Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz jegenye77 #23127 üzenetére
Egyáltalán mi a célod az órával?
Ha úgyis mindig ugyanazon a 4Km-es szakaszon futsz, ráadásul egyenletes tempóban, akkor (szerintem) majdnem felesleges bele a GPS és éppen elég ha az időt méri. Egy olyan óra ami köridőket is tud mérni a Decathlonban 5E Ft magasságában megy. Ha párszor lemész futni és méred a köridőidet, biztosan szép javulást fogsz látni, ami további motivációt ad.
Ha kell pulzusmérés, de nem kell GPS, akkor azok az órák 10K környékén kezdődnek a Decathlonban. Mindenképpen digitális (kódolt) jeladósat kell venni, a kódolatlan átvitel értékelhetetlen. (tapasztalatból írom)
Nekem (jópár éve) ennek az elődmodellje volt: http://www.decathlon.hu/onrhythm-410-pulzusmero-ora--id_8309246.html
Keveset tudott, de azt megbízhatóan. Amikor ca. 27-28 évesen először mentem el az edzőterembe futni, (18 és 27 éves korom között jó ha összesen 4-5x lefutottam a szigetkört) akkor majd meghaltam a padon beállított 9Km/h-tól 5370m után (szigetkör). A pulzusom tuti 175 fölött volt a végére . Aztán vettem egy órát, az első időben a szigetkör-távot futottam továbbra is, azt vettem észre, hogy hasonló sebesség mellett egyre alacsonyabb a pulzusom. Ez is szépen motivált...Mostanában, hogy vén fejjel (35 évesen) újrakezdtem a futást néha vittem okostelefont BT-övvel, de nekem nem jön be, mert mindig csak a szerencsétlenkedés van vele. Az egyetlen helyzet, ahol nekem valamennyire bejött az okostelefon+öv kombó az az, amikor BT fülesen keresztül még zenét is szeretnék hallgatni. Egyébként én csak hátrányát látom, pedig egész használható telefonom és övem van.
Komoly (GPS-es, pulzusmérős) órám még nem volt, ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mindenesetre bármilyen órát is veszel, helyetted az biztosan nem fog futni, max motivációt ad (feltéve, hogy nem kezdesz el most itt rögtön résztávozni, meg strukturált edzéseket nyomni )
Szóval, ha rám hallgatsz, olyan eszközt veszel, ami segít a motivációdat fenntartani. Ha képes vagy most az elején akár csak heti 3x lemenni futni egy 3/4-ed órát, akkor robbanásszerűen fogsz fejlődni (legalábbis én a 20-as éveim végén robbanásszerűen fejlődtem) óra meg pulzusmérés ide vagy oda. Mindenesetre szép dolog látni a fejlődést
Az hogy képes vagy-e futni, az sajnos nem triviális. Én például fél év alatt tök jó formába kerültem, azt is mondhatom, hogy most vagyok életem eddigi legjobb futóformájában (ami nem jelent sokat) de a bokaszalagjaim nem mindig akarják az igazságot (még).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Proxmox VE
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen GPS-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Politika