Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
lejárt az időmm....
ilyenre gondoltam.ha jól emlékszem a kingmaxoknak jobb az irása és a másolása.memori bench -
DarkMano
csendes tag
Sziasztok en is par napja vettem egy GA-P35-DS3-at es van hozza 2 db DDR2/1066 2x1 gb ramom de mintha nem ugy kezelne a dolgokat ahogy kene pl. a rambol mintha keveset latna.
BIOS frissitest mar csinaltam jelenleg igy F10 a bios.
Tudtok ra valami megoldast?
Koszi elore is a valaszokat.[ Szerkesztve ]
CPU: E6750@2.6 | MB: GA-P35-DS3@F10 | RAM: 2 x 1GB DDR2@1066 | VGA: eVGA 8800GT@512
-
wampa1
tag
Performanche enchance-t mire érdemesebb állitani? Tuning esetén? Standard, Turbo vagy Extreme? Cfg az adataimnál, elöre is kösz
-
törölt tag
Giga P35 DS3R-t szeretnék venni.
Nem egyértelmű számomra, hogy akkor most a Dual boot problem megoldott az uj firmawarekkel vagy a rev 2.0 esetében?v Csak állításkor csinálja vagy permanensen? Nagyon idegesíto? -
barnam_
nagyúr
Innen leszedheted a legújabb drivereket, én ezeket ajánlom. Az UAA drivert nem kell külön felraknod, benne van a driver "csomagban".
Szerk.: Ezeket rakd fel: chipset, lan, hang. Más nem kell az alaplaphoz. Jmicron kellhet esetleg, én 2 PATA eszközt használok, és nincs fenn a Jmicron drivere.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
ha jó volna a ramom, vmi ilyesmi eredményeim lennének...
-
istvansz2
csendes tag
válasz Gorneck #8778 üzenetére
Igazából adhatnék még rá feszt csak nem tudom mennyi egy Core 2-nél a még elfogadható szint hőmérsékletben. Olvastam olyanokat hogy 75 fok fölött nem egészséges. Van most egy Hyper TX2 fölötte, de egy picit emelek a feszültségen és már 75 fölött jár Orthos közben.
[ Szerkesztve ]
-
istvansz2
csendes tag
Üdv!
Költői kérdésem lenne. Miért nem indul a DS4-em 400 MHz FSB fölött normálisan. Próbáltam már +feszt adni MCH-nak FSB-nek . Proci stabil 3180MHz-ig +0,1V-al. Ramok is atomstabilak 900 MHz-en is (+0,3V). PCIE 100 MHz-en. Elvileg ilyen lapban akár 500 MHz is lehetne az FSB, de nekem csak 450 kéne és akkor a RAM-okat szinkronban szépen ki tudnám használni.
-
Reac^
őstag
Bocs, hogy nem olvasok utána, de tudom milyen segítőkész emberkék járnak ide. Nem akar menni a hang. Felment az UAA driver, aztán nyomnám a realteket, de a telepítés 90%-ánál leáll hibával. Miacsöcs?
Eddigi érdembeni eredményem: 10x300 = 3000mhz, alapfeszen, E2180-assal. Próbáltam tovább, de arra jutottam, hogy majd inkább vízzel. [link]
2x2/800-at nem nyüstöltem, FSB maxot se kerestem.
tesztpad:
(hibás a 7300as ne zavarjon senkit)[ Szerkesztve ]
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
Gorneck
legenda
válasz Armando_19 #8771 üzenetére
Ki bántja...?! Én nem!
Vmit a táblázatomba is pls....
Gorneck#1239
-
papafater
csendes tag
oks
-
papafater
csendes tag
gorneck ezt nekem írtad?
-
Gorneck
legenda
válasz papafater #8765 üzenetére
Ezt nem ártana:
pcie: 100
ddr2 voltage-nek +0,2Bááz C1E, Eist be van kapcsolva nem parázz már...
Ezt meg töltsd már ki rendesen...főleg a cuccok rész kéne...
#
papafater papafater
papafater@freemail.hu
#
# Extra adatok
telefonszám - IRC nick - honlap -
ICQ azonosító - Skype nick - MSN cím -
#
# LOGOUT.hu blog és bemutatkozásmég nincs blog...
még nincs bemutatkozás...
#
# Cuccok -
# Aláírás -
# Hozzászólások
szakmai 8 közösségi 0 piaci 0 (0 apróhirdetés)
# Regisztrált 2007-12-16 19:49, azaz 0 napja ― újonc
# Aktivitás
utoljára bejelentkezve 2007-12-16 23:03 utolsó feltűnés 2007-12-16 23:03[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
papafater
csendes tag
bacsker lehet,hogy tulhuztam a procit?az everest azt írja 3060 mhz a 2400-hoz képest és ezért szaggathat?
-
papafater
csendes tag
PROFIK! Cpu clock ratio 7x
cpu frekvency 2.38 (340x7)
performanche enchanced with TURBO
SPD auto
Dram timing AUTO
System voltage control AUTO
Memory frekvency 800 1020 -
petya75
tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy ha 3600-ra húzom a procit akkor a vga-val 822/1845/2440 Mhz érek el, de ha 3800-ra húzom akkor nem megy csak 800/1800/2350-ig?
P35DS4, E2180,2x1 kingmax 800, CoolinkSilent 400W, Galaxy 8600GE.
Minden fesz alap, kiv. a cpu.
Köszi[ Szerkesztve ]
Az Élet könnyű!!!.........................................csak nincs rajta fogás!
-
papafater
csendes tag
3d mark 2006 1.1 , gigabyte 8800 gts 320,amíg nem állítgattam a gépen mintha nem szaggatott volna és reggel 600 ponttal többet csinált,lehet hogy valamit el...tam,vagy melegszik a gép?
-
papafater
csendes tag
tudja valaki mitől szaggathat a 3d mark?lehet hogy buta kérdés de amatőr vagyok.A ram kérdést már megoldottam most itt van ez
-
nebulo5
senior tag
Helló Mindenki!
Múlt hét végén raktam össze az új gépemet. Az alaplap egy GB P35-DS3 lett és mivel lehetőségem volt a processorral együtt 55 kilóért hozzájutni, így egy E-6750 C2D lett bele.
Jelenleg 2 GB kingmax (800 MHz) fut benne, ami (úgy vélem) nem a legjobb választás, de idővel cserélni fogom - mihelyt lesz rá pénzem.
Örülök az új vasnak, és a választásában ez a topic is sokat segített.
Napok óta barátkozom a konfiggal. És hát a HP deszkám szerény bios állítási lehetőségei után, a P35-DS3 biosa oly széles spektrumát adja a lehetőségeknek, hogy zavarbaejtő. Szeretnék megkérni valakit, hogy segítsen olyan oldalt találni, ahol a lehető legbővebb leírást találni a biosról. Az angol nyelvtudásom csapnivaló, ezért legjobb lenne magyar nyelven. Korábban csak alapszinten foglalkoztam a bios-al, tehát teljesen laikusként kezdenék bele. Viszont sokkal jobb megoldásnak tartom a mit-miért megismerését, mint valaki segítségével a kívánt paramétereket beállítani, és akkor nem tanultam semmit.
Szándékomban áll (ha a ram engedi) , kb. 3 GHz környékére emelni a processor frekvenciáját. Remélem ehhez elegendő hűtést ad. a rajta lévő A.C. Freezer 7 pro.
Köszönöm előre a segítőkészségeteket.Üdv: nebulo
-
barnam_
nagyúr
válasz barnam_ #8747 üzenetére
Everest benchmark 833 Mhz CL4-n
Olvasásban nagy különbség van, annak ellenére, hogy alacsony fsb-n megy a proci. -
Robi_73
őstag
-
barnam_
nagyúr
válasz Robi_73 #8746 üzenetére
Everest benchmark 1100 Mhz-n
Mindjárt csinálok egyet CL4-ben is. -
donpel0
aktív tag
800-as kingmaxnak adott már valaki +0,2V-ot (tehát 2,0V össz)? van ezzel kapcsolatban valami tapasztalat? érdemes egyáltalán?
mod: #8737 nagyon hasznos!
[ Szerkesztve ]
"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
papafater
csendes tag
A CPU Z 400MHZ ír ki
-
papafater
csendes tag
szóval akkor mit állítsak át az 1066 ot nem sikerűl kicsikarni
tényleg milyen progi írja ki a mem tulajdonságait?Mondtam,hogy amatőr vagyok,nélkületek nem boldogulok -
Promi
aktív tag
Megeri 1066 ra rakni, vagy eleg a 800?
Gyorsul annyit?Aggregátor:Tegnap frissitettem a dolgokat (lap,proci,ram,hutoborda) most meg csak tanulmanyi uton vagyok itt.
De azt en is kiszurtam, hogy alapbol 800 -on megy csak.
Most szedem ossze az infokat, es utanna allitgatok.[ Szerkesztve ]
-
fdisk
őstag
válasz papafater #8722 üzenetére
Attól függően,h mekkora fsb van beállítva,ahhoz kell a ram szorzót(spd) belőni,h közel vagy pont 1066-on menjen.
Egy példa:ha az fsb=333 akkor a ram szorzó=3(ha van 3,2 akkor az )
fsb=266,ram szorzó=4
és így továbbmod: ha alapon használod a procit akkor a szorzó 4.
[link][ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
papafater
csendes tag
szóval Intel Q6600!Ja és full amatőr vagyok,szóval hol kezdjem,kérlek segítsetek
-
papafater
csendes tag
sziasztok!SEGÍTSETEK!A héten vettem egy P35 ds4 es alaplapot ,hozzá két 1066-os kingmaxot!A gép viszont csak 800mhz-nek látja.Mit csináljak?Előre is köszi!
-
Gorneck
legenda
-
sjoca
csendes tag
sziasztok
A héten az uj gépem megjön ami a következő Core 2 Duo 6850 Gigabyte P35-DS3P.Corsaire 2 giga ram c4 es-500 mb winchester.
Sajnos a 8800 GT-videokártyát nem lehet kapni még ezért egy egyszerübbet rakattam bele Ati Radeon 2600 XT-t.
Majd talán tavasszal kicserélem 8800 GT -re ha folyamatosan kaphato lesz.
Mennyire lehet ezt a gépet tuningolni? pl a procit?
400 wattos chieftech táp elég ehhez a géphez?Köszi a válaszokat
-
bim
veterán
válasz donpel0 #8707 üzenetére
nem vagyok ám guru.minden memopárnak máshol van vége.először is az utolsod tedd 8-ra .tehát 4-4-4-8 a 42 is mehet le 30-ra vagy alá.esetleg a perf level 5-re...a többit meg egyesével lefelé.de sokat tesztelj...
de ha megtaláltad a végét akkor se azon hajsd a szürke hétköznapokon csak tesztek erejéig.jobb ha lazábban van picit a memo! -
donpel0
aktív tag
tudnál nekem is még segíteni?
1. ez a helyzet, a ramnak +0,1V feszt adtam biosban, többit látod. hogyan tudnék javítani?
2. nézem a memsetet és néha leugrik 300mhz-re a ram, aztán meg fel 495re. ez miért lehet?
[ Szerkesztve ]
"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
Szancsez
csendes tag
Üdv mindenkinek.A napokban vettem egy DS 4-et.Minden eszköz oké,kivéve az SM buszvezérlő driverét.Az expressz installt kihagytam igy viszont nem jöttem rá a chipset driverek közül melyik az övé.Tudnátok valami közelebbi infót.Köszi.
-
qw78er89
aktív tag
Na majd éccaka, ha a család békén hagy megprószálom!
Kösz az infót!mod: erről jut eszembe, asszem te írtad, hogy a tRD csökkentésével megoldható a ram meggyilkolása is. Én már akkor is gondolkodtam, hogy ez hogy lehet, mert én a BIOS-ban lejjebb veszem és nem tetszik neki el sem indul, hanem visszaáll defaultra minden! Ez nem minden lapnál (Giga P35) van így?
[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
válasz qw78er89 #8701 üzenetére
ha mehet neki a 2,3V akkor emeld.báár én talán nem adnék neki többet...
a memset nem teszteli.van hogy alkalmazásra kattintva azonnal lefagy a gép.akkor reset.
ha minden értékből tudsz lefelé faragni akkor gyorsulni fog.
memtesztel teszteld hogy birja e.a memsetben a trd. performance level név alatt szerepel.tehát annak bizergálásával fagy le először a gép.ezzel nem azt mondom hogy nem lehet lejebb venni.de ovatosan. -
mexel
veterán
Nem tudja valaki, hogy a win miért cserélhető lemeznek ismeri fel a dvd-met? P35-ös Giga lap, BIOS-ban látszik, dos-ban olvassa a gép ( a bios jól van beállítva). A winben viszont nem látszik mint cd-dvd-rom, hanem van egy cserélhető meghajtóm, viszont nem működik. ATA-s a dvd, nem satás
-
qw78er89
aktív tag
1000-en már ment 5-5-5-15-n, de a tRD-t 6-ig tudtam levenni és így nem volt jobb mint 900 4-4-4-12-n. Leszedtem a memsetet, csak annyit kérdeznék hozzá, hogy ez csak stabil beállításokat enged, vagy tesztelni is tud, vagy azt nekem kell külön?
Még vmi: a GeIL szerint az ultra 1,9-2,3V-n mehet. Nekem +0,4V-al a CPU-Z szerint 2,24-2,26V a ram fesz! Ezt még emelhetem szerinted, vagy inkább ne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Microsoft Excel topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Árnyékos sarok
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest