Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Szerintem a negatív jobban terjed mint a jó, aki meg van elégedve a goproval nem jön ide irogatni, hanem használja. Nekem is van olyan, hogy csak azért keresek rá az adott dolog topikjára, mert bajom van vele és segítséget kérek, ha hibátlan lenne nem írnék.
Nekem Hero 5 van, igaz nem használom annyit, de nekem nincsen bajom vele, egyedül amit nem értek, hogy a kék alju akkuval miért dob néha hibát, pedig mindenhol azt írják, hogy mennie kell az 5-el is, nem csak a 8-al.
-
zgospel
őstag
A szélzajt mondjuk egyáltalán nem írnám fel hibának, pláne nem akkor ha menetszélről beszélünk. Nincs az a szivacs vagy deadcat ami egy adott tempótól kiszűrné a menetszelet, ebben az apró kis kamerában pedig van 3 pötty méretű mikrofon. Fizikai csodát nem lehet elvárni, a szoftveres szélzajcsökkentés pedig nagyon limitáltan tud csak jól működni, és ez nem csak GoProra igaz, hanem 100x ilyen drága cuccokra is.
Nekem 5-ös van a megjelenése óta, haveromnak 6 és 7, másik havernak 7, soha egyikünknek sem volt még probléma. Ezzel nyilván nem toljuk tele a fórumokat, hiszen alapvetően a hibátlan működés az alapelvárás.
Nem védem a GoProt, mert ha valaki folyton hibába fut vele és a support sem segít, az nyilván nagyon kellemetlen és dühítő, de egyelőre nincs túl sok alternatíva a DJI Actionön kívül.
A DJI-nál pont itt a topikban futott bele valaki, hogy nem tudta aktiválni a kamerát mert csak a telefonos appon keresztül lehetett volna, de az ő Androidos telója nem volt támogatott, ezért nem tudta aktiválni és használni sem a kamerát.Az Insta One R-t vártam még nagyon, de mint kiderült néhány téren azért kompromisszumot kéne kötni egy aktuális GoProhoz képest, vagy gyakran emlegetem még itt a fórumban a Sony RX0 II-t, ami viszont némileg más kategória már, nem csak árban.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
arn
félisten
nekem sem az az erzesem a forumokba beleolvasva, hogy hude jo minosegu cucc lenne... attol fuggetlenul, hogy ezek a hibak elojonnek vagy sem. csak sajnos egy resze altalanos (melegedes, szelzaj, ujraindulasok), vagy nem ritka (pixelhibak).
az nem erdekel, hogy ki csinalja vmiben ok uttorok voltak, de azota vannak alternativak.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
togvau
senior tag
válasz AuraSync #2593 üzenetére
megerősíthetem, hogy nem ő fogott ki sz@rt... a gopro egy dzsunka márka, ahol a legalja "youtube programming tutorial" indiai fejlesztőket, és kínai "b@sszuk össze, hogy teljesüljön az 5 éves terv" progrogramozókat alkalmaz, állandóan problémák vannak vele.
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
33as
senior tag
Szia, tudom nem GoPro téma, de én épp ezért váltottam DJI Action-ra mert állandóan problémám volt a hetes moteljükkel. Hidd el az Actionnal semmi baj sincs!
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , Xbox One , RC Pilot
-
zgospel
őstag
"neha mintha nem fokuszalna rendesen"
Ezek fix fókuszos kamerák, szóval a fókusz nagyjából 30 centitől a végtelenig mindig jó kell hogy legyen a fókusz.
Ha rossz a fókusz akkor az folyamatosan rossz, nem csak néha-néha, és valszeg megsérülhetett a lencse, vagy az optikában elmozdult valami.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Cindercone82
tag
Én használtam kényszerből bringázáshoz terepen külső aksiról a gopro-t és az azét nem az ideális megoldás.
Még Hero 5 Session esetén egész jól használható megfelelő kábel+aksirögzítéssel. De a Hero 8-nál ki kell nyitni (és/vagy leszedni) az aksifedelet hogy hozzáférj az USB C csatihoz. Levéve azért nem használnám. Lehet kapni utángyártott aksifedelet amin van egy luk az USB C csatinak, de a kábel+aksi rögzítése így is érdekes lehet.
Én 3 aksit használok és azokat cserélgetem. 2 Telesin akkut vettem 5-6 k körül."Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
-
AuraSync
őstag
Gari van még rá? Elvileg lennie kéne mert 1 év a minimum és még csak fél éves.
Melegedés itt is van, de sztem ez a Hypersmooth-nak köszönhető mivel az szoftveres stabilizálás. A gimbal-os cuccoknál meg a gimbal motor melegedik elég rendesen.
Szélzaj van ja, de a Media Mod-al elég jól lehet redukálni igaz akkor már sok helyre nem lesz alkalmas a készülék használata.
Stab az mi? Stabilizálás? Akkor ott valami gond van a cuccal, mondom gariztasd.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
arn
félisten
nalam egyre gazabb ez a gopro8, fel eves, de egyre tobb hiba jon elo:
* hot pixelek a szenzoron
* ha kikapcsolom, ujraindul - felfrissitettem. eloszor jo volt, utana ujra kezdte az egeszet. ketszer kell kikapcsolni.
* nagyon melegszik
* gopro7hez kepest eros szelzaj. beletettem szivacstokba, amit ajanlottak - 23 fok mellett 60 fok fole melegedett (infraval megmertem kikapcsolas utan). ha felrobban a mellkason az akku, lehet ott ol meg.
* volt, hogy a stab meghulyult. ideoda rangott egy ido utan
* neha mintha nem fokuszalna rendesen, nem teljesen eles a kep, tokeletes fenyviszonyok kozott
a yi4k nem csinalt ilyen minosegu videokat, de mindig flottul mukodott, harmadaronfacebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
togvau
senior tag
lencse védő üveg repedésre kiterjed, a gopro plus biztosítás? Tehát küldenek újat? Vagy csak a rommá tört kamerára érvényes, és ilyen apróságot rendeljek magam?
[ Szerkesztve ]
-
togvau
senior tag
válasz AuraSync #2570 üzenetére
motorral is együtt mozog, még is, kb hasznlhatatlan rezgős, mosott a kép stabilizátor nélkül, mert minden rezeg. Főleg a pusztulatosan katasztrofális minőségű mészi & mészi féle magyar "utakon", amiknél egy földút is simább (tényleg az, nem vicc).
Kínai kamerák (mármint az eredetiek, mert a goprot is kínában gyártják, csak amerikai cég rendelésére), bírják a 8 órát, sőt többet, simán, de azok sem saját akksiból, hanem külső áramforrásra kötve.
[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
Nem is értem hogy miért próbálok segíteni...
A tényeket leírtam, kaptál néhány javaslatot is. Azért, mert neked nem felel meg, még nem lesz másképp és nem fog hirtelen 8 órára ugrani az üzemidő.Én meg egy olyan motort akarok ami 150 lóerő, 100 kg menetkészen, Euro 5-ös, street legal, ha versenypályára megyek akkor magától slick gumi kerül rá, ha túrázok és elkap az eső akkor pedig átváltozik esőgumivá. Nem hiszem hogy én lennék az első aki ilyet szeretne
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz zgospel #2576 üzenetére
Azért tök jó hogy kitalálod/megmondod hogy mire van szükségem
Leírtam konkrétan a kérdésemet ... menetrögzítés, de néha azért szeretném akciókamerának is használni anélkül. hogy kapcsolgatnom kéne ki-be, meg figyelgetni az aksi időt és cserélgetni az aksit ...
Minek vegyek 2 külön kamerát, ha esetleg létezik olyan (nem tudom hogy létezik-e, hiszen ezért kérdezek) ami tudja egyben a 2 funkciót?
Nem hiszem, hogy én lennék az első aki ilyet szeretne ...
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
zgospel
őstag
"akkor megint az lesz a kérdés, hogy minek költöttem egy rakás pénzt, ha nem tudja azt amire kellene nekem"
Mert nem azt vetted amire szükséged volt Nagyon meg akarod erőszakolni a témát, és biztos vagyok benne hogy túl is gondolod. Vagy pedig valójában egy nagyon jó akciókamerát keresel és csak önigazolás miatt akarod a menetrögzítést mint szempontot beállítani, hogy megnyugtasd magad.Egyrészt ha csak bizonyítás jelleggel kell, akkor se a kurva jó képminőségre, se a stabira nincs szükséged, ez szinte biztos. Másrészt, a 8 órás túra alatt nem 8 órán át veretsz. Gyanítom hogy amikor az erdőben kaptatsz fel az emelkedőn 3 km/h-val egy ösvényen akkor nem fog szembejönni egy kamion és nem fog rád zuhanni egy repülő.
Ez továbbra is egy akciókamera, nem pedig menetrögzítő - amit te keresel. Kamerázni az emberek úgy szoktak, hogy nagyjából előre eltervezik mit akarnak felvenni, amit később majd visszanéznek, feldolgoznak, megvágnak. Erre az akksi cserélgetése és a másfél - két órás üzemidő bőven megfelel.
Amit bizonytalan vásárlásoknál tudok tanácsolni, az az, hogy keresel egy 8-as csomagot használtan, kipróbálod 1-2 hétig hogy milyen, mennyire felel meg arra amire akarod, és ha nem jó akkor pár hétre rá ugyanannyiért el tudod adni mint amennyiért vetted.
-
Ano
senior tag
válasz zgospel #2574 üzenetére
Mert ne aszfaltban vagy legalábbis ne csak aszfaltban gondolkozz!
Elsősorban montizok, de néha szükségszerűen aszfalton is kell közlekedni.
A minél jobb képminőség és stabilizált kép meg a montizás miatt kell, mivel ha akkor történik valami baleset amikor éppen zúzok lefelé valami rázós terepen, akkor szart sem ér a felvétel, ha nem látszik, hogy honnan is jött a baj.
Ajánlott video: https://youtu.be/RtXjoYw3iKg 1 perc 45s környékén van az a teszt videó, ahol csak bámultam a monitort lefagyva, hogy ez ilyet is tud!!!???
A nagy üzemidő meg azért kell, mert simán 6-8 órás (vagy több) is lehet egy túra ...
És tudom hogy lehet pótaksit vinni magammal és cserélgetni, csak mi van ha abaj pont akkor jön amikor pont lemerül az aski ... akkor megint az lesz a kérdés, hogy minek költöttem egy rakás pénzt, ha nem tudja azt amire kellene nekem ?
-
zgospel
őstag
Tudom hogy biciklire kell. Csak azt nem értem, hogy ha nem a felvételek visszanézése és feldolgozása a cél, csupán bizonyító jelleggel kell valamilyen felvétel, akkor miért szempont a minél jobb képminőség és az erős stabilizátor?
A GoPro nem arra van kitalálva hogy 8 órát rögzíts vele folyamatosan, ez egy akciókamera.Érdemesebb lenne a kínai akciókamerák között körbenézni, többükben van giro és valszeg az akksiidejük is jobb némelyeknek, de a 6-8 órás akkuidő teljesen irreális. Esetleg a bringás fórumokban nézz körül, hogy milyen menetrögzítők léteznek bicikliseknek.
szerk: olyan képminőség akciókamerák között mint a GoPro 8 blacknek nincs egy kamerának sem. Ja de, a Sony RX0 II-nek, de vitatható hogy ez akciókamerának számít-e vagy kompakt fényképezőnek.
Alternatíva még a DJI Action és az Insta One R az 1 incses modullal. Akkuidőben ezek sem tudnak többet.[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz szpeti40 #2572 üzenetére
Pontosan! Köszönöm hogy figyel is valaki
Biciklis esemény rögzítő + akció kamera kombó kellene nekem ...Szóval ilyen mi van a piacon ami tud akár 6-8 órát is rögzíteni, de olyan (vagy legalábbis nagyon hasonló) stabilizált képe (elegendő Full HD nekem 60 FPS-el) van mint a GoPro 8 Black-nek?
-
Gaborkik
tag
-
togvau
senior tag
Menet közben tölteni nem lehet, mert a dzsunka kínai cuccok, mint a gopro felvétel közben csak szintentartásra hajlandóak, akármekkora teljesítményű a töltő. Csak akkor töltődnek, ha nem megy a felvétel.
A goprok ráadásul szeretnek lefagyni is, ha felvétel közben töltöd.hitler, sztálin, micro usb
-
zgospel
őstag
Szerintem 2 óra környéke az nagyon jó.
Ha rögzítesz 6-8 órán át abból mit nézel vissza, meg mikor?Azért maga a rögzítés elég energiaigényes, ráadásul ezekben egész pici akksik vannak, 1000-1200 mAh körül ha jól rémlik.
szerk: most látom hogy az eredeti hsz-em kicsit hülyén sikerült Használat módjánál arra gondoltam, hogy ha nem nyomkodod a képernyőt, nem használod a wifit, voice commandot, meg egyéb szolgáltatásokat, hanem fullra töltött akksinál bekapcsolod és rögtön indítod a felvételt, majd a leállításig hozzá sem nyúlsz, akkor tudod a legtöbbet kihozni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
sose volt még akciókamerám, így teljesen "tudatlan" vagyok, de abból indulok ki, hogy itt nincs kijelző ami folyamatosan zabálja az aksit, így szerintem elvárható lenne egy 4-5 vagy még több órás üzemidő (full HD-s felbontásban), ha nem nyomogatják folyamatosan ... de ez csak egyéni vélemény
-
Márton
nagyúr
botrányos?
évek óta ennyi az akciókamerák üzemideje, a Hero1-2-m is 1-2 órát tudott, beállítástól függően.
Persze hogy megy powerbankról.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Elsősorban bringázáshoz keresek kamerát és szemezgetek a GoPro-kkal ... látom hogy nekem a black verzió kell mindenképpen, kérdés, hogy 7-es vagy 8as szeriából ...
Amit nem találtam sehol infót: 1 feltöltéssel kb mennyi videót lehet rögzíteni egy ilyen kamerával?
A háttértár tuti elegendő lesz mert nekem 1080p-ben is elegendő a rögzítés ...
-
AuraSync
őstag
Na úgy néz ki megtaláltam a megfelelő beállításokat.
4K 30FPS - 60FPS
Linear
Hypersmooth - On
Flat Profil
ISO100/400
Shutter Automata
EV Comp -1
Szín 4500K
Élesség MediumSzoftverben pedig egy minimális szaturáció csökkentést még alkalmazok és tádááá szép lesz.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
AuraSync
őstag
válasz szpeti40 #2554 üzenetére
Most így gyorsan kipróbáltam ezeket a beállításokat, de igazából ahogy fentebb is írták ez csak egy adott fény szituációban működik jól.
De azóta néztem több videót is erről a dologról és hát... ez egy akció kamera és kész el kell fogadni hogy tökéletes felvétel soha nem lesz, én filtereket meg nem fogok rápakolni.
A poén az egészben vannak olyan videók fent, hogy best settings meg best Cinematic settings meg ilyenek és a röhej, hogy van olyan csávó aki szinte mindent automatán hagyott megmagyarázva, hogy az a legjobb beállítás.
Tehát ez megint olyan dolog, hogy számodra mi a legjobb beállítás az adott szituációban.
Ha túl kevés az ISO akkor akár elmosódott is lehet a felvétel stb.
Én pl játékokban alapból kikapcsolom a Motion Blur-t ha lehet.
Most megyek letesztelem mi a különbség a Media Mod Wind ON/OFF között.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
zgospel
őstag
válasz AuraSync #2551 üzenetére
A shutter fixre állításával az a baj, hogy ha nem fixek a fényviszonyok akkor hamar elszaródhat. Pl süt a nap, beállítod, majd bemész kicsit a fák közé, azt hiszed hogy még jó lesz de már rég nem az. Vagy jön egy kicsit felhő. Legalábbis ha az ISO-t is közben alacsonyan próbálod tartani.
-
AuraSync
őstag
válasz kk831228 #2550 üzenetére
Előben próbáltam váltogatni Natív Flat és Color között miközben egy király kék autót néztem vele, de egyik sem hozta vissza a valós színét.
Most ez a Shutter Speed dolog baxa a fantáziámat, hogy ki kéne próbálni, de dolgozok a hétvégén
-
AuraSync
őstag
válasz zgospel #2544 üzenetére
Kipróbáltam és valóban a Natív beállítás túl fakó és szinte esélytelen normális színre hozni.
Így maradtam a 4500K-nál az még nagyjából hasonlít a valós színekre és azt még egy szimpla videóeditorban lehet csökkenteni. (hidegíteni)Most már csak a Shutter Speed az amit tesztelnem kéne nagy kontrasztú árnyékos/napos helyeken mi lenne a legjobb beállítás.
Tehát se túl sötét se túl világos ne legyen a videó.[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz AuraSync #2543 üzenetére
Én egyszer kipróbáltam a natívot de nem bírtam utána premiereben visszahozni normál színekre úgyhogy lemondtam róla Nem is vagyok egy nagy mágus, meg türelmem sincs hozzá. Van esetleg valami egyszerű módszered hogyan kell kezelni a natív wb-t?
-
-
AuraSync
őstag
Mit kell ahhoz fixre állítanom, hogy a Hero 8-al felvett videó mindenhol egyszínű legyen?
Egyszer szép színes a kép aztán meg fakó ahogy megyek árnyékból ki be.
ISO lekorlátozva max 800-ra ennyi ami jelenleg fix.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Márton
nagyúr
válasz barcaforca #2538 üzenetére
szivesen!
ha jól értem, akkor sima lett a 60fps?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
barcaforca
tag
Tökéletes,köszi.Elgondolkodtató,hogy mennyi mindenre kell figyelni. Mondjuk mi akik a fórumokat is használjuk,általában rátalálunk a megoldásra,vagy mint te is segítetenek. De rentgeteg ember ennyit sem ért hozzá mint én és nem tudja mi lehet a gond.
Örülök hogy az 1 éve frissített sz.gép még azért nem rossz a hd-hez.
Kösz mégegyszer. -
Márton
nagyúr
válasz AuraSync #2533 üzenetére
Igen, célszerű azon, vagy egész számú többszörösén járatni a monitort.
Van akit persze nem zavar az 50-es anyag 60-as monitoron, de nekem szakmabelinek olyan mint egy zenésznek a hamis hang vagy a dobos ha rosszul üt. Ha viszont nézhetetlenül dadog, ott más gond van a lejátszás/kodek körül.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
addikt
Ha valakit érdekel GoPro Bite Mount + Floaty (Session Cameras):
2900ft MyActionCam
3990ft 220voltIgaz a Floaty csak Session-höz jó, de még mindig olcsóbb mint 10k-ért máshol a nagyobb Hero-khoz.
[ Szerkesztve ]
-
barcaforca
tag
Köszi. Ha hazaérek kipróbálom.
Gondoltam 1080p,60fps-el veszek fel mindent. Drón, GoPro, telefon. Hogy ne legyen gondom vele.A tévém egy utolsó darab Panasonic plazma (ott minden jó). Ezért nem erőltettem magasabb felbontást. A monitort meg úgy gondoltam a legjobb (legmagasabb )beállításon érdemes használni.[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz AuraSync #2531 üzenetére
Amíg pontosan osztható az FPS és a Hz addig biztosan jó lesz. Tehát egy 30 fps videó 60 Hz-en nézve jó lesz. 25 fps-es videó szintén jó lesz 75 Hz-en.
Egy 24 fps-es videó azért nem néz ki szarul, mert a legtöbb formátum támogatja a 24 fps lejátszását monitoron ilyen-olyan megoldásokkal, ráadásul PAL és NTSC formátumra is könnyen alakítható.Legtöbb esetben nem kell állítgatni a monitort, mert a gép megoldja. A 75 Hz viszont amennyire én tudom nem annyira elterjedt, ráadásul a 60 fps-t nem is nagyon lehet rá alakítani sehogy. 24-et pl már egyszerűbb 75-höz igazítani
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz AuraSync #2531 üzenetére
Rém egyszerű: egész számú többszöröse legyen a monitor frissítése a lejátszott videó fps-ének. Tehát 30fps esetén is természetesen jó a 60Hz. Én 50fps videókkal dolgozom, így a monitorom leginkább 50Hz-en használom.
Ha barcaforca-nál a kijelző 75-ön megy, akkor a 60-as videó néhány képkockáját 1x, a többit meg 2x jeleníti meg, ezért dadogni fog, nem lesz sima a svenk, stb. judder - keress ráEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
AuraSync
őstag
Életemben nem gondoltam volna arra, hogy ha átállítom a 144Hz-es G-Sync-es Asus monitoromat 60Hz-re akkor megszűnnek a szoftveres (játék és videólejátszási) problémáim.
Szóval Márton, hogy is van ez magyarázd el kérlek mert ilyenről még a büdös életbe nem hallottam.
Gondolom azt akarod kihozni ebből, hogy a 60FPS-hez elegendő a 60Hz?
Akkor a 30FPS-el velvett videóm lejátszása közben állítsam át a monitort 30Hz-re és akkor nem fog "dadogni" a lejátszás?Magyarázd el kérlek mert nem értem a lényegét mi köze a monitor Hz-ének egy fix FPS számmal rendelkező videó lejátszáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz barcaforca #2529 üzenetére
No, akkor gyorsan állítsd 60Hz-re
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
AuraSync
őstag
válasz barcaforca #2526 üzenetére
Ez a dadogás vagy más néven "stuttering" nekem is meg volt anno még filmek alatt is a VLC-ben.
A megoldás az lett, hogy több Cache-t kellett neki beállítani előreolvasáshoz.
Nem mindenhol szűnt meg ez a "hiba", de sok esetben jól jött.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Márton
nagyúr
válasz barcaforca #2526 üzenetére
driverek fennt vannak?
monitor hány hz-en megy?
ha ezek jók, és a géppel amúgy minden rendben (nem lassú semmi más), akkor mpc-hc beállítás.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
barcaforca
tag
Köszi srácok. Talán a MP classic,ami elfogadhatóan játssza a videókat. De nekem még ez sem tökéletes. A tévén minden sima. Ha egy téren körbe fordulok a GoProval az is tükör sima,de sz.gépen dadog.Pedig csak full HD-t használok.
A gépem akkor ezekszerint nem gyenge. -
zgospel
őstag
válasz barcaforca #2521 üzenetére
Kodek probléma.
Amit Márton írt media player classic, vagy vlc player, esetleg bs playert meg lehetne próbálni. Nekem a VLC vált be ilyen szempontból a legjobban, kb mindent visz, pedig mint lejátszó nem annyira szeretem.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
kk831228
addikt
Ott más probléma van, annak a gépnek 4k - t is vinnie kell, gondolom ssd van...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Márton
nagyúr
tuti hogy elég a gép
mpc-hc? semmi extra kodek..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
barcaforca
tag
Sziasztok! A gopro hero 7 blackről, lejátszott videóim,(Csak 1080,60fps), egy panasonic plazma tévén akadásmentesen lejátszhatóak.
A számítógépem: I5 9400F CPU 2,90GHz,Nvidia GeForce GTX 1660,'16GB Ram.
Ez már gyengének számít?A számítógépen szörnyen akadozik a videó.Nem igazán találtam meg hozzá a megfelelő lejátszó programot.
Tudtok erre megoldást?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
zsoltzsolt
addikt
Most hol lehet beszerezni a legjobb áron egy GoPro HERO 8 Black-t?
-
AuraSync
őstag
válasz Cindercone82 #2517 üzenetére
Ami viszont még negatívum ebbe az egész Media Mod dologban, hogy pl a gyári fejpántra nem tudom ráfogatni mert a csavar túlságos bent fog és ezért elnyomja oldalra a GoPro-t.
Erre úgy látom nem igazán gondoltak, hogy valaki a fejpánton akar Media Mod-al felvenni pedig én elég sokszor használnám úgy bemutató videóknál.
Persze egy alátéttel ezt könnyen ki lehet küszöbölni ami a csavar és a felfogató közé berak az ember.
Ja közben ez is megjött.
-
Cindercone82
tag
válasz AuraSync #2516 üzenetére
Kint még nem volt lehetőségem(időm) kipróbálni rendesen. Főleg a garázsban szoktam videózni.
Nekem a Boya by-mm1+Standard Mic beállítás jött be idáig a legjobban.
Ha mondjuk bringázni megyek lehet hogy nem fofok pöcsölni a külső mikrofonnal és a Media Mod front mikrofonját fogom használni.
Esetleg még az lenne a jó ha valami elosztóval lehetne mondjuk két csiptetős mikrofont használni vele."Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
-
AuraSync
őstag
válasz Cindercone82 #2502 üzenetére
Amit hiányoltam a tesztedből az a kinti teszt.
A benti tesztnek nagyon nincs értelme mert a GoPro az egy akció kamera tehát kint a szabadban kell érvényesülnie.
Én magam is leteszteltem 4 féle módon, de én kint és a szél zaj csökkentés OFF volt minden esetben.1) Alap beépített mikrofon:
Nem tiszta, túl sok a búgó mély hang, de a beszédemet hátulról jól felvette igaz leginkább csak bal oldalról (hangszóróból) szól a hangom.2) Media Mod Front mikrofon:
Egész jól felvette a hátulról érkező beszéd hangomat és szépen középről szól.
Az elölről érkező hangból viszont hiányoltam a mély hangot de az is éles tiszta.3) RODE mikrofon Standard Mic beállítással:
Nagyon szép tiszta hang lett viszont iszonyúan halk mind az elölről mind a hátulról érkező hang tehát értelmetlen így felvenni.4) RODE mikrofon Standard Mic+ beállítással:
Szintén szép tiszta hang, de valamiért nem tudja szinten tartani a mikrofon hangerejét.
Ha hátulról beszélek alig hallani, ha viszont elölről megszólal egy hangosabb hang akkor az nagyon erős és felerősíti a beszéd hangomat is viszont nem tartja szinten fel le ugrál a hangerő... Hogy ez mi nem tom.Tehát az én meglátásom szerint a sima Media Mod Front beállítás a legjobb akkor ha egy kinti vagy benti nagyobb eseményt rögzítesz.
A Sztereó módot nem próbáltam mert arról csak rosszat hallottam.Ha simán csak VLOG-olásra használja az ember bent csendes helyen akkor jó a RODE Mic+ beállítással.
De hát benti VLOG-olásra bűn egy akciókamerát használni sztem.[ Szerkesztve ]
-
AuraSync
őstag
válasz Cindercone82 #2513 üzenetére
-
AuraSync
őstag
válasz Cindercone82 #2513 üzenetére
Én leginkább a szeles időben felvett hangokra leszek kíváncsi és hogy a szőrös pamacs kelleni fog-e majd rá és ha rá is teszem, nem fog-e belelógni a kamera képébe.
Igaz én csak Linear-ban rögzítek talán jó lesz.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
AuraSync
őstag
válasz Cindercone82 #2511 üzenetére
Van egy ilyenem ez nem tudom menyire jó még nem is próbáltam ki csak meg van egy ideje amolyan hátha kell majd tartaléknak.
Az a baj az ilyen puska mikrofonokkal, hogy egy bizonyos irányból jó csak a felvett hang.
Nekem pont az lenne a lényeg, hogy azt is felvegyem amit a kamera mögött mondok.
Néztem teszteket és ez a Media Mod mikrofon tűnt a legjobb választásnak mivel a hátulról érkező hangokat is viszonylag jól rögzíti.
Az igaz, hogy jobb minősége van a RODE-nak na de csak akkor ha megfelelő irányból jön az adott hang.
Volt anno egy VideMic Go-m is azzal nagyon pórul jártam.
Elmentem egy rendezvényre és otthon vettem észre, hogy a felvett videó alatt végig recsegett a hang.
Olyan érzékeny volt a mikrofon, hogy még az automata mic érzékenység sem tudta rendesen kikorrigálni a hangot.
Dobhattam el az egész anyagot.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Cindercone82
tag
válasz AuraSync #2503 üzenetére
Én elég "steril" körülmények között próbáltam, tehát lehet amúgy hogy a környezeti zaj elnyomná a sztereo beállításban tapasztalt alapzajt. Ettől függetlenül külső mikrofonnal használva a legjobb.
És mindenképpen fel kell szerelni valami talpra és nem a keretet fogdosva videózni mert úgy is hitvány lesz a hang."Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
-
AuraSync
őstag
válasz zgospel #2508 üzenetére
Így van.
Ami nekem van pl időben lehet állítani a méretet tehát, hogy 5 perces videókra vágja fel és mindig a legrégebbi 5 perces videó törlődik.
De ami extra van még az enyémben, hogy van biztonsági mappája ami azt jelenti hogy a G gyorsulásérzékelő túl nagy gyorsulást érzékel mondjuk egy ütközést akkor az adott felvétel átkerül oda és a kamera nem fogja soha felülírni.
Ez a mappa mindig üresen marad mivel be lehet állítani mennyi hely legyen a sima és a biztonsági mappa mérete a kártyán.Továbbá GPS-es ami méri és kijelzi az aktuál sebességedet és a megtett utat kompletten le tudja modellezni egy térképen amit utólag vissza tud nézni az ember egy PC-s programmal.
Ja és szól ha telepített VÉDA kapu van az úton és az aktuál max km/h-t is kiírja az adott kameráknál.
Szóval egy dashcam azért jóval többet tud mint sima videót rögzíteni.
Több menüje és beállítása van mint egy GoPro-nak.[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz tanulo1 #2507 üzenetére
Ennyire azért nem vagyok képben De ha van dashcam topik itt a fórumon akkor ott biztosan tudnak segíteni. Azt el tudom képzelni, hogy különféle típusú dashcamek eltérően kezelik a megtelt memóriakártyát.
Például: ami nekem volt, azon be lehetett állítani, hogy milyen méretű fájlokat készítsen, például minden 200 megabájt után nyisson új fájlt. Ilyenkor ha megtelt akkor mindig a legrégebbi 200 megás fájlt törölte és annak a helyére írta a folyamatban lévő felvételt. Simán lehet hogy más típusok máshogy kezelik és más beállítási lehetőségek vannak. Utána kell olvasni hogy miként megy a loop az adott darabnál.
-
tanulo1
csendes tag
válasz zgospel #2506 üzenetére
Köszönöm a választ. Amit írtál hogy " Tehát ha mondjuk 3 órányi anyag fér a kártyára akkor mindig a legutolsó 3 óra lesz elérhető rajta." Ezt úgy értsem hogy akkor ha betellik a 3 óra akkor folyamatosan percről percre írja újra a felvett videót? Pl 3 óra 1 percnél az legelső percet törli és annak a helyére veszi a következő percet? Ehhez a dashcamhoz volt szerencsém, de nem tudom hogy ez is úgy működik e ahogy te leírtad az elöbb. Azt viszont tudok hogy 720 p- ben használtam 32 gb memóriakártya volt benne és kb 3 órát tudott felvenni, de akkor nem mentem vele annyit. Bocsánat a sok kérdésért, de mostmár kezd tisztulni a kép a fejemben.😓
Remélem látszik majd a link.
https://www.ebay.de/itm/TOGUARD-3-Dash-cam-DVR-Kamera-GPS-1080P-FHD-Daschcam-Autokamera-G-Sensor-170/401749845751?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20170511121231%26meid%3D4fadb8ef225c432ca1abc6d0aae9a519%26pid%3D100675%26rk%3D1%26rkt%3D15%26mehot%3Dpp%26sd%3D401749845751%26itm%3D401749845751%26pmt%3D1%26noa%3D1%26pg%3D2380057&_trksid=p2380057.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3A38ab8cb2-bfaf-11ea-824b-74dbd180d2e1%7Cparentrq%3A253354b11730a9e8f33d6d3efff3eeac%7Ciid%3A1 -
zgospel
őstag
válasz tanulo1 #2505 üzenetére
Loopban megy a felvétel a dashcamnél, ha betelik a kártya akkor a legrégebbi felvételeket kezdi el törölni. Tehát ha mondjuk 3 órányi anyag fér a kártyára akkor mindig a legutolsó 3 óra lesz elérhető rajta.
Gondolom ha van egy kocc akkor utána nem mész még 3 órát.Vannak olyan kínai akciókamerák amik fel vannak vértezve dashcam funkcióval is, pl a GitUp amit így fejből tudok, de biztos van még rengeteg. Ezeknek a képminősége nyilván messze elmarad a GoProétól, de persze töredék árban vannak. Azt gondolom hogy egy kifejezett dashcam tudni fogja azt amit egy dashcamtől elvársz, míg a GoPro többnyire azt tudja amit egy akciókamerától várunk el
-
tanulo1
csendes tag
válasz AuraSync #2499 üzenetére
Köszönöm a választ, az 1000 km -t, kb 9-10 óra alatt teszem meg. Azért gondoltam a goprora, mint írtam is mert érdekesnek tartom és talán hasznos is lenne mikor elmegyek nyaralni, vagy ilyesmi. De akkor ha nem ajánlod dascamnak akkor keresek mást. Ez amit írtál hogy a dashcam végtelenített felvételre képes ezt még sehol nem olvastam meg hogy saját maga törli a felvételt, de viszont ha ez igaz akkor honnan tudja hogy mit törölhet és mit nem? Mi van ha pl megtelik a memóriája és pont lessz egy koccanás? Akkor törli azt is? Bocs a sok kérdésért. 🙂
-
AuraSync
őstag
Ja az előb kaptam én is UPS csomag követési számot.
Köszi a tesztet.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
AuraSync
őstag
Néztem én is róla tesztet de nekem nem kell a sztereó mód.
Elég ha csak az első fő mikrofon lesz aktív.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Cindercone82
tag
válasz AuraSync #2497 üzenetére
Én pont most csináltam róla egy tesztet: [link]
Sztereo módban nagy az alapzaj. De külső mikrofonnal pöpec!
Egyébként 3 napon belül elhozta a futár. Én már csak a Display Mod-ot várom...de azt augusztus végére ígérik. (lassan már kijön a GoPro 9 mire minen GoPro 8 tartozék beszerezhető lesz, ez azért elég gáz)"Minden bonyolult problémának van egy egyszerű, világos és rossz megoldása. "
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sigma 135mm f1.8 DG ART (Sony-E)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest