Új hozzászólás Aktív témák

  • Zirowe

    nagyúr

    Sziasztok, 4 éve vettem egy lg no frost alulfagyasztós hűtőt.
    Pontos típust nem tudom, de a LG GBB61PZJMN típushoz hasonló, csak a beállítás sor nem az ajtó keretben van, hanem belül a hűtött térben, fagyasztó -19-re, hütött tér 3 fokra állítva.

    Működött rendesen, aztán nyáron arra lettem figyelmes, hogy a fagyasztó legalsó fiókjában nem annyira fagyottak a dolgok, persze a fiókok tömve.
    Aztán pár napja arra lettem figyelmes, hogy a hűtött rész se az igazi, pár ételen látszik, hogy nincs rendesen hűtve.

    Elvileg hátul és oldalt megfelelő távolság van a falak és a gép között, szellőzött rendesen eddig is.
    Szétcsavaroztam alul és kitisztítottam a port, vont rendesen belőle, jobb oldalt alul van egy kis három műanyag lapátos ventilátor, az tiszta kosz volt, mindent letisztítottam, a ventilátor és az előtte lévő talán motor alkatrész (ami a ventilátor előtt van közvetlenül a szellőzőrácsnál) között alul volt kis folyadék/víz, amit felitattam.
    Mindent visszaraktam, fagyasztóból kivettem dolgokat annyira, hogy mind a három fióknál legyen szabad a befúvó rész meg a fiókok teteje, de nem javult a helyzet.
    Most a fagyasztó is a legnagyobbra fokozatra (-23fok talán) és a hűtött tér is a legnagyobbra (1 fok) van állítva, mert különben melegebb lenne belül.
    Beraktam hőmérőket, a hűtött tér most 4 és 5 fok között van, a fagyasztó -1 és -2 között mozog.
    Fogyasztásmérő is van rajta, 20-30 watt között van a fogyasztása és 6-9 óránként felugyrik kb 20 percre 190-200 wattra.

    Kérdés, hogy mi lehet a baja?

    Illetve garancia már nincs rá, viszont elvileg az lg 10 év kompresszor garanciát vállalt a gépre, bár nem biztos, hogy megvan még a számlája (media markt vásárlás), ennek az érvényesítésének mi lenne a menete?

    We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Új hozzászólás Aktív témák