Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
veterán
Hivatalos márkaszervízes gázszerelő mondta amikor bekötötte 2 éve a cuccost (valamint morgott kicsit hogy nincs külön szellőző beépítve az ablakba).
Itt van leírva bővebben: "Dedikált áramkör: az elektromos főzőlapnak és tűzhelynek önálló áramkört kell kiépíteni minden esetben."[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
nyunyu
félisten
Crisp tálat nem arra találták ki, hogy egyszerre kapja a mikrót+grillt?
(Mostani mikrómét még össze se koszoltam, szimplán használom a régiét.)
Belenéztem a manualomba, írja, hogy lehet légkeveréshez is használni a crisp tálat, csak a kicsi grillrácsra kell tenni.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
anrab
addikt
Hali.
Megtudná mondani valamelyikőtök hogy a crisp tálba lehet sütni normál légkeverésen? Az alján lévő gumi szerű bevonat és a 225°miatt kérdezem. -
OPiiPO
veterán
válasz DrDobos #82790 üzenetére
Igen, csak ha hivatalos villanyszerelő jön majd hozzád bármilyen okból, akkor húzd ki, mivel az elektromos sütős gáztűzhely hibvalatosan csak dedikált külön dugaljat használhat amit más fogyasztó nem.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
BBéci
legenda
válasz Sinesol #82788 üzenetére
Ha aktív ventilátor alatt azt érted, ami szinte folyamatosan működik, az nem mindenki számára kellemes. Sharpomban olyan van, egy órából 45-50 percig dolgozik, aminek nem vészes, de van hangja (36 dB). Elfogadom, viszont feleségem utálja, visszasírja az öreg, 1998-ban vásárolt Electroluxot. Az kussolt, viszont feleakkora sem volt és időnként le kellett olvasztani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sinesol
veterán
válasz DrDobos #82790 üzenetére
Szerintem simán, a kombi tűzhely nem fogyaszt tul sokat 2-2.5kW max, kb mintha egy vizforralot hasznalnal, a mosogatogep sem használ tul sok energiát, joreszt csak a víz melegitesehez kell nagyobb mennyiség, az is csak szakaszosan. Ha meg nem is egyszerre megy a két gép, akkor főleg nincs semmi gond. Amugy kamraszekrényeknél a beepitett mikro és a sütő legtöbbször egy kettes konnektorba van kötve, az is hasonló, vagy inkább nagyobb fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Laikus vagyok, ez le fog jonni a kerdesembol is. Bekottetunk egy mosogatogepet. Ugynezki az egyetlen akadaly most az aramellatas. Be lehet dugni a mosogatogepet meg a gaztuzhely/elektromos suto kombot egy elosztoval ugyanabba a konnektorba? Köszi a segítségetSamsung Galaxy A55 5G
-
Sinesol
veterán
Nagyon nincs mit mondani, a 300 literes hütök nem 120-130k körül mozognak, ha talasz ilyet meg kell venni, nincs nagy valasztek, nincs tul nagy különbseg sem a nagyon also kategoriaban.
En arra figurlnék, hogy nofrost-os legyen, meg mondjuk kombonal lent legyen a fagyaszto resz. A 0 fokos fiok/biofresh, két körös hütes, aktiv ventillator is hasznos extra, de azokkal nem fogsz talalkozni ezeknel az olcsobb gepeknel.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz BigBear #82776 üzenetére
Nagyobb Whirlpool mikrók?
Előző, 27 literes grillezős Whirlpoolomon se volt nyoma a rozsdának 25 évesen, mostani lefele nyíló ajtós 30+ literes grill+hőlégkeverésesen is rozsdamentes acélnak tűnik a komplett belseje.
(Huh, jól megdrágultak, 2020. április óta megduplázódott az áruk )
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Nagya21 #82778 üzenetére
Én is ilyent vettem (A csomagolása is makulátlan volt). Kéne rá vágatni egy gránitlapot, vagy alá tenni vmi gumilapot, mert csúszkál a munkapulton ha nyitom/zárom az ajtót.
De a belseje valóban könnyen tisztítható, és egyenletesen melegít, nem az van, h a tányér szélén a kaja forró a közepe meg langyos.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nagya21
addikt
válasz BigBear #82776 üzenetére
Hali!
Én (igaz nem forgótányéros) WH(bauknecht) mikrot vettem a GRX outletbe.
Eddig nagyon jó.
De ha innen akarsz venni akkor ajánlatos személyesen elmenni megnézni, mert általában csomagolássérültek.(az enyém is az)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Carline
őstag
Lányom keresett meg botmixer szettel kapcsolatosan. Nekem Tefal HB643138 Optichef van azt ajánlottam neki is.
Viszont, ő látott vezeték nélküli botmixereket és az lenne a kérdés, hogy azok teljesítménye elég nagy, hogy a vezetékes társaival felvegye a versenyt?
Szerintem egy erős 800W motor teljesítményével nem tudna az akkus azonos teljesítményt, bár lehet tévedek.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
BigBear
senior tag
Sziasztok,
sajnos a Lidlis mikrónk erősen kezdi elhagyni magát, belülről szépen rohad szétfele...
(Őszintén szólva mikróval így még nem jártunk. )
Kellene valami cseredarab, nem csilliókért.
800W+, grill, 20l felett lehetőleg. (Forgótányér 25cm + ).
Szín, hőlégbefúvás meg egyéb csiribí nem számít, ha ilyen funkciót akarok, ott a sütő.
Viszont egy valami lényeges lenne: nemesacél belső. Nem szeretnék újabb hasonló meglepetést, mint a mostanival. Van ilyen szabadonálló mikró?
Beépíthetőben találok nemesacél belsővel, de szabadonállót valahogy nem. -
Sinesol
veterán
válasz Nagya21 #82769 üzenetére
Lidl-s airfryert en inkabb kihagynam, a gari egy dolog, de epp par napja beszeltem egy beszallitonkkal, a kollegaja háza a Lidl-s airfryer miatt egett félig le, mert nem kapcsolt le a gép, srac fel tudeje leallt a fustmergezestöl. Nem lehet bizni ezekben a ketpalcas kinai sz.rokban.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Magam részére szeretnék venni Air Fryert. Egyedül használnám, szóval nem készülne benne egyszerre 1 kg hús.
Szerintetek erre a célra elég volna az ÁK által top terméknek szavazott 3,5 literes [mi smart] ?
Nem is az a ára a lényeg, inkább az, hogy legyenek hozzá receptek és az, hogy jól lássa el azt amire kitalálták.
A nagyobb tesójára, például már vegyesek az értékelések: [link] -
őstag
Sziasztok!
Páromnak szüksége lenne kb 1 literes termoszra, olyan 10K körül. Olyan kellene, amiben sokáig meleg marad a tea. Tudtok ebben segíteni, hogy milyet érdemes?
Köszi!
-
cibus
aktív tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani pár hűtőt, amit érdemes lenne megnézni? Leginkább Euronicsben tudnám megnézni, az van helyben. De ha másikat mondatok, utána nézek neten is akár.
Szerintem olyan 300 liter körüli jó lenne. Érdekelne szimpla hűtő is, hogy úgy milyenek vannak és érdekelne kombi is. 100-120 körül esetleg már lehet valami jobbat kifogni? Mire kell figyelni esetleg?
Írjatok pár típust légyszi, köszi -
KD6-3.7
őstag
válasz Napfénysüti #82759 üzenetére
Nem Gratussino Smart? Nem igazán találok Gustus IV Smartot!ja de! [link]
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz Napfénysüti #82759 üzenetére
Dagasztani igazabol egyik sem tud, az egyik inkabb csak kevergeti, a masik pofozgatja a tesztat.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Napfénysüti
nagyúr
Nekünk van kenyérsütő gépünk meg robotgépünk is. Hát a kenyérsütő is tud dagasztani ez igaz, de közel se úgy mint a robotgép. Az a kis lapát nem kever úgy.
KD6-3.7: én egy ETA Gustus IV Smartot vettem az asszonynak. Ennek fém fogaskerekei vannak. Múltkor letesztelte rendesen: 1,8 kg tésztát gyúratott meg vele. Direkt lemértük mert az már igen nagy adag lett (2 kenyér). És bírta simán az ETA.
Més que un club!
-
nyunyu
félisten
Van egy ~15 éves Electrolux EWT13620W mosógépem, ami jóideje nagyon lassan szívta a vizet az öblítési program előtt, most már a mosás elején is kiakad E10 (nincs víz) hibával, aztán play gomb megnyomása után 10 perccel megint kiakad ugyanazzal, végül 3-4x10 perc után sikerül neki annyi vizet vételezni, ami a programhoz kell.
Hogyan/hol lehetne leteszteltetni a szelepeit, hogy rendesen nyitnak-e, mielőtt 16k-ért feleslegesen rendelek egy újat? (alig kapni, mindenhol csak előre fizetve lehet rendelni. )
Vezérlő elektronikán nem látok égett alkatrészt.
[szerk:]Ja, hogy 10 hozzászólással feljebb linkeltétek, hogy mit kell rajta mérni?
Grr, multiméterem is bedöglött.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz KD6-3.7 #82751 üzenetére
A "klárikő" magát németnek álcázó, valójában kínai limlomgyártó. Na jó, nem a legalja, de Bosch-okkal egy napon és lapon emlegetni...
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sinesol
veterán
válasz hotkar #82740 üzenetére
Hat, ha elzarja a csapot, nyilvan semmilyen modon nem kerül bele viz, arra felesleges varni.
Az viszont nem derül ki, hogy magnesszelep-e vagy valami mas szivargas, habar ha a magnesszekep előtt szivarogna, akkor gondolom a házba folyna ki a viz. De lehet valami szelep körüli tömites is, ami elegge benn van ahhoz, hogy a dobba follyon a viz.[ Szerkesztve ]
-
Reynaldo
junior tag
válasz draco31 #82736 üzenetére
Várható, ha sokat ment a gép, de hogy mikor, azt senki se tudná megmondani, még tán jósnők se. Meg azt se, hogy érdemes-e gazdaságosság szempontjából csapágyakat, tengelyeket, szimeringet..stb. cserélni egy 10 éves gépen. Meg akkor még ott van a rozsdás tető is, akárcsak egy Whirlpool..., bár Wp-nél sajnos már 3-4 évesen is előjöhet.
STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
Reynaldo
junior tag
válasz Szibilla #82744 üzenetére
Nem videó, de hátha jó lesz ez is: mágnesszelep(szolenid) csere
STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Állóporszívót szeretnék venni, és a BG-n szembejött a Prosenic márka, amikkel elég jó tapasztalatok vannak az értékelések szerint. Van aki használ itt ilyet és meg tud erősíteni?
-
Szibilla
aktív tag
Huh, gyorsak voltatok, köszi.
Igen, ma reggel elzártam, kíváncsi vagyok, így is telik-e. Amúgy ez végzetes hiba vagy emberi áron javítható? Mert amúgy szuper kis gép, szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
Szibilla
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írom, lenne egy gondom a mosógépemmel: egy kb. 8 éves elöltöltős Gorenje, ami gondom van vele, hogy szép lassan feltelik a dob vízzel mosás után. Google barátom segítségével próbáltam kitalálni, mi lehet, de egyik találat sem volt jó.
Nálam a mosás végigmegy rendesen, ki is centrifugál, ki is szivattyúz, csak utána órák alatt szépen telik megfele a dob. Egy éjszaka alatt kb. 1-2 liter, tiszta víz, nem büdös. Szűrőjét kipucoltam a gépnek, ezt amúgyis rendszeresen szoktam.
Találkozott valaki ilyesmivel, szerintetek mi lehet?
Köszi előre is!
-
Nagya21
addikt
válasz koxkids #82737 üzenetére
HAli!
Nekem a normál 60cm mélységű száritógépem van, ebbe egy szimpla szösz szűrő van, meg a te általad linkelt tartó a szivaccsal. Ez a gyári felállás.
A keskeny szárítógépbe nem fér el a tartó a szivaccsal, ezért duffla szösz szűrőt raktak bele, de ez nem elég, kell az a szivacs a hőcserélő elé, mert a duffla szűrő átengedi a szöszt.
De csak a szivacs!!!!amit minden 20 szárítás után pucolj-moss el.
[link]
[link]
[link]
Igen eltömődik a szűrő, de ha van szivacs, nincs gond.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
draco31
veterán
Hello!
Karbantartás témakörbe beleférek szerintem.
Szóval Hajdú HA 1100 kezd kissé visítósabb lenni, ha elkezd centrizni. 600-on szoktam csak, max ha egy ing vagy ilyesmi könnyű cucc van, akkor tekerem magasabbra.
10 éves környéke már, egyébként semmi baja, szokásos tető rozsdásodáson kívül, de azt szoktam kezelni.
Szóval számítható lassan a csapágy csere?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gorenje GI66160 mosogatógépünk, a mai napon a F12-es hibakódot kiírta. Ez a vízbemeneti hiba, a befolyócsőszűrő dugulására hivatkozik. A sarokszelepről leszedtem a csövet, amiben a kicsi szűrőt kivettem és kitakarítottam (megjegyzem, nem volt koszos), majd vissza. Mindent újraindít, de a hiba továbbra is megvan (víz folyik a gépbe, egy idő után leáll és leengedi magát, majd újra kiírja a hibát). Találkozott már más is ilyen hibával?
Mit kellene még kitakarítani? Milyen szűrő lehet még elrejtve vagy ez már szerviz lesz?Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Van egy electrolux eea27200l mosogatógépünk, a 30 perces mosogatás után szerintünk nem nyílt ki, de ha kinyitjuk az ajtaját, akkor a mytime 30 percese villog folyamatosan, nem hagyja abba. Ez mit jelent?
Köszi szépen a segítséget előre is!
-
nyul105
senior tag
Sziasztok!
Robotgépet/gépeket keresnék, ami ezeket tudja.
- turmixolni
- habot verni (tejszínhab, tojásfehérje)
- szeletel, reszelni (pl. káposztát, répát)
- darál/őröl/aprít magokat
A fórum olvasása alapján a Kenwood ajánlott ár/értékben.
feleségem ezt találta:
https://www.bestmarkt.hu/kenwood-fdm72990ss-multipro-xl-konyhai-robotgep-ezust-p828379
Nem sok véleményt találtunk róla, és csak egy helyen forgalmazzák :/Dagasztásra/tészta gyúrásra nem használnánk, ezeket nem baj, ha nem tudja.
Minél kompaktabb legyen. Legyen minél időtállóbb. Lehetőleg a turmix része üveg legyen, ne műanyag, hideg/meleget is bele lehessen tenni.
Van esetleg valami ajánlásotok? kb. 100.000 Ft-ig
Köszi![ Szerkesztve ]
-
twice
tag
Sziasztok!
Szabadonálló mosogatógép kiválasztásában kérném a segítségeteket. Sajnos úgy tűnik 12+ év után elromlott a whirlpool mosogatógépünk, ezért szeretnék újat venni. Árban kb 230k-ra gondoltam. Fontos lenne a csendes működés és a minőség, hogy minél tovább jó legyen. Gyors keresés után a Bosch SMS4EMI06E vagy a Whirlpool W7FHS51X gépet találtam, a Whirlpool talán kicsit jobban tetszik a plusz funkciók miatt is, viszont talán a bosch nevesebb márka. Ezek közül ti melyiket ajánlanátok? Esetleg egy teljesen másik gépet kéne választanom?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
diegho
nagyúr
Most mértem le a mosógépet és 53cm az ajtótól mérve, erre nem igazán fog rámenni egy full size szárító.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Tanácsot, segítséget szeretnék kérni szárítógép témában.
Elég kicsi a lakásunk, és unjuk már kerülgetni a ruhaszárítót.. mindig útban van, plusz nem is olyan jó ennyire párásítani a lakó térben. Azon gondolkodtunk, hogy a mosógép mellé beszereznénk egy szárítógépet az albérletbe. Sajnos sok hely nincsen neki, csak a fürdőbe férne be, és kevésbé mély kivitel kéne. Néztem a Beko ezen típusát. Beko DF 7412 PA [link]
Mit gondoltok, érdemes venni Beko-t? Ilyen kis méretben még Candy-t láttam, de annyira nem győzött meg.
Nincsen gond ezekkel a hőszivattyús gépekkel? Nem hangosak?
Köszi előre is bármilyen tanácsot -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy LG F12C3QD mosógép. Segítenétek, hogy ez a hiba mit takarhat? Két hibát dobál. Ez az egyik.
A leírás nem egyértelmű számomra. A szűrő tiszta.
[ Szerkesztve ]
-
-
athomi
veterán
A hőszigetelő anyagok hővezető képességét komoly hőáramlásmérő berendezésekkel mérik, nem bemondásszerűen találják ki. Tehát nem, a grafitos nem parasztvakítás.
Csak vannak akik keverik a szezont a fazonnal és úgy gondolták, ha X centi EPS-t kicserél X centi grafitosra, akkor az majd a gyakorlatban 20%-os energiamegtakarítást jelent. Nem. Gyakorlatban ez inkább azt jelenti, hogy 15 centi EPS-t kiválthatsz 12 centi grafitossal.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Még mindig szárítógép nézelődés folyik. Ez a kinézett: AEG TR718L4E
Vehetem, vagy tudtok jobbat 200k körül? -
pjen
félisten
válasz Lord Dragon #82709 üzenetére
Jó lesz az később is.
-
senior tag
-
pjen
félisten
válasz Lord Dragon #82706 üzenetére
Azért ha kiszárad a festéssel bevitt pára és normálisan fűtesz, szellőztetsz szerintem meg is oldódik a probléma. Leghidegebb pont mindig lesz, a házak fele szerintem nincs szigetelve, például a szülői ház sincs. 64 ben épült tégla falak, központi fűtés gázzal és rendszeres szellőztetés. Száraz mint a puskapor.
-
Zoona
aktív tag
A grafitos egy marketinges parasztvakítás hogy el tudják adni drágábban. 5 év múlva majd mást talàlnak ki.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
senior tag
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Szárítógéppel szeretném meglepni az asszonyt. 8-9kg-os lenne az ideális és viszonylag halk, energiatakarékos gép kellene.
Speckóra való szűréssel két típus maradt:
Bosch WQG245D4BY
Electrolux EW9H378S
Ezek mennyire vállalhatóak? Van esetleg más tipus ami jobb lehet ebben az árkategóriában? 200-300e ft környéke. -
soldi3r
veterán
válasz Lord Dragon #82701 üzenetére
Igen, ez ilyen. Le kell hőszigetelni kívülről, akkor nem éri el a fal a harmatpontot belül.
E30 (oo=[][]=oo)
-
senior tag
válasz soldi3r #82696 üzenetére
Igen, a vizesedés 90% -ban onnan ered. Mármint a fal és a mennyezet találkozásánál csücsül.
A kőművesünk is megnézte már ezt, amit mondtál. Arra jutott, hogy nincs ott semmiféle szigetelés. Ennek ellenére nem kívülről szivárog be a víz (esőzés idején). Hanem annyira durván hideg a fal és a mennyezet találkozása, hogy oda csapódik le az összes létező pára ami a házban keletkezik.
Majd meg kell oldani ezt is, csak így házvásárlás meg felújítás után már erősen véget értek az anyagi forrásaink.... ezt a telet kihúzzuk valahogy a párátlanító géppel, aztán jövőre szerintem már jutni fog arra is, hogy ezt a szigetelés problémát megoldjuk. De köszi a megerősítést. Én csak arra tudok támaszkodni, amit mások mondanak, mert jómagam nem értek hozzá.
Üdv! L.D.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik