Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
rígel
őstag
válasz AssAssynn #75481 üzenetére
Nem, indirektben is van rétegtárolós, csak jóval drágább mint a csőkígyósok.
Rétegtárolósból egy 40 literes olyan komfortot nyújt mint egy 80-100 literes csőkígyós.
A vízlágyító lehet hogy drága, de megfizethetetlen, hogy megszabadulsz a vízkőtől, nem kell annnyi vegyszer, a 6 éves csaptelepjeim úgy néznek ki mint ha újak lennének, a kazán hőcserélő, mosógép szintén, mosás, mosogatás hatékonyabb, kávéfőzőt az életben nem kellett vízkőmentesíteni... és sorolhatnám. Mind komfortban mind pénzben bőven megtérül az ára, az egyik legjobb befektetésem. Élettani hatása elhanyagolható, mivel minimális csapvizet iszunk. -
rígel
őstag
válasz balojazz #75500 üzenetére
Honnan az infód erről?
4 fős család, elég sok melegvíz használattal ,max 15m3-t fogyasztunk hmv-re. Beállítás kérdése, minimális az eltérés, van tapasztatom átfolyóssal, soha többet. Az általad leírt adatok nagyon falasak, max akkor tudom elképzelni, ha nem eco módban permanensen 65 fokon van tartva a tartályban a víz. De ez teljesen abszurd és felesleges, néha kell felfűteni kisebb időszakokra a kórokozók esetleges elszaporodása miatt, de ezt is automatikusan végzi a legtöbb kazán. Teljesen testreszabható a vízhőfok, beállítás kérdése.[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
Ilyen van a falon 15éve probléma nélkül: SD Themafast F25 H-Mod. A lényege, a különálló HMV hőcserélő és a szigetelt, fűthető, kis tárolótartály (4liter), azonnali melegvíz elvételre képes, zárt égésterű, kombi gázkazán.
Én nem szoktam hallani, amikor melegen tartja a vizet, pedig a fürdőszobában van. -
-
7Heads Drago
veterán
Ezek szerint még nem volt hőtárolós kazánod, boilered. Én megutáltam a szüleimnél és a munkahelyemen is. Eszembe nem jutna azt venni. És eltúlzod a fogyasztást is.
Nekünk 400m3 az éves gázfogyasztás kb egy 80l hőtárolós boilerral és kombi gáztűzhellyel 3 főre. És az én feleségem rengeteget süt-főz.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
pjen
félisten
válasz 7Heads Drago #75507 üzenetére
Nekem van villanybojler és kombi kazán ami átfolyós bojler is. Lényeges különbséget nem
látok. Azért is kérdeztem meg. -
pjen
félisten
Keringeted a meleg vizet? Mert akkor megértem.
-
pjen
félisten
válasz 7Heads Drago #75510 üzenetére
Végeredményben a villanybojler olyan mint egy átmeneti tároló, mindíg van benne meleg víz, de az átfolyósból is jön amint odaér a csövön. A villanyt nem érzem komfortosabbnak mint az átfolyóst.
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Köszi mindenkinek a válaszokat. Mondjuk én átalányba fizetem a gázt, ezért nem tudom, hogy nyáron mennyit fogyaszt, de biztos többet, hiszen, ha csak kezet is mosok, mindjárt elkezdi újra keringetni magában a vizet és melegíteni. Mondjuk nem lett volna hülyeség jobban kiszámolnom ezt.
Annyi, hogy nálunk elég drága a víz (9 köbméterre fizetek 12 ezret kb.), úgyhogy mire az átfolyósból megérkezne a meleg víz, lehet elpancsolnám vízszámlában a megspórolt gáz árát. De ezek csak feltételezgetések.Vajon az indirekt tároló melegen tartása nem több gázba kerül, mint pl. a belső tárolósé?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
balojazz
aktív tag
válasz atirag #75513 üzenetére
Nálunk elég gyakori a párhuzamos fürdés. 3 gyerek és 2 felnőtt úgy tisztítható meg a leggyorsabban, ha 2+1 és 1+1 fürdik, eseteg egyesével 3 turnusban (1+1), (1+1), 1. Sosincs nyomáscsökkenés vagy hőmérsékletesés.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
balojazz
aktív tag
Nálunk 5 főre 3,5-4,5 m3 (ezért mondtam max 5-öt. Egy négyfős családos munkatárs kérdezte a gázpara miatt, hogy szerintem sok-e a hmv-re 30 m3 havonta (nyáron is), illetve 2022 novemberre a 200 m3 fűtés egy 120 m2-es házra sok-e. Mondtam neki, hogy nagyon sok. Hmv-re célozzon 5 m3-t, novemberre 80-90 m3 szumma gázt, az mondjuk már jónak mondható. Ha ilyen magasak az értékei, akkor szar a szigetelése, és puffertartálya van nyilván. Mondta, hogy talált, süllyedt.
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
Évi 400 m3 elég király fogyasztás. Lakás mérete, fűtése milyen? Társasházi vagy családi? A hmv és a főzőlap az gáz, gondolom. Vagy a fűtés és a főzőlap? Ha mindhárom, akkor kisméretű társasházi lakás lehet.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Van valakinek valami ötlete milyen nem beépíthető mikrosütőt vegyek?
Régen normálisakat gyártottak, ki lehetett bennük pattogtatni egy zacskós popkornt normálisan, most van egy olcsó sütőnk ami szerintem kb 2 centis hatósugarú körben melegít csak, ott szétég pl a popkorn feketére mellette meg nem történik semmi, kicsit kiakadtam tőle mert kb oda is ajándékozhatom valakinek ezeket a kukoricákat mert én ezzel a géppel csak égettszaggal tudom elárasztani a lakást. Pohár tejet is 2 percig melegíted aztán maximum langyos, régiekkel ennyi idő alatt már a föle kiválik a tetejére meg a hőálló kesztyű kell hogy kivedd a csészét.
Nézegettem mit lenne érdemes, SAMSUNG MG23F301TAK -t néztem 38 ezerért, elvileg ezekben 3 magnetron van és jobban elosztja a mikrohullámot? Elég kamunak tűnik. Adnék érte többet is ha érdemes.. kb olyan 60 ezer a fájdalom küszöböm. Grill funkció nem kell bele meg egyéb okosságok, sose használnám, csak melegítsen egyenletesen..
Ezerfélét lehet kapni, a leírások hiányosak, valódi technikai információ sehol nincs, gyerek zártól a különböző ökörségeken keresztül mindenféle opcióval ami nekem nem kell..
Vettetek mostanában mikrot ami bevállt? Pl ki lehet benne pattogtatni ezeket a zacskos kukoricákat normálisan, nem úgy hogy fele szétég a másik fele meg benne marad a zacskóban érintetlenül?[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz ---Lasali--- #75518 üzenetére
Ez a Samu csak 800 W.
900-1000 W-ost nézz. -
7Heads Drago
veterán
A mienk gáz boiler. Sztem nem a komfortról volt szó, hanem a takarékoságról. És mivel nálunk is van csatornadíj nagyon nem mindegy mennyi víz folyik csak úgy el a semmire. A másik hogy a víz melegítési hatékonysága tudtommal magasabb a hőtárolósoknak. Szóval amennyi hő nap közben elveszik annyit lehet hogy sporól is a melegítésnél. Az lenne az ideális ha a boiler két oldalára rövidcsővel menne ki a melegvíz az átfolyósnál a kádhoz és a mosdóhoz. Csak ugye ilyen nincs. 8-10 liter kifolyik mire meleg lesz. Illetve a szüleimnél volt már olyan hogy alacsony volt a nyomás a hálózatban és arra nem kapcsolt be a boiler. Na meg ugye nincs olyan hogy csak picit nyitom ki. Nálam semmi akadálya ennek. Én jobban szerettem a hőtárolóst. De kinek mi.
Családi ház 86 nm. 10 cm hőszigetelés. A fűtés nálunk klíma és fa tüzelésű kandalló, ha kell... De idén először tegnap volt csak begyújtás az is csak a papír eltüzelése miatt. A kombi tűzhely az jelenti hogy a teteje gázos a sütő meg elektromos.
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
pjen
félisten
válasz 7Heads Drago #75521 üzenetére
Az, hogy kifolyik pár liter víz nem igazán érdekel, hiszen mindenhez nem lehet közel. Ami engem az átfolyósban zavar. Fürdök megnyitnak egy máyik meleg csapot változik a víz, szerencsére ketten vagyunk tudunk figyelni. A tárolósnál valami olyan előnyre számítottam, hogy dedikált cső megy minden meleg csaphoz, nem igazán zavarják egymást.
-
7Heads Drago
veterán
Ez mondjuk nem beépíthető, de a lányomnak megy vele rendesen a kukoricázás:
Samsung MG23F301TAS/EO
És csak 800 wattos, nem vágom mivel jobb az 1000-es ezen a téren. Nekem az a tapasztalatom, hogy pont kisebb teljesítményen egyenletesebb a hőfok az adott ételnél.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
d@minator
addikt
Srácok, WC téma. Falig érő verzió most nem kivitelezhető így álló, hátsó kifolyású. Tapasztalatok érdekelnének.
1. Alapvetően egyik dolog amiben dönteni kellene lapos és mély öblítésű, utóbbi a gyakoribb. Viszont két dologból jobb lehet a lapos. Egyik ha mintát kell vinni valahova a másik hogy nem csapódik vissza a víz , legalábbis ez a tapasztalatom.
2. A másik, hogy próbálta e már valaki ezt a szögletes formát (Duravit D) [link] . Modernebb, mint az alap Alföldi. Nem kényelmetlen?
3. Szóba jött a perem nélküli (melyöblítésű) Grohe BAU [link] . Erre viszont azt írta egy hozzászóló, hogy hagyományos eszközökkel nehéz takarítani.
Kicsit off de mivel nem kivitelezési kérdés hanem tapasztalati...itt sok ember megfordul.
Szóval hagyományos Alföldi, szögletes Duravit vagy perem nélküli Grohe? -
pjen
félisten
Ez eddig eszembe se jutott az előző,átfolyósok után. Az Ariston kombi kazánon beállítom a víz hőfokot és félig nyitott meleg csapnál(csak pisil) beindul a kazán, lesz meleg víz.
-
Gömbike
senior tag
Ismereteim szerint háztartási felhasználásra egyik gyártónak sincs 3 magnetronos gépe. Nekem ez van, [link] , de ebben is csak kettő magnetron van a dual crisp miatt.
Amire te gondolsz, az azt jelenti, hogy a belső burkolat úgy van kialakítva, hogy a kibocsátott hullám 3 irányból verődik vissza.
Ezzel biztosan nem lőné mellé: [link] , inverteres, 1000 W-os, minőségi gyártó.
Nézz utána, mit jelent mikróban az iverteres. Lényegében folyamatosan és stabilan adja az energiát, nincs kapcsolgatás, tehát a kukorica tutira egyenletesen fog megsűlni.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Hauptmann
addikt
Erről az aprítóról mit gondoltok? Tetszik benne, hogy üvegkehely jár hozzá. A 700 Watt elegendő? Bár, ha jeget jégaprításra is alkalmas, talán a zeller sem okoz neki gondot.
-
Zoona
aktív tag
-
Elemental
addikt
válasz d@minator #75525 üzenetére
Laposra egy voks. Melóhekyen mély van, ha pottyantani akarok, majd két vécézésnyi papírt kell elpazarolni, hogy kitömjem a vécé alját. Katasztrófa szerintem. Plusz az egészség szempontjából szerintem érdemes ránézni a végtermékre, ha ez nem történt volna meg, a feleségem sem vette volna észre, hogy polipja van.
-
Gömbike
senior tag
A válaszok:
1./ Alapvetően AEG-Elux párti vagyok, de a mikróikat nem ismerem. De ez is olyan, mint az autóipar, keresztül-kasul vannak a beszállítók, valójában nem tudni, mi van a belvilágban svéd gyártmányként.
2./ Nem az érintőkapcsolótól tartani, hanem a mikrokapcsolótól. Na az sz@vás, mert a samu 35 nap alatt nem tudta kicserélni a hőléges mikróban az indítógombot.
3./ Több mint 8 évig volt LG MC8088 hlc mikróm, csak jókat tudok róla írni.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
BBéci
legenda
válasz AssAssynn #75497 üzenetére
Nagyon nehéz az ecetet, annak szagát eltávolítani, valamint marja az alumínium alkatrészeket, ezért a kávégépeket citromsavval szokás átmosni. Éppen arra készülök, 4-5 éve nem savaztam, itt az ideje.
Az elkészült kávéital ízén nagyon meg lehet érezni, hogy milyen vízből készült. Ha nagyon kemény, akkor az ízanyagok kioldása messze lesz a tökéletestől.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BB9000
senior tag
jó mikisütő 30 literes: Whirlpool MWP 303 M
olcsóbb, 25 literes: Whirlpool MWP251SB
A Samsung nekem egyáltalán nem vált be. Pont az volt vele a bajom, mint amivel most küzdesz: nem egyenletesen melegített. 2 hónap használat után untam meg és végül elajándékoztam. -
BBéci
legenda
válasz Dorian #75534 üzenetére
Utánsóztad az ioncserélt vizet? Bár vegyész is vagyok, az nekem nem szimpatikus és macerás. Kiváló a Coffee & Tea szűrőbetétes víz, ezt a hardcore topikos srácok vaktesztje is megerősítette. Plusz nem kell savazni a gépet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
realcodaco
újonc
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Behjalplig csúszózsanér beépítésével kapcsolatban?
-
balojazz
aktív tag
Akkor jól tippeltem, hogy csak a hmv és a főzőlap a gázüzemű. Akkor viszont sok az az évi 400 m3. Az kb havi 30 m3 hmv, holott lehetne 3-4-5 is átfolyóssal (5 főre). A víznyomás vagy hőmérséklet egy normális kazánnál kicsit sem csökken egyszerre 2 helyen történő hmv-vételezésnél. A napi első zuhanyzásnál max 2 liter víz, ha elmegy a levesbe, az havi 60 liter, lehet talán 90 forint is ott, ahol drága a víz. Ellenben havi minimum 2500-at buksz a tárolóval (5 főnél, 2 főre lehet 2800-3000 is a bukó). Az 10 év alatt egy jó kondenz gázkazán, ami ki is fűtene egy másfélszer akkora házat.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz herdsman12 #75406 üzenetére
köszönöm ez jó kiinduló pont!
Gorenje, Electrolux, Samsung, Beko, Amica, Cady, Tesla, Teka, Heinner, Mora, Hansa, Sharp amiket kidob a megadott paramétereke (140k alatt, max 49,8cm sz., 55,3cm h., 84,3cm m.)
Bármelyik márka vehető vagy van különösen ajánlott és/vagy kerülendő?
Ja igen, és itt a megadott mélység az csak a géptest vagy már a csövezéssel együtt értendő?
Aurea mediocritas
-
szebe
addikt
Kukorica pattogtatásához vennék dedikált gépet, de akár serpenyőben/lábasban is lehet csinálni (csak fedő legyen )
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
BBéci
legenda
Megvenni a vegyszert, méricskélni, adagolni... Elég nekem a kerti permetszerekkel bíbelődni. Tök jó a laicás víz.
Ha lesz Norda vagy valami hasonló, akkor majd abból fogom készíteni az eszpresszót.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zoona
aktív tag
válasz Gömbike #75528 üzenetére
Ez a típus most eléggé készlethiányos, kb csak a grx-nél van készleten. Kíváncsi vagyok lesz-e még feltöltés belőle mert érdekelne:S
Lehet bepróbálom ezt [Electrolux] - ha innen lenne véve akkor 5 év garancia, de ami nagyon fontos, hogy számít a mérete - főleg a mélysége és a 35 cm vagy nagyonmax 38 cm mély ami befér.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Ablakok tisztításával vagyok hadilábon, jó ideje csak szenvedek… rongy, szivacs, vödör viz, ablaklehúzó gumi, papírtörlő, de sose lesz az igazi, ráadásul eddig poros út volt a telek mellett végig, így szélmalomharc volt az egész.
Most mart aszfalt került le, megkísérelnék valami újabb technikát gépet, (robotra nem fektetnék be).
Amivel kísérleteztem, magasnyomású mosó, ennek az átka, nyakig vizes leszek, illetve ha mosószert is vetek be, az a teraszról növények tövébe folyik, ami annyira nem szerencsés.
Probáltam visszakeresni de vagy nem voltam elég türelmes vagy vak vagyok.
Ami van még egy Karcher sc-2-es gőztisztító (ablakmosó fej nélkül) ezt itt láttam, hogy valaki ilyesmit használ.
Felület nagy (olyan 50m2 körülre saccolom), ház földszintes, de minden üveg földtől jó magasra megy, több helyen az erőkifejtés miatt inkább sámli és rövid nyelű lehúzó jött be, had ne mondjam mekkora szívás.
Kaphatok tippeket merre érdemes elindulnom?
Elsőre valami ilyen árkategóriás/működési elvű készülék fogott meg:
Xiaomi JIMMY VW302
Köszi! -
herdsman12
őstag
válasz Gömbike #75528 üzenetére
Akkor már ez még jobb, hivatalos értékesítő. LG MH6565DPR
-
herdsman12
őstag
válasz AXisBOLD #75540 üzenetére
Itt leginkább a hosszabb garit (5 év) ajánlják legtöbben, nem tudok kerülendő márkáról.
Szervizes azt mondta az Electrolux és IKEA-s gépeik jók.
A mélység szerintem a gép csak, de a csövek el kell férjenek ebbe a méretbe, mert alul a csöveknél más a méret. Azért ezt meg kell nézni rendesen a boltban, meg a felső támasztó gombokat.
Ajtóra is figyelni kell, mert legalább kétfajta szerelés létezik. -
Zoona
aktív tag
válasz herdsman12 #75547 üzenetére
Wow, na ez is tetszik, még jobban is mint az elux.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Gömbike #75527 üzenetére
Köszi, rendeltem egy ilyen LG -t, eddig ezeket nem néztem, nem is tudtam hogy létezik inverteres szabályzás.
Eddig az összes kapcsolgatva teljesítmény szabályzott ezért nem is használtam sose őket csak teljes teljesítménnyel, mert kapcsolgatva sose volt jó a végeredmény.
Nézegettem a whirlpoolokat is amiket BB9000 ajánlott, azokon is gondolkodtam, mert exemnél volt egy komplett whirlpool konyha és szépen működtek a dolgok, a mikro is teljesen használható volt de pl a régi kb 25 éves moulinex mikrónk szintjét nem érte el, meglátjuk ezt az LG -t milyen lesz.
#75541szebe
Vártam az ilyen választ Régen volt direkt kukorica pattogtató gépünk, serpenyőst is ismerem, a gép nemtudom már hol van. Lusta vagyok, egy héten max 1 szer ha eszek, azért nem veszek megint ilyen gépet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik