Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee5016
őstag
válasz Akcok94 #35095 üzenetére
Épp ezen dolgozok
Toronyház
alsótáp, elmozditott alaplapi tálca
variálható HDD keret és ODD rackelés
házméret átszabása.
Holnap esünk neki flex-szel,dobok képeket én hogy gondoltam......A Hdd-odd tartó már kész igaz még 16 darabban van....Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
DiceBlade
aktív tag
válasz Akcok94 #35095 üzenetére
pedig ennél többet nem nagyon lehet segíteni
itt az én verzióm, ami már készen van -
Akcok94
senior tag
hello,
volna egy régi torony ház mit szeretnék meg reformálni személyes használatomra,-először is megszeretném csinálni alsó tápos-ra, mivel most felső tápos ezt meg lehet oldani valahogy,
-hdd keret elforgatása,
-a tetejére 14cm ventilátor elhelyezése
-vízhűtésre felkészíteninagyjából ezek volnának a terveim, meglehetne oldani, főleg az elsőre nincs ötletem.
szerk.:köszi HG
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
lukaszokni
aktív tag
Kedves modderek és gányolók!
Van pár bontott és felhasználatlan, különböző méretű, 4-7-8mm vastag exit lámpa plexim ajándékba.
Lematricázni van karcosabb, de van sima is, futó emberke motívummal, akinek erre lenne szüksége.
Egy ideig gondolkodtam, h csináok egy ilyesmi dobozt, de a kulturált kinézethez nincsenek meg az eszközeim.
Akit érdekel, írjon rám privit.mAtx4ever!
-
szab.tam
nagyúr
ezek a pici "mambók". nem kellett hozzá nagy ágy. csak nagy agy....
és mint írtam, nem szigszalagoztam, csak odaraktam. azért megvolt a kellő dinamika.
igaz, azóta(?) mindent 2x meg kell kérdeznem, mert nem hallom. (bal fül -60 decibel...)
az is igaz, hgoy utána hs280-nal is kipróbáltam, de mivel 3 utas volt, így túl messsze voltak a sugárzók. (mély, közép, magas.)
ez volt a korai surround: 2x3 irány.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
jenei0330
tag
válasz szab.tam #35083 üzenetére
Igen de a tálca egy kicsit "mozgékony, még v.milyen merevítést ki kell találnom rá. a ház alját is ki kell vágnom, hogy a tápszellőzni tudjon, meg még az elejével is vannak terveim. A vinyotartót is szeretném elforgatni 90 fokkal.Szóval még nagyon sok munka van hátra.
-
szab.tam
nagyúr
válasz jenei0330 #35079 üzenetére
jól látom, hogy a tálca és a hátlap is felcsúszott már a helyére?
akkor csak a táp helyének a hátoldali kivágása van hátra?(#35082) =HG=
régen bohóckodtam halsonlóval. azért nem tekertem rá a fejemre, de jó közel raktam a fejemhez. fekve, az ágyra, a párna mellé. asszem 2 db. hs 9 volt....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
jenei0330
tag
Helló, mint igértem rakok fel képeket az alsótápos géppé alakításról, hát íme, ma eddig jutottam, majd még folytatom, ha lesz szabad időm, meg energiám. Képek
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megvan. Tudom mire használom majd a leharcolt S1-et. Ha összejön a s370 konfig akkor a procit hűteni. Északi hídra mehet egy nagyobb borda, délire nem is kell, fesszabikra se, vidik is legtöbb passzívak. A 300-as FSP-ből meg annyi áramot vesz ki hogy nyitott házzal elmegy passzívan az is. Zshír.
-
-
zarayg
aktív tag
válasz FatalEror #35065 üzenetére
esetleg valami szorító pánt megoldást tudnál nekem ajánlani? aba bilincs se lenne gáz igazából (már így a későbbiekben) csak azt nemtudom úgy formázni, hogy hozzáilleszkedjen
Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm.
-
zarayg
aktív tag
válasz FatalEror #35063 üzenetére
kivitelezésben a zsugor csővel nem tudom hogy oldjam meg, mivel ha leszerelem a füles részét, akkor abból kábelok lógnak ki, és az SS-nek olyan kábelei vannak, hogy szétvághatatlanok, mellesleg szét se szeretném vágni őket
Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm.
-
FatalEror
addikt
-
zarayg
aktív tag
-
FatalEror
addikt
válasz zarayg #35060 üzenetére
Akkor szerintem meglehet még ragasztani FBS-l,mert az egy kaucsukos réteget képez,tehát tud diletálni,és az nyeli el az erőt,nem a műanyag.A másik pedig az epoxi,az viszont keményen köt,viszont mind 2 esetben javaslom,hogy tegyél rá ragasztás után zsugor csövet.
HardCore is my LifeStyle
-
zarayg
aktív tag
válasz FatalEror #35059 üzenetére
Pontosan. Nem volt szétszedve 1x sem, nem volt megbuherálva sem, mindig is vigyázva volt rá, mivel hát 22 ezer ft-os tétel, de hát már több mint 2 évet szolgált nekem, és a műanyag megadta magát..
-
zarayg
aktív tag
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
válasz o.OkrasyO.o #35053 üzenetére
esetleg milyen felületkezelést lehetne eszközölni , a karistolások ellen ? Finom csiszolás , vagy inkább polír korong ?
Smiley
-
macko20
őstag
válasz o.OkrasyO.o #35050 üzenetére
igen fehéren ,akkor csak a plexire megoldás..
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
törölt tag
válasz o.OkrasyO.o #35050 üzenetére
Fehérek.
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
válasz o.OkrasyO.o #35049 üzenetére
De azok amúgy csak fehéren világítanak nemde ? MErt nekem piros ledek kellenének.
Smiley
-
zarayg
aktív tag
Sziasztok!
Erre szeretnék megoldást találni. Tudna nekem valaki segíteni? Honorálnám
-
FatalEror
addikt
válasz o.OkrasyO.o #35043 üzenetére
45x45x10-s darabra dobott bruttó 6700ft-t.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
macko20
őstag
válasz o.OkrasyO.o #35043 üzenetére
Ha van ismerős nek, v neked rosz tft monitorod amiben rossz a kijelzo, akkor azt szet szedve megoldodna minden gondód, lenne plexi, igaz vagni kellene, és ha mukodott a hatter feny, akkor az is.....
-
FatalEror
addikt
Ha már ledszalag....
Ezeket a ledszalagokat meg lehet hajtani USB-ről,tehát veszek egy prosztó USB kábelt,egyik végét csonkolom,és a fekete/piros vezetékeket 2-3db szalagra forrasztom,és bedugom USB-be ha azt akarom,hogy világítson.Ez így működhet?HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz o.OkrasyO.o #35037 üzenetére
Ja ha érdekel van nekem egy pár 35,5cm hosszú,és 1cm széles CCFL csövem monitorból,ezek kisütik a szemed,csak egy trafó kell hozzá,de a trafót egy szimpla molexre rá lehet kötni.
HardCore is my LifeStyle
-
LarsR
tag
válasz o.OkrasyO.o #35037 üzenetére
Szia!
1cm széles
A másik egy lcd tv-ből van, de sokkal erősebb a fénye. Ilyet nemtudom lehet-e venni boltban, én ismerőstől szereztem, aki ilyen gyárban dolgozott.
[ Szerkesztve ]
http://ge.tt/7JbBk5Z?c
-
FatalEror
addikt
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
válasz FatalEror #35036 üzenetére
Köszönöm a tippeket. Énis arra gondoltam hogy a vágási felületeknél egy 1,5-ös fúróvalfúrok egy kis lyukat és apró csavarokkal rögzítem.még ami esetleg probléma lehet hogy a szalag szélesebb mint a plexi , mondjuk fogalmam sincsen milyen széles egy-egy ilyen szalag.
Smiley
-
FatalEror
addikt
válasz o.OkrasyO.o #35033 üzenetére
FBS-el pontokon feltudnád ragasztani,illetve ahol el lehet vágni a szalagot,ott tudod szerintem lyukasztani is.
HardCore is my LifeStyle
-
blasko92
őstag
válasz o.OkrasyO.o #35032 üzenetére
Használj ledszalagot
Azt pedig fel tudod ragasztani ezzel az olvadó gyantás ragasztópisztollyal
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz trialboj #35024 üzenetére
trialboj: szerintem nem nagy gányolás, én is ezt tervezem, de ha már vágsz, akkor miért akarod fejre fordítani a tápot, inkább a venti alatt vágd ki a ház alját, s hadd szívjon onnan hűvös levegőt.
Esetleg a lábakat megemelni picit, hogy jobban járjon alatta a levegőo.OkrasyO.o: mi lenne, ha a plexit, alul fölül rögzítenéd, s a ledszalag oldalról csatlakozna az élekhez, vagy belefúrnád az élekbe, így 1 kalap alatt megvan a rögzítés, s a led szalag is rákerül a plexire, esetleg valami ragasztóval lehetne próbálni rögzíteni, mondjuk modellező ragasztó, vagy más hasonló cucc, bár megkockáztatom, hogy vmi szilószerű tubusos cuccal is működhetne...
[ Szerkesztve ]
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
Mondjuk csak van a szalagon olyan pont ahol meg lehet lyukasztani nem ?
Ilyen tipusú led-el még nem találkoztam ilyen formában.Smiley
-
-
FatalEror
addikt
válasz o.OkrasyO.o #35030 üzenetére
Melyik az 2 típus ami létezi?
Ledszlagnál nem csak smd ledes létezik?De nézz szét itt aprón modding cuccok között,mindig akad pár kilóméter.[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz o.OkrasyO.o #35028 üzenetére
Ha mindenkinek egyből eszébe jutna a tökéletes megoldás,akkor nem lenne ez az oldal sem.
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz o.OkrasyO.o #35025 üzenetére
Én kapásból plexit javaslok,és annak az élébe betudod fúrni a ledszalag helyét,illetve a rögzítést pedig FBS-l tudod kivitelezni.
HardCore is my LifeStyle
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
Ha esetleg valakit pontosabban érdekelne a dolog felteszem a terveket is .
Minden segítséget szivesen fogadokSmiley
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
Sziasztok , egy gépházat építek/tervezek , előlapi világítást tervezek az egyes minták mögé piros ledekkel . Hogy homogén legyen a világítás üveglapot gondoltam tenni a lemez mögé és azt az élénél megvilágítani . Viszont az üveglap felfogatásával gond van .
Lenne valakinek ötlete hogyan oldajam meg hogy az kivülről ne látszódjon ? vagy esetleg jobb ötlet a világításhoz , de úgy hogy homogén legyen.Smiley
-
trialboj
őstag
Túl nagy gányolásnak számítana, ha a tápot, fentről le helyezném, felfele fordítva a ventilátorát?
illetve nem zavarná hogy alig pár centire tőle van a vga ventije?
Illetve a ventilátorok helyénél az a lyukacsos rács nem fokozza a kibocsájtott zajszintet? Okos dolog lenne óvatosan körbevágni, a venti széléig?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
Bari
Modder
-
szab.tam
nagyúr
sok cikkre, (kb-8-10), megért témám és képanyagom van, de inkább csak ide írogatok.
túl sok idő lenne, és lusta vagyok mostanság. a faragások elöl venné el az időt...***
a purple gerberához egy kis adalék.
(figyelem: ott tiltott a chat és az off! - 1. hsz...)[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
(#34988) zolee5016
szép cucc. pláne, ha occóé' kukáztad.***
(#34995) macko20
szíp a ríz.
sajnálom a félrefuratot, de azért kicsit megnyugodtam, hogy a lötyögős vacak állványom is tud ilyet.
blokk faragásának idáig csak 2x merészkedtem neki, úgyhogy hajrá!a fő probléma a csövek kis ívben való hajlításánál lehet majd. (csőhajlító cucc ide-oda....)
a hetapipe topic éledezik.
mine2 cu fetis tervem árkalkuláció miatti buktája után ugye jött a régi vapor chamber torony elképzelés újraélesztése.
elég sok technikai, elvi, számítási, sb. akadály hátravan, de a kinézet már alakul.
így fog felépülni. csak kicsit távolabb lesznek a bordák. 40x40mm lesz a "liftakna". (400*40*40*2 vörösréz, lezárt zártszelvény.)
de csak így bírtam egymásra rakni, hogy ne boruljanak le.
kb. 2 hónapom van a belső porózus réteg, vákum, ideális vízmennyiség, lezárás, lefogatás, stb. kitalálására.
ami kb megvan, a külső dizájn: (ez is valami...)[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
válasz Anaren91 #35011 üzenetére
A zalmannak van egy 775 kerete amibe jó az adm hűtő csak a mérete a kérdés h bele fér -e
de gyors kötözövel mindenképp
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok, Adott egy az AMD FX ekhez adott gyári hűtés aminek am 3+ lefogatója van. Itt porosodik a polcon nem tudok vele mit kezdeni. Öcsémnek LGA 775 ös lapja van. Kérdés: rá lehet valahogy faragni az AM3+ os hűtőt az intel foglalatra?
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
törölt tag
Nos, a hűtés továbbtervezése.
A táp meg lesz fordítva, a tetejére a 14-es venti 5V-on de inkább alatta. Ha tetszik neki tetszik, ha nem nem. Ez rátolja a vidire a levegőt, tehát azzal különösebb baj remélhetőleg nem lesz, lehet majd kicsit húzni is. Az északi híd és a vrm-ek viszont ebből már semmit se kapnak tehát kell egy terelő ami arra tereli a levegőt, kérdőjel hogy mire odáig jut az amúgy is csekély huzat mi marad belőle. Mivel a Ninját kitakarja teljesen ami nem is annyira baj, mert azzal kell a legkevesebbet cseszkelődni és mindenhogy elvisz egy ekkora procit, de a biztonság kedvéért ki lesz vágva a gép oldala a terelőlemez felett, hogy onnan friss levegőt kaphasson ha akar. Oszt' annyi. Hogy ez miként fog működni a rosseb tudja. -
macko20
őstag
válasz #21346560 #35007 üzenetére
Nem!! a 480-as GPU-t idle elviszi mint az köztudott
-
FatalEror
addikt
válasz macko20 #35005 üzenetére
Hát azért minden elismerésem,hogy azok után,hogy ilyen szépen mellé ment,pedig kimérted,állványossal fúrtad,és ráadásul réz volt ami nem terem minden fán,még le is tudtad fényképezni,ha nálam csinálta volna ezt akkor biztos,hogy megreptetem a munkadarabot,és lehet még a gépet is megborítom a kuka felé,de,hogy elkezdjem lefényképezni,ahhoz biztos nem lenne idegzetem.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók