Új hozzászólás Aktív témák
-
varga911
senior tag
válasz Pancsermeste #12316 üzenetére
DQ6-ra raktam fel annó Hypet TX-et, de még a régi PWM-eset, minden gond nélkül. Valószínűleg az új is felmegy egy DS4-re.
-
varga911
senior tag
Csináltam egy CMOS cleart, és most alapon úgynézki hogy minden normális. Köszönöm a segítséget.
-
varga911
senior tag
Frissítettem F6-ról F9-re, és azóta elég érdekes lett a processzorom kezelése (E6300).
CPU-Z Valami tipp? Egymagosnak látja.Üdv.
-
varga911
senior tag
válasz vincze90 #12227 üzenetére
http://gorneck23.extra.hu/GigabyteP35.html
A profiljában benne van. -
varga911
senior tag
válasz fagy53 #10326 üzenetére
Mértem már. Lehet hogy én vagyok hülye, de az #1-es hozzászólásban nem sok mérési pontot találok. DS3P lapom van, aminek az elrendezése megegyezik a DS4/DQ6-al. Ezt használtam eddig.
Üdv. -
-
varga911
senior tag
válasz BobChemistry #5400 üzenetére
Használd 1:1-ben, minnél jobb időzítésekkel.
-
varga911
senior tag
válasz bishopx2 #5307 üzenetére
2,8GHz is esélyes alapfeszen.
Próbáld ki: Bios-> MIT menüpont -> állítsd be az alábbiak szerint:
CPU Host Clock Control -> Manual
CPU Host Frequency -> 400
PCIe Frequency -> 100
CIA 2 -> Disabled
System Memory Multiplier -> 2
Performance Enhance -> StandardHa nem POST-olna a gép, akkor sincs semmi baj, 3 restart után visszaáll az alapbeállításokra.
Üdv!
-
varga911
senior tag
válasz tal-garius #5300 üzenetére
Letöltöd a biost, és rámásolod az .F<egy szám> kiterjesztésű fájlt (pl.: XY.F6) a pendrivera. Ezután újraindítod a gépet és belépsz a Q-Flashba, ki van írva mit kell nyomni hozzá.
Ott rákérdez hogy akarod-e, kitörli a régi biost, és beflasheli az újat. Utána restart, és kész is.
-
varga911
senior tag
Mitől van az hogy miután frissítettem biost, a CPU hőmérséklet megugrott? Eddig 53 fok körül volt a load, most 69! Vízzel van hűtve.
-
varga911
senior tag
-
varga911
senior tag
válasz Gorneck #3362 üzenetére
Köszi a linket Az egyik amit találtam köztük van úgyhogy nem voltam annyira eltévedve. CPU-Z .02-vel kevesebbet mutat idle-ben orthos alatt is.
Ez nem szarakodás kérdése, csak ha vettem egy lapot 30 mátyásért akkor ez a legkevesebb hogy megnézem mennyit droopol. Tudom hogy nem sok, de érdekel.
Szerk: a DQ6-nál nincs droop. Ennél meg csak lehelletnyi, gondolom amiatt hogy 6 fázissal "butább" a DQ6-nál...
[ Szerkesztve ]
-
varga911
senior tag
Jó estét mindenkinek!
Rendelkezem egy Rev 1.1-es P35-DS3P-vel, egyelőre léghűtéssel. Keresgéltem a lapon a vcore mérési pontját, ugyanis a VR-Zone oldalon található leírástól teljesen eltér a processzorfoglalat körüli kialakítása a lapnak. Mondjuk nem is ez a lap szerepel benne, de azt olvastam hogy ugyan az; nos ez nem igaz. Sikerült leszűkíteni két ellenállásra, BIOS-ból 1.30V-ot adtam meg, ez kimérve az egyik ponton 1.285V terheletlenül és 1.278V orthos alatt, ill. a másik ponton 1.290V terheletlenül és 1.285V orthos small fft alatt. Kb. 2 órája csak ellenállásokat próbálgatok a CPU foglalat környékén. Ilyesmit még nem csináltam, ezért kérnék segítséget, hogy mennyire lehet ezeknek hinni, ill. melyiknek higgyek, ha jók-e egyáltalán?
Visszakerestem a topicban vdrop/vcore kulcsszavakra, és semmi érdemlegeset nem találtam ez ügyben, ha már kitárgyalt téma, akkor veriszori.
Köszi és üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- ASUS routerek
- Gitáros topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Valami baja van a tápomnak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik