Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pee13
senior tag
válasz Undoroid #8458 üzenetére
Ja, amúhy olvasgattam kicsit, és elektrokonthában még kapható
Kill:
Állítható dőlésszögű fényképezőgépállvány! Az alap ötlet nem rossz, csak talpnak való alapanyag nem volt itthon, és ezért lett így[ Szerkesztve ]
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
pee13
senior tag
-
3.Aragorn
addikt
válasz Undoroid #7376 üzenetére
Nincsen tapasztalatom vele, és valahol már kérdeztem is, hogy hol lehet ilyesmit kapni. Jó lenne egy minimum 20 cm-s ventit beapplikálni a ház oldalába. Flexelhetnék is egy kicsit, a fórumtársak pedig örülnének...
Amúgy mért ne indulna el 5V-on? Annyira nem lehet nagy a lapátkerekek súlya, hogy ne tudja megpörgetni...Más: Nézegettem ipari ventilátorokat. Légszállítás tekintetében nem kicsit jobbak, mint a számítógépekhez gyártott darabok. Mondjuk nem is 5V-on üzemelnek, hanem min. 230...
Gondolom baromi hangosak is... Mindenesetre érdekes lenne beszerelni... -
Pista0001
addikt
válasz Undoroid #7285 üzenetére
Akkor venti ügyben nem szóltam . KillHates kedvenc érzékelője is egyből beugrott .
(#7286) jFox: Ha már egyszer van AGP foglalat az alaplapon, akkor valami jófajta Radeon lesz benne, azoknál meg ugye alap a jó hardveres mozirásegítés . Abból indultam ki hogy egy P2+Ati Rage 4MB kombináció simán lejátszott minden divx-et meg DVD-t. Ha meg mégsem fogja bírni akkor jön a "B" terv. Egy leselejtezett P3-as alaplap+proci a munkahelyemről .
(#7298) Devil Smile: Szép lett a polír, grat hozzá ! Gondolom egy magyar NB1 meccs alatt kész is lettél vele
(#7304) geprombolo: Hát ez nem semmi!! Azt hiszem hogy a többiek nevében is mondhatom hogy KÖSZÖNJÜK!!
[ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
válasz Undoroid #7018 üzenetére
Köszönöm!
Igen én mivel ma egyedül vagyok itthon és 2órája csináltam
Mivel gőzöljem????Am egy giga ga-g31m-s2l lap egy E2180as procival 2x1 GB OCZ ramocskákkal, Termál xp120as cpu hűtő egy AC PWM-es ventivel.
Hülyeséget ne kérdezzetek móóó!!!! Egy ilyen picike gépben hol férne el a táp?
A tápom a monitorom mögött lesz mint most is.Most a gépem..: ) -
z0d1AK
nagyúr
válasz Undoroid #6895 üzenetére
Hát a szabályzóval teljesen le is lehet állítani a ventit, tehát teljesen 0V-ig szabályozhatod, így elég jó. Hangja még 12V-on se sok van, ha tekerek rajta, akkor már észre sem lehet venni semmit sem, max a fényét
Asszem, hogy SymbiabOs kollégának van beépítve a házába 1, ő azt mondta hogy nála megvan a 10°C különbség a ventivel, és nélküle.
Devil Smile: folyamatban van a kábelezés, csak nem akarok már most belepiszkálni addig, amíg nincs meg az oldallap hozzá.
talán már hétvégére meglesz, csak idő kérdése minden!
KillHates: A hűtő az egy Asus Triton 70, ha annyira megtetszett volna...egyébként igen, így nincs is sok értelme sajnos
Pee13: Hát aq fűtés az most jól jönne, csak éppen nincs kéznél hozzá proci...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
nagyúr
válasz Undoroid #6762 üzenetére
Igen! Glimlámpa én is néztem. Ha szétbütyköltök egy csorba fáziscsavarhúzót és gumi talpú papucsban 1x 2x fel-le veszed a gyapjú pucsid, akkor ezzel a kis lámpácskával úgy nyúlj a csap felé, hogy az egyik lábát fogod, a másikat érinted a csaphoz. Fel fog villanni szépen, de viszont a várt csípés elmarad! Tádám! Miért van ez így?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Zefír
őstag
válasz Undoroid #6446 üzenetére
Itt vagyok én.. Sunyulok csak olvasgatom a HSZ eket
Nem volt semmi modd
A faház pc is szerintem egy kukás doboz lessz végül.. Most rákattantam a pici cuki dolgokra
Terveztem egy HTPC-t .A táp a földönlesz, a dvd iró meg a házon kívül majd valami satással megoldom ha kellProcim 25°C körüli
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Undoroid #6271 üzenetére
csak segíts akkor egy kicsit, mert azon az oldalon ott ha megyek át a többi oldalra, eddig inkább egér, bill, és egyéb moddokat találtam, házakat nem sokat
lehet én kerestem rossza helyen, de talán elnézhető ez, a szerény orosz tudásom miatt| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Slipandris
tag
válasz Undoroid #6239 üzenetére
12centis.
Megvan a megoldás, kaptam egy tippet egy ilyen kábelre, ezzel tul.képp a 4 pint átrakom 3 pinre és ki van iktatva a pwm minden átkával együttMár csak egyszerű ellenállások kellenek, azt pedig már találtam.
Holnap rohangálok 2 sort és leviszem 15db el a zajt!44!444444!!!!!!!négy
-
Devil Smile
őstag
válasz Undoroid #6234 üzenetére
koszonom igyekeztem megfelelot alkotni..
en 14ert vettem kb 1honapja de msot olyan 18-20korul van.. a vinyok elott gyarilag van egy 12es venti meg adnak meg gyarilag 2db 12est az elso viztiszta 4db kek leddel
eredetileg nem plexis az oldala ill lehet kapni plexi oldallapost is de olyan kis plexi van rajta h azt plexicskének hivnam..
en vagtam ki es plexiztem be..
a kepek kozott ez is lathato..[ Szerkesztve ]
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
pee13
senior tag
válasz Undoroid #6234 üzenetére
Van benne egy mozgatható keret, amibe 12es venti fér, és oda rakod magasságbana hova jól esik. Kb 12k-ba fáj egy ilyen kuckó, és nem plexis. Van belőle egy drágább verzió,a hol egy bazi nagy venti figyel az oldalában, hát nálam pont az a lényeg hogy minél kevesebb és halkabb ventit lásson a gép, szóval nekem az egyszerű van.
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
pee13
senior tag
válasz Undoroid #6232 üzenetére
Képzeld csak el,hogy mi történik a gépeddel,ha netán összekötöd a tápod 5 és 12V-os kimeneti ágát?!
Megmondom: kikapcsol.
Nóném táp kikapcsolt, utána a rajta lógó p2 lap elindult. Pont egy mai erős védelemmel ellátott táp ne tenné?"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
Slipandris
tag
válasz Undoroid #6220 üzenetére
Huhh
A baj ott van, hogy a pwm-es ventimet ami a vga-n van amúgy, kőkemény 3 napja vettem
Jól összehoztam.
Pénz nincs, miért lenne?ezt néztem még, ezen egyszerre lehet az 5 és 7,5v-t vinni ilyenkor vagy csak 1-et?
De egyébként hova találták ki a pwm-es ventit? Hova lehet azt bekötni? 1 helyem van de az procié.
chaos
!44!444444!!!!!!!négy
-
Slipandris
tag
válasz Undoroid #6218 üzenetére
Direkt raktam így, elégedett vagyok a számokkal, tehát jó ez
Először fordítva akartam én is.Zalman fan mate 2-re gondoltam most, utána pakolni egy y elosztót, meg talán még arra is 1et, (nem vagyok épp fizika zseni, lehet olyat?) mert 3 hűtőt kéne lassítanom!
PWM-es az egyik ventim, de az alaplapon csak 1 4pines csati van, az kell a procinak.
Mit csináljak ilyenkor? Át lehet állítani hogy az ne a proci hőjének függvényében küldje az áramot? Mert akkor mindent máshova kötök és készkicsit off, paff
!44!444444!!!!!!!négy
-
barnam_
nagyúr
válasz Undoroid #6189 üzenetére
Köszi az elismerést, az első 2x1GB-t még 22k-ért, a második kitet 8700Ft-ért vettem
Korábban olvastam egy pasztákról szóló tesztet (talán radikalmod.hu vagy subcooling.hu, nem tudom), ott ez a paszta kb. közepes teljesítményt nyújtott.
Nem tudom hogy milyen az IHS, nem nézegettem, de ránézésre normálisnak tűnt. A hűtő cpu-val érintkező felülete nem tökéletes már, a sok le-és felszerelés után 1-2 kisebb karc van rajt, de nem homorú/domború. -
barnam_
nagyúr
-
nagyúr
válasz Undoroid #6161 üzenetére
"...ha már ennyire belelendültem a gányolásba,akkor szétkaptam a gépem CPU-hűtőjét és a benne található,2db. szép,kék MAGASFÉNYŰ LED-et megismertettem a kedvenc precíziós oldalcsípő fogómmal... "
Ezen jót derültem.
Én meg szenvedek, hogy szerezzek egy 12-es PVM-es ventit!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
pee13
senior tag
válasz Undoroid #6166 üzenetére
Nálam a power led épphogy világít, azóta kapott még egy adag szigcsót, így már csak olyan mint egy kék festés. HDD led meg jó ha van, legalább látom ha valami cseszegeti a gépet.. Átmentettem volna kikapcsolható világítással az analóg hdd cuccost, csak nem illett volna a ház elejébe..
-
pee13
senior tag
válasz Undoroid #6161 üzenetére
Gondolom jó barátságot kötöttek a fogóval a ledek!
HALÁL A VILÁGÍTÁSRA!
Nem tudom mitől, de egyre jobban utálom ha világít egy gép. Pedig én is úgy kezdtem a modot, hogy zöld harisnya kék neon.. Harisnya most is lesz, csak fekete.. És akkor fogsz belátni a gépembe ha leveszem az oldallapot"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
Undoroid
őstag
válasz Undoroid #6007 üzenetére
Sziasztok!
Ismét bevetettem a gányolók egyik titkos fegyverét a fekete szigetelő szalagot! Régóta "bökte már a csőröm" az egerem pirosan világító oldala és görgője!
Ugyan ez csak nem a 3G-s változat,hanem a régebbi kiadás,amin piros fények voltak!
Belül kibéleltem a megvilágító LED-et és környékét,a görgő külön LED-jét pedig fekete zsugorcsőbe rejtettem el!Eredmény: Kiváló!...ha már ennyire belelendültem a gányolásba,akkor szétkaptam a gépem CPU-hűtőjét és a benne található,2db. szép,kék MAGASFÉNYŰ LED-et megismertettem a kedvenc precíziós oldalcsípő fogómmal...
Képeket sajnos nem tudtam csinálni róluk...
Lassan vennem kéne egy új fényképezőgépet!
Üdv: Undoroid
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
nagyúr
válasz Undoroid #6133 üzenetére
Olyan jó hűtése, mint a 8800-ás GTS G80-nak semminek sem volt (és szerinetm nem is lesz )! Azért szeretném rábiggyeszteni a Te módszereddel, mert van egy előlapi hőmérőm és így pontosabb eredményt tudna adni (a ventiket is ez vezérli és így időben felpörgetné)!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Klemens
őstag
Az igen! Szegetelőszalag rulez!
HUN_or: Gyaaaaa! ez fájhatott.
Ma végre átvehettem eme csodát. Fajin kis masina és van ám súlya.
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
-
Zefír
őstag
Picit sokáig írtad ezt a HSZ-t!!
Nah srácok van egy rossz hírem én vagyok Zefír negyedjére késem le a nyereményeket.
Szóval enyém a nyeremény és a riszpekt!!Én adok 1pár hangszórót 1 csomag szöget egy vadonatúj spirálfüzetet meg 1 sata kábelt a kecóért
6000.HSZ flesh!
-
-
Undoroid
őstag
válasz Undoroid #5586 üzenetére
Sajnos nem volt időm megcsinálni az elektronikát! 'Bolondok háza' volt a héten a melóban és nem jutott rá idő!Talán most hétvégén összerakom!
Üdv: Undoroid
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Petiapó
tag
válasz Undoroid #5554 üzenetére
használhatnál esetleg egy késleltetett relét is, ami akkor old, ha feszültséget kap, de azt csak 1-2 másodperc múlva (annyi meg elég, hisz ha kézzel meglököd is elég neki, pedig az kevesebb, mint 1 sec)
szal a vezérelt kört rákötöd a 12Vos ágra, azt a ventire, így 1 secig 12őt kap aztán egészen addig amíg nem áramtalanítódik a gép ezen már nem lesz feszültség...
már csak azt kéne megoldani, hogy amíg ennek az ága zárt állapoban van, addig a csökkentett (állandó) ágon ne legyen áram, hisz akkor visszadumálhat a 12V, ami nem biztos,hogy jót tesz a tápnak.
De ha leírod, mi hogy van kötve, szívesen agyalok egy kicsit (nem vagyok profi, de lelkes netről tanuló vagyok... )[ Szerkesztve ]
...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...
-
j.bravo
addikt
válasz Undoroid #5556 üzenetére
Akkor rosszul extrapoláltam a vinyótápról ott ugye sárga=12V, piros=5V, fekete=GND.
Egyébként tényleg, mintha amíg csak 2 drót volt, addig piros-fekete lett volna... de már öreg vagyok, a cavintont is mindig elfelejtem bevenni, és amúgyis késő van.
Szóval akkor a pirosra esetleg...?[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
johniee
senior tag
válasz Undoroid #5532 üzenetére
Erre gondoltál? http://ph.hangya.net/terkeph/
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
geprombolo
őstag
válasz Undoroid #5467 üzenetére
Láttam már XP-t telepíteni 266MHz-es proci fölé, még ment is, csak lassú volt (a minimum követelmény arra vonatkozik, amikor valamit normál paraméterekkel akarsz futtatni. Döcögni elég a fele). Két procival repülne, az tuti. Nekem is van régi alaplapom, megy is, majd teszek fel képet. P1-es, Cyrix procival, meg PII-es komplett Compaq gép, ha jól emlékszem 433-as procival. A Compaqban nekem is AWE64-es muzsikál
[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Zefír
őstag
válasz Undoroid #5355 üzenetére
120as cooler van bent. egy termaltake xp 120at hűt .
A tápom az szellőzik,ha meg nem hát most úgyis vár rám egy az ipon raktárában csak elkell érte mennem!_____________________________________________________________________________
Hát srácok nem olvastam vissza a topikot mostanában csak bele-bele néztem pár hszbe
Hamburgeres,mobilos,monitorlehajtós, kerekes, egeres, Gányszakkörös, kötegelős,dremmeres mit akartok?
Írjad le geprombolo kolléga az elképzelésedet!_____________________________________________________________________________
Urak ne futtassatok! Annyira nem nagy cuccok a moddjaim!
-
Klemens
őstag
válasz Undoroid #5290 üzenetére
Nekem csak annyit mondott, hogy hengerből (is) lehet meg 4 befogópofás tokmánnyal.
Ő sem tegnap kezdte az ipart.
Azért Nice a gép (mármint a Te géped). Én szeretem ha csili-vili, de persze a "60db" led meg "15db" neon, 5 féle színű kábelek meg az ilyenek...az már túlzás...
Nálam maga a 2 neon az ami nagyon vakít, de az oldallap pont úgy lesz megcsinálva, hogy az oldallap a neonokat takarja, így majd nem fognak vakítani.
Engem tényleg nem zavar éjszakánként, mert egyáltalán nem megy."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
-
Klemens
őstag
válasz Undoroid #5250 üzenetére
Juj, majdnem elfelejtettem.
Megkérdeztem a tanárt, azt mondta, hogy nem egy nagyon nagy ördöngőség megcsinálni.
A lényeg, hogy egy bizonyos késsel kockát lehet esztegálni és abba pedig még1 kockát ami ráadásul még mozog is.
Én csak azt nem értem, hogyha a megmunkálandó anyag a tengelye körül forog, akkor abba hogyan lehet egyeneset vágni a kockának?"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
sNORh
addikt
-
bandi210
aktív tag
válasz Undoroid #5057 üzenetére
csak helyeseltem
Na szóval a haverom éppen 50eseket akart hamisítani de közöltem hogy többe lesz a hús mint a leves
szóval beoltottam
na de a passzív gépre én is kiváncsi léennék!!!By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
pee13
senior tag
válasz Undoroid #4926 üzenetére
Zefírnél nem megy az új cod mert viszik a videókariját
Nálam viszont megy, és szerintem elég nagy csalódás a többihez képest.. Vannak benne jó mozzanatok, de nincs emg az a cod fíling.."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
mokus1
addikt
válasz Undoroid #4291 üzenetére
Szia!
Nem vagyok egy elektronikai zseni de!Ha megnézed a kártya fogyasztását akkor az kb 130W! Szerintem van a karin valami ami áttranszformálja vagy csinál valamit mert ha nem akkor 1,32V*30=40W lenne ami azért jó lenne nekem de nem reális.
De te is látod a jobb alsó sarokban 78A folyik át a VRM-n. Pedig ez Idle. -
kételkedem
addikt
válasz Undoroid #4113 üzenetére
Sorkapocs power!
A hőmérő megoldás tetszik, bár annak nincs túl nagy jelentősége, hogy a ház levegője milyen meleg.
Az aljában az a táp bordával hűtött valami az tunerkártya? Ennyire melegszik, hogy külön borda kell neki?Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest