Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz rlazol #22079 üzenetére
mostani (01.12. - 01.18.), interspar újság /14. oldal / aprócikk:
115x2.5x22.2 mm
99,- ft.
a szimbolikus(?) fotóból ez vehető ki: "MP META"
szerintem hozzá védőszemüveg, sisak használata kötelező....lehet, hogy erre gondolt...
(flexelésből nem, de szórólapból jó vagyok....)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Wind-Storm
őstag
válasz rlazol #21815 üzenetére
Egyébként épp van nálam valami hasonló AMD-s lap ami ugyan elindul de a ráintegrált speaker „klikk"elget ütemesen.
Ez egy teljes konfiguráció memóval.
A lap egy GA-K8RS482M
Ezek szerint Socket 939-es ez is.Lehet a proci sült meg vagy a lap ment trapára, memók meg vga biztos jók..
[ Szerkesztve ]
-
-
Wind-Storm
őstag
válasz rlazol #21802 üzenetére
Érdekes..
Proci hibájából adódóan is szoktak ilyet csinálni a lapok.
Vedd ki a procit és próbáld meg úgy beindítani, illetve tedd vissza és try még egyszer.
A BIOS reset gondolom már alap dolog és megtörtént, de azért leírom a biztonság kedvéért.
Elemet érdemes kivenni mondjuk egy percre aztán visszatenni.[ Szerkesztve ]
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz rlazol #21799 üzenetére
Valahogy nem sata csatlakozó bajnak tűnik. Na nem is dugsz rá vinyót a bios postig el kéne jutni.
Egyszer jártam hasonló módon, átköltöztettem másik házba a konfigot és se kép, se hang. Proci, memó kiszed, újra összerak és ment.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
szab.tam
nagyúr
válasz rlazol #16408 üzenetére
az is megoldás lenne, ha találnék valami fúrkáló, (maró?), embert aki ementálisat játszana némi kpért az eredeti fedlapomon... (csak hát ez többszáz lyuk lenne....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz rlazol #16408 üzenetére
milyen kategóriában???
és az merev? mert ugyen nem hajolhat lefelé....nekem a 6szög eszembe sem jutott, négyzet, téglalaphálóra gondoltam elsőre. de igazából tök mind1...
[ Szerkesztve ]
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz rlazol #16198 üzenetére
Már néztem a megoldásodat, nekem is jó lett volna, mert csak 4 5.25-ös helyem van. Abból hármat lefoglal a vízhűtés, egyet a dvd, és emiatt az egyik hot-swap helyre kell betákolni a kártyaolvasót. Csak nem volt kedvem a Supermicro házat szétvágni, meg valahol (még az eladónál) elkavarodott a cpu-hűtőblokk rögzítése, és még azt is építeni kell, és inkább már használnám. Komolyabb retkelést, majd ha kész a műhely.
Egyébként gratula hozzá!
M
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz rlazol #16198 üzenetére
Majd csak akkor fényképezem, ha már teljesen kész. Még várom a CPU-t, hogy a hűtőt fel tudjam szerelni. Meg van egy olyan előlapi egységem (kártyaolvasó, firewire, usb, esata), amit az okos tervező úgy talált ki, hogy a 3 db bő egy méter kábelt végigvezetem a gép belsejében, aztán kidugom a hátulján, aztán vissza az usb/firewire portba. Miközben az alaplap tele van kb. 30 cm-re az előlaptól üres csatlakozóhelyekkel.
Most azzal gyakorlatozom, hogy beszerezzek kék és piros (ha már csinálom, legyen színhelyes) alaplapi tüskesorhoz való lengő csatikat. Nem mind ha feketét bárhol lehetne kapni...Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz rlazol #12837 üzenetére
A táp témához írnék annyit, hogy a karácsonyi viharokat a párommal simán végigvideóztuk hiába "kumkodott" villany. a csifti táp (GPS-450AA)simán vitte a cuccost, amíg a fogadott fiam gépe a noname táppal 2-3 percenként kiakadt... Szal no koment..
Pár kép a tápról és az átalakításáról... [link]40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
vlaci79
senior tag
válasz rlazol #12822 üzenetére
Elől, hátul és a másik oldalt nincs semmi változás.
2 dolog még hátra van, de azt utána van értelme megmutatni.
Régi tápkeret kidobva. Alaplapi tálca megfordítva stacker előnyei.
Némi meló azért volt a lemezvágó ollóval kb 10cm hosszan kellett talán 1 mm széles lemezélt levágnom. Vágás nem látszik kívülről se belülről egy másik gyári lemez takarja.
Vga végre nem fűti a cpu-t
Képen a felső táphelyen egy kibelezett tápegység van, csak egy 12 cm venti került bele.
Raid vezérlő kapott egy alternatív hűtést régi Zalman vga hűtőből összelegózva.
Plexihez hasonló anyag (bár ez hidegen hajlítható) meg térelválasztó szerepet tölt be.
2 külön légtérként viselkedik. Parafa zajcsökentő szerepet tölt be.[ Szerkesztve ]
-
-
geprombolo
őstag
válasz rlazol #12653 üzenetére
A legbiztosabb, ha felveszed Barthezz2 kollégával a kapcsolatot, első kézből tud informálni a hogyanokról. Magam részéről annyira emlékszem, hogy két anyagból csinálta a mintát, az egyik vastag szövet, a másik szövet alapon bőrutánzat. Az eredmény szép lett, pedig ez az első ilyen próbálkozása.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
j.bravo
addikt
válasz rlazol #12653 üzenetére
A palmatex szerintem is jól hangzik, ha fel tudod hordani vékony, egyenletes rétegben, mondjuk ecsettel vagy hasonlóval. A nagykönyv szerint ugyan mindkét ragasztandó felületet be kell kenni, és pár perc várakozás (amikor a felülete már "bőrösödik", kicsit szárad, de alatta nem) után összenyomni; de ha csak a fémet kened be, és pár perc szikkadás jól rásimítod (valami száraz festőhengerrel pl) a szövetet, szerintem jó eséllyel működni fog. Egy próbát megér.
Ha nem nagy a felület, akkor talán a kétoldalas ragasztószalag is működhet.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
geprombolo
őstag
válasz rlazol #12640 üzenetére
Barthezz2 kolléga művészkedte ezt a cuccost a gépe oldalára Pattex Palmatex-el.
Állati lett az avatárod
Pee: minden hűtés nélkül? Vagy csak a kép nem árulja el az eldugott ventit?[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
-
sptkyle
senior tag
válasz rlazol #12560 üzenetére
Ez sima sata csatlakozó. Sata connector, vagy sata socket a googliba, és hajrá. Ilyesmiket fogsz találni. (sorry, most nincs türelmem keresgélni)
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz rlazol #12497 üzenetére
Kétkomponensű javítógitt. Autószerelők használják nagyobb karosszériahibák, roszzul sikerült illesztések, mélyebb horpadások, durvább hegesztési nyomok eltüntetésére.
Gyak minden olyan helyre, ahova a késtapasz, vagy a szórógitt kevés.
Autósboltokban, autó fényezéssel foglalkozó helyeken érdemes keresni kétkomponensű javítógitt néven.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
valory
tag
válasz rlazol #12484 üzenetére
ráklikkelsz oda, hogy valory1984 galériája
kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)
-
sptkyle
senior tag
válasz rlazol #12484 üzenetére
Hát ilyen kis méretű sínt (mint pl amit rendes fiókokhoz lehet kapni) még nem láttam. Bár körbe lehet nézni az OBI-van, vagy Baumaxban. De én azt mondanám, hogy ha a sínt (vagy csak a borítását) fényes felületű müanyaggal oldod meg, akkor sztem nem lesz gond a csúszással.
"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
-
geprombolo
őstag
válasz rlazol #12424 üzenetére
Gányolj össze valami csigarendszert, gumival. Aztán kérjük a képeket!
Mondjuk sokat lendítene a dolgon, ha nyomnál nekünk egy képet, hogy hova akarod a cuccot és mit akarsz vele visszahúzni. Mondjuk kicsi szerkezet egy régi vekker rugós csévéje, azt megspécizve kicsi és erős dob lenne, amire feltekered a visszahúzó "madzagot".[ Szerkesztve ]
-
sptkyle
senior tag
válasz rlazol #12422 üzenetére
Olyan mint mondjuk egyes kenyértartókon van?
Mert akkor mondjuk veszel egy kenyértartót, és leaplikálod
Vagy nekem pl volt olyan ősrégi cigitartóm, amin volt ilyen elhúzhatós kis ajtó szerű valami. Az lapocskákból volt. Más használati tárgy nem jut eszembe amin ilyet láttam. Vagy nem is ilyesmire gondolsz...
Esetleg valami lego modellben hátha van ilyen elem.[ Szerkesztve ]
-
sptkyle
senior tag
válasz rlazol #12417 üzenetére
Nekem is ment már szét pont ilyen átalakítóm, de én simán kidobtam. Nem mertem megkockáztatni, hogy valami kókányolás következtében elvigye magával a vinyót is.
Te most vagy profi vagy, vagy csak nagy az önbizalmad. De gratula hozzá"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest