Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz Remekelek28 #30699 üzenetére
Fülhallgató kimenet nincs erősítve az nem megoldás.
Egy ilyen kell hozzá. és a toslink kábelt a mellette levő kimenetre kell dugni és azt kell a tv optikai kimenet beállítani kimenetnek. Ennyi az egész. én is ilyet használtam évekkel ezelőtt. ja és látom nincs neki töltője egy egyszerű 1A mobil töltő kell hozzá[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz VoidXs #30697 üzenetére
Biztos igazad van de én mást olvasgatok. Akkor azok fsz. hibák.
Ja olvastam WMP beállításokat de az egy halandónak igen csak magas. szvsz.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Beni2360
félisten
válasz Lacmaster #30695 üzenetére
Nem is érdekelne, ha egy erős laptop lenne és röccenés mentes lenne a 4k lejátszás. - az egy sima laptoptól nem kapod meg, arra vannak a média lajátszók. Még a összes FHD sem fog röccenés mentesen menni ha aTV-d nem tudja korrigálni a hibákat-képkocka eldobálást. De mint vissza olvasva : Lg 4k tvhez, igen ez fogja tudni. venni kel egy Amlogik MPlayert és arra egy sd kártyára egy LE rendszert és minden meg fog oldódni. Kb8-15 e Ft közt Itt vagy itt kérjél tanácsot. pontos avr és tv leírással.
[ Szerkesztve ]
-
Lacmaster
tag
válasz VoidXs #30692 üzenetére
Szia..
Hdmi-Avr-TV
És az előbbi segítő által használt beállítással laptopon megy az 5.1 ezzel már nincs gond!
Viszont ha LG optika, ha Hdmi arc/optikára teszem akkor sem változik..plusz az összes beállítható formátummal próbáltam a tv-n..(Dolby, Mpeg stb)
Nem is érdekelne, ha egy erős laptop lenne és röccenés mentes lenne a 4k lejátszás..Viszont a 4k tartalom miatt akartam az 5.1-t tv-n..
Egyszerűen tanácstalan vok, én ennyire ostoba lennék hozzá?
Két optikai bemenet van az Avr-en, azt is próbáltam..
Van vmi Opt1-Opt2 az Avr beállításnál az input módban, azzal sem..
És úgy vagyok ahogy az adott képek mutatják..
De hiszen más nagyon nincs is..
Hang Mód-Eredeti
Hang kimenet-Optikai/Hdmi Arc
Magic sound tuning-eredeti
Digitális hang-Dolby Digital
Lg sound sync-Ki
Hang teszt és ennyi...Csak azt nem értem, miért PCM alapból és szürke, tehát nem változtatható alapból a hangkimenet? -
válasz Lacmaster #30693 üzenetére
ott pedig az audio beállításokban kell állítanod.
nálam LG tv van, de itt van amit állítani kellett nálam, anno réges régen
[link]
[link]
[link]a tévéd hangbeállását át kellene raknod Dolby Digital vagy valami ehhez hasonló hangkimenetre
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacmaster
tag
válasz Lacielvtárs #30691 üzenetére
Szia!
Nagyon nagyon köszönöm, ez ok lett!!!
Kérdésem még annyi hogy akkor a TV-AVR között vajon mi lehet
Mert ott is csak 2.0 -
-
migabi24
nagyúr
válasz Nemir Ombe #30687 üzenetére
Ezzel valaki nagyon jól fog járni
-
Lacmaster
tag
Köszönöm a gyors választ!
Laptopon még esetleg értem is, mert valóban hangbeállításnál, sztereo van és az istenért nem látom hol tudok 5.1 vagy térhangzásra váltani! Adott típus audió drivere sem igazán látom, még everesttel sem vmi Ati-Amd vision..
Viszont nem tudom hol tudnék tv-n állítani?
Hang kimenet-Optika/Hdmi
Digitalis kimenet PCM (habár ez szürke)
Ami kicsit furcsa, hogy egy vékony műanyag az optikai kábel...Valljuk be nem a legjobb minőség
Vajon okozhat ez gondot?!
És furcsa hogy mindkét forrás ugyan az.. -
tomyka74
senior tag
válasz Nemir Ombe #30687 üzenetére
placebó..placebó....
-
Nemir Ombe
addikt
Ha már Oehlbach kábel volt ma a téma, ez [link] pl. ajándék áron van .... igaz nem táp, de ha valaki most keres hangszórókábelt az jó járhat ....
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Lacmaster #30684 üzenetére
Azért jelenik meg a kijelzőn PCM 2.0, mert azt kap az erősítő. Küldj rá 5.1-et! A TV és a laptop beállításait változtasd meg!
Feltételezem, a lejátszott filmek valóban 5.1-esek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacmaster
tag
Sziasztok, szép estét..
Adva van egy Sony Str dh 840 és 5 darab hangszoró, hangfal..
Az erősítőt beállítottam 3/2-re és optikai kábelel+Hdmi-vel csatlakozok Laptop illetve Lg 4k tvhez Arc Hdmi-n..
Akár hogy tesztelem, az alap Sony teszten jók a kiosztások, minden hang ott szól ahol kell...
Viszont Youtube 5.1 tesztnél csakis az első 3 (FL,C,FR) szól majd a hátsók az elsőkben szólnak (ha érthető..) FL-SL,FR-SL
Amikor filmet nézek akkor is a kijelzőn PCM 2.0 jelenik meg
Teljesen mindegy Tv-(Optic)-APM vagy PC-TV(HDMI)-APM
A hang kimenet 5.1 a filmen, hallom is hogy vmi szól hátul, de nem érzem igazi 5.0 vagy 5.1 nek..És ezt az erősítő sem erősíti meg velem..
Átnéztem az összes lehetőséget, és tanácstalan vok..
Előre is köszönöm! -
migabi24
nagyúr
-
zsoika
addikt
válasz markussandor #30676 üzenetére
Ebay-ről rendelhető, de magyar aprókon is szokott lenni néha. Pontos típus alapján kell rendelni.
Én már 2db-ot vettem kintről. -
Dorian
félisten
-
markussandor
senior tag
Ha a bemérő mikrofonom nincs meg, bármilyennel pótolhatom?
-
BBéci
legenda
válasz Petikusz #30665 üzenetére
Ki kell próbálni! Ránézésre nem lehet korrekt véleményt alkotni. A dugókat elnézve sok jóra nem számítanék, viszont az Oehlbach név reményre ad okot.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Termi16
őstag
válasz zsoika #30670 üzenetére
Nem biztos, hogy ezzel én szeretnék foglalkozni, egy kis albérletben vagyunk most a párommal, ahol nincs túl sok hely szétszedegetni a hangfalat, meg igazából nem is vagyok egy műszaki beállitottságú valaki.
Mondjuk hétvégén megyünk szülőkhöz, esetleg oda elviszem és megnézzük.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
Igazából ez a probléma már több éve is fennállt, de mivel más hangfalakat használtam, ezért most került megint előtérbe.
Tehát az egyik JBL ES90-es hangfalamban a mély egyáltalán nem szól, csak a közép és a magas. Tuti, hogy a hangfallal van a baj, teszteltem több kábellel, megcserélve a hangfalakat stb stb, szóval ez 100%.
Tudtok olyan helyet, ahol értelmes áron megnéznék, javitanák?
Esetleg olyat, aki házhoz is jönne Budapesten?Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Vhiktor
veterán
Heco Victa Prime hangfalakról van valakink tapasztalata?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
I'am Dony
őstag
Tábkábel témához szerenték egy kis segítséget kérni. A kábel részét már tudom, hogy melyik lesz, viszont nézegetem a dugókat hozzá (Schuko, Bals), de sehol nem találok 90 fokos 220V dugót csak az egyeneset. Valakinek van ötlet, hogy hol találnék? Nem ragaszkodom, kizárólag ezekhez a gyártókhoz, ha van más jó is.
-
Petikusz
tag
sziasztok. most féláron vannak ezek a tápkábelek? érdemes megvennem vagy nem jobbak a gyári kábelektől?
tápkábel egy pinoeer lx302es
canton 80.2es subhoz érdemes ezt a kis pénzt most ráköltenem vagy semmi értelme ennél a szintnél ennél a kábelnél? valakinek tapasztalat? -
I'am Dony
őstag
válasz johnywalker #30662 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy mi a gondod. Mondjuk nem is érdekel. Szerintem el tudja dönteni önállóan mindenki, hogy honnan éri meg neki. Én innen rendeltem, ezért ajánlottam. Az 5 m-es volt 21, míg az általad rajongott helyen 30. Szerinted melyik az olcsóbb?
-
zsoika
addikt
válasz StormMan #30659 üzenetére
Köszi majd meglesem, de már olyan szettem van amit 80Hz-en vágok így nincs szükségem rá (hacsak nem a szobaakusztika miatt ).
Android alól biztos nem fogok filmet nézni! A korábban leírtak miatt ,illetve a múltkor teszteltem a hang minőségét és elvileg átengedésre állított kodi pocsékul szólt. LE alatt és az AVR USB -portjából játszott zene pedig már ugyanúgy.[ Szerkesztve ]
-
StormMan
tag
válasz zsoika #30624 üzenetére
Próbáld ki az Equalizer FX nevű programot, van ingyenes meg fizetős változat, sok mindent tudsz állítani benne, és rendszer szinten módosít, ezért alkalmazások alatt is működik. A kodit a kedvedért kipróbáltam, teljesen jól működött vele együtt.(droidra telepített Kodival)
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
válasz spiky03 #30657 üzenetére
29 euro fölött a posta ingyenes ha az amazontól vagy szerződött partnertől rendelsz. A kiírt árra még rájön némi adó asszem a különbözet vagyis 8% ezt a kosárba rakás után láthatod. Kb. 1-másfél hét alatt megjön vagy felárért kérhetsz gyors postát.
Ja és a transoflex hozza nagyon simulékonyak én már lépcsőház kódott is adtam nekik így az ajtóm elé teszik ha nem vagyok otthon de mindig felhív a futár. Nekem eddig a legpozitívabb futárcég.
[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
Mindenkinek köszi a tanácsokat
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
I'am Dony
őstag
válasz beleriand72 #30653 üzenetére
Nagyon jó döntés, innen viszont olcsóbban kapod: [link]
-
migabi24
nagyúr
válasz beleriand72 #30653 üzenetére
Kábelt ajánlottam, a hosszt majd te kivalasztod
-
beleriand72
tag
válasz migabi24 #30652 üzenetére
Ezt néztem és van belőle 3 méteres, biztos, ami biztos, a 2 méteres épp elég lenne, de ha egyszer egy kicsit odébb kerül.... Köszi
[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
migabi24
nagyúr
válasz beleriand72 #30639 üzenetére
-
Panna001
csendes tag
Hello! Vettem ma egy új Klipsch 5.1 szettet. Tudom hogy bejaratos 100 órán keresztül, de mi pontosan a teendőm? Másik kérdésem az lenne(lehet blődség) , hogy a centerre ami hatalmas rá lehet tenni egy 30 kg 55" tv-t? Láttam a neten ilyen képeket, de ott a tv kisebb volt! Köszi
-
BBéci
legenda
válasz beleriand72 #30641 üzenetére
Mivel van LFE jelzésű bemenete a szubládának, csak ahhoz kell csatlakoztatni a kábelt!
Jók a kávés masináid!
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz beleriand72 #30643 üzenetére
Nem kell Y, főleg nem Klipsch subokba, ahol a hangerőt a felénél többre tekerve bekapcsol egy kompresszor.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
zsoika
addikt
válasz beleriand72 #30643 üzenetére
Nyugodtan!
-
beleriand72
tag
válasz zsoika #30642 üzenetére
Igen, ezt mondták még, hogy az Y hangosít. Más funkciója valóban nincs, kicserélhetem egy simával? (abból azért nagyobb a választék)
-
beleriand72
tag
válasz #54715584 #30640 üzenetére
Magyarul, ha az "y" egyik ágát kihúzom az "r"-ből, akkor jobb lesz? Akkor minek a nehezebben beszerezhető Y, nem látok benne logikát, de nem is értek hozzá.(azért is kérdezek itt, mert a boltba arra beszélnek rá, ami nekük éppen van)
-
törölt tag
válasz beleriand72 #30637 üzenetére
Nem úgy van, hogy nem kell Y kábel, jobb a sima?
Nálam is volt nem márkás Y kábel, de ártott a hangzásnak még belépő szinten is.
Sokkal jobb a sima kábel szerintem. -
-
migabi24
nagyúr
válasz beleriand72 #30637 üzenetére
Pontos típus? Nekem mindegy milyen kábelt veszel, de ha túl lősz a célon a felesleges pénzkidobás is lehet
-
beleriand72
tag
válasz migabi24 #30636 üzenetére
Klipsch. Ahol vettem valami noname kábelt adtak hozzá, azt mondták célszerű az "Y" kialakítású (L/LFE ill. R bemenetekre van dugva). Gondoltam kipróbálok most egy minimum középkategóriás kábelt, várhatóan kárára nem lesz a rendszernek.
-
migabi24
nagyúr
válasz beleriand72 #30634 üzenetére
milyen mélyládához lenne?
-
avlisz80
tag
Sziasztok!!!Itt is próbálkozom...
Szeretnék egy kis segítséget kérni!Adott egy Yamaha rx-v595 ami úgy néz ki kikerül a garázsba...
Helyette szeretnék valami erősítőt!Hangfal JBL ES90 és PONT...Se láda se center se semmi!Igazából csak zenehallgatás pc-ről,film nézés de semmi komoly mozizás!Ami van még az egy Technics SH8020-as equalizer,amit ugye a Y-595 tudott kezelni/tape monitor/
Viszont nem értek annyira hozzá de sanszos hogy az újabb erősítőkre már nem fogom tudni rákötni,és az EQ-t nem szivesen tenném a szekrénybe!Igen valóban egy sztereó erősítő is elég lenne arra amire nekem kell,de a rádió és az optikai bemenet a TV miatt fontos lenne!
Szóval 50-60ezres kategóriában esetleg ami sztereóban is használható és még az EQ-t is rá tudom kötni és még optikai bemenet is van rajta létezhet valami alternatíva számomra a használt piacon???
Segítségeteket előre KÖSZÖNÖM
Üdv ZoliHonor magic 6 pro,PS5,LG 77g2,JBL ES90,Klipsch R12SW,Onkyo 9050
-
beleriand72
tag
Húsvétra szeretném meglepni magam egy 3 méteres y subwoofer kábellel. Tudom volt már, de milyen premium márkákat nézegessek (felső ár azért 30 ezer fölé ne nagyon menjen).
Igazán boltban, amit találok az Oehlbach NF ill. BOOM mindkettő kb 10 ezer ft., ezek milyenek? Ha tudtok valami mást - elérhetőséggel - megköszönném, nem baj, ha picit drágább.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Vhiktor #30629 üzenetére
Nem, az érzékenység azt jelenti, hogy 1w energia hatására 1m távolságban mekkora hangnyomást mérhetsz. E felett minden 3dB hangnyomás növelésért meg kell dupláznod a befektetett teljesítményt. Tehát 9dB különbség az érzékenységben 8 szoros teljesítmény szükségletet jelent.
Megint más kérdés, hogy az érzékenység mérésére nincs elfogadott szabvány, tehát érdemes teszteket keresni, hogy mi az igaz a katalógus adatokból.
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #30629 üzenetére
Azt jelenti, hogy 1 watt-nyi teljesítménnyel 1 méterrel a hangfaltól 82 db lesz a mért érték? Ha viszont 85 db-t szeretnék akkor ahhoz már dupla annyi teljesítmény kell, tehát 2 watt? 3 db-enként megduplázódik a teljesítményigény?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz VoidXs #30628 üzenetére
Ha egy hangfal érzékenysége 82 db akkor az azt jelenti, hogy maximum ilyen hangos hangot tud kiadni magából?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz zsoika #30626 üzenetére
A Kodi nem tud EQ-zni, ahogy a legtöbb lejátszó sem, mert az a processzor dolga. Add-on-ok vannak, de a legtöbb csak Windows-ra.
(#30627) BBéci: A félrebeszélés azt jelenti, hogy nem a kérdésre válaszolsz. Melyikünk is tette meg ebben a néhány kommentes sorozatban zsinórban másodszor?
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #30621 üzenetére
Szokás szerint félrebeszélsz.
Még a 100 Hz is túl magas vágás a füleimnek, ezért egy szót nem ejtettem arról, hogy hová állítsa. Tehát semmit nem néztem el, pláne be.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz zsoika #30622 üzenetére
EQ APO-val bőven meg tudtam oldani úgy, hogy 110-es vágással nem esett be sehol. A 110-es vágás nem azt jelenti, hogy felette semmit nem visz át, 220-at még -12 dB-el kap a láda. A görbe alapján is kalibrálatlan rendszerhez az a tökéletes. Egyébként a 100 is teljesen jó, de az már csak alapos beméréssel.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz VoidXs #30621 üzenetére
"már a 120-as vágás is bőven rossz, már hallhatóan a ládából szól" Igen ,sajnos ebben igazad van! Pont ez a "baj" a hkts szettekkel és az összes olyan szettel ahol a hsz méretéből adódóan fizikailag képtelen 80 Hz alá menni.
Sajnos kell a 150Hz es vágás(sőt az AVR rendre 200Hz-re mérte)Ez a grafikon a hkts 16 karakterisztikája, de ua. a hangszórókészlete az 5-nek is.
A 16 szatelit 120Hz-től szól...ezért is írtam ,hogy esetleg a 120Hz -el lehet próbálkozni ...de nekem a 150 Hz jobban bejött.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Szokás szerint nulla információval ítélkezel, ismét benézted. Nem egy ismerősömnek raktam össze HKTS-t, és már a 120-as vágás is bőven rossz, már hallhatóan a ládából szól. Ez egyébként alapvető ismertetanyag, sőt, rendszerfüggetlen jelenség.
-
BBéci
legenda
Belépő erősítők nem tudnak 5x100 wattot leadni, viszont sztereóban lehet akár 2x100-120 is, ezért legalább annyi legyen a frontsugárzók terhelhetősége.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz dave0825 #30617 üzenetére
150-nel az a baj, hogy bőven irányítottan hallod, kb. 110 az ajánlott maximum.
(#30616) MY2K: Az érzékenység a lényeg, nem a teljesítmény. Adj hozzá a specifikáció számához 17-et (kb. 20-at jelent a 100 Watt, és 3 körül hazudnak a gyártók), annyit kapsz maximum egy méterre a hangszórótól. A távolság minden egyes duplázása 6 dB esést jelent, persze a visszaverődések miatt kevesebb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
válasz VoidXs #30615 üzenetére
Értem. Igen, nem szólt hangosan (még nem járattam be teljesen, 1x ment végig a bejáratós lemez, 30-as hangerőn a 80-ból, fölötte már igen hangos volt).
100-on volt alapból, de 150-en mintha több lenne a mély, szerintem maradok annál, ha baja nem lesz a mélynyomónak.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
MY2K
aktív tag
Hello! Egy 5x100W-os erősítőre hány w-os frontot szokás tenni ha sztereoban is hallgatom időnként? Köszi!
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz dave0825 #30614 üzenetére
Valószínűleg kevés mélyet kap, időnként kellhet egy nagyobb impulzus, hogy bekapcsoljon, különösen, ha nagyon halkan hallgatod. A crossovert fülre állítsd be, HKTS 5-ön 100 körül lesz valószínűleg jó.
[ Szerkesztve ]
-
dave0825
őstag
válasz VoidXs #30612 üzenetére
1 helyen találtam Hz állítási lehetőséget, az x.over-ben (valami keresztváltó).
Az mitől lehet, hogy ha Automatára van állítva a mélynyomó bekapcsolása (vagyis ha kap jelet, akkor kapcsol be), mégis kapcsol egy idő után, ha FM rádiót hallgatok. USB-ről, vagy Bluetooth-on keresztül nem kapcsol ki, rádiónál igen. Acoustic Research PR-151N kábelt vettem a mélynyomóhoz, ha ez számít.[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Gigi01
őstag
válasz MasterMark #30610 üzenetére
Hát most a center és jobb front között van az avr.(front mellett közvetlen).Lehet ez a baj?Na megpróbálom holnap,köszi.
Ha hallgatási pontra gondolsz,az a duplája lett.
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
Átrendeztem a szobát.Így mondom újra kalibráltatom a cuccot.Az erősítő azt írja,hogy túl hangos a környezet,ugye tovább tudok menni,akkor a frontokra errort ír,a többit sem látja.Itt én beállítom,hogy van,akkor lemegy sikeresen,de visszaveszi az összes hangerejét.Mit csináljak?A kábeleket,bekötést megnéztem,a hangfalakat tologattam,tv-t,pc-t kikapcsoltam mellette.
-
dave0825
őstag
HKTS 5 mélynyomóján a crossovert hány Hz-re érdemes állítani? Közepes jó, vagy merre? Igazából nem tudom, hogy mire jó, azt észrevettem, hogy 50-en szinte semmi basszus nincs (50-150 Hz-ig van).
[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
BBéci
legenda
Nem vetem el a méréseket, erősítők, hangdobozok, mélyládák esetén kötelezőnek tartom.
(#30601) Vhiktor
Engem is érdekel, mit tudhat.
Nézz utána, mit jelent a THX I/S Plus! [link][ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Egy ilyen [link] mit tudhat?
Egyáltalán számít valamit a THX minősítés?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest