Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok,
Keresztlányomnak keresek valami karaoke zenegépet, olyasmit mint ez itt, csak jó lenne távirányítós, plusz vezeték nélküli mikrofon 2db. Tudom hogy ez nem a megfelelő téma a kérdésemmhez, csak nem találtam olyat, de ha van, akkor oda irányítanátok?
-
Aninini
kezdő
Sziasztok!
denon avrx2700h erősítőhöz keresek hangfal szettet. MA bronze 500 és klipsch 820 között gondolkodtam, de az egyik boltban azt az infót kaptam, hogy kevés lesz ezekhez az erősítő. Ez mit jelent szerintetek, szólna de kis dinamikával?
Köszi szépen minden segítséget -
Ragadozó
Ármester
válasz Sándor198212 #56991 üzenetére
Szia!
Az erősítődhöz aktív láda kell. Szub kábel kell hozzá (interconnekt-sima RCA kábel, amely egy csatornás).
A hangsugárzókhoz hanygszórókábel, pl- a KáCsa audióból.
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
silboy
aktív tag
Hangszórókábellel???
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
BBéci
legenda
válasz Sándor198212 #56991 üzenetére
Aktív és hangszórókábellel.
Figyelmesen olvasd el a kezelési leírását!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sándor198212
csendes tag
Sziasztok. Van egy denon házimozi erősítőm. Az lenne a kérdésem hogy ehhez aktív vagy passzív subwofer kell? És hogy milyen kábellel kössem rá a hangfalakat?
https://euronics.hu/termekek/denon-avr-x550bt-hazimozi-erosito/p/233002
Ez az első erősítőm így hát bocs a tudatlanságom miatt. -
BBéci
legenda
válasz I'am Dony #56983 üzenetére
Biztos voltam abban, hogy érkezni fog olyan reagálás, mint amit te írtál, ennek ellenére miután kitöröltem, visszaírtam az idézett mondatot.
Miért lenne jó egy internetes portálnak, ha szubjektív véleményként csupa fikázást tartalmazna egy cikk? Lehet, hogy másoknak tetszik az a hangzás, amivel engem büntetni lehet. Sőt, biztosan, mert a soundbar topikban olvastam ugyanarról pozitív véleményeket.
Az a cucc, ami nem ér el egy minimálisan elvárható szintet, azzal nem foglalkozunk. Volt nálam olyan tv és vetítő is.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
I'am Dony
őstag
Volt nálam egy 200000 forintos, szubládás változat, amivel fél óráig kínlódtam, nem sikerült értékelhető hangot kicsalogatni belőle. Visszapakoltam a dobozába és nem született róla cikk
Hát ez elég szomorú. Ebből az következik, hogy csak szépet és jót máskülönben annyi. Értem én, hogy marketing, de pont ezért nem hiteles számomra egyik írás sem...
És, hogy elébe menjek nem téged piszkállak csak Te sem írtad le, hogy meg ne vegyetek, mert egy kalap sz@r.
Egy ideig olvasgattam, de direkt nem írom le a nevét, mert nem érdemli meg /oda irkáltál/. Nem làttam egy cikket sem aminèl kertelés nélkül lett volna objektív tényközlés. Pusztán minden jó volt.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Akellla #56980 üzenetére
A gyengeségeket felesleges felsorolni, minden elképzelhető negatív jelzőt ide írhatnék, de minek.
Egy 100000 forintos soundbar általában jobb hangú, mint az egydobozos bögreszettek, köztük az a Sony, amit kinéztél.
Vigyázz! Ne a tévét, porszívót, hűtőszekrényt is gyártó multik soundbar kínálatát nézd, azok ugyanolyan hibáktól szenvednek, mint a bögreszettjeik.
Volt nálam egy 200000 forintos, szubládás változat, amivel fél óráig kínlódtam, nem sikerült értékelhető hangot kicsalogatni belőle. Visszapakoltam a dobozába és nem született róla cikk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jambiyya
őstag
-
Akellla
tag
Köszönöm a választ,mi az amit mondjuk ajánlanál és még megfizethető kategória,ha van ilyen.Nem vok annyira vájtfülű,de ha már költök rá ne úgy szóljon mint egy 100 e Ft os soundbar.Visszatérve az alap kérdésemre ki tudnád a gyengeségeit fejteni ezeknek a szetteknek,tudom hogy hallani kellene,de mégis valamit hogy pl az árban utána következő Magnat monitor szériához képest.... Üdv.
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani aktív mélyládát használtban 40e forint körül? Tudom hogy nem várhatok tőle sokat, de legalább valamennyire szeretném szűkíteni a kört ebben a kategórában (merre induljak!?).
Az erősítő: Denon AVR-1611
A stereo hangfalpár: Tannoy R2
Felhasználás: Filmezés, zenehallgatás, de semmi extra/magas elvárás, csak annyi lenne a cél, hogy ebből az árkategórából milyen aktív ládákat lenne érdemes nézegetni használtan (amiket fel is lehet lelni olykor).
Köszi! -
BBéci
legenda
válasz Akellla #56977 üzenetére
Nem véletlenül olcsók és mint tudjuk, az olyan húsnak híg a leve.
De ha nincs elegendő pénz jobb hangminőségűre, akkor be kell érni velük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Akellla
tag
Sziasztok. A Wilson és Taga hangfalakról mi a véleményetek,tapasztalatok...ha van valakinek közületek vagy hallottátok már szólni őket megköszönném ha véleményeznétek. Köszönöm.Üdv.
-
BBéci
legenda
válasz KnightDave #56975 üzenetére
A házimozi rendszerek központi egysége az AVR (Audio Video Receiver), de általában erősítőnek szoktuk nevezni, amihez számos jelforrás készülék csatlakozhat, valamint a hangdobozok. Egy ilyen erősítő (ha újat vennél) elvinné a rászánt 140000 forintot.
Vagy használt alkotóelemekből építkezel és akkor kezdésnek lehet egy AVR-ed két hangdobozzal, vagy megduplázod a pénzmagot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KnightDave
tag
Nem ezt a választ vártam, de valahol örülök, hogy ezt kaptam.
Valóban lelombozó a hangszóró felépítése... viszont így nem igazán tudom, hogy merre induljak el... egyáltalán van-e értelme ebben az árkategóriában gondolkozni 5.1 (talán 2.1) audio téren.
Nem igazán szeretnék építgetni, egy kvázi plug n' play rendszer lenne az ideális számomra. Milyen lehetöségeim lennének?A TV TX-58GX820E (GX800-as széria).
[ Szerkesztve ]
Burn the rubber, not your soul.
-
BBéci
legenda
válasz KnightDave #56973 üzenetére
Olyan szetteket, mint az általad kinézett Sony, ebben a topikban senki nem fog ajánlgatni. Még a sima Dolby Digital hangminőségét sem tudják maradéktalanul visszaadni, ezért a HD formátumokat azokkal egy napon emlegetni értelmetlen kísérletezés. Felejtsd el! Amit torony hangszórónak nevezel, az valójában belül ilyen: [link].
A videóban Panasonic szerepel, de ugyanolyanok a Sonyk is.A Panasonic GX800 nem tv, hanem fényképezőgép.
A Dolby TrueHD mellett kötelezően ott van a Dolby Digital, míg a DTS-HD Master Audio-ból az úgynevezett core szólal meg.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KnightDave
tag
Sziasztok!
Kezdő házimozisként szeretnék egy kis segítséget kérni, de először jöjjön a felállás:
Nappaliba Xbox Series X mellé néztem ki a Sony BDV e6100-at. Bár a Blu-ray lejátszójára nincs szükségem (ott a konzol, ami 4K), nem találtam más relatíve esztétikus 5.1-et a 90-140e forintos árkategóriában ami megfelelne (torony hangszórók. all-in-one kompakt rendszer).Mivel az e6100-on csak egy HDMI ARC port van, így a konzolt összekötném a TV-vel (Panasonic GX800), majd a TV HDMI ARC portját az e6100-zal.
A TV képes Atmos pass through-ra, de eARC hiányában véleményem szerint így csak Dolby Digital Plus jönne ki a hangfalakból. Ami egyébként nekem tökéletes, ez lenne a kívánt hatás!
(Nem tudom mennyire releváns, de FYI, a konzol képes Bitstream-ként Atmos-t / DTS: X-et kiküldeni HDMI-n.)THÁT, a kérdésem az lenne, hogy DTS-HD Master Audio / DTS: X hangsávot tartalmazó 4K UHD filmeknél milyen hang szólalna meg? (Feltételezem sima DTS Digital 5.1, vagy semmi .)
Esetleg van más rendszer amit tanácsolnátok, ha a konzolt szeretném használni lejátszóként?Köszönöm szépen a segítséget.
Burn the rubber, not your soul.
-
VoidXs
Topikgazda
Majdnem minden mélynyomó D osztályú legalább a tápján, így van saját tápszűrője. Nagyon durva hangjuk lenne, ha nem lenne. Két tápszűrő olyan, mintha egy lenne, szóval lényegi változást nem okoz, csak a hatékonyságot rontod és közelebb jutsz a biztosítékod tűréshatáráig.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
dannyl
addikt
Erről van valakinek véleménye/tapasztalata? [link] Használtan venném, abszolút belépő szinten. Illetve ha jó, akkor ehhez kell egy erősítőt keresnem.
-
BBéci
legenda
Próbáld ki!
Vannak olyan helyzetek, felállások, amikben hallható a szubláda hangján a jó minőségű, szűrt áram pozitív hatása. Persze nem mindegy, milyen a tápkábel és a polaritásra is figyelni kell.
Még valami: ha a mélynyomó áramfelvétele nagy, az hatással lehet az ugyanabból az elosztóból táplálkozó többi készülékre, például az AVR-re.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
csizo
aktív tag
Sziasztok,
A mélynyomónak az elosztóból direkt áram a megfelelő vagy a szűrt vagy egyenest a fali aljzatból? -
BBéci
legenda
-
nyurga82
tag
Denonnál milyen számozásúak az idei és tavalyi erősítők? Mi a logikája?
-
BBéci
legenda
válasz kokosmith #56961 üzenetére
Jók az elképzeléseid, bár magamnak mindenképpen használt hangdobozokat keresgélnék. Mégpedig azért, mert nincs 2-3 millió forintom egy olyan új 5.0 szettre, ami kielégítené az igényeimet.
Tehát azt kell eldöntened, hová teszed a lécet? Ha alacsonyra, akkor vehetsz új OBERON-okat, ha magasabbra, akkor használt OPTICON.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz nyurga82 #56958 üzenetére
Az utóbbi 4 évben gyártott Onkyóknak nincs HDMI gondjuk, azok közül bátran választhatsz.
Még nem találkoztam magyar menüvel rendelkező AVR-rel, tudtommal nem létezik olyan.
A boltok kínálatában többnyire idei modelleket találsz, az 1-2 éveseket, ha még vannak, a leárazásukról lehet felismerni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nyurga82
tag
Sziasztok. Onkyo 609 es erősítőm HDMI csipje tönkrement. Sajnos nem tudtam hogy volt ilyen visszahívás erre a szériahibára. 42000 Ft lenne a javítása. Lehet, hogy inkább új erősítőt vásárolnék. Ezekután az onkyotól idegenkednék. Van esetleg olyan erősítő piacon amelyik magyar nyelvű menüs? Mert az onkyom nem tudta a magyarnyelvű menüt. Melyek az idei modellek? Mik a jelölések? 8 éve még benne voltam ebben a témában, mára már kiestem sajnos.
Tudtok ajánlani valami középkategóriás erősítőt pl mint a 609 esem volt? Olyan 180 ezer környékére gondoltam.
Előre is köszönöm a segítségeteket.[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Külföldi vásárlás estén a DPD ki szokta nyitni az erősítő dobozát? Illetve,miért és mikor ragasztja újra a dobozt saját szalagjával?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
IMSaFe
újonc
Sziasztok!
A Samsung UE75TU7102 Smart LED televíziómhoz szeretnék valamit venni, hogy a filmezési élményt javítsam. Először hangprojektorban gondolkoztam, hogy a kábeleket ne kelljen “eltűntetni”, de megoldható a kábelek elrejtése is, így az sem probléma ha nem kábel nélküli a rendszer. Az lenne a kérdésem, hogy mit lenne érdemes vásárolnom, amely ár-érték arányban megéri, jó hangzást biztosít és kompatibilis a fent megadott tv-vel. 200 ezer forint körül terveztem költeni rá, de javasolták pl. a Logitech z906 5.1-et ami ennek a felébe kerül. Mi a véleményetek a logetech z906-ról, mit vennétek max 200 ezer forintig? -
konigjanos
senior tag
Sziasztok! Egy denon avr-1912 erősítőm van egy dali concept 6 hangfalpárral. tervezem háttér és center beszerzését is, de most első körben egy aktív subot szeretnék. 20 nm a szoba, nagyságrendileg milyen teljesítményűben kell gondolkodnom? használtat nézek, találtam pár canton-t elég jó árban, de csak 100-120 wattosak, elég lehet? köszönöm!
-
Atomgeszi
nagyúr
Sajnos akárhogy számolok, nem jön ki 5 méterre a HDMI kábel, ami a projektorba menne, hol az Xboxból, hol a PS-ből, hol a notebookból..
Ráadásul egy ilyen switchert is be kéne rakni, mivel 3 eszközről van szó, és nem akarok dugdosni.
[link]
Vagy berakok egy hosszú HDMI kábelt, és a switcherről tudok leágaztatni 3 db 50-100 cm körülit, vagy pedig berakok egy 3 méteres HDMI kábelt, utána a switcher a mennyezetbe elrejtve, majd onnan 3 db 3 méteres az eszközökbe.Első azért lenne jó, mert a meglévő kábelek megmaradnának. A második nál viszont kukázhatom az összes kábelem.
Melyik verzió célravezetőbb?
Szerk: most látom ezt a házimozis topikba ment véletlen, bár HDMI kábel itt is kellhet, hátha tud valaki segíteni, azért hagyom a hszt.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Csniga
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Lenne egy ajándékba kapott Denon avr x1500h, bontatlan dobozzal.
Az lenne a kérdésem, hogy így bontatlanul,használatlanul, mennyit lehetne elkérni érte?20-264-9830
-
kokosmith
tag
Sziasztok! Egy gondolatkísérletben kérném a segítségetek.
Rendszerem továbbra is Onkyo TX-NR636, Heco Victa Prime 5.0 702 frontokkal és Heco Phalanx 202a mély.
Szeretném idén lecserélni vagy az erősítőt, vagy az 5.0-t, majd 1 év múlva a másik komponenst. Erősítőben Denon x4500 kaliberben, hangfalban Dali Oberon 7 5.0-ban gondolkodtam, első körben megtartva a HECO mélyet. Oberonból nem nagyon láttam még komponenseket használtan feketében, így a 479k-s új árral tudok számolni. Viszont használtan egész gyakran futok bele Dali Opticon 6 és hozzá való komponensekbe, a használt ár az 5.0-ra kb 600-630k lenne.
Mennyire őrült ötlet rádobni ezt a kb 120-150k-t és hajtani ezeket 1 évig az Onkyo TX-NR636-al? Köszi a minél részletesebb indokokat, nagyon hálás vagyok az eddig itt kapott összes tanácsért.
-
jambiyya
őstag
válasz KergeK@csa #56942 üzenetére
Ez a Heco pl. lapos, de a 12cm miatt kiesik, és nem is hiszem, hogy találsz ilyen lapos cuccot.
Ja, látom 70k a limit...[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
-
Morris
veterán
válasz NateDogHUN #56943 üzenetére
150-ért van most aprón egy pár fekete Zensor 7.
Kezdenek jó lehet.Zensor 3 is van 95/pár szintén fekete.
De mondjuk háttérnek elég lenne az zensor 1-es is. De a 3-al nagyobbat üt[ Szerkesztve ]
-
KergeK@csa
tag
Sziasztok!
Sajnos, csaladi okok miatt kenytelen vagyok megvalni a JBL Arena 100P brlepo szintu melynyomomtol, es gyerekbiztosabbra valtani, es az egyeduli megoldas a kanape ala kerulo melynyomo lenne, a rendelkezesre allo 12 cm magas helyre.
Nyilvan tisztaba vagyok ennek a minosegi hatasaival, de amugy is valtoznak a “mediafogyasztasi szokasaim”, ha el is jutunk filmig/jatekig, mar nem a hangero/basszus a lenyeg, de azert nem szeretnek melynyomo nelkul maradni.Az erositom egy Onkyo TX-SR333E, es meg ket JBL ES20 szolgal hangszorokent, ezek meg is maradnanak.
A nagy kerdes, hogy tudtok-e ajanlani olyan melynyomot, ami:
- 12 cm-nel nem magasabb
- erositovel egybeepitett
- max 70k HUFProbaltam keresgelni, de nem sok eredmennyel, mar kenyszerbol az auto ladakat nezegetem, pl. ezt: Pioneer TS-WX130EA, de nem vagyok benne biztos, hogy a vegeredmeny mennyire lenne katasztrofalis.
Koszi elore is a segitseget!
-
azelsomillio
csendes tag
Ti melyiket választanátok, ha az ár megegyezik:
Egy új Yamaha RX-V685 -----><----- használt Marantz SR5013?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz NateDogHUN #56938 üzenetére
Semmiképpen nem hulladék, de az "értékelhető" nagyon tág fogalom. Amennyiért adják, annyit megér, de számomra egy 140000 forintért kapható állódoboz pár is erősen kompromisszumos, nem egy komplett 5.1 szett.
Ha nincs összehasonlítási alapod és nem szoktál élőzenét hallgatni, akkor elégedett leszel vele.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ragadozó
Ármester
válasz NateDogHUN #56935 üzenetére
Szia!
Kezdő szettnek megfelelMozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
BBéci
legenda
válasz NateDogHUN #56935 üzenetére
Van.
-
NateDogHUN
tag
Van valakinek tapasztalata ezzel?
[link]
YAMAHA NS-F51 + NS-P51 + NS-SW050 mélynyomó 5.1 hangfalszetthttp://www.natedog.hu
-
Akellla
tag
Sziasztok. Kezdő vagy inkább újrakezdő vagyok házmozi terén,nem vok annyira vájtfülű de azért szeretném ha átlagosan szépen szólna a motyó,és ne kerüljön egy vagyonba.Zenét is hallgatnék rajta főleg Rock,Metal kategória.Ezt néztem ki .TAGA HARMONY TAV 506 V.2 5.1 HANGFALSZETT + ONKYO TX-NR575 7.2 - MODERN WENGE/FEKETE. Ha valaki tud róla véleményt tapasztalatot kérem segítsen megfelelő választás lehet e ez egy kb 20 nm nappaliba,a tv 2.5 m re van a néző poziciótól.Vagy esetleg hasonló árban ha tudtok valami tuti összeállítást. Köszi előre is. Üdv.
-
vasii
senior tag
Sziasztok,
megvettem az első 4k tvm (70pus7805) és nem értettem miért nem lehet 4K felbontást beállítani a rákötött Mi Box S-n. Utánakeresve ráeszméltem, hogy a köztes Onkyo TX-SR508 erősítő HDMIje a gyenge láncszem.
Szóval a kérdés, jól gondolom, hogy a megoldás az, hogy direktben kell a Mi boxot a TVre kötni, a hangot pedig optikain a TV-ből az erősítőbe? -
still2
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és támogató hozzáállást.
-
still2
tag
Látom az említett feliratokat a DTS vagy DD jeleket. Miután a Windows-t átállítottam 2 csatornára eltűnt a Multi Ch In és sztereó jött elő. Frissítettem Az Nvidia driveren is. Egy problémám maradt csak, hogy a sztereó jelet még most sem képes felkeverni a egy térhangzásra egy DTS Neural X-re a jel megjelenik az erősítőn csak a hangzás marad. Pár hete ez még remekül működött
-
gab1ka
senior tag
válasz still2 #56913 üzenetére
Ha a hang passtrough-ra van állítva, akkor az erősítődön DolbyDigital-t DTS-t és a többi formátum rövidítéseit kéne látnod nem pedig multich-t.Szerintem éppen itt lesz akkor a hiba hogy valamit mégiscsak rosszul állítottál be.Lehet hogy el kéne kezdened screeneket becsatolni hogy mi hogyan is áll nálad éppen.Mivel játszod le a filmeket a pc-n?
-
still2
tag
válasz gab1ka #56911 üzenetére
Bocs de azért nem reagáltam mert a hang mindig is passtrough-ra volt állítva. Átállítottam a Windows-t 2 csatornás sztereóra. Nem tapasztaltam javulást. Viszont frissítettem az illesztő programot a hangokhoz és a DD és DTS hanggal rendelkező filmeknek visszatért a dinamikája és tere. A sztereo még mindig szar.
-
embe
nagyúr
Induló hangfalszettnek szerintem teljesen jó. Ráadásul a sorrund nem igazán sorrund, hanem állványos front hangfal.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
gab1ka
senior tag
válasz still2 #56909 üzenetére
A pc-dről a kimenő hang valamilyen formában rosszul van beállítva.Haladj sorban, állítsd a Windows-od 2 csatornás sztereo-ra és nézd meg azt hogy úgy mit produkál.Ugyanakkor továbbra is azt gondolom amit már harmadszorra vagy negyedszerre írok le, hogy a videólejátszódban állítsd a hangot passtrough-ra és úgy lesz térhangzásod az erősítőddel.Már csak azért is ki kellene ezt végre próbálni hogy úgy minden rendben van e hogy tovább szűküljön a kör.
-
still2
tag
válasz gab1ka #56906 üzenetére
Nem is számítottam de a jelenség ugyanaz volt mint a videólejátszónál sztereó jel helyett Multi CH In és nem tud felkeverni térhangot. Viszont a Microsoft csempében tökéletes volt a hang. Ugyanabból a vga-ból jön a hang és kép is. Így gondolom a driver jó lehet. Marad a pc. De ott már minden beállítást átnéztem. Kb. 2-3 hete volt egy Windows frissítés. Lehet hogy ott történt valami?
-
gab1ka
senior tag
válasz still2 #56903 üzenetére
A böngészőből szerintem ne is számíts többcsatornás hangra, bár lehet hogy tévedek, de első blikkre ez így természetes.Így már csak a videólejátszás maradt, amihez továbbra is szerintem a passtrough-al ugyanúgy jó lesz minden, ahogy jó ezek szerint minden esetben ha nem a Windows-od és annak a különböző elemei foglalkoznak az előállított hanggal.Ez valami pc-s user error lesz, lehet hogy nekifutnék egy friss driver installnak, továbbá nagyon esélyesnek tartom hogy a hangkártyabeállításaidat is át kellene nézned hogy ott minden steril és nem e ott maradt bent valami fürdőszoba dsp.
-
kurucz24
tag
Sziasztok!
Adott egy Onkyo TX-NR676 házimozi erősítő, bluetooth fejhallgatót szeretnék csatlakoztatni hozzá.
Milyen megoldások vannak? Az erősítő bluetooth-os, de ahhoz nem tud csatlakozni, ha jól gondolom az inkább csak vevőként működik.A hátulján túl sok kimeneti lehetőség nincs, ami működhet. USB-t láttam, esetleg USB-s bluetooth adapter?
Jack csatlakozó csak elöl van, de ha az be van dugva állandóra, akkor a hangfalak nem szólnak.(gyerek miatt plexi van az erősítő előtt, tehát nem megoldás a ki-be húzkodás, állandóra kellene megoldás)Előre is köszi.
-
Rp526
aktív tag
válasz still2 #56903 üzenetére
Nem tudom segít e bármiden.. de nekem néha ezt teszi rendbe a PC 5.1 beállításait: Dolby Acces. Hivatalosan felrakhatod Microsoft oldalról, majd megnyitod és beállítod a házimozi résznél, ott fel fogja ismerni az erősítődet, belövöd.. vannak tesztanyagok is.
Csak egy tipp. -
still2
tag
Újabb kísérlet. Netflix a Microsoft csempékből vagy tévéről tökéletes hang míg a Firefoxból megnyitott Netflix ugyanazt a problémát produkálja mint a lejátszó. Rosszul szól és nincs térhang képzés. Szóval erősítő jó kábel jó vga jó. Milyen beállítás lehet rossz?
-
still2
tag
Sziasztok,
Megpróbáltam megállapítani a probléma forrását. Adó vagy vevő? Hallgattam zenét Spotify-on hálozatról és a pc-én lévő appról. A hálozati lejátszás problémamentes volt. Azonnal kiadta hogy stereo a forrás és szépen szólt és és különböző hangképek képzése is rendben ment. A PC appról történő lejátszásnál Multi CH In jelent meg. Nekem kellett átállítani stereora. Nem szólt szépen és a hangképeket sem tudta megjeleníteni. Megnéztem különböző HDMI bemeneteket és ugyanazt tapasztaltam. Úgy gondolom ezzel kiszűrtem a videólejátszó beállítási hibát illetve az erősítő hibáját. Maradhat a kábel és videókártya. Tanácsok vélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest