Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
válasz Astery #75095 üzenetére
Valószínűleg félreértettél, nem rád gondoltam. Volt egy "kávé" topik, ahol simán lenézték az egyszerű kávéval is elégedett fogyasztókat. A gőgjük olyan méreteket öltött, hogy szinte szóba sem álltak az illetővel. Na, erre gondoltam, hogy kiszabadultak. Persze csak viccből, annyira nem veszem őket komolyan, inkább én nevetek rajtuk.
De mostmár a biztonság kedvéért hozzáteszem, hogy senkit nem akartam megbántani, meg aztán kinek nem inge...
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Astery #75089 üzenetére
Tízezerért még használtan sem fogsz nagyon találni amiben őrlőmű van.
A forgó penge amit a köznyelv darálónak hív alkalmatlan kávé feldolgozásra, mert nem őrleményed lesz hanem nyesedéked és a lefőzött kávé minősége gyenge lesz.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Érdeklődöm, hogy van-e vkinek bevált kávédarálója a most elérhető kínálatból amivel én elsősorban nem kávét szeretnék darálni hanem mákot, cukrot esetleg diót. Tudom, hogy mákdarálóból a kézi az igazi de én elektromosat szeretnék 10 ezer Ft környékéig (az előző egy Bosch volt - olyat nem vennék).
-
BBéci
legenda
Itt linkelte valaki 2,5 évvel ezelőtt. Itt van a kezemben a doboza és a leírása, nincs rajta semmiféle név vagy típusszám.
Thermometer wireless series.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gömbike
senior tag
válasz z123456z #75083 üzenetére
Úgy vagyok vele most már, hogy a hűtőgép hangjait elengedem, tudomásul veszem ez van a halandó embereknek.
A rezsi marketing bejelentése után vettünk egy Samu sbs hűtőt, na annak tényleg nincs hangja. Specifikáció alapján 36 decibel.
Viszont 2 hete vettem egy kompresszoros borhűtőt, na az a világból kikerget. Zúg, mint a Szaratov anno, kapcsolgat, viszont a feladatát tökéletesen ellátja. A specifikáció alapján ennek 39 decibel a hangja.
Kezdem megszokni gyermekkorom felidézését, mikor a ruszki hűtő mellett ebédelt a család.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
z123456z
őstag
Mellesleg nem tudom, mi tévő legyek. A kezdeti lelkesedésem már a múlté, ami a rendszer halkságát illeti. A no frostra jellemző hanghatások továbbra sincsenek, de néha úgy elkezd dolgozni a kompresszor, hogy a 20 éves hűtőnk jut eszembe. Szerencsére ez csak percekig tart, folyamatosan csendesedik. De pont a 35dB miatt vettem drágán hűtőt, így picit becsapva érzem magam. Eddig mindössze 2-3 alkalommal tűnt fel, de hát akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz z123456z #75081 üzenetére
A legtöbb hűtőben , legalábbis régebben nem is konkrétan hőt mértek, hanem egy nyomás viszonyt jeleztek mint hőmérsékletet. Gondolom a maiakban valami késleltető vagy nem tudom mi van. Másként a kompresszor minden ajtó nyitásnál bekapcsolna. A fagyasztó szekrények pont azért olyan zárt polcosak legtöbbször, mert a hideg ki is borulhat. Legalábbis én piszok régen még ezt tanultam.
-
BBéci
legenda
válasz z123456z #75078 üzenetére
Bluetooth kapcsolattal működő hőmérőket tettem mindkét hűtőtérbe, a külső egység rögzíti a minimum és maximum értékeket, amiket 24 óránként nulláz. Leolvasztáskor a fagyasztóé 19-20 fok helyett 15-16-ot mér, de csak 10 percig, utána visszahűl, a normál hűtőtérben ugyanaz a helyzet, amit te leírtál.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lindermen
senior tag
Sziasztok! Mindenkinek Boldog Karácsonyt
Vezeték nélküli porszívót keresek, a Xiaomi G10 és G9 között vacillálok. Van észrevehető különbség? Vagy van más típus amit érdemes megfontolni?
Akinek van már: mennyire nehéz kiüríteni, takarítani a porgyűjtőjét? Egy kis Bosch porszívónk van, de nagyon macerás vele minden, illetve 2 éves kb de már több része letört és kikopott, a porgyűjtőt ragasztószalaggal kell rögzíteni, ha függőlegesen tartom kihullik belőle a kosz, és az álló helyzetet sem tartja már stabilan magát. Ezt szeretném egy profibbra cserélni.
Előre is köszönöm! -
z123456z
őstag
Arra, hogy ha a valós hőmérsékletet mutatná, kb minden második felhasználó a szervízt hívogatná, úgy ingadozik az ajtónyitogatás gyakoriságától és a frissen behelyezett élelmiszerektől függően. Nekünk 3/-18-ra van állítva. A fagyasztóban ez állandó, míg a hűtőtér 2-3, de láttam már 6-7° körül is. Ez utóbbi nagy fazék leves és nagy adag majonézes krumpli behelyezése után volt, kellett egy kis idő, míg visszaállt 4° alá. Hát ezért nem valósat mutat, szerintem. Soha az életben nem mértem, nem is idegesített a gondolat, de amióta valaki meleg LG -ről beszélt, kíváncsi lettem.
-
gorgocska
tag
sziasztok Karácsonyra vettem ezt a hötőt Samsung RB34T670DSA/EF Alulfagyasztós kombinált hűtőszekrény ,meg jött hagytam állni 16 órát utána vizbe állitottam majd be dugtam ,és az a gondom hogy nagyon sokat megy a hütö egyfolytába 1-1,5 órát és közbe nagyon keveset áll le akkor is max 1 óra után ujra bekapcsol.a másik bajom gogy nagyon hangos az első nap azt hittem elmulik de ez nem akar már idegesitő főleg éjszaka.
tud valaki valami okosságot mondani.
a hütő rész 6 a fagyasztó -16 ra van be állítva,köszi a segitséget és kellemes ünnepeket.Tcl 55c835, xbox 360,xbox SS 512gb,,Ps5
-
z123456z
őstag
válasz CharlieCrews #75067 üzenetére
Szerintem tök mindegy, kizárólag esztétikai jelentősége van, úgyis csak beállítod egyszer, és kész. Én is firtattam, hogy miért nem a valós értéket mutatja, aztán amikor beleraktam két olcsó hőmérőt, rájöttem.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Vettünk egy Samsung mikrót. Aztt írják, a sípolás hang kikapcsolhaó ( egyszerre eco gomb plus combi gomb)
Bármit nyomkodok, akkor is csipog-sípol. Tudja valaki hogyan lehet kikapcsolni a hangot? Mert ha nem lehet megy vissza a fgenébe, ez a funkció fontos volt. -
anrab
addikt
Esztétikai jelentősége van. De az nagyon. Szerintem. Én direkt olyat vettem hogy kint legyen. Méghozzá a lehető legnagyobb.
-
pjen
félisten
Enyémen kívül van, de jobb lenne belül. Van rajta gyerek zár, de azért véletlen el lehef állítani törölgetéssel. Szerencse, hogy a telóm mindjárt csipog. Gorenje fagy szekrényen belül van, szerintem praktikusabb.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieCrews
újonc
Szervusztok,
LG alulfagyasztós hűtő vásárlás előtt állunk. Már csak pár gép maradt fent a rostán, de egy kérdés még tisztázatlan, segítsetek kérlek.
Van-e jelentősége, hogy a vezérlőpanel a hűtőajtón (kívül) van, vagy belül?
Köszönöm előre is
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Bosch WAX28MH0BY mosógép. 1 éves a gép. Valamiért most kitalálta, hogy a főmosásról a program nem lép tovább, vagyis nem kezdi el az öblítést, és a centrifugálást sem. Lehet, hogy én voltam a hülye, mert egy nagy paplant akartam benne kimosni (mostmár megtörtént, hagyjuk), és utána kezdte el csinálni, hogy úgy tűnik, hogy egyik program esetében sem akar átlépni a mosásról az öblítésre.
Ami furcsa, hogy külön a centrifugálás program az működik hiba nélkül, vagyis a vizet le tudja szivni, és mosás közben sem dob semmi hibakódot, és semmi fura hang nincsen (minden normálisnak tűnik) de ha úgy hagyjuk, akkor képes akár 6 órán keresztül is csak mosni, és a kijelző már órák óta azt mutatja, hogy 1 perc van hátra. Mit lehet tenni?
-
bbdzyx
senior tag
Sziasztok!
Az új Samu szárítógépemet a leírás szerint a mosogató/mosdó szifonja elé kéne bekötni. A mosókonyhában azonban nekem csak egy lefolyó/csatorna kiállásom van, amire a mosógép is rá van kötve egy mosógép szifonnal.
Mi lenne a legjobb megoldás, hogy rákössem a keskeny kondenzvíz csövet anélkül, hogy a csatorna szag visszavándorolna a szárítógépbe?[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Milka 78
nagyúr
-
6030D
őstag
válasz Dzsekó #75058 üzenetére
Nekünk is Philips van, a leírásod alapján ugyanez a széria. Azt a szűrőt, amit mostok amúgy is érdemes cserélni évente, de még egy szűrő a kifúvásnál, azt nem is tudod mosni. Szettben cseréled, utána olyan, mint az új. Ja, kb 5-6000 ft/1-1,5 év.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Kb. 1,5 éve vettünk porzsák nélküli porszívót. A szűrő, ami áll egy kék négyzet szivacsból és egy csap alatt elmosható fehér zárt vászonszerűségből, ami egy műanyag keretben van.
Minden porszívózás után mindkettőt elmossuk.
A porszívó szívóereje lecsökkent kb. nullára, használhatatlan.
A szivacsot kivéve nem erősödik a szívóereje a porszívónak. A keretes vásznat nem lehet kivenni, mert akkor nem lehet helyére tenni a tartályt. Létezik, hogy az a keretes vászon annyira eltömődött, hogy ennyire nem tud szívni a porszívó? Elég drágák ezek a szűrők, és potyára nem venném meg, mert akkor ott vágom a porszívóba a baltát. Ez egy Philips porszívó. Ami előtte volt Samsung, az ugyanezt csinálta gari időn belül. Bevizsgálták, jónak találták és nem cserélték. Nagyszülőknél ugyanilyen porszívó volt, csak a 2200W-os elődje. Szűrőiket felcserélve nem változott a helyzet, ez annak a szűrőjével ugyanúgy nem szívott, amaz meg ennek a szűrőjével tökéletesen szívott. Akkor vettük ezt a Philips-et jó drágán a Samsungot meg kidobtuk. Valaki elmondhatná a tapasztalatát a porzsák nélküli porszívókkal és szűrőikkel, mert nincs kedvem másfél évente 60 ezret kiadni porszívóra. Úgy érzem, hogy vissza fogok térni a porzsákos porszívóra. Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
xenom0rph
őstag
Sziasztok!
Porszívót keresek, 60nm-re. Fapadlóra és csempére, olyat ami feltudja szívni a kutyaszőrt, valamint a kárpitból is kitudja szívni. Az, hogy porzsákos vagy anélküli számomra tényleg mindegy, a lényeg, hogy legyen rendes szívóereje.
Keret az 50-80k között mozog. Próbáltam nézelődni, de annyi modell van, hogy én ebben már elveszek, remélem hátha tudtok valami jót ajánlani.
Köszi előre is!halahala
-
AssAssynn
őstag
válasz AssAssynn #75027 üzenetére
Mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi válaszokat, tanácsokat!
Sajnos azóta a fűtőrész is elkezdett gyengélkedni. A 60 fok helyett, csak 37 fokra fűti fel a vizet. Néhányszori újraindításra megjavul, de a következő alkalommal, amikor kapcsol a termosztát, ismét megáll 37 fok körül, úgyhogy amikor nem vagyunk otthon, vagy este van, semmit sem ér a fűtés. Úgyhogy most már nem csak büdösek leszünk az ünnepek alatt, hanem lehet meg is fagyunk.
Szerelők csak jövőre vállalják már. Van amelyik telefonba mond egy árajánlatot (azt hogy?), de mind ilyen 1,2-1,5 millió közötti.Azt nem tudjátok, hogy a mostani legmodernebb (azt hiszem kondenzációs) gázkazánok előtt mi volt az egyel előtti kategória? Turbós néven ismerem, de lehet van más neve. Azon gondolkodom, hátha találnék még olyat valahol, és akkor egyszerűbben, olcsóbban lehetne megoldani a cserét. Az most nem számít, hogy hivatalosan már csak a legújabbat tetetnek.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
Magimix 3200 XL konyhai robotgépről van valakinek tapasztalata? Mennyire ajánlott vagy sem? -
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Megjött az új kombi hűtő-fagyasztónk.
Az lenne a kérdésem hogy a motoron levő műanyag valamit le kell venni indítás előtt vagy maradhat rajta? Most látok ilyet először. [link]
A másik kérdés hogy elég erős "új" illata van belül a hűtőtérnek. Ez majd kimegy ha használatba vesszük, vagy szokták kezdéskor is szagtalanítani?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz BB9000 #75049 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
Most eléggé elszomorítottál, rövid időn belül ez a második drága lg termékem, ami vásárlás után viszonylag rövid időn belül komoly hibát mutat, a másik egy két éves oled tv.
A pontos típus egyébként GBB60PZGFS, nem mintha számítana.
Lefutott közben az lg saját smart diagnosis programja is, ami semmi hibát nem mutat, szerinte az áramlásérzékelő, a ventilátormotor, a lepárló kiolvasztó és minden más is rendben van, csak sokat nyitom az ajtót (ami amúgy nem is igaz amióta ez a para van, a program szerint írt szám nem felel meg az elmúlt napok tényleges nyitásainak).
Érdemes ezzel az lg-hez fordulni vagy inkább maszek szerelő, esetleg vegyek egy másik hűtőt?
Lg-hez fordulás esetén kell-e az eredeti számla vagy mivel már bolti gari nincs rá csak az ő garijuk, azt látják a gyári számából?Egyébként külső behatás hiányában, ha tényleg hűtőközeg szivárgás történt ilyen "rövid" idő alatt, akkor az alapvetően nem hibás termékre utal?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
BB9000
senior tag
válasz Zirowe #75047 üzenetére
Leírásod alapján hűtőközeg szivárgásra gondolok. Ez egy elég nehezen orvosolható hiba. Meg kell találni, hogy hol szökik el a gáz. Azért nehéz a javítása, mert az egész hűtőrendszer be van burkolva hőszigetelő habba. Az illesztési pontokon kell ellenőrizni és szerencsés esetben megtalálja a szerelő. Befoltozza a lyukat és újra feltölti. Az említett két művelet összköltsége kb egy fél hűtőgép ára.
A kompresszorgaranciával ez esetben semmire nem mész, mert az még nem romlott el. Ha teljesen elillan az összes hűtőközeg és úgy járatod, akkor akár a kompresszor is tönkremehet, de akkor sem jársz majd jól, mert a 10 év garancia a kompresszorra csak úgy érvényes, ha a szakszerviz cseréli ki. A szakszerviz munkadíjára már nem vonatkozik a garancia, azt neked kell megfizetned. Az LG csak az alkatrészt biztosítja ingyen. A kompresszorcsere munkadíja is elég tetemes költség. + hűtőközeg újratöltés ott is kell.
LG garanciális ügyintézés telefonszámok : itt[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 4 éve vettem egy lg no frost alulfagyasztós hűtőt.
Pontos típust nem tudom, de a LG GBB61PZJMN típushoz hasonló, csak a beállítás sor nem az ajtó keretben van, hanem belül a hűtött térben, fagyasztó -19-re, hütött tér 3 fokra állítva.Működött rendesen, aztán nyáron arra lettem figyelmes, hogy a fagyasztó legalsó fiókjában nem annyira fagyottak a dolgok, persze a fiókok tömve.
Aztán pár napja arra lettem figyelmes, hogy a hűtött rész se az igazi, pár ételen látszik, hogy nincs rendesen hűtve.Elvileg hátul és oldalt megfelelő távolság van a falak és a gép között, szellőzött rendesen eddig is.
Szétcsavaroztam alul és kitisztítottam a port, vont rendesen belőle, jobb oldalt alul van egy kis három műanyag lapátos ventilátor, az tiszta kosz volt, mindent letisztítottam, a ventilátor és az előtte lévő talán motor alkatrész (ami a ventilátor előtt van közvetlenül a szellőzőrácsnál) között alul volt kis folyadék/víz, amit felitattam.
Mindent visszaraktam, fagyasztóból kivettem dolgokat annyira, hogy mind a három fióknál legyen szabad a befúvó rész meg a fiókok teteje, de nem javult a helyzet.
Most a fagyasztó is a legnagyobbra fokozatra (-23fok talán) és a hűtött tér is a legnagyobbra (1 fok) van állítva, mert különben melegebb lenne belül.
Beraktam hőmérőket, a hűtött tér most 4 és 5 fok között van, a fagyasztó -1 és -2 között mozog.
Fogyasztásmérő is van rajta, 20-30 watt között van a fogyasztása és 6-9 óránként felugyrik kb 20 percre 190-200 wattra.Kérdés, hogy mi lehet a baja?
Illetve garancia már nincs rá, viszont elvileg az lg 10 év kompresszor garanciát vállalt a gépre, bár nem biztos, hogy megvan még a számlája (media markt vásárlás), ennek az érvényesítésének mi lenne a menete?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Nagya21
addikt
válasz Ringman #75039 üzenetére
Hali!
Egész évben dyson V11 akkus porszívó van napi használatban.
Évente 1x előveszem a Thomast, porszívózás(nincs porzsák, vizet porlaszt a légbeszíváshoz, vizbe csapatja le a koszt), majd vizes takarítás(itt már éppenhogy csak koszos lesz a víz).
Ez a porszívós eredmény......
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz Gömbike #75042 üzenetére
Az a 35-37 fokos melegvíz kicsit kevéske, főleg, ha azt is figyelembe veszzük, hogy a legionella baktérium szereti az ilyen hőmérsékletet.
Vannak megoldások hőszivattyús vonalon, amik alkalmasak már melegvíz (HMV) előállítására is, de alapvetően egyik sem szeret magas hőmérsékleten (50-60 fokon) dolgozni.
Vannak kompakt hőszivattyús HMV tartályok is.
Sajnos elég drága mulatság mindegyik.
Medencefűtésre azért jó, mert nem kell magas hőmérsékleten mennie és az sem baj, ha sokáig tart neki.
HMV-nél az sem mindegy mennyi idő alatt tölti vissza a kivett melegvizet.
Puffertartály valóban segíthet ebben, de azért oda is kell az aránylag magas hőmérséklet, mert különben sosem éred el a kívánt melegvíz hőmérsékletet.
Hőszivattyú alapvetően alacsony hőmérsékletű felületfűtéshez/hűtéshez ajánlott.
Már radiátoros alkalmazása sem ajánlható mindenhova (nagyobb felületű radiátorok cseréjével az is jó tud lenni). -
Gömbike
senior tag
válasz BrandonXXV #75041 üzenetére
Teljesen laikus vagyok ebben, de csak egy kérdés.
Az mennyire járható út, hogy egy levegő-víz hőszivattyúval kiváltani a melegvíz ellátást?
Én azon gondolkodtam, hogy egy puffer tartályt beiktatva lehetne csinálni 35-37 C fokos vizet. Fürdeni elég, mosogatás úgy is géppel megy, a kézihez meg elég lehet a 37 Celsius.Azért merült fel a gondolat, mert
a nyáron felállított medencémet hőszivattyúval fűtöm fel mikor hűvösebb az idő. S az tökéletesen működik.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
BrandonXXV
aktív tag
A kombi kazán nem a legjobb megoldás melegvíz gyártásra, de nyilván működik és használható megoldás.
A külön HMV tároló+elektromos fűtőbetét elég üzembiztos, én is azt támogatom, ahogy más is írta már. Persze, ha van hely és elfér.
Kazánból (kondenzációs) meg kell próbálni nem az “olcsóbb” vackokat választani, hanem kicsit minőségibbet (pl. Viessmann, Hoval…).Sajnos nagyon elmentek az árak, itt is.
Az olcsóbb kazánokhoz amíg nem kell hozzá nyúlni, szuper, de aztán ha egyszer elindul a lavina. Tele vannak műanyag és a végletekig vékonyított alkatrészekkel.
Működési elvben az összes kondenzációs kazán azonos, csak a kivitelezés nem mindegy. -
Dorian
félisten
Béreltem 1-2x, de a bérelhető állomány olyan gagyi állapotban van, hogy aztán inkább vettem.
Náluk a ritka általános nagytakarításon kívül sokszor kell elővenni kisebb feladatokra. Pl. gyerek besétál a szőnyegre sáros cipőben, máskor kutya lehugyozza a másik szőnyeget, a harmadikba pedig vmi kaját taposnak, stb stb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ringman
nagyúr
-
ribarszki
őstag
válasz Ringman #75036 üzenetére
Neked kell tudod, hogy mekkora szükségetek van takarítógépre. Én biztosan nem vennék, mert évente 1x bérelek egy Karcher takarítógépet és kész. (3 kislányom is van.)
A kemény padlóra meg totál felesleges, semmi haszna.
A macskaszőrhöz turbókefe kell a szőnyegre, ülőgarnitúrára. -
Ringman
nagyúr
sziasztok!
Thomas Pet & Family Takarítógép (788568) árkategóriájában (kb 90-100k) van jobb alternatíva 2 éven aluli gyerek + macska + szőnyeg peremfeltételekkel? kb 120m^2 alapterület, szőnyegen kívül nagyrészt hidegburkolat van a házban.
emellett egy belépőszintű elux porszívó van, de az alkalmatlan a feladatra (szőnyeg + macska)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Zeki
nagyúr
Legolcsóbb műanyag vízforralót széttörni és azzal? Vagy nem tudom merülő forraló van-e még . Abból a nagyobb. Emagon van 3000W-os.
[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
Szia.
1. Egyszer mi is 2 hétig éltünk kazán nélkül. 3-4 forralással csinálsz egy fél kád forró vizet. Forró vizet visszahűtöd fürdővíz melegre.
2. Sok hiba miatt gondolom van már állandó szerelőd. Bizz abban, amit ő ajánl. (Nálam Vailant van, családban Immergas, Westen Quasar van meg. Nem igazán jobb az egyik a masiknal. Az én szerelőm mindháromnak szervizese is, azt mondja egy kutya már mind. Tervezett működés 10 év, a többi ajándék.)
3. Ha nagy a család, akkor valami napelemes és /vagy napkollektoros víztárolós megoldás. Nekem ezt 10 éve nem ajánlották, mert akkor gazdasagos, ha min kb. 10 fő használja. Most nem tudom hogy éri meg.
-
AssAssynn
őstag
válasz Nagya21 #75028 üzenetére
200 IQ
Ez tetszik, erre nem gondoltam.
Már csak azt kell kitalálnom, hogy melyik programot indítsam, és hagyjam-e végigmenni, vagy félúton állítsam át leeresztésre ahhoz, hogy jó idő/mennyiség/energia arányban kapjam meg a meleg vizemet."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Na, megadta magát (ismét) a kombi gázkazánunk HMV szivattyúja, így újfent nincs meleg víz a csapban. Ez felvet néhány kérdést:
1.- Mivel így ünnep előtt biztos nem lesz olyan szakember, aki gyorsban ezt elvállalja, a kérdésem, hogy ti hogy és mivel oldanátok meg a fürdést? Kád van, de vízforralóval egy örökkévalóság telehordani meleg vízzel. Szomszéd/rokon a közelben nem játszik.
2.- Milyen kombi gázkazánt (márkát, típust) ajánlanátok helyette? Már tuti cserés lesz, mert sokszor és sok alkatrészt költöttünk rá.
3.- Valami alternatív megoldás a meleg vízre hosszú távon a gázkazán helyett? Bojlert, ha nem muszáj, nem szeretnék (nagy a család, hamar kifogy). Napelem nincsen.
Köszönöm a tanácsokat előre is.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
-
balojazz
aktív tag
válasz #32277248 #75019 üzenetére
Az én régi, kb 2006-2008-as Teka gázfőzőlapom egyenként szikráztatott: ha lenyomtam a gombot, gyújtott az egyik rózsa, közben elfordítva jött a gáz is. Fura lenne, ha egyszerre menne, biztonsági okokból is.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
Olyan mosó/szárító gépet keresek, amely javítható csapágyas-hiba esetén (mint megtudtam, a Whirlpool nem). Fontos paraméter még, hogy a mélysége ne legyen több kb. 54cm-nél.
Samsung WD70TA046BE/LE
Lg F2DV5S8S2E
Lg F2DV5S7S1E
Lg F4DV710S2SE (neccesen talán elfér)
Lg F2DV5S7S0E
Lg F2DV5S7N0E
Indesit BDE 961483X WS EU N
Electrolux EWWN1685W
Candy ROW 4856DWMCE/1-S
Indesit BDE 961483X WS EU N
Candy CSOW 4855TWE/1-S
Aeg L6WNJ68W
Ezek méretben kb. jók lennének, de a javíthatóság/élettartam is fontos lenne, kérlek javasoljatok ezekből, köszönöm. -
DDA40X
aktív tag
Hali! Van egy közepesen régi Electrolux gáztűzhely, aminek a gyújtása egyik pillanatról a másikra meggajdult. A 4 ből a jobb hátsó egyáltalán nem gyújt. Viszont a másik három mindhármat gyújtani akarja egyszerre , ha csak egyiket is külön próbálom. Remélem érthető.
Most lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek egyébként is az összeset gyújtja, ha egyiket nyomom, csak éppen azt fogja égetni, amelyik el van fordítva, vagy külön kellene neki szikráztatni?
Remélem a kérdés is érthető!
KÖSZI! Tomi[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Samsung mikrót szeretnék venni, de nem tudom a típusszámnál mit jelenthetnek az utolsó betűk. Sehol nem találok infót erről.
AW vagy AS a végződés és utána van / el is, az után néha van /EO is, azt sem tudom mi lehet. Valamelyik a szín lesz, nem tudom a többi mi, hogy grill funkció stb.
Tök jó hogy vannak ezek csak kár hogy a samsung oldalán sem találok semmit erről -
-
losslessonly
csendes tag
Sziasztok!
Csapágyas lett a Whirlpool WWDC 9614 mosó/szárító gépünk (centrifugáláskor extrém hangos lett). Tudtok javasolni ehhez megbízható (hozzáértő és nem arany árban) budapesti szervízt? Privátban is jöhet. Köszönöm. -
sinick
senior tag
válasz daninet #75009 üzenetére
Ne vidd sehova se, mert nem neked kell vinni. A Whirlpool házhoz fog menni. Jelentsd be nekik is meg a Whirlpoolnak központnak is. Nekik csak azért, hogy érezzék a törődést, meg lehet később szükséged lesz rá és így előrébb leszel pár nappal!
(Jut eszembe, ha nem magánszemélyként vagy az Alza nem magyar eladóként adta el, hanem pl. szlovák, akkor más a gyerek fekvése, mert a jogaid korlátozottabbak. Ezek a számláról kiderülnek.)
-
zolda
tag
sziasztok!
szeretnék egy kis segítséget kérni. ha valaki mostanában vásárolt Electrolux szárítógépet és már megkapta hozzá a promóciós kézi ruhagőzölőt, megtenné nekem, hogy lefotózza és elküldi nekem a ruhagőzővel együtt küldött újabb promóciós szórólapot (webshopos értékelésért törölköző + szárítólabda jár)?! én sajnos elkevertem, így nem tudom, hogy milyen email címre és milyen üzetenet kell küldeni...
köszönöm! -
daninet
veterán
válasz sinick #75008 üzenetére
alzán vettem, whirpool mosogatógép. Bejelentettem, elfogadták és azt írták vagy vigyem be az üzletbe vagy küldjem be futárral.
Felhívom ma a whirpool központi számát mert két máraszerviz is van a városban a weboldaluk szerint, lehet, hogy alzát teljesen ki lehet hagyni.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
sinick
senior tag
válasz daninet #75006 üzenetére
Ha garis, akkor nézd meg milyen. Ha kötelező normál jótállásban vagy, akkor 10 kg-ot meghaladó termék, tehát nem te viszed vissza, hanem bejelented a kereskedőnek és intézik ők. De intézeheted te is a gyártóval vagy szervizzel, ha tudod. Bejelentéstől indulnak a 15 napos határidős játékok. Ha nem kötelező normál jótállásban, hanem valami önként vállalt trükkös garanciában vagy már, akkor az általában már korlátozott, ahol kérhetnek ők beszállítást meg csomagolást is.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Kellett már nagygépet visszaküldenetek futárral? Mosogatógépről van szó.
Mennyire kell becsomagolnom? Értelemszerűen semmi csomagolóanyagom nincs már meg hozzá. A szintezőlábait betekerve ráadásul nem stabil. Fogalmam sincs ezt hogy kellene megoldani az eredeti polisztirol csomagolása nélkül. Ráadásul mindenféle merevitő lécek voltak benne szállitáshoz ha jól emlékszem[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
atirag
őstag
válasz atirag #74994 üzenetére
Üdv. Egy kis dreame v12 pro tapasztalat. Bár túl sokat nem szoktam porszívózni. De ezt muszáj voltam kipróbálni.
A gép minősége sztem jó. Színben fehéret akartam mint a xiaomi,de ez a szürke sem rossz. A dyson színe nekem nem tetszik.
A csomagolás rendben van ahogy kell. Sok tartozék van hozzá. Egy elelctrolux ultra silence zen van itthon amitől erősebben szív. Bár abban lehet már kellene egy hepa szűrő.
Az egyik partneremnél használtam többször talán dyson v12-őt és nem érzem gyengébbnek.
Önmagában nagyon erősnek érzem. Úgy érzem sikerült egy jó gépet választanom. Az akkuja beépített ami talán hátrány lesz a későbbiekben ha nehéz szerelni.
Mondjuk van rá legalább 4 év gari .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik