Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani_kp
addikt
válasz Stirbi #15260 üzenetére
Köszönöm !
Az új kuckó egy Cooler Master Elite 335 black .
https://ingatlan.com/33821564
-
Tubi2
senior tag
válasz Stirbi #14857 üzenetére
semmi baj, de senki nem tud meggyőzni, hogy alakítsam vissza. meg igazából hely se volt így a három vinyónak, azért jobb neki lent.
A fogyasztásról nincsenek adataim, csak belegondoltam, hogyha valami nagyon melegszik, akkor ott energia megy kárba...- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
draco31
veterán
válasz Stirbi #14762 üzenetére
az már úgy veszett, lehet nem látszik, de volt reszelve. egyenlőre a holnapi nagytakarításra koncentrálok, épp egy kompresszort keresek haveri körben. aztán ki tudja, lehet lesz valami külső csinosítás.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
pee13
senior tag
válasz Stirbi #14321 üzenetére
Nem értek hozzá, csak alap szinten. Egy panelt tervezni nem nagy ördöngősség. (amúgy van benne 3 hiba, de jókor veszem ám észre)
Én csak utánépítek, nem tervezek."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
Scaevola
tag
válasz Stirbi #12713 üzenetére
Ilyesmit vettem Giannitól, de nem tudom a nevét.
Csak egy kritériumom volt... legyen rajt' 6-pines VGA táp.
Egy volt, a másikat átalakítóval oldottam meg.7-10e ft tényleg nem drága egyébként (bár a drágaság relatív), de mikor elkezdem a "naaagy" számítógépvásárlást (4-5 évente) 1-2 hónapig nyálazom a teszteket, felzárkózom procikból, memóriából, majd belövöm a számomra ideális ár/érték arányt.
általában 120-140 e Ft-ot szoktam elkölteni ami egy alaplap, egy cpu, egy vga, egy hdd, és ramok egyvelegéből áll.De amikor már 10-20e Ft-tal túllépem a határt, olyankor már tud fájni még plusz 10-12e Ft egy táp miatt. Biztos ismerős a szitu, mikor kinézel egy VGA-t, de a felette lévő "csak" 5er Ft-tal drágább, s egy hét győzködés után amellett döntesz, de aztán jön a hezitálás, hogy ha azt veszed, akkor már csak 3e Ft kell mellé s akkor már 2x annyi ram van a VGA-n, ahhoz képest, mint amit először kinéztél... stb.
S ez van HDD-nél is.Egy szó, mint száz... nem vagyok smucig, de tápot a lehető legkevesebbért veszek csak.
Még az is megfordult a fejemben, hogy 2db 400-as táppal dolgozzak (hely van hozzá), de igazából nem mertem megcsinálni.
oltogattak, hogy a feszültségkülönbség odab@szhat a dolgoknak.apex
-
Scaevola
tag
válasz Stirbi #12705 üzenetére
2 magos proci van benne 2500Mhz-cel, de annak van külön csatija oda van bedugva.
A 24 pin tényleg csak opcionális.Mikor ezt a gépet raktam össze, gondban voltam, mert mindent megvettem, s mikor megláttam a VGA-n a két db 6 pines csatlakozót, kicsit betojtam, hogy újabb tíz ezrek fognak kicsúszni a kezeim közül tápvásárlás címen.
Nos... egy 4e Ft-os táppal megy az egész kóceráj, 4Gb ram, egy E5200-as proci, két vinyó, egy SATA egy PATA, és egy XFX9800 GTX+
Nem nyálverés, csak jelzem, hogy mi mindent elvisz a kis fostalicska táp.
A ramok rendesen alultápláltak, nem tudom, hogy mi lenne, ha 1600 Mhz-en pörgetném... nem tudom, mekkora telj. felvétellel jár mindez.Moha, a hűtésről annyit, hogy van benne egy combosabb cpu hűtő, aminek a kábelét elvágtam, s egy kis ellenállással belassítottam, hogy kussban legyen.
most ezret pörög (a 2800 helyett) de már azt is próbáltam, hogy egyszerűen lehúztam a ventit... simán ment tovább.
A hőcsövek nagyon tudnak.[ Szerkesztve ]
apex
-
geprombolo
őstag
válasz Stirbi #12650 üzenetére
Én is lehidaltam, amikor megláttam. Itt találtam, van durvább is!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
pee13
senior tag
válasz Stirbi #12642 üzenetére
Engem pl borzalmasan zavar a gép hangja. A vinyóé még inkább, mivel kattog, és kihallom a 7200as fordulatot.. Viszont ezzel a QD-val egyáltalán semmi hangja nincs, csak ha rátapasztom a fülemet a házra.
geprombolo: Ez teljesen zárt, ebben rejlik az igazság, ezért iylen halk. Valami vastag hővezető, ámde hangelnyelő szivacsréteg között ücsörög a vinyó, a doboz magam meg kb 2 milis alulemez. Oldalt gumi bogyók csavarmenettel rezgéscsökkentésre.
Igazából hűt is valamennyit.. Csak a nagy hőtermelésű vinyóknál fuccsol be a dolog, pl raptor 10k rpm. Meg mondjuk egy maxtort se raknék bele..Ára az nagyon borsos, bár én pont kifogtam egy jó vételt.. 6k volt használtan, postával. Ennyit megért szerintem.
[ Szerkesztve ]
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
sptkyle
senior tag
válasz Stirbi #12522 üzenetére
Hát (bár ennél sokkal rosszabb fogadtatásra számítottam), többeknek tetszett Scully szamurály-os gépe, ezért ugy gondoltam megosztom ez előző 2 gép (ez ugye a 3. volt) összepacsmagolását is. Nem lett egyik sem tul látványos, de első próbálkozás volt mindkettő.(itt jelenteném ki ismét, hogy tudom hogy nem tul igényes munkák, és nem is épp modding, de a végeredmény álltalában jobban néz ki mint a kiinduló alapanyag)
Cart gépe eredetileg szétkapva
Cart Etnies háza (nem sok extra.. alap ezüst, oldalán és az elején csillogós kék.. nem annyira látványos, de az eredeti müanyag megsárgult részekhez képest...)Az én régi házam (nem tul pofás)
Kyle Fox háza (bár eredetileg nem ilyen akart lenni.. a mai napig zavar , hogy az oldallap pl csak simán le lett fújva 1 színűre.)Ezek a fentebb linkelt szamurályos ház előtt készültek. Kevésbé látványosak, ráadásul első próbálkozások voltak. Csak gondoltam ezt is idebiggyesztem, hátha valakiben sikerül felkelteni a firkálási vágyat.
Voltak ezek ugye, aztán a fenti ház, aztán lett egy szekrény amit összefujkáltunk, és kicsit kicsinosítottunk.(szerintem szép lett.. képek nincsenek róla sajnos)
Egy bukósisak.(amiben mondjuk nem nagyon volt semmi extra. Metálszürke alap, két ezüst csík köpépen végig.. erről sincs kép)
És végül mégegy gépház.(ez szintén az enyém volt, csak 2-3 évvel később.) Belseje matt fekete lett, az oldalain és az elején egy vörös-citromsárga színátmenet, és felirat. Sztem ez sikerült a legszebben. Erre büszke voltam. Sajnos erről sincs kép. :'( Illetve eredeti elgondolásban ez a ház tényleg kapott volna egy nagyobb átalakítást, ami sajnos anyagi, és szerszámhiányok miatt elmaradt.)
Persze a pro modderek előtt még mindig le a kalappal. Nem győzöm hangsúlyozni , hogy amit mi csináltunk, csupán egy kis csinosítás.. amatőr módon. Ha modding érdekel valakit (nem tudom lett e már linkelve), akkor például Takemoto kolega ajándékba készített Hello Kitty-s remekművét (nincs még teljesen kész) tudom ajánlani. (az egész folyamatról vannak cikkek)
És jó gányolást továbbra is."Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
I.P@trick
csendes tag
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Stirbi #12473 üzenetére
fhu ez a vizes táp flesh, leirnád hogy müködik? stb
Hogyan működik? Nem értem a kérdést, szal irkálok pár dologról a táppal kapcsolatban.
Nah ez elég hosszú lesz...
Elsősorban olyan tápot választottam, ami nem a vargáné és társa kategóriába esik, tehát ha már belefeccölök valamibe egy csomó munkát, az nehogymá egy év múlva kimúljon a gépben. A képtárba a képek 2006 már. 28. -án kerültek fel, tehát azóta müxik a cuccos... Szerintem jól gondolkoztam...
Az átalakításra kiválasztott táp másik nagy kritériuma az volt, hogy átalakítható legyen a dolog, tehát beleférjen egy-egy vizes blokk a tápba, a tápegység komolyabb átalakítása nélkül. (Ezek szerint ez nem számít komolyabb átalakításnak? )
Tehát nekiálltam végigtúrni a netet hasonló tesztek után: [link] Amik alapján bele lehet kukkantani a tápba, és nem akkor szembesül az ember a valósággal amikor szétbontja a méregdrága vadiúj tápot. Szal a választás erre a tápra közel sem a véletlen eredménye.
Ennyit arról, miért is a Chieftec GPS-450AA -t választottam.Az átalakítás lépéseiről nem akarok külön írni, azt hiszen a képtárban a képek magukért beszélnek: [link]
A lényeg: Vízzel leginkább a hűtőbordákon levő fő elemeket lehet hűteni.
Az átalakítás során illdomos minden elemet ami ide volt szerelve, a vízhűtésnél is felszerelni. Gondolkoztam azon is, hogy hőhidakkal megpróbálom a nagyobb teljesítményű elemek hőjét átvinni a vizes blokkra, de beleütköztem egy apró problémába. Nevezetesen, hogy hogyan oldjam meg a hőátvitelt, és az elektromos szigetelést egyszerre, esetenként 300V-os csúccsal. (akkor még nem ismertem a CONRAD-nál kapható fóliákat) Szal maradt a víz-levegő kombináció.
Szerencsére a blokkok magassága maradhatott ugyanakkora mint az eredeti léghűtésnél, ezért megmaradt a venti helye a házon belül, ahova frankón belefért egy légterelő [link] ami a kívülre szerelt venti légáramát a doboz belsejébe tereli, (ott van a táptrafó!!!!) és onnan gyakorlatilag az alkatrészek között jut ki az a kevés cug amit a 7V-ról járatott venti kelt.
A légterelő kényszer 5letét az adta, hogy első körben a venti a helyére került, de ha azt akartam hogy halk legyen a táp a trafó részénél pár perc alatt sütősre melegedett a doboz, ha pedig megemeltem a feszültségét hogy rendesen hüljenek az ott levő alkatrészek szinte ugyanolyan hangos volt mint előtte. Szal feleslegesen dolgoztam egy csomót. Ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha az a "kevés" levegő úgy áramlana ahogy én akarom? Szal belekerült a légterelő, és most ugyanarról a 7V-ról amiről előtte sütött a cuccos, szinte hidegen hangtalanul müxik.Tehát kb ennyi ami hirtelen az eszembe jutott
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
geprombolo
őstag
válasz Stirbi #12449 üzenetére
Egy winyó, ami a PCI hüvelyből kap áramot. 3,5"-os, hogy kis helyet foglaljon. Nem akkora hülyeség, mint elsőre látszik. Nagyobb
Ha hely szűkében van a tag, de van szabad PCI helye, akkor ezt neki találták ki. Amúgy tényleg drága játék hülyegyerekeknek.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
pee13
senior tag
válasz Stirbi #12143 üzenetére
Tudom, azt csiripelik a madarak, hogy kefír keményen dolgozik. Kajajegyért is csinálja, és számlát is tud adni "Kedélyjavító szolgáltatás" néven. Úgy hallottam, hogy délelőtt a rákóczi tére fogadja az ügyfeleket, délután már csepelen, a játszótér mögött.
[ Szerkesztve ]
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
MODERÁTOR
válasz Stirbi #11264 üzenetére
De az #11259-ben írtam is
Majd úgy akarom, hogy valami műanyagdarabot ferdén beteszek alul, felül a nyílásokba, és aztán természetesen erre is megy rá a szövet.
Na és akkor újabb elborlt ötlet, hogy a két kapcsoló a ventiknek az alsó berakott ferde részen lesznek
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
-
Zefír
őstag
A pillanatragasztót felecsdel!!!
1. törik mint a szar..1szer belerugsz a házoldalába és kiesik.
2. ilyen fehér színe lesz a plexinek tőle, megmarja.Ha nem akarsz csavarozni akkor próbáld szolóval.
De ne sújozd le nyagon mert minél vékonyabb a sziló réteg annán gyengébben fog. -
kriszbon
őstag
Gondoltam mást is érdekelhet A másikat is végig olvasom ha lesz időm, meg normális net kapcsolatom, mert az utóbbi időben átment környezetvédőbe, és állandóan lebomlik
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
nagyúr
Vigyázz, mert a tápban a nagy kondik töltve maradnak még jó ideig! És nagyon nagyot rúgnak! Ha kihúztad a tápot a 220-ból de még nem szedted ki a gépből, kapcsold vissza még a géped 1x2x és ez kisüti. De azért óvatosan a nyák taperálásával![ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
pee13
senior tag
Valószínüleg fordulat szabályozott a tápod, szóval ha belerakod a 800rpm-es ventit egy oylan feszültségre, amin a régi kb 500at pörgött, akkor nem lesz hűtésed egy darabig Simán kihozod az új venti kábelét ahol jönnek a tápkábelek, és rádugod a lapra.
-
Undoroid
őstag
Szia!
Lehet,hogy kellene...de az a kopter csak akkor megy(és csak 5V-on),ha a gépházban(videókártyán) a levegő hőfoka átlépett egy előre beállított értéket! ...és addig megy,amíg le nem hűlt...ezután a kopter elmegy "pihenni" !
Üdv: Undoroid
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
z0d1AK
nagyúr
nem állnak a ventik, hanem a fényképezőgép zárideje olyan kicsi, hogy olyan rövid időtartamot örökít meg, amin nem látszik jelentős mozgás.
Egyébként mit szeretnél, forogjon a kép közepén a 2 venti?
Pisti meg jól mondja, látszik is a venti, és csak 1 van ott| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Pista0001
addikt
Stirbi és Zefír: Ha alaposan megfigyelitek z0d1AK gépét, a procihűtő fölötti kék fény szerintem legalább 1 db (vagy talán 2 db) ventilátorra utal. Tudjátok, a Cooler Master CM 690-nek a tetején is van két hely...
Szerk.: upsz, nem görgettem végig
Szerk. 2: ja, és a vaku "megállítja" a ventit... mármint vizuálisan.
[ Szerkesztve ]
-
bandi210
aktív tag
XDXDXDXDok..akkor van szemed a dologhoz
hát ennyit a dologról..mpndjuk énm azt a fura ragasztást vagy vmit zóval a fekete bizbazt nem értem..olyan mint az óócsó reklámbizgé a buazokon..szóval az a ragasztható fólia..nem épp szép..de hát mindegyBy Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
bandi210
aktív tag
az a titkok homályában eltüntetődik illetve létrejön
na szóval azt az előlapi kis bigyós réseken beszívhatja..de nem bírod elképzelni hogy mennyire tele van szellőzőhelyekkel egy ház én már tudom..haveromnak a házát totál leragasztottuk(neki is aerocool aeroenine je van csak 2es)na és erre az első turina forgott tovább!nem volt semmi levegőbeáramlás de a turbina mögötti 12cmes ledes venti mégis meg tudta vhogy vmilyen légáramlattal forgatni a turbinát..mondom szép..+7fokot értük el és egy joo nagy leqráast azért mert elhasználtunk 2tekercs ragasztót(nem a kisméretűből)és még 3csomag folpack-ot
húú ez hosszú lett..na mindegy..most vetem észre ezt a hsztBy Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
Alienwar
tag
-
z0d1AK
nagyúr
a kártya végében alul vannak fetek, vagy nemtom mik, amiket érzem hogy melegednek, és sztem arra ír ki 48-49fokot az everest, és csak azért tettem rá a hűtést. a biztonság kedvéért kaptak ramsünit is, úgyahogyhogy ráment...
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
-
z0d1AK
nagyúr
szerintem a házi gányolás témájába belefér a következő kép: [link]
épp a szilikont akartam kinyomatni hogy berajam az oldallapba a plexit, de annyira régi már, hogy eléggé megkeményedett, méghozzá annyira hogy el is sikerült törni a pisztoylt.
Stribi: fog menni ez a szerkesztgetés, csak még annyit esetleg hozzáteszek, hogy tedd offba ami nem a témához kapcsolódik, és akkor minden okés(de ez sem kötözködés )| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Foglalt név
addikt
Legalább háromszor kértem, csak azt, hogy mellőze a hangnemet, amit megütött és kb. 5 helyről szedtem ki tőle olyat, amit nem kellett volna leírni. Azt hiszem, ez elég lehetőség volt részéről a korrigálásra. 6 óra pihenőt kapott, reggel úgymond tiszta lappal kezd. Remélem addigra alszik egyet és nyugodtabban tér vissza.
-
Zefír
őstag
Ott kifogom olvasztani a plexit forrasztó pisztojjal.
ÉS minden olyan helyen ahol 2fa ill fa és plexi érintkezik ragasztok ilyen szalagot amit az ablakba szoktak tenni hogy ne fújjon be a szél..[ Módosította: Foglalt név ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest