Hirdetés
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz LanyUs #67958 üzenetére
1000+ EUR és buta? se ERG, se wattmérő...
500EUR körül már baromi jó okosgörgőket lehet venni (powermeter+ERG móddal, power alapján vezetett edzést csinálsz vele, Zwift-ben tekerhetsz stb...), igaz ahhoz kell egy bringa de akkor van egy tök jó bringád is a görgőd mellé (mittudomén egy dekás RC500 vagy gravel 520)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Egy időben én is ilyen Merrell-ben jártam irodába (nem vapor volt de hasonló, bőr felsőrésszel) + megmásztam vele a Schneeberget (visszafelé már minden kavicsot éreztem, szóval arra azért nem ajánlom).
Az volt a bajom vele hogy hiába csak napi 1km irodába+1km vissza volt az aszfaltos séta, mégis nagyon hamar elkopott a talpa - vékony is volt meg puha is, nem bírt egy évet sem.
+ nem tudom még érvényes tipp-e, évek óta nem jártam ott, de a Katona József utcában a Nyugatinál az Over Irregular-ban szoktak lenni leárazott Merrell cipők is.
Más: ma voltam egy laza 5k-n először VTM után, egész jól esett, pulzus is rendben volt, lábak is éledeznek újra.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz parandroid #67915 üzenetére
Multi-band még mindig halálpontos, szinte semmit nem ugrál a pillanatnyi tempó, imádom
-
Alg
veterán
válasz bencze #67893 üzenetére
Jövőre Innsbruck trailrunning festival-ra akarok menni, az szinte félút feléd
Futózsák: esetleg a Camelbak-eket érdemes megnézni, nekem egy Circuit van. Egyetlen bajom vele hogy a zipzáras zsebébe elöl nem megy bele egy mai mobil - de ha jól emlékszem anno még az iphone8 sem fért bele...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Én az ilyenekre szoktam mondani, hogy "naptárhoz öltözködnek", mint anno a Városligetben Januárban 17 fokban pehelykabátban futó illető
Vagy csak sokat nézték a Rocky-t
-
Alg
veterán
válasz bencze #67882 üzenetére
Szerintem rendben volt a szervezés (terepfutas.hu, van már benne tapasztalatuk), nekem jó közlekedéssel Bécsből (Railjet -> Tbánya + 10 perc a helyi járatos személyvonaton). Rajt/célhelyszín OK (sportcsarnok), volt öltöző, WC, hosszútávosoknak masszázs, kaja (itt talán a gulyás helyett jobban esett volna valami tartalmasabb cucc). Parkolni is lehetett bár eléggé tele voltak az utcák.
Pálya: volt vagy 5-6km aszfalt(a pálya eleje+vége), amúgy jellemzően singletrack/erdei földút. Félmaratonon egy komolyabb emelkedővel amit körülöttem senki nem futott meg (15% körüli meredekség). Volt pár kikerülhető dagonya, plusz talán 2 meredekebb poros/sziklás lejtő ahol figyelni kellett, de amúgy lehet jobb lett volna aszfaltos cipőben menni... Időjárás kb . tökéletes volt, picivel talán lehetett volna hűvösebb, de így meg lehetett napozni a célban a füvön. Barátságos verseny volt, de szerintem az ilyen "második soros" tereputó versenyek mindig azok (Sopron trail-t tudom még ajánlani tapasztalatból, ott szerintem kicsit még jobb a pálya is, nincs aszfalt semmi)
-
Alg
veterán
Napasztmek milyen idők meg távok repkednek itt, fel se tudom sorolni, nagy gratula mindenkinek!
Kis VTM, próbálom röviden:
Szeptember 15 után covid és 3 hét kihagyás, most a verseny hetében futottam 3-szor: Hétfő laza 5k, Szerda nagyon laza 10k, péntek 5k benne 10x100m kb laktátküszöb iramon (5:00).
Sikerült időben lefeküdni és el is aludni, 7 és fél óra alvás után reggel 5kor ébresztő, zabkása, vonathoz: 9 körül értem oda, pont láttam messziről a hosszútáv rajtot.A rajtnál az összes létező Garmin statisztika azt mondta hogy ezt most nem kellene erőltetni:
Body battery 50/100 (ébredéskor 77ről!)
Training status: Strained
Training readiness: 65/100
HRV status: Low (-> overstressed)Időcélt rég elengedtem, az új cél az volt hogy minél kevesebbet sétáljak és kifussam azt amit ma éppen tudok. Szerintem mindkettő sikerült:
18 perc séta volt összesen, ebből 12 az emelkedőn, jó tempósan, laktátküszöb felett voltam így is (előztem is jó sokat). A maradék jellemzően ivás/evés mert 170 közeli pulzuson még a csőből is nehéz inni...
Átlagpulzus 165, max 178 (LTHR elvileg valami 168-170 körül becsülve), az utolsó 4km már eléggé fájt, a célban eltartott egy ideig mire magamhoz tértem, most pedig teljesen nullán vagyok.Még pár adat:
Body Battery a célban: 17/100 (most este már kiakadt 5-nél)
Stamina a célban: 1% (kb a cél előtt 1km-el érte el az 1%-ot, szóval eszerint is kifutottam ami bennem volt)
Hivatalos idő: 2:16:08
Helyezés:58/75
Frissítés: kb 8 deci izo zsákból+1 hydro gél féltávnál (pontoknál nem álltam meg)
Strava[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Utálni fogtok, visszamentem ma reggel nyitás után, nem volt annyi ember és rendbe voltak téve a cipők, elhoztam egy Endorphin Shift 2-t is (kicsit szolidabb, szürkéskék színben) a hosszú futásokra (szintén 50EUR) - ezzel most el vagyok látva kb. a jövő ilyenkor esedékes kiárusításokig
-
Alg
veterán
Na szóval úgy esett hogy elmentem technikai mosószerért, és hátööö....
Endorphin Speed 2. A fehérből nem volt a méretemben, de ennyiért kibékülök a kanárisárgával Illetve volt egy Endorphin Shift, de azt felemeltem és olyan volt mint egy féltégla...
Ha valaki Bécsben jár: Mariahilferstrasse Intersport. Volt minden méretben cipő, főleg NB (680/860) és Mizuno, de pl. 2 pár 44,5-es Ultraboost meg 2 pár 48-as Endorphin Pro(!) is volt. 1-2 pár Guide-ot, Ride-ot is láttam. Női méretek is, ott nem néztem szét. Szinte minden 40-50 euró.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
2016 körül vettem (ritkán használtam), akkor még a minimalista vonal volt a divat (bár eben van 8mm offset), a nyári/kevésbé agresszív párja egy Merrell trail glove volt
De amúgy ez inkább technikás, sziklás-saras terepre kitalált cipő, hasonló az anno szintén elég ismert/kedvelt Inov8 talon/mudclaw szériákhoz. Most épp ez van, ha nem az aszfaltos cipővel akarok az avarban csúszkálni.
A végét járja már, még télen elmegyek vele hóban/sárban, de lehet tavasszal nézek valami újat.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #67764 üzenetére
"All the gear and no idea"
Tetszik a fekete-fehér design, a minőség is rendben van és akcijjós volt
Most én leszek a gyökér aki a menő cuccban virítva, legújabb Garmin fenix-el a csuklóján haldoklik a mezőny végén . Mondjuk a cipőn látszik hogy nem ma vettem és látott már "némi" sarat.
Lehet felveszem a régi Fenix 2-t meg a 2018-as UTH pólót inkább"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
VTM felkészülés, last minute:
Szept. 15 után 3 hét kihagyás (nagyrészt covid miatt), most a héten először laza 5km, nehezen ment, izomlázam is volt utána
Szerdán nagyon laza 10km, a végén kb. egy km-t felkapva kicsit, ez már jobban ment.
Ma még egy rövid résztávozást írt be a Garmin Coach (10x30sec), Vasárnap verseny.A 2 óra alatti célidőt szerintem nem erőltetem, meglátom hogy fogja adni, nem akarom elfutni az emelkedős részt az elején.
Ha valaki jön, összefuthatunk - szerintem legkönnyebben a cipőmről lehet majd megismerni, nem egy gyakori darab, de a terv szerint a nadrág és a póló is nagymacskás lesz rajtam
-
Alg
veterán
Biztos mindenki megkapta az e-mailt, de heads-up:
Hervis VIP kupon, 25% 2 napig (ma 12:00-tól 48 óráig)
VIPVAGYOK25Kár hogy a választék... khm... nem a legjobb, főleg terep vonalon
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz ígyvanferi #67648 üzenetére
Igen, még jó régen neveztem, talán 2-3 hónapja mikor kiderült hogy a Wachau-re nem tudok menni.
-
Alg
veterán
Úgy döntöttem nekifutok ( ) a VTM-nek Covid negatív után bő 2 héttel...
Két hete nem futottam, tegnap volt egy hete hogy már negatív lett a tesztem. Holnaptól még futogatok pár lazábbat csak hogy emlékezzen a láb, aztán meglátjuk mire lesz elég. Hosszú távú előrejelzés egyelőre ideális időjárást jósol.
Félmaratonra megyek, rajt 10kor, valamikor 9:15-9:30 körül tervezek odaérni szóval a hosszútávosokkal max a célban tudok majd pacsizni, de ha valaki ott lesz összefuthatunk.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Never79 #67519 üzenetére
Én meg lehet lemondom a VTM félmaratont, még tizedikéig eldöntöm... amennyire erősnek éreztem magam 2 hete, most kb. annyira gyengének
@parandroid: jobbulást!
-
Alg
veterán
Szombaton már negatív lett a tesztem, már nagyon csinálnék bármit, futást, bringázát akár bent is... kis torokfájás+köhögés maradt még, hétvégéig még pihenek aztán óvatosan megpróbálok visszatérni...
-
Alg
veterán
COVID után mennyivel ajánlott újrakezdeni a sportot, illetve versenyre menni?
16-án lenne a VTM, de egyelőre még az omikronos torokfájással küszködöm, gondolkodom rajta hogy átadjam a nevezést vagy megpróbáljam a terepfutásnál áttetetni jövőre...
Itt azt írják minimum 2 hét pihi a tünetmentesség után
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Éééés a mai covid tesztem pozitív lett, eddig tudtam megúszni ezt a nyavaját...
Szerencsére nem veszélyes, enyhe lázam volt még éjjel de már tudtam aludni, meg rendesen fáj a torkom
-
Alg
veterán
Az utobbi het tortenesei:
enyhe megfazas, ceges bulik, fulgyulladas, laz, harom nap alatt aludtam osszesen 10 orat, body battery ket napja 5%-on, nyugalmi pulzus 40-50 helyett 70-90 kozottfutni nem voltam
3 het mulva VTM
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Azért milyen szépen elterjesztették a néplélekben ezt a többezer mg/nap-os C-vitamin hitet a gyógyszergyártók, lehet eladni a fillérekért gyártható tablettát mindenkinek, mellékhatás úgysincs...
-
Alg
veterán
válasz aujjobba #66758 üzenetére
A belinkelt futásod kb. egy 10k versenytempónak felel meg, túl nagy sokk a szervezetnek ahhoz hogy fenntarthatóan tudj fejlődni.
Fel kell építeni az aerob alap állóképességet először, akkor tudsz majd hosszabb távokat menni.
Pl. nekem is kb. hasonló 10k menne most (5 perc körüli tempóval), de a félmaratonos edzéstervemben 90%-ban 6:20-6:40 közötti lassú futások voltak, heti 3-szor, 7km és 25km közötti távokkal (nyilván az elején csak 3x7-13km volt, innen növelve lassan ) és a tempós futások sem voltak hosszú egybefüggő tempók, pl. volt 8x3,5perc 5 perces tempón. 4 hónapnál járok a tervben, kb. 500km-nél és elég érezhető a javulás, miközben szinte sosem volt izomlázam sem.
Ha jól emlékszem a nálam hozzáértőbbek is legfeljebb ilyen 1000m tempós, 1000m pihenő kocogás váltogatókat vagy 10k "piramist" (első 5k folyamatosan gyorsul, hátsó 5k lassul) ajánlanak félmaratoni felkészítésnek, de még 10k versenyre is jó egy ilyen ha rövidíted/gyorsítod a pihenős szakaszt.Szerintem heti 30-50km már látható eredményt tud hozni pár hónapon belül.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Kislábúaknak , 48-as Hoka Torent 2 50EUR
Van még pár akciós cucc, érdemes körülnézni. Pl. Scott pursuit 45,5-es,
Terra Kiger 45-ös[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
FiiO UTWS3-at használok - olyan fülest raksz rá amit szeretnél (amíg megfelelő a csatlakozója), fülre akasztós ezért stabil, nem érintős így nem nyomódik el ha nedves lesz - vízállóságot nem tudom így fejből de a múltkor kegyetlenül eláztam és semmi baja nem lett.
Ja, és lehet külön csak a jobb vagy csak a bal oldalit használni (én csak jobb fülbe szoktam tenni hogy halljam a környezetemet).
-
Alg
veterán
válasz LanyUs #66530 üzenetére
Elvileg igen, újratervez, bár nem azonnal hanem a jövő hetit igazítja - mindig kb. egy hétre előre látod a tervet.
Fogalmam sincs hogy kalkulál-e alvással, training readiness-el, hasonlókkal - arra tippelnék hogy nem (pont a fenti 1 hetes csúszás miatt, rövid távon nem változtat, ha már kiírta a pontos tervet akkor az úgy marad), de lehet hogy valahogy figyelembe veszi pl. az egyéb edzéseket, teljes training load-ot is... de olyat biztos nem csinál hogy pl. ha átmulattad az éjszakát akkor szól hogy inkább tedd másnapra az edzést, ezt neked kell kézzel átütemezni.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Nekem a múlt heti durvulás után kicsit csökken a terhelés, igaz ki is hagytam egy laza futást... így is lesz 40k futás a héten.
Volt egy erősebb résztávozás (8x700m laktátküszöbön), egy laza 14km (ennyit írt most csak heti hosszúra) meg holnap egy "ahogy jólesik" 12km (ezt tegnap kellett volna de szakadt az eső) és ennyi. Mellette a szokásos 2x30-40 perc saját súlyos erősítés, meg pihenőnapon jóga/nyújtás. Még lehet holnap kimegyek bringázni egyet futás előtt.Garmin Coach: 20-ból 15 hétnél járok, most kezdem úgy igazán érezni a fejlődést, erőnlétben és közérzetben is, bár ez lehet részben a múlt hét extra edzésadagjának a túlkompenzálós utóhatása.
Jövő héten pihenősebb hét, mégjobban visszavesz a távból és az intenzitásból is, összesen kb. 35km táv lesz és a laktátküszöbös résztáv is 6x200m+7x300m. (azaz 6x1perc/1perc+7x1,5perc/1,5perc)
-
Alg
veterán
Hervis kupon ma és holnap, cipőre és ruhára, 15.000 felett:
AFAMENTES
21,26% a végösszegből - nem olyan jó mint a múltkori 30%, de hátha ér valamit..."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Tud valaki olyan nacit ajánlani, ami:
- Zsebes, belefér legalább kulcs+1-2 gél/csoki (telefon nem kell, úgyis olyan nagy tepsik manapság mind)
- Dupla, azaz egyben (akár kompressziós, de nem feltétlenül) "cicanadrág" + normál rövidnadrág (mint a Salomon Twinskin)
- Nem horror drágaDekánál az Evadict-ot találtam 40EUR, azt használja valaki? Nem meleg nagyon a "beépített övetáskája"?
A mostani nike-m kezd lassan elhasználódni, jó lenne lassan egy másik (meg nem mindig ugyanabban a nadrágban futni )
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #66327 üzenetére
Köszi, és gratula neked is a szép félkmaraton+-hoz
Amúgy a hétvége kb így nézett ki:
Bringázás péntek este kb. 50km egy kempingbe, ott sátorállítás, vacsikészítés, kis filmezés, majd olyan 5 óra alvás (elfelejtettem füldugót vinn és folyton felébredtem valamire), másnap reggel összepakolás, újabb 70km bringa elég melegben, vonattal haza, pihi, alvás (10,5 óra ), ma reggel kényelmes reggeli, kis hírolvasás és uccu neki futni.
LanyUs: Nagy grat neked is, ezen a hetvegen mindenki 22-23 kilometereket tolt ugy latom
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #66319 üzenetére
Hány ovis barátod van?
-
Alg
veterán
Légzés téma: ha valakinek esetleg szúr az oldala futáskor, érdemes kipróbálni hogy átvált páratlan légzésszámra (2ki/3be, 1ki/2be stb.), nekem az mindig segít, bár mostanában szerencsére nem volt ilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Mondjuk ha valaki olyan versenyre készül ahol kelleni fog a táska/öv/bármi akkor jó futni előtte benne pár100 km-t csak hogy tudd milyen, meg kijöjjön ha valami nem jó. Másik lehetőség ha a frissítést akarja valaki belőni/gyakorolni, kútból nem jön izo...
-
Alg
veterán
Nekem ez a hét könnyen lehet hogy 50k fölé fog csúszni, a hétvégi hosszú 23km 6:20-al, az bruttó 2,5 óra felett lesz mindennel együtt, a múltkoriból kiindulva már a frissítésre is figyelni kell majd.
Mellé jön még némi bringa: 5-8 óra időjárástól függően, ez is jó hét lesz
-
Alg
veterán
Ha már akciófigyelés, Hervis 30% kupon cipőkre és ruházatra: VIP30
Időszak: 2022.08.29-31"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
3 hónapja van F7-em, egy darab szoftveres hibával sem találkoztam... talán egyszer volt hogy újraindult. A kijelzőt is látom mindig, nyilván a zafír meg a Solar miatt talán minimálisan halványabb mint a nem-zafír nem-solar verziók, de csak akkor lehet észrevenni ha mellé teszed a másikat.
Sosem dobott el semmilyen érzékelőt, pedig lógott rajta egyszerre pulzusmérő, bringás powermeter, sebesség szenzor, lámpa meg a telefonos kapcsolat.
Mondjuk én napi szinten használom a zenét és a garmin pay-t is benne, ezek már nagyon hiányoznának. Belépő, alap futós órának valóban elég jó ajánlat a Coros.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Faszán sikerült ma délelőtt elázni
Fél óra eső volt egész nap, de az olyan igazi nyári zápor, pont mikor már hazafelé fordultam - egész frissítő volt, bár kicsit gyorsítani kellett mert a 130-as pulzus nem tartott nagyon melegen lehet cipőt szárítani..."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
FM programot igen.
Kb. féltávtól kezdett komolyodni kicsit, bár az állandó 5perc/1mérföld felmérői frusztrálnak kicsit, de felfogom anaerob edzésnek, az úgysem volt eddig, és állandóan panaszkodik az óra az anaerob hiányra. A 6:20-as tötymörgést meg kezdem megszokni, bár 15k után kezdem unni magam kicsit[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz inf3rno #65897 üzenetére
Köszi! Fehérje nem hinném, az megy az edzések után is turmixban + elég sok (marha/csirke)húst és eszem - szénhidrát lehet, bár volt bőven zabpehely/rizs/kenyér /gyümölcs is, de majd tartok pár tésztás napot
Más: Amy néni csavart egyet a Garmin edzésen, a szokásos 1mérföldes felmérőjét megfejelte egy kis "levezető" 4x400/400-al kb. a FM versenytempón, és szétbontotta a heti tempós edzést 4x1perc/1perc + 7x3,5perc/3,5percre (az előző 7x3min/3min volt) - viszont a tempó maradt kb. laktátküszöbön. Ez utóbbi már alakul, majdnem fél óra a tempós rész összesen.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Velem nem tudom mi van ezen a héten, de állandóan éhes vagyok
Konkrétan 3 óránként járok a konyhába valami nasiért, banán, joghurt, magok - esetleg tonhalsaláta vagy sajt+kolbász
Pedig mostanában nem is volt hétvégi 100k tekerés, csak a heti ~35-40km futás meg kb. 2x1 óra súlyzós/saját súlyos edzés... A mérlegen mondjuk nem látszik"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
No megjött a Fenix 7-re az update, többek között kapott running power-t illetve kicsit reálisabbra vette a race predictort:
5K 21:00->23:30
10K 45:00 -> 49:30
FM: 1:45 -> 1:51
Maraton nem érdekes mert kb lefutni sem tudnám, de 4:03 -> 4:08[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ha veszély van én arra figyelek hogy rajta maradjak a bringán, nem hogy leugorjak róla
Ha beleszoktál, akkor az a minimális boka-fordítás semmit nem jelent - nyilván ha még szokatlan, megijedsz és arra figyelsz hogy a lábadat szabaddá tedd nem arra hogy mondjuk ne állj fejre a fékezéskor... De van olyan stopli amit fordítani sem kell, oldalra le lehet lépni róla ugyanúgy mint a taposós pedálról, olyannal kell gyakorolni az elején."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Letudva a mai hosszú is, egy bő félmaraton, a szokásos 6:20-as tempóval, a jó hír hogy a pulzus elég stabil maradt (130-140 között a síkon). Vittem egy gélt hogy majd fél-2/3 távnál ha kell megeszem, de 15k-nál még tök jól voltam, gondoltam onnan már kibírom végig csak kútvízzel... hát nem, 19nél muszáj volt a gélt megenni mert kb. pont a végére álltam volna fejre...
Így ezen a héten is megvolt a közel 40k.
-
Alg
veterán
válasz LanyUs #65780 üzenetére
Running Warehouse - on is van sitewide 20% ha valakinek kellene valami
Van pár kivétel, pl Asics meg Saucony
-
Alg
veterán
Ha picit feljebb tudsz menni az árral, akkor FR255 vagy Instinct 2, kb. egy árban vannak. A 255 is multisport óra lett a legújabb hardverrel és szoftveres támogatással, az Instinct 2 meg egy Fenix 7 minimalista funkcionális köntösben, fekete-fehér képernyő, műanyag ház, semmi külsőség, csak a tudás és a baromi jó akksis üzemidő, főleg a Solar verzióban. A GPS chip ebben még az egyel korábbi, de ez is elég pontos.
-
Alg
veterán
válasz ONTECH #65675 üzenetére
Connecten van Prohardver group, bár nem tudom a mostani aktív fóruozók mennyire ismerik, én vagy 10 éve léptem még be
-
Alg
veterán
Garmin Coach, féltávnál, 10 hét a 20 hetes tervből:
Megint csináltatott egy 5 perces felmérőt. jó gyengén sikerült, nem éreztem ma reggel az erőt (4:04-es tempó, kb. ennyi volt eddig az összes felmérő). Továbbra sem értem miért csináltatja, a terven nem változtatott, anaerob gyorsító edzések meg nincsenek ami erre edzene...
Amúgy szépen növelgeti a távot, ezen a hétvégén a hosszú már 20k lesz, a jövő hét eleji regeneráló is 10k.
A heti tempó pedig lépeget felfelé, most már 7x3perc@4:47-5:06 között.
Ezen kívül még egy laza futás van ami olyan 7k szokott lenni, ezt néha kihagyom ha hétvégén erősebb bringás kör volt.Jah, ha a vo2max-ot nem is emeli, de a laktátküszöb becslését szépen növelgeti, most épp 170bpm/4:55-ös tempót ír rá.
-
Alg
veterán
No jelentem beneveztem a VTM-re félmaratoni távon ha már a Wachau félmaratonra nem tudok menni a céges buli miatt...
-
Alg
veterán
válasz parandroid #65155 üzenetére
Fenix 5 + nagy akksi -> Instinct 2 Solar
Ugyanazt tudja kb. mint az újabb Fenixek, minusz térkép, minusz színes kijelző minusz Wifi minusz zene[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #65118 üzenetére
Hasonló paraméterekkel (35 év, 188/80) nekem is 50 körül/alatt van a nyugalmi (most a melegben inkább magasabb, ideális körülmények között, kipihenten 45 körül).
Ma éjjel pl. 50 körül volt most meg 60-65, de tegnap még este fél11kor futottam, aztán alig tudtam aludni, meleg volt, hajnalban jött a szélvihar arra is felébredtem - body battery-n is látszik, 75ig töltődött csak.
Nekem is volt olyan céges háziorvosom aki alkalmasságin azt mondta ne fussak mert tönkremegy a térdem (ahelyett hogy a megfelelő technikát/pihenést/keresztedzést/nyújtást hangsúlyozta volna).
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz parandroid #65086 üzenetére
Egy fejlődő szervezetet a felnőtt élsportból adódó terheléssel kb csak tönkretenni lehet
Erről van szó.
Más: nem bírtam magam rávenni a ma reggeli bringára, tegnap este a melegben alig tudtam elaludni, fáradt is voltam még a hosszú futástól, a Garmin is 50+ óra regent írt, így ma pihenőnap lett. Nyújtás, felsőtest edzést azért beteszek egy rövidet este.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #65068 üzenetére
Szerintem így is egész jól alakul, heti 40k-nál járok a tervben, bár néha az egyik lazát kihagyom ha nagyon kikészít a hétvégi 70-100k bringa ami még ehhez szokott jönni, meg néha hét közben is beugrik egy 30-50k tempós tekerés... Illetve heti 2-3x1 óra súlyzós, ab rolleres felsőtest edzés, mert pálcikaember alkatom van most reggel éppen 75 kilót mutatott a mérleg, 188cm magassághoz, meg olyan 14-15% körüli testzsírhoz, bár ez utóbbi okosmérleges becslés csak kb 3 héttel ezelőttről.
Jövő héttől (9. hét a tervben) a heti egy tempó vált 7x400/400-ról 7x500/500-ra, továbbra is 5 perces résztávval, a pihenő tempót nem specifikálja de igyekszem 6:30-6:50 közé belőni. A többi futás továbbra is 6:20-6:40.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz stefyY #65066 üzenetére
Igazából sosem fázott még a lábam futéskor (bringán lefagyott már párszor), max hóban veszek egy GTX cipőt, szóval fogalmam sincs mi extra lehet ez a "cold ready". Gondolom valami marketing BS.
Szerk: ja hogy vízlepergető azt írják rá, akkor az lehet mint a nike Shield
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
nem ide
De ha már sikerült postolnom, ma reggeli hosszú futás:
6kor ébredtem, 7kor indultam - még éppen kibírható idő volt, 8 után, főleg a városban visszafelé viszont már kegyetlen... reggeli sem volt, valahogy nem is éreztem az erőt, látszik is a pulzuson: szépen kúszott felfelé végig, úgy hogy az alapozó futást a végén a Garmin "Tempo" skatulyába tette Base helyett... Próbáltam kutaknál frissíteni, meg vittem egy energiaszeletet emit félúton betoltam - sokat nem segített egyik sem, az utolsó 3k már nagyon szenvedős volt.Pedig tegnap pihenőnap volt, csak este csináltam egy órás nem túl intenzív súlyzós - abrolleres felsőtest edzést. Holnap hajnalban bringa, onnan is jó lenne 8ra már hazaérni.
Viszont, a Praterben láttam egy őzbakot, kb. 2m-el mellette futottam el, le sem bagózott, megszokta már az embereket biztos. (Korábban mikor egy esős éjjelen mentem arra akkor meg vadkacsák aludtak az út közepén...)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #64340 üzenetére
Umbrella Academy, Love-Death-Robots, Boys (Amazonos anti-szuperhősös), esetleg American Gods megvolt? Star Trek Picard is nézhető, bár nem volt maradandó élmény.
Loki sorozat is bejött nekem, a Kenobi az inkább a saját maga paródiája...On: holnap még egy laza 14-15km, utána ~ 2 hét pihi, futás helyett nyújtás/könnyű jóga lesz, szerintem az mehet majd. Esetleg városnézős tempós bringa...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Bécs belváros, hiába zöldítenek pár nap alatt eljut odáig hogy bemelegszik a rengeteg beton és ha éjjel nem jön valami komolyabb zivatar hajnalig alig hűl valamit... hétfőn kimentem este 10 körül, mintha zuhanyoztam volna úgy izzadtam, párás is volt. Ma reggel 7kor, ez sem volt sokkal jobb...
Hétvégéig még tolom, hétfőtől minimum 2 hét pihi szemlézerezés miatt... talán valami laza nyújtást, jógát azért csinálhatok már pár nap után.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #64004 üzenetére
A SIS liquid gel-ek jók, mikor angliában voltam anno akkor betáraztam kicsit belőlük (céges költségtérítés rulz), de ha jól emlékszem a kávés ízesítés valami borzalom volt, azt nem ajánlom
Magnosolv-nak van még talán "ultra" néven ilyen kis tasakos víz nélkül bevehető pora, az is jó (itt Ausztriában Magnofit néven fut kb. ugyanaz, futás után szoktam inni).
Meg ami nagyon bejött az a powerbar Gel shots-ból a kólás, bringázáshoz gyakran viszek, tök finom is.
-
Alg
veterán
Garmin Coach update:
Megvolt a mai 5perces felmérő, 3:55-ös tempóval, Amy értékelése: "room to grow" Mondjuk reggel az élethez nem volt kedvem nem még a futáshoz, nem aludtam túl jól...
Azt látom hogy szépen növeli a heti hosszú futás távját, most hétvégére már 16km lesz előírva (még mindig 6:20-6:40), illetve jön az első "rendes" tempóedzés, 7x(200m@5:00, 200m kocogás) - ez azért még mindig elég laza, nem egy tomcica szint
-
Alg
veterán
Az új FR-es funkciókhoz meg kell várnom a kövi nagy frissítést lehet majd később megnézem, de szerintem ősszel megint bringa fókusz lesz inkább szóval majd a bringás edzéseket csinálom.
-
Alg
veterán
Fenix 7 van, szóval igen tud, de pont a Garmin Coach-féle "testreszabott" tervet akarom kipróbálni, hova vezet a végén. Elvileg ez is figyelembe vesz "mindent".
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #63792 üzenetére
Igen, ugye ez elvileg egy "intellgens" edzésterv lenne ami a teljesítményem alapján állítgatja a dolgokat, de egyrészt szerintem az alap felépítése fix, és nem veszi figyelembe az előzményeket, hogy aerob oldalon sokkal joban állok mint anaerob tempóban. Így aztán ezek miatt a rövid felmérők miatt amiken viszonylag gyengén teljesítek, a hosszú alapozó futásokat kb. recovery tempóban írja elő, az ilyen 6-10km-es kocogások 130-as pulzuson nem tudom mennyit érnek ha hétvégente 3-5 órákat bringázok hasonló/magasabb intenzitáson...
Miközben szerintem nekem pont nem alapozni kellene, hanem tempót fejleszteni, félmaratonra hosszabb résztávokat csinálni, és max. hetente egyszer menni ilyen regeneráló jellegű lassút... de van még 3 hónap, meglátjuk mi lesz a továbbiakban.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Fura ez a Garmin Coach - csináltatta velem 3 hétig a 6:20-6:40-es lassúzást, most kellett egy 1mérföldes(~1600m) felmérő. Nem a legjobb állapotban futottam, kicsit fáradtan este 10-kor, 4:23-as átlag tempó, pont 7 perc. Egy jobb napon, pláne ha valaki nyulazik, talán 4:00-4:10 közé be tudnám tolni a tempót...
Erre aszondja: "Room to grow" ("Van hova fejlődni"), tovább csináltatja velem a 6:20-6:40 lassúakat, és jövő keddre betesz még egy 5 perces felmérőt. A végén felqr annyira hogy megfutom neki azt a tetves felmérőjét egyszer rendesen már
Igaz az utóbbi 1 hét kicsit kiesett, pünkösdkor túrázni voltam, a Klettersteig falon kicsit megroppant a térdem és nem akartam nagyon erőltetni, de most már rendben lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
Sérülés téma, kérdés hogy szerintetek ez melyik verzió, az "edzzek tovább vele", a "pihentetem amíg rendbe nem jön teljesen" vagy az "orvoshoz vele"?
Klettersteig-on voltam, jobb láb jó magasan egy lépőn majdnem a teljes súlyommal amikor kapott egy kics csavarást a térd (bakancs orra elakadt a falon). Pici kattanás (ettől eléggé megijedtem), nem túl erős fájdalom, kb. 1-2 perc múlva elmúlt, be nem dagadt, stabil, tudom használni kb. 100%-osan, kivéve ha teljes hajításnál kell erőt kifejteni. (Errem másnap jöttem rá mikor a raftot kellett a partra húzni...)
Sípcsont tetején a térdkalács alatt pici zúzódás és nyomásra fáj is, pont olyan mintha megütötte volna valami.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz bajnokpityu #63211 üzenetére
Az az izom a lábfej felelé feszítésért felel (próbáld ki) - ezért van hogy aki hirtelen vált alacsony dropos cipőre+sarkazósról természetes futótechnikára, az vádli-achilles vonalon fogja ezt megérezni, mert azoknak kell megtartania a leérkezés után a terhet.
Pont az a gond, hogy feszül az izom sarkazáskor (főleg ha valaki görcsösen fut), és feszített állapotban kap egy rántást ahogy a sarok leérkezik, ezt egyik izom sem szereti.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Melorin #63205 üzenetére
Ha az első, sípcsont melletti izom fáj akkor próbálj meg lazábban, kisebbeket lépve, és nem sarokra hanem a bokád lazán tartva, a talpad középső/első felére érkezni, de semmiképpen ne feszítsd semerre a lábfejedet. A felfeszített lábfej+sarokra érkezés nyírja ki azt az izmot (feszített álapotban kap egy ütést).
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Garmin Coach:
Megvolt a "hosszú" futás, hát majd'elaludtam közben, inkább időben mint távban volt hosszú (13km@6:20-6:40).
Jövő héttől előre félek, baromi unalmas lesz, de majd berakok pár bringás rövid hegymászós session-t...
H: "Fáradt futás" hát ha a hétvégi program jól sikerül ez még igaz is lehet - 7km
K: recovery 4km
Cs: könnyű 5km
P: "hosszú" 10km
Mind 6:20-6:40 közötti tempón[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz inf3rno #63161 üzenetére
Ultrahang mennyire hasznos? Nekem valami tib-fib szarság lehet, bringázás hozza elő (főleg meredek emelkedőn, alacsony pedálfordulattal erőlködés), jó lenne valamit kezdeni vele...
-
Alg
veterán
szerk: törölhető mótvá
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz stefyY #63090 üzenetére
Azt is megnézted mikor futottam azt az 5K PB-t?
Meg úgy az összes többit
Fenix 7 szerint most amúgy:
VO2max: 50
Laktátküszöb: 5:11 @ 165BPM
5K: 23:00
10k: 50:00
FM: 1:59:00Ezek talán még érzésre hihetőek is...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz ígyvanferi #63087 üzenetére
Annyit ír hogy fuss erős tempót 5 percig.
Ez legutóbb 4:11-es átlagtempóval ment (most megnéztem újra rendesen), most 4:15-el.
Szóval azért mégsem volt olyan hatalmas különbség kb. annyi hogy bealudtam kicsit az elején és a kocogásból gyorsítás már az 5 percben kezdődött, legutóbb meg már a bemelegítő 2 perc végén elkezdtem emelni a tempót.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #63085 üzenetére
Ez az amit azzal reklámoznak hogy másnap már mehetsz vissza dolgozni, mondjuk az ordas nagy kamu, simán elláttam magam, tettem-vettem, kimentem sétálni másnap, 3 nap múlva már ikea bútorokat raktam össze, de egy hét szabit kivettem azért... nem esett volna jól egész nap monitort bámulni még.
Most meg majdnem rosszabb mint előtte volt, de bízom benne még hogy rendbeteszik.
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #63081 üzenetére
Jeff-et megnéztem, elkezdte magyarázni a Run-Walk-Run programot mondom kösz én nem ezen a szinten szeretnék kezdeni
Amy meg azt mondta hogy az övé kicsit erősebb program tapasztaltabb futóknak, majd kiderül.
Szemműtétnél megkérdezem majd, lebenyes Femto lesz, de már a második (jobb szemet kell korrigálni) - én 1 hétre emlékszem de nyilván rákérdezek majd.
-
Alg
veterán
válasz xy.zsolt #63078 üzenetére
Meglátjuk, napra pontosan biztosan nem fogom tudni betartani (szerintem már a hétfői is csúszik, via ferrata/rafting túrán leszek pünkösdkor), de elvileg korrigálja ha kimarad egy-egy edzés.
Meg lesz benne vagy 1-2 hét szünet is júliusban, lézeres szemműtét miatt, erre is kíváncsi leszek hogy kezel le egy "sérülés" miatti kihagyást.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Na elindítottam a Garmin Coach félmaraton tervet, kíváncsi vagyok mi lesz.
Rájöttem hogy legutóbb ott rontottam el, hogy átküldtem az edzést kézzel az órára és azt csináltam meg (effektíve egy másolatot készítettem a tervben lévő edzésről a terven kívül).Céldátum: Szept. 25 Wachau félmaraton, előtte lesz pont 22-én a Business Run, 4k verseny.
Edző: Amy, heti 4 futás, hosszú futás péntekre állítva - hétvégente lesznek még terven kívüli hosszú bringázások, gyalogtúrák. Lehet hétközben is beszúrok pár rövidebb pörgősebb bringás edzést...
Felmérő 5min: 4:15 (legutóbb 4:05 sikerült, most rosszabbul ment)
Célidő a félmaratonra: 1:54:00 (5:24 tempó) - ez azért elég konzervatív szerintem.Egyelőre 4 edzést látok előre, az mind ilyen 6:30-as totyogás, a pénteki hosszú 12km, a többi 6-7, de valamiért van benne keddre egy 3,5km regeneráló kocogás úgy hogy előtte pénteken van a hosszú, hétfőn meg "fáradt lábra" (LOL) egy 7km. Eddig kicsit túl óvatosnak tűnik, ilyen 4-5k kocogásra nem éri meg átöltözni meg leizzadni.
-
Alg
veterán
Szerintem most már az új Forerunnerek is multibandesek lesznek,
Nem hinném, max a 955, de az is erősen kétséges. A Fenix/Epixből is csak az extra Sapphire verziók kapták meg, biztos nem fog még leszivárogni egy ideig."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Mondjuk nekem alapból magas kicsit a vérnyomásom (~140, normális felső határán kb., szokott is csengeni a fülem néha. Mellette a nyugalmi pulzusom 40-45 között), szóval hihető hogy amiatt lehetett...
-
Alg
veterán
Ha valaki esetleg Garmin Coach-ot szeretne használni: ne a futás alól indítsátok az edzést (hiába írja ki hogy ott a mai edzés, hiába ajánlja fel automatikusan hogy onnan indítsd el, nem lesz jó ), mert nem fogja összekapcsolni a coach-al - így jártam a mai felmérőn, most futhatom újra... majd jövő héten valamikor ha újra érzem magamban az erőt egy 5perces full effort-ra (ez jelenleg nekem kb. 4:00-4:10 tempó attól függően éppen milyen napom van)
Helyette meg kell keresni a coach widgetet, és onnan indítani. Évek óta így van, rengetegen panaszkodnak rá, de szarik rá a Garmin.
Más: az normális hogy ahogy elértem a 180as pulzust, elkezdett fájni a fejem? Aztán mikor leálltam, visszaesett a pulzus, a fejfájás is elmúlt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Alg
veterán
válasz Melorin #62599 üzenetére
De a jog az tényleg csak nagyon-nagyon lassú jog legyen, ne futásra gondolj hanem ilyen szinte csoszogós futómozgásra, alig gyorsabban mintha sétálnál, apró lépésekkel.
-
-
Alg
veterán
Én akkor meg sem merek szólalni, tavaly "felhíztam" 81 kilóra a 185 centimhez, aztán most megjött a jó idő, megint járok bringázni plusz a fenix 7 meghozta a kedvet a futáshoz is, kb. másfél hónap alatt 76on vagyok, okosmérleg alapján zsír% 21->16...
Mondjuk cserébe baromi nehezen szedek fel izmot is...
Ja, kajára csak annyira figyelek hogy ne legyen túl sok szemét, de azért becsúszik 1-1 hambi vagy pizza. KFC és hasonló túlsózótt túlzsírozott cuccoktól meg egyenesen undorodom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil