Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
Fúrókészletemnek elkészült a tartója.
Már előtte is volt több amit én csináltam, egy sima 40-es bakelitlap amibe simán csak be van furkálva és beállítva. Aztán ajándéknak is készült egy amin már volt polikarbonát burkolat. Ezt fejlesztettem tovább a képen láthatóra ami bakelit alap, és polikarbonát burkolat, ez forgatható is mert van keresztbe rakva tartó így nem esnek ki.
Ezután mivel szeretem a polikarbonátot mint anyagot egy teljesen ebből készültet akartam megvalósítani, amit már régen elkezdtem de ma befejeztem.
Alapja 3 réteg amiből 2 átfúrva, oldalai marógéppel készültek szóval elég pontos. Élőben nagyon brutálisan tetszik nekem, szép átlátszó csak a fém csillog benne. (3 fúró nincs benne azért hiányos)
Már tudom mivel lehetne fokozni, ebben nincs keresztben tartó (nem testzene mert rontja a látványt hiába praktikus) de az alsó lapba betudok építeni kis krómozott mágneseket minden darab alá. De lehet ezt egy teljesen új tartónál fogom alkalmazni.
[link]
[link]
[link]Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
creation
senior tag
Majdnem, a nyomtatási hulladékokat szelektíven gyűjtöm, mert csinálni akarok egy filament készítőt. Van pár futó projectem, azoknak nyitottam dobozokat és szelektáltam az alkatrészeiket azokba.
A többi amit "kipucoltam", a helyére került (egy másik szobába)A házikó felújítás alatt áll, ha kész leszek a nagyszobával, az előszobával, a konyhával meg a fürdővel, akkor jön a dolgozós szoba. Akkor fog kiköltözni a sarokból minden. Még a számítógép is. Nem akarok számítógépet abba a szobába, ahol aludni fogok..
[ Szerkesztve ]
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
addikt
válasz DonElvis #58284 üzenetére
"Ezt leírni szerintem tovább tartott mint megcsinálni :-)"
Köszi..
Kifaragni nem tartott sokáig, azután azzal próbálkoztam hogy egy fémlapon három megfelelő méretű lyukon átpasszírozva szűkítettem egyre jobban. Mindezt egy irodában, ahol sajnos nem áll rendelkezésre se fúrógép, se csiszolópapír.
Otthon megvannak ezek, hétvégén megnézem és köszi a tippeket.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
-
DonElvis
aktív tag
Ismerem ezeket az ESD-s keféket, napi szinten van szerencsém hozzájuk.
Melegített sniccer pengével farigcsálnék egy hengerszerűséget a szabad végébe kb. 20 hosszan, és azt befognám a fúrógépbe. A másik végét a hajítás kezdeténél megint csak melegített sniccerpengével lenyisszantanám. 100-as vásznat ráfognék egy csiszolófára, oszt azzal adnék neki. Amikor kb. hengert alakú vallamelyest a kefe maradék szára, fogást válltanék. Az eddíg fúróba fogott végét beleütném egy csapágyba, amit befognék egy satuba. A másik vége menne a fúróba, és lehet készrecsiszolni, szép henger alakúra.
Ezt leírni szerintem tovább tartott mint megcsinálni :-)
Ami nem számít, az nem érdekel
-
addikt
válasz Rivaul #58279 üzenetére
No, ilyesmi formát kell hogy kapjak:
[link]
Ez hegyezővel nem hiszem hogy menne, vagy tévedek?(#58280) DonElvis :
Van benne valami, az anyag egyébként elég puha műanyag, egy sima tapétavágóval lehet vágni.Maga a kefe ilyesmi (jobb felső): [link] talán ismeri valaki.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Kernel
nagyúr
válasz draco31 #58281 üzenetére
12 V-os gép működik 3S vagy 4S Li-ion akkuval, utóbbival természetesen gyorsabb, illetve valamivel erősebb is. Töltésről volt szó az előzményben is, 12,6 vagy 16,8 V-ra kell tölteni, hozzávaló áramkörrel.
Ki lehet próbálni először védelem nélkül is, hogy melyik felel meg jobban, lehet párhuzamosítani is a cellákat, kettesével.
A védelem egyik legfontosabb dolga, hogy az egyes cellákat nem engedi 2,5 V alá merülni, a próbák során ez még nem fenyeget. Vagy bekötheted a kijelzős eszközt, ami jó lenne akár védelem helyett is, csak sajnos a kijelző is meríti az akkut, ezért azt külön le kell kapcsolni, használaton kívül.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
draco31
veterán
Van egy Bosch akkus fúróm, jelenleg PC táppal megy. Li-Ion celláim vannak, akkor csak kell nekem egy ilyen ha jól tudom, és ilyenem is van kéznél.
A 10A-ben nem vagyok biztos, az igaz, hogy nem minőségi táppal használom, de elvileg 16A tud a 12 voltos ágon, de van amikor ki tudom akasztani. Vagy ez csak azért, mert nem arra van tervezve?
A gyári akku az 12v 1.4Ah volt ha jól emlékszem.
Illetve mennyivel kell ezt így tölteni? A Bosch töltő azt hiszem 14v-ot tud.[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
addikt
Sziasztok,
Van egy műanyag műszerész kefém, aminek az anyaga olyan, hogy tudom vele vezérelni a kapacitív kijelzőket.
Ebből szeretnék valahogy egy ceruzahegyet faragni ami úgy nézne ki, hogy kb 2 centiméter hosszú és kb 1-2 mm vastag, de kerek.
Hogyan tudnám ezt szépen megoldani?
Faragtam egyet szikével, működik is, csak nem ugyanolyan vastag mindenhol és így nem a legjobb.
Bármilyen gányolós ötletet várok!
Köszi!5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Sokimm
senior tag
válasz Gyíkac #58274 üzenetére
Kernel ajánlása alapján (már többször megfogadtam a tanácsait, igen hasznosnak bizonyulnak), tudok olyanban segíteni, hogy csak a magyar postára kelljen várnod, küldök neked én beszerzési ár + posta díjért ilyet: 5A DC to DC CC CV Lithium Battery Step down Charging Board Led Power Converter Lithium Charger Step Down Module hong ALIEXPRESS.
Ha érdekel, írj privátot!
-
Kernel
nagyúr
válasz Gyíkac #58274 üzenetére
AC 24 V egyenirányítás és pufferelés után 24 x gyök2 = 34 V lenne, de terhelés nélkül a 24 V is eleve több. A step down IC bemenete 35 V max.
Egyébként (ha nem lenne túl sok) nem kellene külön csökkenteni. 5A CC CV step down modult keress, ami a csökkentést is elvégzi és a Li-ion töltési karakterisztikát is tudja. Vagyis beállítható külön az áram és feszültségkorlát, 2 db trimmer van rajta, ez az ismertetőjele. Nem jó akármilyen 21 V, csak ami pontosan beállítható (CV) és áramban is korlátozható (CC).
In-out a töltési és terhelési pont, de az eladó rajza hibás. Egyik vásárló kijavította, ez a jó:
A vastag vonalak jelképezik a nagyáramú vezetéket. A panel alján ragasztó van, ha jól látom, hűtőfelületre kell tenni, különben túlmelegszik. Vagy nem ártana nagyobb áramú panel sem, ez majd a próbánál derül ki. Túltöltés, túlmerítés és túláram ellen is véd.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Barret001
addikt
válasz zoltanz #58259 üzenetére
Túlbonyolítottad,de nagyon! Én simán molexról adtam neki áramot...
Kellett még neki 3,3V,de azt meg tudtam oldani a saját tápjáról,egy picike konverter csinálja 5V-ból.
Azt a részt használom csak a saját beépített tápjáról.És ledesítettem,mert a fénycsövek meghajtása körülményes lett volna. -
-
Gyíkac
aktív tag
válasz Kernel #58272 üzenetére
Jogos a kép lemarad. Jelenleg Ni-Cd aksik vannak benne 1,2 v-ok.
Most néztem töltőt hozzá ami 21v 2a és elvileg jó lenne a 3,7v-os aku pack-hoz. Most próbálok keresni valmi töltésvezérlő panelt ami jó lenne, mert tápot tudok keríteni, ha a gyári nem lenne jó.Ez töltés vezérlő is? vagy csak védelem, hogy ne merítsem túl?
A töltés menete, az lenne, hogy megkapja a 21v-ot a képen output-al jelölt két kivezetés?
24v-os trafóhoz elég egy normál egyenirányító egy jó nagy kondival + leléptetni 21v-ra mondjuk egy ilyen modulal? (ilyen van itthon)És még az a kérdés: vahon kell -e egy zavarszűrő a 220-as betápnál (hibás géptáp van egy rakat, abból tudok bontani)
ha jól legóztam össze fejben akkor 1-2 hét és jelentkezek a képekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Gyíkac #58271 üzenetére
Nem tudom, milyen kép, de a 3,7 V névleges feszültségű Li-ion akkuknak 4,2 V a töltési végfeszültsége.
1,2 V névleges feszültségű Ni-Cd akkuk töltés közben 1,4 V-ra is felmehetnek, pihentetés után kb. 1,3 V-on áll meg. Végül kb. 1 V-ig merül, amikor még forgat is valamit, illetve van hozzá ereje (15 V).
15 * 1,3 = 19,5 V.
A szerszámgép motorjának kis különbségek nem számítanak. Ha kicsivel több, attól meg csak fürgébb lesz.
Mindez persze nem jelenti, hogy a Ni-Cd butább töltőáramköre alkalmas lenne Li-ion akkuhoz. Fordítva működik, csak más paramétereket kell beállítani a linkelt moduloknál.
[ Szerkesztve ]
-
Gyíkac
aktív tag
-
Kernel
nagyúr
válasz Gyíkac #58269 üzenetére
5 db cellával lehetséges, de kellene hozzá 5S cellavédelem is.
Töltési végfeszültség 5*4,2 = 21 V, ami beállítható egy CC/CV modullal, stabil 24 V-os tápegységről. [link] vagy [link]
A meglévő adaptert meg kellene vizsgálni, azok általában szűretlen és stabilizálatlan tápot adnak, ami önmagában nem lenne kizáró körülmény, csak nem mindegy, hogy mennyit, illetve milyen áramkör van még utána kötve, amit ki kell iktatni / átalakítani.
Ezek megoldható dolgok általában, de aki kevésbé járatos, annak egyszerűbb, ha van egy fix 24 V-os táp.
-
Gyíkac
aktív tag
Segítséget kérnék:
van egy ein hell akus csavarozónk. 18v-os. Megdöglött az aku ( nem akarok belőle vezetékest csinálni).
15 db 1,2 v-os aksi kell bele. Ki lehet váltani 3,7 v-ossal?De használni szeetném a gyári töltőt.... Megoldható -ez?
éés se a töltőt se az új aksit nem akarom tönkre tenni, tehát ha módosítani kell a töltőtt és van rá 5-let is, várom a megoldást..
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Ebben a topikban mondjuk átértékelődnek ilyen dolgok, egyébként igen. Azért egy tápegység nem atomfizika, meg kell inkább javítani.
Amikor én átépítettem LED-esre egy fénycsöves monitort, az egyébként hibátlan tápegységet is kiraktam belőle, meg az inverter is feleslegessé vált értelemszerűen.
A fenti linkhez képest utána még beragasztottam a hiányzó sorokat, mai napig használnám is, mert bevált, csak később lett helyette egy nagyobb TV.
Az alaplapnak csak 5 V kellett, a LED-szalagnak 12 V, mindezt pedig a PC saját tápegységéből vezettem át, 4 szál vezetéken, amihez 4-pólusú csatlakozót szereltem fel:
-
zoltanz
nagyúr
válasz cinemazealot #58260 üzenetére
Itt vannak nagyobb képek: [link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz cinemazealot #58260 üzenetére
Vannak külső tápos monitorok, azok közt van, amihez normál 12 V 5 A tápot adnak.
Az én Dell-em belső tápos, de ott a csatlakozó a külső táphoz is.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
zoltanz
nagyúr
LCD monitor megmentése DIY módszerekkel, rossz táp helyettesítése számítógép ATX tápegységgel:
-
cinemazealot
addikt
válasz Sándor -P20- #58256 üzenetére
Az is lehet, hogy csak lassúak a Postánál. Tudod, jönnek az ünnepek, ilyenkor menetrendszerűen behavazódnak. Bár mentségükre legyen mondva, hogy egy MPL-es csomagunkat pont tegnap (szombaton!) kézbesítették ki.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz cinemazealot #58255 üzenetére
Tavaly a párom telója az országba érkezéstől számítva 7 munkanap alatt kikézbesítődött... (volt benne egy hétvége is, úgy 9 nap volt)
Pedig volt vámhatóságtól adatbekérés, nyomtatványkitöltés, szkennelés, visszaküldés, illetékkirovás, kézbesítés, stb...
Itt még egy mailt sem kaptam. Igaz a ragszámon sem látom hogy átkerült volna a vámhatósághoz...
Lehet hogy valaki már bőszen használja?
Ebből a fajtából lett egy berendelve: [link][ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
cinemazealot
addikt
válasz bandiras2 #58253 üzenetére
B@$$zus, lehet, hogy eredetileg az IKEA is egybe bútorokat árul, csak mire megérkeznek Svédiából, Ferihegyen mindet lapra szerelik?
(#58254) Sándor -P20-
Azért kotlanak rajta, mert 110 USD-ba került. Én néhány éve egy 80 dolláros kamerával jártam így: megfogták, vámkezelték, papírokat kellett küldenem, rá kellett fizetnem az Áfát meg a kezelési költséget, és csak utána kaptam meg. Volt vagy egy hónap az átfutási idő.[ Szerkesztve ]
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz bandiras2 #58253 üzenetére
Nekem a nyomkövetési szám alapján közel két hete az országban van egy 110$-os tablet autóba. Médialejátszó, erősítő, navi, kiskutyafüle... Amit az 5-ös robotra fel lehet paszírozni.
Még egy nyomorult mailt sem kaptam....
Egy vigasztal, hogy nem az enyém...
A majdnem menyemnek a báttya kérte, hogy rendeljem meg. Kifizette, szal nem az én pénzem áll benne...Ha enyém lenne, már jönne mellé egy kékfogas (bluetooth) ODB kiolvasó is...
[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
DonElvis
aktív tag
válasz Kernel #58236 üzenetére
A puffer kondira gondoltam. Ázsiai barátaink előszeretettel tesznek a helyére valami kondira hasonlító dolgot. Legutóbb egy elektromos (220V-os) cigitöltőt javítottam, abban volt halálán egy ilyen pufferkondinak szánt vicc. Kár hogy nem fényképeztem le az elektronikáját, mert jó lett volna elrettetntő példának. De viszatérve a hangfalszett búgási probémára, én iylet vattem kb. 3 éve: [link]
Nekem is búgott, tettem bele normális pufferkondit (azaz kondikat, de ez egy másik történet) és megszűnt a probléma, úgy szól, hogy annál jobban nem kell.
-
guftabi96
addikt
válasz guftabi96 #58228 üzenetére
Hát ebben a formában "élt egy napot" a projekt
Kicsit átdolgoztam a mai nap a cuccot (=kezdtem előröl az egészet újra ), még mindig gány, de már egy fokkal emészthetőbb. Közben egy haver ígért váltószoknyát, szóval az még hiányzik a tetejéről.
VideóA vezérlőt még mindig várom. Ha jól számolom, akkor 12 napja az országban van. (a Kína - Budapest utat 7 nap alatt tette meg... )
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
bitpork
nagyúr
válasz #18193920 #58238 üzenetére
Ne haragudj a válasz opcióért, de ha már megemlítetted én is kérdeznék : létezik egyáltalán néma vagy közel néma billentyűzet ami nem kivetített vagy feltekerhető gumi és világít is? Az sem gond ha drága csak akkor legyen tartós.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
törölt tag
Sziasztok!
Vásároltam a napokban egy billentyűzetet (nem kellett volna), de nagyon ropognak a gombjai.
Darabosan, nehezen járnak.
Van esetleg valami ötletetek mivel kenjem vagy fújjam (kiszedve a gombot), hogy egy kicsit jobb legyen a helyzet?
Vagy várjak amíg összekopik és bejáratódik? -
Kernel
nagyúr
válasz DonElvis #58234 üzenetére
Igazság szerint van egy kis fogalmi különbség az 50 Hz búgás (brumm) és a kétutas egyenirányítás maradványaként jelentkező jellegzetes zúgás / morgás (100 Hz + felharmonikusok, mivel nem szinuszos) között. Fülre is, a kiváltó okok is többfélék.
Ennek oka, hogy a táp mögötti szűrőkondi hitvány, vagy nincs.
Hol mögötte? Háta mögött? Előtte lehet zavarszűrő, utána puffer (az is szűr). Utóbbi nem elhagyható, vagy nem tudom, mire gondoltál.
[ Szerkesztve ]
-
pepejoe
tag
-
DonElvis
aktív tag
válasz guftabi96 #58228 üzenetére
Mester taníts!
@Trialboly:
A hangszórkra kerülő búgás az esetek 80%-ában brummffeszültség, azaz a halózati 50Hz. Ennek oka, hogy a táp mögötti szűrőkondi hitvány, vagy nincs. 10%-ban valóban a kábel elhelyezése hibás (keresztűl kasúl vezetve a táp fölött). A maradék 10% az az, amikor az egész miskulancia egy NYÁK-ra van integrálva, és a nahkimenet közel van a tápfeszhez, ez egyszerűen NYÁK tervezési hiba. Mindhárom variáció kis barkácsolással orvosolható.
-
Thorus
aktív tag
válasz trialboj #58203 üzenetére
Amikor a hangfalat kikapcsolod de még akkor is búg az csak készenléti módba megy. A búgás egyik oka lehet a hálózati zavarszűrő hiánya és/vagy a rossz belső kábelezés, a nyák lapon föld hurkot csináltak, tapasztalatból tudom mert mindet elkövettem már pár ilyen hangfrekvenciás dolognál. A saját kis mélyládám is búg a rossz kábelezés miatt, pedig raktam zavarszűrőt a toroid elé és után is. A táp kapcsolót meg a tápcsatlakozóhoz raktam.
(#58232) LámaZ:
A munkahelyi praktikerben körbenéztem és találtam, meg még sok jó mást is[ Szerkesztve ]
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
guftabi96
addikt
válasz Sokimm #58229 üzenetére
Valami aliexpresses "arcade joystickbol" van (a masodik kepen latszodik a donor). Eredetileg abbol terveztem kivitelezni, de sajnos annak nagyon pici az ellenallasa, kb ha megpockoltem a joystick tetejet, akkor mar kapcsolt. Igy a kapcsolokat kiszedtem belole, es johetett a takolas
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
Hát én ma inkább a gányolás-tákolás irányt követtem
Szabadidőmben szeretek szimulátorozni. A Logitech G27-hez jár váltó, de az csak "H" módot tud, szekvenciálisat nem (Pedig a G25 még tudta azt is), így hát tákoltam magamnak egy szekvenciális váltót.
Még nincs kész, még jön rá egy szoknya, a kart betekerem még valamivel. Illetve a vezérlő sem érkezett még meg, szóval kipróbálni sem lehet még.
Egy 10mp-es videó rólaHozzávalók:
-Egy kevés fa
-2db mikrokapcsoló
-Egy baltanyél
-Egy tanyabájk ülésének rugója
-néhány csavar, szeg[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
do3om
addikt
válasz bitpork #58224 üzenetére
A felső keréknek volt burkolata, nem tudom gyári e vagy nem, az alsónak csak egy lapot rögzített elé, az ékszíj takaróját én csináltam. A motor sem illeszkedik rá rendesen, azt is csak két csavar tudta volna rögzíteni így ott is barkácsoltam hogy mind a négy sarka rögzítve legyen, a szíjfeszítőből is csináltam újat mert a régin nem volt elég menet (hosszú a szíj ami volt itthon, 2150Li). Még az asztal feletti szalagvezető a kérdéses, bakelitből csináltam remélem nem fogja melegíteni a lapot, a bakelit mögött van forgó körlap a hátsó támasztáshoz, ha nem lesz jó cserélem fémere csapágyas görgőkre.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Van egy régi Kiskőrösi 800-as szalagfűrészünk, ami már vagy 15 éve áll egy raktárunkba. Úgy döntöttem ideje beüzemelni. Sok dolog volt ami már nem mozgott a rozsda miatt, teljesen darabokra szedtem, amit tudtam azt felújítottam, csavarokat cseréltem, átcsapágyaztam, zsírzószemeket raktam ahova kell, burkolatokat, hiányzó részeket legyártottam.
Előtte ilyen volt, itt már bontva van, a fényképeket az összeszerelés könnyítésére készítettem de azér látszik hogy elégé megviselte már az idő:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Itt pedig gyakorlatilag kélsz vagyok vele, közben nem csináltam képeket de sok mindent javítottam rajta, az asztal sajnos ki volt marva egy sávban mert kikopott azt így siketült bebetéteznem. Az alsó fűrészlaptámasztó nem volt valami jó megoldás azt cserélem. Ez egy forgó tányér ha valaki nem tudná, a a fűrészlap ha nekinyomódik akkor megtámasztja, de csapágyon van így forgatni is tudja a lap. Amennyire kell beburkoltam, ahol szabadon van oda csak egy hülye nyúlna be. Egy kisebb teszt már volt de a nagyobb még előtte áll, valamikor a héten megejtem. Vagy egy órát jó lenne használni, és megnézném nem melegszik e valami.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Még azon gondolkozok hogy lineáris vezetővel építek az asztalra egy tartót amibe a berakva könnyen tudom a szalagfűrészre tolni, van is annyi hely ami kell mert 1 méteres fát kell a tűzre 3 felé vágni , ha kész majd megmutatom hogy gondoltam.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
cinemazealot
addikt
válasz trialboj #58221 üzenetére
Nem előírás, hogy mindegyik búg egy bizonyos értékhatár alatt, de az igényesebbeknél (amik ezért vélhetően drágábbak is) ezt igyekeznek elkerülni.
Kapcsoló ügyben sajnos nem tudok segíteni, még nem szedtem szét ilyen típusú hangfalat. De ha értesz a villamossághoz, és van benne gyakorlatod, akkor a 230 V sem okoz sokkal nagyobb meglepetést a 12 V-nál. Csak ha rosszkor fogod meg rossz helyen. Ésszel és mindent jól átgondolva kell vele dolgozni!
-
trialboj
őstag
válasz cinemazealot #58218 üzenetére
Ok, szóval mind ezt csinálja, akkor felesleges lenne lecserélnem, mert sokkal drágábbra semmi szükséges minőség szempontjából.
Viszont az érdekelne, hogy a hátán lévő kapcsolóhoz vajon hány volt jut el?
Ha szétszedném és elvezetném oda a kapcsolót ahol kényelmesen tudnám kapcsolgatni mikor kell, az veszélyes lehet?
Már úgy értem hogy 220 al kellene dolgozni?Előző rendszer is hasonló volt, de ott máshogy volt megoldva, és a kapcsolónál már csak 12V(olt), azt pedig különösebb gond nélkül rá tudtam kötni 1 pici rejtett kapcsolóra.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Sokimm
senior tag
válasz Rico33 #58219 üzenetére
Igen, gondoltam erre is, a lábam kapargatása után (Maclaci ), de aztán azon gondolkodtam, mért van kereszt irányú szerkezete? (mint egy szivacs, csak nagyobbak a pólusok, és be is van vonva valami kátrányszerű feketével)
Ha fémhez lenne, elég lenne fémből, ha fához lenne, elég lenne durva kefe (mi azt használtunk fához antikoláshoz), ha csiszolni lenne, elég lenne horizontálisan valami, ha polírozni lenne, akkor a textiles-et ismertem (Nemo ajánlása). De ez pont olyan semmilyen dolog.
De ha lesz időm rámegyek mindenféle felületre, és csinálok fotót is ha kell nektek, hogy tanuljatok a hibámból (ne vásároljatok semmi olyat, amit nem tudjátok mire jó ).
Ha van rá (a fotókra) igény persze.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz trialboj #58217 üzenetére
A zizegés a kapcsolóüzemű táp hangja lehet (régebben a vasmagos trafó 50 Hz-cel búgott), ez "normális" ebben a kategóriában. Ha a hangszórókban is hallod a minimális sistergést, az vagy alapzaj (szintén normális e kategória analóg erősítőire) vagy talán amiatt lehet, hogy a tápáramkör valamelyik alkatrésze belepofázik a végfokba (majd Kernel kartárs pontosít).
Szerintem ezek nem javíthatóak, mert a javítás többe kerülne mint maga a termék. Inkább cserélnék (ha egyáltalán hajlandóak erre), de az meg megint csak lutri, mert akkor meg kapsz egy ugyanarról a gyártósorról legurult, ugyanolyan minőség-ellenőrzésen átesett példányt.
Félreértés ne essék, nekem sincs bajom az alsó kategóriás aktív hangfalakkal. Csak miután néhány darab már átment a kezemen (fülemen), tudom, mire számítsak: állandó alapbúgás, tápzaj hallatszik a hangszóróból, relatíve magas alapzaj, nem túl lineáris erősítés, dobozhang... Ettől függetlenül tavaly én is vásároltam egy ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Szeretném tisztázni hogy nekem tökéletesen megfelel ennek a szettnek a minősége, nem azzal van bajom h gagyi a hang v nem mahagóni a borítás.
"A 3. és legnagyobb gond, hogy van egy alap zaj amit a mélyláda, ad ki akkor is ha ki van kapcsolva. Ez mennyire normális újnak számító terméknél? Csak mert a régi is csinálta de az 12 évig naponta működött, és 1 éve kezdte, persze akkor már zavaróan hangosan.
Kikapcsolt állapotban is továbbít minimális sistergést a hangszóróknak."VOltam egy havernál akinek kicsit komolyabb genius rendszere van, és az a helyzet hogy neki is zizeg a mélyláda ha áram alatt van de kikapcsolt állapotban.
Ez most akkor minden olcsóbb 50k alatti terméknél alap?Ha ezt a mostani visszaküldeném ezzel a hibával, nincs rá esély hogy meg tudják javítani?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Bile Demon
őstag
Végülis nem teljesen off-topic:
Ha van jobb topic, akkor kérek elirányítást oda... A fűtésszerelést már próbáltam, de ott válaszra se méltattak.Barkácsoltam egy adatgyűjtőt.
Van benne STM32F4 Discovery eval board
"gányanyák" (próbapanel)
7805, kondi, ellenállás. dugasztáp.
GPRS modem
Internet.
Raspberry PI
szoftverek.
szigszalag
melegragasztó
utp kábel nem rendeltetésszerűenFűtésrendszer barkácsolás.
Van 3 körös padlófűtés (30m2 terület, 3db egyforma 66m hosszú kör, 20mm csőből).
Az osztót rákötöttem a kazánra.
A rendszer "új" át van mosva (átjárható), fel van töltve (ioncserélt víz + inhibitor) és légtelenítve.
A kazán szivattyúja max. fokozaton van. A rendszer számított ellenállása: 160mBar, így számítás szerint 900 litert tud keringetni, ami bőven elég.A gond ott kezdődik, hogy amikor a kazánt beállítom mondjuk 40 fok előremenő hőfokra, beindítom, akkor nagyon hamar eléri az előremenő vízhőfok a 40 fokot, mármint a kazán szerint. Az én hőmérőmön még csak 27 fok van. A visszatérőn 17 fok.
Amikor már átmelegedett a padló, (26 fokos) és "lemodulál" a kazán, akkor 32 az előremenő és 26 a visszatérő. (a kazán ekkor is 40 fokot jelez).
A hőmérőim a kazán alján a réz csővel jó termikus kapcsolatba vannak hozva és az egész szenzor környéke + 10-10cm csőszakasz le van szigetelve két réteg csőhéjjal.
Van egy hőmérő is bebetonozva a padló közepén (az előremenő és visszatérő csövek között félúton a felszín közelében).Az előremenő a kazán szerint 40 fok, valóságban:
nagy lángon: 27fok
kis lángon: 32fok
(megjegyzem, a cső kézzel is inkább 30 fokos, mint 40...)Tehát szerintem az okozza a jelenséget, hogy a kazánban az előremenő hőfok szenzora nem csak a vizet méri, hanem a hőcserélőhöz is hozzáér, vagyis a láng azt is melegíti...
Azt nem tudom, hogy ez a mérési eltérés mennyire normális vagy ez már sok?
Szándékosan ilyen, hogyha valaki víz nélkül járatja, akkor egyből érzékelje a melegedést? El tudom képzelni, hogy ez ilyen, de soknak találom a mérési hibát!
A kazán hőmérője, amúgy pontos, ha nem ég a láng, és szoba-hőmérsékletű a hőcserélő, akkor reálisat jelez előremenőnek.Másnak van ilyen tapasztalata? Esetleg valaki, akinek BOSCH Condens 3000W kazánja van?
[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
NEMO1968
őstag
-
Sokimm
senior tag
Érdeklődnék, hogy ki használt már ilyen korongot?
És mire való?
Vettem, mert azt hittem durva polírra jó lesz, de brutál kemény! -
pepejoe
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Videokártyám burkolata a sok le/fel csavarozástól több helyen elrepedt és csak forog benne a csavar. Kétkomponensű epoxy ragasztóval meg lehetne erősíteni/kitölteni ezeket a helyeket?Válaszokat előre is köszönöm!
-
félisten
Vettél egy noname hangfalrendszert, és amikor kiderül, hogy x@r, a Black Friday-es eMAG-ot fikázod?
6.500,- HUF-ért még normális 2.0-ás szettet sem kapni, nemhogy 5.1-eset...."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
DonElvis
aktív tag
Szia, cinemazealot-al egyet kell értsek, ennyi pénzért enyit lehet elvárni sajnos. A távirányító hhatótávolsággal kapcsolatban: Tudnál csinálni egy fotót arról a területről, ahol az IR LED fénye kilép a távirányítóból, illetve arról a részről, ahol a SUB fogadja azt?
-
Kernel
nagyúr
A vevő is lehet gyenge, pontosabban az elhelyezése túlzottan árnyékolt. Ezt kiépítve lehetne ellenőrizni.
Az adót pedig tanítható távba átvinni, részben a teszt érdekében, de állandó használatra is.
Régebbi távszabályzókban egy tranzisztor kapcsolgatja az IR LED-et a tápra, egy áramkorlátozó ellenálláson keresztül. Szóba jöhet a LED-cseréje egy régi bontott példányra, hátha az gyenge.
Esetleg egy plusz tranzisztor beépítése, bár én sem szórakoznék ezzel, tanítható táv sokkal praktikusabb.
-
alcsa
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat, végül maradtunk abban hogy zárt ajtó, meleg és igyekszünk nem órákat eltölteni. Majd ha lesz saját ház, ott már figyelembe lesz véve ez a tényező is.
-
DonElvis
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #58175 üzenetére
Szia, nem padolófűtésé. itt a linkje:
"Fűtőtestek mögé kerülő hővisszaverő fólia. "... Amit nem fog semmilyen ragasztó!
-
cinemazealot
addikt
Hangfalat, pláne hangfal szettet ennyiért fizikai képtelenség előállítani (már ami értelmesen is szól), aki mégis ezt állítja, hazudik. Szerintem két dolgot tehetsz: (1) elállsz a vásárlástól és visszakéred a pénzed, vagy (2) kihajítasz belőle minden elektronikát és kábelezést, majd külön vásárolt alkatrészekből építesz neki saját belsőt. Utóbbival nyilván ugrik a garancia, illetve a végén nagyobb lesz az összköltséged, ráadásul a hangdobozok esetleg kongó, gagyi hangázásán nem is nagyon fogsz tudni változtatni (legfeljebb hangyányit, ha megnöveled a falvastagságukat, súlyukat és alaposan kibéleled őket), de az alapzajtól megszabadulhatsz és a távirányíthatóságon is javíthatsz.
Egyébként Te még kifejezetten jól jártál. Én anno (15 éve, amikor a consumer 5.1 még nagyon gyerekcipőben járt) 65 eFt-ot hagytam ott egy műanyag dobozos 5.1-es szettért, ami úgy kongott, mint egy pléh bili. Szerencsémre szóbeli megállapodásom volt az egyik eladóval, hogy ha nem tetszik a hangja visszavihetem, ezzel sajnos élnem is kellett, bár a főnök húzta a száját.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Black friday alatt vettem egy ilyen hangrendszert.
Na most annak ellenére hogy kb 6500ftba került, rohadtul úgy érzem hogy átvertek, és el sem tudom képzelni mit csinálnak vele azok akik teljes áron veszik meg.
A hangszórók kábelei nevetségesen rövidek, másfél méter SINCS az első 3 hangszórónál. És nem olyan rendszer hogy csak becsípteted mindkét egységbe és megvagy. FOrrasztgatni ragasztani stb kell hogy kicseréld. De ezzel mondjuk még meglennék.
A másik probléma hogy a hozzá tartozó távirányító kb másfél méterig működik, azt is csak akkor ha előtte állok, oldalról már nem érzékeli, még 1 méterről sem.
[kép]
[kép]
Kaptam már szét távirányítót valahogy egy sem volt még ennyire gagyi. Kb 50 gram a súlya elem nélkül.
Erre nincs valami opció hogy felerőrítsem a jelet? Mert jelenleg kb használhatatlan, számomraA 3. és legnagyobb gond, hogy van egy alap zaj amit a mélyláda, ad ki akkor is ha ki van kapcsolva. Ez mennyire normális újnak számító terméknél? Csak mert a régi is csinálta de az 12 évig naponta működött, és 1 éve kezdte, persze akkor már zavaróan hangosan.
Kikapcsolt állapotban is továbbít minimális sistergést a hangszóróknak.Ezek a zajos csak reggel abszolút csendben hallatszanak, de akkor is.
Mellesleg ez a termék odaát még drágább, senkinek nem javaslom a beszerzését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest