tapasztalatok fontosak a topicban, de azt a hibát nem érdemes elkövetni, hogy 1-2 vagy akár 5-10 tapasztalatból próbál meg valaki levonni a teljes márkára vontkozó általános igazságokat.
Dive ever, work never.
-
arcitec
addikt
válasz Sinesol #84514 üzenetére
Elfogadom, na de tudnál linkelni olyan Liebherr hűtőt ami már nem belépő és veri a
"kommersz" termékeket és de még akár megfizethető, vagy azok más árkategóriát képviselnek? Mert azért alant fellelhetőek olyan írások, hogy a Liebherr nem felelt meg az igényeiknek, hangos volt és el is romlott időn belül!Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
balojazz
aktív tag
válasz laci06 #84515 üzenetére
A 7 éves LG-m A+++ (mai C) bírja rendesen, csöndes, az inox ajtó azt is bírta, hogy évekig ütközött bele kismotoros gyerek, és ennek az ára 1-essel kezdődött (most 2-esek az ilyenek). Hogy egy nehézgépekre szakosodott, hűtőt is gyártó cég ugyanilyen tudású hűtőjének az ára 4-essel kezdődik, nem igazán szívderítő. Az is fehér belül, az is no frost, az is ennyit fogyaszt és ennyit tud. Nincs sok értelme kipróbálni szerintem.
-
pjen
félisten
Pedig más nagyon hibásodik meg egy hűtőben, vagy ha igen akkor könnyen cserélhető. Egyébként az, hogy prémium kategória nem mindíg előny. Jó példa rá pár luxus autó. A megbizhatósági listákon nem szoktak elől végezni, márpedig a hűtő egy igásló, nem dobhatod ki havonta a tartalmát. A 15+ éves eluxunk is vidáman duruzsol tavasztól őszig a teraszon.
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
válasz Reynaldo #84518 üzenetére
mint tudjuk, ha porszívó akkor Dyson, ha mosógép akkor Miele, ha kenyérsütő akkor Panasonic, ha hűtő akkor Liebherr. (másik topik, de klímából pedig csak Daikin) aki nem ezeket veszi, pláne ha gázzal süt főz, az önsorsrontó csóró proli.
ennyit tud felmutatni ez a topik.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
Reynaldo
junior tag
válasz laci06 #84515 üzenetére
Nincs itt vita, csak beszélgetés. Szerintem ez így felesleges pénszórás. Csak ezért 100k után 400k-s hűtőt venni, hogy az milyen érzés, semmi értelme. Nem fogsz semmit érezni, hűtőkben nincsenek nagy különbségek, garantálom. Hűt, oszt kész, annyi. Talán a szomszédoknak lehet vele dicsekedni, arra jó, vagy még inkább arra se. Ahhoz inkább kellene egy Cybertruck a ház előtt.
Már 200k körül is van jó minőségű Bosch, és, mint mondják Samsung és LG is sokaknál bevált hosszútávon, de nekem mindegy, te tudod, ha van pénz lóvéra....csak nyugodtan szórd ki az ablakon Meg egyébként Liebherrt is lehet venni 200-ért. 1-2 extrával kevesebb van benne, csak annyi.STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
veterán
Nekünk is SbS van, nem a legjobb pakolás szempontjából, viszont a víz+jég adagoló, és a kis bárszekrény része nálam mindent visz. Kizárólag hideg italokat iszok, télen-nyáron. Egyszerűen imádom.
Épp néztem, ha majd cserélni kell mire fogom? Talán 2db olyan hűtőt láttam amiben van bárszekrény. Azok is 800k felett. Nem tudom mi lehet az oka, hogy megszüntették őket.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
konci79
őstag
Konkrétan:
Az első Liebherr, ezzel nem volt gondom egy évig, utána ütemesen búgó hangot kezdett kiadni , amit az egész lakásban hallottam.
Csere Liebherr, ez kb. 1 hónap után ugyanazt kezdte csinálni, ez alapból sokkal hangosabb volt amúgy.
Nejem kinézett egy Samsungot, ez sokkal halkabb, és nekem már fogásra jobb minőségűnek túnik, mint az első kettő.Apróságok: Liebherr lába amin áll, kisebb, Samunál kb. 2x akkora.
Ajtó nyitás Samunál nem vágódik ki, van határoló, Liebherr-eknél nem volt.
Samunál kevesebb a polcok állítási lehetősége.
Samu vezetéke hosszabb, másik kettőnél kellett hosszabbító kb 15 centi miatt...Hozzáteszem, sose vettem még Samsungot semmiből, a Liebherr-re én beszéltem rá a nejem...
Az első egy Elux hűtő volt, belül, felül keresztben végig repedt a semmitől, kb 4-5 év után...Nem fikázni akarom egyik gyártót se, nekem ez a tapasztalatom.
Eddig 10 év alatt ( akkor vettük a lakást) az Lg termékeivel nem volt gondom, hűtőt is olyat akartam, de túl nagyok, a hely pedig adott.biztos a kifejezetten hűtőgyártásra szakosodott, prémium márka a sz.r, csak a dömpingáru Samu a tuti
Nézd meg pl. az autóipari visszahívásokat, szinte mind prémium gyártó, sok-sok milliós autók, életveszélyes hibákkal...
-
laci06
senior tag
Hu, jaj, örülök, hogy ekkor vitát váltott ki az én ártatlan kérdésem..
Az a gond, hogy én nem kerültem közelebb az igazsághoz. Sosem volt még Liebherr hűtőnk, legutóbb egy Beko-t vettünk kb 5-6 éve, 100k alatt, és alapvetően rendben van még mindig a régi lakásunkban, de kicsit csábít, hogy kipróbáljam mit tudhat egy prémium termék. Vagyis remélem, hogy a 400k-s hűtő az már ott sem az alsópolcos kategória.
Volt lentebb szó az energiahatékonyságról, és igen, tudtommal a G az új A, és elvileg a régi A+++ az B/C, az A++ pedig a D/E, most ezt találtam.
-
Sinesol
veterán
válasz arcitec #84512 üzenetére
Az a 20 év csak egy szimpla motorgarancia, ami nagyon ritkán megy tönkre, miközben a Liebherr rendes, teljeskörű garanciát vállal. Egyébként max a belépőkategóriás Liebherr-el versenyezhet a Samu, a komolyabb darabok azért más szinten vannak. Nyilván persze lehet hajtogatni, hogy az occsó mainstream hűtő is van olyan jó, csak hát attól még nem lesz igaz. De biztos a kifejezetten hűtőgyártásra szakosodott, prémium márka a sz.r, csak a dömpingáru Samu a tuti...
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
válasz arcitec #84510 üzenetére
De átjött a technika is: a mai E osztály kb a régi A+, A vagy B. Azok 7 éve is elég szarnak számítottak, úgyhogy nem csoda, hogy manapság 190 körül árulják. A megfeleltetéseket hűtőnél a kWh-ban megadott adatokkal tudod megtenni. Mosogatógépnél tutira kb az új C a régi A+++ (az új D a régi A+ vagy A++), ezért gondolom, hogy hűtő esetében is kb ez a helyzet. A mai E azért fogyaszt többet, mint a régi A+++, mert emez a mai C, vagyis amaz 2 kategóriával rosszabb. Ez szerintem érthető.
-
arcitec
addikt
válasz F-ECT$ #84506 üzenetére
Tudnál konkrét példát a pakolási hiányosságra, illetve a másikban mi az előny, mert lehet van benne valami, de szerintem egy Samsung sem lehet akkora kardinális problémában. Nálunk nem az tuti. Azon túl abban is van külön zöldség/hús rekesz.
Attól tartok, valóban típus és szerencse is kellhet egy tartós megbízható működéshez.
Ja és 10 év gar? A samu 20 évet ad... és nyilván tökéletes a no frost és nem zajos ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
pjen
félisten
válasz F-ECT$ #84506 üzenetére
Egy nofrost samu se jegesedik és nem is biztos, hogy zajos. Az, hogy kényelmetlen pakolni mindenkinek mást jelent. Az SbS hűtők tényleg kényelmetlenek, tudom volt. Sokan mégis szeretik. Az én LG m sose jeges, olyan halk 1 méterről már nem hallod és 80cm széles ajtaja van, hogy kényelmesen lehessen pakolni. Ja és alapból 10 év motor gari. Egyébként inkább legyen kicsit fapados, mint időről időre kidobni egy halom kaját.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz balojazz #84503 üzenetére
Félreérted. Nem az áron akadok fenn, hát az evidens, hogy mára más az érték. A technikai tartalomra utaltam kár, hogy az nem ment át teljesen. Max. annyi írtál, hogy a régi A+++ az a mai C-nek felel meg. De azt is írtam, hogy egy mai E meg többet fogyaszt mint a 7 éves A+++. Na erre írtam, hogy nem értem. No, meg néztem régi és új energia osztály táblákat, de olyat nem találtam, hogy mint amit írtál a régi A+++ minek felel meg a mai energia táblában. Létezik ilyen magyarázó? Mert azt találtam, hogy a régi 3 paramétert értékelt,
a maiban meg benne van az újra felhasználhatóság, javíthatóság stb...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz breezer88 #84496 üzenetére
Nem pont ugyanezt a típust de hasonlót vettünk Liebherrből decemberben és maximálisan elégedettek vagyunk vele.
A zöldséges frissentartó rekesznek tényleg van haszna. Maga a hűtő nagyon halk és jó a kialakítása. Samsung feleségemnél már a fagyasztó kialakításnál elvérzett de a Liebherr neki is bejött.Més que un club!
-
konci79
őstag
válasz F-ECT$ #84504 üzenetére
Az ügyfélszolgálat példás, de a termék sz.r volt, nincs mit szépíteni.
Ja, kompresszort nem cserélnek, nem gazdaságos ( leírtam korábban a tapasztalatom).
Egyébként anyaghasználatban is jobb a Samu, ahogy kicsomagoltam, már rögtön feltűnt.
Persze lehet hogy a Liebherr felsőbb kategóriás hűtői kiválóak, de az alsó polcról nekem más lett a véleményem, miután bő 1 év alatt 2 kezdett olyan hangot kiadni, ami kompresszor hibára utalt.
Az első egy felül fagyasztós volt, 150-ért, a csere ( mivel nem volt már a másik fajtából) az kb 230 körül. -
balojazz
aktív tag
válasz arcitec #84498 üzenetére
A 2017-es 150000 forint ma kumulált inflációval kb 240000 forint. Egy akkori A+++ az ma kb C osztályú. Manapság egy C osztályért 240 ezer olcsó lenne, de akkor te extra akcióban vetted, vagyis egy mai 280-300-320 ezres extra akcióban 240-ért teljesen reális. Nincs mit nem érteni rajta. A fizetések is több mint másfélszer akkorák azóta.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sinesol
veterán
válasz daver88 #84489 üzenetére
Szerintem a 10 év teljeskörü az most nagy dobas, kis felarat mar csak azert is megér. A 400k egy ekkora, ilyen minősegü hütőert 10 ev garival nem olyan sok, ekkora meretben azert mashol
sem epp olcso.laci06: Nem bolthoz kötött a gari, gyarto adja bizonyos keszülekekhet. Ingyenes szallitast lehet a linkelt bolt is tud, erdemes rakerdezni. Plusz regisztracio utan vannak elért szazalekos kedvezmenyek is bizonyos elköltött összeg utan, legközelebb jol jöhet, többet er, mint az online penztarca.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik