Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Ezek a beállítások jónak számítanak és lehet így tartósan használni ezeket? Felraktam F6os bios-t, benyomtam ezeket a beállításokat, és a cas latency kivételével (5)-4-4-4-12 megy, prime 25perce stabil. És a gép sem restartolgat már... btw a cas latencyt a memsettel egyeltalán nem tom 4re átteni, mert visszaugrik 5. Miért?
Let's begin, de gozaimasu!
-
őstag
Hi all!
Tegnap a DVD-író probléma megoldódott, de most megint van egy "kis" gond! AZ xp a "windows telepítése" folyamatban van, azt irja 39 perc van a telepítés befejezéséig, de egy csinos kis hibaüzenetet kapok, konkrétan ezt: Olyan hiba történt amely megakadályozza a telepítés folytatását. Untranslatable message win32last error is 14001. Na most akkor mi rossz? Mit tegyek? Köszi szépen! -
bim
veterán
válasz Thomeee #9896 üzenetére
érdemesebb szerintem rev1.-et venni.
tlac rev2.-es lapjának már a 450-es fsb-hez is kell fesz az mch.-nak nekem az 525-höz se...nkem rev1 van neki rev2.
gorninak:1000mhz CL.4 blend 1H
1000mhz CL.4 blend 2 -
Thomeee
tag
Üdv mindenkinek, annyi lenne a kérdésem hogy Ga-P35 ds4 rev1.0 vagy 2.0 között mi a konkrét különbség? ( a kondikon kivül, meg az az 1.0 án több a felületre szerelt alkatrész)
Szóval m1 melyiket választja az ember vagy a 2.0 klasszisokkal jobb és érdemesebb azt választani, esetleg vmi vélemény tapasztalat? vki? Előre is köszönöm! Üdv és boldog karácsonyt mindenkinek!"Thomeee felhasználónak 90 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!" a régi rendszer szerint.
-
_ak_
addikt
válasz Gorneck #9892 üzenetére
De az lesz, holnap/holnap után, csak ma beültünk a gép elé egy fél órára azt megküldtük egy kicsit, de semmi komolyabb megfontolás nem volt benne, csak érzésből adtuk a dolgokat, így a részleteket sem tudom kifejteni. De ami aggasztott és nem értettem, h miért kapcsolta ki-be magát az alaplap, már 3.0ghzen? (megpróbálom részletezni , bios F7b, q6600, cl0ck 9, asszem 325ös szorzó +fesz 1.35xxx a cpunak ramnak +0.3 kb. vista start boot jó prime jó cpu-zben drop 0.06-0.08, rendszer stabil. Rákatt újra indításra vista off és restart után elindul a gép, majd kikapcs. ugye gyárilag van is benne ilyen okosság még semmi pislogás, de mikor 5.jére ki-be kapcsolt és még a biosig sem jutott el, akkor jött a 220 off, majd bekapcs, még 1szer újra indította magát majd tovább ment, biosba be és 2.4 gyárira visszarakta magát.., amíg nem tudom, h ez miért van, addig nem akarok nekifutni egy félnapos tuning tesztnek.) Most lekérdezek minden infot és uána finoman részletesen be akarom lőni a cput úgí, h prime stabil legyen és ne menjen 80fok fölé.
-
Hurkaleves
őstag
Simán lehet. És nem felesleges, nekem volt, hogy ugyanolyan beállítások mellett, régebbi bios-szal nagyobb órajelet tudtam elérni, mint egy frisebb bios-szal.
Szerk.: Más: DS3-hoz létezik működőképes Vmod? Mert én találtam egyet, de azzal rosszabb a drop mint volt.
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
Downgradelni ugye gond nélkül lehet a biost? sztem holnap megpróbálom az F6ost vagy teljesen felesleges?
-
őstag
Köszi szépen mindenkinek! A probléma megoldódott! Annyi volt hogy nem volt rendesen bedugva az IDE kábel. Fél óráig röhögtem mikor kiderült Na mindegy a lényeg hogy már telepítem az xp-t! Mégegyszer kösz és Kellemes ünnepeket!
-
nebulo5
senior tag
válasz Hurkaleves #9877 üzenetére
attól, hogy zsír új, még lehet kaki. Én már szívtam zsír új kábellel....
Üdv: nebulo
-
őstag
válasz Hurkaleves #9875 üzenetére
Még nem próbáltam másik kábellel de meglesz! BIOS frissítés?? Jajj ne, attól már félek, és szerintem egy alap biosnak is fel kell tudni ismeri egy optikai meghajtót...
-
Finwe
őstag
Esetleg az IDE kábelt nem egyel eltolva tetted rá? Nekem már volt ilyen, fél napot szívtam vele
Az én problémámhoz:
Nah, ez az SPDIF elég szenya, pistán félig működik, tesztben 3 hangfal szól (most teszteltem az összes hangfal jó) de film alatt ugyan úgy 2 csatornás. Xp alatt továbbra sem megy.Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
Termi16
őstag
Hát az lehet, hogy ötször telepítettél róla, de hatodszorra nem akarja, mert karcos, használt stb...
Pl bootképernyőn nyomj tab-ot és ott látod, hogy kiírja milyen meghajtód van. Vagy magában a biosban is látod, asszem a legfelső menüben.
nebulo5: +0,1V semminek sem árthat, főleg ha esetleg alulfeszelne a lapod vagy vmi.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
Először is nézd meg, hogy a bios érzékeli-e a cd/dvd-meghajtód. Ha igen, akkor az xp-cd lesz a rossz, próbáld ki más gépen vagy keress egy másikat.
Esetleg a főképernyőn nyomj f12-t és ott válaszd ki a cd-t, bár ez nem hiszem, hogy segítene.
Gorneck23: Ömm, ide cuccosom most nincs, akkor asszem megpróbálok mindent ahci-n. A floppys drivertelepítés akkor is kell, ha nem használok raidot, csak az ahci-t aktiválom? Kislemezem az nincs
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Termi16 #9853 üzenetére
Ide az azé kell, hogy az ide cuccod is menjen...
Advanced Host Controller Interface (AHCI)
[RAID] = OnBoard SATA RAID aktiválva (+Raid menü)
[AHCI] = OnBoard SATA-II AHCI mód aktiválva.
(Fontos! Raid driveres floppy F6 és a Matrix Software szükséges)
[Disabled] = RAID/AHCI kikapcsolva (SATA normálisan működik)Onboard SATA/IDE Ctrl Mode
A plusz Gigabyte Controller Mode beállítása. (Lila SATAII csati és a zöld IDE csati)
[IDE] = Standard IDE/PATA (zöld) und Standard SATA (Lila) aktiválva
[AHCI] = Standard IDE/PATA (zöld) és SATA AHCI NCQ-val (Lila) aktiválva
[RAID/IDE] = Standard IDE/PATA (zöld) és SATA RAID NCQ-val (Lila) aktiválvaGorneck#1239
-
őstag
Hi all!
Kész az új gép, fizikailag össze van rakva, de most gondjaim vannak az xp telepítésével! Az xp cd benne van a dvd íróban, a biosban beállítottam a cd-romot 1st boot eszköznek, de kiírja hogy boot failure. Mi a probléma, mit tegyek? köszi -
Xelo
addikt
nahh megy a lap, nem halt be. kipróbáltam egy giga memóriával: INDULT A GÉP. azaz: nem a bios-sal volt probléma, legalábbis nem hibásan lett felrakva. csak nem szerette a 4db GEIL memót. nahjó, felratakm 7es biost... ment is, 2 restart aztán vmi szutykot irt ki. jó, @bios lehúz, netről letölt driver, megmutatom neki, F9es, felrakja, restart. és most minden úgy muzsikál ahogy kell.. remélem
-
Termi16
őstag
válasz Gorneck #9852 üzenetére
Jóó én kérek elnézést
Megjelent, csak mindenhol (everest, eszközkezelő..) ata-ként ismeri fel a vinyót.
Meg mondom, most a boot alatt bejött egy új képernyő...előszor kiírja, hogy ahci bios xy ed...
aztán meg hogy ahci bios not installed És továbbmegy.De mostmár tényleg nemtom mi lehet a baja, nem és érdekel.
Csak azért mondom, hogy ez így valszeg nem a legjobb megoldás, merthát minden ide-re van állítva.
-
Finwe
őstag
Ááááá... persze előtte Boldog karácsonyt
Tehát az áááá-ban van a kérdésem, ugye értitek?Nah, akkor közelebbről a probléma; végre a meglévő hangfalaimhoz megvan az SPDIF kábel. Szépen össze kötöttem a gépet az erősítővel, erősítő beállít, gépen realtek progi átállít 6CH-ra, teszt, csak a két első hangfal szól. Hajat tép.
Telepítettem új drivert, az erősítőn miden lehetőséget kipróbáltam, annyit értem el vele, h bizonyos beállításnál a hátsókat veszi elsőnek, olyankor azok szólnak de a töbi akkor sem.
Kipróbáltam az SPDIF-nél az összes beállítási lehetőséget de egyikkel sem jutottam előbbre.
Zene persze szól mindenhol de nem surround-banMit lehet még állítani, hogy szóljon a surround? (film alatt sem működik, gondoltam hátha de nem.)
Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
Hurkaleves
őstag
Hátha power-ből csak a "led"-et kötötted be, akkor gyanús, hogy nem fogod tudni bekapcsolni, de azt csak észre veszed
Szerk.: Az audio kábel meg nem lehet, hogy az első kivezetés lenne? ( ha igen akkor azt valahova a pci-x port környékén kell bekötni, de rajta van a lapon is, h "audio" / 9 tűs / )
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
GA-P35-DS3P rev 2.0-t szemeltem ki magamnak(vagy p5k-t még nem tudom), kérdés az h ez ugye a rev2.0, mennyivel ér ez többet mint a rev1.0 vagy rev 1.1, azon kívül h a feteket is hűtik? Valamint mennyire elengedő ez a hítpálypos gyári hűtés, ha meg akarom gyepálni kicsit(tuning az kell )?
A képeken ahogy néztem hűti a feteket, de csak a proc és a hátlapi kimenet közöttieket, a proc felettieket mért nem? vagy azok nem a proci feszstabjai?
Általánosságban vannak problémák a lappal? első hsz ben olvastam h voltak gondok de azok ugye megoldottak, ha ezen kívül van valami gebasz a lapokkal, ne kíméljetek.
Má' nem
-
nebulo5
senior tag
Helló!
Esetleg valakinek van-volt e hasonló gondja, vagy valamit én nem csináltam helyesen...
2 hete cseréltem alaplapot. GA P35-DS3 (rev 2.0) lapom van. A régi gépemből átraktam mindkét HDD-t. A rendszervinyó, egy maxtor 6y080mo sata-I, a filmek, zenék, stb... tárolására pedig maradt a WDC WD320KS-00pfbo sata-II vinyó. A rendszert újratelepítettem, és expres módban feltelepítettem az alaplappal kapott CD-ről a drivereket.
Azóta minden nap találok az eseménynaplóban a rendszerhibáknál hibaüzenetet, miszerint a z illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \device\harddisk2\D
Ez a hibaüzenet naponta többször is megismétlődik, és már 2 alkalommal (nem biztos, hogy ez miatt- de lehet) behalt a gépem, kék képernyő....
Lehet, hogy valamit rosszul csináltam? Vagy nem a telepítőlemezen lévő drivereket kellett volna felraknom? Elég alaposan átolvastam a topic-ot, és mintha emlékeznék is az alaplapi meghajtókkal kapcsolatos hozzászólásra, de most meg nem találom. Esetleg, ha valakinek volt már ilyen, vagy hasonló gondja, kérem ossza meg velem a megoldást. A WD HDD-m nem hiszem, hogy döglődik. Tavaly ilyentájt vettem, és nyáron is kellemes időjárás volt a gépemben.
Várom észrevételeiteket, tanácsaitokat!Üdv: nebulo
-
őstag
Hi all!
Már nagy gépösszerakásban vagyok, de elakadtam A P35-DS3 lap, chieftec 400w táp. A táp ATX csatlakozója(rá van irva hogy P1) melett van egy kisebb csatlakozó is ami 4 "tűs" Ezt is rá kell kötni a lap ATX csatlakozójára? -
pojakcs
senior tag
válasz Laraxior #9827 üzenetére
Erre már én is gondoltam. Van itt a fiókban egy Philips kártya. Csak már szépen bepaszíroztam mindent a helyére ,kábelerdő elrendezve, és nincs nagy kedvem újrakezdeni az egész műveletet. Gonodolom nem azért rakták a lapra ezt kis hangkeltőt, hogy ne lehessen hangot kicsiholni belőle?! Vagy tévednék?
Üdv: Csaba
-
pojakcs
senior tag
Hogyan lehet ezt a retek hangkeltőt beüzemelni? Olvasgattam vissza, nem csak nekem van vele problémám, de nem jutottam semmire. Töltöttem le újabb verziót, de azzal sem megy. Magát a drivert sikerült felrakni, azzal nincs gond. Meg is jelenik az eszközkezelőben, mint Realtek High Definition Audio. A saját tesztjével meg is szólal, de az Xp Hangok és audioeszközök panelon nem tudom kiválasztani hangkeltőnek, egyszerűen nincs ott a választható eszközök listájában! Valakinek valami jó ötlete?
Kellemes Ünnepeket!
Üdv: Csaba
-
-
Gorneck
legenda
-
_ak_
addikt
válasz Gorneck #9817 üzenetére
Default beállítások megvoltak, a winalól való flashelés meg ad egy kis adrenalint..
Gondolom, ha most kihúzom és átrakom az intelesbe, akkor nem fog elindulni a vista vagy satanál már nem számít? Az ahci drivert meg össze kell kaparni ahonnan csak tudom? Az alaplapi könyvben ugyan szerepelt egy example, de az xpre vonatkozik, ua kell vistánál is?
-
Gorneck
legenda
Gratula, hogy még jó a lapod...A bios frissítést mindig default beállításokkal végezd el! No tuning! Aki bízik a Windows-os frissítésben az mindig HDD-ről előre letöltött image-ből tegye. Hogy mivel és hogyan kérdésre itt a válasz klikk, esetleg a linkelt oldalon nem tudnád leszedni a @biost (server terheltség vagy egyéb okból kifolyólag), akkor klikk! Internetes frissítés kerülendő!!!
Jobb az inteles vmivel.
Telepítés előtt driver etetéssel...
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
-
_ak_
addikt
válasz Gorneck #9812 üzenetére
A leírás alapján csináltam és kipipáltam, h szedja le a legfrissebb biost és az ez volt.
Akkor egyáltalán vagy annyival nem jobb a az intel sata vezérlője? És hogy lehet aktiválni azt az ahci-t (vagy vista mellett mind1? ha bekapcsolom nem indul el a vista és a telepítés is azért halt meg)
-
_ak_
addikt
P35 DQ6-hoz ajánlott bios (rev 1.0)? utólagosan néztem meg az @bios nekem az F7b-t rakta fel ami tuning szempontjából eddig enm volt penge (Q6600). A másik, h neki álltunk egy gyors kis tuninghoz (csak durva, semmi finomhangolás), de 3.0-3.2ghz körül már olyanokat csinált, h újraindítás után csak magát restartolgatta a lap, tehát a biosig sem jutott el., ha hagytam egy ideig , akkor az alap 2.4ghz-el jött be. mi lehet az indok?
Amúgy a Vista installal is meggyűlt a bajom, de ez betutható annak, h sata-val még nem találkoztam, így azt is muszáj megkérdeznem, h mik az ajánlott/kötelező satas beállítások. Jelenleg egy 500wd van gigabyte sata csatlakozóra/vezérlőre dugva,a biosban az onboard sata be van kaocsolva és a ctrl mode ide-n van. ez így gut?[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Szeretem az extrem kialakítású házakat,főleg ha kék és feketében pompázik. Bár a méret beli dolgokkal nem vagyok tisztában tekintve csak két házam volt eddig,de minél nagyobb a plexi oldallap annál jobb.Meg az első 5.25-ös hely legyen minimum 5.Most 4 van az aerocoolban,de ha vennék bele egy DVD olvasót már vehetném is ki előlről a 12es ventit sajna.Meg egyre nagyobb probléma a por.Bakke' mindent beszippant,kifele meg nemigazán megy.veszek majd valami szivacsot,vagy porszűrő valamit
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Gorneck
legenda
Ha jó kis fizut kapok akkor az új év plusz ramok vételével fogom indítani...
Gorneck#1239