Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz st6969 #73199 üzenetére
Hőlégbefúvás vs légkeverés : Itt olvasható a különbség
A lényeget bemásolom:"A légkeverés esetében egy ventilátor keringteti a meleg levegőt a sütőtérben, ami egyenletesebb sütést biztosít, de nem nyújt lehetőséget különböző ételek egyidejű elkészítésére. A légkeverés esetén csak ugyanolyan fogások készíthetők több szinten, például három tálca rakott krumpli. A hőlégbefúvás viszont arra is módot, ad, hogy egyszerre készüljön a sütőben mondjuk hal és sütemény. A hőlégbefúvás során a ventilátor a körülötte található kerek fűtőbetétre fújja a levegőt, ami ettől felforrósodik és beáramlik a sütőkamrába, így az ízek és szagok nem keverednek, és gond nélkül lehet több szinten is sütni."
-
st6969
őstag
válasz arcsin #73198 üzenetére
Nem értem ezt a hőlégbefúvást vs. légkeverést. Miért nem mindegy, hogy a ventilátor körüli fűtőszál éri el a beállított hőfokot, vagy az alsó-felső fűtőszál, amit ugyanaz a ventilátor keringet?
Van mindkét mód a sütőnkben (bár 12 éves), 1-2x próbáltam a hőlégbefúvást, de lényegi különbséget nem tapasztaltam. Olyat ír a manual, hogy több szinten sütésnél hasznos, de továbbra sem értem a logikát... -
arcsin
senior tag
válasz Dorian #73197 üzenetére
Igen, ez a forrólevegős befújás hasznos pld süteményekhez. Nekem van egy külön alsó fűtés +forrólevegőbefujásos programon, azon szeretek sütni süteményt leginkább. A sín mindenképpen fontos, mert az tényleg segítség. Nemszoktam amúgy időt nézni, mert készre sütök mindig mindent, nem időre
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz arcsin #73196 üzenetére
Úgy kell érteni, hogy a hőlégbefúvás hatékonyabb, tehát gyorsabban megsülnek a kaják, mint a légkeveréssel? Mert gondolom az egyenletes sütéshez elég ha maga a levegő cirkulál, ha az még extra meleg, akkor pedig a sütési idő lesz kevesebb. Vagy ez hülyeség?
Jobban utánaolvasok még.
A két gyerek már megvan, sütő-főző képesség itt sincsKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
arcsin
senior tag
válasz Dorian #73194 üzenetére
A légkeveréskor a ventilátor kavrinyál, a hőlégbefuvásnál van egy fűtőszál a ventilátornál körbe. De ha nincsen különösen nagy igény akkor egy olcsóbb gép is jó lehet. Akár egy airfryer is elég lehet a célra. Siman van olyan jó mint egy sütő légkeveréssel ha jobbat vesztek (ami még mindig olcsobb mint egy sütő). Van airfryeres topik, ha kell megkereshetem, ott segítőkészek szoktak lenni.
Amúgy meg nem kell alábecsülni a zasszony képességeit, lehet lesz egyszer egy bekattanása hogy megtanulni jól sütni/főzni. Mondjuk unokatesóm 2 gyerek után sem hajlandó (megtanulni) főzni.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz arcsin #73192 üzenetére
Másik lakásomban van egy Bosch ami tud katalitikus tisztítást, egyszer sem használtuk, így arra nincs igényünk (meg állítólag brutál sokat is fogyaszt ez a mód).
Utánanéztem: 1 pár sínt tartalmaz a sütő.
Hőlégbefúvás vs légkeverés: Mi a különbség? Ebben tudatlan vagyok.Bevallom, nem vagyunk nagy sütősök, a zasszonyt ismerve valószínűleg sosem lesz konyhatündér Eddig a mostani sütőben egyszer sütöttünk valami húst, a feleségem néha szokott zöldségeket sütni, én meg krumplit, szóval nem biztos, hogy mindenttudó sütőre van szükségünk. Valójában ami van is működik, csak oldalt-hátul éget, meg le vannak kopva a feliratok róla. És ha már cseréljük az elszívót feketére, akkor gondoltam, ezt a mostani inoxot is cserélem vmi feketére, ami egyenletesen tud sütni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
arcsin
senior tag
válasz LazacX #73190 üzenetére
Általában ezeket összelehet csukni elég kicsire. Nem hallottam még ilyen gázos DIY megoldásról, de nem tűnik biztatónak. Tálcát pld a sencor gépekhez lehet külön venni azt tudom. Nem tudom mennyibe kerülnek.
Dorian: Aquaclean nem a legjobb tisztítási mód. A sok képből egyen van sín, de a többin nem, így nem biztos hogy tartalmazza a sütő. Nem hőlégbefúvásos, csak légkeveréses. Ez a surroundcooking mókusvakításnak hangzik.
-
Dorian
félisten
Erről a sütőről van véleményetek? (Akár a márkáról sütő-témában, akár a funkciókról, esetleg konkrét tapasztalat): Electrolux EOF3H50BK
[link]Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Hauptmann
addikt
Létezik olyan mosógép-szárítógép összeépítő keret, amire keskeny mosógép esetén mehet szabványos, 60 centis szárító?
-
LazacX
tag
Kissé távolabbról kapcsolódik ide, de mégiscsak "gép". Csinálnék egy aszalót, honnan tudnék hozzá szerezni rozsdamentes fémrácsot? Gomba, gyümölcs, zöldség, mindenhez kellene. A lábai már megvannak. Kb. 60X80 cm-es méretű kell. A másik, hogy egy gáz mennyire kormolhat, vagy az égéstermékkel lehet-e baj (50-60 centi magasan)? Mert akkor nem lyukacsos fémlap kell, de jobb lenne rács.
-
F-ECT$
titán
Fagyasztót keresek. A hely ahová be kell férnie egy Salgó polcrendszerben van: 100x100 cm (szé x ma), a mélység 48 cm, de ki tud lógni akár 65 cm-ig is. A hely miatt inkább szekrényben gondolkozok, nem ládában. Ami szempont, hogy sok cucc férjen bele, tehát a külső méreteihez képest jó nagy legyen belül, ne igényeljen karbantartást (ne kelljen olvasztgatni), és lehetőleg kicsi legyen a fogyasztása azaz 200 kWh/év alatt. A tartási idő, a fagyasztóképesség, zaj, kijelző, világítás, stb nem annyira szempont. Keret olyan 100k körül.
Elsőre pl ezt a Liebherr G1213-at találtam, van más javalat?[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Samsung SC4315 porszívót szeretném lecserélni, még működik, de a kefe és tartály csere kellene és úgy látom, hogy annyiba kerülnek, hogy inkább lecserélném a porszívót..
Kb. 100 négyzetméteren lenne használva: parkett, szőnyeg és csempe, elég sűrűn a gyerekek miatt...
Melyik lenne a legjobb ár-érték arányú szerintetek?
Minél olcsóbban szeretném megoldani, szóval egy olyan kellene ahol az alacsony ár még nem megy a teljesítmény rovására.
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Gömbike
senior tag
Az Lg supportja nagyon korrekt. Anyukámnak vettünk a c hiszti alatt egy tv-t, s azonnal megmondták, hogy milyen számú kell hozzá, s hozzám legközelebb hol kapom meg, ha nincs kedvem a net-ről rendelni.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gömbike
senior tag
Mindegyik más. Az elux-om 16 órát tudott, most a Samu 7-et tud. De ott az adatlapján, keress rá. Specifikáció a kulcsszó.
Vagy a másik útvonal, hogy a gyártó mo-i képviseletét megkeresed vagy e-mailban, vagy telefonon, s hiteles, pontos választ kapsz.
-
sfefe
addikt
Egy hűtő meddig bírja tartani a hideget ha ki van húzva?
( Írtam mi a gond a hűtővel most leszedtem alul a kompresszornál hát elég poros minden fújtam ki levegővel.... Kompresszor jó forró... Hívok szerelőt a jövőhéten...)Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Abanga
csendes tag
Sziasztok! Milyen fagyasztó szekrényt tudnátok ajánlani a közép kategóriában? Esetleg az alsó-középsőben.... Ja es olyan 160-180 magas kéne
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
Robotporszívó mellé szeretnék egy aksis porszívót. Egyedül élek, se kutya, se macska. Olyan kellene, amihez van gyárilag olyan fej, amivel a kanapét is tudnám porszívózni.
Mit ajánlanátok?(nem szeretnék kiadni rá amennyit, amennyibe egy Dyson kerül) Nem gond a külföldi rendelés.https://www.youtube.com/@Rolika82
-
Mentior
csendes tag
Sziasztok!
Szárítógép csere vált szükségessé és ebben szeretnék segítséget kérni.
Amit cserélünk: T86581IH3 (AEG) /7éve vásároltuk/
Csere oka: Mert még el tudjuk adni viszonylag jó pénzért, meghibásodás mentesen
Mosógépünk jelenleg: BEKO WTV 9636 XS0 ELÖLTÖLTŐSA háztartásunkban 2 felnőtt, 3 gyermek (5,3,1 évesek) van. Minden nap legalább 1 alkalommal de van olyan, hogy akár 3x is mos a feleségem.
Fontos, hogy:
- legalább a mosógép mosókapacitásából adódó ruhamennyiséget tudja fogadni a szárítógép,
- lehetőleg úgy mint most - vasalva (gyűrődésmentesen)-szösztelenítve - vehesse ki a feleségem a ruhákat,
- lehetőség szerint minél energiatakarékosabb legyen,
- párna, takaró, "cotton", műszál programok szükségesek "szekrényszáraz szárítással",
- legyen önálló víztároló tartálya (ha nincs nem világvége de a vizzel locsolunk),
- a jelenelgi 7 éve meghibásodásmentesen üzemel, nem lenne baj ha az új is hasonló lenne
- méretei illeszkedjenek a mosógépéhez (SZ60xM64), hogy akár egymás fölé tudjuk őket állítani szerelőkerettel.150-200.000 Ft az ami szánnánk rá.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Nagya21
addikt
Rnnek függvényében nem is volt rossz vásár az Aldis Elin-Beko mosogép 93ezerért......
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
-
d@minator
addikt
Lengyelben meg Ukrajnában gyártatnak persze, hogy felment az ár. (Habár az LG is lengyel) Egy picit szebb Elux szárítógép 100 ezerrel lett drágább. Más márka 20-40 ezerrel vagy semennyivel vagy csökkent az ár.
Aztán azt is sejtjük, hogy az Electrolux-nál a szériaszám emelésével nem a megbízhatóság nő hanem a tudás+kezelőszervek.
Ez egy Candy, Sharp stb. szintű szárítógép azok is jók csak jóval olcsóbban. Tudom, mert használtam olyanokat is.
Azt is tudom, hogy az Electrolux és a 100 ezerrel drágább AEG ugyanazzal a hibával adta meg magát és kb. a belsejük is ugyanaz volt. Még a hitvány összeszerelés minőség is egyezett.
A régi Electroluxot imádtam ez már rég nem az.
A dobvilágítás és a forgásirányváltás szimpatikus abban a nyolcasban egyedül. 160-ért okés lenne de ennyiért én nem venném. Szóval ezért sokallom ezt az árat.[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Én pár napja vettem Bosch-t. ( WQG14590BY) Nekem ár-érték-szolgáltatás arányban ez tetszett. Sok tapasztalatot gyűjtöttem be az öntisztító kondenzátorról, ezért ilyet választottam.
Eddig nagyon jók tapasztalatok, bár csak 4 szárításon vagyunk túl.
The Truth Is Out There --->
-
Zoona
aktív tag
válasz d@minator #73169 üzenetére
Akkor marad a 8-as vagy megnézem az általad jelölt Bosch-t esetleg de köszönöm A kijelző mivolta nemzavar. Nem lesz szem előtt a gép.
Mégvalaki?
Más: Azzal szerintem megbarátkozhatunk, hogy bármi is legyen a termék az 1 évvel ezelőtti árakhoz képest a 30% mindenen rajtavan - és ez tovább fog nőni.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Zoona
aktív tag
Leszűkült 2 gépre a szárítógép projekt:
[Electrolux EW8H458B] - 224e
[Electrolux EW9H378S] - 239eSzállítás, 5 éves garancia az árban van. Megéri a 15e felárat a 9-es széria szerintetek? Első szárítógép, nemtudom a bőségból mennyi mindent fogok használni.
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Egyre több a szárítani való ruha, a lakásban meg egyre kevesebb a hely (meg amúgy se vagyok oda télen a full párás levegőnek ruhaszárításkor), szóval nagyon hajlunk rá, hogy beruházunk egy szárítógépre. A mosógépünk bosch, azt szeretjük (meg kb minden más háztartási gép is az, szóval szeretjük a márkát), meg most van is promóció rájuk. A kérdés csak az, hogy azért elég jelentős árkülönbségek vannak márkán belül. Eddig igyekeztünk a nem teljesen alap serie-t választani, szóval a kérdésem az, hogy egy serie z-os gép van-e annyival jobb egy serie 4-nél, amekkora árkülönbség van köztük.
Egyébként szerintetek a bosch szárítógépek közül melyik a best buy?
Köszi a segítséget :)
-
beers
addikt
Sziasztok!
A Klarstein lucia 3 in 1 konyhai robotgépről mi a tapasztalat?
Lidl-is beadta a kulcsot!
Köszönöm!M&N
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Remlem jó helyre írok.
Van egy LG no frostos hűtőnk 10 éves kb plusz mínusz 1-2 év most fejből nem tudom.
Ahogy érzékeljük mostanában egyfolytában megy nem kapcsol le. Pl a légkeverés is mindig megy meg olyan hangja van mintha csörögne/csilingelne benne alul vmi....
Még nem húztam el majd hétvégén megnézem de kompresszor lehet? Vagy itt is el tud menni a gáz?Köszi
Sfefe[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Elromlott a 30 éves Siemens mosogatógépünk. Szeretnénk helyette egy hasonlóan megbízhatót. Van most valami best buy?Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
gyulazsolti
senior tag
válasz Primary92 #73147 üzenetére
Szia!
Nagy tapasztalat nincs vele mert februárban vettük, de tökéletesen mosogat. Tesla
4 program van rajta, öblítő, és só jelző amikor kifogy.
Fixek a programok, nem kell külön állítani a hőfokot.
A rezsistopp óta Eco-n használjuk, mert fele az áramfogyasztás, viszont 4 órás a program.
Addig a 90 perces progin ment.
Belehet állítani a sót a vízkeménységhez, és az öblítő fogyasztást.
Mi somat tablettával használjuk. Honlap specifikáció.Ennek is sokat ment az ára. Februárban 82000Ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz Primary92 #73147 üzenetére
Azok nem kevésbé ismertek, hanem echte bóvlik, remekül csokorba szedted őket. A Tosbiba is oda sorolható, mert semmi köze a patinás céghez. A Sharpok minőségi és ennek megfelelően drága darabok, viszont a hazai szervizük kritikán aluli.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #48613632 #73149 üzenetére
Általában annyira hosszú a kábel, hogy kétszer körbe lehet tekerni a laptop/monitor körül, emiatt sem lehet gond az ellentétes oldali csatlakozás.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz #32277248 #73145 üzenetére
Nem biztos, hogy a lenyíló ajtó kap annyi alátámasztást, hogy elbírjon egy nehezebb edényt. A zsanérjait nem akarnám terhelni.
#73146pitepeti71
Nem játszik, köszi! Főleg nem 350000 forintért.
Szerintem tök mindegy, melyik oldalhoz csatlakozik a kábel. Sőt, gyakoribb az Y-os, tehát mindkettőbe megy vezeték. A vezeték nélküli sosem lesz olyan hangminőségű, mint a madzagos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Mosogatógépet keresek. A kevésbé ismert háztartási gép márkák közül melyik javasolt, vagy kerülendő?
Navon, Amica, Candy, Heinner, Vivax, Tesla, Midea, Hisense?
A Toshiba és Sharp sem a legelterjedtebb mostanában.
Ezek alulról súrolják a 100000-et.Vagy inkább egy legegyszerűbb Beko, Gorenje, Whirlpool, Bosch, Electrolux közül érdemes választani?
-
törölt tag
Beépíthető van, ha ez játszik, de ez is fehér holló, én azt hiszem.
Hasonlóképpen jártam, mikor fejhallgatót kerestem, jobb oldali vezetékeléssel, a számítógépemhez, ami értelemszerűen jobbra helyezkedik el tőlem, hiszen a ház bal oldala ablakozott. Így maradtam a vezeték nélkülinél.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #32277248 #73143 üzenetére
Még én sem láttam olyat, de arra van szükségünk, irtó macerás a jobbról nyíló ajtót kezelni, mivel a pult jobb szélén van, 10 centire mellette a hűtőszekrény. Lefelé nyílóval régóta szemezgetek, de azzal elvész a lehetőség, hogy meleg edényt a készülék elé, a pultra tehessem.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz LazacX #73137 üzenetére
Igazság szerint a szöszgyűjtés is érdekel, mennyire szedi össze, mert van egy macska, a gyerek meg ölelgeti.
Nekünk ~25 éves Samsung kombi hűtőnk van, még rohadás sincs rajta. Egyszer kellett szabályzót cserélni rajta kb. 6 éve.
Telefon kivételével, én Samsung párti vagyok, csak azok a készülékek árban nekem már sok. Azért kérdeztem a Candyt mert az még elérhető 140-150e Ft-ig. -
BBéci
legenda
Aki találkozott olyan mikróval, aminek bal oldalról nyílik az ajtaja, az árulja el a típusát!
-
iceQ!
addikt
válasz laci06 #73138 üzenetére
Nekem is fura volt, hogy ez ilyen?! Aztán rájöttem, hogy igen. Mintha szorulna, de amúgy nem.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
malor
aktív tag
Nagyon csendes és finom ajtó nyitás/zárás, nagyon halk működés és kikapcsolható hangjelzés elvárásokkal létezik itthon szabadonálló mikró? Tippeket, tapasztalatokat előre is köszönöm
-
LazacX
tag
válasz gyulazsolti #73133 üzenetére
Azt még hozzáteszem, hogy az első szárítónk. Amit elvártunk előzetesen, azt tudja. Viszont fogalmam sincs, mit tudnak a 2-3 szoros árú gépek. A tartósságot, megbízhatóságot meg majd eldönti az idő, ahhoz még fiatal. Egyébként fürdőszoba szűke miatt keskeny szárítót kerestünk, azokból meg túl nagy választék nincs. Ha már Candy-ről kérdeztél: Van egy kisebb 15 éves Candy kombihűtőnk. 13 évig ment napi szinten, utána már csak alkalmai másodhűtőként. A szigetelés már kissé kezd deformálódni, de megy ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
iceQ!
addikt
válasz laci06 #73134 üzenetére
Nekünk nem volt ilyen benne. Egy cső lesz hátra a kondenzvíz elvezetésre és gyakorlatilag ennyi. Meglehet mozdítani a dobot, de nem egy mosógép, jóval nehezebb.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Megjött a Bosch száritónk.
Lehetséges az, hogy bekapcsolás előtt csak a dobbol ki kell vennem a dolgokat (leirások), és tulajdonképpen ennyi? Azt hittem van valami döbrögzitő, egyéb csavarok, de a leirás, és a szállitók által elmondottak alapján sincsen semmi. Viszont kézzel nem tudom mozgatni a dobot, ezért vacilálok picit, hogy be merjem-e kapcsolni.
-
Sinkapeter
tag
válasz falabu88 #73131 üzenetére
A Gorenje a honlap szerint három évet ad a nagygépekre [link] . A MM nem mindig kezeli jól a gyári plusz garanciát, mi fordítva jártunk, mert öt év volt a gyári, de megkötötték nyugodtan a biztosítást a kettő utáni plusz három évre. Nálad legalább az értékesítő képben volt.
-
falabu88
aktív tag
válasz Nagya21 #73130 üzenetére
Nyilván ez már a sűrűbb szűrő alatt található az ajtóban. Azért volt hogy ezen is volt cucc szárítás után..
Még egy kérdés MM biztosítással kapcsolatban. Átolvastam a papírokat amiket kaptam. Ugye 144ezer volt a gép, ami jogszabály szerint 2 év gari, a garanciapapíron ez is szerepel. Viszont a bizosítás papírján 3 év gyári gari szerepel, és az ezt követő 2 évre a biztosítás. Ez így rendben van?
Az értékesítővel 5 évet beszéltünk, mondta is, hogy többet nem lehet kötni. -
-
Zoona
aktív tag
válasz falabu88 #73122 üzenetére
Alkudtad az árat vagy ennyiért volt kirakva? Mi tavasszal egy 230ezres aeg fagyasztószekrényt akartunk venni, több golyónagysàgú horpadás az elején, eléggé feltünő volt és 10ezer ft ot akartak engedni, még majdnem nekünkestek, hogy többet akartunk alkudni, mitképzelünk.
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Most hoztam el az MM-ből egy Gorenje DE71 típusú hőszivattyús szárítógépet. Kiállítási darab, 2 oldalt alul minimális horpadás, 134000ft 177ezer helyett (plusz vettem +3 év garit az itt olvasottak alapján 16ezerért). A szólólapos Bosch-ért indultam, de arukereso.hu-n elég jó értékelések voltak erre, illetve az a biztosítással 210 körül lett volna mínusz a visszatérítés, remélem jól döntöttem.
Szintén Gorenje kondenzációs szárítót vált (5-6 év körüli, outletből vásárolt, baja nem volt soha, csak az asszony nem használja ruhákhoz mert "összemegy a ruha benne", viszont iszonyat pára van a teregetés miatt, 70-80% páratartalom a lakásban, úgyhogy mindenképp szárítógépet kell használni, mert penészedünk rendesen.. )Kérdés: a régi gépben alul is volt egy szűrő a képen látható helyen. Ez így rendben van, vagy hiányzik a szűrő alul?
Ismeri egyébként valaki a típust, van tapasztalat vele? Takarítás, ilyesmi amire figyelni kell? Keresőben nem találtam róla semmit sajnos.
-
hunaqua
addikt
válasz Gömbike #73119 üzenetére
Persze,a szüleimnél és a testvéreméknél szabadon álló gépek vannak "száz" éve. Hibátlanul működnek.A tesóm már alig várja,hogy menjen már tönkre,mert venne egy modernebb,gazdaságosabb gépet. A miénk meg egy igazi fostalicska volt. Most is azt vettünk helyette mert a zasszony szereti ezt a márkát.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Gömbike
senior tag
válasz hunaqua #73117 üzenetére
Viszont itt egy ellenpélda.
Elux esf 66030x mosogatógépünk 2008. Febr. óta hibátla, naponta- kétnaponta üzemel.
Bár akkor sem volt olcsó, akkor 127 ezer volt, ami mai áron simán a duplája lehet.
Az AEG (elux) mosógépünk 2011 janu 11-óta hibátlanul dolgozik. Akkor 135 volt. ( 74850a)
Az elux erb 3445 hűtőnket 16 évesen csak azért adtuk el, mert nyilvánvaló okok miatt gazdaságosabbat vettünk.
Az elux porszívóink évek óta tünetmentesek.
-
Zoona
aktív tag
válasz LazacX #73116 üzenetére
Valószínűleg túl fiatal vagyok és jóhiszemű, de néha màr ott tartok, hogy inkàbb nem veszek semmit:D pedig első saját lakàs berendezés és hàlistennek nem a legeslegolcsobb gépekre lenne keret, hanem egy normàlis középre, de annak sincs sok értelme.
Mert ott tartunk, hogy meg kell venni a kb legolcsóbb gépet a lehető legtöbb garival bízni abban, hogy kibírja 5 évig, aztàn ha tönkremegy azutàn egy nappal akkor nem kell sajnàlkozni.
Hulladéktermelés vilàga vagyunk.
-
hunaqua
addikt
válasz LazacX #73116 üzenetére
..na pont ilyen volt a mi Electrolux mosogatógépünk
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
LazacX
tag
válasz pit stop #73113 üzenetére
Nekem is ugyanezt mondta. Én Bosch mosogatógéppel szívtam. 14 hónaposan elkorhadtak a vezetékek belül és zárlatos lett. Szerencsére az orrom előtt, gyors lekapcsolás, lehetett javítani. Majd behalt 3 évesen a motor, és az elektronikai vezérlő is egyszerre, kuka. A szerelő a belső anyagminőség láttán azért elhűlt. Az Electrolux mosógép se volt sokkal jobb sorsú. Most megpróbálkozom a lenézett másodvonalas márkákkal, Amica(tűzhely), Candy(szárító), Beko,(mosogató) egyelőre már jobbak.
-
hunaqua
addikt
Sok Electrolux gépünk van,hiba nélkül évek óta. Kivétel ez alól egy mosogatógép .Azzal rengeteg gond volt,minden évben volt valami javítás rajta. Most fél éve van egy új,az jelenleg jó. Amik nagyon régóta vannak több helyen a családban és hiba nélkül teljesítenek azok a következők:
Samsung hűtők
Samsung mikrók
LG mosógépek
Electrolux sütő
Electrolux fözőlapA családban lévő Electrolux mosogatógépek is rendben vannak,csak a mienk volt egy sz@r.
-
pit stop
addikt
válasz nosedive #73111 üzenetére
Lehet a többi is ilyen csak azt még nem láttad
Viccet félre téve nekem mosógép szerelő azt mondta, hogy azt vegyem amire sok gari van (egyik se tartós és egyik se szerelhető jól, kivéve talán Miele). Lehet kellemetlen szerviz miatt időpontot találni (ho világában kevésbé nehéz szerintem), de azért csak jobb, hogy megcsinálják amúgy ingyen, mint hogy venni kéne egy új gépet.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
OPiiPO
veterán
válasz nosedive #73111 üzenetére
Én szoktam ajánlani Electrolux-AEG gépeket, évek óta megelégedéssel használjuk őket, mondjuk a kínálat felső részéből szoktunk választani. Lehúzós értékelést meg mindegyik márkára találni, Miele sem kivétel
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
nosedive
csendes tag
Kombigép témában tudok nyilatkozni és elég elfogult véleményem van, ezért nem biztos, hogy pont erre kell hallgatnod. Tavaly nyáron vásároltunk alsó-középkategóriás Elux kombi gépet. A tapasztalataimat már megosztottam itt a topikban. Röviden összefoglalva több tényező miatt sem vagyunk megelégedve vele: a kezelőpanel feliratai lekoptak; a maradékidő számítása elfogadhatatlanul sokat hibázik - a valóságban 5 perc eltelik, a kijelzőn 1 perccel csökken a visszalévő idő; és egy év alatt a szárítóteljesítménye egyenlő lett a nullával. Annyi fejlemény volt ebben a témában, hogy járt nálunk szerelő, garanciában cserélte a légcsatornát. Amikor szétszedte a gépet azt hittem rosszul látok, mindenhol összeállt ruhaszösz, a mosószer maradványok pedig vékony takonyrétegként beterítettek minden alkatrészt és szenzort. Nem gondolom, hogy ez normál használat mellett üzemszerű lenne, sokkal inkább konstrukciós hiba. A kezelőpanel cseréje szintén garanciális tétel lesz, de az egy külön alkalom.
Egyrészt, persze, jó az 5 év garancia, mert ha bármi elromlik, akkor javítják, cserélik. De azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ez nem kevés szervezéssel, utánajárással, esetleg szabadnap felhasználással jár, illetve ha nem tudják a helyszínen javítani, akkor vagy intézel magadnak csere gépet, vagy gép nélkül maradsz. Én tuti nem vennék újra Electrolux-AEG gépet, mert, ahogy látom az értékeléseket, nem csak számomra elkeserítő a színvonal amit nyújtanak és a felső kategóriás készülékeikkel kapcsolatban is akad elégedetlen értékelés szép számmal.
[ Szerkesztve ]
-
LazacX
tag
válasz gyulazsolti #73107 üzenetére
Óriási tapasztalat nincs vele, pont egy éve használok egy Candy CSO4 H7A2DE-S gépet, hiba nincs vele. Minden elvárt funkciója jól működik. Ami nem tetszik: nem lehet kizárólag, vagy nagy mennyiségű apró ruhát (zoknikat) szárítani benne, mert ráfekteti a szöszgyűjtőre.
-
Zoona
aktív tag
válasz nosedive #73108 üzenetére
Igen, telefonon annyira nem tűnt fel de nagyobb monitoron már kiverte a szemem - köszönöm. Így viszont a PerfectCare 900 Szárítógép Hőszivattyús szárítógép | Electrolux is megfontolandó mert nem sokkal drágább mint amiket néztem a 8-as szériából és ingyen szállítás + garancia :S
Mennyire igaz a több funkció több meghibásodás elv?
-
arcsin
senior tag
válasz contaxg #73077 üzenetére
Amúgy a szárnyaló forint mellett is még mindig meg tudja élrni kimenni az osztrak mediamarktba. Az artisan (ami a classicnal jobb ha jól tudom) 170 ezer Ft. ugyanez idehaza 200 felett van. Kint mindig is eggyel jobb kategóriás gépet lehetett kapni mint itthon. Ha azt mondom, hogy regiojettel 6-7ezer az odavissza Bécs vonatjegy, siman megéri. + info: Media marktos garit ha külföldi, lehet idehaza érvényesíteni.
[ Szerkesztve ]
-
LazacX
tag
Némi gondolkodás után vettem egy doboz Karcher CarpetPro takarítószert. Az tény, hogy meggyőző a 3 gyerek által végtelenségig leharcolt ebédlőszékek tisztasága, de a szer ára is meggyőző volt. Kérdésem hogy az árban benne van-e a márkanév is, azaz jó minőségben van-e árban barátságosabb alternatíva, vagy a jó kárpittisztítók ennyibe kerülnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik