Új hozzászólás Aktív témák
-
Oracle
senior tag
válasz Gorneck #7796 üzenetére
Honnan lehet tudni hogy stabil-e? Még soha nemfagyott le, crysis-oztam órákig és tökjól ment az is. Letiltottam az eist meg a C1 izét és így már 3GHz-en megy és az everestben ilyen eredmények vannak
Core 2 Duo E6850 3000 MHz Gigabyte GA-P35-DS3 P35 Dual DDR2-1066 5-5-5-15 CR2 8036 MB/mp
Core 2 Duo E6850 3000 MHz Gigabyte GA-P35-DS3 P35 Dual DDR2-1066 5-5-5-15 CR2 6072 MB/mp
Miaz a PL?
Voltokat érdemes emelni vagy csak tuningnál kell? -
Oracle
senior tag
obust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------9X
CPU Host Clock Control-----------disabled
CPU Host Frequency------------- 333
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------3
High Speed Dram DLL Settings-----nálam ilyen nincs, miért??
Performance Enhance------------- turbo ez mi??
Dram Timing Selectable-----------manual
SPD
Cas Latency Time----------------[5] 5
Dram Ras to Cas------------------[7] 5
Ras Precharge--------------------[7] 5
Precharge Delay------------------[24]15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------normal
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control---------- normal
V Core----------------------------- normal
Normal CPU VCore 1.35000Vbios
Nálam most így néz ki a helyzet, jó így vagy érdemes átállítani valamit? -
-
debut12
aktív tag
válasz Gorneck #7790 üzenetére
A CDről nem tudom telepíteni, amit letöltöttem véletlenül kikukáztam, és új rendszert szeretnék húzni. A Gigabyte oldalán nem épp alegújabb driver van fent. Vagy tök mind1 mikori a driver?
A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
debut12
aktív tag
Sziasztok!
P35 DQ6-hoz szeretnék újabb chipset drivert leszedni, de a station-drivers.com nem akar bejönni. Esetleg tud valaki adni egy linket?
Köszönöm!A legfőbb meglepetés-faktor a holtbiztos dolgok kipróbálása. Zuhanó repülőn nincs ateista....
-
Attila_26
aktív tag
Gigabyte GA-P35C-DS3R lapról mi a vélemény? ilyet tudok most venni.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Egy P35-DS3R-t használok F9-es biossal ( remélem jól döntöttem ) és egy C2D 2140-el. Annyi problémám volna, hogy ez az M0-ás "tuningproci" az Istennek sem akar elindulni 350-es FSB felett. A boisban csak az EIST-et hagyom bekapcsolva. Mi lehet a probléma? Esetleg ez volna a proci vége hiába megy másnak 3Ghz-et alapfeszen? Nekem sajnos még 1,45V-al sem akar beröcceni.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Anthony28
őstag
-
D.Csaba
tag
No, jól megy a gép (FSB:450; 1:1 900/4-4-4-12), semmi baj vele, viszont szerintem a NB hűtést meg kell oldani, mert csak a borda 50 fokos, pedig jól szellőzik a ház és 3 venti dolgozik benne.
http://www.green6.hu
-
fagy53
nagyúr
Nekem is ezt csinálta először, de aztán nagy nehezen beindult. Az ok a GEIL ULTRA-ban keresendő, mivel 2.1V-ra van szüksége, ami nincs benne az SPD-ben és a lap a legalacsonyabbat adja.Aztán vagy elindul, vagy nem.
Ezért írtam a másfajta DDR2 RAM-ot. Persze lehet más baj is , de a tünetek nálam is hasonlók voltak. -
ent9hc
csendes tag
Próbáltam egy rammal is minden slotban, az alaplap is kapott áramot és semmi. A ház venti forog, és a proci hűtő is elindul egy idő után. Sajnos nincs más DDR2 ramom. Bekapcsolom és a monitor meg sem nyikkan, a speaker sem csipog mint régen bár nem tudom hogy ezen csippan-e egyáltalán.
Remélem valakinek lesz valami ötlete ezen a késői órán.THX
Attila -
Sdi
addikt
Ilyen átalakítóval tudod használni az LPT-s nyomtatódat USB porton
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Bagira01
veterán
Szerintetek p35-ds3p-be egy 3dmark erejéig megküldhető az e2180 1,62v max 1,68v-l (procin víz lesz)
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
-KP-
addikt
pár napja gazdagabb lettem egy P35C DS3R lappal. e2140et hajtok benne egy alap coolermaster hűtővel. természetesen húzni akarom, ill szeretném de vmi nem ok. perpill 8*333on járatom 2,66ghz ram 800on. vmi oknál fogva 375ös fsb fölött nem indul be a gép. először gondoltam hogy tán nem bírja a proci a 8*400at. (eddig a max amit kibírtam hozni belőle 8*375 azaz 3ghz, ilyenkor mem 750en). így megpróbáltam 6 ill 7*400on, eredmény mindig kaka, 2 sikertelen boot után bios visszaáll alapra. alapban f4es biosom volt, felfrissítettem f8ra, ugyanaz mindkettőnél. alaplap rev 2es.
biosban a cpu hókuszókuszok mint c1e és társai kilöve. mch-nak és fsbnek adtam pluszfeszt. (0,3al is próbáltam mindkettőt és úgysem megy). namost ez így elég nagy csalódás számomra, olvastam egy halom tesztek és szinte mindenhol 500körüli fsbről írkálnak ennél a lapnál, ami nekem nem is kell, de legalább 420-440et menne... vagy létezik az hogy a proc megálljt parancsol 375ös fsbnél? bár eddigi tapasztalataim szerint a procoknak mhzben van végük, a lapoknak meg fsbben... bár lehet le vok maradva...
másik. rendkívüli örömteli módon a gigabyte lehagyta a printer portot erről a lapról, pedig a P35 DS3 szériákon még rajta van. namost nekem még nem usbs nyomtatóm van, kivezetést nem mellékeltek a lap mellé. na bravó. vki esetleg tud ötletet adni hol lehet kivezetést venni hozzzá?
ja és miért van az, hogy spd szerint a kingmax memoim 1,8V-n mennek, de a gugabyte 1,9et ad nekik? f4es biosba ez még 1,8volt...
előre is kössz a helpet!
-
ent9hc
csendes tag
Sziasztok!
Remélem ti tudtok segíteni.
Az a gondom hogy vettem ma egy P35C-DS3R alaplapot egy E6750 procival és 2GB GEIL ULTRA rammal ,de az istennek se akar elindulni a videokártyát kivettem és egy másikkal sem indult el a kari HD3850. Bekapcsolom és se kép se hang. Mitévő legyek, vigyem vissza? Vagy valamit elszurtam?THX
Attila -
bim
veterán
válasz logaritmus #7749 üzenetére
második "oldal" a biosban.C1E, Eist. ezt tiltsd le...
szerk:öreg kacsa reflexei jobbak...[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
-
logaritmus
tag
Sziasztok!
DS4- Bioséban hol találhatom meg amivel letilthatom az szoroz ugrálást és ami még akadályozhatja a tuningot?
-
Gorneck
legenda
-
Oracle
senior tag
válasz Gorneck #7741 üzenetére
őőő nemvagyok egy bios zseni de megpróbálom megtalálni. a memóriákat hogy időzitsem az alaplap DS3 a memória TWIN2X2048-8500C5D PC2-8500 2GB Kit 5-5-5-15 (de ezt totál nemvágom hogy kell )
ez az eist ilyen energiatakarékoskodó izéé? tehát ha terhelem a cpu-t akkor visszaáll 3GHz-re?
[ Szerkesztve ]
-
BleuNeon
csendes tag
Gorneck23: Igen, próbálgattam mindkettővel.
fagy53: Kipróbáltam már a 4-es slotban is, de ugyan olyan volt.
Oracle: A kissebb időzítés a gyorsabb. Az EIST miatt lehet kissebb az órajeled, ha nincs leterhelve a CPU. A BIOS-ban kikapcsolható.Gigabyte P35-DS3 (F12), 2*1GB Kingmax 1066Mhz, Core2 Duo E6550 @2.33, 8600GT 256Mb, Chieftec 450W, Samsung 400GB SATA2
-
bim
veterán
-
Oracle
senior tag
Na srácok össze raktam az új gépet csak pár dolgot nemértek a memória időzitése valami 5-7-7-24 a biosban a gyártó honlapján 5-5-5-15 van állítsam át erre? nemtom melyik a gyorsabb nemvágom ezt a részét
a másik hogy csináltam everestben memória sebesség mérést és a cpu (c2d E 6850) 2000MHZ-en jár 3000MHz helyett ez miért van??
[ Szerkesztve ]
-
BleuNeon
csendes tag
válasz Gorneck #7736 üzenetére
MSH +0,1V nem segít. Próbálgatok BIOS-okat, eddig 3-at próbáltam már. Kezdem elveszettnek érezni...
Szerintetek visszavigyem a RAM-ot a boltba, hogy nemjó?Gigabyte P35-DS3 (F12), 2*1GB Kingmax 1066Mhz, Core2 Duo E6550 @2.33, 8600GT 256Mb, Chieftec 450W, Samsung 400GB SATA2
-
BleuNeon
csendes tag
válasz Gorneck #7730 üzenetére
+0,3V-al sem jó. Most így +0,2V-al az Everest szerint 2,03V-ot kap. Szerintem az elég neki, más baja van. Azon gondolkozom, hogy ez lehet az alaplap problémája is, vagy a memóriáé? Ezt sajnos csak akkor tudnám meg, ha ki tudnám próbálni egy másik ugyanilyen ram-mal.
Gigabyte P35-DS3 (F12), 2*1GB Kingmax 1066Mhz, Core2 Duo E6550 @2.33, 8600GT 256Mb, Chieftec 450W, Samsung 400GB SATA2
-
scream24
senior tag
válasz Kicsirics77 #7733 üzenetére
Mé az gyárilag be van kapcsolva? Én nem kapcsolgatok be ilyen vájlingokat. De megnézem, és remélem ez a hézag. Köszi.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
scream24
senior tag
Üdv emberek. Az mitöl van, hogy rádugtam a sys fan 1re a ház ventit, de zavart a hangja meg nem is melegedik a cucc ezért lehuztam s azota lambadázik a köcsög duda. Ha visszaszurom a ventit akkor csöndbe van. Szoval, hogy a rákba tudom elhalgattatni? ds3 a deszka.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
D.Csaba
tag
No, összeraktam,megszületett
Majd kiderül, mennyire stabil
[ Szerkesztve ]
-
BleuNeon
csendes tag
Játszadoztam egy kicsit az időzítésekkel, és elég érdekes eredményre jutottam.
1066Mhz-en, 5-5-7-18, +0.2V
Eredmény: stabilan működik
De ha azt a 7-est 6-ra állítom, akkor már egyből fagy. Érdekes...
Nemtudom mi lehet az oka, hogy ezt a DRAM RAS# PRECHARGE-ot nem engedi 7 alá.
Valaki találkozott már ilyen problémával?Gigabyte P35-DS3 (F12), 2*1GB Kingmax 1066Mhz, Core2 Duo E6550 @2.33, 8600GT 256Mb, Chieftec 450W, Samsung 400GB SATA2
-
őstag
válasz Kicsirics77 #7727 üzenetére
Áj szí Köszi szépen!
-
őstag
-
-
-
őstag
válasz Kicsirics77 #7717 üzenetére
Bocs az offért de az mekkora egy állatság Azt mondatad hogy vágod! 7 óra...
-
Gorneck
legenda
válasz Kicsirics77 #7715 üzenetére
Jahh, de a tulajok többségének DS3R-je van és nem S3/DS3. Ő lesz az első S3as C-s lap tulaj a topikban aszhem...
Gorneck#1239
-
Kicsirics77
veterán
válasz D.Csaba #7702 üzenetére
alapból neked semmit nem kell állítanod mert alapból nem raid-ként kezeli
a sata0 illetve a sata1 csatira dugd föl a vinyókat
raid akkor van ha a biosban belemész külön a raid menübe és ott variálsz a lemezekkel de ahoz kell a lap raid vezérlő meghajtó progija
Gorneck ha a p35c-re gondolsz akkor egyről beszélünk.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
tlac
nagyúr
válasz TazLeacher #7711 üzenetére
manual-ban le van írva, képekkel
-
TazLeacher
nagyúr
Hali!
GA-P35-DS3-on hogy lehet BIOS resetet nyomni? Tudnavalaki segíteni? Esetleg képekkel? köszi.
-
Telefunen
őstag
válasz Mimiszikuu #7688 üzenetére
BIOS-ban az USB keyboard support-ot kapcsold be
-
veterán
válasz Gorneck #7704 üzenetére
Hódmezővásárhely. De a bolt egy az szegedi , itt csak egy ilyen kissebb uzletuk van, leginkabb rendelesre hoznak cuccot
Megkerdeztem az eladot , a honlapjukon ( www.idc.hu) van sok fajta lap, de azt mondta ,hogy /pill csak ilyen van, es nem tudja megmondani mikor lesz masfajta, lehet hogy iden mar nem. Nekem meg brutal surgos. Masik sztech boltba nem megyek ,mert a tobbi 4-5 bolt amit ismerek itt , az mind bena
Mind1 vegulis mar megrendeltem. Csak erdekelt volna ,hogy rajtam kivul van e meg valakinek ilyen az orszagban .... , de ahogy nezem en leszek az elso majd leirom a tapasztalataimat ,ha megvan a cucc -
D.Csaba
tag
válasz Kicsirics77 #7694 üzenetére
Akkor ez nekem nem jó megoldás, mert egy 120Gb-os és egy 250 Gb-os winchesterem van...
Gondolom lesz egy olyan beállítás a biosban a RAIDnél, hogy disabled. Már csak azt kell majd kisakkozni, hogy melyiket hova dugom...
Köszi az infókat!
-
veterán
válasz Gorneck #7700 üzenetére
leginkabb semmilyen
Most csak ezt tudjak hozni iden . 3honapja varok mar, hogy tudjak venni uj gepet , addig ezen a szar pentium2 esen tokolok. nem akarok varni meg1 honapot
Tehat vagy megveszem ezt, vagy vonat ele ugrok De nem szeretnek ilyen fiatalon meghalni , ha csak nincs ra valami nagyon jo okom ( ami pl az , hogy nem megy 3ghzt ebben a lapban az E 2180) xD
Új hozzászólás Aktív témák
- 7 gen i5 félkonfig ASUS PRIME B250M-A+i5-7400+8gb DDR4
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Samsung 8GB DDR3 1600MHz M471B1G73DB0-YK0D0
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- DDR4 2666-3200MHz laptop ramok - 8GB / 16GB