Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz balazs1956 #83784 üzenetére
Szuper majd írj róla milyen ..
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
j.bravo
addikt
válasz balazs1956 #83774 üzenetére
Ha a Tefal alja alumínium, azt a mosogatógép haza tudja vágni, de ha zománcozott, vagy rozsdamentes acél, akkor nem kéne hogy legyen baj vele.
A Zepternéla marketingjükkel kapcs. vannak ellenérzéseim,de a 90-es években az edények minősége nagyon jó volt, ha azt a mai is megközelíti, akkor érdemes lehet rendbe rakatni az edények alját valahogy.
Tükörpolír azért talán nem kell, ha a ráégett cucc lejön, fémtiszta marad, akkor ha mikrokarcos is marad, utána már azért könnyebben tisztán tartható lesz, szvsz.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #83782 üzenetére
Nekem mért nem kevés? Amit linkeltél mire használod?
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz balazs1956 #83771 üzenetére
Hoppá, hátha: [link]
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #83775 üzenetére
Ezek a "zöld" cuccok nem az igaziak. Ha nincs mosogató géped akkor vegyél Jar mosogatót.
-
arcitec
addikt
válasz balazs1956 #83775 üzenetére
Ha nem tudsz a meglévőkkel mit kezdeni, : 1.) Vidd el őket egy műhelybe, ahol fel polírozzák az alját, már ha lehet. 2.) Vegyél újat és hát nem szabad elhanyagolni folyamatosan tisztán kell tartani, akkor azért nem nehéz, na meg nem kell hagyni az ételt kifutni, sorry de ezt meg kell tanulnod. Amúgy meg nálunk is vannak edények, melyek a hőtől is hajlamosak barnulásra, de amint megjelenik alapos tisztításra ítéltetnek. -
(Kerámia) - A Domesztos is csodákra lépes, hagyni kell benne áztatni...[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz balazs1956 #83774 üzenetére
Bármely IKEA 365+ edény rendesebb. Múltkor vettem ebből is egyet, tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Mivel mosogatsz? Nálunk gáztűzhely van és egy indukciós lap+Bekó mosogató gép jar platinummal .Tefal rozsdamentes edények, de mind olyan mint új korában.
-
arcsin
senior tag
Vegyél újat.. meg rendeset.
-
BBéci
legenda
válasz balazs1956 #83753 üzenetére
Megtaláltuk a lapon látható foltok okát! A "bebarnult" aljú edények miatt olyan. Ismétlem: makulátlan fémtisztának kell lennie!
A forró felületre spriccelt zsíroldó folyadék egészségre káros gázt képez, ezért szabadban vagy maximumra kapcsolt elszívó alatt, maszkban végezd a műveletet. Erősen szennyezett edényt többször egymás után kell a fenti módon tisztogatni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz balazs1956 #83745 üzenetére
Fröccsenésgátlót szoktunk rátenni, méghozzá kettőt egymásra. [link]
Rendkívül fontos az edények aljának maximális tisztasága, ezt minden használat után ellenőrizzük. Amikor szükséges, felforrósítjuk és úgy fújunk rá hideg zsíroldót, majd dörzsi szivaccsal letöröljük. Ennek elmulasztása esetén sérülhet az üveglap és olyan nyomok keletkezhetnek rajta, amilyenek a fényképeken.
Javaslom, vizsgáld megy az edényeitek alját! Egy gombostűfejnyi ráégett akármi se legyen rajtuk![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #83719 üzenetére
Továbbra is nehèz elképzelnem, hogyan ég oda bármi egy indukciós főzőlapra. Futott már ki nekem tej, húsleves, fröcsögött paradicsomszósz, stb... Egy nedves szalvétával áttöröltem és ennyi..
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz balazs1956 #83716 üzenetére
Remek trollkodás, annyira hogy mindenhova beirtad a storyt ahol kicsit is releváns. Na mindegy, az alufoliás rész külön szórakoztató volt.
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #83716 üzenetére
Ha van benne víz, fele olyan meleg se lesz. Régen a fa tüzelésű bojlerba onozva voltak a füst csövek és nem olvadtak ki, mert a víz nem engedte felmelegedni. Volt szerencsém párat javítani.
-
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #83529 üzenetére
Végszó!
Egy, a gyógyszeriparban dolgozó kutatómérnök tanácsára, megmértem az indukciós lap, és az edény közötti hőmérsékletet üres fazék/lábas esetén, (ahol az első kisérletemben szereplő víz nem vezeti el a hőt)
A mérést 427 Celsius foknál berekesztettem...
Ezúton kérek elnézést a szilikon gyártó cég munkatársától, hogy kételkedtem a szakvéleményében
Marad, a takarítás, és az odafigyelés -
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #83521 üzenetére
breaking news
Nem hagyott nyugodni a dolog, mert nálam a probléma valós, és utálom fényesíteni, naponta hatszor törölgetni a lapot.1- Az alufóliát el lehet felejteni, mert 10 másodpercen belül fellobbant!!!!!
2-Gyanús volt nekem a cég válasza a 400 C-fokról, és egy spéci, nagyon pontos műszerrel kimértem a hőt az edény és az indukciós lap között: láss csodát :a power állásban vizet forralva, a maximális hőmérséklet 117 !!!!fok volt. Ezek után alátettem a Lidl-ben vásárolt tekercses, többször használatos Crofton fóliát, (nem sütőpapírt!!), és 10 perc vízforralás maximális tűzerőn, tökéletes eredményt hozott. A fólián semmiféle nyoma nem maradt.
Amit még meg fogok próbálni, hogy egy öntöttvas edény alatt milyen hőmérsékletek uralkodnak, de azt már csak holnap.( beszámolok róla) -
BBéci
legenda
válasz balazs1956 #83521 üzenetére
Pont az egyik előnye az indukciósnak a kerámiával szemben, hogy nem ég rá semmi.
Szerintem az a 400 fok nem valós. Sőt, csacskaság.
Eleve nem a lap melegszik fel, hanem az edény, ami visszaad valamennyit, de az még 250 sincs, mert a bennnelévő étel szénné égne.
Boschom Perfect Fry funkciójának legmagasabb fokozata 220 fokos, ezt steak, hasábburgonya, lángos és hasonlók sütéséhez ajánlják. Mihez kell magasabb hőmérséklet és hogyan lesz ebből 400?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
válasz balazs1956 #83512 üzenetére
Javasolnám hogy: 1.) Megfelelő méretű edényt kell használni. 2.) Nem célszerű színültig tölteni az edényt. 3.) Megfelelő hőmérsékletre(fokozatra) kell állítani, ne lobogjon az étel.
4.) Ha a kifutás veszélye a fentiek ellenére is fennáll, bizony "őrizni" kell, kevergetni stb ..
Mint ahogy alant is írják az, hogy ráég a főzőlapra az étel és kínszenvedés tisztítani, hááát az egy indukciós lapon elképzelhetetlen. Ha így történik, még azon "melegében" bizony meg kell szakítani a főzést és letakarítani, így nem ég rá. Na de ilyen nem fordulhat elő.
Kapható védő krém. Nálunk időközönként - talán pár havonta? - le van kenve és még attól a kevés kosztól is sokkal könnyebb tisztán tartani és semmi agresszív tisztítószer nem szükséges. Íme: [link] [link][ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Ha sikerült rendesen odaégetni valamit az indukciósra, akkor egyszerű főzőlap tisztító sprayk és olcsóbb zsíroldók már nem fogják feloldani. Ilyen esetben erősebb hidegzsíroldó + főzőlap kaparó (DM-ben kapsz) szükség.
-
ribarszki
őstag
Elképzelni nem tudom mi történik nálad. 2 éve van indukciós lapunk, de a takarítása álom. Pedig 5-en vagyunk itthon és mindent mi készítünk el. Egyetlen laza törlés, és totál tiszta a lap.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Milyen tipust vettél? Nekem az elux-on semmi nem látszik, pedig kapja az ívet heti 7x. CIF konyhai tisztítószerint használok + frosch-os ablaktosztítót és olyan mintha új lenne.
-
MODERÁTOR
Biztos, hogy nem keramia fozolapot vettel?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
arcsin
senior tag
válasz balazs1956 #82204 üzenetére
C1 flex, bestbuy topikban visszakereshetö
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #82025 üzenetére
Mind a kettő motorvédő.
-
vilga
tag
válasz balazs1956 #82025 üzenetére
szerintem ez mindkettő motorvédő szűrő, csak gyártási "pontatlanság" miatt eltérőek, a kimeneti szűrő így néz ki, de ez nem része az ajánlott csomagnak
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #81872 üzenetére
Ha mégis akarsz távtartót, írj a Szetei boltnak, beszerzik.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz balazs1956 #81866 üzenetére
A harmadik kepen lathato szürö helyere kell tenned, ha jol megnezed latszik, hogy ugyanaz az anyaga is. A keretes hepa filter az egy teljesen mas dolog. Egyebkent talaltam neked egy videot is. [link]
Azt az airclean-hez valo keret dolgot amugy nem is ertem, minek venne hepa filteres porszivot valaki, ha utana sima airclean szüröt tesz a hepa helyére? Föleg hogy mint lathato a hepa filteres mellett is ott van ugyanugy az airclean filter.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #81868 üzenetére
Szóval. Vannak harmonika szűrők amilyen most is van a gépedben. Ezek lehetnek EPA és HEPA besorolásúak. Élettartam attól függ mennyit használod a porszívót. 1-1.5 évet kibírnak. Ha lejárt az ideje kidobod és veszel újat esetedben 7-8.000Ft körüli összegért! De ez alá ne szabj be semmit!!
Vagy rendelsz egy műanyag leszorítót, ami alá be tudod rakni a porzsák dobozában lévő Airclean filtert. Ha nincs poratka allergiás a lakásban, akkor ez a filter is untig elég. Én a C3 gépben is ilyen távtartóra/leszorítóra cseréltem a harmonikás szűrőt és ilyen sima filtert használok hozzá.
A döntés a tiéd. De a mostani alá ne tegyél semmit!
[ Szerkesztve ]
-
PhoenixSzG
tag
válasz balazs1956 #81866 üzenetére
Egy ilyen kell neked, amennyiben a zsákhoz járó sima szűrőt szeretnéd használni, és nem HEPA-t.
Szerk: C3-hoz írja, de sztem C2-höz is jó. Más esetleg majd megerősít/megcáfol.
Szerk2: Itt a C1/C2-höz való[ Szerkesztve ]
-
vscotina
aktív tag
válasz balazs1956 #81744 üzenetére
Szia en az aceltalpra eskuszom. Masodik ROWENTA vasalomat fogyasztom 30 ev alatt. Amiert nagyon szeretem, hogy ioncserelt vizzel megy, ha barmi raragad nem gond "lesurolni". Nem serul a bevonata, mert csak acel. Arban kb. 25-40 ezer. 2 eve vettem.
Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G
-
BB9000
senior tag
A legjobb vasalótalpról már írtam korábban. Olvass vissza. A Supergliss talpas készüléket azóta már le kellett cserélni. Most egy Tefal FV3968-at használunk, ami már szintén nem kapható. Ezen ugyanaz a talp van, mint a Tefal FV5715-ön, amit még kapni is lehet. A talp leírásában ezt írja róla a Tefal: "Easygliss Plus is equipped with the Tefal Durilium Airglide Technology"
Szerintem ez jó. Hogy most ez a "legjobb"-e azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Nálunk a fentebb linkelt termék van, ami ha jól sejtem kerámia.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Dorian
félisten
Nekem sem ártana milyenvasalótvegyek - tanács, a miénkkel az a baj, h nem gőzöl olyan jól.
Ritkán használjuk és kizárólag ingeket vasalunk.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #81729 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását, segítségét vasaló ügyben.
Rettenetes nagy a választék, és arra a kérdésemre is szeretnék választ kapni, hogy melyik a legjobb legmodernebb talp?
Acél?
Teflon?
Kerámia?
Ezzel már nagyot tudnék szűkíteni a kínálaton. -
Winnie The P
őstag
Hali!
Nekünk Tefal gőzállomás van. A feleségemnek vettük mi is egy pár éve ajándékba. Nagyon "szereti", máramennyire a vasalást lehet szeretni.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Gömbike
senior tag
Ez [link] már a jó kategóriába tartozik.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
daver88
aktív tag
válasz balazs1956 #81158 üzenetére
Tehát fizettél 11e Ft-ot 4 darab dobrögzítő kicsavarozásáért, meg a menetes befolyó cső felrakásáért. A régi gép térítésmentes elszállítása pedig törvényi kötelesség, ha elő van készítve a futárszolgálatnak.
-
Beni2360
félisten
A mosógép más csomag.
Ide hivatalos engedéllyel rendelkező szerelő kell. Kisebb boltokban keresgélj ott vannak kapcsolatok szerelőkkel és ők egyeztetnek időpontot és a kiszallitasra, megy oda a szerelő.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BB9000
senior tag
válasz balazs1956 #81150 üzenetére
Gáztűzhely kiszállítás, csere, beüzemelés, elszállítás egyben 45K itt (Gugli második találat) Nincs tapasztalatom velük.
-
Sinesol
veterán
válasz balazs1956 #81168 üzenetére
Na, ez jó dolog, gondolom kapcsolatban vannak valami szervizzel, lényeg hogy van megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz balazs1956 #81166 üzenetére
Nagy cég, megtehetnék, de gondolom nem akarnak 6-800 ezret, esetleg többet fizetni egy szerelő után, aki néha kimegy és beköt ezt-azt, miközben az idő nagy részében csak bent üldögél, mert azért nem biztos hogy olyan sok bekötés van, meg le tudják e szervezni, hogy folyamatosan legyen munka. Plusz ugye akkor kellene még neki szerszámokat, autót venni neki, meg valakinek egyeztetni futárokkal, hogy mikor viszik egyaltalan ki a gépet a cimre, mikor küldhetik a szerelőt, egfyáltalán épp akkor ráér-e, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Egy mosógép beüzemelése nem életveszélyes folyamat, nem is vezethet életveszélyhez, akár te magad is bekötheted, ha van hozzá affinitásod, nem okozhatsz nagy bajt. A mosógép beüzemelés az olyan kb, mint amikor te kicserélsz egy izzót, a gázos cucc beüzemelése meg olyan, mint amikor az eon-t hivod ki, hogy bevezesse az 3 fázist oszlopról.
A direkt bekötésű elektromos és a gázos eszközökkel való machinálás életveszélyes dolognak számít, ezért követelik meg a hivatalos, papiros, pecsétes szakembert, enélkül a gari sem él.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz balazs1956 #81150 üzenetére
Nem hiszem, hogy van ilyen, az áruházak általában nem tartanak gázszerelőt. Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha keresnél egy szerelőt és megbiznad a tűzhely megvételével, kiszállításával és beüzemelésével, ilyesmiről már hallottam. Esetleg megveszed te a gépet adott áruházban, aztán lebeszéled üzlettel, hogy személyes átvétel lesz plusz beszélsz a szerelővel is, hogy menjen be érte, általában egy kisteherrel járnak a szerelők, oda befér egy tűzhely simán, szerintem meg tudja oldani, ha hozzá szeretne jutni a pénzedhez.
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz balazs1956 #80263 üzenetére
Szerintem a kérdést itt tedd fel.
Nagyon sokunk ( igényes kávéfogyasztók) véleménye szerint a kapszulás csak végszükség, olyan, mint a guminő.
Ezzel nem megbántani akartalak, csak a kávé fogyasztás sokoldalúságára utaltam.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz balazs1956 #78633 üzenetére
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Pirítsd a kenyeret vasplatnyin, ott tök mindegy milyen vastag, egyforma lesz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz balazs1956 #78616 üzenetére
Jó recés kés gyönyörűen visz mindent, kis helyen elfér. Komoly.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #78616 üzenetére
Tesco Electric Meat Slicer. Már több mint 10 éves tehát tartós, összecsukható. Nem csak kenyeret hanem például sajtot is szépen szeletel. Szerintem már jó pár éve nem gyártják. Honnan tudhatnánk mi az ami tartós, mikor évente új típust hoznak a gyárak.
-
mekker
őstag
válasz balazs1956 #78451 üzenetére
Nekünk ilyen van, most ismét akciós: Concept VP4136
Az Aldisról van videó teszt: [link]
Az biztos, hogy az Aldisnál nem spóroltak a kiegészítőkön. Engem csak az zavar, hogy ez normál áron olcsóbb, mint a Concept akciósan, és egy éve még elvileg 15eFt-ért futott, szóval ez már egy növelt ár.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
BBéci
legenda
válasz balazs1956 #76740 üzenetére
LG tévés topikban érdeklődj!
-
válasz balazs1956 #76731 üzenetére
Youtube-on keressél led csere videót. Ma mákod van, nem nagy munka szétkapni, és csak ledcsíkot kell cserélni.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Eugene Roe
őstag
válasz balazs1956 #70950 üzenetére
3x meddig nyomod? Nekem egy standard palackkal kb. 50l jön ki kellemesen szénsavasan (almafröccs, stb).
Ha szóda stylet akarsz, akkor behűtött vízbe kell engedni a co2-t, vagy kétszer kell szénsavazni, úgy kb. 30-40l jön ki, 0,9l egy palack.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
daver88
aktív tag
válasz balazs1956 #70950 üzenetére
esetleg gyárilag kevés gáz volt a palackban?
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #68731 üzenetére
Ez a Makita egy nagyon rossz vicc a Xiaomi mellett. Volt már a kezemben.. nem sok jót tudok mondani.. viccesen aprócska.. játékszer.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #68643 üzenetére
Igen, pontosan. Plüsskefe és szűrő, ahogy linkeled. A plüsskefe kézzep mosható így kiszedve, langyos vízben, kis mosószerrel.
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #68640 üzenetére
Hivatalos szervíz csak a Xiaomi.hu oldalon árult gépekhez van, de ott nincs plüssfejes gép..(legalábbis jelenleg)
A Dreame V10-V11 jó választás lehet, csak nem "hivatalos" xiaomi forgalmazás. Szűrőt évente 1x rendelsz Kínából, ha itthon nincs.. akksit is könnyű cserélni bennük.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #67862 üzenetére
Igaz hogy a miénk csak egy hordozható főzőlap a pult szélén. Nincs kerete és nem is óvjuk semmitől, mégsincs semmi baja, olyan mint mikor vettük.
-
Eagl3
veterán
válasz balazs1956 #67836 üzenetére
Én ilyet vettem: [link] ennek van egy nagyon keskeny fém kerete, szerintem kifejezetten jól néz ki.
-
rígel
őstag
válasz balazs1956 #67850 üzenetére
Úgy látom nem érdekel amit írtam, mint mondtam, nem fog végigrepedni, hacsak nem vered kalapáccsal, semmi baja sem lesz. De ha ez megnyugtat, akkor vegyél fémkereteset.
-
MODERÁTOR
válasz balazs1956 #67850 üzenetére
Nálunk ilyen neff van [link] (durva amúgy, hogy '19-ben 101k-ért vettük). Karcos a fémkeret, de igazából tényleg ezért van rajta.
-
Ispy
veterán
A mienk 2 éves, a széle még egyben van.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
rígel
őstag
Semennyire. Szvsz sokkal esztétikusabbak is. A fém sérülékenyebb mint ezek az edzett üvegek. Hacsak nem vered kalapáccsal az éleit, soha nem lesz semmi baja.
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #66303 üzenetére
Lengéscsillapító, szerintem. Nem vagyok szerelő, csak tipp.
-
Gömbike
senior tag
válasz balazs1956 #65772 üzenetére
Lányomnál 3 éve, munkahelyen 5 éve végzi a beko hűtő a dolgát. Cél eszköz, a hűtés a feladata.
Nyilván van olyan gyártó, amely magasan felette van a kivitelezésnek, de nem is ennyibe kerül.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
BB9000
senior tag
válasz balazs1956 #62158 üzenetére
Nekem Karcher K55 van seprű helyett. Az egyáltalán nem porszívó, tényleg csak a darabos hulladékok felseprésére való. Állatszőrt nálunk nem látott, de azt a szőnyegből amúgy is csak a marketinganyagok szerint lenne képes kiszedni. Cserébe elég olcsó (15K körül) .
Megvan már kb 6-8 éve, és jól bírja. Az akkuját kellett kétszer felújíttatni. (5K körül volt / alkalom)
A Sencor-ban egy izzócsere nem lehet olyan rettentő nehéz. Ha csak az a baja, akkor javítsd/javíttasd meg.[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz balazs1956 #62155 üzenetére
"vezetékes, porzsák nélküli, álló " Nem lesz túl sok a jóból?
Itt válassz egy szimpatikusat: ÁK link[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz balazs1956 #62130 üzenetére
-
polonic
félisten
válasz balazs1956 #58214 üzenetére
Én írtam, hogy akcióban vettem a porzsákokat Szetei-nél.
Most nem találom a honlapjukon. Lehet, csak nem látom. Vagy csak boltban vehető. Én ott vettem személyesen, mikor a porszívót is.
Ez az egyébként. De ők 15690-ért árulják.
Esetleg ha neked is van kedvezményed, akkor ennek az árából is lejöhet. És még olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #58212 üzenetére
Szia! Mire gondolsz pontosan? A hozzászólásomból amire válaszoltál nem egyértelmű..
-
Elemental
addikt
válasz balazs1956 #57999 üzenetére
Nálunk is csak a parketta fejjel megy a porszívó.
-
ribarszki
őstag
Mindenhol mehet a mozgékony parketta fej.
-
Zeki
nagyúr
Nálunk csak a parketta kefe megy. Nincs itt se szőnyeg.
-
ribarszki
őstag
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #57022 üzenetére
Én azt írtam és videót is tettem fel, hogy a Miele ParquettTwister fej nagy királyság. A sima fej mozog ügyetlenebbül. Mindenképpen a parkettás verziót vedd.
-
Zeki
nagyúr
válasz balazs1956 #57022 üzenetére
Nekünk ilyen fejünk van, überjó! Sokkal gyorsabban takarítasz vele,mert széles és jól mozog.
Kövön is, parkettán is.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #57001 üzenetére
Csak a gyári Miele. A kék színű, azt hiszem GN jelölésű.
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #57001 üzenetére
Az MM ben is lehet venni, például.
-
MODERÁTOR
válasz balazs1956 #55758 üzenetére
Nem, én értelmeztem félre.
-
törölt tag
válasz balazs1956 #55724 üzenetére
-
Teaway
veterán
válasz balazs1956 #55736 üzenetére
Nincs mit!
Ebben az ársávban (0-50k) a C1 a nyerőNincs itthon csokid??
-
MODERÁTOR
" Persze a kétszeres árat is figyelembe véve!" hmm? 50e vs 70e nem tűnik 2x-es árnak. [link]
-
nagyúr
Ilyennel szoktak a MediaMarkrt-ból kijönni, mert ez után fizetik a legtöbb jutalékot az eladónak. Ha nem így lenne, akkor nagyon kevés Philips porszívó fogyna.
A mamát nagyon gyorsan beszéld le róla."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Teaway
veterán
Inkább vasárnap az a csütörtök, úgyhogy van még idő
Nincs itthon csokid??
-
arcsin
senior tag
válasz balazs1956 #54628 üzenetére
Vannak, de inkább kerámia lapos felső résszel, az indukciós laposak azok zsebbenyúlósabbak. Mallon is vannak pld. Mindenképp 100+ os költség.
-
janika1988
tag
válasz balazs1956 #54551 üzenetére
https://xiaomi.hu/termek/xiaomi-mi-handheld-vacuum-cleaner-1c-akkumulatoros-kezi-porszivo/
Itt is elérhető, és amit kérdeztél, hogy van-e kupon: xiamiauéknak a Lurdy házban augusztusban lesz szülinapjuk, szokott akció lenni, csak győzd kivárni az 1-2 órás sorbanállást
Viszont pozitívum, hogy nem 1-2 darabbal készülnek, nyitás után még órákkal is vannak az akciós termékekből. Tudom, mert tavaly végigálltam 1 órát, ha jó akció lesz rá, pl -10-15 ezer, akkor megérheti kivárni. Üdv, János -
Nagya21
addikt
válasz balazs1956 #54563 üzenetére
https://www.tomtop.com/p-y14671-de.html
Itt van xiamiau.Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
Hali!
Ezt ne, csakis olyat ami multiciklonos.
Nekem Dyson v7 van, meg xiamiauban is van multi, csak olyat vegyél
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
farkas-j
őstag
Ez a Xiaomi porszívó praktikusan használható gyors takarításhoz, de a rendes porszívót szerintem nem váltja ki. Mondom úgy, hogy nekünk is egy Xiaomi Roidmi F8S GL van, csak mi az Eustok-nál vettük régebben ehhez képest majdnem féláron.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
asdf_
veterán
válasz balazs1956 #54265 üzenetére
Ne vegyél rá 3 évet (nem is fogsz tudni, mert jellemzően csak 5 evre lehet "kiterjeszteni"), július végig garipromó van az Electroluxnál, az alap (nevetséges) egy év jótállás mellé regisztráció esetén kapsz +2 évet ingyen. Gyártói garit, nem biztosítós huncutkodást.
[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
válasz balazs1956 #54265 üzenetére
A plusz garit azert olvasd el alaposan. Lehet hogy az egy biztositas valojaban...
-
fant0mi
őstag
válasz balazs1956 #54261 üzenetére
Indesittel sosem volt szerencsenk a csaladban.
-
d@minator
addikt
-
daver88
aktív tag
Üdv!
Csalóka a dolog a méretezésnél, mert minden gyártó a gép alján mért legrövidebb távolságot adja meg. Magyarul nincsenek benne az onnét kilógó dolgok: gombok, ajtó - bekötéshez szükséges néhány milliméter.
A Candy Aqua széria merőben más történet, mint a többi, annak teljesen más méretei vannak, mint egy átlag gépnek. 1 személyes háztartásba/nyaralóba szokták vinni, de azért ez mélyebb, mint 40 cm. (jah igen, viszont Made In Russia
A Candynek vannak igazán keskeny gépei: CS3 1052D3 és CS3 1162D3 típusszámmal. Eladás/meghibásodás aránya szempontjából semmi kirívó dolog nincs, semmivel sincs több gond velük, mint bármi mással...2 év gari.
Electorolux 1 év gari...nekünk legutoljára 3 évet bírt, mi egyelőre lemondtunk a márkáról. (saját tapasztalat, lehet másnál jobban bírja, de mi csalódtunk.)
Indesit kicsit olcsóbb kategória, a Whirlpool mióta átvette őket nem tudom hol jár minőségben...
De hidd el, okosat nem lehet mondani, ha szerencsés darabot fogtok ki, akkor elmegy 8-10 évet, ha nem akkor 4-5 év múlva csere...
-
Quartz51
tag
válasz balazs1956 #53742 üzenetére
Ezt így messziről nehéz...
Vizet felmelegíti? Ha nem, akkor lehet hibás fűtés, vagy fűtésrelé, vagy elektronika...
Ha fűt, de nem érzékeli a hőfokot, akkor lehet hibás a hőfokjeladó, vagy az elektronika...
Első körben ezeket lehet megnézni. De lehet csak kontakthiba, vagy kábel vagy valami más.... -
BBéci
legenda
válasz balazs1956 #53412 üzenetére
Miért a harmadik, mi lett az előző kettővel?
-
poli27
veterán
válasz balazs1956 #52891 üzenetére
Nekünk 8 évig volt samu hibátlanul ment, most megint samu van igaz 200k volt de hibátlan a szárítóval (200 volt ez is) együtt 2,5 éve...
-
janakbacsi
őstag
válasz balazs1956 #52757 üzenetére
igen, igen. én is mosert vettem. előtte volt sokféle más. philips, remington, babyliss, stb., de a moser az igazi. nem kell sajnálni rá a pénzt, mert hosszabb távon megtérül.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Grande Ale
őstag
válasz balazs1956 #52757 üzenetére
Köszi a választ!
-
törölt tag
válasz balazs1956 #52651 üzenetére
Köszi.
Tegnap este vettem ki egy adagot, mindkettőt megetettem, a anyakovászt visszatettem a hűtőbe, a másikat meg ma reggelig hagytam dolgozni. Reggel megcsináltam a tésztát, aztán ezt is félreraktam. Kétszer hajtogattam, aztán este 1/2 8-kor betettem (most jénaiban) a sütőbe. Ennyi.
Ha melegebb lesz, minden sokkal gyorsabban megy majd.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz balazs1956 #52640 üzenetére
Lehet kapni kimondottan tojás keltető-csibe nevelő izzót. Ugyanolyan mint egy sima 60-as, csak sárgásabb a fénye meg több hőt ad. Az ára se vészes.
-
törölt tag
válasz balazs1956 #52625 üzenetére
Hali! Nem kell 25-28 °C. Keress vissza pár napot, ott a kenyér, amit sütöttem, most mindjárt sütöm azóta a harmadikat! (Nem is kell: itt van.) Az anyakovászt amúgy is a hűtőben tartom két kenyér sütése között. Vagy etetheted akármennyi liszttel. Igaz, ha a miatt bevásároltál, akkor van miből.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik