Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
zolee0307 #41772 üzenetére
Az még szinte nem is tuning!
A "Normal"-on való automatikus túlfeszelést legegyszerűbben az északi hídra helyezett mancsokkal (óvatosan!!!) lehet detektálni, de természetesen multiméterrel mértem ki, így tudom, hogy a gyakorlatban tényleg tuning arányosan állítgatja a feszt. Nekem az a tapasztalatom (ez nem 100% biztos, hogy így is van), hogy az FSB emelést figyeli, és ahhoz képest állít automatikusan. Ha a tuningod nem jár jelentős FSB emeléssel, akkor ez elhanyagolható, az amúgy is forró északi híd hőmérséklete nem fog jelentősen emelkedni.
Viszont nálam pl.: FSB 333MHz helyett 500MHz, ami már 50% overclock, így az MCH feszt jelentősen megnyomja, ha normalon hagynám. Manuálisban (már nem emlékszem pontosan) de talán a második legkisebb +feszt választottam, így még a hőmérsékleten is lehet érezni, hogy nem perzsel már messziről az északi híd.Sata2 driver sztem felesleges, jó a win szabványos driver-e is. Ha nincs gondod, akkor nem kell piszkálgatni, ha maximalista vagy, és pl. SSD-ből akarod kihozni a maximumot, akkor meg lehet próbálni. (de ebben az esetben is érdemes inkább a giga oldaláról leszedni a legfrissebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XTX GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest