Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Cyberslider #2899 üzenetére
1. Milyen programmal (akár fizetős is jó) szoktátok vágni, utómunkázni a felvételt, mi ajánlott? Gopro saját program (pc-n?)
Én Premiere Pro-t, vagy néha Davinci Resolve-ot (van ingyenes verziója, ajánlom) használok néha
2. Nekem persze a 4k 60fps tunik elsore jonak, ez h265 hevc? Maradjak inkabb a 30fps-nél? Nekem persze a 60 tetszik, de az egy dolog kompatibilitás miatt maradjon inkabb a 30-nal..? Codec mas, minosegre ez latszik?
Abba is gondolj bele, hogy az elkészült felvételeket megvágni és utána gondolom, mivel máskor is akarod nézegetni, tárolni is kell tudni, nem feltétlen érheti meg a 4k, de ha neked ezek nem problémák, akkor nem szóltam
De az arany középút szerintem az 1440p3. Eddig nincs semmi kiegészitőm, látom van mindenféle pack, stb. Mi az ami igazán ajánlott és jó?
Én legtöbbször kis hordtáskát, Shorty-t, fejpántot és mellkaspántot használom (bicikli), de egy "suction cup" is hasznos lehet, ha ablakra akarod pl rakni, ha építkezést veszel fel. De igazából majd látod idővel, hogy mire van szükséged
-
Cyberslider
őstag
Hali! Uj gopro tulaj vagyok! :) gopro 8-ra esett a valasztas.
Gyereket, epitkezest, kesobb persze kirandulast stb. akarok vele felvenni. Uj nekem ez az egesz. Regen volt egy vhs-c kameram. :)Lenne gyorsan három kérdésem
1. Milyen programmal (akár fizetős is jó) szoktátok vágni, utómunkázni a felvételt, mi ajánlott? Gopro saját program (pc-n?)
2. Nekem persze a 4k 60fps tunik elsore jonak, ez h265 hevc? Maradjak inkabb a 30fps-nél? Nekem persze a 60 tetszik, de az egy dolog kompatibilitás miatt maradjon inkabb a 30-nal..? Codec mas, minosegre ez latszik?
3. Eddig nincs semmi kiegészitőm, látom van mindenféle pack, stb. Mi az ami igazán ajánlott és jó? Valami grip kéne shorty, de jonak tunik a 3way is..esetleg vmi mellkas cucc, +aksi , töltő gondolom ajánlott? Vagy valami pack amiben nem tul sok de jo dolgok vannak..es 8 kompatibilis..[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
bb.bocs
őstag
azt néztem igen, csak kérdés vajon tényleg csak azok a jól (üzleti érdek) vagy más is totál használható, sőt akár512es is beleszuszakolhato (?)... illetve ha jól tudom nemrég jött egy frissítés hero 9 re ami pl a kijelző vacakolásos érzékelést lassúságos javította megoldotta.
[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
hello, gopró hero9 be ez belemegy? vagy valóban csak 256 gigát fogad? illetve gondolom megfelelne bármilyen felvételre nem?
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 7 Black kamera. Nem reagál a töltésre. Előéletéről annyit tudok, hogy törött volt a lencse védő, amit már cseréltem. Akkumulátor nem púpos, ránézésre egyben van a szerkezet.
Mennyibe kerül egy külső töltő az akkuhoz?Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Immy
őstag
Köszönöm mindenkinek a mélyreható tesztet a szoftverrel kapcsolatban.
Miután megnéztem ezt az összehasonlító videót szinte teljesen elájultam a GoPro9 Horizon leveling funkciójától: [link]
A legdurvább ha kiegészíti az ember max lens moddal, szerintem ezek olyan funkciók amikkel a gopro megint a legjobb lett a piacon.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
kk831228
addikt
válasz AuraSync #2883 üzenetére
Az a baj a ház is változik, kilencnél cserélhető a lencse, ami számít azért valamennyit egy akciókameránál...Ettől függetlenül én is azt mondom hogy a nyolc tudása elég...Cserélgetni semmiképp nem éri meg, de aki akkor veszi lehet jobban megéri megvenni a friss modellt...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Tuninger
addikt
Ha Hero 5-6-od van akkor szerintem érdemes megvenni mert a Hero 9 boostjánál is jobb stabilizációt ad úgy hogy messze ezzel lesz a legnagyobb látószöged, korrigált torzítással.
Hero 7-8-cal szerintem már csak drónhoz érdemes megvenni, ott látványos a javulás a beépített stabihoz képest. Normál használatnál mérlegelni kell hogy megéri e az utómunkát.
Van benne hardveres támogatás: intel quicksyncet támogat, és a gép erőforrásaiból 1 processzor mag teljesítményét használja. Már szétcincálták őket emiatt, de a multiprocesszor támogatásra azt írták nem várt hibákat hoz be. GPU támogatás nincs.
Sajnos a codec-el is vannak problémák, azt a szintű colorgradet amit egy normál gopro felvétel elbír a reelsteadys anyag nem, próbáltam színezni fpv anyagot, es csúnyán sávosodott.
Töltsd le a demót, ugyanazt tudja mint a teljes, csak beleégeti a lógót a felvételbe. A Hero7-et állítsd 4:3 4K-ra és kapcsold ki a hypersmootht.
A crack problémás, mivel folyamatos netkapcsolat mellett működik az app, és most jött ki frissítés a Hero 9 miatt. -
Márton
nagyúr
válasz AuraSync #2886 üzenetére
Azért én nem mondanék ilyen hamar ítéletet..
Sok fps-s használja akik tökéletesen sima mozgásokat akarnak. A hypersmooth a hirtelen mozdulatoknál azért nem mindig vajsima.
Horizon Lock opció valóban nincs, helyette Lock Horizon-nak hívják..
És persze, hogy HS nélkül kell rögzíteni, hisz a gyro adatot használja az utómunka során.
Ezen kiakadniEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
AuraSync
őstag
válasz AuraSync #2885 üzenetére
Kipróbáltam... hát még letöltenem sem kellett volna.
Ez semmi más mint egy iszonyatos mértékű crop program ami a SuperView-ból egy Linear-t csinál kb HyperSmooth Boost beállítással.
Horizon Lock opció nincs is a programban.
A poén az, hogy csak úgy lehet betölteni egy videót ha Hypersmooth nélkül rögzítetted.
Idő és pénz pocsékolás a program a konvertálást már ki sem próbáltam elég volt az előnézeti képet végignéznem, hogy eldöntsem ezért a programért 1$-t is vétek kiadni.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
AuraSync
őstag
Még csak most jut el a tudatomig mi is ez a Horizon Lock dolog.
Mert többször láttam már volt róla szó de amúgy nem érdekelt és azt gondoltam valami szoftveres crop-olás és hát amint látom részben az is.
Annyi kivétellel, hogy ezt a Hero 9 alapból tudja?Gyors utánanéztem ennek a proginak és van ingyenes trial verziója amit ki tudsz próbálni.
Ma én is kipróbálom majd és ha tényleg olyan jó és az exportált videó megtartja az eredeti minőségét akkor érdemes megvenni a Hero 8-hoz. (hát inkább mint Hero 9-et venni)Igen a konvertálás az egyetlen hátránya. Azt láttam, hogy hardveres támogatás van na de, hogy konkrétan mi az nem derült ki.
Ha támogatja a CUDA-t akkor az nekem tökéletes lenne.Tegnap konvertáltam DaVinci Resolve-ban 4k 30FPS vidit H265 80Mbps-al és előbb átkonvertálta mint amilyen hosszú valójában a videó mindezt úgy, hogy közben a CPU épp csak megmoccant és a 32GB RAM is csak félig meddig lett tele.
Amúgy ez a Horizon Lock dolog sem mindig jó ha éppen olyan kontentet vesz fel az ember ahol kell a horizont mozgása, max rázkódás védelem és a halszem effekt kiküszöbölésére lehetne használni a progit.
Hamarosan teszt.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Realsteady fizetős appot használta már valaki, érdemes megvenni? A horizontal lock miatt nézegetem h7b-hez, csak kicsit kényelmetlennek tűnik, hogy minden egyes videót át kell majd konvertálni...
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
AuraSync
őstag
válasz Tuninger #2881 üzenetére
Ebből a leírásból jól látszik az amit írtam már korábban, hogy ezek az évenkénti megjelenések azt hozzák magukkal, hogy nincs idő befejezni a terméket.
A Hero 8 a csúcs sztem jelenleg és 5 év múlva is bőven használható lesz.
Akinek van sok pénze az váltogassa évente ezeket a kamerákat akinek meg esze van kitart a "jó" mellett.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Tuninger
addikt
Azt kell mondjam 3 hét nyúzás után hogy a Hero 9 visszalépés a Hero 7-hez képest képminőség szempontból.
Persze borítékolható volt hogy egy 24Mp-s szenzor nem fog olyan erősen szerepelni mint egy 12Mp-s, de azért volt a két szenzor között pár év fejlesztés.Az 5K-ra nem képes az üveg, rengeteg Hero 9 vs Hero 7 5K vs 4K teszt után arra jutottam hogy egy lehelletnyivel több részlet van talán az 5K-ban 400%-on pixel peepelve.
4K vs 4K-nál a Hero 9 menthetetlenül lemarad felbontásban.
1080p vs 1080p-nél a Hero 9 jobb Hypersmooth On állásban, viszont Hypersmooth High-on messze alulmarad a Hero 7-el szemben, rengeteget lágyul a kép.Zaj:
5K-ban magas a zaj amint elmozdulunk ISO100-ról, viszont szépen szűrhető
4K-ban jó a zajszűrés, kevés fénynél kifejezetten jól szerepel, itt egyébként jobb a Hero 7-nél.
1080p-ben tovább csökken a zajszint, bár a részlet is valamivel, mindkettő jól használható kevés fényél.Dinamika:
5K-ban hamar jön a zaj a sötét részeken
4K-ban párban van a Hero7-el, de kevésbé éles...A Protune - Native WB - Flat beállítás más színeket ad mint az előző goproknál, így az eddig használt LUT-ok is kicsit más eredményt adnak.
Ha valakit nem érdekel a technikai rész, és default beállításon használja akkor neki sorry az unalmas postért
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
-
Tuninger
addikt
válasz bb.bocs #2876 üzenetére
Én nem extrém sportra használom, így nálam még a Hero 7hez képest is minimális az ugrás hypersmoothban. Szín annyira nem érint, mert könnyű korrigálni (eddig egyébként nem volt gond) a gps-t pedig konkrétan kikapcsoltam. Máshogy akarjuk használni
Viszont Hero 8-cat kapsz 90-ért mostanság használtan, és ahhoz képest szerintem nem éri meg a felárat a 9. Pedig egyébként jó cucc, csak nincs akkora különbség.[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
válasz zgospel #2873 üzenetére
a cél menetrögzítés elsősorban. ne rázkódjon,legyen jó hang szép kép. mi a pró és a kontra? akksiban jó lenne persze ha nagyobb lenne, de ahogy néztem a hero 9 be simán lehet dugni töltőt kérdés töltés közben használható e. hero 8 nál trükközni kell kicsit. hero 9 nél a + kijelző tök jó ötlet, viszont hogyha a gps nem sokmindenre jó... és macerás rátenni az nem hangzik biztatóan.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok kérdésem a következő.
Hero9 vagy hero 8 amit érdemes megvenni. hero 9 ről hallottam pár gondot, ember színe sárgás, gpst nem lehet asztali alkalmazással rátenni csak telefonos appal és hasonló hibák. Szerintetek orvosolva lesznek ezek vagy inkább a hero 8 amit megkellene vásárolni? -
addikt
válasz AuraSync #2868 üzenetére
Nekem Laptop és füzetek "szállítása" lenne a fő biciklin, a mostani Dell hátizsákom nagyobb zuhénál sajnos belül vizes, ennek a helyére keresek valamit.
De ha pl túrázni megyek néha, oda se lenne rossz egy jó pakolható táska, ami bírja az esőket.
A Stash Rolltopot meg a Storm Dry-t néztem, de nem nagyon látom, hogy a zsebek hogy vannak benne.[ Szerkesztve ]
-
AuraSync
őstag
válasz zsoltzsolt #2869 üzenetére
Hát nem tudom, hogy vagy vele de én a 300k-s fényképezőgépet nem fogom zsebre vágni.
Az kéne hogy a zsebemben bekapcsoljon aztán megpróbálja kitolni a lencséket...
Amúgy van saját kis mini tartója amiben benne vannak a tartalék akkuk is és úgy már nem fér be a zsebembe. Én szeretem ha mindennek meg van a maga helye és nem szeretek mindent csak úgy beszórni valahová.
De majd ha kimész egy ilyen rendezvényre és nálad van 3 eszköz megérted miről beszélek.
Sztem te sem szeretnéd ha minden egymáson hemperegne a táskában, meg még a vizes palack meg még a kaja stb.
Na mind1 ez nem itteni téma, már nincs drónom szal úgy is mind1.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
AuraSync
őstag
válasz szpeti40 #2867 üzenetére
Nagyon jó a minősége, rengeteg hely van benne és vagányul is néz ki bárhol meg lehet vele jelenni, használtam már pár rendezvényen úgy, hogy rajta volt Hero 8. (Media Mod-al együtt)
Meg én teleaggattam mindenféle lelógó GoPro-s meg DJI-os nyakpánttal.
Én mondjuk special drónt meg fényképezőgépet szállítottam benne legtöbbször.
A Mavic Air 2 minden tartozékával +3 akkuval simán belefért.
Megvetem hozzá ezt is, azt is ráraktam.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
addikt
Valakinek van tapasztalata a GoPro Rolltop Stash táskával?
-
MrRL19
senior tag
Csaó Sziasztok !
Kérdésem Gopro Hero 2018 szoftverfrissítve valóban megegyezik Gopro 5-el ?
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
macii97
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Műhelyben szeretnék time-lapse videókat csinálni a szerelési folyamatokról (céges video contentnek) és először a gopro jutott eszembe.
Röviden a megoldandó feladat: szinte állandó (vagy több napos folyamatos) time lapse, minimum full hd felbontásban. 2 kamera menne 2 különböző pozícióban, a környezet tiszta, megvilágított, de jó képminőség elvárt, elég aprólékos a munka.Kérdéseim:
- a gopro jó választás erre a célra? Lehet folyamatosan akku helyett hálózati tápot adni neki? Képes felvenni akár napokat (nem baj ha több videó, vágást megoldom)?
- a rögzített pozícióból nem mozdítanám, de a műhely nem ott van, ahol én. Távolról elérhető, leszedhető róla a videó (vpn kapcsolat van a két hely között), esetleg fel tudja tolni felhőbe magától ahonnan utána le tudom tölteni?
- telefonos appal indítható, megállítható a felvétel? Akkor éjszakára az alkalmazott megállíthatná ne menjen feleslegesen. A két kamera is azért kell, mert ők nem foglalkoznak az átszereléssel, távolról nekem kellene megoldani mindent.Egyelőre ezek a kérdések merültek fel bennem. Kérlek írjatok modellt is ami tudja ezeket, vagy beszéljetek le róla, csak nem tudom mi legyen helyette.
Köszönöm
-
ImI87
őstag
Bocs a reklámért, de hirtelen eladó lett egy Hero7 Black "gigapack" [link]
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Tanácsra - véleményre lenne szükségem:
Több Gopro-m is volt már - jelenleg egy H7B a téma.
Utánaolvastam - és kipróbáltam mindent, h a kikapcsolt állapotban akku merülést megszüntessem, de nem jutottam eredményre: 24 óra alatt kb 2-3 %ot merül a készülék álltában. Viszont - ezen kívül semmi bajom vele - és nehezen hinném h ilyen jellegű hardveres hiba lehet (2 eredeti akkum is van - mindkettővel csinálja).Azt szeretném megtudni -hogy van-e olyan köztetek, akié egyáltalán nem merül kikapcsolt állapotban (a 6os Goprom ilyen volt, hónapok alatt merült le 1%-ot) - vagy ez ilyen és kész.
A készülék garanciális - szóval valójában azt kéne eldöntenem h cseréltessem vagy ne.
(a cseréltetés ellen szól, h egy darabig ne mlesz kamerám, ill. lehet h rosszabb lesz az új ) -
Tuninger
addikt
Én épp tesztelem a Hero 9-et a Hero 7-el szemben tisztán képminőség szempontból.
Nagyon vegyesgyümölcs az eredmény, remélem hétfőn tudok jönni eredménnyel.Ami eddig látszik: az 5K egy hangyányival több részletet ad a Hero 9-en mint a 4K Hero 7-en. 300%-on pixel peepelve.
4K módban sokat javul a zajszint 5K-hoz képest viszont messze nincs annyi részlet mint a Hero 7-nél ugyancsak 4K-ban.
A horizont lock 4K-ban nagyobb látószög és jobb minőség mint 5K-ban.
A 1080p jobb minőségűnek tűnik mint a Hero 7-nél és a zajszint is alacsonyabb.A Hero 9-ben IMX677-es szenzor van és az eddigi tesztek alapján számomra úgy tűnik csak 5K módban olvassa a teljes szenzort, a többi esetben valószínűleg 2799x2111 kiolvasás van, ami azt jelenti hogy 2x2-es pixel biningel dolgozik. Ez magyarázat a lágyabb képre és az alacsonyabb zajszintre.
Hozzáteszem, végeztem technikai teszteket a Hero 7-tel is és maga az optika nem képes kirajzolni a 12Mp-s szenzor felbontását, alig alig van különbség a 4K és a 2.7K között (aholis a 2.7K egy downsamplingelt 4K)
-
K53TA
tag
A Gopro8 nekem is megfelelő, eddig megbízhatóan teszi a dolgát.
Egy probléma volt vele, amikor usb kábelel notebook összekötése után a win10 nem ismerte fel.
De ez megoldotta a megfelelő usb kábel vásárlása.Hogy miben fejlödhetne? A külső méret és súj megtartása mellet min 20-30 perc akku idő nővekedés.
Nagyobb szenzor, hogy félhomályban is jó legyen a képminöség.
Kamera lencse keret legyen a régi fajta, hogy a lencsevédő és szűrő könnyen felrakható legyen. -
AuraSync
őstag
A mai világban viszont olyat kijelenteni, hogy na ez most KÉSZ VAN sem lehet.
Amire végre felpecselik odáig, hogy tényleg kifogásolhatatlan lesz jön az új verzió akkor az ember meg már inkább affelé kacsingat.Én meg vagyok elégedve a Hero 8-al semmi bajom sincs vele, nem érzem magam béta tesztelőnek, de azt sem mondhatom rá, hogy tökéletes.
Simán cserélnék 9-re mert anyagilag megtehetném, de nem hozott annyi pluszt amennyiért érdemes lenne.
Oké nagyobb akku, de ne felejtsük el, hogy ezzel a súly és a méret is nőtt.Az elülső kijelző sem érdekel mert ez akció kamera nem szelfi tartozék.
Aki vlogolni veszi annak csak gratulálok hozzá millió más jobb alternatíva létezik erre arc követéssel.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
kk831228
addikt
Biztos hogy van benne hiba de azt mem hiszem el, hogy sza..a.a képe mint egy hero 5 - nek... A túlszaturálság meg ilyesmit gondolom menüben lehet variálni. Ami 6 - nál se tetszik nekem amikor alap beállításon van... Nekem gopro color, és native wb kb. ami tetszik beállítás.... De aki komolyabban belemerül flat-re rak mindent amúgyis...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Márton
nagyúr
Naigen. Én sem osztom ezt a korábbi véleményt:
"Meg kell venni, használni kell és kész.
Ha nem tetszik akkor legközelebb mást vesz az ember."
mert nem akarok kb. bétatesztelő lenni.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ano
senior tag
válasz leranta #2847 üzenetére
"A másik kedvencem a GoPro támogatás.
Kiderült, hogy a GoPro Qiuk asztali alkalmazást már nem támogatják és a Quik már nem is olvassa ki a Hero5 -től felfelé a GPS adatokat.
Ha GPS adatokat akarsz a felvételen megjeleníteni, akkor a GoPro mobilos appra kell a kameráról wifin keresztül letöltened a telefon tárhelyére a videót majd ott a mobilodon megszerkeszteni (taps). Ami a legjobb, hogy az így megszerkesztett videó bitrátája alacsonyabb lesz mint az eredeti videónak.
Így aztán az amúgy is szar videó tovább romlik."
Hát ez így kb az "aztaqrva életbe" kategória!Léteznek telefonos android emulátorok, azzal esetleg lehetne kicsit "bohóckodni" hátha kezelhetőbb lesz az egész ...
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
leranta
csendes tag
Nekem a múlt héten jött meg a Hero9.
Előtte egy Hero 5 volt amivel a világon semmi bajom nem volt.
Ezek után nyugodt szívvel rendeltem meg a Hero 9-et, látván a hiper szuper promo videókat.
Az a helyzet hogy van gond nem is kevés.
1. Képminőség.
Valahogy pixelesebb és zajosabb az egész még magas bitrátával is.
2. Színek.
Az valami katasztrófa. Minden túlszaturált és sárgás színű.
Az emberi arc az inkább valami elmosódott paca mint amikor túltolják beauty filtert.
3. GPS
Na az egy vicc.
Kint állsz a nyílt terepen (értsd sehol egy toronyház) tiszta felhőtlen az ég.
A kamera nyél végén van és magad előtt tartod (semmi nem árnyékolja).
A GPS ikon világít, hogy minden rendben.
Teszel egy kört a kamerával és a saját GoPro alkalmazása azt mondja hogy nincs GPS jel rögzítve.
Ha az exif tool programmal kiszeded a telemetria adatokat, akkor olyan értéket látsz, hogy egy darabig vette a jelet, aztán egyszercsak 120 méteres magasságról 500 méterre emelkedtél és a GPS pontossága 999 méter lett.
És mindezt úgy hogy gyalog sétáltál egy sík területen.
De van amikor ugyanott meg tök jól működik.
A másik kedvencem a GoPro támogatás.
Kiderült, hogy a GoPro Qiuk asztali alkalmazást már nem támogatják és a Quik már nem is olvassa ki a Hero5 -től felfelé a GPS adatokat.
Ha GPS adatokat akarsz a felvételen megjeleníteni, akkor a GoPro mobilos appra kell a kameráról wifin keresztül letöltened a telefon tárhelyére a videót majd ott a mobilodon megszerkeszteni (taps). Ami a legjobb, hogy az így megszerkesztett videó bitrátája alacsonyabb lesz mint az eredeti videónak.
Így aztán az amúgy is szar videó tovább romlik.
Érdemes körülnézni a GoPro support hub oldalon, hogy mivel küzdenek a felhasználók.
https://community.gopro.com/t5/forums/filteredbylabelpage/board-id/Cameras/label-name/HERO9%20Black -
AuraSync
őstag
-
eddie1978
senior tag
Láttam egy videóban, hogy az előfizu valójában két évre szól. Egy év végig, majd a következőt is el kell kezdeni. Én magam még nem olvastam végig a feltételeket. Majd megteszem. Amennyiben így van. Nem nagy üzlet. Most van 100€ kedvezmény, amit 2x 50€ előfizuval vissza vesznek. Aki nem vásárol kiegészítőket annak nem éri meg igazán.
-
AuraSync
őstag
-
K53TA
tag
Nálam a Gopro 8
2.7K/60fps beállítás mellet, 50-55percet szokott bírni.
1080/30fps beállítás mellet sem sokkal többet, 55-60perc de 10percnél többel ott sem kell számolni.
Timewrap-ot használva viszont simán elment másfél órát és még nem volt lemerülve.
(az utam csak másfél órás volt így nem tudom még meddig bírta volna).
Karcolás? Hát nem tudom, biztos meglehet karcolni, mint mindent, de kis odafigyeléssel megelőzhető.
Amúgy lehet venni elé üvegfóliát és akkor az fog karcolodni.
Ezek a saját gyakorlati tapasztalataim, -
Immy
őstag
válasz AuraSync #2835 üzenetére
Hmm, mennyit bír egyhuzamban az akksi kb? Van esetleg valahol táblázat erről? Lehetséges hogyha ha csak FullHD-ban vennék fel akkor többet bír az akksi?
Esetleg az említett másodpercenkénti 1 felvétel esetén többet bírhat az akksi?Nehéz megítélni, hogy pontosan hány embernek van. Nyílván akinek nincs problémája vele az nem írja le azt a fórumba
-
AuraSync
őstag
"tárhelyre lenne szükség és rövid időn belül kifogynánk a helyből"
Előbb fogynál ki 7 akkumulátorból mint a tárhelyből.
Akkor is merül ha be van kapcsolva és éppen nem rögzít semmit.
Persze powerbank-al meg lehet ezt is oldani de akkor nincs vízállóság."felhasználási módok esetén jönnek elő"
A felhasználási módokkal van a baj ugyan is az enyém érdekes módon nem karcos."sokat olvasok túlmelegedésről"
Mit jelent a sok 1000 felhasználóból 900-nál csinálja vagy 1000-ből 10?
Nem mind1. Persze, hogy sokat lehet olvasni róla ahogy minden kameráról és elektronikai eszközről lehet negatív kritikát találni az interneten legyen az akár egy 1 millás MILC gép is.
Van itt ~5 ember akinek ne jön be, a másik ~50-nek meg igen. Szted ez milyen módon billenti a mérleget?
A személyes tapasztalat a lényeg mindig. Meg kell venni, használni kell és kész.
Ha nem tetszik akkor legközelebb mást vesz az ember.[ Szerkesztve ]
-
-
Immy
őstag
válasz Tuninger #2831 üzenetére
Alapvetően hegymászásokra (lazább verzióknál) tervezném illetve mindenképp szeretném használni dashcam-ként is (kisebb felbontással). Illetve mindkét versenyző tud olyan módot, hogy másodpercenként készít 1 képet és a végén összefűzi? Azért kérdem, mert többször megyünk hosszú túrára, akár 6-7 órásra és ha 4k-ban fennék fel videót akkor nagyon nagy tárhelyre lenne szükség és rövid időn belül kifogynánk a helyből... :/
Viszonylag sokat olvasok túlmelegedésről, illetve hogy könnyű megkarcolni a lencsét. Ezek mind valós problémák, vagy bizonyos szériák vagy felhasználási módok esetén jönnek elő?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
kk831228
addikt
Szerintem nem profinak nevezett, elég sok komoly munkához használják nem arra amire itt a legtöbben, köztük én is...
Az más kérdés hogy van amiben jobb egyik másik... Meg a PS helyett is kíváncsi lennék egy olyan progira ami annyit tud..
Ez a 20x jobb is fas... ág, ugyanúgy legtöbb dolognál elmondható hogy nem annyival jobb, mint amivel többe kerül...
Sajnos sokan be... ál a 7-et, én se szoktam ajánlgatni annak ellenére, hogy most is mondták, hogy van akinél jól működik..
Azt nem értem miért nem adod el és veszel helyette mást...? 🤔 Veszel egy osmo-t vagy sj-t vagy akármit...
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
addikt
Nekem Hero 7 van és nagyon szeretem. Az Osmo valahol a Hero 7 és 8 között van a 8-hoz közelebb, így mondhatjuk hogy többet kapsz a pénzedért a DJI-tól. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, de nincs rossz döntés.
togvau: mindegyik gopro instabil megjelenés után fél évig aztán kipofozzák szoftveresen. Ami felháborító hogy mindig ugyanazok a hibák. Ma egy legfrissebb szoftveres Hero 7 vagy 8 teljesen hibátlan. A Hero 9-cel ugyanez lesz a sztory, fagyósan indulunk és kb két firmware frissítés lesz mire megbízhatóan fog működni
Insta 360 One R és a Dji Osmo Action és a Xiaomi Yi 4K+ az alternatíva ha valaki nem akar GoProt. A többi azért évekkel le van maradva stabilizációban és képminőségben is.
-
StLui
veterán
Mire használod mint akciókamerát? Mert én azt látom, hogy megközelíteni sem lehet 100 eFt alatt a GP 7-8-9 black-et terep bringás felvételekben pl. csak a hasonló árú kameráknak van esélye. Olyan stabit csináltak, amazt hittm csak optikaival lehet megvalósítani, iletve gimballal. Vásárlás előtt állok, ezért is érdeklődöm.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
togvau
senior tag
válasz AuraSync #2823 üzenetére
sehogy, de nem 20x jobb a gopro képminősége, az egyértelmű. Pedig a gopro 20x annyiba kerül... És másban sem kompenzálja, mert ugyanúgy fagy, ugyan annyit bír az akksi, stb...
Ezt tudja 6000-es kamera: [link]#2825 Mert megvettem. Nem vihetem vissza. Miért felel meg állítólagos 95%-nak? Amiért sokminden ebben az országban: igénytelenség, "háá nincs jobb, jóóó ez is"
Ja a megfelelő usb kábelről meg, a gyári hozzáadott gopro minőség usb kábellel folyamatosan megszakadt az átvitel, úgyhogy a kínai tablet agyon használt usb kábelével megy
"De mennyit is, kb egy hónap alatt 10%-ot?" olvasni kéne, nem csak fanboykodni, de segítek: "random leszívja az aksit kikapcsolt állapotban, akár néhány óra alatt" és ezt konkrétan ebben a fórumban is többektől olvastam, és a gopro community fórumban is rá lehet keresni, van sok találat.
Ja nem fagy, nem melegszik. Én meg elhiszem... Erről is sok beszámoló van itt a fórumban, és a gopro hivataloson, meg a facebookon is.
"A desktop quick tényleg szar, de van ezer más alternatíva." igen? mondj egyet amiben csak simán megnyitom a fájlt, és válogathatok a rá vetített adatkijelzések (térkép, sebesség, stb) között! Kerestem sokat de nem találtam, csak ilyen mentsd ki a gpx-et, töltsd be a video mellé...
2826) profinak nevezett. Sajnos használtam, ahogy a photoshitet is. Jó a marketingjük, bizony, sokan csak ezeket ismerik.
A gpu dekódolás egyébként az egyszerű open source video lejátszókban kb 2006-óta alaptartozék.#2824 mert menet közben nincs ott a PC-m, hogy megnézzem milyen képet videot csinált, csak a mobilom.
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Most hogy megjelent a Hero9 elgondolkodtam, hogy én is megvásároljam az első akciókamerámat, de kezdésként egy belépő modellel. A hero7 black-el szemezek, ami szintén kielégíti tökéletesen az igényeimet, amin viszont meglepődtem, hogy van dji osmo action alternatívaként közeli ugyanolyan áron. Igaz, hogy gopro topikban vagyunk de ha objektíven kellene összehasonlítani, akkor melyik éri meg jobban az árát?Üdv.
-
kk831228
addikt
A gpu támogatáshoz tudok hozzászólni...
Premiere Pro egy profi szoftver, amit már ki tudja mióta fejlesztenek magában, nem egy hardvergyártó akinek ez csak masodlagos vagy sokadlagos... Szóval egy ekkora szoftverfejlesztő ebben az évben jutott el arra, hogy támogassa valamennyire a gpu dekódolást is ...
Ezek után nekem nem ez lenne a legnagyobb problémám, inkább az, hogy nem lehet használni egyáltalán...
[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
Ha ennyire rossz, akkor miért használod? Nem kötelező.
Miért van az, hogy itt a fórumon az emberek 95% megfelel az amit kamera tud?Én usb kábelel mentem le az elkészült felvételeket, persze ehhez megfélő minőségű USB kábel szükséges. (ha visszaolvasol a fórumba megtalálod).
Kit érdekel, hogy álló helyzetben merül? De mennyit is, kb egy hónap alatt 10%-ot? Mielőtt útnak indulok, úgyis feltöltöttöm, amikor meg nem használom, jobb ha csak 40-60% van az akku töltöttség.
Soha nem fagyott le.
A nyári 35 fokban sem melegedett túl.
A desktop quick tényleg szar, de van ezer más alternatíva.De tényleg, ha ennyire nem jó neked, akkor add el, használj valami mást.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
-
togvau
senior tag
Akkor konkrétum:
-desktop quik egy ipari hulladék, a fejlesztőit örökre el kelleni tiltani a fejlesztéstől, 2020-ban sem tud gpu-s video dekódolást, nemhogy kódolást, és ha az eredeti értelmetlen fileneveket átírod, már meg se nyitja a videot
- gopro firmware fagyogat, töltés közbeni felvételnél különösen nagy valószínűséggel
- iszonyatosan melegszik, és ha túlmelegszik, nem kikapcsol, hanem csak lefagy, akksi ki-be
-borzasztó törékeny "gorilla glass" a lencsevédő, pedig egy lencsétől kiemelkedő "gallér" kb ugyanúgy védene, nem is törne.
-gopro 3 blacket a mobil appal irányítani lehet, élőképet nézni, de tartalmak megnézésére mindig azt írja, hogy nincs rajta semmi, így csak az sd kártya dugdosásal lehet lementeni.
- ha be van kapcsolva a wifi, random leszívja az aksit kikapcsolt állapotban, akár néhány óra alatt.
-átgondolatlan UI.Thieye-hez, és h9-hez van szoftver körítés, utóbbihoz már 2016-ban is használtam, és mellesleg 6000 forint volt, nem 120000... fagyás töltés közbeni felvételnél arra is jellemző volt ahogy a GoPro is.
-
togvau
senior tag
nem, a 7. Szoftveres körítés terén főleg. Na meg amelyik cég ilyen árakon megengedhet magának ilyet, az megengedi újra, retek cég.
Valószínű itt is sok az indiai fejlesztő. Olcsóak, de legalább fost csinálnak.
Ja meg egy 3 black is van, abban is hasonló hibák. A gopro egy dzsunka márka, ez látszik a hype-ból is, és ez nem is lenne gond, ha nem ilyen pofátlan árakon árulnák ennek ellenére.[ Szerkesztve ]
-
AuraSync
őstag
válasz szpeti40 #2817 üzenetére
"Attól hogy nála nemjó valami, akkor már nálad se lesz?"
Egyetértek!
Nekem is volt anno Hero 4-em és most van Hero 8-am és SOHA nem volt vele gondom.
Kifogott egy sz@rt vagy több sz@rt és ezért lehúzza, de az nem jelenti azt, hogy mindegyik sz@r vagy maga a GoPro mint márka sz@r.
Én csak az árazása miatt utálom a GoPro-t de az az én gondom.VANESSZA1:
Amúgy meg nagyon egyszerű, venni kell online egy GoPro-t és van rá 14 napod, hogy agyon használd, ha valami nem tetszik 14 napon belül visszaküldöd.
Mindenki boldog.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
koxmatyi
tag
Én nyaralásra vettem annó gopro 8 at, vizallat volt a lényeg,de viz felett is használtam természetesen (kipróbáltam sok akció kamerát de mindegyik egy foss volt ehez képest) összenéztem a huawei p30 prommal ami gimbalon volt. Ég és föld, a telefon videó felvétele sokkal rosszabb ,fényképnél persze jobb.
Én nagyon örülök,hogy nem értem be gyengébbel(igaz most eladtam mert idén már nem lesz nyaralás és hátha a 9 mégjobb lesz )[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz VANESSZA1 #2816 üzenetére
Mi a korrekt benne?
Attól hogy nála nemjó valami, akkor már nálad se lesz?Én meg vagyok elégedve a Hero5-ömmel teljesen, ha tehetném cserélném 9-esre, de arra a félévi 1x alkalomra amire előveszem arra tökéletes ez is.
Ha indok nélkül lehúznék valamit, akkor már rögtön veszel is mást?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ez korrekt. Én abszolút nem értek hozzá csak gondoltam hogy a túrázásainkat megörökitem és veszek egy jó kis készüléket.
De akkor marad az akasoPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Tuninger
addikt
válasz szpeti40 #2811 üzenetére
Bonyolultabb a kérdésed mint gondolod.
Ha Protune Native Flat-ben filmezel low sharpnessel és Davinci Resolveot használsz rendes zajszűréssel, akkor sokkal szebb eredményt lehet elérni utólagos expó emeléssel.Ha Premiereben felhúzod az expo slidert egy GoPro coloros high sharpnesses felvételen akkor igen, ugyanazt az eredményt kapod.
-
addikt
Hero 5-ön ProTune-ban az ISO az a max ISO-t jelöli?
Szóval ha 6400-ra rakom pl, akkor nem mindig annyin fog menni igaz, csak ha kell? -
őstag
Nem tudom. Nem tudom azt se, hogy megéri-e a gopro a felárat egy DJI osmo action vagy egy AKASO V50 Pro-val szembe.
Nem értek az Action kamerákhoz csak próbálok tájékozódniPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
Gopro Hero9 Black 32Gb-s kártyával 150e-ért szerintetek jó vétel?
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Tuninger
addikt
válasz AuraSync #2797 üzenetére
Azért adják mert rengeteg kamera visszaküldésük volt a Hero 4 időszakban hogy megáll a felvétel. Ami természetesen azért volt mert a userek lassú kártyákkal próbálkoztak, így legalább adnak egyet hozzá ami biztosan működik, csökkentve a user error esélyét. Nameg nekik nagytételben mennyi lehet egy 32es kártya? 1500 huf?
1 óra fér egyébként a 32-es kártyára out of box.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest