Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz margithid #80297 üzenetére
A mosógépekben van védelmi elektronika, ami ellenőrzi a dob forgását és csak akkor nyitja a reteszt, ha nincs forgás.
Ha nem tudod visszakapcsolni a gépet, akkor az ajtó reteszelve marad. Ne feszegesd! Ellenőrizd, hogy kap-e áramot. Ha kap és mégsem kapcsol be, akkor szerviz. A szervizes majd kinyitja. Addig a benne lévő ruhák fogságba esetek.[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Na megállt mosás közben a mosógép. Először egy másfél órás 40 fokos mosást csináltam, aztán egy 30 fokos, 30 perceset akartam, 20 percnél megállt, kikapcsoltam, bekapcsoltam, újra elindítottam, nem megy.
Most le van kapcsolva.
Ilyenkor fel lehet nyitni a tetejét? Mert nem nagyon akar kinyilni, lekapcsolt állapotban se. -
BB9000
senior tag
A nyomásnövekedés gyakori oka a tágulási tartály hibája. A levegő összenyomható, a víz nem. Ha már nincs benne elég levegő, akkor nem látja el megfelelően a funkcióját és ilyenkor megy fel a nyomás a nem kívánt értékre.
Összegezve: Nem a kezdeti nyomásérték csökkentése fogja elhozni a megoldást, hanem a tágulási tartály feltöltése, vagy a cseréje.
Erre a szerelődnek is gondolnia kellett volna. Kérdezz rá, hogy mi erről a véleménye.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz krealon #80292 üzenetére
Több nyomásértékkel próbáltam, szerelő itt volt, másfélre fújta, nem vált be. Telefonon javasolta, fújjam kettőre. 1,85-re sikerült, akkor is felment 3,5 bárra. Délután leengedtem 1,15-re, majd éjjel kiderül, hogy az megfelelő-e.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
krealon
veterán
"Junkers Euroline kombi cirkó fűtés közbeni nyomása túl magas, eléri a 3,5 bárt.
Adjatok tippeket, mi ennek az oka!"Fütéskor a víz jobba tágul, mint a zárt fűtésrendszer.
Ennek a kompenzálására van a csőrendszerbe iktatott nagyobb fémtartály, amiben üres állapotban 1.5 bar nyomásra pumpált "gumilabda" van, amit a táguló víz össze tud nyomni.Időnként (praktikusan fűtési szezon előtt), hideg és nyomásmentes rendszer eseteén érdemes felpumpálni a szükséges nyomásra.
(Nekem Viessmann kazánnal kellett küzdenem.) -
BBéci
legenda
Junkers Euroline kombi cirkó fűtés közbeni nyomása túl magas, eléri a 3,5 bárt.
Adjatok tippeket, mi ennek az oka!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
leweegee
aktív tag
válasz margithid #80285 üzenetére
Nincs dobcsillag hanem ilyen tárcsaszerű izé ( pl. [link] ) tartja a dobot mindkét oldalon. Le kell venni a gép oldalát a lötyögős oldalon(hátul 4-5 csavar és elöl legalul 1 csavar fogja, utána hátrafelé lehúzható), és kiderül minden. Van felújítókészlet dobtengelyre és csapágyra is, csak oda kell figyelni az oldalakra (van balos- jobbos külön! ) meg persze nem árt egy adag bátorság és barkácsérzék. Ja és ha már kínlódsz akkor érdemes mindkét oldalon csapágyazni...
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
leweegee
aktív tag
válasz margithid #80283 üzenetére
Bocs mellément...
Vedd le a mosógép tetejét és nézd meg, hogy nincs kiakadva/eltörve valamelyik rugó? Alul a lengéscsillapítókat sem árt ellenőrizni. Ha a dobcsillag törött akkor a dob lötyög az üstházban, azt is könnyű ellenőrizni. Ha rugó vagy lengéscsillapító akkor megeri javít(t)a(t)ni.[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
leweegee
aktív tag
válasz margithid #80268 üzenetére
Barna-fekete-barna-arany, tehát 100 ohm, és fuse resistor azaz biztosíték gyanánt van ott. Valamiért elfüstölt, át kellene nézni mi van mögötte. Ha nagy a baj még olyat is lehet, hogy áthidalni az egészet a bánatba, igaz akkor nem lesz időzítés a sütőnek, de ezt azért túl lehet élni. Ha érdekelnek a részletek keress meg privátban.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
balojazz
aktív tag
válasz ocsi1111 #80269 üzenetére
A csíkok színe a kérdés. Az arany nem fontos, az a tűrés. 3 csíknak kell lennie azon kívül, abból 2 látható, de az milyen: fehér? szürke? Ésa harmadik, ahol a repedés van, az is milyen színű? Ha megvan a 3 szín, megvan az érték is.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
amargo
addikt
válasz polonic #80270 üzenetére
Nincs, csak kettő. Feleségem "tisztaság mániás", de a fő terhelést az adja, hogy a nagyobbik gyerkőc 1-2 hónappal ezelőttig heti 6x bepisilt éjjel. Ugye akkor pedig egy teljes mosás.
De 2 naponta egy mosás az alap, az is havi 15 azaz évi inkább 200. Ennél kevesebbet csak úgy tudok elképzelni, hogy rengeteg ruhája van a családnak, legalább 2 -3 heti mindenből. Nálunk a fehérneműből sincs ennyi, max 2 hét, de a gyerekek jelenleg ezt 1 hét alatt elérik.
A heti egy mosás az kb kizárt önmagában 3-4 felét mosunk hetente, fehérnemű, pólók, koszos (nadrág, kilépő, stb), ágynemű, sport cuccok.Az évi 200x mosás szerintem is extrém, de a 200 is?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
BB9000
senior tag
válasz bandus #80276 üzenetére
Keret nélkül is rá lehet tenni egymásra a két gépet, nem kötelező az összeépítő keret alkalmazása, de kerettel sokkal szebb és stabilabb is lesz.
Választhatsz fiókos és fiók nélküli összeépítőkeretet is. Vehetsz kifejezetten AEG, vagy univerzális keretet is.
Nem kell, hogy megegyezzen a két gép mérete. Univerzális kerettel különböző márkájú gépeket is egymásra lehet tenni. Annyi a megkötés, hogy keskeny mosógépre nem lesz jó bármelyik szárító.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
[link] szeretnék venni egy ilyen/ilyesmi hőszivattyús szárítógépet. a mosógép is aeg, jól mutatnak együtt, meg elégedett is vagyok vele. ha megegyeznek a szélesség/hosszúság méretek akkor kompatibili a mosógéppel és csak valami összeépítő keretet kell vennem, vagy azt sem?
köszi a segítséget
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
margithid
veterán
válasz polonic #80270 üzenetére
A havi 50 sok, de azért nagyon összevárni a ruhákat se jó szerintem.
Nálam pl ez lehetett a gond ezzel az Electrolux-szal.
6 kg-ot bír és volt hogy jól megpakoltam, akár törölközőkkel is ami jól beszivja a vizet és jó nehéz lesz.
Mondjuk 6-7 éves, lehet ezeket ennyi időre gyártják.
Mindenesetre egy dobcsillag 30k körül van, plusz ugye a szerelés, szóval ezt nem fogom megcsináltatni.
Amíg bírja addig használom, aztán veszek egy újat majd.Következő mosógép vásárláskor már minimum 8 kg terhelhetőségüt veszek.
LGben most 140k-ba kerül egy ilyen gép.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
-
ocsi1111
újonc
Egy Elekrolux EOD3H70X tip. sütő vezérlőpanelon, elégett egy ellenállás ennek keresem az ohm értékét. Tudna valaki segíteni? Csatolok 3 fotót. Köszönöm előre is. Az R31-es ellenállásról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Van egy Electrolux mosógépem, kb 6-7 éves, ma vettem észre, hogy a dob ki van lazulva és mosáskor olyan dobolás is hallatszik, gondolom mikor forog, akkor kileng.
Ezt mennyire lehet javítani? -
amargo
addikt
Ez érdekes téma, hogy ki mennyiszer indítja el az otthoni eszközöket és azokat mire tervezik.
Mi a "régi" felültöltős AEG 6kg-os gépet is kb min havonta 50x indítottuk el-> évi 600x futás. Volt is kehe azért.
Ezt cseréltük egy 9kg-os LG-re, ami már elöltöltős.
De ezek alapján ez sem fogja bírni ezt a terhelést?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
balazs1956
senior tag
válasz Gömbike #80264 üzenetére
Köszönöm a linket.
Kaptuk, vendégeknek, ha gyorsan kell szerintem elmegy.
Én saját részre egy ilyent használok.
Ezzel már lehet alkotni, próbálkozni...[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz balazs1956 #80263 üzenetére
Szerintem a kérdést itt tedd fel.
Nagyon sokunk ( igényes kávéfogyasztók) véleménye szerint a kapszulás csak végszükség, olyan, mint a guminő.
Ezzel nem megbántani akartalak, csak a kávé fogyasztás sokoldalúságára utaltam.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Van egy 5-6 éves, de csak nyáron a hétvégeken használt Dolce Gusto kapszulás kévéfőzőm.
Utóbbi napokban, a kapszula "átlyukasztása" egyre nehezebben ment, akadt a kar, csak sokadikra sikerült lenyomni, átlyukasztani.
Kivéve a kapszulát, és az azt magábafoglaló műanyag idomot, szemből benézve, egy kis koszt, mint utóbb kiderült rozsdát láttam.
Kanál végével elkezdtem kapirgálni, és egyszer csak kiesett a képen látható rozsdás lemezke.
Láss csodát azóta hibátlanul működik a kávéfőző.
A problémám az, hogy mire szolgálhatott a lemezke, és nélküle nem okozhat-e valami nagyobb gebaszt a masina.
Ha valaki műtött már ilyen készüléket, vagy van ötlete/tanácsa azt előre is nagyon szépen köszönöm. -
balojazz
aktív tag
válasz Mentior #80247 üzenetére
Szerintem amellett, hogy vesztek egy 8-9 kg-os új szárítót, el kellene gondolkodni azon, hogy túlhasználjátok a gépet. Nálunk a legfiatalabb kölök 6 éves, de 5 éve mi is ott voltunk, mint ti. Mi másfél évvel ezelőttig teregettünk, de akkor már a nagy gyerekek meg az edzések miatt kellett a második teregető, akkor vettünk csak gépet, de még a sokkal nagyobb ruhák és szennyesmennyiség mellett is csak átlag egyszer megy a szárítógép egy nap, az is csak télen vagy párás időben, amikor nem szárít a nap meg a szél. Vagyis amíg mi évente kb 150-szer indítjuk, addig ti sokkal kisebb ruhákkal is 600-szor (ha közel napi 2). Ez ennél a gépnél nem volt gond, de ennyire tartós gépek jellemzően nincsenek, a következő hamar meg fogja adni magát, 5 év múlva meg már folyamatosan menni fog szegény, és 2-3 évente új kell majd még a legjobból is. Valami teljesen más taktika kellene nálatok a szárításra.
-
leweegee
aktív tag
válasz Lomha 8V #80258 üzenetére
Na ja ez nagyon jellemző a mai szervízek többségére, hogy ha nem fődarabokat kell cserélgetni megáll a tudomány, tisztelet a kivételnek. Amúgy a segédtápban lévő kondenzátor "fáradása" okozza a jelenséget, ritkán a relé lábainál lévő forrasztások repednek meg, kb 5 perc javítani őket. Na de egyszerűbb rásózni az ügyfélre az új panelt 50k-ért. Szánalom.
Ne nőj fel! Csapda!
-
Lomha 8V
addikt
Nálunk van egy AEG mosógép, ami pontosan ugyanezt csinálja. Napi egyszer gyönyörűen kimos, bármilyen programon, bármilyen beállítással, de ha még egyszer el akarod indítani, akkor hibakód és nem hajlandó semmire. Másnap tökéletesen működik. Pár szerelő már bohóckodott vele, fogalmuk sincs persze, tippelgetésre cseréltek alkatrészeket, inkább vettünk egy másikat.
-
balojazz
aktív tag
Teljesen igazad van. Én is valahogy így saccolom. Érdekes adalék, hogy ugyanezen időszakra a kumulált infláció dollárban 30%, a káeshá meg a forintot 40% körülire teszi. Nevetséges. Vicc. Még a bérinfláció is 100% körül volt 9 év alatt, nem hogy az ár. Még hogy 40! 40% kb a 2021-22-es 1 évi lehetett.
-
mokus1
addikt
válasz leweegee #80246 üzenetére
Köszi a tanácsot kipróbálom ma.
Most nálam is csinálta, sima 40fokon, most egy konnektoron van a routerrel és a router is leállt.
Akkor ez a betáp hibája inkább mint a mosógépé?Egyébként direktbe van húzva 1 konnektornak 1db 1,5-es vezeték bár lehet 2,5. 16os kismegszakítón.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #80223 üzenetére
Végül a Gorenje oldaláról rendelte meg. Pont akciós volt, így szállítással volt annyi, mint máshol az alapár. Inverteres motorra 10 év garancia van, regisztráció után. Gorenjét megvette a Hisense. Nem tudom ez jó vagy rossz. Ha jól emlékszem TV-ben jó ár/érték arányút készülékeik vannak. Ha maradt itt Szlovéniába, Szerbiában a gyártás talán csak nem lesz oylan rossz minőségű. 50 éve gyártanak mosógépeket, talán csak nem rontották el a kínaiak.
-
Sinesol
veterán
Ekkora terhelésre félprofi lenne az ajánlott, a normál mosógépek, szárítógépek heti 4-5 használatra vannak méretezve, őszintén szolva nagyon szépen teljesitett az AEG, hogy eddig birta ezt a terhelést. A javitást egyébként nem feltétlen ajánlanám, az a baj, hogy az összes többi részében is ott a sok kilométer, legközelebb majd egy masik alkatrész adja meg magát, ez nem olyan helyzet, hogy normál használat mellett egy-két alkatrész rosz lett és évekig nem lesz gond ha megjavitják. Mekkora lenne a keret?
Első körben a Miele-t mondanám, az gyakorlatilag félprofi szint, de elég húzós ára van. Helyette jó opció lehet a Whirlpool félprofi/félipari szériája, az kifejezetten nagy terhelésre van tervezve. [link] Ez 9kg-os, szóval jó sok belefér, ergo kevesebb ciklus is elég lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Mentior
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok és tudtok tanácsot adni. Szeretnék tanácsot kérni szárítógép vásárláshoz. 3 gyerekes (legidősebb 6 éves) család vagyunk, nagyon sokat mos a nejem.8-9 éve nyúzunk maximális elégedettség mellett egy AEG T86581IH3 szárítógépet. Viszont elkezdett rakoncátlankodni és ha naponta 1 alkalomnál többször indítja el a feleségem EHO hibakóddal megáll és nem mennek végig a programok. Körbetelefonáltam a márkaszervízzel a témát. Biztos megoldás nem ígértek, egy helyszíni ellenőrzés és opcionális javítás kb 40-50 ropiban állna meg.
Egy ennyi idős gépnél, szerintetek érdemes még javíttatni?
Amennyiben a csere lesz a megoldás tudnátok ajánlani egy gépet?
Egy Beko WTV 9636 XS0 mosógépünk van.
Naponta ment korábban a szárító, volt olyan, hogy 3x is.
Nem sajnálom a géptől a pénzt, főleg akkora ha legalább ennyi időt kibírnaAz AEG-kkel eddig nagyon meg vagyunk elégedve, nem gyűrt, szinte vasalt!
Előre is köszi a segítséget!
-
leweegee
aktív tag
válasz mokus1 #80245 üzenetére
Ha van multimétered ( vagy okos konnektor/fogyasztásmérő) mérjél a mellette lévő konnektorban, nem esik le a feszültség amikor kiáll hibára? Ha nincs dugj be mellé egy hagyományos! izzós asztali lámpát annak a fényerőváltozásából látni fogod ha baj van a betáppal. Mindig ugyanakkor áll ki a program alatt hibára?
Ne nőj fel! Csapda!
-
mokus1
addikt
Mosógép problémám van.
Mosógépnek szárítógépnek is külön kismegszakítója van. Mind a két konnektorban probáltam és mindenhol van a hiba.
Na a mosógép olyan hibát produkál hogy leáll majd PF (power failure) hibával újraindul. Ezt csak 60 fokon produkálja 40-en például nem.
Én valami fűtőszál problémára gyanakodnék? -
Beni2360
félisten
Én 86-ban a Wartburg tetején Zanussi 171 l-s ládát hoztam. Tavasszal cseréltem le, és most augusztusban leállt az új fagyasztó és a Zanussi meg a tárolóba várta sorsát. Kipucoltuk és indult mint a Safhauser. Vagy hogy kell írni?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
balojazz
aktív tag
válasz hotkar #80237 üzenetére
Nálam 8-10-15 perc kb (sose mértem), míg kinyílik a tablettaajtó, de azt hallod is, ahogy a tablettát is, ahogy leesik. A program elején van egy tiszta vizes előöblítés program (fellazítja a mocskot), amit aztán leszivattyúz, majd az újabb adag vízzel, ami a főprogram vize, adja be a tabit is. Szóval az "elején bedobom" módszer nem igazán jó út már.
-
senior tag
-
hotkar
aktív tag
válasz Fox Mulder #80227 üzenetére
Szia!
A tablettának mosogatás közben nem a tartóban a helye, hanem a gép aljában. Ha a tartóban találtad a program végén, akkor a tabletta túl nagy a mosószertartó rekeszhez.
Amint elindul a program, kb. 30 másodperc múlva kinyílik a mosószertartó ajtaja, és a tabletta belepottyan a gép mosogató terébe. Na, ez nem történik meg nálad (és ahogy olvasom, másnál se néha).
Nálam pont ez volt a probléma a '90-es évek végén vásárolt Whirlpool géppel. Amikor vettük, még viszonyag vékony, kétrétegű tabletták voltak forgalomban; ezek kiválóan működtek, ehhez méretezték a mosogatószer-adagolót. Aztán bejöttek az egyre vastagabb, ráadásul egy "bogyóval" a közepén gyártott tabletták, és ugyanúgy jártam, mint te most.
Megoldás: egyszerűen, "parasztosan" belehajítottam a tablettát a program indítása előtt a gépbe. Kb. 15 évig használtuk így, és nem volt többé elázott, félig kioldott tabletta. Még a 30 perces gyorsmosogatásnál sem volt maradék (összesen 23 évig ment a gép hibátlanul.)
-
senior tag
-
balojazz
aktív tag
válasz Fox Mulder #80234 üzenetére
Különösebb baj nincs vele. De ha anno úgy vettem az SMI6ZCS49E gépemet, hogy tudja 42dB-es hangerőn a 14 terítéket 0.75 kWh-val és 9.5 liter vízzel 3 óra 50 perc alatt, akkor azt ki is hajtom belőle. Akkor nem fog 12 litert vagy 1 kWh-t megenni, vagy nagyobb zajt csapni, és féltöltetet sem kap stb. Tolja csak azt, ami a címkén van;, és ha lehet, akkor éjszaka vagy percre pontosan akkorra végezve, amikorra akarom.
-
senior tag
válasz balojazz #80232 üzenetére
Miért mi baj a 45 perccel? Természetesen nem az erősen koszos edényeket teszed bele ilyenkor, hanem éppen csak használt tányér és poharak. Azoknak teljesen felesleges órákig mennie. Tökéletesen tisztára mossa, nincs semmi gond vele.
Ha fullon van egy nagy főzés után ECO 3.5 óra vagy Auto 2 óra 65 fok.
/ Bosch SMS4EVI14E /[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz balojazz #80232 üzenetére
A miénkbe is a legrövidebb az 1 órás, de ott 65 fokon küldi, sose marad benne semmi.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
balojazz
aktív tag
válasz Fox Mulder #80227 üzenetére
Aha. Mondjuk 300-ból 301-szer ECO (fo evö) megy nálam, de ha olyanom lenne, hogy 45 percest akarnék (nem lesz olyanom), akkor vagy 65 fokon, vagy akkor nekiállok inkább kézzel, az még gyorsabb, és még olcsóbb is. A 45 perc pont semmire sem jó. amire kitalálták a mosogatógépet.
-
pjen
félisten
válasz Sinesol #80228 üzenetére
Tenyleg nem volt ilyen, persze máshol lehet.Azért irtam, el kell olvasni. Az LG mosógép ajtó zárja egy hónappal az 5 év vége előtt döglött meg. Gond nélkül megjavitották. A mostani Beko mosogató gépnél is direkt rákérdeztem az MM ben, mert eredetileg csak 2 év garija volt. Úgy néztek rám mint egy ufóra és a papíron sincs ilyen. A Dysontra is vettem+ garit, semmiféle vizsgálatról nincs benne szó.
-
senior tag
-
Sinesol
veterán
Elolvastam:
"...felülvizsgálatot a kiterjesztett jótállás érvényességéig évente köteles megismételni. Tudomásul veszi, hogy az egymást követő felülvizsgálatok között maximum 13 hónap telhet el és az a következő 12 hónapig, de maximum a teljes garancia időtartamáig érvényes"
..."A Vásárló elfogadja továbbá, hogy a felülvizsgálatra neki kell eljuttatnia a jótállással érintett terméket a Szolgáltató telephelyére (1211, Budapest, Orion utca 14.). Amennyiben erre nincs lehetősége, elfogadja, hogy a Szolgáltató a mindig aktuális felülvizsgálati kiszállási díj ellenében, otthonában munkadíjmentesen átvizsgálja a jótállással érintett terméket."
..." 2022.03.01-itől a kiszállási díj 8500 Ft-ra módosul"
Amugy szerintem az Auchan-nál is van ilyen, csak lesza.ják, elég nekik hogy ugrott a garid, az nem fáj nekik. Altalaban akkor derül ki az ilyesmi, amikor kihivod a szervizest és ő sajnálkozva közli, hogy sajnos nem volt meg a felülvizsgálat, igy nem tud mit tenni, vagy fiztsz vagy megy haza. Reméljük azert nincs igy.
Kicsit off, de csaptelepnél volt olyan, hogy utólag a 7 év garinál arra hivatkozott a gyártó, hogy hát az csak akkor él, ha vizlagyito van előtte a rendszerben, hát nem tudtuk? Na persze ez sehol sem volt leirva...
Arrol nem is beszélve, hogy egy pártizezres csapnál mennyire életszerű vajon, hogy százezres vizlágyitó rendszer van elékötve? Végén persze hosszas cigánykodás után kicserélték.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
balojazz
aktív tag
Milyen tabletta volt az? Mert hogy én általában a legalapabb finish tabit nyomom be ECO alapprogramon, és sose volt még maradékom belőle. A keskeny Whirpool ugyanúgy megette,mint a mostani széles Bosch. Tán tabletta-gond?
-
Sinesol
veterán
Azt azért érdemes tudni, hogy ez az online márkaboltos dolog nem rendes garancia, hanem inkább egy biztositás, 3 év a normál, a maradék 5 évben pedig évenként kimegy a szervizes ét átvizsgálja a gépet, ez persze a teköltséged lesz minden évben. Ha nem járulsz hozzá, akkor ugrott a garancia. 8500 forint alkalmanként, azaz 5 év alatt 42500. Ha ezt hozzáteszed vehetsz egy jobb Electrolux gépet is, ami azért ennyi időt ki fog birni.
vagy van Midea gép rendes gyári 5 év garival ingyenes szállítással valamivel többért. [link][ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Dorian #80218 üzenetére
Köszi! Ő ezt nézte ki. Gorenje WNHPI72SCS, 8 év garival, ingyenes kiszállítással, 136.900Ft. Nem tudom ez az üzlet, mennyire megbízható, mert a +garancia bolti, illetve a Gorenje milyen márka. Csak arra emlékszem, hogy a gengszterváltás előtt, ezért vitték ki a nagymamát, hogy a Gorenje hűtőt hozzák vissza a tetőcsomagtartón. Mondjuk olyan rossz nem lehet, ha még létezik. LG, Gold Star volt akkoriban.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Digitalpimp #80209 üzenetére
A Neffre nem általános az 5 év gari, csak időszakos promóció keretében adják, Boschnál is volt ilyen tavaly, szóval nincs itt semmi ellentmondás. . Egyébként nemsokára a Miele-re is lesz extra gari az évfordulójuk alkalmából, 125 évesek lesznek és 125 hét extra garit adnak ennek alkalmából, ha jól emlékszem.
pjen: Nem hallottam még ilyen gondról Bosch esetében, pedig a környezetemben, ismerősök közt is rengeteg embernek van és mindenki elégedett vele, általában ilyet is ajánlunk, ha valaki rákérdez mit érdemes venni, mivel ár/érték arányban kb a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
leweegee
aktív tag
Az a baj igaza van, évtizedek óta szervizeljük ezeket(is), jelenleg ott tart az ügy, hogy van a hígfos meg a szar, és ha a hígfosra van több gari azt érdemes választani. Sajnos elmúltak azok az idők amikor egy markanév jelentett valamit és garancia volt a minőségre és várhatóan nagyobb volt az élettartama. Persze értem a te álláspontodat, a hit fontos dolog, de belenézel egy neves gyártó termekébe és telibeokádod hidd el.
Ne nőj fel! Csapda!
-
Dorian
félisten
válasz pinnacle #80217 üzenetére
Azt gondolom, hogy jó szívvel nem lehet ajánlani konkrét típust, mert akármelyik tönkremehet, az ilyen vízzel-árammal működő fémbelű cuccokkal ez van. Nálam hiába vált be a Beko, másnál meg valószínűleg az ment tönkre.
Én a lehető leghosszabb gariidő mellett választanám azt a típust, ami a legolcsóbban tudja az általam kívánt funkciókat. Ha szemelőtt van, akkor pedig a dizájn is belejátszik.
Valóban legtöbbször az elektronika szokott elromlani. Igen, elméletileg a felültöltősek jobban kiegyensúlyozottak, hiszen ott a dobnak két oldalról van tengelyes megfogása. Viszont tapasztalatom szerint ennek a gyakorlatban a nullához konvergáló jelentősége van. Viszont a felültöltősnek meg rohad a teteje és nem lehet rápakolni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pinnacle
nagyúr
Köszi pjen, Dorian! Tudtok valamit ajánlani? Úgy emlékszem a garancia is becsapós lehet, mert talán pont az inverteres mosógépeknél van az, hogy 10 év a garancia, de csak a motorra, és nem is az szokott elromlani. Tehát lehet az a legjobb, amivel a fórumtagok tapasztalata alapján kevés probléma van.
Nekem 9 éves Electrolux mosógépem van, az volt a hibája, amit mondtatok, a lengéscsillapító. Szerelő amikor szétszedte azt mondta a belseje nem is Electrolux, hanem valami török, csak a vezérlőpanel az Electrolux. Egyébként hiába cserélte ki, néha még mindig ugrál a mosógép. Szerelő mondta ha kevés benne a ruha, akkor csinálhat ilyet, mert nem lehet elosztani a ruhát a dobban, viszont régebben nem volt ilyen problémánk. Emlékszem, amikor vettük, hosszabb kábelre kellett cserélni, mondta az Electroluxos szerelő, hogy ennek a gépnek a panelje szokott elromlani. Úgyhogy tényleg nehéz eldönteni, mi a jó választás, szerintem csak a többiek tapasztalata alapján lehet. Illetve mintha azt is hallottam volna régebben, hogy a felültöltős jó, mert az jobban ki van egyensúlyozva, de ez most nem jön szóba, mert az ismerősnek az nem jó. -
MODERÁTOR
válasz Dorian #80214 üzenetére
Ok, ez a te álláspontod. De ne legyen már sznobizmus mert én nem így gondolom. De látom nem ment át amit írtam, hagyjuk.
Hajrá, vegyen mindenki Bekót mert ugyanaz mindenben. (csak tudnám akkor a többi gyártó miért nem ment még csődbe...)[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Dorian
félisten
Már megint erős sznobizmus-szagot érzek a levegőben...
A valóság ezzel szemben az, hogy mosógépnél gyakorlatilag a gariidő az egyetlen támpont.Bekóról meg annyit, hogy 2 Bekónk van, egyik 6 éve működik hibátlanul, a másik 9. Korábban egyedül a Siemens mosógépem bírt 9 évet. A Bosch is csak 5-öt, az többi meg ennél is kevesebbet. És pontosan ugyanúgy mossa ki a ruhákat.
Ja, és ráadásul pont a mostani Bekonak van extra terhelése, azóta vannak kisgyerekek, a többinek meg jóval könnyebb is volt a dolgaÉlmény mosógép esetében? Ez már nem sznobizmus szag, hanem vastagon az. Egy mosógép mossa ki rendesen a ruhákat 'oszt jónapot. Az a dolga,
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MODERÁTOR
Ez olyan mintha autónál csak azt néznéd, hogy elvisz A-ból B-be. Eljutsz egy Suzukival is a Horvát tengerpatra és lemehetsz egy S500 Mercivel is. De mégis mennyire más élmény. Rengeteg háztartási gép/márka van ahol olyanról mint ergonómia, átgondolt tervezés vagy minőségi anyaghasználat teljesen ismeretlen fogalom. Na ez a különbség egy Beko vs Neff kategória között és nem az, hogy tiszta lesz a tejespohár a mosogatás végére.
-
-mugen-
tag
Ha azzal eszel persze,de nem minden ételhez szükséges,ha nem belefejelsz az ételbe
Gömbíke
Akkor át fogalmazom ,3főt kell kiszolgáljon.
MM
Gondoltam,hogy egy darab krumpli ne legyen be rakva(amit kiszedek azt azért megeszem),inkább ilyen darált hús ,2szem kukorica stb.-re gondoltam.Konkrétan milyen típust/márkát ajánlanátok?
"nankurunaisa"
-
BB9000
senior tag
válasz Gabor777 #80187 üzenetére
A Trotec-nél nincs tapasztalatom garanciális ügyintézéssel. Német cég, nem hinném, hogy gond lenne elintéztetni a javítást. A magyar jogszabályok szerint 10 kilónál nehezebb háztartási készülék, tehát ki kell hozzá jönni megcsinálni, ha gariidőn belül elromlik. Ha nem javítható a helyszínen, akkor a javítást végzőnek kell gondoskodni az el-és viszza-szállításáról. Tehát nem neked kell ide-oda cipelni.
A Klarstein párátlanítóiról nincs gyakorlati tapasztalatom. Ez meg ez pl. a weboldalon leírt paraméterek alapján vállalhatónak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Sinesol #80207 üzenetére
A Neffre is 5 év garit adtak, akkor az is gagyi? Azért ennyire ne általánosítsunk.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
pjen
félisten
válasz Sinesol #80207 üzenetére
Ezt a mosási minőséget kifejtenéd , például egy mosogatógép esetén. Volt Bosch mosogató gépünk, semmivel nem mosogatott szebben mint a mostani Beko. Ami a fő különbség volt, hogy ugyanazon a hőfokon a Bosch baj sokszor csak félig oldódott fel a tabletta, mikor kész volt lehetett még öblögetni. A Beko nál még egyszer sem fordult elő.
-
Sinesol
veterán
válasz Dorian #80200 üzenetére
Általában arra a legtöbb a gari, ami gyengébb minőség, kevésbé ismert márka, ugyanis a plusz garival akarnak vásárlót szerezni, egy marketingeszköz az egész. Egy Bosch-ra, Miele-re, AEG-re csak a törvényileg meghatározott jár, mégis tovább fog tartani, mint mondjuk egy 5 év garis Beko, na és akkor még nem is beszéltünk a gép minőségéről, plusz szolgáltatásairól, mosási minőségről, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Bigiboy77
tag
Sziasztok!
Tönkre ment a mosogatógépünk és most egy újat keresek.
Minimum 12 terítékes kellene.
Milyen típust ajánlotok? Illetve hol érdemes megvenni? -
Beni2360
félisten
Hát nálunk több mint 9 éve megy napi szinten egy szállítás sérült (oldala, ajtaja picit benyomodott) Beko mosogatógép, potom 45 e Ft volt. Egy év gari volt rá.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
Egyetértek. Ezzel az erővel autóból is csak a leghosszabb garanciásat szabadna megvenni. Hogy ronda, lassú és kényelmetlen, nehezen kezelhető és vezethető, az nem számít.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
válasz Dorian #80200 üzenetére
Szóval vehet mindenki Bekot, minden más értelmetlen hiszen tönkremegy úgyis. A gari ideje szart se ér ha a szervizháttere csapnivaló, szóval önmagában csak a gari idő alapján venni mosógépet elég nagy hülyeség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik