Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz arcitec #30299 üzenetére
Tényleg nem akarok ebbe mélyebben belemászni, de akit az olcsó ár zavar, az vehet drágábban is [link] ....
.... de pl. ilyesmit [link] is nem egyszer láttam készülékek alatt, de persze azok már "hájend gumiból" voltak és jó sok pénzért .... .... hidd el, ha valaki szépen becsomagolná az olcsót, tenne rá egy "for home cinema" vagy "for hifi" matricát és az árat megszorozná 20-szal, akkor vinné a nép és még örülne is neki .... így működik a társadalmunk .... mindennek drágának kell tűnni és először mindig a "szemnek kell jóllakni" ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #30298 üzenetére
Nemir Ombe nem hazudtolja meg magát, de így szeretjük, én kedvelem, bár senki sem tökéletes, még én sem . Ez a lényeg : "Mellesleg: 99%-ban teljesen jó a gyári láb (ha van), " és ha nem?
Kifejteni meg minek, adja magát , csak rájuk kell nézni[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz arcitec #30297 üzenetére
Örülök, hogy a "lényeg" (saválló) azért átment .... de van ott még horganyzott, festett, stb, lehet válogatni én csak 1-et random linkeltem ....
.... de azért azt kifejthetnéd, miért alma vs körte, ha az árat kihagyjuk a képletből.... a drágák "audiofil gumiból" vannak .... ?
Mellesleg: 99%-ban teljesen jó a gyári láb (ha van), csak ugye a drága kiegészítőknek mindig "jobb a hangjuk" a dolgoknak ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #30295 üzenetére
Ezt azért revideálnám .... Mikor hova amit , jó lehet amit ajánlsz, oda ahol a gyári láb is jó, a "path" akkor kellhet ha nem jó a gyári, illetve még az is érdekes lehet, hogy miért nem jó a gyári láb? Mint pl az SVS-nél ...
Azért azokat a 200-300 ft-os lábakat (pedig saválló, fontos )nem vetném össze a kb 25eft-osal. Almát a körtével ....[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Nemir Ombe #30295 üzenetére
Oks, köszönöm szépen!
-
I'am Dony
őstag
válasz Nemir Ombe #30293 üzenetére
Köszi Uram! Ez tényleg komoly?
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Norstone Jura hdmi vagy Inakustik hdmi ?
-
I'am Dony
őstag
Mélysugárzó alá az SVS Soundpath termékén kívül mit érdemes még használni parketta esetén? A jelenlegi gyári lába 32 mm magasságú és a szub egy passzív membrános Canton 80.2 Alacsonyabb nyilván nem lehet, de okozhat-e problémát magasabb láb? Az SVS pl. 40 mm-es.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz morfondőr #30289 üzenetére
A 0,5 négyzetmilliméteres az nem egyszerű, hanem vállalhatatlan, még ruhaszárító kötélnek is vastagabbat szokás használni. Minimum 1,5 legyen!
Szubládához pedig szubkábel kell, azoknál nem szokás a keresztmetszetet, vastagságot megadni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
morfondőr
őstag
Üdv!
Harman Kardon HKTS 5 szatelit sugárzókhoz milyen vastag kábel javasolt? A hátsókhoz kb. 9-10 méter kellene. És a mélynyomóhoz érdemes valami komolyabb/vastagabb kábel, vagy megteszi egy 0,5-ös egyszerű is?
Előre is köszi a választ!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
sinci01
aktív tag
Én a hétvégén daraboltam le a Nakamichi dugókat a vezetékekről. Az asztalra raktam a RÉZ (!) banánokat, majd egy mágnes az összeset magához rántotta! Nesze neked réz...
Azóta csupasz vezetékvég rögzítve az AVR-en és a hangszórónál is. Hogy lesz-e különbség nem tudom, majd meghallgatózom. -
-
-
eumano
tag
válasz Nemir Ombe #30280 üzenetére
Kezd akkor körvonalazódni, hogy milyen kellene.
Canton GLE 476 5.0 + Van Damme Hi-Fi kábel
-> Az előbb említett berillium-réz, aranyozott banándugó lenne számomra a megfelelő típus? -
hm15
senior tag
válasz eumano #30279 üzenetére
Kérdeztem tőlük sarut is, eredetileg tervben hangsugárzókhoz, konkrétan BP-013G. Egyrészt a 6 millis már nem igazán gyömöszölhető bele, másrészt a berillium banánhoz illő villás sarukból 4000 ft/db-on ajánlott volna egyező minőségben. Ezért maradt a kábelvégén mindkét dalon BP-6201G banán
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz eumano #30275 üzenetére
"A banándugóknál vannak akik az aranyozott, mások a berillium-ötvözet, sokan pedig az ezüstözött vagy a bevonat nélküli színtiszta réz dugók mellé állnak, pedig a legjobb megoldás mindig az, ha a csatlakozó ugyanabból az anyagból készült, mint a kábel vezetője. Ha valaki aranyozott, berillium-ötvözetből készült vagy ezüsttel gazdagon futtatott csatlakozókkal jobbnak hallja rendszerét, az feltehetően nem kellő körültekintéssel választotta ki mellé a kábeleit. A rendszerében jelenlevő kiemeléseket a csatlakozó eltérő anyagösszetétele és elektromos paraméterei módosítják, szerencsés esetben abba az irányba, ami a hallgatóságnak még tetszik is."
Bővebben: [link]
Hmm ....
-
ctrlaltdel13
őstag
Hi all.
Triangle celius902 frontjaim vannak,mikor vettem őket nem tudtam hogy létezik 5.0 családja. ( Magyar honba nem forgalmazzák).
Akkor egy ilyen centert vettem: triangle voce esprit ez.
Most egy francia oldalon megtaláltam a hátsóit is,amit le akarok rendelni( vagy hazahozatni komával).
Kérdés az lenne van értelme a centert is megrendelni a szinergia végett,vagy a mostani jobb? Műszaki specifikáció ha jól néztem nem nagyon különbözik.
Köszi ha valaki fordít rá időt,és ránéz a tipusokra. -
hm15
senior tag
válasz eumano #30275 üzenetére
BP-6201G berillium-réz, aranyozott változatot vettem pontosan ugyanilyen 2,5mm2, valamint 6 mm2-es VD kábelekhez. Tökéletes mindkét mérethez, és figyelembe venném a hangdobozok csatlakozóját, ha az aranyozott, a banán is az legyen. Esetleg BP-6201BG, arra kell figyelni, hogy ne legyen agyon szorítva benne a kábel. Belső csati a csupaszított kábelre csavar, külső blankolatlanra. Elégedett vagyok a párosítással, de ha a hangfal oldali kábelt csupaszon dugnád be banán nélkül, nem történne katasztrófa (én végül mindkét végét dugóztam).
-
eumano
tag
Sziasztok!
A Nakamichi (kövezzetek meg! ) banándugókat szeretném lecserélni valami "menőségibbre".
Az alábbi anyagok közt van esetleg hangban különbség?
- Arany
- Ezüst
- Berillium-réz
- RhódiumAmit találtam, hogy egyedül az arany és az ezüst áll a legjobban ellen az időnek vagyis nem annyira korrozív mint a másik kettő viszont hangminőségben egyértelműen a Rhódium-ot részesítik előnyben.
Ilyen 1000 Forint / darab környékén tudnátok valamit ajánlani? (Kácsa pl.)
2,5mm2 ; valamint 6 mm2-es VD kábelekhez kellenének!Köszönöm előre is!
-
arcitec
addikt
válasz Lacielvtárs #30260 üzenetére
Azért oda az ablakok elé egy bársonyfüggöny - "fullba" - tutira jót tenne az akusztikának,nem beszélve a jobb hangfal,melletti falról.Lásd Dorian "függönyét". Nálam is hasonlóan van és a többi elemhez képest, a függöny tette helyre az akusztikát - szvsz - több mint 60 %-ban és annyi is elég lenne mint Dorián függönye, mert nálam vagy 6 m csak a függöny. És ezt lehet hallani, ez nem kábel placebó, ezt rosszul halló is hallja, olyan mélyek jöttek elő - és nem csak a szubra gondolok - főleg a centerből, hogy az állam tartom még most is.Összességében minden másképp szól, más lett az összhatás tónusa is. A hangerőt is emelni kell . Lásd azt a videót, ahol a nagy teremben fokozatosan építik ki az akusztikai elemeket és halkul az egész.Megszűnt a visszhang-kongó hang, a visszaverődés szinte teljesen. 1 fokkal min. tutira jobb rendszerem lett.- (Nem kell feljebb lépni ,hiszen most olyan, amit közel tud a rendszer.). Elképesztő jelentősége van az akusztikának.És szerintem az sem túlzás, hogy maga a lét teljesen más a nappaliban, a beszéd, a mozgás zaja, hasonlóan mint egy színház teremben. - Ezen utóbbi mondat, csak az érzékletesség kedvéért van,főleg ahhoz képest , ami előtte volt).
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz benyo87h #30270 üzenetére
Az ilyen félrecsatlakoztatások elmélete meglehetősen bonyolult, de simán előfordulhat, velem elő is fordult, hogy egy hasonló kábel egy év használat (nálam még rendeltetésszerű is volt) után feladta, és egyszerűen kiütött egy jelutat saját magán. Először is próbáld meg ellenőrizni más eszközzel, hogy erősítő hiba-e (szerintem az), másodszor csupán biztonsági okokból szerezz egy olyan átalakítót, amit egyirányú sztereóra terveztek, nem csak "kábé ugyanúgy néz ki, de működik", jó lesz neked a legolcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
benyo87h
csendes tag
válasz VoidXs #30268 üzenetére
Vagy én vagyok nagyon béna és nem tudom jól megértetni magam,vagy félre értjük egymást. Anno egy ezer wattos Sony dav dz-m volt két évig volt igy összekötve a pc-vel és azt nem nyirta ki. Tehát nem értem. Ha ez igy totál rossz volna szerintem az hónapokkal ezelött már kiderült volna.Mondom ezt laikusként persze. A pc előlapi jack(fejhallgató) ban van bedugva a képen látható 3 színű elosztó,azért ilyen,mert ez volt kéznél,erről kettő megy a házimoziba.
-
BBéci
legenda
válasz dave0825 #30251 üzenetére
A letakarásnak lehet közvetett, fékező hatása a membránok mozgására. A bejáratásnak az a lényege, hogy intenzíven, szabadon mozoghassanak.
Hidd már el, hogy nem zavaró a Rejuvenation, jó néhányszor végighallgattam a szomszéd szobából.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz benyo87h #30264 üzenetére
Előlapra szabványosan csak sztereó vihető, gondolom egy Jacket is viszel át, valami felskálázót bekapcsolva. Így ha a bal csatorna jelét nem kapná meg, hátsókat még generálna, szóval biztosan az erősítőd halt meg.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
benyo87h
csendes tag
válasz VoidXs #30263 üzenetére
Szuper! Pc előlapi jack csatlakozójáról ment eddig egy Daewoo 5.1 házi mozi,tökéletesen. Jelenleg nem szól csak a mély és jobbos front hangszóró. Megtörve tuti nincs kábel,lecseréltem.Csatlakozókat megigazítgattam. A vezetéket megfordítottam próbaképp, a jelenség ugyan ez csak a mély és balos front szól. Tiszta agyrém. Elszállt volna a hangkártyám,vagy a pc-ben valami, vagy a házimozival történhetett némi gebasz? Sajnos a papírjai nincsenek meg a házimasinának, és egyik este a távirányitójával sikerült aludni amatör kérdés, elnyomhattam volna rajta valamit,ami ezt okozza?
-
benyo87h
csendes tag
Sziasztok. pc-házimozi ügyben akadt némi technikai problémám,ez ügyben itt lehet informálódni,kérdezni,esetleg segítséget kérni?Köszönöm!
-
válasz sixpak #30258 üzenetére
Ne irigykedj szerintem az ami neked van, az sem rossz, csak az enyém 'szebb'
Jajj de gonosz vagyokDorian: szerintem ezek még békebeliek, meg is lepődtem milyen 'profin' zárnak...
De teny hogy a muanyag nyilaszarok azért sokkal korrektebbek
Amúgy kívülről így néznek ki az ablakok.
[kép]
És egyben látható is hogy a szomszedokat miért nem zavarja amikor mozizok, torzításmentes hangerőn"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Dorian
félisten
válasz Lacielvtárs #30256 üzenetére
Nem az számít, hogy mekkora ablak, hanem az, hogy normális gyártmány-e. Nálam van 150 x 240-es ablak a nappaliban, az sem rezonál.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
sixpak
nagyúr
válasz Lacielvtárs #30256 üzenetére
A nagy függöny miatt gondoltam azt, hogy mögötte végig ablak van....igen, irigy is vagyok a mélysugárzódra.
Lesz lehetőségem, de megvárom a tavaszt, meg valami tervet is ki kellene eszelnem.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
válasz sixpak #30252 üzenetére
Nincs nálam 'nagy' ablak, az a szerencsém hogy azok ilyen kisablakok.
[kép]
Persze jobb minőségben
De ami a lényeg hogy azok nem rezonalnak olyan nagyon, inkább a spaletta ami rezonal, pont most tervezem ott is csökkenteni a rezonanciat, ablak szigetelő csíkokat teszek a resekbe ...
Inkabb a kazettás szoba ajtó tud rezonalni, viszont az resnyire nyitva hagyom mozinal, és akkor nem szokott rezonalni.
Azért ezt a szubot valamint a 'hatását' nem könnyű korrigálniAmúgy nagyon jol nez ki nálad a cuccos szoba .
Mondjuk az a szub tényleg eléggé a sarokban van...
De ha elegedett vagy a hangjával es nincs máshol egyelőre lehetőség, akkor hátra kell dőlni és élvezni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Beni2360
félisten
válasz Dorian #30246 üzenetére
Ha szabad közbe kérdezni? Egy kicsit a hátsó falhoz képest ferdén áll a szubláda 10 fok ez számít?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
VoidXs
Topikgazda
válasz dave0825 #30251 üzenetére
Komolyan. Ha rajt hagyod az előlapot, semmit nem árt a csomagolás, szabadon mozog a membrán, és tudsz vele egy szobában nyugodtan létezni, mert alig hallani.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz Lacielvtárs #30245 üzenetére
Az a nagy ablak nem rezonál nagyon?
Nálam a lehető legrosszabb helyen van a sw (egyelőre), a sarokban, helyhiány miatt, valahogy így:Közel az ablak is, nem kevés időmbe telt, míg megtaláltam a megfelelő beállítást....de most lehetőségem lett arra, hogy az alsó szinten kialakítsak egy szobát, amiben csak filmnézés lesz. Szándékosan nem használom a mozi szoba kifejezést, mert sem tapasztalatom, sem pénzem nincs arra, hogy minden szempontból professzionális helyiséget csináljak.
Egy biztos, a vásznon és az elektronikákon kívül csak egy kanapé lesz benn, sötét falakkal. Teljesen hand made lesz az egész, még én sem ismerem a végkifejletet, de majd lesz valahogy.
Viszont mindenki boldog, a feleségemnek nem kell többet a nagy, ronda dobozokat nézegetni a nappaliban, én pedig olyan hangerővel hallgatom majd, amilyennel csak akarom.
Na, ott lent nem lesz mi rezonáljon....Bazz, most nézem, hogy auto iso-n volt a telefon, azért lettek ilyen gusztustalanul hulladékok a képek.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
dave0825
őstag
válasz VoidXs #30239 üzenetére
Komolyan, vagy poén?
(#30241) BBéci: Meglátom, hogy mennyire hangos fél hangerőn, de ha azt nézem, hogy a 2 tv-n a 100-ból 50 az mennyi, ahhoz képest, hogy 5-10-esen szokott alapból szólni, akkor hangos lesz, és nem engem fog zavarni. Attól, ha a burkolatot letakarom, a membrán még fog benne mozogni. Majd kiderül, hogy milyen hangosan fortyog a cucc. Max. ha hangos, kiviszem apámhoz, az egyik szobába ellesz.
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
-
Steady74
addikt
válasz Lacielvtárs #30245 üzenetére
A kisebb ELAC-ot nézegettem, a 2050-est, ami teljesen más felépítésű mint a Tiéd. Azt hallottad esetleg?
Focal 1000 SUB-ra kaptam 790EUR ajánlatot HCS-tól, azért a pénzért lehet ajánlott vétel?
-
Dorian
félisten
válasz Steady74 #30244 üzenetére
A falakról való visszaverődést vedd figyelembe (negyed hullámhoszz távolsága a membrán síkjától). E miatt vagy ne legyen a membrán-fal távolság 65 cm-nél nagyobb, vagy jó messze legyen a faltól. (Szub tartomány hullámhosszainál történő kioltások és torzításnövekedés miatt.) A falakhoz közel helyezés pedig egyfajta hangnyomás növekedést (döngést) okoz, saroknál hatványozottan, így lehetőleg ne legyen mindkét faltól egyenlő távolságra.
-
válasz Steady74 #30244 üzenetére
Nem bonyolult, de írd be youtube.com-ra hogy ELAC 2070 es van róla videó...
Nálam közelebb van a falhoz mint ahogy te tervezed elhelyezni, és nekem nincs panaszom a hangjára.
[kép]
Persze majd jönnek a nálam sokkal tapasztaltak, és azért mondanak korrektebb infót.
Én ezt azért merem ajánlani, mert tényleg kiváló szub[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Steady74
addikt
válasz Lacielvtárs #30243 üzenetére
Gondoltam az önbemérés hogy megy amúgy? mi a menete? Sarokba helyezve, falaktól kb 60-60 centire mennyire szólhat jól? máshová úgy néz ki nem tudom rakni. Köszi!
-
-
Steady74
addikt
Focal Aira 906 és Aria CC 5.0 rendszerhez+ Marantz 7011 keresek szubládát, ajánlásaitokat várom. Keret 300.000 Ft körül, szobaméret 20nm, konkrét igényem nincs egyelőre, várnám mit javasoltok. Köszi előre is.
-
BBéci
legenda
válasz dave0825 #30238 üzenetére
Mi a csudáért kellene letakarni? Meg ne fázzon?
Értelmetlen, felesleges, sőt, káros is lehet, ha fékezed a membránok mozgását.
Pár óra az a bejáratás, nem hiszem el, hogy ekkora gondot okoz.(#30235) ctrlaltdel13
De játszik, az is javasolt módszer.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
makoss
veterán
válasz MasterMark #30237 üzenetére
Azért van a fórum nem? Aki akarja elmagyarázza, aki nem meg nem...amúgy köszönöm
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
makoss
veterán
Jó, de itt most nem a hangminőség a lényeg, hanem az, hogy milyen sűrűn tesznek fel egy egy adott hangsugárzóról videókat, ami azt jelenti, hogy igenis meg vannak vele elégedve.
Nem hi-fi-vel kapcsolatban, inkább egyéb számítástechnikai cuccoknál sokszor hasznos volt a youtube nálam. Néhány videót azért érdemes megnézni, mi hogyan van beállítva, hogyan néz ki.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
BBéci
legenda
válasz dave0825 #30232 üzenetére
Tizedére lehet csökkenteni a bejáródási időt, tehát egyáltalán nem felesleges a Rejuvenation néhányszori lejátszása.
Sokszor kapunk vadonatúj hangdobozokat tesztelésre, amiket nincs időnk hetekig járatni. Magam sem akartam elhinni, mennyit változik kétszeri lejátszástól a hang.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dave0825
őstag
válasz Lacielvtárs #30229 üzenetére
Tudom, hogy tiltott, nem is mondtam semmi ilyet. Biztos félreértetted. Kb. mint a tv-ben szokták (pl. kagyló jelű benzinkút, nem mondták, hogy Shell )
Okés, köszi, akkor lejátszom többször.(#30230) sinci01: köszi Neked is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz dave0825 #30228 üzenetére
Nem olyan bonyolult.
Ha akarod meghallgatod, de egy idő után nem fogod hallgatni.
Többször erdemes lefutattatni, én úgy csináltam hogy elinditottam szobahangero feletti értéken es ott hagytam ismétlésen egesz munkaidore.
De ha nem hasznalod, akkor is be fog jarodni a hangsugárzó.
Jah es itt a warez tiltott, szerintem nem emlegesd ennyire, anno én ilyenekert - viragbolt, kölcsönző stb - kaptam 'bünti'[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
válasz sinci01 #30209 üzenetére
Okés, tettem mellé egy .cue fájlt, így 3 résznek ismeri föl a lejátszó gépen, megnézem majd, így mit csinál az erősítő vele. Többször is le kell játszani? A tesztben 1 is elég, azt írták. 1 óra az első 2 rész. Én kibírom, a szomszédok nem biztos.
(#30224) Quetz: "Kölcsönzőből" való, szóval nem volt drága. Aránylag ingyen volt.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Azt azért vegyük észre, hogy csúcs hangerőn nagyon ritkán kevernek, azt is túlnyomórészt a mély hangok teszik ki. Nyugodtan számolhatsz a Dolby (nem THX) referencia alá -10 dB-el, ahogy a házimozis erősítőket tervezik is. Így már a teljesen vállalható 100 Watton vagy frontok esetében, a surroundok pedig általában közelebb vannak hozzád, és 3 dB-el halkabbak kell legyenek. Az Atmos mozikban elvárás olyan kegyetlen erősítés, ahol 105 dB-t kell kitolni, és az erősítőnek még 3 dB tartaléka kell legyen, különben nem fogja tudni bekalibrálni magát, de ebbe még sok mozi bankszámlája is belerokkanna.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Annyit tennék hozzá BBéci megjegyzéséhez, hogy bárki kiszámolhatja magának, mennyi energiára is lenne szüksége nagságrendileg, a Crown SPL kalkulátorával.
Például 4m hallgatói távolságra, 87db/w/m érzékenységgel (Spektor center hangfal), THX-nek megfelelően 85dB hangnyomás + 20dB ráhagyás esetén 1010w-ra lenne szükség, egy csatornán.
Ha már csak 65dB a cél (hangerő: -20), akkor 10w is elegendő. Ebből levonható az a következtetés, hogy visszafogott hangerőn sok rendszer tud még tisztán megszólalni, de ahogy közelítünk a mozi szinthez, úgy hullanak ki a résztvevők egymás után.[ Szerkesztve ]
-
drag
tag
Üdv.
Segítséget szeretnék kérni a következő témában:
Van egy LG 5.1-es kompakt házimozim és hozzá egy LG lcd tévém ami egy Lenovo laptoppal van összekötve.
Ha csak zenét hallgatok akkor a laptop van összekötve dupla aux-al a házimozival.
Ha filmezek akkor viszont a laptop a tévével van összekötve hdmi kábellel és az viszi a hangot át a házimozira optikai kábellel.Namost a kábeleket szeretném megszüntetni, mivel a házimozi-tv és laptop között van kb 3 méter és nem tetszik.
Milyen lehetőségeim lennének? Néztem van olyan Bluetooth-os vevő ami a házimozi aux-ába csatlakozik és úgy kapja jelet.
Láttam van ilyen tv felokosító box is.A kérdés az lenne hogy van-e olyan box vagy vmi wifis eszköz, hogy ha én egy filmet elindítok a gépen annak a képe kikerüljön a tv-re? Ha ez nem kivitelezhető akkor beérem csak a hang átvitellel is.
Ki mit ajánlana megoldásnak? Láttam van 1000 féle cucc.
Köszi.
Xiaomi Redmi 4 Prime, Xiaomi Redmi Note 3 SE, Xiaomi Mi Band 2, Xiaomi Dome 1080p, Xiaomi Mi Box3, Xiaomi Stratos, Xiaomi Mi Robot, Xiaomi Redmi Note 6 Pro, Redmi Note 9S
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #30221 üzenetére
A valóságos repülőgépes eseteim során sem süketültem meg (teljesen).
15 évig jártam rendszeresen lőtérre, mint sportlövő, azért írtam a Magnumos példát. Annak a légnyomása keményen hátrafeszítette az arcbőrömet. Voltál Te is XT-nél, na, az a hangerő a tuti.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dorian #30221 üzenetére
A hangmérnök 115 dB fölött nem dolgozhat, így hacsak nem jó halk beszédet kever (inkább hangosabbat szoktak), filmben soha nem fogsz valódi fegyver- vagy járműhangokat hallani. Ugyanakkor még ilyen hangerőn is megrázó élmény lejátszani a Dolby demólemez Boeing demóját.
-
Dorian
félisten
Akkora hangerő persze sosem lehet, mint a valóságban, hiszen akkor egy film alatt többször megsüketülnénk.
Ha egy lőfegyvert elsütsz ilyen kis zárt térben, mindenki füle cseng negyed óráig
(Bohó koromban kipróbáltam, vaktölténnyel - farsangra érkeztem rablónak öltözve, nagy sikerem volt )[ Szerkesztve ]
-
+1
Waoo, és valóban en is ilyen hangerőn mozizok es zenélek, főleg 'valódi' zenét, az ének hang, legyen az egy opera, mert ha hiszed hanem képes vagyok ilyen stílust hallgatni Yimmy után , hiszen akkora élményt ad hogy kezdem megszeretni ezt a stílust is, legyen az Andrea Bocelli, Karen Souza, Diana Krall...
Soha nem gondoltam volna hogy ilyeneket fogok hallgatni[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #30213 üzenetére
Amit Dorian írt, azzal egyetértek.
Valamikor 20 éve résztvettem egy THX házimozi bemutatón, a Tru Lies című film néhány részletet néztük meg, a lövések és a felszálló Jumbo Jet hangja ma is elevenen él bennem. Sokáig az volt számomra a referencia. Azóta sokkal jobb, hangosabb rendszeren is néztem filmeket és jó néhány jelenet égett bele a memóriámba.
Röviden: akkor emelkedik maximumra az élményfaktor, amikor ott érzem magamat a cselekmények közepében. Tudod mekkorát szól egy Magnum .357? Én tudom és elégedetlen vagyok, ha az filmnézés közben fele akkora kaliberűnek hangzik. Azt is átéltem párszor, milyen a fejem felett fel/leszálló Boeing robaja. Ne legyen halkabb amikor filmen történik! Érdemes említeni a szimfonikus nagyzenekarok egész testet megremegtető fortisszimóit, amit itthon is érezni akarok.
Ezek a házimozi erősítőket komoly próbatétel elé állítják, egyharmadig tekerve talán 3-400 wattos monoblokkokkal és a hozzájuk illő hangdobozokkal lenne megvalósítható.
Éjszaka szoktam 40-45 közötti hangerőt beállítani, amikor feleségem alszik, normál esetben 14-18 közé tekerem. A csúcsérték olyankor meghaladja a 110 decibelt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Dorian
félisten
válasz Lacielvtárs #30216 üzenetére
"Akkor korábban nálam a torzítás miatt volt zavaró a magasabb hangerő, jól gondolom?"
Vagy süketülsz
-
válasz Dorian #30214 üzenetére
'Minél torzítatlanabbul szól egy rendszer, annál nagyobb hangerővel tudjuk hallgatni anélkül, hogy azt bántónak éreznénk.'
Ez tökéletes megfogalmazás arra amit en is hallottam régen és hallok most.
Konkrétan 10-14 db-el hangosabban sem érzem bantonak vagy zavaronak a hangerőt, ugyanazon filmek esetén.
Akkor korábban nálam a torzítás miatt volt zavaró a magasabb hangerő, jól gondolom?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz schnepf #30212 üzenetére
Ugyan ott biztosan nem lennél, csakis ugyanott.
Amennyiben igazi házimozi hangzást szeretnél, akkor valóban mélyebben kell a zsbedbe nyúlni és ahogy írtad, két kategóriával feljebb nézelődni. Viszont a drágábbak között sem mindegyik erőmű. Például a Pioneer SC-LX58 vánnyadtnak tűnt, edig közel 600000 Ft volt a listaára.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz #98221312 #30213 üzenetére
Sok mindentől függ ez, vannak, akik egyszerűen nem szeretik a nagy hangerőt. De sokan keverik, hogy a nagy hangerőt nem szeretik, vagy a nagy torzítású (akár vas, akár akusztika miatt) hangot nem szeretik magas hangerőn, ami nagyjából mindenkire igaz. Fordítva: Minél torzítatlanabbul szól egy rendszer, annál nagyobb hangerővel tudjuk hallgatni anélkül, hogy azt bántónak éreznénk.
-
BBéci
legenda
válasz schnepf #30208 üzenetére
Annak a Denonnak a valós teljesítménye körülbelül 5x50 W, 8 ohmon, 0,08 % torzítás mellett. 40 négyzetméteres helyiségbe ennek a duplája ad igazi házimozi hangulatot.
-
BBéci
legenda
válasz schnepf #30208 üzenetére
Nappalim csak 22,5 négyzetméteres, üzemelt már benne pár tucatnyi házimozi erősítő és bizony volt néhány, aminek a teljesítményét kevésnek találtam.
Te azért nem érezted, hogy kevés az AVR-X520BT teljesítménye, mert nem próbáltál ki ugyanott egy sokkal erősebbet. Ahhoz, hogy létrejöjjön az igazi házimozi hangulat, kell egy bizonyos hangnyomásszint. Amennyiben az nincs meg, csak házimozi-szerű valamiről beszélhetünk.
A Denon honlapon és egyéb helyeken reklámozott csatornánkénti névleges 150 wattot hagyd figyelmen kívül, a valósággal köszönő viszonyban sincs! Persze ez szinte az összes erősítőre igaz.[ Szerkesztve ]
-
sinci01
aktív tag
válasz dave0825 #30203 üzenetére
"közepes" hangerőn elég hallgatni, vagy inkább elmenekülni otthonról, amíg szól. Ha az .ape-t nem ismeri fel, alakítsd át .FLAC-re, vagy WAV-ba, azt tuti felismeri. Én is így csináltam, így 3 fájlt kapsz, amiből elég csak a 2. fájlt lejátszanod, egymás utánban párszor.
-
schnepf
újonc
válasz Karel666 #30190 üzenetére
Köszönöm, a választ. Most nem szeretnék milliós nagyságrendet költeni rendszerre, így lehet a használt piacon kell körbenézzek. Azt viszont megkérdezném, hogy 35-40 nm-re miért lenne kevés egy Denon x2400? 2 éve ugyanitt, egy kisebb, Denon X520BT üzemelt, proson hangfalszettel, de nem éreztem, hogy kevés lenne.
-
őstag
-
makoss
veterán
válasz MasterMark #30205 üzenetére
A havat vagy a Zensort?
.... mivel írtam is, hogy nem vagyok nagy szakértője, nem.
De az igaz, hogy meglepően sok videó van fent a Zensorról![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Volt eszembe de most nincs hangulatom hozzá, sok havat lapátoltam....
Ez így megfelel?
Amúgy meg fogalmazhattam volna úgy is, hogy biztos nagy szeretetnek örvend, ha ennyi videót tesznek be a Zensorról, feszt ezt lökik be hiába a Spektorra keresek rá(#30201) ELACielvtárs: Nem én mondtam
[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
válasz sinci01 #30175 üzenetére
Más is válaszolhat.
N-kölcsönzőből beszereztem, milyen hangerőn érdemes végigjátszani az erősítőn? Panelba lesz az Onkyo TX-SR373 + HKTS 5 szett, úgyhogy 100-ból 95-ös hangerőn nem kéne 1 óráig sisteregnem. Negyed-fél hangerő elég? Még nincs meg se az erősítő, se a hangfalszett, szóval nem tudom, milyen arányban, meddig van skálázva a hangerő, egyelőre csak kérdezek.
Egyébként a .ape fájlt föl fogja ismerni? Megnéztem, gépen fölismerte több programom is (én pedig még nem használtam, de nem is hallottam ilyen kiterjesztésről).[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest