Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
Még egy kép a chipset hűtő rögzítéséről.
Ezzel a megoldással találtam a legkönnyebben szerelhetőnek. Gyakorlatilag egy gyári cpu hűtő rögzítést vettem alapul. Egy H idom megy a talpra amit rögzítek is egy csavarral hogy szerelés közben könnyebb legyen a dolgom, és csak simán lecsavarom négy fület ennyi.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
szacsee
nagyúr
válasz ati012 #43093 üzenetére
Január végén vettem. Így néz ki:
Ja és 3500Ft volt...Gépház nem lett takarítva mióta beüzemeltem és ilyen belülről, illetve előlap nélkül:
Táp újrakondizás alatt egy szakértőnél, ezért ideiglenesen egy 500-as Chieftec van a gép tetejére rakva, ezért lógnak bele a képbe a kábelek. VGA kapott egy új biost, hogy ne füstöljön a táp el, így 150W-os TDP limiten ketyeg 850-es órajelen. Proci alapon és így játszhatok is ha kedvem tartja és nincs PC elvonási tünetem, hogy pár hete nincs tápom.
-
szacsee
nagyúr
Nájsz...
Sata kábelt azért tudsz cserélni anélkül, hogy leveszed majd a lemezt nem?
Pár lehaló sata kábelbe már belefutottam, így nem hátrány, bár az meg oldalra van kivezetve.
FP audiónak a kábele a lemez alatt van kivezetve, vagy nem lesz a házba bekötve?Szabtam: Ez már nem fétis...
Kicsit On. Készülget a házam, igaz még HDD/SSD felfogatás hátravan, de teszteltem mielőtt módosítok rajta, de lehet kisebb kuckót csinálok mATX-el ami még tervben van és a mostani "hibáin" okulva szeretném elkészíteni.
A ház elején 2db 140mm-es venti tolja befelé a házba a hideg levegőt. Mivel szabadon van, így közvetlen hallom a ventik hangját és az összes port betolja amit beszippant. Jelenleg a váz és az előlap közt vannak felfogatva, de a VGA és a váz közt van még bőven annyi hely, hogy belülre rakjam. Így valami porszűrőt tudnék applikálni rá ideiglenesen. Tetőlemez lyukacsos, hogy a VGA is tudjon magától friss levegőt szívni, viszont ott is bejut a por.
Azon agyalok, hogy megnézem milyen hőfokokat produkál pl nyári melegben lyukacsos tetővel és letakarva.
Szerintem elég az a levegő amit a 2db TY-147 befelé tol.
Másik tetőt csinálnék ami teljesen fedett lenne és pozitív légnyomás majd csinál utat hátrafele, mert a hátlap így is elég szellős.
Esetleg megcsinálom telibe az előlapot, mint pl Nanoxia DS2, vagy Fractal Define esetében és az előlap oldalán kivágásokon szívná a levegőt befelé.
Kérésre bobhatok majd fel pikcsört, de még nincs kész a ház... -
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #43054 üzenetére
(#43075) szacsee értem....
na, megszenvedtem a blokkal.
volt minden.
3-ba tört fúró, stb...lényeg:
12 furat darabonként 3 menetben (3.0, 6.0. kieresztő 2.0), majd 8 db. lefogatónak való m3 2.5 elfurat + a szakszerű, 3 stációs menetfúrás.
reszelés, dörzsár, csiszolás, miegymás.
hosszú és unalmas volt a végére...******
90 fokban elforgatható lesz.
természetesen a felesleges 2 lefogató lecsavarható.
próba képpen 2*3 bordát betoltam.
holnap a másik 2 kupacot is szétvágom.
és kicsit kiegyelem.****
nem tudom, milyen lesz.
ez most nem lesz annyira szép, mint pl a purple gerbera.viszont lehet, hogy jobban fog hűteni, mint bármelyik idáigi.
(legalábbis méretarányosan.)
a nagy méretű réz blokkban és a relatív finom megmunkálásban bízom.
a silver flower hiába volt nagyobb, szerintem elqúrtam az alublokkal, és a tekasil-es ragasztással....holnap(után?) majd kiderül...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
do3om
addikt
[link]
Készülget az alaplap, direkt csak keveset mutatok belőle.Nem gondoltam hogy ennyire nehéz lesz. A lényeg nálam hogy minél kevesebb kivágás legyen.
A szerelés is megnehezíti a dolgom, ahoz kel kitalálni mindent hogy az alaplapot rögzítem a gépbe, kábeleket bekötni, rá a lemez, és utána a hőtöket. Ez meg nem egyszerű mindent úgy rögzíteni hogy a laphoz már nem férsz hozzá, sem a hátuljához.
Ez a chipset hűtő is feladta a leckét, menyivel könnyebb lenne ha akkora lyukat vágok a lemezen hogy a felszerelt hűtő a bordázattal együtt átférjen. De nem nekem ne legyen a borda része kivágva csak a talp amihez ha rajta a lemez szinte nem férni hozzá. De úgy néz ki megoldottam.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
tatabike
őstag
Csehszlovák 35éves pillanatpáka. Én azzal nyomulok. Már össze van szigetelőszalagozva, mert állandóan leesik, a háza már több helyen eltört, de működik frankón. 1.5-es tömör rézdrótból hajlítok rá új hegyet mindig, és kész. Egyetlen hátránya, hogy kicsit nehéz.
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
szacsee
nagyúr
válasz MasterHUn #43084 üzenetére
Nájsz.
Méretei előreláthatólag mekkorák lesznek?Danex: Égő, de én a szlovák pillanatforrasztó mellé a Lidl-ben vettem forrasztó állomást.
Eddig bejön, igaz nem sokat forrasztottam. 4K alatt volt, ellenben elektronikai boltban 12000Ft-tól kezdődik.
A shoppingolás heve lehetett az okozó, mert amúgy műszaki cikket sosem veszek multiban...
Kivétel pedig erősíti a szabályt.[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Hali, tudnátok ajánlani valami olcsó forrasztópákát? Csak hobbi szintre kéne, vékony vezetékek forrasztásához (led szalag stb). Illetve "műkezet"
-
MasterHUn
senior tag
Lassacskán csak készül az új PC házam
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
tatabike
őstag
Csinál valaki esetleg vízhűtést saját kezűleg? Mert tudok szerezni ilyen csőcsatikat olcsón, egyik felük menetes gumigyűrűs ami a blokkba mehet, másik felük meg gyorscsatis, műanyag vagy szilikon csövek berögzítéséhez. 6-14mm közötti méretben, 2mm-es ugrásokban, van egyenes és derékszögű is. Full réz csatlakozók.
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
do3om
addikt
válasz jenei0330 #43081 üzenetére
Na meg ez a hőmérséklet a világ jó részében előfordul, ott biztos nem ismerik a számítástechnikát.
De most ezzel rá is jöttem mért van elmaradva Afrika, bedöglenek a vinyók az nappali átlag 40 fokbanHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
jenei0330
tag
Bocs, hogy belepofázok, de nekem az 1 terrás seagate-em átlag 43-44 celsius szokott lenni, bár már javában bad sectoros, de amióta hozzám került, azóta nem romlott a teljesítménye, ennek már vagy 3 hónapja.
-
tatabike
őstag
-
zolee5016
őstag
ráadásul egy raptorról van szó ha jól értettem...az alapesetben is + 10 fok....nekem is van 2 db300 welo-m
nyáron 55-be is jártak..naés???nemlesz baja..a sentinel amúgy is plussz 4-5-fokkal elméri általában a raptorokatHa meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
CheGhost
aktív tag
válasz Satyricon #43073 üzenetére
Ahogy írtam egyesek szerint... De akkor az én véleményem:
Valamelyik másik fórumban tárgyalták ki pár hónapja, hogy mi az ideális merevlemez-hőmérséklet, akkor született ez az érték/kijelentés. De ha megnézünk egy hdd adatlapját, leírását, akkor abban benne van ez-az... például, amit én linkeltem be, abban azon leírás 2.9.1. pontjában benne van, hogy az üzemelés során 0..60 °C közötti környezeti hőmérsékletet kell biztosítani, ennek 30 °C a közepe, illetve a +- 10 °C eltérés még nem gond (több sem).*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
tatabike
őstag
válasz Satyricon #43073 üzenetére
Szerintem jó. Nekem is 30 alatt vannak a vinyók általában. Nem vettem észre emiatt régebbi vinyóknál sem, hogy bármi bajuk lett volna.
-
szacsee
nagyúr
válasz szab.tam #43066 üzenetére
Jól csinálta a kolléga, mi is így "hozzuk helyre" azokat az elpárokat, amik hosszúra sikerülnek, mert a kedves vevő a bruttó méret helyére beírja a nettót.
Oldallap mellett elvág, pár lamella lehúz, aztán új oldallap és olyan mint a gyári.Héten volt egy üzletkötő srác és alulemezhez kerestünk sorjázót. (nem mindig van idő kivenni a daraboló olló pengéjét köszörültetni, vagy forgatni, no meg nem csak alut vágunk vele, emiatt sok használat után sorjás.
Eddig legjobban a csősorjázó megdöntve vállt be... igaz mi ezt 0.8mm felett használjuk. hasonlót[Lhttp://www.szogker.hu/termekek/large/68KEZISDB1000.jpg]Ezek a fosok aluhoz nem jók, mert inkább belevág az anyagba akkora sorja darabot akar kikanyarítani.
Ha így akarsz elvágni lamellát és tele vagytok bordával, akkor egy flexelt elvágás után (lehetőleg csőhöz közel, ahol van még tartása az alu lamellának) szerintem finom reszelőt ráfektetve oldalra húzva is sorjázható.
Vastagabb lemezeket így szoktam, de mivel sok vékony lemezről van szó szerintem ezeknél is megoldható, ha ésszel csináljátok és egyenes a vágás.do3om: Fordulat és lap típus milyen volt?
Cégnél Hilti van (1mm vastag) , de az egy kalap fos, mert nem kopik, így csak ken, viszont itthon Norton-t használtam, az kopik, de nem ken. Igaz nálam egy ford szám szabályzós masina van amivel azért könnyebb alut megmunkálni.
Cső környékén még valami apró fogú lombfűrésszel is neki lehet menni szvsz. Arra kell figyelni, hogy az alumínium mindenre felkenődik, így lehet időnként a fűrész lapot tisztítani kell közben. Pl hasonlóval
Több lappal kellene kipróbálni.. pl ami nincs kihajtogatva oldalra és nagyon apró fogú, hogy ne szakítson akkora darabot az anyagból. Valahol láttam olyan fűrészlapot is, ami hasonlított egy gitárhúrra, csak rá volt tekerve nagyon apró "drótszerű" anyag és az össz átmérő nem volt 0,8mm-nél vastagabb... csak tapasztalatom nincs róla.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz Pete55555 #43072 üzenetére
Ja egy fontos rész, vagyis szerintem az lehet.
Szerintem azért nem hajtogatta el a flex a lamellákat mert a csőhöz 2mm-re használtam!!
Szóval egyből mellet volt a rögzítés, ez persze elég pontos munkát is igényel.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Satyricon
addikt
válasz CheGhost #43069 üzenetére
Az én 2 terás winyómat és a 200 gigás rendszer winómat előlapon található Enermax TB Vegas Duoval hűtöm, és szobahőmérsékletre hűlnek le. 2 terás per pillanat 25 fokos, a 200 gigás 28 fokos. Akkor az se jó, ha ilyen hőmérsékleten üzemelnek? De most komolyan kérdezem...
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
do3om
addikt
válasz szab.tam #43070 üzenetére
Nekem is az volt mint, a gyári egybeforrasztás, hőátvitel is nagyon jó lehet ott, nem úgy mint amikor egymásra hajtják, ezek egybeépültek. De durva reszelővel leszedtem ezt a részt és akkor kipergett a sorjás összeragadt rész, meg gyökérkefével kidörzsöltem ami maradt.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
szab.tam
nagyúr
"egybeolvasztotta, de ez egyben lefixálta őket"
a magas fordulat miatti szétkenésre gondoltam, de arra nem, hogy ez egyből össze is fogja őket.
érdekes.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
CheGhost
aktív tag
válasz föccer #43065 üzenetére
A 42 °C még nem gáz... egyesek szerint inkább a 35-40 °C az optimális.
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
-
do3om
addikt
válasz szab.tam #43066 üzenetére
Egy darabot sem vettem le direkt hibásat vágtam szét!
Mivel nem érte át a korong így mindenhonnan.
Még a nagy flexet is bevetettem, de az csak mázolta, meg közben kellett egy ember az automatához aki tartja a kapcsolót, kicsit nagy a teljesítménye.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
szab.tam
nagyúr
a flex így elviszi?
pf.
nem is gondoltam volna.
azt hittem, hogy szétgyűri a lemezeket.
azt kiszúrtam, hogy a felsőt azért lekapta a helyéről.milyen szögben mentél rá.
oldalról?
felülről?fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
föccer
nagyúr
válasz MasterHUn #43064 üzenetére
35 fok az még nem gáz. A 42 fok már húzós. Ragassz rá apró fűtőlamellákat, amiket a memóriákra szoktak rakni, vagy emeld meg a ventilátor fordulatát.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
MasterHUn
senior tag
Kollegák!
Valami ötletetek lenne arra hogy mivel tudnék lehűteni egy WD FYYS 2tb és 2db ICE pack-es raptort? 1db 12cm-es venti hűti de pl tegnap este 42 fok volt az FYYS egyik raptor 35 fok a másik 27fok.
valami megoldás kéne
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
do3om
addikt
válasz Pete55555 #43061 üzenetére
Én nem sokat baszakodtam, flex aztán had szóljon.
Aztán reszelő olyan ami szinte harapja az alut, nem rátolni kel hanem visszafogni.A flex hatására a sorja a lamellák között összekapcsolta a bordázatot mintha el lett volna kenve rakta, így minden borda a vágási területen rögzített lett egymáshoz. Ez még felhasználható később. nagyon szorosan összekapcsolódtak, mint a gyári egymásra hajtogatás.
-
LarsR
tag
Sziasztok!
Nem nagy gány, de ez is ide illik ebbe a topikba
Amikor az ember egy "szakember" (szakbarbár) után takarít. Mert, ha nem tud egy izzót kihúzni valahonnan, akkor inkább eltöri azt a konzolt ami tartja és így már ki tudja venni az izzót, aminek persze semmi bajaÉs ha a kesztyűtartó világítás útban van, törjük bele az izzót. Mivel nem volt tartalékba, azzal dolgoztam ami volt, de sokkal erősebb a fénye most
[ Szerkesztve ]
http://ge.tt/7JbBk5Z?c
-
M0ng00se
őstag
Nem nagy gány,de talán mégis
Coolermaster TX3 EVO elejére Intel socket775 venti, mert CSAKV6
-
do3om
addikt
Chipset hűtő készítés.
[link]
[link]
Még folynak a munkálatok.
Ha az oldala nem lesz jó belemezelem, festés feketére, és csak a két vékony vége lesz nyitott de az esik a levegő útjába.
Sajnos a nagy cpu hűtő miatt egy csövet le kellet szednem, de biztosan elég így is ha csak a gyári megoldásokat nézzük.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
szab.tam
nagyúr
válasz Elvagyok #43055 üzenetére
"Blu Ray íróval megírtam egy DVD-t akkor a hagyományos asztali DVD lejátszón le tudom-e játszani vagy "
ugyanúgy, mint ha sima dvd íróval írnád.
a lényeg, hogy ugyanúgy "video dvd" formátum legyen kiválasztva az íráskor, ha adatból pörkölöd.
(vagy ugye eleve iso.)pioneer és az lg.
de lg elterjettebb, és hamarabb kapsz.
akár itt, az aprón is.de mivel nincs nagyon különbség az árak között, így csak a legújabbakat érdemes megvenni, amik kezelik a 3 és 4 rétegű bd-ket is.
régen csak pioneer írókat vettem, de most már csak lg-t vennék.
samsung és társai felejtősek....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni hogy Blu Ray CD/DVD író-olvasók közül mely gyártmányt javasoljátok megvételre amely strapabíró,hosszú életű.Azt tudom hogy van a "PLEXTOR" és ez után tartósságban melyikek jönnek?Ha Blu Ray íróval megírtam egy DVD-t akkor a hagyományos asztali DVD lejátszón le tudom-e játszani vagy csak Blu Ray lejátszón?
Soha többé ...
-
szab.tam
nagyúr
válasz imibogyo #43050 üzenetére
szép.
igaz, egy halvány kukkot sem értettem belőle...****
a tegnpa bejelölt rezet nekiálltam megfúrkálni.
3-assal elő, majd 6-ossal majdnem végig, majd az utolsó 1 mm-et egy 2-essel átfúrom, (ami a blokk talpa), amiken a felülről betolt csövek alatti levegőoszlop és fölös ragsztó ki tudjon jönni.mai napi szopás.
9. 3-as előfűrás, (képen bal alsó).
eléggé lassan ment, beraktam egy másik fúrót.
szépen beletört.
kivettem, vissza a régi.
belefúrok, és jött egy olyan hang, amit az ember nem akar hallani.
ekkor jöttem rá, hogy az a tetű nem 2-be, hanem 3-ba tört el, és a hegye bennemaradt.
a középső darab ráadásul olyan formára tört, mint a fúró hegye.
mersze, meg kellett volna néznem a 2 rész hosszát....rámentem felülről egy ötössel, hátha történik valami. de nem.
ekkor a szomszédos 3 fúratot készre csináltam, hogy lássam, hol jönnek ki. elég egyenesek lettek.
így elég nagy pontossággal a beletört furatot pedig hátulról megtámadtam egy 4-essel. sajnos ekkora levegőző rést nem akartam, de ez van. gondoltam, hogy szemből valószínű kicsit mellé fog menni a beletört fúró hegyének.
és így kiszabadítom.
de nem.
gyakorlatilag 100-ad mm pontosan sikerült szemből eltalánom...
ha szándékosan akartam volna, biztos nem sikerül.úgyhogy egy 3mm-es, kúpos hegyű acélizével, hátulról kikalapáltam.
a fúró hegye végre kisesett.
de egy kicsit túl bevertem, így helyette a kúpos izé szorult be. most ugye hátulról.
ekkor az eredeti fúrási irányból egy csavarhúzóval kellett ezt kiütnöm, de nem túl mélyen, nehogy megint beszoruljon valami....
kész voltam, mire minden kijött...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
tatabike
őstag
válasz bandi94 #43052 üzenetére
Szerintem is. Én így csináltam mérőkereket, aminek a kerülete pontosan 1 méter kellett, hogy legyen. Az bútorlapból volt, megrajzoltam, körbevágtam nagyjából, aztán a közepébe tettem egy csavart lazán, hogy el tudjon körülötte forogni, befogtam a csavart satuba, lamellás koronggal kis sarokcsiszolóval elkezdtem az élét csiszolni, ferdén tartottam rá, így a korong nemcsak csiszolta, hanem forgatta is egyben, szép szabályos kör alakú korongot kaptam.
Szerintem Te is fogasd rá egy bútorlapra a cint, amiért nem kár, és úgy csiszold.[ Szerkesztve ]
-
bandi94
tag
válasz Satyricon #43049 üzenetére
Simán meg tudnád még csinálni.Nem hiszem hogy a bosch fúrót tönkretennéd egy ilyen témával Amugy fogod, befogod a fúróba, bejelölöd forgatás közben, aztán nagyjából körbevágod flexel, aztán meg lamellás csiszolókoronggal forgás közben kikerekíted.Mindent meg lehet oldani
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
imibogyo
veterán
válasz Satyricon #43049 üzenetére
Np, de a kisebb gépek nem nagyon alkalmasak ilyen munkákra, az én gépem RPM változtathatatlanságáról már nem is beszélve, ami ekkora átmérőnél már elég sok gondot tud okozni. Persze variálható valamennyire de nem eléggé ekkora átmérőhöz.
MINDENKINEK:
Alkottam én is. Chester91 kért tőlem még régebben egy 120-as külső és 80-as belsőátmérővel rendelkező alumínium ventitartót. Már régebben elkészültem vele, csak a gyerek születése miatt nem volt időm megosztani veletek, pedig szerintem az elkészítés menete passzol a barkácsolás és gányolás témakörbe.Mivel nincs elég nagy tokmányom és nincsenek speckó felfogatási kiegészítőim az esztergámon ami a kora miatt nem is meglepő, így gondoltam egy merészet és egy régi fúróállvány talpát használtam fel. Ennél a típusnál nem a fúró megy lefelé, hanem a tárgyasztal mozog felfelé és pont ez volt a szerencsém, mert így volt egy tökéletesen központos és a tárgyasztalra merőleges felfogatási lehetőségem. Az asztal tengelye tökéletesen passzol az eszterga tokmányomba.
Ezután átmenő csavarokkal és nagy alátétetekkel, valamint önfeláldozó farostlemezzel (hogy ne a tárgyasztalt esztergáljam), felfogattam egy alu darabot az újonnan elkészült kis jig-re, és először a külső átmérőt, majd a csavarokat áthelyezve a belső átmérőt esztergáltam ki.
A külső átmérőnél az volt a vicces, hogy négyzetes anyagból indultam ki, így voltak lehulló "háromszög" darabok. Félreálltam a forgástest érintő irányából a leválasztáskor, mert tudtam régebbi tapasztalatból, hogy majd jól kirepülnek ezek a darabok érintő irányba (régebben is volt ilyen, nem nagy szám), de arra nem számítottam, hogy ezek (a relatíve kis tömegük miatt) majd olyan erővel és vehemenciával válnak le a forgástestről, hogy konkrétan beleállnak majd a mögöttem lévő faablak tokjába. Nagyobb leváló daraboknál inkább csak "leesnek" ezek a darabok, maximum kirepülnek, de nem túl nagy erővel (ahogy ennek a testnek a közepe is tette, mivel ennél ugye a kerületi sebesség jóval kissebb volt már, valamint közel volt a forgás középvonalához, nem a forgó test kerületéről vált le). Na mindegy ha maradok ott ahol eredetileg álltam, akkor ma már gazdagabb lennék pár alu belső kiegszítővel. Na mindegy. Az óvatosság kifizetődött.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz imibogyo #43048 üzenetére
jaa, akkor hülyeséget írtam, sorry
Mivel nem vágom a témát, gondoltam a kisgépeken is meg lehet ezt a dolgot csinálni, főleg hogy csak 20 cm-nyi darab kell belőle, és nem gondoltam arra, hogy nem ez a méret számít, hanem a cin teljes felülete. Akkor hagyom a francba az egészet, gyüjtök valami jó kis Zildjian cinre
szerk:
Ezt meg a "színesfém bizniszmen"-eknek jó pénzért eladom. Mondom nekik, hogy lagzi lajcsi öccsének a cin-je volt, még az aláírása is rajta van. Hátha elviszik[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Satyricon #43047 üzenetére
"Szóval nem olyan nagy a cin, kisebb gépeken is meg lehet szerintem csinálni"
Kisebb gépeken a 40 centi szerinted nem sok forgóátmérőnek? Nem tudom felétek mekkorák a kis gépek, de az én esztergámon olyan 15 centi van az ágy és a tokmány-forgóközépvonal között, tehát olyan 30 centit tudok forgatni, de már az is határeset és jól kell passzolnia a testnek (értsd. kör alakú kell legyen a forgástest, mert a négyzetes már beleakadna az ágyba.Ilyen 40+-os méretekhez már vagy a fejből hátrafelé néző tengelyvég a jó melyet nem akadályoz az ágy, vagy komoly eszterga. Én ezért nem is írtam neked.
-
Satyricon
addikt
válasz szacsee #43046 üzenetére
16"-os beütő cinről van szó, az átmérője 40,5 cm. Viszont annyira berepedt, hogy a hasznos felület kb 21 cm átmérőjű lesz. Szóval nem olyan nagy a cin, kisebb gépeken is meg lehet szerintem csinálni
Viszont amit javasoltál, sajnos nem tudom megcsinálni, ugyanis tökéletesen nem tudom a cin közepét kimérni, ahová a körzőt beleszúrnám(Végülis ezt is meg lehetne csinálni, de rühellem az olyan kis fiszf.sz semmitérő melót, amit tákolni kell ahhoz hogy tákolhassak egy olyan részt, amit előtte még meg kell tákolni, hogy az egész munkadarabot meg tudjam tákolni. Szóval érted... )
Én azt csináltam, hogy fogtam egy olyan átmérőjű csavart, ami pontosan beleilleszkedik a cin furatába, majd rákontráztam két anyát. Aztán fogtam a jó kis ruszki nagy lób.szó fúrógépet, majd mindezt beletettem a tokmányba. A fúrónak csináltam egy fém fogantyút, amit be tudtam fogni a satuba. Aztán kerestem egy használt csapágyat, ami akadásmentesen forog, majd a külső felületére postásgumit ragasztottam. Gondoltam majd ezzel tartok a cin másik oldalának ellent, míg a vídiás rajztűvel körbe kanyarintom a cin-t. Csak akadt egy kis gond: A jó kis ruszi nagy lób.szó fúrógép k...ára nem akart működni, akármit csináltam vele! Pedig előtte való héten még használtuk... Áááá nem vágtam földhöz a fúrógépet mérgembe, dehoooogy...
Ebből az a tanulság: Ha sajnálod a vadiúj Bosch fúrógépedet feláldozni a cél érdekében, a régi géped a tákolás kezdete előtt mindig nézd meg, hogy egyáltalán működik-e.
Szerk.:
Szóval ha a leírt méretek alapján valaki meg tudja csinálni géppel, akkor azt megköszönném Természetesen nem kérném ingyen!!!
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz Satyricon #43044 üzenetére
Elsőre egy átmérőt írj, mert így a kisebb paddal rendelkezők alapból kieshetnek.
A helyedben aranyoldalak, vagy esztergályos topikban kérdezősködnék.
Esztergán viszont biztos kell valami stabil támasztást csinálni, hogy leszúráskor ne tudjon mocorogni a munkadarab. Ez megdrágíthatja a műveletet.
Ha vastagabb a cuccos, akkor ... most jön a házi barkasz:
Körzővel, vagy sablonnal megjelölöd a majdani vágás helyét.
Khhhmmm.. körbevágod flex-el, majd a maradékot óvatosan lamellás koronggal lekanyarítod.
Ha van otthon sorjázód, vagy finom reszelőd és türelmed, akkor nagyolás után körkörösen adsz a vágási élnek egy rádiuszt. (már ha van). (ehhez a módszerhez viszont türelem és kézügyesség is kell.)
Vékonyabb anyagnál nem ajánlatos a deformáció miatt. -
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
A korábbi szösszenetek (1) (2) után most sikerült továbblépnem a készülő házam előlapjával.
Tegnap este sikerült befejeznem a készülő házam előlapi usb-nyákját. Fent van forrasztva az összes csatlakozó (4-4 db usb2, ill. usb3 és a másik oldalon 4 db 5 pines, plusz 8 db 4 pines csati). Lehetne még mit javítani rajta, de elsőre megfelel. Eléggé stabilak, így ha a nyák megfogatása is stabil lesz, akkor nem lesz vele gond.*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Satyricon
addikt
Ebbe valaki tud segíteni?
-
szab.tam
nagyúr
kezdőtől nem rossz.
alufólia gubanc a tetején az ufonauták ellen van?
ja, szerkesztés közben megértettem: aluhűtő.
szép.picurka pedig nem ez a táp, hanem az ex román szövetségi kapitány, akinél bevásárolta magát marika.
akit guzmics szöktetett a himnusz vége előtt.****
más.
macko20 kollégának.
réz fétis.
amikor lesorjáztam, végig az "o tannenbaum" dallamára a "fééé-ti-sem, ó fééé-tis-eeem"-et énekeltem a konyhában. jó, hogy nincs hack-elhető webkam-em...
kis réz, hétezeré'...az eredeti vegyes blokkokból készítettem homgéneket.
felfúrás, csiszolás, stb.
és középen a 72 dekás 40*40*50-es blokk be lett jelölve. 12 db cső + borda fog belőle kijönni.
holnap fúrom.
a kompakt méret határán.
extra széles, de gyári házba pont bele fog férni.[ Szerkesztve ]
-
Tubi2
senior tag
Nem vagyok erre rendszeres látogató, de amit ma alkottam kapcsolódik annyira a gépek világához, hogy megosztom.
Történt pár hónapja, hogy eladtam a HIFI tornyomból a CD lejátszót, fejlesztés szándékával. Jelen állás szerint nincs pénzem az újra, de vágytam nagyon pár zenei CD meghallgatására.
Így hát a következő megoldás született: kép
PIcurka tápegység, hátul az audiokimenet rca-ra alakítva, és terhelőizzó az 5V-nak, rajta alu hűtőgubics. Bal oldalt a bekapcsológomb. És még nem is szól rosszul.
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
MasterHUn
senior tag
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Lenne egy kérdésem . 120mm ventihez hol találok rajzsablont ? Olyat mint az MNPC oldalán ez . Az a gondom ezzel , ha kinyomtatom , pár mm-el kisebb mint kellene .
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
do3om
addikt
válasz kalozhun100 #43029 üzenetére
Van amit megtartok, persze 1-1 db-ot.
Továbbadásra, nincs szerelék, megmondod mire rakod és ahhoz elkészítem.
Venti felfogatást is megkel oldanom, régen hajtogattam rugóacélból, most is azt kéne de van ami gumipöckös azt kéne vennem mert úgy jobb lenne.szab.tam
Van benne pár amit nem lehet használni csak ahogy Te, nem gyári megoldásként hanem lebontva.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
szép zsákmány.
(most már talán félig lehetsz csapattag...)köszi a képeket, le is mentettem őket.
(#43026) viperabácsi kérdésére óvatosan válaszolj, mert a modik kedvenc ténykedési terepe.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz GrooveHero #43021 üzenetére
Akkor majd még frissítem. Néha kicsit nehéz mindent összeszinkronizálni.Egyébként sok kép azért látszódik úgy, mint ha nem lennének fenn, mert más mappákba már szét vannak válogatva.
(#43022) CheGhost: akkor nagy baj nincs.
[ Szerkesztve ]
-
CheGhost
aktív tag
-
GrooveHero
addikt
válasz imibogyo #43020 üzenetére
az előbb nekem is kiírta az 53-ik képnél, hogy az album végére ért, pedig már 2x átfutottam rajta. Na mondom, ez gyors vót
ha jól látom akkor skydrive-on nem az össze kép van fent
[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
imibogyo
veterán
válasz Gyíkac #43019 üzenetére
Én csak GrooveHero-ból és magamból tudok kiindulni, hogy megy a link. Kiléptem a Google profilomból is, hátha az a baj, de nekem megnyitja úgy is. De ha nagyon nem megy, akkor estére átrakom SkyDrive-ba.
Sőt fenn is vannak már.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz GrooveHero #43017 üzenetére
Nem tudom. A méretezéseket netről gyűjtöttem össze. Ha a 3d-s képekre vagy kíváncsi azokat Sketchup-pal készítettem.
[ Szerkesztve ]
-
ati012
őstag
válasz anonymus89 #43012 üzenetére
A lejátszóba nézted, nincs ott?
Legegyszerűbb keresni egy u.olyan hibás típust
-
anonymus89
addikt
Adott egy Lg DVX276-os dvd lejátszó, aminek letörték a cd/dvd fogadó tálcáját. (félbetörték és nincs meg a másik fele) Az volna a kérdésem, hogy egy másik komplett olvasó egységgel tudnám-e pótolni?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Drizzt01
őstag
válasz GrooveHero #43008 üzenetére
Amit használok , az olyan mint a siko lemez . Habosított műanyag , ebből vannak a reklámtáblák is . . Simán sniccerrel vágom , könnyen csiszolható .
A DVD előlapját ha leszeded , simán le lehet fújni akár fehérre is , de ebből a műanyagból tudsz csinálni másikat is .MasterHUn : Sajna nekem ilyen opció nincs , a lakásban fúrok faragok .
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
MasterHUn
senior tag
válasz Drizzt01 #43006 üzenetére
nekem sincs. főnökömnek van csak (asztalosok vagyunk) aztán úgy kicsit egyszerűbb bár vannak helyzetek mikor nekünk is fel kell találni valamit de van mikor a 90m2 is kevés
[ Szerkesztve ]
-
GrooveHero
addikt
válasz Drizzt01 #43004 üzenetére
Na ez már igen, szép munka. Milyen műanyagot használtál? Mert van belőle 1-2 fajta, valljuk be. A plexitől félek, mert nagyon hamar és könnyen karcolódik, szemben a kiválasztott anyaggal, ami lehet, hogy ugyanúgy karcolódik, mint a plexi, viszont nem látszódik. Az irományodból tudok meríteni egy-két ötletet, köszönöm ez úton is Most a legnagyobb gondom az, hogy a DVD íróim feketék, marha szépen fog mutatni a fehér házon.
Hegeszteni is csak a legfőbb részeket gondoltam. Az oldalát levehetősre tervezem és talán plexire, legalábbis egy részét biztosan. De hogy hogyan lesz megcsinálva, azt még nem tudom. Majd gondolkodom rajta. Jók ezek a képek, mert sok ötletet lehet meríteni belőlük a kialakítást illetően.imibogyo köszi
[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
imibogyo
veterán
válasz GrooveHero #42995 üzenetére
Itt vannak az összegyűjtött méretezések. Használd egészséggel.
-
Drizzt01
őstag
válasz GrooveHero #43002 üzenetére
Én a műanyagot ragasztottam és csavaroztam .
[link]https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
MasterHUn
senior tag
válasz GrooveHero #43002 üzenetére
kiváncsian várom a képeket én pl: még nem tudom hogy a HAF XB elején lévő 2 oldalán az ugymond dísz elemet hogyan fogom megoldani de majd kiderül
[ Szerkesztve ]
-
GrooveHero
addikt
válasz MasterHUn #43001 üzenetére
Rám is rámjött a fúrhatnék-faraghatnék, azért gondoltam ezt a "kis" házikót összedobni. Dobok majd össze egy 3d-s rajzot is,a rról könnyebb lesz az elemeket legyártani, levágatni, venti helyeket kifúrkálni, stb. Egyébként hegesztve lesz, lévén, hogy műanyag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest